Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινούν τα Κατηχητικά στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην Χρυσαυγίτης «καίει» την ΧΑ: Πωλούσαν όπλα, έκαναν λαθρεμπόριο και εκβιασμούς

Μια επιστολή που έστειλε στον αντιεισαγγελά του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη που διενήργησε την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή έστειλε πρώην Χρυσαυγίτης που θέλησε να σπάσει τη σιωπή του και αν μιλήσει για τη δομή και της κινήσεις της οργάνωσης.

Στην επιστολή (που έχει κανονικά αριθμό πρωτοκόλλου από τον Αρειο Πάγο και εστάλει στις 24 Σεπτεμβρίου), την οποία φέρνει στο φως ο ιστότοπος Τοvima.gr, ο πρώην Χρυσαυγίτης ο οποίος όπως αναφέρει εκδιώχθηκε από την οργάνωση και δέχθηκε επιθέσεις από τους πρώην «συναγωνιστές» του, τονίζει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κοινοί κακοποιοί».

Παράλληλα, τονίζει ότι καλυπτόμενοι πίσω από την κοινοβουλευτική τους παρουσία «έχουν δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση με αρχηγό, υπαρχηγούς, διευθυντές και τάγματα εφόδου».προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχει κάνει πολλές επιθέσεις με αποτέλεσμα άνθρωποι να έχουν πεθάνει ή άλλοι να έχουν τραυματιστεί σοβαρά εκβίαζε τόσο αλλοδαπούς όσο και όσους Ελληνες διαφωνούσαν μαζί της.

«Τα έσοδα της οργάνωσης προέρχονται από πωλήσεις όπλων, εκβιάσεις, λαθρεμπόριο και παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες», προσθέτει.

Κλείνοντας δίνει ονόματα, ψευδώνυμα και αριθμούς κινητών τηλεφώνων σημειώνοντας πως «εάν ψάξετε για αυτούς και τα τηλέφωνά τους είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβετε για το πώς δουλεύουν».

Ολόκληρη η επιστολή του πρώην Χρυσαυγίτη έχει ως εξής iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο βάζουν από την Τρίτη τα καταστήματα της Sprider Stores


Ρολλά κατεβάζει άλλη μία μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης, καθώς η Sprider Stores ανακοίνωσε επισήμως την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της από αύριο Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης ρευστότητας και διακοπής της χρηματοδότησής της από τις τράπεζες.

Βασικός λόγος για την απόφαση, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ήταν «η  αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση», ενώ  παράλληλα βεβαιώνεται ότι η εταιρεία θα εστιάσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από την εταιρεία:

Η εταιρεία Sprider Stores γνωστοποιεί στους πελάτες, τους συνεργάτες της και το επενδυτικό κοινό, ότι από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου 2013 αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων της Εταιρείας.

Βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση. Παράλληλα, η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει πλήξει σημαντικότατα και τον κλάδο μας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπρόσθετα την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας γόνιμης και επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας 30 και πλέον ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία, βασισμένη σε ένα πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης, επεκτάθηκε σημαντικά στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες ένδυσής και υπόδησης των νοικοκυριών κάθε χώρας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής της διαδρομής, η Sprider Stores υπήρξε υπεύθυνο μέλος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και δυναμικό κομμάτι της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας. Δημιούργησε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, επένδυσε εκατομμύρια ευρώ σε υποδομές και καταστήματα, πλήρωσε φόρους και συνεισέφερε ευρύτερα στην οικονομία τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, προχώρησαν στη διεξοδική μελέτη και διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης που θα μπορούσε να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με επενδυτές και τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ωστόσο το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας αλλά και η ουσιαστική άρνηση στήριξης από την πλευρά των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες.

Έχοντας καταφέρει να αναδιαρθρώσουμε ουσιαστικά το δίκτυο πωλήσεων μας, αλλά και το κόστος λειτουργίας μας, διαθέταμε όλα τα εχέγγυα ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης. Δυστυχώς η ταμειακή ασφυξία στην οποία καταδικαστήκαμε δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων μας με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ευρύτερη εταιρική οικογένεια της Sprider Stores, η εταιρεία θα εστιάσει όλες της τις προσπάθειες και θα συμπράξει με κάθε τρόπο, στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες από πλευράς ρευστότητας, η Sprider Stores θα παραμείνει ένας υπεύθυνος φορέας και θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται στα πρότυπα υψηλής αξιοπιστίας και επιχειρηματικής ηθικής που την χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια, τιμώντας όσο είναι εφικτό τις υποχρεώσεις της. Προς το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ' όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει.

Έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για πάνω από 3 δεκαετίες, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα ανώτατα και ανώτερα διοικητικά στελέχη αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της Sprider Stores, αισθάνονται υπερήφανοι για την πορεία της εταιρείας και για την ανάδειξή της στην μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ανεξάρτητα από τους συγκυριακούς παράγοντες που στάθηκαν εμπόδιο στη λειτουργία της, τα χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που εμπιστεύτηκαν το όνομα Sprider Stores όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση της επιτυχίας της εταιρείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδότηση έως 20.000 σε 6.000 νέους αγρότες


Επιδότηση έως 20.000 σε 6.000 νέους αγρότες

Το μέτρο «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, θα δώσει επιδότηση έως 20.000 ευρώ σε 5.000 έως 6.000 δικαιούχους κάτω των 40 ετών.

Το ύψος της χρηματοδότησης έχει ανώτατο όριο 20.000 ευρώ και κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου. Δηλαδή:

Όσοι διαμένουν σε:

- Ορεινές περιοχές μέχρι 20.000 ευρώ.

- Μειονεκτικές περιοχές μέχρι 17.500 ευρώ

- Λοιπές περιοχές μέχρι 15.000 ευρώ

Πιο αναλυτικά, αυτά τα ποσά προκύπτουν αφού ληφθούν υπόψη τα τρία παρακάτω κριτήρια:

- Η περιοχή μόνιμης κατοικίας:

• Ορεινή: 7.500 ευρώ

• Μειονεκτική: 5.000 ευρώ

• Λοιπές περιοχές: 2.500 ευρώ

- Ο προσανατολισμός παραγωγής της γεωργικής εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση:

• Κτηνοτροφική: 7.500 ευρώ

• Φυτική: 7.500 ευρώ

• Μεικτή μελισσοκομία: 5.000 ευρώ

- Το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση:

• Πάνω από το 120% του εισοδήματος αναφοράς: 5.000 ευρώ

• 80-120% του εισοδήματος αναφοράς: 2.500 ευρώ

Αθροίζοντας τα ποσά από τα τρία κριτήρια, προκύπτει το ποσό της συνολικής επιδότησης που δικαιούται να λάβει ο κάθε νέος αγρότης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Η διαδικασία

Η οικονομική ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών δίδεται με τη μορφή επιδότησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη δόση ανέρχεται στο 70% της εγκεκριμένης επιδότησης ανά δικαιούχο και καταβάλλεται μέσα στο πρώτο έτος.

Για να λάβει ο νέος αγρότης το υπόλοιπο 30% της οικονομικής ενίσχυσης, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει του στόχους του επιχειρηματικού σχεδίου που είναι δεσμευτικοί για κάθε δικαιούχο.

Έτσι, η δεύτερη δόση αντιστοιχεί με το 15% της επιδότησης και δίδεται από το δεύτερο έτος, ενώ η τρίτη δόση (το υπόλοιπο 15%) θα εκταμιεύεται με τη συμπλήρωση 2 ετών από την ημερομηνία της πρώτης εγκατάστασης και εφόσον ο δικαιούχος έχει επιτύχει το σύνολο των δεσμευτικών στόχων και έχει υποβάλει τουλάχιστον δύο Ενιαίες Δηλώσεις Εκμετάλλευση

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς!!!


Το ποτήρι στις σχέσεις Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειάρχη ξεχείλισε την Περασμένη εβδομάδα όταν ο Θανάσης Μπουραντάς πήγε στη Λαμία σε προγραμματισμένη σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής και ο Περιφερειάρχης εκμεταλλευόμενος την απουσία του από την Εύβοια, διοργάνωσε επίσκεψη στην Χαλκίδα για να συζητήσει με τους καταληψίες του διοικητηρίου….
Πριν από μια εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί μια ακόμα σύσκεψη παρουσία και τουΘανάση του Μπουραντά, στην οποία ο Σταμάτης ο Καπελέρης δεν είχε πάει , παρά προτίμησε να περιμένει σε ουζερί της παραλίας και να τηλεφωνεί ανά τακτά διαστήματα στον Περγαντά για να τον ρωτήσει εάν τελείωσε η σύσκεψη….

Στην επίμαχη δεύτερη συνάντηση έγινε ο διάλογος με τους συνδικαλιστές του Εργατικού κέντρου για τους οποίους εκτιμούμε ότι ο ρόλος τους με τον τρόπο που χειρίζονται την κατάσταση είναι μάλλον διαλυτικός, παρά το ότι πολλοί από αυτούς οφείλουν την συνδικαλιστική τους ύπαρξη στον Θανάση Μπουραντά..

Μετά από συνεχή κόντρα όλες αυτές τις μέρες μέσω δηλώσεων σε ΜΜΕ και σε έντονο ύφος στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερειάρχης έπαυσε από όλες του τις αρμοδιότητες τον πρώην συνεργάτη του ενώ του ζήτησε να παραιτηθεί και από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη!

Από την πλευρά του ο κ. Μπουραντάς παραιτήθηκε από την αποζημίωση του αντιπεριφερειάρχη όμως τόνισε πως θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του όπως αυτός νομίζει.

Στην απάντησή του ο Κλέαρχος Περγαντάς χαρακτήρισε πολιτικό Φρανκεστάιν τον Καλλικράτη επειδή η αντιπεριφερειάρχες δεν μπορούν να παυθούν από τον περιφερειάρχη σε μία πολιτική διαφωνία, διευκρίνησε ότι δεν μπορεί να παραιτηθεί κάποιος της αποζημείωσης του αν δεν παραιτηθεί από το αξίωμά του και ζήτησε επιτακτικά την παραίτηση του κ. Μπουραντά.

«Να τα αφήσεις αυτά που ξέρεις, όχι σε μένα αυτά» , απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης …
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο μέσω internet τα τέλη κυκλοφορίας..




Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα πρέπει να αναζητήσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία θα περιλαμβάνουν και τον φόρο πολυτελείας για αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ.εκ.



Η ΓΓΠΣ δεν θα ταχυδρομήσει τα σχετικά ειδοποιητήρια, καθώς θα...αναρτηθούν στο διαδίκτυο στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να ανατρέξουν στην ειδική εφαρμογή στο TAXISnet, όπου θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής. Με αυτόν θα τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη ή και τον φόρο πολυτελείας στις τράπεζες. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν στο τελευταίο δίμηνο του 2013, μαζί με τα 1,2 δισ. ευρώ των εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας, και τα 140 εκατ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα φέρει ο φόρος πολυτελείας στα μεγάλου κυβισμού Ι.Χ.

Αποτέλεσμα της ταυτόχρονης επιβολής των τελών κυκλοφορίας και του φόρου πολυτελείας στους κατόχους Ι.Χ. άνω των 1.928 κ. εκ. θα είναι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να κληθούν να πληρώσουν εφάπαξ μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2013 υπέρογκα ποσό φόρων που θα κυμαίνονται από 947 έως 5.140 ευρώ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Σημαντική μεταβολή του καιρού απόψε με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

1. Για σήμερα Δευτέρα 30-09-2013

Αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά.

2. Για αύριο Τρίτη 01-10-2013

Α. Εκτός από τα δυτικά όπου μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη και μετά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στο Κυριάκι-Νεκρή 23χρονη σε τροχαίο


Χθες (29-09-2013) περίπου στις 06:00΄το πρωί στο Κυριάκι Βοιωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη ένας 20χρονος ημεδαπός και μία 23χρονη ημεδαπή, κινούμενο επί της περιφερειακής επαρχιακής οδού Κυριακίου, εξετράπη αρχικά αριστερά της πορείας του με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε βραχώδες ανάχωμα και στη συνέχεια εξετράπη δεξιά της πορείας του και ανετράπη εκτός του οδοστρώματος.

Οι τρεις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός της 23χρονης. Ο 20χρονος και ο 23χρονος τραυματίστηκαν ελαφρά, τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και παραμένουν για νοσηλεία.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της θανούσας.

Ενεργείται προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος από το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Λιβαδειά


Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, η πόλη της Λιβαδειάς θα αποτελέσει τον προτελευταίο σταθμό στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, πριν την παράδοσή της στους Ρώσους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων “SOCHI 2014”.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Λιβαδειά, περίπου στις 15:30, τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, διακεκριμένοι αθλητές της πόλης μας θα τη μεταφέρουν από την οδό Δελφών 61 έως την Λ. Αθηνών 64Δ με ενδιάμεσο σταθμό την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη όπου και θα πραγματοποιηθεί, περίπου στις 15:40, η επίσημη τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Λιβαδειά (άναμμα βωμού) με την παρουσία αντιπροσωπειών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων “SOCHI 2014”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο στον Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού Θήβας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ.Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού «Θύρα 7» Θήβας, για την έμπρακτη υποστήριξή τους και την ευαισθησία τους σε θέματα κοινωνικής μέριμνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακά και με πλήθος κόσμου τα εγκαίνια της Λίμνης Μουσών -Βίντεο


 Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα  εγκαίνια του θαυμαστού  χώρου της Λίμνης  Μουσών  στην Άσκρη. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών και ευχήθηκε καλές δουλειές στον ιδιοκτήτη του αναψυκτηρίου,μεταξύ των οποίων η αντιπεριφειάρχης Στερεάς κ.α Φανή Παπαθωμά,ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης,και δημοτικοί σύμβουλοι.


«Έργο καρδιάς»

«Για μένα είναι ένα έργο καρδιάς», δήλωσε ο ο ιδιοκτήτης της Λίμνης Μουσών κ.Σωτήρης Τσιώρας και πρόσθεσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που  άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά». Πιστεύω, ότι είναι ένα έργο  που δίνει  ζωντάνια στην περιοχή μας ,στο Νομό Βοιωτίας,και  γενικότερα  σε όλη τη Στερεά Ελλάδα!!!
Την εκδήλωση πλαισίωνε ένας λαχταριστός μπουφές με τοπικά εδέσματα,άφθονο κρασί  που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί απο το εκπληκτικό χορευτικό της Άσκρης,και η βραδυά έκλεισε με την ξεχωριστή φωνή της Μαρίας Ζυγογιάννη και του Βαγγέλη Κούρτογλου σε ένα υπέροχο μουσικό οδοιπορικό.
Η Λίμνη Μουσών είναι ένας  υπέροχος  χώρος στην καρδιά της Βοιωτίας,  που το τελευταίο διάστημα  έχει γίνει στέκι και προσφέρει ωραίες, ξένοιαστες στιγμές σε όλον τον κόσμο.
Εμείς ευχόμαστε καλές δουλειές και κάθε επιτυχία! Η Λίμνη σας Περιμένει....













ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

1ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος στη Λιβαδειά -Αποτελέσματα








ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1000μ κατηγορία Δ.Π.     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1ος     Σορές Αράλντο
2     2ος     Μπενέτος Μιχάλης
3     3ος     Σούλα Σοκόλ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1000μ κατηγορία Δ.Γ.     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1η     Καραμπέτσου Ευτυχία
2     2η     Τσαπαλή Αγγελική
3     3η     Κουκοβίνου Στέλλα
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1000μ κατηγορία Γ.Π.     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1ος     Μπενέτος Σπύρος
2     2ος     Ποιητάρης Δημήτρης
3     3ος     Κοϊτσάνος Γιώργος
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1000μ κατηγορία Γ.Κ.     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1η     Πέτσα Κατιάνα
2     2η     Σκαπέτη Μαριάντη
3     3η     Τσαπαλή Μαριάννα
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5000μ κατηγορία Λ.Π.     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1ος     Τσιάρας Ανδρέας
2     2ος     Σιώζος Μίλτος
3     3ος     Λαζίδης Βασίλειος
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5000μ κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ.     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1ος     Ταγκής Δημήτριος
2     2ος     Κανελόπουλος Πρόδρομος
3     3ος     Αρβανίτης Γεώργιος
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5000μ κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1η     Παπαγεωργίου Βασιλική
2     2η     Αναγνώστου – Παπαγεωργίου Δήμητρα
3     3η     Γκούρλα Μαρία
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1ος     Διαλεκτός Γιώργος
2     2ος     Μάνογλου Ευάγγελος
3     3ος     Κολαϊτης Γιώργος
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ     ΘΕΣΗ     ΟΝΟΜΑ
1     1η     Μαργαρίτη Άννα
2     2η     Παππά Περσεφόνη
3     3η     Τσαγαλά Ευτυχία
 Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα



Με Φθινοπωρινό καιρό ξεκινάει η εβδομάδα και τελειώνει ο Σεπτέμβριος, αφού σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανά σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολο το πόρισμα «φωτιά» του αντιεισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή



«Κόλαφος» για τη δομή, τη λειτουργία και τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι το εννιασέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη με το οποίο ουσιαστικά δένεται η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στη βάση του οποίου συνελήφθησαν ο επικεφαλής του κόμματος, οι πέντε βουλευτές και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Δομημένο με αυστηρή ιεραρχική δομή

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στο ιστορικό της οργάνωσης, η οποία όπως τονίζει έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με «εξουσία του αρχηγού» κατά το χιτλερικό δόγμα.

«Η Χρυσή Αυγή» αναφέρεται στο πόρισμα, «πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980-1990 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση, δηλαδή, τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς της».

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλείται το καταστατικό της οργάνωσης στο οποίο ρητώς ορίζεται ο διαχωρισμός των δυο δραστηριοτήτων, με κοινή ηγετική ομάδα και με την εξουσία του αρχηγού «να είναι απόλυτη κατά το χιτλερικό δόγμα Fuhrerprinzip (σ.σ. η αρχή του αρχηγού)» η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκριση, ακόμη και σε ήσσονος σημασίας δράσεις, ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη».

Ως προς τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ο κ.Βουρλιώτης επισημαίνει ότι «η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία, μέχρι την τελική υλοποίησή της».

«H παραβίαση της ιεραρχίςας επιφέρει σκληρές, απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες»

Οπως προκύπτει από το πόρισμα του ανακριτή όποιο από τα μέλη της οργάνωσης παρέβαινε την απόλυτη ιεραρχία στη βάση της οποίας ήταν δομημένη ερχόταν αντιμέτωπος με «σκληρές για τη σωματική ακεραιότητα έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές για την προσωπικότητα του παραβάτη συνέπειες».

Αλλα χαρακτηριστικά της οργάνωσης ήταν η στρατιωτική δομή, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρω, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση, η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα νεότερα ηλικιακά μέλη.

Ποιοι στελεχώνουν τα τάγματα εφόρου

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα τα τάγμα εφόδου στελεχόνονταν από επίλεκτα μέλη της οργάνωσης, τα οποία ήτα άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν την εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σημειωτέον ότι στις περισσότερες τις περί ης ο λόγος οργάνωσης είναι η επιλογή ατόμων με γνώσεις πολεμικών τεχνών. Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, τη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία.

Τα τάγματα εφόδου, πάντα με την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους προσέρχονταν συντεταγμένοι, βάσει καλά εκπονημένου σχεδίου και με τον ίδιο τρόπο και ύστερα από εντολή του επικεφαλής της ομάδας αποχωρούσαν.

Πώς διοικούνται οι τοπικές οργανώσεις  - Από τους πυρηνάρχες στον Μιχαλολιάκο

Οπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Βουρλιώτης, κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από «κλειστό» πενταμελές όργανο με επικεφαλής τον πυρηνάρχη. Το όργανο αυο λαμβάνει τις αποφάσεις που αφορούν την τοπική οργάνωση. Παράλληλα λειτουργεί και «ανοιχτό» πενταμελές όργανο στο οποίο ως προστάδιο ανάληψης διοικητικών καθηκόντων, τοποθετούνται τα δόκιμα και υποψήφια προς ένταξη  μέλη εφόσον βέβαια αποδείξουν τις ικανότητές τους, που πρέπει να είναι υψηλών απαιτήσεων.

Επίσης, τακτικές είναι οι ιδεολογικού προσανατολισμού επιμορφωτικές συναντήσεις των μελών στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης όπου δυο φορές την εβδομάδα αναλύονται θέματα σχετικά με τις απόψεις και τους στόχους της «Χρυσής Αυγής» από ειδικούς ομιλητές μεταξύ των οποίων υπάρχει και ανήλικος.

«Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης είναι αυτός που αναφέρεται στο βουλευτή της περιοχής και ο τελευταίος στην ηγεσία της οργάνωσης από όπου λαμβάνει και την εντολή ή την τελική έγκριση.

«Οσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι»

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής «όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους».

Ολόκληρο το πόρισμα του αντιεισαγγελέα έχει ως εξής:

«Σε εκτέλεση της από 22.9.2013 παραγγελία σας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ειδικότερα της προβλεπόμενης στο άρθρο 187ΠΚ περί εγκληματικής οργάνωσης εκθέτουμε τα εξής:

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 3342/19/09/2013 έγγραφό του μας διαβίβασε το υπ. Αριθμ Πρωτ. 4003/173/315661/19/09/2013 έγγραφο της Δ/νς κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και σειρά δημοσιευμάτων διαφόρων εφημερίδων που αφορούν τη δραστηριότητα μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» η οποία (δραστηριότητα) κατά την υπουργική ως άνω αναφορά εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και εσωτερική ασφάλεια της χώρας, εκθέτει τη δημοκρατική παράδοση και το νομικό της πολιτισμό, αλλά και τις απορρέουσες από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεσμεύσεις της.

Προκειμένου να προέλθουν στη διακρίβωση της βασιμότητας των αναφερομένων περιστατικών και συνακόλουθα στην ενδεχόμενη υπαγωγή τους στις προβλέψεις της προειρημένης ποινικής διατάξεως ενεργήσαμε ό,τι κατά την κρίση μας θεωρήσαμε αναγκαίο για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της προκείμενης διαδικασίας, η οποία εστιάζεται στη διαπίστωση των ενδείξεων εκείνων οι οποίες σε καταφατική περίπτωση δικαιολογούν την κίνηση του ποινικού κατασταλτικού μηχανισμού. Προς τούτο ελλήφθησαν καταθέσεις μαρτύρων, αναζητήθηκαν δε και επισυνάφθηκαν στον οικείο φάκελο σε διάφορα έγγραφα τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, περιλαμβανομένων και των σχετικών δημοσιευμάτων του τύπου. Όωπς συνάγεται από τη διάταξη του άρθρου 187ΠΚ, κατά την οποία «αριθμός 1. Με κάθειρξη μέχρι 10 ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από 3 ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώξει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 207 (παραχάραξη), 208 (κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων), 216 (πλαστογραφία), 218 (πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων), 242 (ψευδής βεβαίωση, νόθηση), 264 (εμπρησμός), 265 (εμπρησμός σε δάση), 268 (πλημμύρα), 270 (έκρηξη), 272 (παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 279 (δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων), 291 (διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών), 299 (ανθρωποκτονία από πρόθεση), 310 (βαριά σωματική βλάβη), 322 (αρπαγή), 323 (εμπόριο δούλων), 323 Α (εμπορία ανθρώπων), 324 (αρπαγή ανηλίκων), 327 (ακούσια απαγωγή), 336 (βασμός), 338 (κατάχρηση σε ασέλγεια), 339 (αποπλάνηση παιδιών), 348 Α (πορνογραφία ανηλίκων), 351 (σωματεμπορία), 351 Α (ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής), 374 (διακεκριμένες κλοπές), 375 (υπεξαίρεση), 380 (ληστεία), 385 (εκβίαση), 386 (απάτη) .....», το συγκεκριμένο έγκλημα είναι διαζευκτικά ή υπαλλακτικά μικτό, αφηρημένης διακινδύνευσης, υπεφιλούς υποκειμενικής υπόστασης και προσβάλει το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης δηλαδή την κατάσταση ηρεμίας, ειρήνης και ευταξίας στην κοινωνία ενός κράτους, όπου πραγματόνται οι σκοποί της έννομης τάξης και δεν προσβάλλονται με βλάβη ή διακινδύνευση τα έννομα αγαθά (η ζωή, η προσωπική ελευθερία, η σωματική ακεραιότητα κτλ.) που προστατεύονται από αυτή. Στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος τούτου είναι ένα ποιοτικό (δομημένη ομάδα), ένα ποσοτικό (τρία ή περισσότερα άτομα) κι ένα χρονικό (διάρκεια δράσης). Συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης είναι η καθοδηγητική και κατευθυντήρια συμβολή στη δημιουργία της, ενώ ένταξη είναι η ενεργητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ομάδας, με αποδοχή των σκοπών της. Η συγκρότηση είναι στιγμιαίο έγκλημα ενώ η ένταξη στην ομάδα είναι διαρκές έγκλημα και διαρκεί όσο διαρκεί η ιδιότητα του μέλους και η ύπαρξη της ομάδας ως εγκληματικής οργάνωσης, με την έννοια ότι τελείται σε καθημερινή βάση και εξακολουθεί όσο συνεχίζεται η παράνομη κατάσταση της εγκληματικής οργάνωσης και παράγεται έτσι προσβολή με αφηρημένη διακινδύνευση των προστατευόμενων από την έννομη τάξη έννομων αγαθών. Μέλος της οργάνωσης αυτής είναι εκείνος, που υποτάσσει τη βούλησή του στην οργάνωση χωρίς να είναι αναγκαία και η προσωπική συμμετοχή του στις κατ' ιδίαν πράξεις της οργάνωσης. Δομημένη ομάδα είναι εκείνη που δεν σχηματίζεται περιστασιακά για τη διάπραξη ενός εγκλήματος αλλά συγκροτείται για να έχει διαρκή δράση. Υποκειμενικά απαιτείται δόλος κάθε μέλους να θέλει την ένταξή του στην οργάνωση και να έχει ως σκοπό τη διάπραξη περισσότερων από ένα κακουργημάτων που αναφέρονται στη διάταξη της πρώτης παραγράφου του άρθρου 187ΠΚ, ο ειδικός δε αυτός δόλος νοείται ενιαίος, δηλαδή τα μέλη να έχουν αποφασίσει ότι η δράση τους θα εκδηλωθεί σε βάθος χρόνου, με την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και χωρίς να έχουν καταστρωθεί οι λεπτομέρειες των εγκλημάτων αυτών.

Στην προκειμένη περίπτωση από τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε και συγκεκριμένα, από τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάστηκαν εκτιμώμενες καθ' αυτές και στο σύνολό τους, σε συνδυασμό με τα έγγραφα στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών διαφόρων προσώπων, προέκυψαν τα ακόλουθα:

Η «Χρυσή Αυγή» πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980 – 1990, με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, με επικεφαλής τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, εξέδιδαν δε, το περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Σ τη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ονομασία «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση αυτή θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα με και με τις προβλέψεις του καταστατικού της οργάνωσης στο οποίο μάλιστα ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός του υπέρτερου επιχειρησιακού από το πολιτικό τμήμα, ηγετική ομάδα και των δυο τμημάτων ήταν η ίδια με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατά το χιτλερικό δόγμα «Fuererprinzip» η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκρισή του σε ήσσονος σημασίας δράση ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη. Κατά τις απόψεις των ανθρώπων της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη δε και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα. Η βία για τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των όποιων επιδιώξεών τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία που ενδεχόμενη παραβίασή της επιφέρει σκληρές για τη σωματική ακεραιότητα έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές για την προσωπικότητα του παραβάτη συνέπειες, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρω, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση, η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα νεότερα ηλικιακά μέλη. Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της οργάνωσης, πάντα με την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους, με βάση καλά εκπονημένο σχέδιο, για την εκτέλεση του οποίου προσέρχονται συντεταγμένοι και με τον ίδιο τρόπο και ύστερα από εντολή του επικεφαλής της ομάδας αποχωρούν. Η στελέχωση των αποκαλούμενων «Ταγμάτων Εφόδου» γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν την εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σημειωτέον ότι στις περισσότερες τις περί ης ο λόγος οργάνωσης είναι η επιλογή ατόμων με γνώσεις πολεμικών τεχνών. Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, τη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία. Κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από «κλειστό» πενταμελές όργανο με επικεφαλής τον πυρηνάρχης και λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την τοπική οργάνωση, ενώ παράλληλα λειτουργία και «ανοιχτό» πενταμελές όργανο στο οποίο ως προστάδιο ανάληψης διοικητικών καθηκόντων, τοποθετούνται στα δόκιμα και υποψήφια για την ένταξη τους μέλη εφόσον βέβαια αποδείξουν τις ικανότητές τους, που π ρέπει να είναι υψηλών απαιτήσεων. Επίσης, τακτικές είναι οι ιδεολογικού προσανατολισμού επιμορφωτικές συναντήσεις των μελών στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης όπου δυο φορές την εβδομάδα αναλύονται θέματα σχετικά με τις απόψεις και τους στόχους της «Χρυσής Αυγής» από ειδικούς ομιλητές μεταξύ των οποίων υπάρχει και ανήλικος. Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης είναι αυτός που αναφέρεται στο βουλευτή της περιοχής και ο τελευταίος στην ηγεσία της οργάνωσης από όπου λαμβάνει και την εντολή ή την τελική έγκριση. Όλες οι δράσεις των τοπικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχεδιασμό στρατηγικής, λήψης και εκτέλεσης των αποφάσεων από την ηγεσία του «Κινήματος», όπως αποκαλείται η εν λόγω οργάνωση από την ηγεσία και τα μέλη της. Η εντολή διαβιβάζεται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και σε συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία μέχρι την τελική υλοποίησή της. Στους κόλπους της κάθε τοπικής οργάνωσης λειτουργούν διάφορες ομάδες, με διαφορετική η κάθε μια αποστολή όπως η εκτέλεση επιθέσεων, η ιατροφαρμακευτική υποστήριξη των δραστηριοτήτων αυτών, με πλέον ανησυχητικό φαινόμενο τη στρατολόγηση και οργάνωση ομάδας ανηλίκων μελών της οργάνωσης. Με τη διάρθρωση αυτή και τον προδιαγραφόμενο τρόπο σχεδιασμού και ιεραρχικής δράσης, από το έτος 1987 άρχισαν να εκδηλώνονται επιθέσεις, κατ' αρχάς εναντίον αλλοδαπών αλλά στη συνέχεια και μέχρι πρόσφατα και εναντίον ημεδαπών τους οποίους στοχοποίησε η οργάνωση ως άτομα με διαφορικές αντιλήψεις από τους ίδιους που έπρεπε να υποστούν τις συνέπειες της διαφορετικότητάς τους. Ετσι, σε εφαρμογή των καταστατικών «αρχών» και επιδιώξεων της εγκληματικής αυτής οργάνωσης διαπράχθηκαν στα πλαίσια της επιλήψιμης κατά τις προηγούμενες αναπτύξεις δραστηριότητάς της δεκάδες αξιόποινες πράξεις από τις οποίες ως σοβαρότερες μπορούν να επισημανθούν οι εξής περιπτώσεις:

1.απόπειρα ανθρωποκτονίας με δράστη τον ..... ο οποίος με το υπ' αριθμ. 3643/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών παραπέφθηκε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών

2.ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού με κατηγορούμενους τους ..... οι οποίοι με το υπ. Αριθμ. 3082/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Αθηνών παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

3.απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια σε αυτή με κατηγορούμενους τους .... υπόθεση για την οποία περατώθηκε η κύρια ανάκριση.

4.ληστεία από κοινού με κατηγορούμενους τους ....

5.ληστεία από κοινού με κατηγορούμενους τους ....

6.έκρηξη κτλ με κατηγορούμενους τους ....

7.παραβάσεις σχετικές με εκκρηκτικές ύλες με κατηγορούμενους τους .....

8.βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με κατηγορούμενους τους .....

9.διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης κτλ. με κατηγορούμενους τους .....

10.απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή με κατηγορούμενους τους .... Οι οποίοι με την υπ. Αριθμ. 30481/3/5/2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κιου Αθηνών παραπέμφθηκαν στο ακροατρήιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών

11.ανθρωποκτονία από πρόθεση με κατηγορούμενο τον Γ. Ρουπακιά.

Εκτός όμως αυτών προέκυψε ότι το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας προσώπων αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την άνεση της ασφάλειας που έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να είναι μεγαλύτερος, άνδρες της ελληνικής αστυνομίας συνέδραμαν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ανέχονταν τα μέλη της οργάνωσης στη διάπραξη διαφόρων ποινικά επίμεμπτων πράξεων, στοιχείο που πρέπει να ελεχθεί ενδελεχέστερα. Κατόπιν όλων όσων προεκτέθεισαν προέκυψαν πλέον οι επαρκείς ενδείξεις που δικαιολογούν την κίνηση της π ροσείκουσας ποινικής δίωξης ειδικότερα για το προβλεπόμενο στο άρθρο 187ΠΚ έγκλημα (εγκληματική οργάνωση με τη μορφή της ένταξης σε αυτή, που είναι και διαρκές έγκλημα) εναντίον των προσώπων που διαλαμβάνονται στην κατάσταση η οποία επισυνάπτεται στο παρόν και αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο μέρος αυτού».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ