Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακό τσουνάμι


Εβδομάδα απεργιών και κινητοποιήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα με χιλιάδες εργαζόμενους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Εργαζόμενοι στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του ευρύτερου δημοσίου τομέα βρίσκονται στα κάγκελα και από αύριο κλιμακώνουν τον αγώνα τους με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα.

Από τη Δευτέρα, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε παναττική στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων τη Δευτέρα από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια το μεσημέρι.

Στάση εργασίας κηρύχθηκε και για τις υπόλοιπες πόλεις στις οποίες θα γίνουν συλλαλητήρια, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι δάσκαλοι, ωστόσο, δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ..

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού – Εξι κατηγορούμενοι για το θάνατο του 33χρονου



Φονικά εργαλεία κάθε είδους εντόπισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα κελιά των φυλακών Δομοκού. Στον εξονυχιστικό έλεγχο που έγινε έπειτα από τα επεισόδια του Σαββάτου, που κόστισαν τη ζωή ενός κρατουμένου, βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Αυτοσχέδια μαχαίρια, κοφτερές λεπίδες, σουβλιά, σχοινιά και άλλα φονικά εργαλεία βρέθηκαν στα κελιά της πτέρυγας των αλλοδαπών, εκεί όπου έγιναν οι συμπλοκές με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 33χρονου κρατούμενου και τον τραυματισμό ενός 30χρονου. Ολα αυτά έχουν σταλεί στα εργαστήρια της αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστεί το φονικό όπλο. Οπως προέκυψε από την έρευνα, στο επεισόδιο μετείχαν εκτός από τους δύο προαναφερόμενους, άλλοι έξι Αλβανοί από 27 έως 35 ετών.

Επειτα από τον έλεγχο στα κελιά της φυλακής, σχηματίστηκε σε βάρος των έξι Αλβανών δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, όπως επίσης και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών "ALC LANGUAGE CENTRES" στην Αλίαρτο


Το φροντιστήριο «ALC Language Centres» καλωσορίζει τους μαθητές και τους εύχεται καλή σχολική χρονιά.

Παρέχουμε εγγυημένα προγράμματα σπουδών στην Αγγλική και Γερμανική Γλώσσα!
Το μεγάλο μας πλεονέκτημα: B2 (Lower) και Γ1 (Advanced) σε 1 χρονιά!!!
Επίσης, Proficiency σε 1 χρονιά!
Πληροφορική: 3 ενότητες στους υπολογιστές για ΑΣΕΠ (πρόγραμμα επιδοτούμενο) από 185€ (εκπαίδευση και πιστοποίηση)!
Ειδικές προσφορές για: α) Pre-Junior από Οκτώβριο για παιδιά Α΄δημοτικού και β) Junior A.  Ρωτήστε μας!!!

Ακόμα, παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα (εφόσον ζητηθούν) στην αγγλική, καθώς επίσης και στη γερμανική.
Στο φροντιστήριό μας, οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μπορούν να πραγματοποιήσουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού «ΑΡΙΣΤΟΝ».
Βοηθήστε τα παιδιά σας να μαθαίνουν καλύτερα!!!
Θα μας βρείτε στο φροντιστήριο στην Αλίαρτο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (15.00-21.00 μ.μ.).
Τηλ.επικοινωνίας: Αλίαρτος: 22680 22716 & 6985636121
               Λιβαδειά: 22610 26095

 Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ενημέρωση!

Με εκτίμηση,
Μαρία και Δήμητρα Αλαφογιάννη




Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στο Μουρίκι Θηβών για λαθραία τσιγάρα

 Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο στη περιοχή Μουρικίου Θηβών Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 51χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 46χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Επιπλέον ο 46χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα εφαρμοστεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στην χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν προχθές (13-09-2013) το μεσημέρι, αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 51χρονου, στην αγροτική περιοχή Μουρικίου Θηβών Βοιωτίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (470) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Στη δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας και πάλι πληροφορίες, διενήργησαν χθες (14-09-2013) το μεσημέρι, αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα σε πρόχειρο κατάλυμα που διατηρεί ο 46χρονος στην ανωτέρω περιοχή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (180) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα

Συνολικά κατασχέθηκαν (670) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεμονής: «Μας ικανοποιεί ο βαθμός»


Ευχαριστημένος από τον βαθμό που πήρε ο Λεβαδειακός απέναντι στον Άρη (1-1), έμεινε ο Τάκης Λεμονής. Ο τεχνικός των Βοιωτών, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του Καπό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι: «Ηρθαμε για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, η δουλειά μας ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολη σε μια έδρα που μπορεί να αλλάξει την πορεία του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό, όμως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο βαθμός μας ικανοποιεί. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε 2-3 ξεκάθαρες φάσεις, δε γυρίσαμε τη μπάλα όμως καλά. Γενικά, δεν κλειστήκαμε, και νομίζω ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα».

Για το αν είχε σχεδιάσει να χτυπήσει τον ΑΡΗ στα στημένα: «Πιστεύω ότι δεν είναι το πιο δυνατό σημείο του ΑΡΗ, χτυπήσαμε σε αυτό τον τομέα και τα καταφέραμε».

Για τον Καπό: «Είναι ένας ποιοτικός παίκτης με παραστάσεις και χρειάζεται χρόνο για να έρθει σε καλό».

Για το πως είδε τον Άρη: «Φάνηκε πιο ζωντανός, αλλά θεωρώ ότι είναι και θέμα εμπειρίας. Εχει μια φανέλα βαριά και ίσως κάποια παιδιά επηρεάζονται όταν δεν είναι ευνοϊκά τα πράγματα. Ωστόσο έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα τον κόσμο του, ο οποίος σήμερα στάθηκε με μοναδικό τρόπο στο πλευρό του και τον έσπρωξε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού».
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΔΟΕ: Απατημένες σύζυγοι και απολυμένα στελέχη "καρφώνουν" τους πρώην και τους εργοδότες


Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής συνδράμουν απατημένες σύζυγοι και απολυμένα στελέχη. Βροχή καταγγελιών καθημερινά στο ΣΔΟΕ


Απατημένες σύζυγοι και απολυμένα στελέχη επιχειρήσεων συνδράμουν το ΣΔΟΕ στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το Σώμα δέχεται βροχή καταγγελιών αυτήν την περίοδο είτε στο τετραψήφιο νούμερο 1517 είτε μέσω αλληλογραφίας με φακέλους-φωτιά.

Πρόκειται για ανώνυμες, αλλά και επώνυμες καταγγελίες για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και περιπτώσεις πολυτελούς διαβίωσης που δεν δικαιολογούνται από τα... φανερά εισοδήματα.

Όπως αναφέρει στέλεχος του ΣΔΟΕ, οι καταγγελίες φτάνουν και τις 150 την ημέρα και περνούν από αξιολόγηση. Το τελευταίο διάστημα, προσθέτει, δεχόμαστε πολλές καταγγελίες από διαζευγμένες-απατημένες συζύγους, απολυμένα στελέχη εταιρειών, επιχειρηματίες οι οποίοι «καρφώνουν» ανταγωνιστές τους αλλά και λογιστές που παραμένουν απλήρωτοι.

Μάλιστα οι καταγγέλλοντες, επειδή λόγω της… ιδιότητάς τους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αποστέλλουν και σχετικά έγγραφα.

Έτσι το ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ επικεντρώνεται στους φακέλους που έρχονται στην υπηρεσία, οι οποίοι περιέχουν καταγγελίες για παράνομη επιχειρηματική δράση, τα… δεύτερα φορολογικά βιβλία που τηρούνται σε φωτοτυπίες, νούμερα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναλυτικά στοιχειά για ακίνητα κυρίως μεγάλης αξίας.

Συνήθως οι καταγγελίες είναι ανώνυμες αλλά μέσα από τα στοιχεία οι ελεγκτές του Σώματος εντοπίζουν τα πρόσωπα που απέστειλαν τους φακέλους.

Εκτός από το ΣΔΟΕ καταγγελίες λαμβάνει και η Γενική Γραμματεία Εσόδων. Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας Χάρης Θεοχάρης, τον επισκέφτηκε σύζυγος στρατιωτικού, η οποία υπέδειξε τις τράπεζες και τις εταιρείες στις οποίες έχει τα λεφτά του ο πρώην σύζυγός της για να μην ελεγχθεί.  Επίσης εν διαστάσει σύζυγος συμβολαιογράφου αποκάλυψε τις offshore με το “μαύρο χρήμα”.

Παράλληλα, "αξιόπιστες" θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό οι καταγγελίες υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων που έχουν χάσει τη θέση τους και λογιστών που κατά το παρελθόν κρατούσαν τα βιβλία επιχειρήσεων και είτε απομακρύνθηκαν είτε περιμένουν μάταια να πληρωθούν.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις κρύβεται πίσω από καταγγελίες για φοροδιαφυγή πόλεμος εταιρειών αφού από την στιγμή που θα μπει το ΣΔΟΕ για έλεγχο σε μία εταιρεία, η εταιρεία αυτή αποκλείεται από τον όποιο διαγωνισμό συμμετέχει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μέσα στο 2012 υποβλήθηκαν 25.000 καταγγελίες στο ΣΔΟΕ και φέτος, μέχρι τα τέλη Αυγούστου έχουν γίνει περί τις 16.000.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους επεξεργάζεται η κυβέρνηση


Βοήθημα 200 ευρώ προς τους μακροχρόνια ανέργους αναμένεται να δοθεί εντός του 2014. Πρόκειται για επίδομα που θα λαμβάνουν οι μακροχρόνια (άνω των 12 μηνών) άνεργοι και είναι κάτω των 45 ετών. Αυτό πρόκειται να χορηγηθεί από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Με τη νέα απόφαση που θα υπογραφεί εντός των ημερών από το υπουργείο Εργασίας, από την 1/1/2014 θα χορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 24-66 ετών. Βασική προϋπόθεση ώστε να μπει κάποιος στο πρόγραμμα επιδότησης είναι να έχει εξαντλήσει το διάστημα της δωδεκάμηνης τακτικής επιδότησης του με 360 ευρώ, λόγω ανεργίας και να να παραμένει άνεργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 200 ευρώ θα λάβουν το 2014 ακόμη 11.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Βασικό κριτήριο για την καταβολή του επιδόματος των 200 ευρώ θα είναι το συνολικό τους εισόδημα (ατομικό, οικογενειακό) να μην ξεπερνά τις 10.000, ετησίως, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 587 ευρώ για ανήλικο παιδί.

Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ερχονται καταιγίδες σε όλη τη χώρα


Πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται για αύριο Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συγκλονιστική μαρτυρία γονέα παιδιού με ειδικές ανάγκες-Ζητάμε άμεση λύση-βίντεο




Το παιδί του κ.Γιώργου από τη Θήβα είναι παιδάκι με ειδικές ανάγκες. Διαμαρτύρεται ο κ.Γιώργος ότι ενώ το παιδί για 8 χρόνια πήγαινε στο Κοντίτο της Θήβας στο ειδικό σχολείο το παιδί του, εντελώς ξαφνικά αποφασίστηκε ότι δεν μπορούν να το συνεχίσουν στο Κοντίτο και ότι θα το πάνε στο ειδικό σχολείο στο Λουτουφί ( χωριό έξω από τη Θήβα).

Ο κύριος Γιώργος αντιμετωπίζει τα εξής δύο σοβαρά προβλήματα. Πρώτον το θέμα της μεταφοράς. Ο άνθρωπος δουλεύει νύχτα δεν μπορεί να πηγαίνει το παιδάκι στο σχολείο αλλά και να μπορούσε θα ήταν πολλά τα έξοδα μεταφοράς , να πηγαινοέρχεται δύο φορες της ημέρα στο Λουτουφί.

Εκτός αυτού το παιδάκι έχει πρόβλημα προσαρμογής στο νέο σχολείο. Αρνείται να πάει, έχει μάθει 8 χρόνια τους συμμαθητές τους. Με αποτέλεσμα τώρα ο κ.Γιώργος να ξεγελάει τον μικρό λέγοντας ότι ακόμα είναι καλοκαίρι δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία, περιμένοντας να βρεθεί λύση και να τον πάει ξανά σχολείο. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί με ειδικές ανάγκες να το πείσει να πάει σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Ο άνθρωπος είναι σε απόγνωση όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Έχει τραβήξει πολλά μας λέει να προσαρμόσει το παιδί του σε ένα σχολείο τόσα χρόνια. Και ξαφνικά του ήρθαν τα πάνω κάτω.

Πρέπει τουλάχιστον για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία και να βρεθεί λύση για αυτό τον άνθρωπο που μια ζωή παλεύει να δώσει μία φυσιολογική , όσο γίνεται, ζωή για το παιδί του.

Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλαστά τιμολόγια με χιλιάδες αγρότες, επιχειρηματίες και ...μοναστήρια



Μπίζνες με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.

Το «παζλ» των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.

Και η Μονή Σίμωνος Πέτρας

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν διαπίστωσαν έπειτα από επισταμένους ελέγχους για παραβάσεις ΦΠΑ ότι η Μόνη Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους είχε εμφανίσει εικονικό τιμολόγιο αξίας 600.000 ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα φυλακισμένου που βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών και η Μονή τον παρουσίαζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης.

Συμμετοχή στο μέγα σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια ανακαλύφθηκε από ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι είχε άλλη Μονή της Κρήτης, η οποία είχε συμπεριληφθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα για να λάβει επιδότηση. Σύμφωνα με το πόρισμα εμφάνιζε εικονικά τιμολόγια ύψους 270.000 ευρώ.

Στο μεγάλο «φαγοπότι», όπως προκύπτει από τους μέχρι τώρα ελέγχους, έχουν λάβει μέρος και πολλά μοναστήρια που πήραν κοινοτικές επιδοτήσεις για αναστήλωση, έχοντας παρουσιάσει μεγάλα ποσά δαπανών. Όπως όμως αποδείχθηκε μετά τις διασταυρώσεις στοιχείων, τα παραστατικά και τα τιμολόγια ήταν εικονικά και πλαστά.

Σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και στα ταμεία πολλών ενοριών, όπου σύμφωνα με το ΣΔΟΕ υπάρχουν ενδείξεις διακίνησης μαύρου χρήματος, αλλά οι έλεγχοι σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ «προσκρούουν» σε κλειστά στόματα. Πηγή Εθνος της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παμβαγιακός 2-1 στις Θεσπιές



Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο ο Παμβαγιακός κέρδισε μέσα στις Θεσπιές 2-1 τον τοπικό Θεσπιακό σε φιλική συνάντηση.

ΣΤΟ 4* ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΡΝΕΡ ΤΟΥ ΜΠΟΤΣΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 0-1 ΚΑΙ ΣΤΟ 6* Ο ΜΠΟΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΣΙΑΚΟΥΛΗ ΕΚΝΕ ΤΟ 0-2. Ο ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ ΜΕΙΩΣΕ ΣΤΟ 52*  ΣΕ 1-2.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ: ΚΟΛΙΟΣ(ΚΟΒΟΣ), ΜΑΓΚΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ), ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ Δ.), ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ (ΧΑΡΑΚΟΠΟΣ), ΔΡΙΤΣΟΥΛΑΣ (ΚΥΜΠΕΖΗΣ), ΖΩΓΡΑΦΟΣ Σ. (ΓΑΛΑΝΗΣ), ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ (ΤΣΕΛΟΣ Γ.), ΤΣΕΛΟΣ Σ. (ΚΟΛΛΙΑΣ), ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (ΤΣΩΡΑΣ), ΣΤΑΜΕΛΟΣ (ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ), ΜΠΟΤΣΙ.

 Γιώργος  Δρίτσας
StereaSports

Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα «θανατηφόρες» καθημερινές συνήθειες που κόβουν χρόνια ζωής



Kαθημερινές συνήθεις, αλλά και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου, όπως η έλλειψη χιούμορ ή η αντικοινωνικότητα, όπως αποδεικνύεται κρύβουν... κινδύνους, καθώς μειώνουν το προσδόκιμο ζωής.

Οι δέκα συνήθειες που «κόβουν χρόνια», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το AthensMagazine.gr είναι οι εξής:

    Καθιστική ζωή

Η μείωση του «καθισιού» σε λιγότερο από 3 ώρες την ημέρα προσθέτει δύο ολόκληρα χρόνια ζωής

    Υπερβολικός ύπνος

Ο ύπνος άνω των εννιά ωρών έχει αποδειχθεί ότι βλάπτει την καρδιά

    Πολύωρη έκθεση στην ακτινοβολία κάθε είδους οθονών

Η έκθεση σε οθόνες κάθε είδους για περισσότερο από τέσσερις ώρες την ημέρα έχει υπολογιστεί ότι αφαιρεί 1,5 χρόνο από το προσδόκιμο ζώης.

    Μακροχρόνια λήψη φαρμάκων για μη απειλητικές προς τη ζωή ασθένειες

Φαρμακευτικές αγωγές αντιμετώπισης της αϋπνίας ή του άγχους αυξάνουν τη θνησιμότητα.

    Η έλλειψη χιούμορ

Το γέλιο και το αίσθημα ευεξίας τονώνει το ανοσοποιητικό και μειώνει το στρες και επομένως προσθέτει χρόνια.

    Στρες

Το χρόνιο στρες μπορεί να αλλοιώσει μέχρι και τη χημική σύσταση του DNA.

    Αποχή σεξ

Η έντονη σεξουαλική επαφή ανακουφίζει από το στρες, καίει θερμίδες και αυξάνει το προσδόκιμο κατά οκτώ ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, περισσότεροι οργασμοί ισοδυναμούν με 50% μείωση της θνησιμότητας στους άνδρες.

    Κακή διατροφή

Επεξεργασμένες τροφές, κόκκινο κρέας και έλλειψη φρέσκων φρούτων έχουν επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία και επομένως... κόβουν χρόνια.

    Αντικοινωνικότητα

Παράγοντες ψυχοσυναισθηματικής φύσεως όπως η μοναξιά και η απομόνωση συρρικνώνουν τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού.

    Πολύωρη καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου

Η χρήση ποδηλάτου και το περπάτημα αποτελούν είδη γυμναστικής που τονώνουν τον οργανισμό και συντελούν σε καλύτερη υγεία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα Κυριακή 1.000 ελεγκτές στο «κυνήγι» της μαύρης εργασίας


Περισσότεροι από 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινούν από σήμερα, Κυριακή, σαφάρι σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και συγκεκριμένα 10.550 ευρώ για κάθε «μαύρο» εργαζόμενο ενώ θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μίλησε στο πρωινό του Mega, ήδη από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, διαφαίνεται τάση συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη", που αποτελεί και το καρδιογράφημα της αγοράς εργασίας, την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων, έφθασαν στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ταχεία συμμόρφωση των εργοδοτών».

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς βρισκόμαστε μια μέρα πριν την έναρξη των σαρωτικών ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων» είπε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Απευθύνω τελευταία προειδοποίηση. Από αύριο, Κυριακή, 1.000 άτομα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας των ελεγκτών του ΙΚΑ και της οικονομικής Αστυνομίας, συγκροτώντας μεικτά κλιμάκια, θα ξεχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια επιβάλλοντας το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, που θα εντοπίζουν. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί ποτέ από υπουργό Εργασίας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θήβας μιλάει για τα προβλήματα με τα μαθητικά δρομολόγια


Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θήβας κύριος Παπαχαραλάμπους στο Viotiashop,μας μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα μαθητικά δρομολόγια της Βοιωτίας...
όπως και όλης της Ελλάδας. Ακούστε τη συνέντευξη για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα για τους μαθητές που έχουν πραγματικό πρόβλημα με τη μετακίνηση στα σχολεία τους.

Συγκλονίζει η μαρτυρία γονέα με παιδί με ειδικές ανάγκες το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί . Μετά από πολλά χρόνια σε ειδικό σχολείο στη Θήβα στέλνουν το παιδί του στο Λουτουφί όπου εκτός το πρόβλημα της μεταφοράς υπάρχει και πρόβλημα προσαρμογής του παιδιού. Τα προβλήματα πολλά στην παιδεία αλλά ας δώσουμε λίγο προσοχή στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον αέρα τα τμήματα ένταξης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες...



Ούτε το πιο ευαίσθητο κομμάτι του μαθητικού δυναμικού της χώρας, τα παιδιά με αναπηρίες και νοητικές δυσκολίες, δεν ξεφεύγουν από τη μανία της κυβέρνησης να καλύψει τα κενά της πρωινής ζώνης των σχολείων-εκ των ενόντων. Μετά τη διάλυση του ολοήμερου σχολείου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζεται να...
περικόψει και τα τμήματα ένταξης των δημοτικών σχολείων, στα οποία φοιτούν τα παιδιά αυτά.
Παίρνουν τους δασκάλους τους και τους μεταφέρουν στο πρωινό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά. Περίπου 20.000 μαθητές απειλούνται με εκπαιδευτικό αποκλεισμό και 2.000 τον βιώνουν ήδη
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη έχει ξεκινήσει να παίρνει τους δασκάλους ειδικής αγωγής των τμημάτων αυτών και να τους τοποθετεί είτε στην πρωινή ζώνη των δημοτικών σχολείων είτε σε ειδικά σχολεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νομός Φθιώτιδας, όπου τα τμήματα ένταξης μετρούν πλέον 8 δασκάλους λιγότερους.
Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν 1.660 τμήματα ένταξης, στα οποία φοιτούν 15.000 μαθητές δημοτικού και 5.000 Γυμνασίου. Με την πολιτική της κυβέρνησης να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών, αλλά με υποχρεωτικές μετακινήσεις, καταργήσεις τομέων εκπαίδευσης, συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις και καταργήσεις, ένα μεγάλο κομμάτι των μαθητών αυτών θα βρεθούν χωρίς δάσκαλο και εκπαίδευση, βιώνοντας έναν σύγχρονο Καιάδα.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει εγκύκλιο με την οποία ανακαλεί τις ελάχιστες αποσπάσεις που έγιναν για να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά στα τμήματα ένταξης, ώστε και αυτοί οι λίγοι αποσπασμένοι δάσκαλοι ειδικής αγωγής να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του πρωινού προγράμματος των σχολείων.
Και φυσικά, όταν περικόπτονται ακόμα και τα τμήματα που λειτουργούσαν μέχρι πέρυσι, ούτε λόγος να γίνεται για την ίδρυση νέων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, εκτελώντας εντολές, απορρίπτουν όλα τα αιτήματα που έχουν υποβάλει σχολικοί σύμβουλοι και διευθυντές για ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης, στις περιπτώσεις που υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή τρία παιδιά με ανάλογα προβλήματα. Η απόρριψη των αιτημάτων έχει οδηγήσει σε εκπαιδευτικό αποκλεισμό περίπου 2.000 παιδιά.
Το μέγεθος του προβλήματος γίνεται ακόμη πιο κατανοητό, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, αυτή τη στιγμή λείπουν από τα σχολεία 825 δάσκαλοι ειδικής αγωγής.
Όλες οι οργανώσεις , σύλλογοι και φορείς (π.χ. Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής κ.ά.) ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εγκαταλείψει αυτή την ανάλγητη πολιτική και να μην στερήσει από το πιο ευαίσθητο κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
Στο μεταξύ ο Σταύρος Πετράκης, ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ, κατήγγειλε (στον Σκάι) ότι, την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν κάθε όριο, έχουν καταγραφεί 1.271 αποσπάσεις δασκάλων που τοποθετούνται σε πολιτικά γραφεία, μητροπόλεις, σε βιβλιοθήκες και όπου αλλού και αυτές γίνονται με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς καμία προαπαιτούμενη μοριοδότηση. "Αυτά είναι απαράδεκτα και τραγικά πράγματα και αυτό το πάρτι του ρουσφετιού συνεχίζει να υπάρχει" τόνισε ο ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλό χαράτσι στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Αναλυτικά τι θα κληθούν να πληρώσουν

Οι Εφορίες δεν έχουν ξεμπερδέψει ακόμα με τις εισπράξεις χαρατσιών από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και ετοιμάζονται να βάλουν στο στόχαστρο και τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, αφού το τελευταίο δίμηνο του έτους θα στείλουν σχεδόν ταυτόχρονα με τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης σε όσους διαθέτουν αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Ετσι οι ιδιοκτήτε αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των δύο λίτρων θα κληθούν έως το τέλος του έτους να καταβάλουν από 947 ευρώ έως 5.140 ευρώ καθώς θα φορολογηθούν διπλά (τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελούς διαβίωσης).

Μάλιστα ακόμη και αν κάποιος έχει πωλήσει το όχημά του μέσα στο 2013 ή ακόμη έχει καταθέσει πινακίδες το τρέχον έτος δεν γλιτώνει από το νέο «χαράτσι» καθώς αφού το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.

Αναλυτικά, τι θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αμαξιών

Συγκεκριμένα,  οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων με κινητήρες 1.929 κυβικών και άνω θα κληθούν να πληρώσουν εντός του διμήνου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2013 καταρχάς τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2014, τα οποία ξεκινούν από 660 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 1.320 ευρώ και κατά δεύτερον το νέο φόρο πολυτελούς διαβίωσης που ξεκινά από τα 293 για τα Ι.Χ. κυβισμού από 1.929 κ. εκ. και παλαιότητας από πέντε μέχρι 10 έτη και φθάνει ακόμη και τα 5.320 ευρώ για Ι.Χ 6.00 κ. εκ. και παλαιότητας μέχρι πέντε ετών.

Αναλυτικά ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα κλιμακώνεται ως εξής:



Ο φόρος πολυτελείας θα επιβληθεί σε όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες 1.929 κυβικών και άνω, παλαιότητας μέχρι 10 ετών. Θα υπολογιστεί με συντελεστή 5% επί των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης, που ισχύουν φέτος για τα Ι.Χ. με κινητήρες μέχρι 2.500 κ.εκ. και με συντελεστή 10% επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης που ισχύουν για τα Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.εκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ