Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μπλούζες Made in Pakistan φορούσαν οι Χρυσαυγίτες

Ενα απίστευτο στοιχείο για τις μπλούζες που φορούν όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τις «χρυσές» δουλειές που έκανε ο Ηλίας Παναγιώταρος προέκυψε από την κατάθεση ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων. Μπλουζάκια τα οποία μάλιστα προέρχονταν από ασιατικές χώρες και διέταζαν τα μέλη να κόβουν τις ετικέτες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε τον πρώην μέλος της οργάνωσης, ο βουλευτής εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από το εμπόριο των περίφημων μαύρων T-shirt με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του ανακριτή για το ποιος προμήθευε τον ιματισμό της οργάνωσης, ο μάρτυρας απάντησε πως η Θέμις Σκορδέλη, η οποία έχει συλληφθεί για την εμπλοκή της στην υπόθεση της ΧΑ, διατηρούσε κατάστημα του κ. Παναγιώταρου, ο οποίος είχε αναλάβει να τυπώνει τα συγκεκριμένα μπλουζάκια.

Μάλιστα η προέλευσή τους ήταν από χώρες της ανατολικής Ασίας, με τις περισσότερες από αυτές να αναγράφουν Made in Pakistan. Οπως τόνισε ο μάρτυρας, η εντολή στα μέλη της οργάνωσης ήταν να αφαιρούν τις συγκεκριμένες ετικέτες- «για να μην τις δει κανείς»- ενώ πλήρωναν από 10 έως και 50 ευρώ για να τις προμηθευτούν. Χρήματα τα οποία, σύμφωνα με την κατάθεση, πήγαιναν στον κ. Παναγιώταρο.

Πηγή: Mega
Διαβάστε Περισσότερα »

«Αέρας» ο Παμβαγιακός…



Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο ο Παμβαγιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Σχηματάρι κερδίζοντας με το επιβλητικό 4-1 τον Ευαγόρα και δείχνοντας με το ξεκίνημα οτι η επάνοδος στην α” κατηγορία θα είναι θέμα χρόνου.

Για την ομάδα των Βαγίων δυο γκολ πέτυχε ο Παναγιώτου και από ένα οι Σιάκουλης, Δρίτσουλας.

ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ: ΚΟΛΙΟΣ, ΓΑΛΑΝΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΜΕΛΕΤΙΟΥ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΜΑΓΓΑΣ, ΔΡΙΤΣΟΥΛΑΣ, ΣΙΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ, ΜΠΟΤΣΙ, ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ (ΚΥΜΠΕΖΗΣ), ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ(ΤΣΕΛΛΟΣ Γ).

Ρεπορτάζ: Γιάννης Δρίτσας
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογία από το πρώτο ευρώ και βιβλία εσόδων - εξόδων για τους αγρότες


Φορολογία από το πρώτο ευρώ και βιβλία εσόδων - εξόδων για τους αγρότες
Η φορολογία στα αγροτεμάχια μετά το 2014, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, Δαμιανός Ευστρατιάδης στη σημερινή σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, περιλαμβάνει συντελεστές βάσει των οποίων θα υπολογιστεί η φορολογία του παραγωγού, ο οποίος πλέον θα τηρεί βιβλία εσόδων - εξόδων.
Σύμφωνα με τις προτάσεις ο αγρότης θα φορολογείται στο εξής από το πρώτο ευρώ, ενώ σχεδόν διπλασιάζεται η φορολογία για τους κτηνοτρόφους, σε σύγκριση με όσα πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια.
paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος που -κυριολεκτικά- έσωσε τον κόσμο...


Πριν από 30 χρόνια η ανθρωπότητα πέρασε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική αναμέτρηση καταστροφικής κλίμακας.
Την παρτίδα έσωσε ένας Σοβιετικός πολίτης..




Ξημέρωνε η Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 1983 και μπροστά στις οθόνες της έγκαιρης προειδοποίησης της Σοβιετικής Ένωσης για πυρηνική επίθεση, καθόταν ως... υπεύθυνος βάρδιας ο Stanislav Petrov.
Ξαφνικά το σύστημα εντόπισε έναν εισερχόμενο Διηπειρωτικό πύραυλο, που είχε εκτοξευθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στιγμές αργότερα ο υπολογιστής έδωσε σήματα για μια συστοιχία πυραύλων που είχαν μόλις απογειωθεί.
Το πρωτόκολλο αντίδρασης της Σ.Ε. ήταν περισσότερο από σαφές.
Σε αυτές τις περιπτώσεις προέβλεπε άμεση απάντηση με πυρηνικά.
Για να συμβεί αυτό, έπρεπε ο αξιωματικός βάρδιας να αναφέρει αστραπιαία τα δεδομένα στους ανωτέρους του.
Αυτό εξάλλου ήταν το καθήκον του.
Ο Petrov όμως κόντρα σε κάθε λογική, ενάντια στην αυστηρή εκπαίδευση που είχε λάβει δεν το έπραξε. Παίρνοντας ένα πελώριο ρίσκο, αποφάσισε ότι ο συναγερμός ήταν ένα τεχνικό σφάλμα, αποφάσισε να σιωπήσει και να μην το αναφέρει στους προϊσταμένους του.

Για τα δεδομένα της Σ.Ε. ήταν μια απίστευτη ανυπακοή, μια προδοσία σε ολέθρια αποτελέσματα αλλά η απόφασή του μπορεί να έσωσε τον πλανήτη από ένα ολοκαύτωμα. Αν μάλιστα εστιάσουμε στην εποχή, θα θυμηθούμε ότι μόλις 25 μέρες νωρίτερα η Σοβιετική ηγεσία είχε καταρρίψει δυτικά της νήσου Σαχαλίνης, το Κορεάτικο 747, την τραγική πτήση ΚΑL 007 από την Ν. Υόρκη στη Σεούλ. Το περιστατικό, ως συνήθως, είχε δύο αναγνώσεις, το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι 269 ψυχές από 16 διαφορετικά έθνη είχαν χάσει τη ζωή τους χωρίς να φταίνε σε τίποτα.

Σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο, ο Stanislav Petrov καθόταν μπροστά από στις οθόνες ακούγοντας τα ηχητικά σήματα να τρυπούν τα αυτιά του και βλέποντας τις ενδείξεις του συναγερμού να έχουν κάνει τα τερματικά σαν χριστουγεννιάτικα δένδρα. Ταυτόχρονα, το σύστημα τον πληροφορούσε ότι το επίπεδο αξιοπιστίας των σημάτων ήταν υψηλότατο.
Ένα λεπτό αργότερα η σειρήνα ήχησε πάλι .
Ο δεύτερος Διηπειτωτικός πύραυλος εκτοξεύθηκε.
Ακολούθως, τρίτος, τέταρτος και πέμπτος. Οι υπολογιστές είχαν αλλάξει τις προειδοποιήσεις τους από την ένδειξη «πιθανή εκτόξευση» σε «επιδρομή πυραύλων».
Ήταν ένα πρωτόγνωρο πανδαιμόνιο από all arm.

Παρά το γεγονός ότι η φύση, το μέγεθος, η ένταση της προειδοποίησης, όλα, έδειχναν απολύτως σαφή και αξιόπιστα, ο Petrov επέμενε να έχει τις αμφιβολίες του. Ενώ ο χρόνος πιέζει αφόρητα επικοινωνεί με ομάδα ειδικών που παρακολουθούσαν μέσω δορυφορικού ραντάρ τις κινήσεις των αμερικανικών βάσεων. Το πληροφόρησαν ότι δεν είχε σημειωθεί κάποια κίνηση.
Πλην όμως ο ρόλος εκείνης της ομάδας ήταν καθαρά συμβουλευτικός. Το πρωτόκολλο υπαγόρευε ρητά και κατηγορηματικά ότι όλη η αντίδραση έπρεπε να βασιστεί στις ενδείξεις των υπολογιστών και ακολούθως να ενημερωθούν άμεσα τα ανώτερα κλιμάκια τα οποία πιθανότατα θα είχαν μια μόνο επιλογή. Να πατήσουν τα κουμπιά.
Ο Petrov σκέφτηκε παράδοξα.
Στην τρέλα της στιγμής, παρά την αυστηρή εκπαίδευση και την απόλυτη τήρηση του πρωτοκόλλου, αποφάσισε ότι ήταν τόσες πολλές, τόσο σαφείς, τόσο έντονες οι ενδείξεις, που δεν μπορούσαν παρά να είναι εσφαλμένες.

Πέρασαν μερικά λεπτά υπέρτατης αγωνίας.
Αξιολογώντας τα στοιχεία, τους χρόνους και τις ενδείξεις υπολόγισε ότι το κακό θα είχε συμβεί. Τηλεφώνησε στον αξιωματικό υπηρεσίας της κεντρικής διοίκησης του Κόκκινου Στρατού και ανάφερε βλάβη του συστήματος!
Λίγες μέρες αργότερα δέχτηκε επίπληξη, όχι για την απόφασή του, αλλά διότι δεν είχε καταγράψει σωστά τα στοιχεία στο βιβλίο συμβάντων!

Αργότερα παραδέχτηκε ότι τη στιγμή της απόφασης δεν ήταν απολύτως βέβαιος πως είχε πράξει το σωστό και συμπλήρωσε ότι ανάμεσα στο προσωπικό που επιτελούσε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ο μόνος πολίτης.
Όλοι οι υπόλοιποι ήταν στρατιωτικοί. Κι έτυχε τη στιγμή της κρίσης, του λάθους δηλαδή, να είναι αυτός υπηρεσία.

Όταν με την κατάρρευση της Σ.Ε. η ιστορία έγινε γνωστή, έλαβε διάφορα διεθνή βραβεία (Dresden Preis 2013, Media Award 2011, World Citizen Award 2004). Σήμερα, στα 74 του χρόνια, ζει σε ένα χωριό έξω από τη Μόσχα με την σύνταξη του αντισυνταγματάρχη εν αποστρατεία.
Δεν λογίζει τον εαυτό του ως ήρωα, αλλά είναι βέβαιος πως ήμασταν αρκετά τυχεροί διότι ήταν εκείνος βάρδια το ξημέρωμα της 26ης Σεπτεμβρίου.

Κι έτσι είναι, πήρε την τύχη του πλανήτη στα χέρια του.
Στάθηκε όρθιος, κόντρα σε ότι έβλεπε, εναντία σε ότι του καταμαρτυρούσαν οι οθόνες και σε ότι εκπαιδεύτηκε. Τελικά η ανθρώπινη ψυχή, το ορμέμφυτο της ζωής, η ρίζα του καλού, όλα τούτα είναι πιο μεγάλα από ότι συνήθως νομίζουμε
Του Νικόλα Σ. Ζαλμά

ΠΗΓΗ: ΒΒC
Διαβάστε Περισσότερα »

Πραγματικό ντέρμπι στις Θεσπιές

Πραγματικό ντέρμπι έγινε στις Θεσπιές στην πρεμιέρα του α’ ομίλου της β’ κατηγορίας όπου ο Θεσπιακός πιο τυχερός και πιο ουσιαστικός κατάφερε να κερδίσει 4-2 τον Πανγεωργικό και να ξεκινήσει έτσι με το… δεξί.

Και οι δυο ομάδες έπαιξαν εκπληκτικό ποδόσφαιρο και δικαιολόγησαν με την εμφάνισή τους ότι δίκαια μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος.
Το παιχνίδι ενθουσίασε τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν αφού είχε δύναμη, πάθος, έξη γκολ και πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Μόλις στο 3* οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ όταν ο Μουλκιώτης έκανε το 1-0. Στο 31* ο Αποστόλου έβαλε σε θέση οδηγού τον Θεσπιακό κάνοντας το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν την πίεση και στο 43* ο Μαυροειδής Β. μείωσε σε 2-1 και στο 60* ο Σαγιάννης «πάγωσε» το γήπεδο ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο 66* ο Θεσπιακός κατόρθωσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Στάθη Β. να κάνει το 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν και πάλι αλλά ο Σαγιάννης σμάδεψε το δοκάρι της εστίας του Κεφαλά.

Δυο λεπτά πριν το τέλος ο Μαρίνης διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Διακρίθηκαν οι Σταύρου, Στάθης Β., Μπόγρης (Θεσπ.) και οι Αίσωπος Μ., Αίσωπος Χ., Σαγιάννης, Δημόπουλος (Πανγ.).
Αρίστη η διαιτησία του Καραταϊδη (Βουγέσης – Φλώτσιος Ι.)

Θεσπιακός: Κεφαλάς, Σταύρου, Κιούσης (70* Κωστογιαννόπουλος), Στάθης Α., Μεϊδάνης, Τσαμούταλης, Στάθης Σ. (80* Σελιανίτης), Στάθης Β., Αποστόλου, Μουλκιώτης (60* Μπόγρης), Μαρίνης.

Πανγεωργικός: Σανδάλης, Αίσωπος Μ., Αίσωπος Χ., Νταλιάνης Δ., Μαυροειδής Α., Σαγιάννης, Κατσίμας Μ., Μαγκούφης, Αίσωπος Ι., Δημόπουλος, Μαυροειδής Β.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2012»


Ο ΕΛ.Γ.Α καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για το
πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2012», με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 έως και Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν, εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το έτος 2012 και κρίθηκαν επιλέξιμες ενίσχυσης, στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Νήσων (Πόρου, Τροιζηνίας, Κυθήρων), Ρόδου, Εύβοιας, Κέας-Κύθνου, Νάξου, Άνδρου, Λέσβου, Χίου, Πέλλας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Χαλκιδικής, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Λάρισας, Τρικάλων, Αχαϊας, Κορινθίας, Ηλείας, Ζακύνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.
Η Ανακοίνωση Τύπου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα έντυπα και ο πίνακας με τις επιλέξιμες πυρκαγιές του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α (www.elga.gr)
Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις m.loukidou@elga.gr, a.belesioti@elga.gr και a.spanou@elga.gr ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς συμφωνία για ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ



«Αγκάθι» παραμένουν τα ΕΑΣ

Η τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) παραμένει προς το παρόν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της... επόμενης δόσης.
Αντιθέτως, για την ΕΛΒΟ και τη ΛΑΡΚΟ εκφράζεται αισιοδοξία ότι οι νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς θα γίνουν δεκτές από την τρόικα.
Σύμφωνα με αυτές τις προτάσεις, η ΕΛΒΟ θα τεθεί σε εκκαθάριση και ό,τι απομείνει θα γίνει ένα στρατιωτικό εργοστάσιο συντήρησης οχημάτων των Ε.Δ.

Για τη ΛΑΡΚΟ προβλέπονται δύο ανεξάρτητοι διαγωνισμοί, ένας για το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Αη Γιάννη και ένας για τα άλλα μεταλλεία της εταιρείας.
Οι νικητές του καθενός διαγωνισμού θα κληθούν στη συνέχεια να δώσουν προσφορές για τον άλλο, ώστε τελικά εργοστάσιο και μεταλλεία να καταλήξουν σε έναν ανάδοχο.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΑΣ, η τρόικα επιμένει ότι τα σχέδια της ελληνικής πλευράς δεν είναι βιώσιμα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζευγάρωσε τις νίκες ο Λεβαδειακός


Τις νίκες στην έδρα του και στη Σούπερ Λίγκα «ζευγάρωσε» ο Λεβαδειακός, λυγίζοντας στη Βοιωτία 1-0 την Καλλονή χάρη σε τέρμα του Βαγέλλη Μάντζιου. Με δέκα παίκτες από το 60’ η ομάδα της Μυτιλήνης.


Άλλος είχε το όνομα και άλλο τη χάρη στη Βοιωτία! Ο Λεβαδειακός επικράτησε 1-0 της Καλλονής εντός έδρας και κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του στο σπίτι του αλλά και στο πρωτάθλημα, έπειτα από επτά αγωνιστικές.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, που πήρε τα ηνία του αγώνα έπειτα από την αποβολή του Περόνε στο 60ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα, ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 75’. Αρκετά καλό ήταν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα, με τις δύο ομάδες να «σπαταλάνε» αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Πολλά παράπονα έχουν από την ομάδα της Μυτιλήνης για τη φάση της αποβολής του Αργεντινού, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα.

Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός, που έφτασε τους 8βαθμούς και «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έμεινε στους 9 και συνεχίζει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή από την 4η αγωνιστική και μετά.

Το ματς:



Συμβιβάστηκαν

Πιο απελευθερωμένα μπήκε στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου η Καλλονή. Οι παίκτες του Μαντζουράκη είχαν πολύ κοντά τις γραμμές του και αυτό τους βοήθησε να πλησιάσουν πιο εύκολα την εστία του Πρζιρόβσκι. Μετά το πρώτο 10λεπτο, ο Λεβαδειακός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να κερδίζει την κατοχή της μπάλας, όμως τις δύο φορές που απείλησε του έκλεισε τον δρόμο προς το γκολ ο Σιδεράκης.

Το παιχνίδι χωρίς την κατοχή της μπάλας έδειξε να βολεύει απόλυτα την ομάδα της Μυτιλήνης, που από το 25΄και μετά δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα των Βοιωτών, που για λόγους τύχης δεν πλήρωσαν τα ατομικά τους λάθη. Τελικά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το πήρε πάνω του

Ιδιαίτερα ανοιχτό και με γρήγορο ρυθμό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και κατάφεραν να περιορίσουν την τριάδα των Μανούσου, Λεοζίνιο και Περόνε, που του ταλαιπώρησε αρκετά στο πρώτο 45λεπτο. Με το πέρασμα των λεπτών ο Λεβαδειακός έφερνε σταδιακά το παιχνίδι κοντά στην εστία του Σιδεράκη και μάλιστα βρέθηκε να έχει και το αριθμητικό πλεονέκτημα έπειτα από την αποβολή του Περόνε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 60ο λεπτό.

Το ματς στη συνέχεια χάλασε αφού τα νεύρα των παικτών και τα δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δύο ομάδων δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος καθώς ο Μάντζιος κατάφερε να νικήσει τον Σιδεράκη στο 75΄ και να δώσει την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά η Καλλονή προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ξέμεινε από δυνάμεις και δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τρίτη σερί της ήττα στο πρωτάθλημα.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ Ν. Σ. Α.M.E.A ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΜΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ».
ΤΟ 50 ΩΡΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 25 ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗΚΑΝ  ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΕΩΣ ΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013.
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 25 ΩΡΕΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ 31η ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΩΣ ΤΗΝ 3η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Κον ΣΕΛΙΑΝΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟ.



    Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ                                                                ΣΤΑΜΟΥ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                  ΙΩΑΝΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο προσωπικό ζητάει ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στη Βοιωτία και σε άλλες 6 περιοχές

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νέο προσωπικό σε καταστήματα επτά περιοχών
Στο ανθρώπινο δυναμικό επενδύει ο Μαρινόπουλος ΑΕ, καθώς ο Ομιλος αναμένεται να εντάξει στο δυναμικό του διευθυντές καταστημάτων για τα καταστήματα Supermarket στους νομούς Κομοτηνής, Κιλκίς, Αττικής, Βοιωτίας, Κορινθίας, Ηλείας και Μεσσηνίας.
Οι κάτοχοι των θέσεων είναι υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία του καταστήματος, για τον συντονισμό και την οργάνωσή του, την επίτευξη του στόχου των πωλήσεων, της κερδοφορίας και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία σε αντίστοιχη θέση στο λιανεμπόριο, απολυτήριο Λυκείου (Πτυχίο Ανώτερης/τατης σχολής θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν), γνώση της αγγλικής γλώσσας, γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού υπολογιστή (MS Office), ευχέρεια στην επικοινωνία και προσανατολισμό στη φιλοσοφία της εξυπηρέτησης του πελάτη. Ακόμη, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και οργανωτικές-διοικητικές ικανότητες.
Αποστολή βιογραφικών
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στο fax 210 9893457/2109836604, αναφέροντας τον κωδικό DIRPEL (για τα καταστήματα σε Κορινθία, Ηλεία, Μεσσηνία), DIRΑΤΒ (για τα καταστήματα σε Αττική και Βοιωτία) και DIRΚΟΜ (για τα καταστήματα σε Κομοτηνή και Κιλκίς).

ethnos.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων


Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, OPEN DAYS 2014

Την Δευτέρα 07/10/2013  ο  Περιφερειάρχης  Στερεάς  Ελλάδας  κ. Κλέαρχος   Περγαντάς   θα  βρίσκεται στις Βρυξέλλες  στην  εκδήλωση OPEN DAYS, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, την ετήσια  4ημερη  εκδήλωση κατά την οποία οι πόλεις και οι περιφέρειες επιδεικνύουν την ικανότητά τους να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, εφαρμόζοντας την πολιτική συνοχής με στόχο το 2020.
Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση θα συμμετάσχουν o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Barroso Jose Manuel ο Επίτροπος αρμόδιος  για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών κ. Ramón Luis Valcárcel Siso, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Schultz Martin.
Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει σε ομάδα εργασίας με θέμα: «Το νερό ως ένας κρίσιμος πόρος : συνέργειες και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση εφέδρων στο Σύνταγμα – Με ελληνικές σημαίες και στολές παραλλαγής


Το είπαν και το έκαναν τελικά οι έφεδροι της ΚΕΕΔ, που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Περίπου 300 άτομα βρίσκονται στο σημείο, με ελληνικές σημαίες και στολές παραλλαγής.
 
Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Οι έφεδροι αξιωματικοί είχαν προκαλέσει την κοινή γνώμη πρόσφατα, με κείμενό τους που ζητούσε άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και κατάληψη της εξουσίας από το λαό και το στρατό.
 
Παράλληλα είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση την προηγούμενη εβδομάδα, που απαγορεύτηκε, ωστόσο μέσω ανακοίνωσης του «διοικητή» της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων απόστρατου Ιωάννη Τζιάκη, στην προσωπική του σελίδα στο facebοok καλούσαν σε συγκέντρωση για σήμερα, Κυριακή, στην πλατεία Συντάγματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλογή φαρμάκων στην Λαμία στο πλαίσιο της ενίσχυσης του Κοινωνικού Ιατρείου

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του Κοινωνικού Ιατρείου με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων και ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας πραγματοποίησαν σήμερα  Σάββατο 5 Οκτωβρίου το πρωί στην πλατεία Πάρκου, συλλογή φαρμάκων-φαρμακευτικού υλικού που δεν χρησιμοποιούν οι πολίτες (με περιθώριο λήξης τουλάχιστον μετά από 6μήνες), για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου μας.
Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες  μας  ανταποκρίθηκαν και στη σημερινή προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων, που πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαου, του Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου της Ιεράς Μητροπόλεως π.Νεόφυτου Ραφαηλίδη, του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ.Λεωνίδα Αναγνωστόπουλου, του Αντιδημάρχου κ.Κων. Μουστάκα της  Δημοτικού Συμβούλου κας Αναστ. Φαρδήκαι μελών του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.
Το Κοινωνικό Ιατρείο:
•    Λειτουργεί σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο κτίριο του Γ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων (οδός Τυμφρηστού 58) τηλ:22310-22808
•    Απευθύνεται σε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ συμπολίτες μας (δεν έχουν δηλαδή Ασφαλιστικό Φορέα και καμιά Ιατροφαρμακευτική κάλυψη).
•    Λειτουργεί από ώρα 14:30 έως 17:00 καθημερινά από εθελοντές Γιατρούς μετά από τηλεφωνικό ραντεβού που μπορεί να κλείνει στο τηλ: 22310-22808 κάθε ενδιαφερόμενος.
•    Πολίτες που θέλουν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν και έχουν περιθώριο λήξης τουλάχιστον μετά από 6μήνες μπορούν να απευθύνονται και στους Εφημέριους των Ιερών Ναών των Ενοριών τους ή στιςΔιευθύντριες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαμιέων της περιοχής τους και να τους τα παραδίδουν.
Φωτορεπορτάζ εδώ
Δείτε σχετικό video http://youtu.be/gs2D4mVADDQ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στην έξοδο της εθνικής οδού προς Λαμία

Η αλλαγή της θέσης εξόδου από την Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης προς Λαμία, λόγω των έργων που γίνονται στον κόμβο της Ροδίτσας, εγκυμονεί κινδύνους για όσους δεν είναι... υποψιασμένοι. Όπως σήμερα το πρωϊ, που το ΙΧ με το φορτηγό που ακολουθούσε, είχαν μία μικρή σύγκρουση, ακριβώς στη θέση της εξόδου.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της τροχαίας για να διευθετηθεί η διαφορά μεταξύ των οδηγών αλλά και να παρασχεθούν οδηγίες σε διερχόμενους οδηγούς για την ασφαλή διέλευσή τους.

stilida.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή άνοδος θερμοκρασίας αλλά με βροχές και καταιγίδες


Μικρή άνοδος θερμοκρασίας αλλά με βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού τηΥποχωρεί ελαφρώς το χειμωνιάτικο σκηνικό την Κυριακή με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο, αλλά και βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη γενικά αίθριος. στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα βροχής στη δυτική Μακεδονία τη νύχτα. το πρωί στη Μακεδονία η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 2 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. το πρωί στη Θεσσαλία η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ
θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. από το απόγευμα θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου
Τοπικές προγνώσεις
Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ
θερμοκρασία: από 7 ως 20 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει (και) το Καζίνο Λουτρακίου - Στο δρόμο 1.380 εργαζόμενοι

Κλείνει (και) το Καζίνο Λουτρακίου - Στο δρόμο 1.380 εργαζόμενοι

Λουκέτο βάζει και το καζίνο Λουτρακίου, αφήνοντας στο δρόμο 1.380 υπαλλήλους. Σε οικονομικό αδιέξοδο η επιχείρηση αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους. Οι προσπάθειες για αναδιάρθρωση των χρεών της ή για μετατροπή της σε Α.Ε. δεν τελεσφόρησαν και πλέον οδηγείται σε πτώχευση.
Η αίτηση που κατέθεσε στο πολυμελές πρωτοδικείο Κορίνθου η επιχείρηση, για να υπαχθεί στο αρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι το Καζίνο αποτελεί κοινοπραξία με το 84% να ανήκει σε ιδιώτες και τράπεζα και το 16% σε επιχείρηση του δήμου Λουτρακίου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ