Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Γιος γνωστού επιχειρηματία και πρωταθλητής του θαλάσσιου σκι ο «πιστολέρο» του Παγκρατίου


Γιος γνωστού επιχειρηματία της Βουλιαγμένης και πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στο θαλάσσιο σκι με τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, είναι ο 22χρονος «πιστολέρο» του Παγκρατίου που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 23χρονο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε νυχτερινό μαγαζί.

Ο 22χρονος πυροβόλησε τον υπάλληλο του κλαμπ μετά από έντονη λογομαχία και καβγά που είχε ξεσπάσει μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο δράστης παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Στους αστυνομικούς είπε ότι πυροβόλησε γιατί φοβήθηκε ότι θα τον χτυπούσαν οι πορτιέρηδες του νυχτερινού κέντρου.

Σε δηλώσεις της στο Mega, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης ανέφερε ότι ο δράστης προέρχεται από «σωστή οικογένεια» και δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές στο παρελθόν.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του νεαρού, βρέθηκαν τρία μαχαίρια, τρία μεταλλικά κλομπ, μία σιδερογροθιά, μία μεταλλική ράβδος πολεμικών τεχνών, ένας κάλυκας, μπλούζες και σημαία ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το θύμα, που έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην εντατική μονάδα του Γενικού Κρατικού.

πηγές: ΑΜΠΕ, Μega
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων  : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές ήταν οι πιο σοκαριστικές θεραπείες στην ιστορία της ιατρικής;




Για περίπου 2.400 χρόνια, οι ασθενείς πίστευαν ότι οι γιατροί έκαναν... καλό.
Για τα 2.300 χρόνια από αυτά, η αλήθεια είναι, ότι πολλές από τις θεραπευτικές μεθόδους και τα φάρμακα που χρησιμοποιούσαν, περισσότερο ζημιά έκαναν παρά θεράπευαν!



Σύμφωνα με το reader’s digest και τον ιστορικό David Wootton, οι γιατροί κατά διαστήματα έχουν επικαλεστεί εκκεντρικές θεραπείες και φάρμακα, που ευτυχώς σήμερα έχουν αποποιηθεί.

Πονόδοντος
Στην αρχαία Αίγυπτο, οι γιατροί θεωρούσαν ότι η ιδανική θεραπεία για κάποιον που έπασχε από πονόδοντο ήταν να τοποθετήσουν στο δόντι του ένα… νεκρό ποντίκι!
Άλλη τακτική, σύμφωνα με τα συγγράμματα του ρωμαίου φυσικού φιλοσόφου και ιστοριογράφου, Πλίνιου του Πρεσβύτερου, ήταν να τρίβουν το αριστερό δόντι ενός ιπποπόταμου στο δόντι του ασθενούς και αυτός στη συνέχεια να τρώει τις στάχτες από το κεφάλι ενός λύκου.

Καρκίνος
Το 1880, το ιατρικό περιοδικό Lancet δημοσίευσε μια επιστολή από έναν γιατρό, ο οποίος θεωρούσε ότι το χτύπημα από κεραυνό ήταν θαυματουργή θεραπεία!
Ο γιατρός επικαλέστηκε την ιστορία ενός αγρότη, ο οποίος αφού χτυπήθηκε από κεραυνό έμεινε αναίσθητος.
Όταν ξύπνησε, ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε ο αγρότης, ήταν σε ύφεση.
Με αυτό ως επιχείρημα, ο γιατρός προέβλεψε ότι η «τριβή της ηλεκτρικής ενέργειας» θα μπορούσε να αποτελέσει έναν «ισχυρό θεραπευτικό παράγοντα στη διασπορά των καρκινικών σχηματισμών».

Ψείρες
Μια λύση για τις ψείρες ήρθε το 13ο αιώνα από τον χειρούργο Jehan Yperman, ο οποίος προέτρεπε όσους είχαν κολλήσει να αλειφτούν με μια πάστα, η οποία περιείχε υδράργυρο, στάχτες, φλέγμα ενός μικρού παιδιού και λαρδί.

Κατάθλιψη
Οι γιατροί του 19ου αιώνα προέβλεπαν ότι το «μπλε χάπι» μπορούσε να θεραπεύσει σχεδόν τα πάντα.
Μάλιστα, ακόμα και ο Αβραάμ Λίνκολν πιστεύεται ότι το έπαιρνε ως θεραπευτική αγωγή για τη μελαγχολία.
Βέβαια, το «μπλε χάπι» δεν ήταν κάτι σαν το σημερινό Viagra αλλά ένα φάρμακο που περιείχε υδράργυρο, μία ισχυρή δόση νευροτοξίνης.
Σύμφωνα με τη θεραπευτική αγωγή, ο ασθενής έπρεπε να το παίρνει δύο ή τρεις φορές την ημέρα.
Αναλογικά δηλαδή, η δόση αυτή υπολογίζεται 9.000 φορές μεγαλύτερη από τα σημερινά δεδομένα.


Τραύλισμα
Παλιότερα, ένας άνθρωπος που τραύλιζε θεωρούνταν ότι είχε πολύ μικρή γλώσσα ή ότι αυτή δεν ήταν τοποθετημένη σωστά. Αυτό υποστήριξε μάλιστα ευθέως ο Γάλλος γιατρός Hervez Chegoin το 1830 και πρότεινε ότι η λύση στο τραύλισμα ήταν τα «μηχανικά μέσα».
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο προχωρούσε σε χειρουργικές επεμβάσεις σε άτομα που τραύλιζαν!

Σχιζοφρένεια
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ψυχίατροι χορηγούσαν ινσουλίνη για να βυθίσουν αρχικά έναν ασθενή με ψυχική ασθένεια σε κώμα και στη συνέχεια να τον επαναφέρουν.
Η ινσουλίνη εμπόδιζε την εισροή συγκεκριμένων ουσιών στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να σκοτώνονται τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Η διαδικασία αυτή υποτίθεται, ότι μείωνε την εχθρότητα και την επιθετικότητα των ασθενών.

Επιληψία
Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, η θεραπεία για την επιληψία ήταν το ανθρώπινο αίμα και το λίπος.


Μάλιστα, όσο πιο φρέσκο (μόλις λίγα λεπτά αφού πέθαινε κάποιος) τόσο το καλύτερο.
Αναφέρεται ότι οι γιατροί προέτρεπαν τους επιληπτικούς ασθενείς τους να πιούν μια δυο σταγόνες από τους αποκεφαλισμένους, για να θεραπευτούν.
Βέβαια, η τότε ιατρική ήταν γεμάτη θεραπείες που περιελάμβαναν ως φάρμακα περίπου 23 ποικιλίες από διάφορα μέρη του σώματος ενός νεκρού.

Έρωτας
Ο έρωτας υπήρξε για αρκετούς γιατρούς ασθένεια, που έπρεπε να θεραπευτεί.
Ο Γαληνός υποστήριζε μάλιστα ότι ένας ερωτευμένος, αν έμενε χωρίς θεραπεία, σύντομα θα ανέπτυσσε φλύκταινες, θα συρρικνωνόταν, θα ούρλιαζε σαν λύκος και έπειτα θα πέθαινε.
Ο Έλληνας ανατόμος έγραψε μάλιστα ότι «Το άνοιγμα των αιμορροΐδων είναι η πιο ασφαλής λύση».
Αρκετά αργότερα, γύρω στα 1610, ο Jaques Ferrand αναφερόμενος στις χειρουργικές θεραπείες για την ερωτική μελαγχολία, θεωρούσε, ότι μία λύση για τις γυναίκες ήταν το ξύρισμα της κλειτορίδας, η καύση των μηρών με οξύ και για τις περιπτώσεις που η «ασθενής» είχε πιθανότητες να μετατραπεί σε...λυκάνθρωπο, η αιμορραγία μέχρι να ακολουθήσει καρδιακή ανεπάρκεια. Η θεραπεία ολοκληρωνόταν καίγοντας το μπροστινό μέρος του κεφαλιού της ασθενούς με καυτό σίδηρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως βρέθηκε στα χέρια των Ρομά το 4χρονο ξανθό αγγελούδι

Σάλο έχει προκαλέσει την ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και διεθνώς, η είδηση του εντοπισμού του ξανθού κοριτσιού, που πιθανότατα ακούει στο όνομα Μαρία και το οποίο βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το κοριτσάκι δεν είναι παιδί του αντρόγυνου που συνελήφθη όπως προκύπτει και από την εξέταση DNA στην οποία υπεβλήθησαν αλλά το άρπαξαν, με τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από τους γονείς του το 2009.

Ηδη έχει ξεκινήσει πρωτοφανής διεθνής κινητοποίηση για να βρεθούν οι πραγματικοί γονείς του ξανθού κοριτσιού, ενώ, πολλά θα ξεκαθαρίσουν αφότου η ανήλικη εξεταστεί από ανθρωπολόγο

Οι απίστευτες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε το ζευγάρι των τσιγγάνων

Ο 39χρονος και η 40χρονη Ρομά από την πρώτη στιγμή που προσήχθησαν στην αστυνομία προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, κάτι το οποίο κίνησε και την υποψία των Αρχών και προχώρησε στην εξέταση DNA.

Μιλώντας στο Star η 40χρονη υποστήριξε ότι το παιδί της το χάρισε η μητέρα του παιδιού έξω από ένα σούπερ μάρκετ. «Ούτε το κλεψα, ούτε το παραβίασα. Μου την έφεραν, τη μεγάλωσα με την αγάπη μου, με τη δύναμή μου, την πήγαινα στο σούπερ μάρκετ, την πήγαινα στον παιδίατρο, δεν την είχα κρυμμένη καθόλου, έπαιζε στην παιδική χαρά, πηγαίνετε να ρωτήσετε στην παιδική χαρά που είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ, έπαιζε εκεί. Την αγάπησα. Το έδωσε σε μένα και μόλις μου την έδωσε σηκώθηκε και έφυγε. Εγώ περίμενα στο σούπερ μάρκετ μια ώρα μήπως το μετανιώσει και έρθει και την πάρει και αυτή τίποτα. Τίποτα, τίποτα! Εγώ την μεγάλωσα με δάκρυα. Ξέρεις πως την νιώθω την Μαρία... Κλαίω συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά η 40χρονη τσιγγάνα μιλώντας στην κάμερα του Star.

Σύμφωνα με το Star, μάλιστα, η οικογένεια των τσιγγάνων αναζητά έναν άνδρα με το όνομα Λευτέρη,ο οποίος φέρεται να είναι πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση και να γνωρίζει την μητέρα της μικρής.

Στην κάμερα του ίδιου καναλιού, όμως, μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας η οποία υποστήριξε και αυτή ότι η 40χρονη αγαπούσε πολύ το παιδί. «Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω απέχει πολύ από την πραγματικότητα», είπε η δικηγόρος κάνοντας έκκληση να μην παρουσιάζονται οι γονείς αυτοί σαν τέρατα, γιατί δεν είναι αλήθεια.

Καταγωγή από τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες ή την Σκανδιναβία

Από τις βόρειες χώρες ή την Σκανδιναβία εικάζεται ότι κατάγεται η 4 ετών μικρή ξανθιά που ζούσε μέχρι την Πέμπτη στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Ωστόσο, το παιδί αναμένεται να εξετασθεί από ανθρωπολόγο, ώστε από την κατατομή των οστών να προσδιοριστεί από πού κατάγεται.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος η οργάνωση έχει λάβει πολλά τηλεφωνήματα ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι είναι συγγενείς του παιδιού. «Εχουμε λάβει πολλές κλήσεις, που ίσως φανούν χρήσιμες», πρόσθεσε και ζήτησε από όποιον έχει πληροφορία, που μπορεί να φανεί χρήσιμη να καλέσει στο 116000.

Υποψίες ότι μπορεί να βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος αρπαγής παιδιών

Εντωμεταξύ πληθαίνουν οι ενδείξεις για παράνομη υιοθεσία, καθώς στα Βαλκάνια δρουν αρκετά τέτοια κυκλώματα.Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή, καθώς το ζευγάρι δηλώνει πως έχει 14 παιδιά και έπαιρνε επίδομα 2.800 ευρώ τον μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Βασίλσης Χαλάτσης, οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες, η πρώτη με έξι παιδιά και η δεύτερη με τέσσερα για τη γυναίκα και η τρίτη μερίδα με τέσσερα παιδιά για τον άνδρα. Η φερόμενη δε ως «μητέρα» της ανήλικης με τα ξανθά μαλιά και τα μπλέ μάτια, φέρεται να έχει «γεννήσει» τρία παιδιά, σε τρείς μήνες

Πλέον, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν πώς το ζευγάρι των τσιγγάνων είχε στην κατοχή του τόσα πιστοποιητικά γέννησης, ενώ ψάχνουν και τα υπολοίπα 10 παιδιά που έχει δηλώσει το ζευγάρι, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση γενετικού υλικού.

Επίσης, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε, καλείται να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Παράλληλα, έχει σταλεί επείγον σήμα στην Ιντερπόλ προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Ηδη έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς του γονείς.

Η κατάσταση της μικρής

Η μικρή, την οποία οι Ρομά φώναζαν Μαρία, σύμφωνα και με τον επικεφαλής του «Χαμόγελου του Παιδιού» δεν φέρει σημάδια κακοποίησης. Είναι ηλικίας τεσσάρων με πέντε ετών και λέει μόνο ελάχιστες λέξεις. Ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας που την ανέλαβε την χαρακτήρισε «αγρίμι» και θεωρείται πως δεν έχει την ανάπτυξη των παιδιών της ηλικίας του.

Πως έβγαλαν το πιστοποιητικό γέννησης

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κατάφεραν να βγάλουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων Ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισής του.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Η υπόθεση του μικρού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά, με ληξιαρχική πράξη γέννησης που εκδόθηκε από τον δήμο Αθηναίων, καταδεικνύει το εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων.

Με την εφαρμογή του νόμου 344/76, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο, στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός. Αν και ο νόμος επιβάλει τη δήλωση της γέννησης εντός 10 ημερών, εντούτοις προβλέπει ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού, ακόμη έως και την ενηλικίωσή του, με καταβολή χρηματικού προστίμου!

Ο δήμος Αθηναίων θα αναμείνει την πιστοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, περί ψευδούς βεβαίωσης των γονέων και κατόπιν θα εφαρμόσει τη νομιμότητα προκειμένου να ανακληθεί η συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη, η οποία φέρεται να είναι προϊόν ψευδών βεβαιώσεων».

Τηλεφώνημα Σαμαρά για την ανήλικη «Μαρία»

Εν τω μεταξύ με τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο πρόεδρο του «Του Χαμόγελου του Παιδιού», επικοινώνησε, έπειτα από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων:Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο



Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή



Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.



•   Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: ethelontesthivas@gmail.com  .



•   Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων (Υπεύθυνη κα. Βενιζέλου Ευγενία - τηλ. 2262350607)
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καλοκαιρινός» ο καιρός σήμερα

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, με ηλιοφάνεια να επικρατεί σε όλη την Ελλάδα και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο νοτιοανατολικό

Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στην κεντρική Μακεδονία το πρωί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, το βραδύ ανατολικοί νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το βραδύ τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια από το απόγευμα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα μέσα Νοεμβρίου οι προκαταβολές «ψίχουλα» για το επίδομα θέρμανσης



Οχι μόνο καθυστέρησε η υπογραφή της Απόφασης για το επίδομα θέρμανσης αλλά συν τοις άλλοις το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται παντελώς ανέτοιμο να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι ακόμα κι όταν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή, θα πρέπει να περιμένουν 20 ημέρες από την υποβολή της αίτησης, προκειμένου να λάβουν τη προκαταβολή, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι όσοι έχουν οικονομική αδυναμία αγοράς πετρελαίου, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Ακόμα και τότε, όμως, η προκαταβολή θα αποδειχθεί ανεπαρκής για να καλύψει το κόστος αγοράς πετρελαίου, ειδικά στους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και στη νησιωτική χώρα.

Η προκαταβολή ανέρχεται στο 25% του συνολικού δικαιούμενου ποσού και τα ανώτατα όρια στην Α΄ Ζώνη είναι 262,50 ευρώ, στη Β΄ Ζώνη 157,50 ευρώ, στη Γ΄ Ζώνη 84 ευρώ και στη Δ΄ Ζώνη μόλις 52,50 ευρώ! Είναι ενδεικτικό ότι ένα διαμέρισμα 70 τ.μ. στη Φλώρινα δικαιούται προκαταβολής 153,13 ευρώ, στις Σέρρες 91,88 ευρώ, στην Αθήνα 49 ευρώ, στα Χανιά 30,63 ευρώ!

Το τρίτο «αγκάθι» είναι πως ούτε φέτος διορθώνονται οι στρεβλώσεις του περσινού συστήματος επιδότησης, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των φοιτητών που νοικιάζουν σπίτι στην επαρχία αλλά δεν δικαιούνται επιδόματος, καθώς δικαιούχοι είναι ΜΟΝΟ οι υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης. Εξαιρούνται τα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου δήλωσης, όπως οι φοιτητές, όσοι δηλώνουν ότι φιλοξενούνται, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 3.000 κ.ε., καθώς και η επαγγελματική στέγη.

Σύμφωνα με την Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους ανέβηκε στις 30.000 ευρώ και στις 40.000 ευρώ για έγγαμους με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ παρέμεινε στις 43.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Το όριο περιουσίας ανέβηκε στις 200.000 ευρώ για άγαμους και στις 300.000 ευρώ για έγγαμους. Βασικό κριτήριο για το ύψος του επιδόματος είναι η γεωγραφική ζώνη στην οποία ανήκει η κατοικία του δικαιούχου. Στη Ζώνη Α που υπάγονται ακριτικοί νομοί της Βορείου Ελλάδας, η ανώτατη επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 3.000 λίτρα και το ανώτατο ποσό επιδόματος διαμορφώνεται στα 1.050 ευρώ. Στη Ζώνη Β, που υπάγονται οι υπόλοιποι Νομοί της Β. και Κ. Ελλάδας καθώς και η Αρκαδία, η ανώτατη επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 1.800 λίτρα και το ανώτατο ποσό επιδόματος διαμορφώνεται στα 630 ευρώ. Στη Ζώνη Γ, που υπάγονται οι Νομοί της Στερεάς Ελλάδας, η Μαγνησία, η Πελοπόννησος (εκτός Λακωνίας και Μεσσηνίας), τα νησιά του Β. Αιγαίου, η Κέρκυρα, η Λευκάδα και οι Νομοί της Δυτικής Ελλάδας, η ανώτατη επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 960 λίτρα και το ανώτατο ποσό επιδόματος διαμορφώνεται στα 336 ευρώ. Στη Ζώνη Δ, που υπάγονται όλοι οι υπόλοιποι Νομοί, η ανώτατη επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 600 λίτρα και το ανώτατο ποσό επιδόματος διαμορφώνεται στα 210 ευρώ.

Σημειώνεται ότι με διασταυρώσεις που θα γίνονται στα στοιχεία που υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά οι πωλητές πετρελαίου, θα διαπιστώνεται ότι όντως η προκαταβολή χρησιμοποιήθηκε για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης και σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητείται με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή ακόμα και με κατάσχεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δ.Θηβαίων


Το σχολικό έτος 2012-2013 ο Δήμος Θηβαίων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου,  λειτούργησε με επιτυχία  το  «Δημοτικό Κοινωνικό Φροντιστήριο» και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης παρείχε δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

 Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου εισηγήθηκε ομόφωνα την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Δημοτικού και Λυκείου και την ενεργοποίηση της Επιτροπής του, όπως αυτή ορίστηκε με την  306/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με τη σειρά της ΚΑΛΕΙ τους γονείς μαθητών Δημοτικού και Λυκείου  μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων από ώρα 08:30 μέχρι 13:00,  με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

 1. Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)

2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.

6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας

7. Υπεύθυνη δήλωση για την εργασία των γονέων (εάν εργάζονται)

8. Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα (αν υπάρχει πρόβλημα υγείας)

9. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του

παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

 Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.
     

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2262350607, 600, 601  (κα. Βενιζέλου Ευγενία)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ