Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Γυναικών Βοιωτίας στη Λίμνη Μουσών

Συνάντηση γνωριμίας είχαν το Σάββατο οι Γυναίκες της Βοιωτίας στη Λίμνη Μουσών στην Άσκρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι Πολιτιστικές  δράσεις  και  οι πρωτοβουλίες των Γυναικών  οι οποίες και θα έχουν τη στήριξη της αντιπεριφερειάρχης  Στερεάς κα Παπαθωμά.
Ειδικότερα, συζητήθηκε στη  συνάντηση  η τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας.Οι Γυναίκες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Λίμνης, μαγεύτηκαν απο το τοπίο  "Είναι Ενας Επίγειος Παράδεισος"για την περιοχή μας, δήλωσαν αποχαιρετώντας τη Λίμνη Μουσών.Στην συνάντηση έδωσαν το παρόν η αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.α.Παπαθωμά,η Πρόεδρος του Δ.Σ.του Δήμου Αλιάρτου,οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γυναικών Μικρασιατών Θήβας,Άσκρης,Νεοχωρίου,Θίσβης,η Πρόεδρος των Α.Μ.Ε.Α Θήβας, γιατρός η οποία  μίλησε για την Εναλλακτική Ιατρική και γυναίκες απο τους Δήμους Αλιάρτου και Θηβαίων.
Στη Λίμνη Μουσών δίνονται και μαθήματα ιππασίας, τηλ. για ραντεβού 2262067654-210 2853477-κιν.6974113180




 










Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο - Τι θα πληρώσετε με τον ενιαίο φόρο ακινήτων


Προς διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή



Δόθηκε την Τετάρτη για διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΑ) που θα ισχύσει από 1/1/2014, σε αντικατάσταση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων έχει στόχο να συγκεντρώσει λιγότερα χρήματα από περισσότερους πολίτες, καθώς είναι μεσοσταθμικά μειωμένος κατά 16% σε σχέση με τον προηγούμενο φόρο.

Ειδικά για τους αγρότες σημειώνεται ότι το 90% των αγροτεμαχίων βρίσκεται μέσα στις τρεις πρώτες ζώνες, στις οποίες η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 ευρώ ώς 2,25 ευρώ ανά στρέμμα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι η κυβέρνησης «κατανοώντας τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο αγροτικός κλάδος αποφάσισε την ελάχιστη φορολογία των αγροτεμαχίων για πρώτη φορά, ενώ εξαιρούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια εξαιρετικά κατάσταση επιλέγονται και έκτακτες λύσεις. Ο αγροτικός κόσμος καλείται μέσα σε μια χειμαζόμενη κατάσταση να συνεισφέρει το ελάχιστο ώστε όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα».

Αντίθετα, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, απαλλάσσονται από το φόρο ή πληρώνουν με μεγάλη έκπτωση οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις. Συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και φτωχά νοικοκυριά) με οικονομική αδυναμία, είτε εξαιρούνται είτε έχουν πολύ σημαντικές ελαφρύνσεις. Δεν πρόκειται να πληρώσουν πολίτες που αντικειμενικά δεν μπορούν.

Κύρια χαρακτηριστικά του ενιαίου φόρου ακινήτων
Κτίρια

    Ακολουθήθηκε το μοντέλο ΕΕΤΑ (πρώην ΕΕΤΗΔΕ)
    Έχει όμως πολλές περισσότερες φορολογικές ζώνες (20) σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ.
    Η διαφορά ΕΕΤΗΔΕ –ΕΝΦΑ είναι κατά μ.ο. -16%.  Η διαφορά ξεκινά από μείον 10 και φθάνει στο μείον 29% χαμηλότερα από τον προηγούμενο φόρο.
    Στις 5 πρώτες ζώνες βρίσκεται το 85% των κτηρίων
    Ο φόρος αυξομειώνεται ανάλογα με συντελεστές παλαιότητας, ορόφου (αυξάνεται από τον 2ο όροφο και πάνω) και προσόψεως.
    Οι μονοκατοικίες θα έχουν συντελεστή 1,03 και θα προσμετράται η ηλικία τους.
    Προσοχή: μόλις το 0.6% των μονοκατοικιών θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με τον προηγούμενο.
    Σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως όταν πρόκειται για οικοδομές της τελευταίας 10ετίας, επειδή η ΔΕΗ υπολόγιζε κύριους και βοηθητικούς χώρους ενιαία, και τώρα αυτό διαχωρίζεται, θα προκύπτει χαμηλότερος φόρος.

Αστικά οικόπεδα

    Υπολογίζεται η τιμή του οικοπέδου όπως υπολογίζεται και τώρα
    25 οι φορολογικές ζώνες από 20ευρ/στρ – 30.000 ευρ/στρ
    Τα ¾ των οικοπέδων βρίσκονται σε ζώνες που πληρώνουν μέχρι 250 ευρ/στρ
    Συνήθως οι εκτάσεις στα αστικά οικόπεδα δεν είναι μεγάλες και πολλές φορές οι συνδικαιούχοι μοιράζονται τον φόρο.
    Η όποια φορολογία μένει για αστικό οικόπεδο στο οποίο υπάρχει κτίσμα είναι -25%.
    Νομικό πρόσωπο : ο Φόρος πλέον εκπίπτει ως δαπάνη και άρα αυτό που καταβάλλεται είναι μειωμένο κατά 26%
    Σε αγροτεμάχια που έχουν μέσα κτίριο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως βοηθητικό κτίριο και να πληρώνει 10%

Αγροτεμάχια

    Το 90% των μην αστικών οικοπέδων βρίσκεται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα.
    Θα υπάρχουν 10 ζώνες
    Θα προσμετράται και ο συντελεστής τοποθεσίας, αλλά και ο συντελεστής χρήσης ( μονοετής καλλιέργεια 1, ελαιώνας 2, πολυετής καλλιέργεια: 2,5)
    Βοηθητικός χώρος σε αγροτεμάχιο: φόρος 10%
    Τα μαντριά θα πληρώνουν κανονικό φόρο

Ποιοι δεν απαλλάσσονται και ουσιαστικά για πρώτη φορά φορολογούνται

    Κόμματα
    Συνδικαλιστικές οργανώσεις
    Κτίρια Νοσοκομείων που αξιοποιούνται εμπορικά
    Ακίνητα και εκτάσεις επιταγμένες από το στρατό
    Τράπεζα της Ελλάδος
    Ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου

Απαλλαγές

Ευπαθείς ομάδες

    50% έκπτωση στο φόρο για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα (7.000 + 1.000 για κάθε παιδί)
    100% απαλλαγή για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και 3 ή περισσότερα παιδιά (δηλαδή: έως 11.000)

Νομικά πρόσωπα

    Αναβολή της πληρωμής του φόρου αν έχει χαμηλό τζίρο (δηλαδή όταν ο τζίρος δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του φόρου
    Αναβολή της πληρωμής του φόρου αν έχει υποστεί 30% μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο - Τι θα πληρώσετε με τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Προς διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή

Διαβάστε Περισσότερα »

Φόρο με το τετραγωνικό μέτρο θα πληρώσουν μαντριά και αποθήκες


«Κανονικό φόρο», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα κληθούν να καταβάλουν το 2014 τα μαντριά αλλά και τα υπόλοιπα γεωργικά κτίσματα (αγροτικές αποθήκες) στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων το οποίο δόθηκε προς διαβούλευση στη δημοσιότητα την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.
Σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, δεν υπάρχει συντελεστής πρόσοψης για ακίνητα που "βλέπουν" σε αγροτική οδό.Σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, δεν υπάρχει συντελεστής πρόσοψης για ακίνητα που "βλέπουν" σε αγροτική οδό.
Ο φόρος θα προσδιορίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα


Όσον αφορά στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, ο βασικός φόρος διαμορφώνεται στα 1,5 ευρώ το στρέμμα και, εν συνεχεία, υπολογίζεται αναλόγως της Αρχικής Βασικής Αξίας  (η οποία περικλείει τα βασικά χαρακτηριστικά της γεωγραφικής θέσης του γηπέδου), καθώς και μία σειρά άλλων παραγόντων, όπως το είδος χρήσης του γηπέδου (συντελεστές χρήσης για: μονοετής καλλιέργεια 1, ελαιώνας 2, πολυετής καλλιέργεια 2,5), η απόστασή του από τη θάλασσα και η πρόσοψη στο οδικό δίκτυο.

Ειδικά όσον αφορά στο συντελεστή πρόσοψης, σε σχέση με το σχέδιο που είχε διαρρεύσει στη δημοσιότητα, δεν υπάρχει προσαύξηση του φόρου σε περίπτωση που ένα οικόπεδο «βλέπει» σε αγροτικό δρόμο, ενώ για πρόσοψη σε εθνική και επαρχιακή οδό οι συντελεστές είναι 1,2 και 1,1 αντίστοιχα.

Οι βοηθητικοί χώροι εντός αγροτεμαχίου αυξάνουν το φόρο σε ποσοστό 10%, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει κατοικία η οποία δεν είναι η μοναδική για την οικογένεια, η φορολογική επιβάρυνση του γηπέδου αυξάνεται.


Για μεγάλες αγροτικές καλλιέργειες πάνω από τα 130 στρέμματα υπάρχει μείωση του φόρου αφού για εκτάσεις από 130.001 έως 500.000 στρέμματα εφαρμόζεται συντελεστής απομείωσης 0,6 και για εκτάσεις άνω των 500.000 συντελεστής απομείωσης 0,4.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει, σχετικά με τα αγροτεμάχια και τα αγροτικά κτίσματα:

"Το 90% των μην αστικών οικοπέδων βρίσκεται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα.

Θα υπάρχουν 10 ζώνες

Θα προσμετράται και ο συντελεστής τοποθεσίας, αλλά και ο συντελεστής χρήσης ( μονοετής καλλιέργεια 1, ελαιώνας 2, πολυετής καλλιέργεια: 2,5)

Βοηθητικός χώρος σε αγροτεμάχιο : φόρος 10%

Τα μαντριά θα πληρώνουν κανονικό φόρο".

Εντύπωση, επίσης προκαλεί το απόσπασμα της ανακοίνωσης στο οποίο γίνεται προσπάθεια να "δικαιολογηθεί" η μη εξαίρεση των αγροτών από τον νέο φόρο:

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι " για τους αγρότες όπου για πρώτη φορά πληρώνουν, προκύπτει ένα ελάχιστο κόστος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% των αγροτεμαχίων βρίσκεται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα.

Αυτό δεν συνιστά υπερφορολόγηση των αγροτών, καθώς καλούνται να καταβάλλουν έναν ελάχιστο φόρο για να μπορέσει να μειωθεί η επιβάρυνση στα αστικά ακίνητα.
agronews.gr
Οι αγρότες δεν είναι μια ομάδα περιθωριοποιημένων που χρήζουν ιδιαίτερης προστατευτικής μεταχείρισης. Είναι ένας από τους πιο χρήσιμους και περήφανους κλάδους. Είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της Ελλάδας και οφείλουν όπως όλα τα υπόλοιπα κύτταρα να συνεισφέρουν στην επιβίωση και την εύρυθμη λειτουργία της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Κατανοώντας όμως τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο αγροτικός κλάδος η Κυβέρνηση αποφάσισε  την  ελάχιστη φορολογία των αγροτεμαχίων για πρώτη φορά ενώ εξαιρούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια εξαιρετικά κατάσταση επιλέγονται και έκτακτες λύσεις. Ο αγροτικός κόσμος καλείται μέσα σε μια χειμαζόμενη κατάσταση να συνεισφέρει το ελάχιστο ώστε όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα."

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Τριάδας Βοιωτίας- «Η έννοια του δικαίου- Από τη θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη»


 «Η έννοια του δικαίου: Από τη θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη» την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, 10.30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Αγίας Τριάδας Βοιωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ν. Βοιωτίας & οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Λιβαδειάς & Θήβας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Ημερίδα που πραγματοποιείται
την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, 10.30 π.μ.
στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Αγίας Τριάδας Βοιωτίας
με θέμα:
«Η έννοια του δικαίου: Από τη θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη»
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ν. Βοιωτίας:
Κατσιφή- Χαραλαμπίδη Σπ., 1ης περιφέρειας Σκόνδρα Ασ., 2ης περιφέρειας
Ζουγανέλη Άν., 3ης περιφέρειας Γεωργαντάς Απ., 4ης περιφέρειας
Μπασαγιάννη Ελ., 29ης περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής

 Η ημερίδα είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Φιλοσοφία για παιδιά» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την εξοικείωσή τους με τη φιλοσοφία  και  με την πρακτική της διδασκαλίας της φιλοσοφίας σε παιδιά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παλαιοκώστας πίσω από το πιστολίδι στη Λιβαδειά-Νέο ένταλμα σύλληψης απο τον Ανακριτή


Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι διαβιβάστηκε, προς εκτέλεση, στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από τον Ανακριτή Λιβαδειάς Βοιωτίας, σε βάρος του αναζητούμενου Παλαιοκώστα Βασίλη (του Λεωνίδα και της Γεωργίας), που γεννήθηκε το 1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «το ένταλμα σύλληψης αφορά στις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, κ.α. αδικήματα, που έλαβαν χώρα την 06/02/2011, στον οδικό άξονα Λιβαδειάς – Αράχοβας, κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου Audi A 4 από αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν οι δυο επιβάτες ακινητοποίησαν το παραπάνω όχημα, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε επανειλημμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των αστυνομικών, με πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov (βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 κάλυκες), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Η σχετική ποινική δικογραφία σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) και στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους επιβάτες, ο προαναφερόμενος αναζητούμενος κακοποιός».

Από την αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα επτά φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται το παραπάνω όχημα καθώς και ένα άτομο που σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική είναι ο Β. Παλαιοκώστας ο οποίος έχει υποβληθεί σε πλαστική.


Σημειώνεται ότι τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών έχουν επικηρύξει τον Β. Παλαιοκώστα με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τον Φεβρουάριο του 2011:

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του καταζητούμενου Βασίλειου Παλαιοκώστα του Λεωνίδα – Ηλία και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, την 17-05-1966.

Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε για ένα στοίχημα - Ηπιε δυο μπουκάλια ουίσκι μονορούφι μέσα σε 20 λεπτά


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αιανής Κοζάνης από την είδηση πως 40χρονος πέθανε στην προσπάθειά του να πιει δυο ολόκληρα μπουκάλια ουίσκει σε χρόνο ρεκόρ για να κερδίσει ένα στοίχημα.

Ολα ξεκίνησαν όταν μια παρέα έβαλε ένα στοίχημα για το ποιος θα μπορέσει να πιει πιο γρήγορα είνα ολόκληρο μπουκάλι ουίσκι. Ενα ένα τα μέλη της παρέας άρχισαν να υποχωρούν. Ο μόνος που συνέχισε ήταν ο 40χρονος ο οποίος είχε καταφέρει μέσα σε 20 λεπτά της ώρας να πιει δύο ολόκληρα μπουκάλια ουίσκι. Λίγο αργότερα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιατροδικαστής Γιάννη Φούντας μιλώντας στο Kozanimedia ο άτυχος άνδρας είχε προβλήματα με την καρδιά του το οποίο ίσως δε γνώριζε, σημειώνοντας πως «επιβαρύνεται ο οργανισμός από μεγάλη ποσότητα αλκοόλ».

Ο ίδιος προσέθεσε πως φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η τοξικολογική εξέταση, μετά και τη λήξη όλων των στοιχείων, με τον κ. Φούντα να λέει πως «δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη και εάν έφτασε στα όρια του αλκοολικού κώματος. Φαίνεται να είχε τις αισθήσεις του. Πάντως μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ:Δυσβάσταχτες και απαράδεκτες επιβαρύνσεις των ασφαλισμένων


25€ για νοσήλια σε δημόσια νοσοκομεία, 1€ καταβολή από τον ασθενή στον φαρμακοποιό για την εκτέλεση της συνταγής, νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους που θα πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους όλη τη διαφορά από την ασφαλιστική ως τη λιανική τιμή του φαρμάκου που μέχρι πρότινος κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ σε ποσοστό 50%, είναι μερικά από τα νέα μέτρα
που εμπορευματοποιούν το κοινωνικό αγαθό της υγείας.

Πρόκειται για δυσβάσταχτες και απαράδεκτες επιβαρύνσεις των ασφαλισμένων - με το πρόσχημα των περιορισμό των δαπανών στον ΕΟΠΥΥ - οι οποίοι έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους.

Η συρρίκνωση και μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό που παρέχεται δωρεάν σε ιδιωτική υπόθεση, είναι μια ακόμη πράξη του θεάτρου του παραλόγου που έχει στηθεί και παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού με κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους.

Εφιστούμε την προσοχή στην κυβέρνηση ότι οι Επαγγελματοβιοτέχνες δεν θα δεχτούν την περικοπή των 2 δις ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014 να την επωμιστούν για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι με μειώσεις και οι ασφαλισμένοι με υποβάθμιση των παροχών υγείας και περίθαλψης.


                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμία σύνταξη πριν τα 62 -Τέλος οι εξαιρέσεις και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις


Νέα παρέμβαση της Κυβέρνησης στην αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, μέσω της κατάργησης εξαιρέσεων και ευνοϊκών ρυθμίσεων. Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση υπολογίζεται ότι θα θιγούν περίπου 350.000 ασφαλισμένοι -ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν και στην κατηγορία που θα δεχθεί παρέμβαση στο ύψος της σύνταξης.

Οπως αναφέρει και το euro2day αναμένεται να διακοπεί η συνταξιοδότηση πριν από το 62ο έτος για περίπου 350.000 εργαζομένων «παλαιών» (μέχρι 31/12/1992) ασφαλισμένων στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.α), προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των 2,1 δισ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση για το 2014.

Πρόκειται για ασφαλισμένους πριν από το 1983 ειδικών ταμείων, αυτοαπασχολούμενους και δημοσίους υπαλλήλους που καλύπτονται από ειδικές διατάξεις, όπως η συνταξιοδότηση με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας και οι μητέρες ανηλίκων. Η παρέμβαση ενδέχεται να επηρεάσει ασφαλισμένους ακόμη και με θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρξουν άμεσα δημοσιονομικά οφέλη.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν ανακοίνωσε αν το «μπλόκο» στις «πρόωρες» θα μπει μέσω της επιβολής μεγαλύτερης «ποινής» (μείωση της σύνταξης για κάθε έτος το οποίο υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση των νέων γενικών ορίων των 62 και 67 ετών που θεσπίστηκαν) ή με την επέκταση των ορίων αυτών και στους παλαιούς ασφαλισμένους.

«Ανοίγει» εκ νέου το ασφαλιστικό μετά και τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή. Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως και κατά συνέπεια από 1/1/2014, ο μαθηματικός τύπος που έχει εισαχθεί θα ισχύσει για τον υπολογισμό των εφάπαξ και από 1/6/2014 για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων. Μάλιστα ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε περικοπές σε εφάπαξ που θα ανέλθουν έως και 80%, καθώς υπολείπονται από τις καταβαλλόμενες εισφορές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα καταλάβεις ότι το κινητό σου παρακολουθείται.




Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε.



Διαβάστε μερικά απλά βήματα για να αποφύγετε την παρακολούθηση όπως...δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Τα νέα».

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διαφημιστικές καταχωρίσεις για εφαρμογές παρακολούθησης. Πρέπει να τις αποφύγετε!

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε στην αρχή, πως αφαιρείτε τον κοριό:

Με επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων

Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να σβήσετε το κατασκοπευτικό λογισμικό που ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί στο κινητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή, εναλλακτικά, να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κ να ζητήσετε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) στη συσκευή σας. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα (Android, iPhone, BlackBerry κ.λπ.). Η διαδικασία αυτή θα επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε προηγουμένως αντίγραφα ασφαλείας (backup), αν δεν θέλετε να χάσετε αρχεία.

Με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος

Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος (software) του τηλεφώνου σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το καλό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν θα σβηστούν οι εφαρμογές και τα δεδομένα σας, αλλά θα είστε σίγουροι ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό θα αφαιρεθεί. Και αυτό διότι οι εφαρμογές παρακολούθησης εγκαθίστανται στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

Πώς εντοπίζετε την εισβολή

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή

2. Παρατηρήστε αν υπάρχει ασυνήθιστη «συμπεριφορά» (π.χ. η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή φωτίζονται τα πλήκτρα)

3. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα

4. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο

5. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση

Προστατεύστε τα δεδομένα σας

1. Να έχετε τη συσκευή πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να τη χρησιμοποιήσει. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με το κινητό σας, έστω γι λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εγκαταστήσει πρόγραμμα παρακολούθησης (spyware)

2. Ορίστε κωδικό πρόσβασης (password) στο τηλέφωνό σας για να το ασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση

3. Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth

4. Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας

5. Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Ιντερνετ από το κινητό σας

Στοπ στις υποκλοπές

1. Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού όταν δεν είναι σε χρήση

2. Χρησιμοποιήστε ένα καρτοκινητό για προστασία σε εξαιρετικά ευαίσθητες συνομιλίες

3. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στο τηλέφωνο, ενημερώστε τον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σας

4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ασύρματου Ιντερνετ (WiFi) στο κινητό σας. Σερφάρετε μόνο από σημεία που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή, όπως το σπίτι ή το γραφείο

5. Να θυμάστε ότι το λογισμικό spyware σπανίως μολύνει τα τηλέφωνα που δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ

6. Μην αποκαλύπτετε από το τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες, αν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας έχει «μολυνθεί»

7. Κάντε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό σας για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης

8. Εγκαταστήστε πρόγραµµα εντοπισµού κακόβουλου λογισµικού και ιών (antivirus) στο τηλέφωνό σας

9. Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνο σας (και ο κάτοχός του)

10. Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να μεταφέρετε επαφές, αρχεία κ.λπ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιόλουστος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας



Καλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα Τετάρτη, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν 28.000 θέσεις εργασίας για ανέργους


Επιπλέον 28.000 θέσεις 5μηνης απασχόλησης για άνεργους - εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ «ανοίγουν» μέσα στο Νοέμβριο. Οι θέσεις θα είναι στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο με τις πρώτες 10.000 θέσεις και αφορά σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ, δικαστήρια, μουσεία κ.α.

Σύμφωνα με την Ημερησία το τελικό σχέδιο της προκήρυξης που οριστικοποίησαν η Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων του υπουργείου Εργασίας, ο ΟΑΕΔ και το συναρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει να διατεθούν 105 εκατ. ευρώ για την 5μηνη απασχόληση 28.000 άνεργων.

Οι θέσεις που θα προσφέρει το πρόγραμμα:

    14.000 άνεργοι σε φορείς της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων
    1.000 άνεργοι σε ασφαλιστικά ταμεία
    1.000 άνεργοι σε ιερές μητροπόλεις και άλλοι
    12.000 άνεργοι σε ΚΕΠ, δημοτολόγια, στον ΕΟΠΥΥ, σε σωφρονιστικά καταστήματα και ειρηνοδικεία, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (με έναρξη απασχόλησης ταυτόχρονα με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε) και σε προνοιακά ιδρύματα εποπτείας του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας προσφέρει αμοιβές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών ενώ ο ΟΑΕΔ καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη (για τους άνω των 25 ετών μέχρι 258 ευρώ τον μήνα και για τους άνεργους κάτω των 25 ετών έως 225 ευρώ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στην κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με απόφαση Βουλής


Υπέρ της αναστολής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή των Ελλήνων. Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, των οποίων ηγετικά στελέχη εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, πέρασε με 235 «ναι», σε σύνολο 269 ψηφισάντων (34 βουλευτές ψήφισαν «παρών»). «Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ (με εξαίρεση τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που ψήφισε «παρούσα»).

Προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ, μετά τις δύο γραμμές που εμφανίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος για το θέμα της τροπολογίας και τις ενστάσεις για την υπερψήφισή της από την «Αριστερή Πλατφόρμα», ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία έτσι ώστε να «δοκιμάσει» τη συνοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις άλλες δύο τροπολογίες που εντάχθηκαν στο ν/σ του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αφορούν σε ρυθμίσεις για την ΔΤ και τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ (απογραφή).

Η τροπολογία προβλέπει ότι σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των στελεχών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και για τη λήψη απόφασης χρειάζονται 151 ψήφοι.

«Παρούσα» ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Ναι» από Παναγιώτη Λαφαζάνη

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκπληξη ήταν η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ψηφίσει «παρούσα». Νωρίτερα, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε πως η θέση του κόμματος είναι «ναι» στην τροπολογία, παρά τις επιφυλάξεις που διατηρεί για ορισμένα σημεία.

«Ναι» στην τροπολογία ψήφισε τελικά ο επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ψηφίζω την τροπολογία παρά τη ριζική μου διαφωνία, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ να παίζει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε σε δήλωση του.

Απόντες ήταν οι Μανώλης Γλέζος, λόγω διαφωνίας με την τροπολογία, και Γιώργος Σταθάκης για λόγους υγείας, ενώ από την ψηφοφορία απείχε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης που ενώ συμμετείχε προηγούμενως στη συζήτηση, αποχώρησε επιδεικτικά πριν από την έναρξη της διαδικασίας της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της ρύθμισης. Απάλειψη της αναφοράς αυτής ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών». «Δεν θέλουμε να θεωρηθεί ότι αθωώνουμε την Χρυσή Αυγή, για αυτό λέμε παρών», είχε αναφέρει η Αλέκα Παπαρήγα σε παρέμβασή της κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας καταγγέλλοντας την τροπολογία ως παράνομη και αντισυνταγματική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «πρώτη» του Καραγεωργίου στον Λεβαδειακό



Πρεμιέρα στον πάγκο του Λεβαδειακού για τον έλληνα προπονητή
Στις εγκαταστάσεις της Χαιρώνειας πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της ομάδας της Βοιωτίας υπό τις οδηγίες του «φρέσκου» Νίκου Καραγεωργίου και το βλέμμα του Γιάννη Κομπότη αλλά και άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

Στην προπόνηση συμμετείχαν κανονικά όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας με μοναδικές εξαιρέσεις τους Σανγκουινέτι και Γεωργίου, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης.

Sport-fm.gr 

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου οι αγροτικές επιδοτήσεις


Μέχρι τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου προγραμματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταβάλει το 50% των αγροτικών επιδοτήσεων,που προσδοκούν να εισπράξουν οι αγρότες και περιμένει η αγορά για να ανασάνει.

Οι ημερομηνίες που ακούγονται τελευταία στους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η 30η Οκτωβρίου και η 4η Νοεμβρίου, αν βέβαια τα καταφέρει να ολοκληρώσει την προετοιμασία του.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ