Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δε ξεχνάμε τα 10 κρεμασμένα παλληκάρια της Λιβαδειάς από τους Ναζί και τους χαφιέδες συνεργάτες τους- 11 Σεπτεμβρίου 1943



11 Σεπτεμβρίου 1943
70 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που η θηριωδία των φασιστών ΝΑΖΙ και των κουκουλοφόρων χαφιέδων συνεργατών τους έστησε κρεμάλες για 10 παλληκάρια της Λιβαδειάς δείχνοντας γι άλλη μια φορά το ανάλγητο και αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού.
Η ιταλική συνθηκολόγηση (8 Σεπτεμβρίου 1943) σηματοδότησε την κλιμάκωση της εθνικοαπελευθερωτικής δράσης. Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου, 400 μαχητές του Τάγματος Παρνασσίδας απέκλεισαν το ιταλικό τάγμα της Αράχοβας και απαίτησαν την παράδοση των όπλων. Την ίδια πρόθεση αφοπλισμού των Ιταλών είχε και το επίλεκτο γερμανικό 18ο Σύνταγμα Ορεινών Κυνηγών, που κινήθηκε προς την πόλη το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου αγνοώντας τα συμβάντα της προηγούμενης. Με βολές όλμου, τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και ξεκίνησε μια σφοδρότατη μάχη κοντά στα τελευταία σπίτια της Αράχοβας. Το γερμανικό τμήμα αμύνθηκε, σύντομα όμως υπερφαλαγγίστηκε από ένα λόχο ανταρτών της Λιβαδειάς (ΙΙΙ Τάγμα του 34ου Συντάγματος) και ένα ετερόκλητο πλήθος μαχητών απόΔαύλεια, Δίστομο και Στείρι που εκείνη την ημέρα έγραψαν ιστορία:

«Πολλοί πιαστήκανε στα χέρια με τους Γερμανούς. Είδα με τα μάτια μου τον αρχηγό της μαχητικής [ομάδας] του Στειριού, Χρήστος Κατσούλης λεγότανε και ήτανε παλικάρι από τους λίγους που γνώρισα εκείνα τα χρόνια. Πάλευε με ένα Γερμανό και μια να πέφτει κάτω ο Γερμανός, μια ο δικός μας. Για μια στιγμή κατόρθωσε και πετάει το Γερμανό κάτω από τον τοίχο της στροφής και τον σκότωσε. Δίπλα του αμέσως πίσω από την τάφρο φύτρωσε άλλος Γερμανός με το μυδράλιο και άρχισε να μας βάζει. Γυρίζει απότομα ο Κατσούλης και τον σκοτώνει κι αυτόν και μόλις έσκυβε να πάρει το μυδράλιο, τον σκότωσε ένας άλλος Γερμανός. Τον έκλαψε όλη η αρβανιτιά στην περιφέρειά του. Δε γεννιέται εύκολα τέτοιο παλικάρι» (Μαρτυρία Νίκου Καλοπήτα, καπετάνιου 9ου Λόχου, ΙΙΙ/34 Τάγμα Λιβαδειάς ).

Από τους 120 περίπου Γερμανούς επέζησαν μόλις 25, ενώ οι Έλληνες είχαν 7 νεκρούς, οι περισσότεροι «αυτοχειροτονημένοι» πολεμιστές της Αράχοβας. Δεκαπέντε φορτηγά οχήματα-λάφυρα μεταφέρθηκαν στο Κυριάκι κάτω από τις επευφημίες των κατοίκων, ενώ ο αφοπλισμός του ιταλικού τάγματος στη Δεσφίνα συμπλήρωσε μια ανεπανάληπτη νίκη. Είναι ενδεικτικό του κλίματος εκείνων των ημερών πως στις 10 Σεπτεμβρίου οι Γερμανοί απαγχόνισαν δέκα νεαρούς αντιστασιακούς στη Λιβαδειά θεωρώντας πως επέκειτο ένοπλη εξέγερση στην πόλη!
sigxroniekfrasi.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Συνάντηση Χορωδιών 2013» στο Αμπελοχώρι Θηβών

  Η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου σάς προσκαλεί στην εκδήλωση: «Συνάντηση Χορωδιών 2013», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο προαύλιο χώρο του Ι.Ναού Αναλήψεως Αμπελοχωρίου.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν: η Χορωδία Δαύλειας με χοράρχη τον κ. Καρούζο Δημήτρη, η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Μεσσαπίων «Η Έκφραση», με χοράρχη την κ. Χόνδρου Αγγελική, η Χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, με χοράρχη τον κ. Παπανικολάου Χάρη και η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου, με χοράρχη τον κ. Νίκα Άγγελο. Επίσης, την εκδήλωση θα πλαισιώσει και το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, με διδάσκουσα την κ. Στέρπη Χριστίνα.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Χορωδίας Γυναικών Αμπελοχωρίου
Ανδρονίκη Κουτσούκου

ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Γυναικεία Χορωδία Αμπελοχωρίου δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011, κατόπιν πρωτοβουλίας του, και με χοράρχη τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αναλήψεως Αμπελοχωρίου, κο Νίκα Άγγελο, με σκοπό τη διάδοση του Δημοτικού Τραγουδιού, ως στοιχείο της εθνικής κληρονομιάς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Το 2011 πρωτοεμφανίστηκε ψάλλοντας τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Αμπελοχωρίου.
Τον Ιούνιο του 2011 ακολούθησε συμμετοχή σε Παραδοσιακή Βραδιά στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμπελοχωρίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Αναλήψεως.
Την ίδια χρονιά συμμετείχε στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων, «Πινδάρεια 2011» με συμμετοχή σε Παραδοσιακή Βραδιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αμπελοχωρίου και με συνοδεία της ορχήστρας του Γιάννη Στάμου.
Το Δεκέμβριο του 2011 έψαλλε τα Τροπάρια και τις Κατεβασιές των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Αμπελοχωρίου, και τη Μεγάλη Παρασκευή του ίδιου έτους έψαλλε τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου.
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων, «Πινδάρεια 2012» συμμετείχε σε Παραδοσιακή Βραδιά υπό τη διεύθυνση του Ιεροψάλτη κ. Νίκα Άγγελου και με συνοδεία της ορχήστρας του Στάμου Γιάννη, και με φιλική συμμετοχή της Παιδικής Χορευτικής Ομάδας της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
Το Σεπτέμβριο του 2012 συμμετείχε σε Εόρτια Μουσική Εκδήλωση που διοργάνωσε η Ενοριακή Κοινότητα Βαγίων, στην οποία συμμετείχε και η Χορωδία Γυναικών Βαγίων.
Στις 26 Μάιου 2013, μετά από πρόσκληση της Βοιωτικής Χορωδίας Μικρασιατών Λιβαδειάς, συμμετείχε στην Εκδήλωση Μνήμης για την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως (29 Μαΐου 1453) στην Λιβαδειά.
Στις 3 Ιουλίου 2013 συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δήμου Μεσσαπίων, «Η Έκφραση» στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

H Ελίνα Μπάρτζου απο την «Αναγέννηση» Λιβαδειάς-5η στο Βαλκανικό U13



Το τριήμερο 6-7-8/9/2013, στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες για το Βαλκανικό πρωτάθλημα badminton U13. Στους αγώνες αυτούς η Ελίνα Μπάρτζου (γεννημένη το 2001) «έγραψε» μια ακόμη επιτυχία στο «παλμαρέ» της. Η αθλήτρια του Α.Σ. «Αναγέννηση» Λιβαδειάς κατέκτησε την 5η θέση στο απλό παγκορασίδων και στο διπλό παγκορασίδων.

Στο απλό παγκορασίδων, στον Α’ γύρο (για την πρόκριση στις 16) αντιμετώπισε την Megi Pojani (Αλβανία) της οποίας επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (21-3, 21-4). Στον Β’ γύρο (για την πρόκριση στις 8) αντιμετώπισε την Eleonora Gencheva (Βουλγαρία) της οποίας επικράτησε επίσης με 2-0 (21-16, 21-17). Στον Γ’ γύρο (που οδηγούσε και στις θέσεις των μεταλλίων) βρέθηκε αντιμέτωπη με την Erdem Zehra (Τουρκία) από την οποία ηττήθηκε με 2-0 σετ (21-15, 21-12) και έτσι απώλεσε την ευκαιρία να κρεμάσει στον λαιμό της για 3η, σερί, χρονιά Βαλκανικό μετάλλιο. Είχε βέβαια και δεύτερη ευκαιρία να το επιτύχει στο διπλό παγκορασίδων με συμπαίχτρια την Δήμητρα Κρουστάλη, αλλά και πάλι έναν αγώνα πριν από το βάθρο έχασαν από το δίδυμο Eleonora Gencheva-Lilla Lozanova (Βουλγαρία) με 2-1 (19-21, 21-12, 18-21).

Στο ομαδικό η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 3-2 αγώνες από την Μολδαβία και 5-0 από την Ρουμανία και αποκλείστηκε από τους ημιτελικούς...

- Πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτρια η οποία από το 2008 (σε ηλικία μόλις 7 ετών) μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 43 πρωταθλήματα (Βαλκανικά, Πανελλήνια, Περιφερειακά, Σχολικά) και έχει κατακτήσει 24 χρυσά, 12 ασημένια, 3 χάλκινα μετάλλια και είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας τα 3 τελευταία χρόνια.

- Προπονητής της και προπονητής του Α.Σ. «Αναγέννηση» Λιβαδειάς είναι ο Θανάσης Ορκόπουλος ο οποίος την νέα χρονιά θα είναι Ομοσπονδιακός προπονητής. _
 viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλείνει σπίτια» η τιμή στο καλαμπόκι, μόνη λύση η «γέφυρα» με κτηνοτρόφους



Με οικονομική καταστροφή απειλούνται χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επέλεξαν να καλλιεργήσουν φέτος καλαμπόκι, καθώς η έλλειψη σταθερών δομών συνεργασίας των καλλιεργητών με τους κτηνοτρόφους (καταναλωτές) και η «συμπαιγνία» του ιδιωτικού εμπορίου σε βάρος και των δύο έχει καθηλώσει την τιμή στα απαγορευτικά επίπεδα των 13 με 14 λεπτά το κιλό.
Η φετινή τιμή για το καλαμπόκι έχει καθηλωθεί στα απαγορευτικά επίπεδα των 13 με 14 λεπτών το κιλό.Η φετινή τιμή για το καλαμπόκι έχει καθηλωθεί στα απαγορευτικά επίπεδα των 13 με 14 λεπτών το κιλό.

Με μεικτή πρόσοδο από την πώληση του προϊόντος κάτω από τα 150 ευρώ το στρέμμα, οι ζημιές που σωρεύουν φέτος οι αγροτικές επιχειρήσεις που επέλεξαν να καλλιεργήσουν καλαμπόκι είναι μεγάλες και με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας οδηγούνται με βεβαιότητα στη χρεοκοπία.



Οι συνθήκες που επικρατούν φέτος στην αγορά καλαμποκιού διαμορφώνουν εκρηκτική κατάσταση στις μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας από τη Κωπαΐδα μέχρι τον Έβρο, καθώς τη δύσκολη θέση στην οποία περιέρχονται οι αυτές τις μέρες οι καλλιεργητές θα κληθούν να διαχειριστούν το επόμενο διάστημα, τόσο οι προμηθευτές (γεωπονικά καταστήματα και εταιρείες αγροτικών εφοδίων) όσο και η βασική χρηματοδότης των αγροτών, δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς. Σε λίγο καιρό βέβαια το πρόβλημα θα γίνει και πολιτικό, όταν οι «απελπισμένοι» του κάμπου θα στρέφονται κατά της κυβέρνησης και θα βρίσκουν «καταφύγιο» σε εκφάνσεις των άκρων.



Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η συντεταγμένη Πολιτεία, έστω και καθυστερημένα καλείται να βρει λύσεις, κυρίως μέσα από τη χρηματοδότηση σχημάτων (π.χ. Συνεταιρισμοί) που θα μπορούσαν να παίξουν τον ενδιάμεσο ρόλο για την «συνεύρεση» καλλιεργητών και κτηνοτρόφων με ένα ενδιαφέρον επίπεδο τιμής και για τις δύο πλευρές.



Αρκεί να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής καλαμποκιού, δηλαδή περί το 1 εκατ. τόνους, διατίθεται στην εγχώρια αγορά (ζωοτροφάδικα και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις). Η ΕΑΣ Ρεθύμνης για παράδειγμα που διαθέτει αξιόλογη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών με ετήσιες ανάγκες σε καλαμπόκι που υπερβαίνουν τους 25.000 τόνους θα μπορούσε να έρθει σε συμφωνία για το «κλείσιμο» μεγάλων ποσοτήτων που θα έβαζαν ένα φραγμό στην κατάρρευση των τιμών παραγωγού και θα εξασφάλιζαν ένα ενδιαφέρον και σταθερό μέσο επίπεδο προμήθειας της πρώτης ύλης για το ζωοτροφάδικο.
agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλύψεις και ερωτήματα για τη συμπλοκή στο Δίστομο

Το σημείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 37χρονος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος κατά την επιχείρηση της 17ης Ιουνίου.

Ομάδα συνεργών λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τους τέσσερις Αλβανούς δραπέτες για τις κινήσεις των αστυνομικών.


Αγνωστες πτυχές της επιχείρησης σύλληψης των Αλβανών δραπετών της φυλακής Τρικάλων τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από τη δολοφονία στο Δίστομο του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου περιλαμβάνει η δικογραφία της Ασφάλειας Λιβαδειάς, που συνέταξε στις 7 Ιουλίου ο τέως διοικητής της υπηρεσίας κ. Μιχάλης Τσάτσης. Μάλιστα, τα δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Κ» αποκαλύπτουν πτυχές της έρευνας που ανατρέπουν εν μέρει την επίσημη εκδοχή για τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Το πιο χαρακτηριστικό αφορά τη συμμετοχή «ομάδας υποστήριξης» των τεσσάρων δραπετών στα δρώμενα εκείνων των ημερών, στοιχείο που, σύμφωνα με μια εκδοχή, δεν γνώριζαν αστυνομικοί της Λιβαδειάς που πήραν μέρος στη «μοιραία» επιχείρηση της 17ης Ιουνίου.

Ενδεικτικά, τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουνίου, είκοσι τέσσερις δηλαδή ώρες πριν από τη φονική συμπλοκή στο Δίστομο, αστυνομικοί της (Β΄ ΟΠΚΕ) Βοιωτίας είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δραπέτες στη διασταύρωση του παλαιού «Λεβέντη». Εκτός από την παρουσία στο σημείο ενός κλεμμένου LADA (SAMARA), οι επιβάτες του οποίου άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, αποκαλύπτεται η εμπλοκή ενός ακόμα οχήματος Citroen SAXO, χρώματος ασημί, στο οποίο επέβαιναν άγνωστοι συνεργοί των δραπετών. «Από αστυνομικό της Α.Δ. Βοιωτίας εντοπίστηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Λιβαδειάς το κλεμμένο LADA να κινείται με κατεύθυνση προς Λιβαδειά. Σ’ αυτό επέβαιναν τέσσερα άτομα και ακολουθούνταν από ένα αυτοκίνητο Citroen SAXO, χρώματος ασημί. Ο αστυνομικός τα ακολούθησε διακριτικά και ενημέρωσε άμεσα το κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας» αναφέρεται στη δικογραφία.

Από την παρακολούθηση των δύο οχημάτων προέκυψε ότι «στη διασταύρωση του παλαιού Λεβέντη δύο από τους επιβαίνοντες στο LADA αποβιβάστηκαν από αυτό και επιβιβάστηκαν άμεσα στο ασημί SAXO που τους ακολουθούσε». Tο μυστηριώδες ασημί Citroen κατευθύνθηκε προς Λιβαδειά, ενώ οι επιβάτες του κλεμμένου LADA «έπεσαν πάνω» σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ., από όπου κατάφεραν να ξεφύγουν ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που μετείχαν στην επιχείρηση υποστήριξαν μιλώντας στην «Κ» ότι το Citroen θεωρήθηκε μεν ύποπτο, ωστόσο, δεν προέκυψε με βεβαιότητα ότι χρησιμοποιείτο από συνεργούς των δραπετών.

Ολα τα παραπάνω θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «λεπτομέρειες», εάν τη νύχτα του θανάσιμου τραυματισμού του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου δεν συμμετείχε στα γεγονότα ένα Citroen SAXO, ασημί χρώματος. Συγκεκριμένα, για τα γεγονότα της νύχτας της 16ης προς 17η Ιουνίου η δικογραφία του τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς (ολοκληρώθηκε την 7η Ιουλίου) αποκαλύπτει: «Στη διασταύρωση Διστόμου - Δεσφίνας είχε διαταχθεί ως παρατηρητής υπαρχιφύλακας και περί ώρα 00.30 παρατήρησε ένα Ι.Χ. μάρκας Citroen SAXO, χρώματος ασημί, να κινείται ύποπτα με κατεύθυνση από Δεσφίνα προς Δίστομο και, αφού εισήλθε στη συγκεκριμένη διασταύρωση, παρέμεινε στο σημείο για ένα περίπου λεπτό και στη συνέχεια πραγματοποίησε αναστροφή, κινούμενο προς Δεσφίνα. Πιθανότατα επρόκειτο για προπομπό των κατηγορουμένων. Τη 1.30 περίπου, πέντε από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προσέγγισαν και εισήλθαν πεζή στην πόλη του Διστόμου από την ίδια κατεύθυνση που προσέγγισε το Citroen SAXO και εισήλθαν στο Δίστομο...».

Οσα ακολούθησαν έχουν γίνει λίγο πολύ γνωστά. Τρεις από τους αστυνομικούς που πήγαν στο σημείο αφοπλίστηκαν από τους Αλβανούς δραπέτες, ενώ από τα πυρά καλάσνικοφ του Μαριάν Κόλα τραυματίστηκε θανάσιμα ο 37χρονος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς αγνοούσαν ότι το ασημί Citroen σχετιζόταν με τους δραπέτες και άρα δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και προσέγγισαν το σημείο απροετοίμαστοι. Αντίθετα, αρμόδιοι αξιωματικοί τονίζουν με έμφαση ότι «όλοι οι αστυνομικοί που εκείνο το βράδυ μετείχαν στην επιχείρηση ενημερώνονταν μέσω του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. που συντόνιζε τις έρευνες». Προσθέτουν επίσης ότι «ουδέποτε προέκυψε με βεβαιότητα ότι το ασημί SAXO στο Δίστομο ήταν το ίδιο με εκείνο που είχε εντοπιστεί στον παλαιό «Λεβέντη».

Στη δικογραφία αναφέρεται τέλος ότι σε ύψωμα («ανάχωμα») στο σημείο της συμπλοκής υπήρχε συνεργός των δραπετών που λειτουργούσε ως παρατηρητής - ελεύθερος σκοπευτής ειδοποιώντας τους πέντε δράστες για τις κινήσεις των αστυνομικών.

Μερικές ημέρες μετά την υποβολή της δικογραφίας ο υπογράφων διοικητής, μέχρι τότε, του τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς μετακινήθηκε αρχικά στο Α.Τ. της περιοχής και έπειτα από ένστασή του στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. Σύμφωνα με πηγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η μετακίνησή του δεν αποτέλεσε «δυσμενή μετάθεση», αλλά έγινε για λόγους προσωπικής διευκόλυνσης και συναισθηματικής αποφόρτισής του, μετά τον θάνατο του υφισταμένου του, Γιώργου Ανδριτσόπουλου.
kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά στη Στερεά

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (11-09-2013), από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε διάφορες περιοχές με καταυλισμούς ROMA , στους Νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Η συγκεκριμένη

Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.004) άτομα, εκ των οποίων (775) ημεδαποί και (229) αλλοδαποί, καθώς και (376) οχήματα και δίκυκλα.

Προσήχθησαν: (238) άτομα, εκ των οποίων (168) ημεδαποί και (70) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (29) άτομα, εκ των οποίων:

    (3) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
    (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, για διάπραξη κλοπών και άλλων αδικημάτων.
    (16) αλλοδαποί, για παράβαση Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
    (1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής.
    (1) αλλοδαπός, για παράβαση περί Τελωνειακού Κώδικα.
    (2) ημεδαποί, για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
    (2) ημεδαποί, για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Κατασχέθηκαν:

    Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
    Μεγάλος αριθμός λαθραίων πακέτων τσιγάρων.
    Μεταλλικά και χάλκινα αντικείμενα, ως προϊόντα κλοπής.
    Είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (214) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (192) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    (16) παραβάσεις Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
    (3) παραβάσεις περί ναρκωτικών.
    (3) λοιπές παραβάσεις.

Η συγκεκριμένη ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία αποσκοπεί στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, είναι η 22η που πραγματοποιείται κατά σειρά από τις αρχές του 2013, σε διάφορες περιοχές με καταυλισμούς ROMA στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον και στο μέλλον.  
επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε αυτή συμμετείχαν (125) αστυνομικοί, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν (42) οχήματα και μοτοσικλέτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καλή σχολική χρονιά 2013-2014» από τον Δήμαρχο Θηβαίων


Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς «καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και επιτυχίες».

Ο Δήμος Θηβαίων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις παρά τις συνεχείς περικοπές από το αρμόδιο Υπουργείο.
Ο κ. Δήμαρχος παραβρέθηκε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου στους Αγιασμούς που τελέστηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο, στο 1ο Λύκειο, όπου παρέστη και ο Ατνιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης,  και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στο Λουτουφί, μαζί με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Θίσβης κ. Μίχα Πέτρο.
Στο  1ο Λύκειο και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.
Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά απο τον Δήμαρχο Αλιάρτου



Αγαπητοί μαθητές , εκπαιδευτικοί και γονείς ,
Ξεκινά το νέο σχολικό έτος. Μια χρονιά που σηματοδοτείται από πολλές δυσκολίες. Τα σχολειά μας καλούνται να λειτουργήσουν με σοβαρά προβλήματα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών και τεχνικών μέσων, με απαξίωση του ρόλου της εκπαίδευσης .
Διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης, ας προσπαθήσουμε να μην καταγραφεί ως κρίση αξιών. Ο Δήμος θα είναι αρωγός στην εκπαίδευση κάθε βαθμίδας , μέριμνα που ήταν βασικό μέλημά του πάντα . Ως Δήμαρχος και συνάμα ως  εκπαιδευτικός , δεν μπορώ να εθελοτυφλώ σε κανένα ζήτημα που φτάνει στα αυτιά μας και θα φροντίσω για την επίλυσή του, αν είναι εφικτή. Αυτό φυσικά είναι και το χρέος σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής
Εύχομαι σε όλους σας καλή σχολική χρονιά και υπενθυμίζω ότι η προσπάθεια πάντα αναγνωρίζεται και ανταμείβεται. Θυμηθείτε πως οι αντιξοότητες και τα εμπόδια προσφέρουν μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση , όταν ο στόχος επιτυγχάνεται.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνος δραπέτης ο ληστής σε βενζινάδικο της Θήβας


Επικίνδυνος δραπέτης κυκλοφορεί ελεύθερος από το 2009!
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τώρα αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκεται και σε ένοπλη ληστεία βενζινάδικου που έγινε τον περασμένο... Μάιο, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Θήβας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας, ο 36χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι δραπέτης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Αλικαρνασσού Κρήτης,

καθώς την 11-12-2009 παραβίασε τακτική άδεια(!!!) που είχε λάβει από τις φυλακές, στις οποίες εξέτιε ποινή καθείρξεως για ένοπλες ληστείες.

Την ημέρα της ληστείας, στις 03:00 τα ξημερώματα, ο 36χρονος φορώντας κουκούλα τύπου «full – face» και γάντια, μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε τον 31χρονο υπάλληλο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, που προερχόταν από τις εισπράξεις του καταστήματος.

Έχει κάνει κι άλλες ένοπλες ληστείες ενώ δε δίστασε να πυροβολήσει ακόμα και αστυνομικούς!

Σε βάρος του εκκρεμούν, μεταξύ άλλων, τρία εντάλματα σύλληψης των Ανακριτών Αρχών Θηβών, Λιβαδειάς και Χαλκίδας, σύμφωνα με τα οποία ο 36χρονος αναζητείται για να συλληφθεί για σωρεία ένοπλων ληστειών, απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και παράβασης νομοθεσίας για τα όπλα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ξημερώματα της 10-06-2010 στη Λιβαδειά, όταν προσέγγισε συμβατικό αυτοκίνητο του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν ο 36χρονος μαζί με δύο ακόμη άτομα, το αυτοκίνητο των δραστών ανέπτυξε ταχύτητα και ένας από τους επιβαίνοντες σε αυτό, δε δίστασε να πυροβολήσει, με σκοπό να σκοτώσει, σε βάρος των αστυνομικών, για να αποφύγει τον έλεγχο.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του 36χρονου επικίνδυνου δραπέτη, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροματίου



Με την συμμετοχή των παιδιών του σχολείου, των εκπαιδευτικών, γονέων, φίλων και συγγενών, πραγματοποιήθηκε σήμερα  ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά  στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροματίου απο τον εφημέριο του χωριού π.Παναγιώτη.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Καλαντζή  καλωσόρισε τους μαθητές,  λέγοντας πως οι δάσκαλοι θα σταθούν δίπλα στα παιδιά προσφέροντας ότι χρειαστεί για την επαρκή μόρφωσή τους.Την δική τους τιμητική είχαν οι μικροί μαθητές της πρώτης Δημοτικού που για πρώτη φορά πέρασαν την είσοδο του σχολείου και ξεκινούν έναν μακρύ αγώνα για την απόκτηση της μάθησης. Με τις ευχές βέβαια όλων, ελπίζουμε τα μαθητικά τους χρόνια να είναι καλά, όπως και των άλλων παιδιών που είναι μεγαλύτερα και δίνουν και αυτά το δικό τους αγώνα.
Να ευχηθούμε και εμείς καλή χρονιά στους μαθητές και σε όλην την εκπαιδευτική κοινότητα.









ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Ζέλι Αταλάντης



Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:35΄ το πρωί σε δασική έκταση στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα κοντά στο Ζέλι Αταλάντης.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Π.Υ. Στερεάς σήμανε συναγερμός. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 16 οχήματα με 40 πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Λοκρών, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Canadair, που ήρθαν από Ελευσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2 PZL, που ήταν στο αεροδρόμιο της Λαμίας και τα οποία έκαναν σημαντική δουλειά όλο το καλοκαίρι από χθες τα σταμάτησαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι αρκετά δύσκολη, αφού η φωτιά έχει φύγει μέσα σε χαράδρα και η πρόσβαση είναι δύσκολη.

Το μόνο θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι.
Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς σχολικά δρομολόγια σήμερα η Βοιωτία-Μόνο ένα σχολικό δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε



11 Σεπτεμβρίου σήμερα, και καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές.

Όμως υπάρχει και ένα φλέγον θέμα: Χωρίς σχολικά δρομολόγια σήμερα στο νομό Βοιωτίας. Οι γονείς μετέφεραν τα παιδιά τους στα σχολεία την πρώτη ημέρα του Αγιασμού.  Ένα πρόβλημα για τις οικογένειες στα χωριά της Βοιωτίας όπου θα πρέπει καθημερινά να πηγαινοφέρνουν τους μαθητές στο σχολείο. Ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα λύση από την Περιφέρεια για το θέμα αυτό ώστε να κυλίσει ομαλά η σχολική χρονιά χωρίς την ταλαιπωρία χιλιάδων γονέων και παιδιών.

Να σημειωθεί ότι ένα  μόνο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε στη  Βοιωτία και αυτό ήταν το δρομολόγιο για το ειδικό σχολείο στο Λουτουφί. Μπράβο στο ΚΤΕΛ Βοιωτίας που ευαισθητοποιήθηκε και εκτέλεσε το δρομολόγιο αυτό εντελώς δωρεάν για τα παιδιά του ειδικού σχολείου.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου:"Υψηλάντεια 2013"-Πεζοπορία



Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται χαράτσι για όλους στα ακίνητα -Κίνδυνος να μην υπάρξουν εξαιρέσεις ούτε και για τα φτωχά νοικοκυριά


Νέο φοροκαταιγίδα ετοιμάζεται να πέσει στα κεφάλια των ιδιοκτητών ακινήτων αφού το οικονομικό επιτελείο θέλει να εισπράξει από το νέο φόρο ακινήτων 2,9 δισ. με αποτέλεσμα οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές πληρωμής τους θα είναι ελάχιστες. Αυτοί που φαίνεται να γλιτώνουν προς το παρόν το νέο χαράτσι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Τα κριτήρια απαλλαγής

Οπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ δεν θα πληρώνουν για την πρώτη κατοικία και μόνο εφόσον κατοικούν σε αυτή οι μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι που έχουν λάβει βοήθημα τουλάχιστον έξι μήνες και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Παράλληλα η κατοικία αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ ή τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία.

Σε αντίθετη περίπτωση ακόμη και αυτοί οι άνεργοι θα πληρώνουν το νέο φόρο ακινήτων, ενώ και όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες ή οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα πληρώσουν το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Αγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθώς δεν έχουν τεθεί ακόμα εισοδηματικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα οι άγαμοι με εισόδημα ως 6.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα 8.000 που σήμερα έχουν κάποιες διευκολύνσεις μπορεί να πληρώσουν κανονικά το νέο χαράτσι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία -Από Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί βάζουν «λουκέτο»


Με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, χιλιάδες μαθητές θα ακούσουν σήμερα το πρώτο σχολικό κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πάντως οι περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές που θα καθίσουν στα θρανία, θα «διδαχτούν» ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μήνα οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Αναφορικά με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο Πέμπτη αν και προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία με την ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Στο «μέτωπο» της κυβέρνησης, χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής:

«Και 'πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις', ακούω τους συνδικαλιστές οι οποίοι σπεύδουν πριν να ανοίξουν τα σχολεία να ανακαλύψουν χιλιάδες κενών. Πώς τα ανακάλυψαν; Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία. Τι αξιοπιστία έχει αυτή η καταγγελία; Δεκαπέντε χιλιάδες αποσπάσεις κάθε χρόνο εκπαιδευτικών, με εκατόν εξήντα μία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τα κενά είναι εκεί. Δεν σας προβληματίζει ότι αυτό το σύστημα δεν εξυπηρετεί την ελληνική οικογένεια, δεν εξυπηρετεί τους μαθητές, δεν εξυπηρετεί την κοινωνία, είναι κοστοβόρο και πρέπει να αλλάξει; Γιατί δεν τολμάμε; Και γιατί όταν τολμάμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, πρέπει να θεωρούμεθα 'συντηρητικοί' ή 'προοδευτικοί';».

Από το υπουργείο Παιδείας πάντως διαμηνύεται ότι τόσο οι καθηγητές όσο και τα βιβλία θα βρίσκονται στη θέση τους.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίρπας θα βρεθεί σήμερα στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ: Μέχρι 10 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για ενίσχυση από το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων


Ο ΕΛ.Γ.Α καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 έως και Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, για το σύνολο των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων, εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χαλάζι) κατά την χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2010.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση τα δικαιολογητικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα αναφέρονται στην Ανακοίνωση Τύπου του προγράμματος, η οποία αναρτήθηκε στους κατά τόπους Δήμους της χώρας όπου σημειώθηκαν αναγγελίες ζημιάς επιλέξιμες ενίσχυσης.
Η Ανακοίνωση Τύπου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα έντυπα και ο πίνακας με τις επιλέξιμες αναγγελίες του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α (www.elga.gr).
Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι παραγωγοί μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσειςm.loukidou@elga.gr, a.belesioti@elga.gr και a.spanou@elga.gr ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη υγρασία και βροχές



Υγρασία, ζέστη και βροχές θα συνθέσουν το... αποπνικτικό σκηνικό του καιρού την Τετάρτη. Ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ καταιγίδες προβλέπεται να σημειωθούν στα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τα ορεινά της δυτικής στερεάς.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. στα βορειοτέρα τμήματα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του νομού


Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στις συναντήσεις - συζητήσεις που οργανώνει η ΕΛΜΕ. 
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν
την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ
την  Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη στις 6μμ.
-ΘΗΒΑ στο 2Ο Γυμνάσιο Θήβας.
-ΛΙΒΑΔΕΙΑ στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

    ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!
    ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
    ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της δημόσιας Υγείας
    ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Κράτους Πρόνοιας
    ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ  «ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» της Δημοκρατίας!

    

Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, για
ΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ανοιχτό στη γνώση και τη κοινωνία, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού, στα όνειρα της νέας γενιάς.
Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης  – ΕΕ – ΔΝΤ

Με εκτίμηση

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ