Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Για πρώτη φορά φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις - Πότε ξεκινά η πώληση σε μειωμένες τιμές



Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκινούν σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου, αφού με πρόσφατο νόμο επιτρέπεται πλέον η πώληση εμπορευμάτων σε μειωμένες τιμές τέσσερις φορές το χρόνο.

 Την 1η Νοεμβρίου αρχίζει η πρώτη φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013. Με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει την έναρξη της φθινοπωρινής εκπτωτικής περιδόδου κατ' εφαρμογή του νέου νόμου, που επιτρέπει την πώληση προϊόντων σε μειωμένες τιμέ τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Το εκπτωτικό δεκαήμερο αναφέρεται σε ημερολογιακές και όχι εργάσιμες ημέρες, επομένως οι εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, με το νέο νόμο, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μυστηριώδης ιός "χτύπησε" το Facebook σε όλο τον κόσμο





Ενας μυστηριώδης ιός φαίνεται ότι  “χτύπησε” σήμερα το Facebook.


Χιλιάδες μέλη του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης απ΄όλο τον Κόσμο αναφέρουν ότι...
δεν δημοσιεύει post, σχόλια, φωτογραφίες, δεν μεταφέρει μηνύματα και δεν καταγράφει Like.

Οι χρήστες που επιχειρούν να ανεβάσουν post λαμβάνουν το μήνυμα: “Η κατάσταση δεν ενημερώθηκε. "Λόγω προβλήματος, δεν ενημερώθηκε η κατάστασή σας. Δοκιμάστε ξανά σε λίγα λεπτά|.

Το Mashable.com επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν αφορά σε συγκεκριμένη δεξαμενή IP -δηλαδή σε κάποιες μόνο χώρες- και έτσι η διακοπή της ομαλήςλειτουργίας του Facebook θεωρείται συνολική.

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos, κάνει λόγο για ένα ισχυρό “ιό που έχει κάνει την εμφάνισή του στη Γαλλία και το εξωτερικό.

Η υπηρεσία downrightnow που συλλέγει σχετικές αναφορές για πλήθος διαδικτυακών υπηρεσιών από τα μέλη τους ("crowd powered service monitoring") δείχνει ότι η υπηρεσία αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας ("Likely Service Disruption"), όπως αναφέρει το in.gr.

Η υπηρεσία δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνει μπρος το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τη δημιουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αποδοχή της προσφοράς της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.
Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΑΓΡΟΤΙΚΟ Τ.Α.Ε.), δημιουργείται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα, η  επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης των παραγωγών στη δανειοδότηση, με χαμηλότερα, της τραπεζικής αγοράς, επιτόκια. Το αγροτικό Τ.Α.Ε. χρηματοδοτείται με 115.000.000 € από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Το συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο ύψους 253.000.000 € θα διαμορφωθεί με την επένδυση, εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς ιδίων κεφαλαίων ύψους 138.000.000 €.  Η  Τράπεζα Πειραιώς επελέγη από την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη συνεπενδυτή του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το αποτέλεσμα του οποίου εγκρίθηκε, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, από την Επενδυτική Επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με τα κεφάλαια αυτά, μέσω του  Τ.Α.Ε., θα παρέχονται χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες  και επενδυτές με εγκεκριμένες δράσεις στα Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 121), σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (Μέτρο 123Α) και σε αυτούς που κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, στο πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων των Μέτρων 311, 312, 313Β του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το επιτόκιο των δανείων, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα κυμαίνεται σήμερα στο 3,87% (συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς του Ν.128/75) και για τους λοιπούς επενδυτές σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο 4,1%, που αποτελεί ένα προνομιακό επιτόκιο δανεισμού για την υλοποίηση των επενδύσεών τους στον αγροτικό τομέα.
Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτεύχθηκε, οι αγρότες που θα επωφεληθούν από το μέτρο, να εξαιρούνται από τον κανονισμό των κρατικών ενισχύσεων, που ισχύει για τις επιχειρήσεις και επομένως να μπορούν στο μέλλον να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικών ενισχύσεων de minimis.
Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Αγροτικού Τ.Α.Ε., ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες για να επιλύσουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και να ενισχύσουμε τη ρευστότητά του, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Σήμερα ανακοινώνουμε ότι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που αποτελεί  σημαντικό χρηματοδοτικό «εργαλείο» για την ενίσχυση της ρευστότητας, της επιχειρηματικότητας και της  ανάπτυξης του τόπου μας, καθώς διευκολύνει  την πρόσβαση των παραγωγών σε δανειοδότηση με χαμηλότερα επιτόκια, της τραπεζικής αγοράς.
Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στοχεύει στη χορήγηση χαμηλότοκων βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων δανείων από τις τράπεζες στους δικαιούχους των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Βάζουμε λοιπόν εμείς κάποια χρήματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  της τάξεως περίπου  των 115 εκατ. ευρώ, κάποια χρήματα βάζει η τράπεζα και δημιουργείται ένα Ταμείο της τάξεως των 253 εκατομμυρίων ευρώ, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Επομένως, δημιουργούμε ένα κεφάλαιο για να λυθούν  γρήγορα τα προβλήματα εγγυοδοσίας των νέων αγροτών που έχουν εγκεκριμένα σχέδια βελτίωσης και των μεταποιητών που έχουν εγκεκριμένα σχέδια μεταποίησης των μεταποιητικών βιομηχανιών, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι επενδύσεις στους τομείς αυτούς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Ο Ο.Α.Ε.Ε. σβήνει τα χωριά μας..



Σχετικά με την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ σε περιοχές κάτω των 1000 κατοίκων

Βάσει των διατάξεων του άρθρου 18, παρ. 3 του Ν. 3144/03 ορίζεται μεταξύ άλλων ότι «Επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, που ασκούν επαγγελματική ή βιοτεχνική δραστηριότητα σε περιοχές κάτω των 1.000 κατοίκων στους νομούς που ορίζονται στο προηγούμενο εδάφιο –Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αχαΐας και Θεσσαλονίκης- υπάγονται από 1.1.2003 στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα εδάφια α΄, β΄ και γ΄ της Παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.».
Κάτοικοι όμως σύμφωνα με την έννοια του νόμου, αλλά και τη πραγματική έννοια, είναι όσοι κατοικούν μόνιμα σε μία περιοχή, και όχι όσοι απεγράφησαν, επειδή κατά την ημέρα της απογραφής ευρίσκοντο στη περιοχή. Πέραν αυτού, ο νομοθέτης θέλοντας να εφαρμόσει την υποχρεωτική ασφάλιση  πέραν των 1.000 κατοίκων, δεν μπορεί κατά την ορθή ερμηνεία, παρά να εννοεί κατ’ ανάγκη  τον μόνιμο πληθυσμό, ο οποίος αν είναι μόνιμα πάνω από 1.000 κατοίκους δικαιολογεί έστω μια σοβαρή και όχι περιστασιακή επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία και επιτρέπει συνακόλουθα στο σύνολο των συναλλασσόμενων διάφορες εμπορικές δραστηριότητες οι οποίες να έχουν κάποιο κέρδος που δικαιολογεί στον επαγγελματία το βάρος των ασφαλιστικών υποχρεώσεων αυτού προς τον ΟΑΕΕ. Διαφορετικά, δε θα ετίθετο το όριο των 1.000 κατοίκων, αλλά θα υποχρεώνονταν όλοι οι έμποροι και οι βιοτέχνες σε υποχρεωτική ασφάλιση που όμως δεν θα ανταποκρινόταν στην ελάχιστη δυνατότητα αυτών να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ωστόσο, ερμηνεύοντας εσφαλμένα τις διατάξεις του Ν. 3144/03, επαγγελματίες πολλών χωριών έχουν υπαχθεί στην υποχρεωτική ασφάλιση   στον ΟΑΕΕ, με αυθαίρετη απόφαση του ίδιου Οργανισμού, καθώς ο Ν. 3144/03 δεν προβλέπει ποιος πληθυσμός πρέπει να ληφθεί υπόψη, ο πραγματικός ή ο μόνιμος, και κατά παράβαση του Νόμου ο Ο.Α.Ε.Ε. λαμβάνει υπόψη τον πραγματικό αριθμό κατοίκων, ερμηνεύοντας τον Νόμο ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ίδιου του Οργανισμού. Πρέπει να επισημανθεί, ότι η ερμηνεία αυτή, για την οποία ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν έχει καμία δικαιοδοσία, αντίκειται στη θεμελιώδη αρχή του ασφαλιστικού δικαίου, σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις των νόμων πρέπει να ερμηνεύονται υπέρ του καλώς εννοούμενου συμφέροντος του ασφαλισμένου.
Συνέπεια της ανωτέρω αυθαιρεσίας είναι η δημιουργία μείζονος κοινωνικοοικονομικού προβλήματος στις οικογένειες των επαγγελματιών οι οποίοι υπήχθησαν αυθαιρέτως και παρανόμως στην υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, εκ των οποίων πολλοί από το 2004 έως σήμερα οφείλουν δυσβάστακτα ποσά στον ΟΑΕΕ τα οποία αδυνατούν να καταβάλουν πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι οι εναπομείναντες επαγγελματίες στα μικρά χωριά δεν κάνουν πλέον καμία συναλλακτική πράξη, με αποτέλεσμα να μην εισπράττουν καν τα έξοδα λειτουργίας αυτών, γεγονός που οδηγεί αρκετούς επαγγελματίες είτε στην άσκηση  επικουρικών επαγγελμάτων, είτε στο κλείσιμο των καταστημάτων τους, με αποτέλεσμα τον πλήρη οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό των περιοχών.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε στους Νομούς που αναφέρονται στο άρθρο 18 παρ. 3 –Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αχαΐας και Θεσσαλονίκης- του Ν. 3144/03 για τις περιοχές στις οποίες ο μόνιμος αριθμός είναι μικρότερος των 1.000 κατοίκων με βάση τις απογραφές του 2001 και 2011 να τροποποιηθούν οι διατάξεις του Ν. 3144/03 περί υποχρεωτικής ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε. καθώς και να διαγραφούν οι καταχρηστικές οφειλές που έχουν επιβληθεί στους επαγγελματίες;


Ο ερωτών βουλευτής


Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα "Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια" στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Προφυλακιστέος ο «πιστολέρο» του Παγκρατίου



Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 22χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής θαλάσσιου σκι ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο νυχτερινού κέντρου κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού-Παναθηναϊκου στο Παγκράτι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Στην απολογία του υποστήριξε ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό όταν ο ίδιος και η παρέα του δέχθηκαν επίθεση Από 7-10 μπράβους στο κλαμπ «Σιδεράδικο».

Την ώρα που τον χτυπούσαν, όπως ισχυρίστηκε, είδε στο έδαφος ένα όπλο. Το πήρε στα χέρια του και πυροβόλησε δύο φορές χωρίς να σημαδεύει κανέναν. Ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε καν πως το όπλο ήταν αληθινό. Φοβήθηκε για τη ζωή του, όπως υποστήριξε και αμέσως μετά έτρεξε για να ξεφύγει από τους μπράβους του μαγαζιού χωρίς να καταλάβει ότι είχε χτυπήσει κάποιον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι Ρομά «γονείς» της μικρής Μαρίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο Ρομά  με τους οποίους μέχρι την περασμένη Πέμπτη ζούσε η μικρή Μαρία σε καταυλισμό στα Φάρσαλα Λάρισας και η ιστορία της οποία έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, σύμφωμα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για τους:
ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.

Σε βάρος του 39χρονου και της 40χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ' εξακολούθηση από κοινού.
Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχαιρεσίες στους Ιεροψάλτες Θήβας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»



Συνήλθε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και Ρούφου Θηβών, η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών, με θέμα την επανενεργοποίηση του συλλόγου και την διεξαγωγή αρχαιρεσιών.
Μετά από σύντομη εισαγωγική ομιλία του κ. Ιω. Θανάσου, τα μέλη ενέκριναν ομοφώνως την ανάγκη της εκ νέου ενεργοποίησης του συλλόγου, και προχώρησαν σε εκλογές, κατά τις οποίες εξελέγησαν τα κάτωθι όργανα διοίκησης:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

    Πρόεδρος: 
Αντώνιος Τσαρουχάς (Ι. Μητροπολιτικός Ναός Θηβών)

    Αντιπρόεδρος: 
Αλέξανδρος Φίλης (Ι.Ν. Αγ. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών)

    Γραμματεύς: 
Ιωάννης Θανάσου (Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Θηβών)

    Ταμίας: 
Αθανάσιος Θεοδοσίου (Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Βαγίων)

    Μέλος: 
Δημήτριος Μελένιος (Ι.Ν. Αγ. Νικολάου του Νέου Θηβών)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1.      Θεόφιλος Κυριάκου (Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Θηβών)
2.      Ιωάννης Σκρίμπας (Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών)


ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Πρόεδρος:
Διονύσιος Ρηγόπουλος (Ι. Μητροπολιτικός Ναός Θηβών)

    Μέλος:
Ιωάννης Ανατολίτης (Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου)

    Μέλος:
Λουκάς Πήλιουρης (Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λεύκτρων)


Επίσης, ο Πρόεδρος κ. Αντ. Τσαρουχάς ορίστηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Τεράστιες ελλείψεις στην Α΄βάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Βοιωτίας

Ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά εδώ και ενάμισυ μήνα, τεράστιες παραμένουν οι  ελλείψεις σε πολλά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Νομού Βοιωτίας.
Πολλά Νηπιαγωγεία είναι κλειστά λόγω έλλειψης νηπιαγωγών, και για να
καλυφθούν στο ελάχιστο οι υπάρχουσες ανάγκες πρέπει  άμεσα να
προσληφθούν τουλάχιστον είκοσι (20) νηπιαγωγοί.
Μεγάλη έλλειψη υπάρχει και στα Δημοτικά Σχολεία, όπου ανά κλάδο-ειδικότητα
υπάρχουν τα παρακάτω λειτουργικά κενά:
  ΠΕ06        ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛ.                                 ΚΕΝΑ                          2
  ΠΕ11        ΦΥΣ.ΑΓΩΓΗΣ                                       »                                6
  ΠΕ16        ΜΟΥΣΙΚΗΣ                                           »                                6
  ΠΕ05        ΓΑΛΛΙΚΗΣ                                            »                                3
  ΠΕ07        ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ                                       »                                3
  ΠΕ08        ΚΑΛΛΙΤ.ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ                     »                                6
  ΠΕ19-20   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ                                 »                                4
  ΠΕ32        ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ                     »                                4
Επίσης υπάρχει έλλειψη  οκτώ ( 8) δασκάλων.
Με βάση τα  παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να στελεχωθούν τόσο τα Νηπιαγωγεία, όσο και τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Βοιωτίας;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Απίστευτο-30 Λαθρομετανάστες (γυναίκες και παιδιά) σε μπετονιέρα


Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες

Κατασχέθηκε επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (μπετονιέρα) ιδιοκτησίας του, μέσα στην οποία μεταφέρονταν κρυμμένοι οι μη νόμιμοι μετανάστες

Ο 66χρονος είχε παραλάβει τους μη νόμιμους μετανάστες από το Σουφλί Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει σε περιοχή της Αθήνας, έναντι χρηματικής αμοιβής

Συνελήφθη, χθες (20-10-2013) το μεσημέρι, στην 210η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (ρεύμα προς Αθήνα), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, ένας 66χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες.

Από τους διακινούμενους, είκοσι ένας (21) είναι υπήκοοι Συρίας και εννέα (9) υπήκοοι Σομαλίας. Από αυτούς οι δεκαοκτώ είναι άνδρες και οι επτά γυναίκες, ηλικίας από 19 έως και 39 ετών, ενώ μαζί τους ήταν και πέντε ανήλικοι (τρία αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 4 έως και 15 ετών.  

Ειδικότερα χθες περίπου στις 15:30΄ το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην ανωτέρω χιλιομετρική θέση το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (μπετονιέρα), μέσα στο οποίο βρισκόταν ο 66χρονος ιδιοκτήτης του, ενώ οι τριάντα (30) μη νόμιμοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο στην 214η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (ρεύμα προς Αθήνα).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 66χρονος είχε παραλάβει, νωρίς χθες το πρωί, τους μη νόμιμους μετανάστες από το Σουφλί Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό της μπετονιέρας, σε περιοχή της Αθήνας, έναντι του χρηματικού ποσού των (4.000) ευρώ που θα λάμβανε από υπήκοο Συρίας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται,  μετά από την άφιξη στον προορισμό τους.

Ο 66χρονος αποβίβασε τους μη νόμιμους μετανάστες στον ανωτέρω υπαίθριο χώρο, λόγω ισχύς απαγορευτικού κίνησης φορτηγών οχημάτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, επί του Εθνικού Οδικού δικτύου χθες και από ώρες 15.00΄ έως 21.00΄, με σκοπό να τους επιβιβάσει εκ νέου με την λήξη του απαγορευτικού και να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 66χρονου, ως μέσο μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και δυο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διευκρινίσεις από Περγαντά για τις άδειες των γηπέδων

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  σας γνωρίζει ότι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το Νόμο 4049/2012 (Άρθρο 22), είναι αρμόδια για την έκδοση αδειών τέλεσης των αθλητικών συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα στη χωρική της αρμοδιότητα. Ο ανωτέρω νόμος θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου να εκδοθούν οι εν λόγω άδειες:
1.    Η αθλητική εγκατάσταση στην οποία πρόκειται να διεξαχθεί η συνάντηση πρέπει να διαθέτει άδεια λειτουργίας.
2.    Να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη αναγνωρισμένης αθλητικής ομοσπονδίας ή  διοργανώτριας αρχής.
3.    Ο χρήστης διοργανωτής ή γηπεδούχος να έχει εξασφαλίσει τη χρήση της αθλητικής εγκατάστασης κατά την ημέρα και ώρα της διεξαγωγής της  αθλητικής συνάντησης από τη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, λειτουργώντας στο πλαίσιο του Νόμου και σεβόμενη τη δημόσια ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων, ενημερώνει  τους διοργανωτές των αθλητικών συναντήσεων ότι πρέπει να καταθέτουν τις αιτήσεις με τα παραπάνω δικαιολογητικά τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την διεξαγωγή του αγώνα στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Αρμόδια για την έκδοση των αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας,
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα


Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.


Έως χθες οι...ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%, εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25%, και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής και το υπόλοιπο 50% κατέβαλε ο ΕΟΠΥΥ.

Από σήμερα, όμως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς. Η απόφαση δεν αφορά τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.

Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα, με τον ΙΣΑ να κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων.

«Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του», υπογραμμίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία.

«Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης», σημειώνει ο ΙΣΑ και επισημαίνει ότι κάθε πρόχειρη και απάνθρωπη πρόσθετη επιβάρυνση του ασθενή οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς


Ο φασισμός,  το «ξέπλυμα» και η κοινωνία στο στόχαστρο

Τον τελευταίο καιρό όλοι μας ζούμε στο ρυθμό του σήριαλ με ονομασία «εξάρθρωση της χρυσής αυγής». Όλη την ημέρα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες έκπληκτοι μεγαλοδημοσιογράφοι και πολιτικοί ανακαλύπτουν την Αμερική εν έτη 2013. Είναι η στιγμή που ξαφνικά βλέπουν τις στενές σχέσεις των νεοναζιστών με την αστυνομία και το στρατό. Είναι η στιγμή που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ειδήσεις για «σκοτεινούς» χρηματοδότες της εγκληματικής δράσης που η Χρυσή Αυγή ξεδίπλωνε ανενόχλητη τα τελευταία χρόνια. 
Σε τυμπανοκρουσίες ξεσπούν σύσσωμα τα μέλη και οι βουλευτές της κυβέρνησης, προσπαθώντας να δείξουν ότι το «κράτος δικαίου» είναι εδώ. Ότι η δικαστική εξουσία είναι αμερόληπτη και κάνει το έργο της ανενόχλητη. Είναι όμως όλα αυτά λογική συνέχεια προηγούμενων ετών; Όταν δηλαδή οι φασίστες αφήνονταν να τρομοκρατούν, να βασανίζουν, να δολοφονούν, να δέρνουν στις διαδηλώσεις, να οργανώνουν τάγματα εφόδου, να πουλάνε προστασία, να παραβιάζουν ολόκληρο τον ποινικό κώδικα; Τελικά τα όσα γίνονται αποτελούν ή όχι ένα πλήγμα του συστήματος στο ακροδεξιό του δεκανίκι;
Η θεαματική εξάρθρωση της χρυσής αυγής σηματοδοτεί την επαναοικειοποίηση του κρατικού μονοπωλίου της βίας. Η αλληλοσυμπλήρωση της θεσμοθετημένης κρατικής βίας με τη βία των νεοναζιστών, όσο και αν βόλευε την αστική κυριαρχία, καθώς διέχεε κλίμα φόβου και καταστολής στη κοινωνία (πράγμα το οποίο βόλευε πολύ), ταυτόχρονα άρχισε να δημιουργεί και κίνδυνο για την απονομιμοποίηση της κρατικής ισχύος και υπερκέρασης της από τη γενικευμένη αντιβία των δρόμων.
Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα έγινε η αφορμή για να ξεσπάσει ένα αντιφασιστικό ποτάμι οργής σε όλη τη χώρα, με διαδηλώσεις παντού. Μπροστά σε αυτό το σκηνικό η πολιτική ηγεσία του τόπου αναγκάστηκε να προβεί σε αναδίπλωση. Προσπαθώντας να φορέσει το δήθεν «αντιφασιστικό» προφίλ, εξαπολύει κυνηγητό συλλαμβάνοντας μεγαλοστελέχη της οργάνωσης και φυλακίζοντας εν τέλει 3 εξ’ αυτών.
Πλέον τίποτα δεν ήταν όπως πριν. Οι στενές σχέσεις του κράτους και του παρακράτους δεν αποτελούν μόνο θέμα για κάποιες γενικόλογες συζητήσεις, αλλά αντικειμενικό γεγονός το οποίο θεωρείται ως δεδομένο από το σύνολο της κοινωνίας. Μπροστά στο κίνδυνο της κατάρρευσης ενός παραπαίοντος πολιτικού συστήματος ανακαλύφθηκε το ρίσκο της αναβάπτισης και ξεπλύματος σύσσωμου του κρατικού μηχανισμού στη κολυμπήθρα του «αντιφασισμού».
Το σύστημα αρχίζει λοιπόν την άσκηση νομιμοποιημένης από την «αντιφασιστική του δράση» βία- προς ότι θεωρεί αυτό απειλή. Εντείνοντας και διευρύνοντας το πόλεμο (που είχε ξεκινήσει με τη χρυσή αυγή) απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, απέναντι σε κάθε ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης. Ας μην γελιόμαστε. Όσο πιο πολύ ακούμε και βλέπουμε να εξυμνούν το δήθεν δημοκρατικό «μας» πολίτευμα, όσο πιο πολύ ζητούν εύσημα για την εξάρθρωση των φασιστοειδών, τόσο περισσότερο θα στρέφουν τα βέλη τους προς τη μεριά του κινήματος. Υλοποιώντας ταυτόχρονα την ατζέντα της χρυσής αυγής… Όχι μόνο στο πεδίο της μετανάστευσης. Αλλά και στο πεδίο της κοινωνικής ομαλότητας του κράτους έκτακτης ανάγκης.
Ολοκληρώνεται με αυτό τον τρόπο το κράτος- φρούριο, τα όρια της νομιμότητας. Βαθαίνει ακόμα περισσότερο η αυταρχική διακυβέρνηση, ελέγχου και καταστολής εν όψει των πιθανών κοινωνικών αντιδράσεων, του άμεσου μέλλοντος.
Η σύλληψη βουλευτών της χρυσής αυγής, ακόμα και αν «εξαρθρωθεί» ολόκληρη οργάνωση δε σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα υπάρξει εκμηδενισμός αυτών των ιδεών. Όλα τα σαπισμένα στοιχεία πάνω στα οποία δομήθηκε η ελληνική κοινωνία, όπως, η καταναλωτική αποχαύνωση, οι πελατειακές σχέσεις, η παθητικότητα που προσφέρει η ανάθεση, ο ατομικός δρόμος που για δεκαετίες αποτελούσε το πρόταγμα ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας, δεν σταμάτησαν να υπάρχουν. Ο φασισμός που βρίσκεται στην ίδια μας τη καθημερινότητα θα συνεχίζει να προωθείται από το ίδιο το σύστημα που τον γεννά και τώρα υποτίθεται ότι τον καταπολεμά. Γιατί αυτός ο τρόπος ζωής αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για να μπορέσουν να προωθήσουν «αναίμακτα» τη λεηλασία που προωθούν στις ίδιες μας τις ζωές.
Ήρθε η ώρα που δε μπορούμε να τσιμπάμε σε καμία υποτιθέμενη «δημοκρατική αυταπάτη», σε καμία «υπεράσπιση των νόμων και του συντάγματος», οφείλουμε να μην ενταχθούμε σε καμία λογική περί «συνταγματικού τόξου». Την υποστήριξη δηλαδή και συνταγματικά της βίας του συστήματος στο όνομα της δημοκρατίας. Όσοι λοιπόν εξαντλούνται στις παραπάνω ρητορείες μαζί με αυτούς που εξαντλούν τον αντιφασισμό τους στο κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α. σύντομα θα μπορέσουν να διαπιστώσουν ότι το ίδιο το κράτος και η κυβέρνηση ξέρει να το κάνει πολύ καλύτερα.

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ»
Απέναντι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου οφείλουμε να δούμε τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που υπάρχουν παντού ανά τη χώρα. Οφείλουμε να κρατήσουμε τις αντιφασιστικές δράσεις μετά τη πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την προσπάθεια σύνδεσης τους (σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό), με τον κοινωνικό πόλεμο που προωθεί το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές. Με την ανάδειξη της αναγκαιότητας για δημιουργία διαφορετικών δομών κοινωνικής αυτοάμυνας.
Δε περιμέναμε ούτε και πρόκειται να σταθούμε χειροκροτητές μπροστά στην φαρσοκωμωδία που προωθούν Κυβέρνηση & ΜΜΕ. Δε περιμένουμε να καταπολεμήσουμε τη φασιστική απειλή στις αίθουσες των δικαστηρίων και των νόμων τους. Εκεί όπου δικάζονται ως «εγκληματίες» οι κάτοικοι γύρω από τις Σκουριές, εκεί όπου ο Σακκάς έμεινε σιδηροδέσμιος με ανυπόστατες κατηγορίες, εκεί όπου απεργιακοί αγώνες κρίνονται παράνομοι και καταχρηστικοί. Εκεί όπου γίνονται πλειστηριασμοί Α κατοικίας για χρέος 750ευρώ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Ως Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς θα συνεχίσουμε εντονότερα τη δράση μας με ποικιλομορφία και φαντασία. Προωθώντας με αυτό τον τρόπο μια άλλη κουλτούρα, πολιτισμό αλλά ταυτόχρονα ψηλαφίζοντας και έναν άλλο τρόπο ζωής συνολικότερα. Εκεί όπου πρώτο και κύριο λόγο θα έχουν οι δομές αλληλεγγύης, συνεργασίας και κοινής δημιουργίας. Όπου ο ατομικός δρόμος θα φράζεται και η συλλογική προσπάθεια θα είναι το κυρίαρχο. Εκεί όπου η φασιστική απειλή δε θα αντιμετωπίζεται με φόβο. Αλλά με τη συλλογική προσπάθεια αυτοάμυνας. Εκεί όπου η καθημερινότητα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης θα αφήνει τη θέση της σε συλλογικότητα αλληλοϋποστήριξης.
Ήρθε όμως και η ώρα που δε πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν υπάρχει πλέον το «δεν ήξερα, δε γνώριζα». Γιατί σε μια δολοφονία δεν υπάρχει μόνο ο δολοφόνος αλλά και ο ηθικός αυτουργός…Σε ένα έργο λοιπόν το οποίο εξελίσσεται μπροστά μας ήρθε η ώρα να αποφασίσεις…ΕΣΥ…για το αν θα καθίσεις αναπαυτικά στο ρόλο του θεατή που απλά θα τον θλίβει έστω και επιφανειακά η κατάληξη του. Ή αν τελικά θα σηκωθείς και θα προσπαθήσεις να του αλλάξεις τη ροή…Η οποία δε μετουσιώνεται σε ένα απλά αίσιο τέλος…Αλλά στο τέλος που εμείς θα θέλουμε.


Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες γυναίκες θα βγουν στη σύνταξη πριν τα 67- Ορια και προϋποθέσεις

Μπορεί το Μνημόνιο ΙΙΙ να έστησε στη...γωνία τις μητέρες ανηλίκων που ήθελαν να βγουν στην σύνταξη αυξάνοντας το όριο ηλικίας στα 67, ωστόσο υπάρχουν μερικές ευεργετικές ρυθμίσεις ειδικά για τις μητέρες ανηλίκων που εξασφαλίζουν νωρίτερη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Σύμφωνα με τον νόμο 4093/12, οι μητέρες ανηλίκων θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης στα 67 και μειωμένης στα 62, ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, αυτό ισχύει για όσες συμπλήρωσαν τις σχετικές προϋποθέσεις (5.500 ημέρες ασφάλισης) μέσα στο 2013, καθώς όσες το συμπλήρωσαν νωρίτερα έχουν άλλα όρια συνταξιοδότησης.

Ποια είναι τα όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης:

    Εάν τις συμπλήρωσαν το 2010, μπορούν να βγουν για πλήρη σύνταξη στα 55 και για μειωμένη στα 50
    Εάν τις συμπλήρωσαν το 2011, μπορούν να βγουν σε πλήρη σύνταξη στα 57 και σε μειωμένη στα 52
    Εάν τις συμπλήρωσαν το 2012 μπορούν να βγουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 και σε μειωμένη στα 55
    Εάν τις συμπλήρωσαν το 2013, μπορούν να βγουν σε πλήρη σύνταξη στα 67 και σε μειωμένη στα 62

Προϋποθέσεις:

    Να έχει συμπληρώσει η μητέρα του ανηλίκου τα απαιτούμενα έτη ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως αυτά αναγράφονται στον πίνακα
    Να έχει πραγματοποιήσει 5.500 ημέρες ασφάλισης
    Να έχει τουλάχιστον ένα ανήλικο τέκνο
    Να μην είναι συνταξιούχος κάποιου άλλου ασφαλιστικού ταμείου
    Τι πρέπει να γνωρίζετε
    Το δικαίωμα συνταξιοδότησης δεν θίγεται από ενδεχόμενη απώλεια του τέκνου
    Εξαιρούνται ρητά από την αύξηση του ορίου ηλικίας για λήψη μειωμένης σύνταξης όσες εργαζόμενες δεν έχουν συμπληρώσει τα όρια και παρ όλα αυτά έχουν ενταχθεί στην εφεδρεία
    Οι ίδιες προϋποθέσεις ισχύουν και για τις ανύπαντρες μητέρες, τις διαζευγμένες, αλλά και όσες έχουν παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας που είναι ανίκανα για οποιαδήποτε βιοποριστική εργασία
    Οι διατάξεις ισχύουν για τις ασφαλισμένες που έχουν ανήλικα τέκνα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Ετσι δεν αναγνωρίζεται δικαίωμα συνταξιοδότησης όταν τα τέκνα είναι έγγαμα
    Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ φυσικού και υιοθετημένου τέκνου, αρκεί η υιοθεσία να έχει γίνει τουλάχιστον ένα χρόνο προτού χορηγηθεί η σύνταξη
    Για τη συμπλήρωση των 5.500 ημερών ασφάλισης συνυπολογίζεται και ο χρόνος απασχόλησης σε άλλους φορείς με εξαρτημένη ή αυτοτελή εξάρτηση
    Ως ανήλικα τέκνα λογίζονται αυτά που καθορίζονται από το άρθρο 172 του Αστικού Κώδικα, δηλαδή είναι κάτω από 18.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του γηπέδου στο Λύκειο Αλιάρτου

Ολοκληρώνεται η κατασκευή, με ίδιους πόρους και μέσα, από τον Δήμο Αλιάρτου, του Γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Αλιάρτου.
Το γήπεδο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών, αλλά και αθλούμενων πολιτών καθώς επίσης θα ομορφύνει και ένα κεντρικό σημείο της Πόλης της Αλιάρτου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκπτωση φόρου για τις αποδείξεις



Μεγάλες εκπτώσεις φόρου προβλέπονται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το σύστημα συλλογής αποδείξεων για το 2014.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%.

Οι συναλλαγές, για να δίνουν «μπόνους», θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες, αλλά και με φοροκάρτα ή «κάρτα αποδείξεων», όπως την έχει ονομάσει το υπουργείο.

Σε πρώτη φάση, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους και υπολογίζεται πως η συνολική πρόσθετη ωφέλεια για τους φορολογουμένους θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως, για παράδειγμα, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές και άλλοι.

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών θα πρέπει να δίνονται ισχυρά κίνητρα στους πολίτες να λαμβάνουν αποδείξεις.

Έτσι, το «μπόνους» μείωσης φόρου θα φθάνει ακόμη και στο 40%, πολύ υψηλότερο από το ΦΠΑ (23%), έτσι ώστε να «ακυρωθεί» στην πράξη το επιχείρημα που προβάλλεται από μερίδα επαγγελματιών πως, αν δεν κόψουν απόδειξη, ο πελάτης θα γλιτώσει το ΦΠΑ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Υπομονή μέχρι αύριο για Λεβαδειακό


Διορία μέχρι αύριο για να δώσει την τελική του απάντηση ζήτησε ο Πάμπος Χριστοδούλου στον Λεβαδειακό, αφού υπάρχει ενδιαφέρον και από ην Ομοσπονδία της Κύπρου.


Στον «αέρα» παραμένει το θέμα του προπονητή στον Λεβαδειακό.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου παρακολούθησε το προχθεσινό παιχνίδι των Βοιωτών με τον Ατρόμητο, τα είπε σε πολύ καλό κλίμα με τον Γιάννη Κομπότη και όλα δείχνουν ότι εκείνος θα διαδεχθεί τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι με το μέρος των «πρασίνων», αφού ο 46χρονος τεχνικός είναι από τα φαβορί να αναλάβουν την εθνική Κύπρου μετά την λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Νιόπλια.

Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας έχουν έρθει σε επαφή μαζί του και του ασκούν ασφυχτική πίεση για να αποδεχθεί την πρότασή τους.

Για αυτό τον λόγο ο κ. Χριστοδούλου ζήτησε διορία μέχρι αύριο από τη διοίκηση του Λεβαδειακού να «ζυγίσει» καλά τα πράγματα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εφόσον δεν προχωρήσει η περίπτωση του Κύπριου κόουτς, ως εναλλακτικές λύσεις εξετάζονται εκείνες των Καραγεωργίου, Βλάχου και Χατζηνικολάου.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα



Με καλοκαιρία ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα, προβλέπεται αίθριος και ηλιόλουστος καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η 4χρονη Μαρία χορεύει στον καταυλισμό των Ρομά -Βίντεο ντοκουμέντο

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με «πρωταγωνίστρια» τη μικρή Μαρία, η υπόθεση της οποίας έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Φορώντας μία ροζ φόρμα και έχοντας πιασμένα τα μαλλάκια της το μικρό αγγελούδι συνοδεύει τον χορό ενός ζευγαριού Ρομά.

Το νέο αυτό ντοκουμέντο, το οποίο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση φέρεται να έχει τραβηχτεί πριν από τρεις εβδομάδες.

Η ξανθιά κοπέλα που εμφανίζεται να χορεύει είναι η 21χρονη Μαρία Δημητρίου, κόρη του αρχηγού της φυλής. «Η μητέρα της την έστειλε μαζί μας στην πίστα. Της άρεσε να χορεύει, δεν της συμπεριφέρονταν άσχημα», υποστήριξε στη Daily στη Mail.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ