Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαίνια και η πρώτη Μουσική Βραδυά στη Λίμνη Μουσών

Διαβάστε Περισσότερα »

Έντονη μετασεισμική ακολουθία στην Αμφίκλεια

Έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία που παρουσιάζεται στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,5 και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 17.42 η πρώτη και στις 18.01 η δεύτερη, πέντε μέρες μετά, έχουν καταγραφεί περίπου 200 μετασεισμοί, οι οποίοι όμως δεν ξεπερνούν τα 3,3R, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη, ωστόσο το φαινόμενο παρακολουθείται από τους σεισμολόγους.


Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τους σεισμούς στα Καμένα Βούρλα, στην οποία συμμετείχαν καθηγητές, επιστήμονες αλλά και αρμόδιοι για τις κτηριακές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Θέμα συζήτησης ήταν η «αποτίμηση βλαβών σεισμών Αυγούστου 2013 - Θεσμικό πλαίσιο αποκατάστασης» και οι «επισκευές σεισμοπλήκτων και ενισχύσεις υφισταμένων κατασκευών».

 Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τις σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας του  Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μπορείτε άμεσα και εύκολα να ενημερώνεστε για τις επίσημες ανακοινώσεις όλων των ισχυρών σεισμών με μέγεθος μεγαλύτερο των 4 Ρίχτερ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μνήμες του 1981 αναστάτωσαν Καπαρέλλι -Αγ. Βασίλη




Μνήμες του 1981 αναστάτωσαν Καπαρέλλι – Αγ. Βασίλη, όπου ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός…

Ειδικό συνεργείο παρακολουθεί τις δραστηριότητες του ρήγματος..

Σεισμική δόνηση 4,3 ρίχτερ ταρακούνησαν πέντε λεπτά μετά τις 05.00 το πρωϊ της Παρασκευής την Βοιωτία…

Η δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή  στην περιοχή της Θήβας και κυρίως στα χωριά του Ν.Δ Καλλικρατικού Δήμου, καθώς το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο Κορινθιακό Κόλπο ….

Πανικό και ανησυχία όμως, προκάλεσε στους κατοίκους του Καπαρελίου και της παραλίας του Αγ. Βασιλείου, όπου προηγήθηκε βουητό και ακολούθησε η σεισμική δόνηση , ιδιαίτερα αισθητή  στην περιοχή..

«Ανησυχήσαμε  πολύ, γιατί ο  σεισμός ήταν πάρα πολύ δυνατός , μάθαμε μετά πως το  επίκεντρο ήταν μεταξύ Καπαρελίου και Αγ. Βασιλείου, προηγήθηκε έντονο βουητό και ακολούθησε ο σεισμός» περιγράφει ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών Π. Ζερικιώτης, που έσπευσε αμέσως σε Καπαρέλι, παραλία Αγ. Βασιλείου, Λεύκτρα Πλαταιές, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα…

«Ευτυχώς, ο σεισμός δεν ήταν μεγάλης διάρκειας, γι΄ αυτό και δεν είχαμε ζημιές» επισημαίνει ο κ. Ζερικιώτης, ο οποίος επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, πλην όμως, πληροφορήθηκε ότι καμία ανακοίνωση δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί επί του παρόντος, καθώς αναμένουν την εξέλιξη του φαινομένου…

Έξω από το Καπαρέλλι πάντως, στην διαδρομή προς την παραλία του Αγίου Βασιλείου, όπου είχε δημιουργηθεί το ρήγμα 14 χιλιομέτρων κατά τον σεισμό του 1981 και στο σημείο που βλέπετε στην φωτο, έχει φθάσει σεισμολογικό συνεργείο, που παρακολουθεί τις δραστηριότητες του ρήγματος!
viotiki-ora.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροβολισμοί στη Δάφνη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας

 Πανικός επικράτησε λίγο νωρίτερα στη Δάφνη, όταν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας που διεξαγόταν με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima οι διαδηλωτές εντόπισαν ένα άτομο το οποίο θεώρησαν «ύποπτο» και ενώ κινούνταν προς το μέρος του έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στον αέρα.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή αυτή οι διαδηλωτές απομόνωσαν τον άτομο που πυροβόλησε και τον κρατούν εγκλωβισμένο σε κατάστημα της περιοχής.

Η αστυνομία, μέχρι στιγμής, πάντως, δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για τους πυροβολισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημι-Μαραθώνιος Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Και επίσημα έως τις 27 Σεπτεμβρίου η υποβολή Ε9 για τα ακίνητα



 
Παραμένουν τα προβλήματα στο Taxisnet - Στόχος του υπουργείου να προλάβουν να υποβάλουν δήλωση οι 600.000 ιδιοκτήτες  ακινήτων με αξία άνω των 200.000 ευρώ ο καθένας, ώστε να τους στείλει άμεσα τα εκκαθαριστικά για να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2013
Στην επίσημη ανακοίνωση της παράτασης της υποβολής Ε9 για τα ακίνητα έως τις 27 Σεπτεμβρίου προχώρησε το μεσημέρι το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες  για παράταση της προθεσμίας που έληγε απόψε τα μεσάνυχτα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Πάντως οι διακοπές λόγω υπερφόρτωσης στο taxisnet συνεχίζονται καθώς, έως την τελευταία στιγμή χθες, πάνω από 1 εκατομμύριο υπόχρεοι προσπαθούσαν να στείλουν τη δήλωσή τους. Το σύστημα μπόρεσε τελικά να δεχτεί πάνω από 710.000 νέες δηλώσεις, που είναι το τριπλάσιο από το προηγούμενο «ρεκόρ» δηλώσεων σε μία μέρα.

Πότε και τι δηλώνουμε
Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνιζαν:

- Δήλωση πρέπει να υποβάλουν μόνο όσοι έχουν αλλαγές στον Πίνακα 1, δηλαδή στα στοιχεία για τα αστικά ακίνητα.

- Όσοι δεν έχουν αλλαγές από τα Ε9 παλαιοτέρων ετών δεν χρειάζεται καν να υποβάλουν Ε9, αν και θα ήταν χρήσιμο να έχουν ελέγξει ότι τα στοιχεία τους από άλλα χρόνια εμφανίζονται σωστά.

- Όσοι έχουν μόνο αγροτεμάχια, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε μέχρι να λήξει η όποια παράταση δοθεί σήμερα.

- Όσοι έχουν αλλαγές και σε αστικά ακίνητα (Πίνακας 1) και σε αγροτεμάχια (Πίνακας 2) πρέπει, αν και εφόσον δεν μπορέσουν να συμπληρώσουν και τους δύο Πίνακες μέχρι λήξη της προθεσμίας, να συμπληρώσουν τουλάχιστον τον Πίνακα 1 και να πατήσουν «οριστική υποβολή» ό,τι και αν αναγράφεται στον Πίνακα 2, έστω και αν τα στοιχεία για τα αγροτεμάχια είναι λανθασμένα. Αφού «κλείσει» το Taxisnet την άλλη εβδομάδα, θα ξανανοίξει μετά από λίγες μέρες για να κάνουν μεταβολές στον Πίνακα 2  ακόμη και όσοι ήδη έστειλαν «οριστικά» το Ε9 τους. Μεταβολές ή νέες δηλώσεις για τα αγροτεμάχια θα γίνονται δεκτές μέχρι 14 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών "επείγεται" να κλειδώσει τις δηλώσεις για τα κτίσματα ώστε να υπολογίσει το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2013 και να στείλει τα εκκαθαριστικά το ταχύτερο δυνατό. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει η δέσμευση απέναντι στην τρόικα να εισπραχθούν τα σχετικά έσοδα το αργότερο έως το Φεβρουάριο του 2014 και με τα δεδομένα αυτά, η διαδικασία είναι ήδη σε καθυστέρηση.

Ως γνωστόν για τις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις (πίνακας 2) η προθεσμία λήγει στις 14 Οκτωβρίου. Τα στοιχεία του πίνακα 2 θα χρησιμοποιηθούν για να  υπολογιστεί ο νέος φόρος για τα ακίνητα, που θα ισχύσει από το 2014 και θα επιβάλλεται και στα αγροτεμάχια.

Από το υπουργείο Οικονομικών ζητούν από τους πολίτες που δεν έχουν να δηλώσουν (ή να τροποποιήσουν) στοιχεία για εντός σχεδίου ακίνητα (δηλαδή τον πίνακα 1 του Ε9) να μην κάνουν χρήση της υπηρεσίας αυτές τις μέρες, αφού τους έχει δοθεί παράταση μέχρι 14 Οκτωβρίου προκειμένου να δηλώσουν αγροτεμάχια του Πίνακα 2.

Σκοπός του υπουργείου είναι να προλάβουν να υποβάλουν την δήλωση Ε9 οι 600.000 ιδιοκτήτες  ακινήτων με αξία άνω των 200.000 ευρώ ο καθένας, ώστε να τους στείλει άμεσα τα εκκαθαριστικά για να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2013.

Ήδη έχουν υποβάλει τη δήλωση πάνω από 500.000 τέτοιοι ιδιοκτήτες. Για όλους τους υπόλοιπους, το υπουργείο Οικονομικών δεν πιέζεται να δηλώσουν άμεσα τα ακίνητά τους, διότι ο φόρος που τους αναλογεί θα εισπραχθεί το 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

2 συλλήψεις στη Λιβαδειά για χρέη προς το δημόσιο



Συνελήφθη, σήμερα (20-09-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 46χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δώδεκα (12) καταδικαστικές αποφάσεις, από το Μονομελές και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς, σύμφωνα με τις οποίες ο 46χρονος καταδικάσθηκε σε ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Συνελήφθη 58χρονη ημεδαπή για οφειλές προς το Δημόσιο στη Λιβαδειά
Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 130.000 - ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (20-09-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μία 58χρονη ημεδαπή, επιχειρηματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 135.203,41 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δεδομένα για το πώς λειτούργησαν οι Χρυσαυγίτες το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα



Νέα στοιχεία προκύπτουν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινητοποιήθηκαν και έφτασαν σε πολύ σύντομο χρόνο και σε μεγάλο αριθμό στην Αμφιάλη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πως όπως σε όλα τα επεισόδια τα οποία είχε δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή, έτσι και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα χρησιμοποιήθηκε η «τριαδική ενημέρωση» γνωστή και αλλιώς ως «πυραμίδα». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Χρυσή Αυγή είχε υιοθετήσει την τακτική της «ενημέρωσης προς τα κάτω» προκειμένου να κινητοποιεί τα «τάγματα εφόδου» και να δημιουργούν διάφορα επεισόδια.

Πως λειτουργεί η «τριαδική ενημέρωση»:

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικές πηγές, η «τριαδική ενημέρωση» της Χρυσής Αυγής η οποία χρησιμοποιήθηκε και το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: Το μέλος ή τα μέλη τα οποία βρίσκονται σε κάποια «εμπλοκή» συνήθως με μετανάστες ή αριστεριστές, ειδοποιούν τηλεφωνικά από δύο μέλη ο καθένας της «ομάδας κρούσης». Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί, ενημερώνουν επίσης από δύο μέλη ο κάθε ένας, με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά να έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη δύναμη ακροδεξιών έτοιμοι για σύγκρουση.

Οι εκτιμήσεις αυτές, επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως οι ακροδεξιοί οι οποίοι βρίσκονταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστα λεπτά να κινητοποιήσουν περίπου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ και ο δολοφόνος του 34χρονου ράπερ Γιώργος Ρουπακιάς, παραδέχθηκε στην Αστυνομία πως βρισκόταν σπίτι του, όταν ειδοποιήθηκε από άλλους ακροδεξιούς πως υπήρχε «εμπλοκή στην Αμφιάλη».
Ο παραστρατιωτικός αυτός τρόπος δράσης, ο οποίος δίνει το πλεονέκτημα στους ακροδεξιούς να επιτίθενται σε μεγάλους αριθμούς εναντίον των θυμάτων τους, εκτιμάται από την Αστυνομία πως ταιριάζει «γάντι» όσον αφορά την «ομάδα κρούσης» της Χρυσής Αυγής.

Τι λέει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής για την «τριαδική ενημέρωση»

Την παραπάνω θεωρία της ΕΛ.ΑΣ, ενισχύουν και οι δηλώσεις πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στο Εθνος ο οποίος αποκάλυψε πως η «σκληροπυρηνική» οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ακολουθεί την τριαδική ενημέρωση, προκειμένου να προβεί σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες, κάτω από τις εντολές του γ.γ. Της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη και του βουλευτή Γιάννη Λαγού, ενώ εμπλέκει και τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Πατέλης μας έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την "πέσουμε" σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός».
Όπως αναφέρει ο ίδιος, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο είναι τα γραφεία από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία

.
«Ετσι έγινε η κινητοποίηση το βράδυ της δολοφονίας»

Το πρώην μέλος του ακροδεξιού κόμματος, αναφερόμενο στην κινητοποίηση που έγινε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα αλλά και στον ποιον ενημέρωσαν πρώτο αποκαλύπτει: «Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πεδίο μάχης στο Μαρτίνο - Συμπλοκή εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τα ΜΑΤ




Σοβαρά επεισόδια σήμερα στην εθνική οδό στη γέφυρα του Μαρτίνου μεταξύ της Αστυνομίας και απεργών της Λάρκο.

Με δακρυγόνα προσπάθησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ να διαλύσουν την διαδήλωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι στη 1.00΄ το μεσημέρι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού δυναμώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, για να μην κλείσει το εργοστάσιο.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας διαδηλωτής, ενώ σε συλλήψεις απεργών προχώρησε η Αστυνομία.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην εθνική οδό για να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, το αίτημά τους ωστόσο συνάντησε την άρνηση της Αστυνομίας.
Μετά από διαβουλεύσεις του Δημάρχου Λοκρών με τον Αστυνομικό Διευθυντή συμφωνήθηκε ο δρόμος να κλείσει συμβολικά μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο η σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν αποφεύχθηκε, με τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ να δέχονται επίθεση από δακρυγόνα και αυτοί να απαντούν με πέτρες και ξύλα.

Αυτή την ώρα ένταση επικρατεί στην περιοχή, ενώ στο σημείο της συγκέντρωσης υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν πάνω στη γέφυρα του Μαρτίνου.

Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν οι βουλευτές Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Σταθάς και Νίκος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Κόρκος.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Εναρξη μαθημάτων φωτογραφικού εργαστηρίου "Λάιος"

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου – Η 1η συνάντηση των μελών του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Λάιου



Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του Λάιου απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Το πρόγραμμα είναι διετές (Οκτώβριος - Μάιος) και οι συναντήσεις γίνονται κάθεΔευτέρα απόγευμα στο παλιό νοσοκομείο (1ο έτος 5-7 & 2ο έτος 7-9). Το πρόγραμμα του 1ου έτους ολοκληρώνεταισε δυο θεματικές ενότητες που αφορούν στη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής και τη σύνθεση, ενώ το πρόγραμμα του 2ουέτους περιλαμβάνει 13 φωτογραφικές εφαρμογές (τοπίο, πανοραμική λήψη, φύση, μακροφωτογραφία φύσης, ταξιδιωτική φωτογραφία, νυχτερινή λήψη, αρχιτεκτονική φωτογραφία, αστικό τοπίο, φωτογραφία δρόμου, φωτορεπορτάζ, πορτραίτο, περιβαλλοντικό πορτραίτο και φωτογράφηση έργων ζωγραφικής), 10 μαθήματα πορτραίτου και still life με studio flash, καθώς επίσης και 5 μαθήματα οργάνωσης και υποστήριξης ενός project για τη δημιουργία portfolio. Υπεύθυνος διδασκαλίας είναι ο Βασίλης Νίκας, ο οποίος διδάσκει επίσης στα εργαστήρια φωτογραφίας του Φωτογραφικού 9ου (Αθήνα, Γκάζι)www.photoenatos.gr και του Δήμου Χαϊδαρίου. Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το εργαστήρι επικοινωνήστε στο 6977586239.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Βρέθηκε σκύλος που είναι φτυστός ο Πούτιν


Τα λόγια είναι περιττά: γυναίκα χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο @valeria_wants βρήκε και πόσταρε φωτογραφία σκύλου στην Ρωσία, ο οποίος είναι ολόιδιος ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, κυρίως ως προς το μετα-σοβιετικής πονηρίας βλέμμα τους...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΟΡ.ΛΑΟΓΡ.ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση Δένδια σε Χρυσή Αυγή: Πήρε τους αστυνομικούς-συνοδούς από τους βουλευτές της

Ξεκίνησε η επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να δίνει εντολή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί - συνοδοί από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου

Παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από μέλη-υποστηρικτές του συγκεκριμένου κόμματος.

Με εισήγηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και σχετική απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μέχρις ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν χθες από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή». Οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Κατόπιν της απόφασης περί παύσης της διάθεσης αστυνομικών συνοδών σε Βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», ανακοινώνεται ότι κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω Βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέας του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει: Επρεπε να χτυπήσουμε κόσμο για να δείξουμε την πίστη μας στην οργάνωση


Ενα πρώην μέλος του σκληρού πυρήνα της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια αποκαλύπτει τον τρόπο δράσης της οργάνωσης στην περιοχή και τονίζει «λειτουργεί στα πρότυπα παραστρατιωτικής ομάδας, με σχέσεις ακόμη και με παρεμπόριο».

Οπως αναφέρει το Εθνος τουλάχιστον 30 άτομα έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση. Συγκεκριμένα για να αποδείξει κάποιος την πίστη του στην οργάνωση έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις στις οποίες περιλαμβάνονταν επιθέσεις και χτυπήματα εναντίον μεταναστών, αλλά και αντιπάλων. Αναφέρει χαρακτηριστικά τα μέλη αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές για τις οποίες γνωρίζουν μόνο λίγοι. Μάλιστα τα μέλη που μπαίνουν στο σκληρό πυρήνα, οι επιδόσεις τους καταγράφονται σε βιβλιαράκι.

Αναφέρει πάντως πως η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες -«μόνο γυμνασμένα μπράτσα», λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook.

Όπως αναφέρει μάλιστα το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει και τα δικά του διακριτικά. Τα μέλη της Τ.Ο Νίκαιας φορούν πάντα ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα ο μάρτυρας που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζει πως υπεύθυνος, αρχηγός, της οργάνωσης στην περιοχή είναι ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος δημιούργησε και τον πυρήνα στην περιοχή και ενημερώνει πάντα τον βουλευτή Γιάννη Λαγό που είναι υπεύθυνος των οργανώσεων στην περιοχή.

Μάλιστα υποστηρίζει πως τα μέλη της οργάνωσης συμμετέχουν ακόμα και σε παρεμπόριο. «Δίνουν ρούχα που συγκεντρώνονται από τους πολίτες για τους φτωχούς σε Πακιστανούς οι οποίοι πωλούν τα ρούχα αυτά σε λαϊκές και στη συνέχεια δίνουν ποσοστό στα μέλη της Χρυσής Αυγής με τα οποία συνεργάζονται».
Διαβάστε Περισσότερα »

Mουσική εκδήλωση τη Κυριακή στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσπευση του νέου συνεταιριστικού νόμου ζήτησε ο Γιώργος Ανέστης


Επίσπευση του νέου συνεταιριστικού νόμου ζήτησε ο Γιώργος Ανέστης
Την επίσπευση της κατάθεσης του νέου συνεταιριστικού νόμου, καθώς οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις ασφυκτιούν εντός του υφιστάμενου πλαισίου του νόμου 4015 εξαιτίας των δυσχερειών που προκαλεί στη λειτουργία τους, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος της ΕΑΣ Λειβαδιάς, κ. Γιώργος Ανέστης, κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στις 18 Σεπτεμβρίου.
Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της ανάληψης από τον κ. Ανέστη καθηκόντων Γραμματέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας



Χαλάει λίγο ο καιρός αφού σήμερα Παρασκευή, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στις Σποράδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά των νοτίων περιοχών, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσαυτάρης:Στα 80 εκατ. ευρώ η δεύτερη δόση της επιστροφής ΕΦΚ στους αγρότες


Τον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Στα 80 εκατ. ευρώ περίπου θα ανέλθει η δεύτερη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών στους παραγωγούς, η οποία και πρόκειται να καταβληθεί στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας, που επλήγη από πρόσφατη πυρκαγιά. Το κλιμάκιο του υπουργείου, με επικεφαλής τον κ. Τσαυτάρη, επισκέφθηκε τμήματα του ελαιώνα, τα οποία υπέστησαν σοβαρή ζημιά από την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, παρουσία της βουλευτού Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας Ασπασίας Μανδρέκα, του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της αντιπεριφερειάρχου Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Γιώτας Γαζή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, οι δράσεις στήριξης του παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας, επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες. Ο πρώτος αφορά στην αποζημίωση της φετινής παραγωγής, όπου ήδη έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από το 50% των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το σύνολο των εκτιμήσεων. Ο δεύτερος αφορά στην ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου όπου με την ολοκλήρωση του έτους αναμένεται να κατατεθεί από τη χώρα μας πλήρης φάκελος προγράμματος ΠΣΕΑ που θα περιλαμβάνει το σύνολο των πυρκαγιών του 2013. Ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια από το υπουργείο προκειμένου οι δικαιούχοι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί να αποζημιωθούν γρήγορα, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση των μαστιχοπαραγωγών της Χίου. Ο τρίτος αφορά στο πρόγραμμα ανάδειξης του παραδοσιακού χαρακτήρα του ελαιώνα της Άμφισσας, με τον κ. Τσαυτάρη να ανακοινώνει ότι οι πληρωμές για τους δικαιούχους του προγράμματος θα συνεχιστούν κανονικά, τόσο για το 2012, όσο και για το 2013, ενώ θα ληφθεί πρόνοια για τη συνέχιση του προγράμματος για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Και τέλος ο τέταρτος άξονας αφορά στα αρδευτικά έργα. Ο κ. Τσαυτάρης επισήμανε ότι τη βούληση του υπουργείου για την ολοκλήρωση των δύο σημαντικών σύγχρονων αρδευτικών έργων της περιοχής και τόνισε ότι από την πλευρά του υπουργείου καταβάλλεται έντονη προσπάθεια, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που έχουν ανακύψει από τον εντοπισμό αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαυτάρης μετέβη στην περιοχή της Χαιρώνειας, όπου συναντήθηκε με κτηνοτρόφους της περιοχής, που επίσης υπέστησαν ζημιές στο ζωικό και πάγιο κεφάλαιο τους από την πρόσφατη πυρκαγιά. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές της Ν.Δ Ευάγγελος Μπασιάκος και του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και ο δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής. Ο υπουργός ανακοίνωσε άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων, από τις πυρκαγιές, κτηνοτρόφων, όπως αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, αλλά και αποζημίωση του παγίου κεφαλαίου (σταυλικές εγκαταστάσεις, ζωοτροφές).

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε το γεωργικό και παραγωγικό Δήμο Αλιάρτου, όπου συζήτησε με το δήμαρχο Γεώργιο Ντασιώτη, σχετικά με θέματα βελτίωσης συνθηκών και αξιοποίησης της πεδιάδας της Κωπαϊδας, ενώ τέθηκε και το θέμα της καλύτερης λειτουργίας του Οργανισμού Κωπαϊδας προς όφελος των καλλιεργητών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός στο Καπαρέλλι

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν επιφανειακός.
Νεότερες πληροφορίες και τις μεταφέρουμε με επιφύλαξη, αναφέρουν ότι το επίκεντρο ήταν στις Αλκυονίδες.
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια έντονη δραστηριότητα, έχουν ακολουθήσει δύο μικρότερα γεγονότα της τάξης των 2 ρίχτερ, αλλά λόγω της διέγερσης που υπάρχει στην κεντρική Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες για να δούμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Μίλησε" το κινητό του 45χρονου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα



    Οι Αρχές φέρονται να γνωρίζουν ήδη τα τηλέφωνα με τα οποία ήρθε σε επικοινωνία ο Γ. Ρουπακιάς.
    Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα.



Νέες πληροφορίες αναμένεται να προκύψουν για τον εντοπισμό των ατόμων που το... βράδυ της Τρίτης είχαν επικοινωνία με το δράστη της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα.
Τη Δευτέρα, θα αποκαλυφθούν στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου του 45χρονου φερόμενου ως δράστη, Γιώργου Ρουπακιά.

Τα στοιχεία αφορούν και τις επαφές μεταξύ των προσώπων που επικοινώνησαν με τον δράστη και άλλων που ήταν παρόντες στη συμπλοκή.
Σύμφωνα με πληροφορίες , οι Αρχές έχουν εντοπίσει τους αριθμούς από όπου εστάλησαν μηνύματα και έγιναν κλήσεις, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, ο 45χρονος φέρεται να δέχθηκε περισσότερες από μία κλήσεις στο κινητό του πριν μεταβεί στο σημείο του εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης έφυγε από την οικία του και κινήθηκε προς το χώρο της συμπλοκής αφότου δέχθηκε κλήση στο τηλέφωνό του.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ