Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Από την Τετάρτη ...έρχεται «χειμώνας»!



Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.


Τη Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα...
πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, απο το απόγευμα στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οπού τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Την Τρίτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα. Εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια σε βορείους βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.

Την Τέταρτη στη βορειοδυτική Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οπου στην ανατολική νησιωτική χώρα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 με 7 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός στην ανατολική και νοτιά χωρά θα χαρακτηρίζεται από νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα
Διαβάστε Περισσότερα »

Α' Βοιωτίας Αποτελέσματα 1ης Αγωνιστικής





 ΑΟ Θήβα - ΑΕ Δηλεσι                                      3-0
 ΑΟ Πλαταιες - Ενωση ΑΣΑ                            0-3
Επαμεινωνδας Λευκτρων - ΑΕ Ορχομενος  1-0
 Παρνασσος Αραχωβας - Δάφνη Ερυθρων  2-1
ΠΑΟΚ Κόκκινο - ΠΑΟΚ Κυριακιου               1-1

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Γήπεδο Διστομου             5.00 Αμβρυσσεας Διστομου - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου
Γήπεδο Αγίου Γεωργίου     5.00 μ.μ Νίκη Λαφυστιου - ΑΟ Κάστρο
Σχηματαρι 5.00 μ.μ Αναγέννηση Σχηματαρίου - ΔόξαΜουρικιου/Πελοπιδας


                                            Thiva Spor
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη καταβάλλονται αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ


Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.631 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος Φλωρίνης. Φωκίδος, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Bίντεο-Με χειροπέδες και κραυγές ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια

Ενας-ένας με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την ΓΑΔΑ.

Δεν μας φοβίζει τίποτα, Δεν λυγίζουμε κουφάλες, Ζήτω η Ελλάδα, φώναζε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την μεταφορά του, ενώ ο  Ηλίας Παναγιώταρος φώναζε «Θα φάτε Μνημόνιο τώρα!».

Ο εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες στα συλληφθέντα μέλή της οργάνωσης και στη συνέχεια θα επιστεψουν στη ΓΑΔΑ όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν. Η προθεσμία μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο ημέρες.

Πρώτος βγήκε από τη ΓΑΔΑ ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ακολούθησε ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Κασιδιάρης που φώναζε έξαλλος «Δε μας φοβίζει τίποτα».
Προκλητικός ήταν και ο Ηλίας Παναγιώταρος που φώναζε: «Καλό το σόου, το βράδυ να φάτε μνημόνιο»
Έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της, στα δικαστήρια η Ουρανία Μιχαλολιάκου αλλά οι αστυνομικοί την απώθησαν και τράβηξαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κτίριο 16 στην Ευελπίδων όπου θα βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη.


(Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πίσω του διακρίνεται ο Νίκος Μίχος)


(Ο Ηλίας Παναγιώταρος)







O Hλίας Κασιδιάρης κατά την μεταγωγή του φώναξε «κουφάλες δεν θα λυγίσουμε ποτέ».



Διαβάστε Περισσότερα »

Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις έως το τέλος του χρόνου

Επεσε και το κάστρο του ορίου των απολύσεων. Εως το τέλος του χρόνου, ο Υπουργός Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Οι δανειστές είχαν ζητήσει έως το Δεκέμβριο του 2013 να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο των απολύσεων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαικές πρακτικές καθώς όπως επεσήμαναν σε καμία ευρωπαική χώρα – εκτός από την Ολλανδία – δεν προβλέπεται έγκριση του Υπουργού για τις ομαδικές απολύσεις. Ωστόσο δεν επέμειναν στην αύξηση του ορίου των απολύσεων το οποίο παραμένει στο 5% μηνιαίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της Τρόικας το νέο πλαίσιο θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας – καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης σε δήλωσή του πριν από λίγο τονίζει ότι «η αλλαγή του πλαισίου δεν θα γίνει αυθαίρετα και πρόχειρα, αλλά με προσεκτικά και υπεύθυνα βήματα.

Ήδη εκπονείται μελέτη από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας – διεθνώς αναγνωρισμένος ως αξιόπιστος και κοινά αποδεκτός φορέας – που θα «χαρτογραφήσει» το αντίστοιχο θεσμικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών χωρών και θα απαντήσει στο ερώτημα εάν πράγματι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στην Ελλάδα.

Στη βάση αυτής της μελέτης και, σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη και την ελληνική πραγματικότητα, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές προκειμένου το θεσμικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας να συγκλίνει με αυτό των περισσότερο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.»
Διαβάστε Περισσότερα »

O Α.Ο.Μαυροματίου εύχεται καλή Αγωνιστική Χρονιά!

O Α.Ο.Μαυροματίου, επί τη ευκαιρία της έναρξης του νέου πρωταθλήματος 2013-2014, θέλει να ευχηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καλή ποδοσφαιρική χρονιά.

Eυχόμαστε υγεία στους ποδοσφαιριστές και να είναι εφοδιασμένοι με υπομονή στην δύσκολη και μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλουν, ώστε η ομάδες τους να πετύχουν τους στόχους τους.



ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις διώξεις και τις παραιτήσεις βουλευτών


Ξεκάθαρες είναι οι διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής ως προς τη δυνατότητα σύλληψης, δίωξης, φυλάκισης βουλευτή χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Το άρθρο 62 του Συντάγματος που αναφέρεται στις προϋποθέσεις για τη δίωξη βουλευτή είναι αυτό που ρητώς ορίζει ότι «δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για τη δίωξη, σύλληψη, φυλάκιση βουλευτή για τα αυτόφωρα κακουργήματα». Η συνταγματική αυτή πρόνοια είναι που άνοιξε το δρόμο για τη σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθώς τα εντάλματα σύλληψής τους εκδόθηκαν για κακουργήματα που προβλέπουν διαδικασία αυτόφωρου.

Με βάση το άρθρο 55 του Συντάγματος, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα και τη χάνουν μόνο εάν επιβληθεί σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση τέτοια που να οδηγεί στην έκπτωση από το βουλευτικό τους αξίωμα. Όπως ειδικότερα αναφέρει το άρθρο 55 του Συντάγματος, «για να εκλεγεί κανείς βουλευτής απαιτείται να είναι Έλληνας πολίτης, να έχει τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγει και να έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο της ηλικίας του κατά την ημέρα της εκλογής. Βουλευτής που στερήθηκε κάποιο από τα παραπάνω προσόντα εκπίπτει αυτοδικαίως από το βουλευτικό αξίωμα».

Ως προς το σενάριο παραιτήσεων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, το άρθρο 5 του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρεται στην παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα και την πλήρωση των κενών βουλευτικών θέσεων, ορίζει ότι «κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Η παραίτηση συντελείται με την υποβολή γραπτής δήλωσης στον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 60 παράγραφος 2 του Συντάγματος, δεν υπόκειται σε ανάκληση. Η παραίτηση ανακοινώνεται στη Βουλή. Η πλήρωση των βουλευτών εδρών που χηρεύουν στη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος, «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται».


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιές:Νέα τμήματα χορού-γυμναστικής-κεραμικής-ζωγραφικής απο τον "Δημόφιλο"


Διαβάστε Περισσότερα »

Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου - Ποδηλατοβόλτα στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Γλα

  Ποδηλατοβόλτα στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Γλα,από τους Φίλους Ποδηλάτου Αλιάρτου την 06 Οκτωβρίου 2013
1. Η συμμετοχή είναι ατομική ευθύνη του καθενός ανάλογα με την υγεία και τη φυσική του κατάσταση.
2. Ανήλικοι να συνοδεύονται από τους γονείς τους
3. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να έχουν εφεδρικά ρούχα μαζί τους.

Φίλοι Ποδηλάτου Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αταλάντη: Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον σκότωσε

Ο 34χρονος, που ήταν και ο δράστης του θανατηφόρου δυστυχήματος, ομολόγησε τελικά ότι αυτός πυροβόλησε όταν αντιλήφθηκε κάτι να κινείται μέσα στη δασώδη περιοχή, χωρίς να φανταστεί ότι θα ήταν ο 51χρονος συγχωριανός του! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία, ενώ οι άλλοι τρεις κυνηγοί κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία.

Δεν ήταν δολοφονική ενέργεια ο θάνατος του 51χρονου που βρέθηκε νεκρός σε ένα χωράφι στην περιοχή Κολάκα στην Κυρτώνη της Αταλάντης... Άθελά του, τον είχε πυροβολήσει ένας συγχωριανός του νομίζοντας ότι είναι αγριογούρουνο! Όμως, μαζί με τους φίλους του προσπάθησε να παραπλανήσει τις έρευνες της Αστυνομίας.

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ο άτυχος άνδρας δεν είχε δολοφονηθεί. Όλοι όσοι τον γνώριζαν τον χαρακτήριζαν καλό και ήσυχο άνθρωπο, χωρίς εχθρούς. Έτσι, έστρεψαν τις έρευνες προς την τετραμελή ομάδα κυνηγών από το χωριό που είχαν μεταφέρει το θύμα στο τοπικό Κέντρο Υγείας λέγοντας ότι τον βρήκαν τραυματισμένο στο δρόμο ένας από αυτούς και ειδοποίησε τους άλλους για να τον μεταφέρουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλικός αγώνας στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών στο γήπεδο Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης και Λαγός της Χρυσής Αυγής




Συγκλονιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός αλλά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, καθώς μετά την εισαγγελική έρευνα στοιχειοθετήθηκαν εντάλματα σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και ανθρωποκτονία. Εκτός των βουλευτών συνελήφθησαν και δέκα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης.

Στοιχεία εναντίον 35 στελεχών

Σε εξέλιξη βρίσκεται απο το πρωί εκτεταμένη επιχείρηση σε όλη την επικράτεια, καθώς απο το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας προέκυψαν στοιχεία σε βάρος 35 στελεχών της Χρυσής Αυγής, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη στο σπίτι του λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπως επίσης και ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στο πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στα μέλη της οποίας είναι και οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς και Μίχος. Οι κατηγορίες αφορούν σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων μία ανθρωποκτονία στην περιοχή των Πετραλώνων.

Παραδόθηκε ο Παναγιώταρος


Ο βουλευτής της Β Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, συνελήφθη ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στην είσοδο της ΓΑΔΑ. Συνελήφθη επίσης και ο βουλευτής της Β΄Πειραιώς, Ιωάννης Λαγός, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα και για τον Χρήστο Παππά, βουλευτή επικρατείας και τον Νικόλαο Μίχο, βουλευτή Ευβοίας.
Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν άλλα δέκα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα.
Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Κεδίκογλου: Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι 'η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας και η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται". Απέφυγε να σχολιάσει το αν και κατά πόσο έχουν στοιχειοθετηθεί οι όποιες κατηγορίες κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας, "αφήστε να δούμε τα αποτελέσματα".
Ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σχολίασε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο, και ότι για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή.
«Η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος, σχολιάζοντας τις συλλήψεις και ζήτησε «επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Λεοντάρι


Χθες  το μεσημέρι στην περιοχή απέναντι απο το γήπεδο και με φορά προς τον υδατόπυργο,ξέσπασε πυρκαγιά,πιθανόν,ύστερα απο εμπρηστική ενέργεια.Αμέσως,κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη και του Αντιδημάρχου Κώστα Μαλέση,κατέφθασαν στο σημείο υπάλληλοι του Δήμου καθώς και δύο πυροσβεστικά.Η έγκαιρη  επέμβαση απέτρεψε τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς σε σπίτια πλησίον του υδατόπυργου,ενώ σε σπίτι δίπλα απο το γήπεδο η φωτιά έσβησε λίγο πριν εισέλθει σε αυτό.Σαν τοπικό συμβούλιο Λεονταρίου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Αλιάρτου κ. Ντασιώτη,τον αντιδήμαρχο κ. Μαλέση,τους υπαλλήλους του Δήμου Αλιάρτου,τους πυροσβέστες και τον Διοικητή της πυροσβεστικής κ. Οικονόμου,αλλά και τους εθελοντές κατοίκους του Λεονταρίου που βοήθησαν στην κατάσβεση και ιδιαίτερα τους Τόλια Αναστάσιο,Γιώργο και Σταυρούλα Ζαφείρη,Μαρίνη Χαράλαμπο και την εθελόντρια του πυροσβεστικού σώματος Κατερίνα Ιωάννου.

Ο Πρόεδρος Τ.Κ Λεονταρίου

Λιάκος Κυριάκος



http://leontari-thivon.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται μικρές βελτιώσεις για το φόρο αγροτεμαχίων



Έρχονται μικρές βελτιώσεις για το φόρο αγροτεμαχίων
Μικρές βελτιώσεις θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό σχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι βελτιώσεις θ' αφορούν κυρίως τους συντελεστές με βάση τους οποίους θα προκύπτει η επιβάρυνση για αγροτεμάχια με πρόσοψη σε δρόμους.


Με βάση τις ίδιες πληροφορίες επιβάρυνση τελικώς θα προκύπτει για ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, με πρόσοψη σε εθνικό δίκτυο και όχι επαρχιακούς ή χωμάτινους δρόμους.


Όπως και να χει το τελικό σχέδιο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες, προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις, καθώς συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία η φορολόγηση των μέσων παραγωγής, όπως τα χωράφια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις φορές μαχαίρωσε ο Ρουπακιάς τον Φύσσα


Σύμφωνα με την ιατροδικαστή το τρίτο χτύπημα έγινε στο μηρό - Δείχνει την αποφασιστικότητα του δολοφόνου να σκοτώσει τον άτυχο 34χρονο
Πληθαίνουν συνεχώς τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς όταν έφτασε στο σημείο της συμπλοκής στην Αμφιάλη που κατέληξε με τον ίδιο να δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα.

Τελευταίο στον κατάλογο το εύρημα της ιατροδικαστού που έκανε τη νεκροτομή στον άτυχο 34χρονο και η οποία εντόπισε τρία και όχι δύο χτυπήματα από μαχαίρι.

Ενώ, δηλαδή, μέχρι σήμερα όλοι γνώριζαν για τα δύο θανατηφόρα χτυπήματα που δέχθηκε στον θώρακα ο Φύσσας, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκων εντόπισε και ένα τρίτο χτύπημα, στο μηρό του θύματος, όπως αποκάλυψε το MEGA.

Ενδεχομένως να είναι αυτό το χτύπημα που κατάφερε ο Ρουπακιάς στον Φυσσα που έκανε τους περισσότερους από τους αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν στις καταθέσεις τους για αγκάλιασμα του δολοφόνου προς το θύμα λίγο πριν την κατάρρευσή του τελευταίου.

Όπως έχει καταθέσει χαρακτηριστικά ένας ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων, «το παιδί το χτυπάγανε 2-3 άτομα μαζί , με κράνη, με κλωτσιές και μπουνιές, και μετά τον έπιασε αγκαλιά ένας εύσωμος άνδρας με λίγα γκρίζα μαλλιά και τον χτύπαγε».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή ένας φίλος του θύματος είχε πει ότι ο δολοφόνος πλησίασε τον Φύσσα προσποιούμενος ότι ψάχνει έναν δρόμο. Σύμφωνα με τη σχετική μαρτυρία, «αυτός που τον δολοφόνησε σταμάτησε στο φανάρι και τον ρώτησε "είναι αυτή η οδός που ψάχνω;"».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες το σκηνικό του καιρού

Σε φθινοπωρινό τόνο θα παραμείνει ο καιρός και το Σάββατο με σποραδικές βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας και τον υδράργυρο να βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Στις βορειότερες περιοχές παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 ως 26 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ