Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επίδομα ανεργίας: Έχεις σπίτι και αυτοκίνητο; Το χάνεις..!





    Άλλη μια «ιδέα» στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση. Εξετάζει το ενδεχόμενο, στο επίδομα ανεργίας αλλά και στα υπόλοιπα προνοιακά επιδόματα και κοινωνικές ενισχύσεις, να θεσπίσει, εκτός από εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά.


Η υπόθεση ήρθε...
χθες στο προσκήνιο από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος μιλώντας στη Βουλή αποκάλυψε ότι με την ανάπτυξη του περιουσιολογίου, θα εμπλουτιστούν τα κριτήρια χορήγησης όλων των επιδομάτων και ενισχύσεων.
Το «μοντέλο» δεν είναι άγνωστο στους Έλληνες φορολογούμενους.

Έχει ήδη εφαρμοστεί στην πράξη με:

1. Τον μηχανισμό καταβολής του επιδόματος θέρμανσης. Εξετάζεται η αξία των ακινήτων και όποιος υπερβεί το όριο «κόβεται» από το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος. Αντίστοιχα, κόβεται ακόμη και αν έχει στην ιδιοκτησία του αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3000 κυβικών (ήταν 2000 κυβικά).

2. Το σύστημα ρύθμισης των στεγαστικών δανείων δια νόμου καθώς εκεί ένα από τα πολλά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, έχει να κάνει και με την αξία της ακίνητης περιουσίας (δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ)

3. Τρίτη απόδειξη ότι η κυβέρνηση κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση, αποτελεί ο ενιαίος φόρος

ακινήτων. Για να εξασφαλίσεις μια έκπτωση της τάξεως του 50% δεν αρκεί το εισόδημά σου να κυμαίνεται κάτω από τα όρια της φτώχειας (7000 ευρώ για τον υπόχρεο και 1000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς του) αλλά πρέπει και η ακίνητη περιουσία να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Ήδη, με τη θέσπιση ολοένα και αυστηρότερων προϋποθέσεων, ο ΟΑΕΔ επιδοτεί ούτε καν τον έναν στους πέντε ανέργους. Τελευταία φορά που έγιναν αυστηρότερα τα κριτήρια ήταν πέρυσι οπότε και θεσπίστηκε υποχρέωση ο άνεργος να μην έχει εισπράξει επίδομα ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Με το που θα ενεργοποιηθούν και τα περιουσιακά κριτήρια, δεν αναμένεται να θιγούν μόνο οι άνεργοι αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές Οργανισμού Κωπαΐδος.


Θέμα: Ληξιπρόθεσμες οφειλές Οργανισμού Κωπαΐδος.

Ο Οργανισμός Κωπαΐδος (ΝΠΔΔ) είναι ένας Ειδικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων που συστάθηκε με το Ν.Δ.2488/53 με κύριο σκοπό την άρδευση, αποστράγγιση έκτασης 300.000 στρεμμάτων που μαζί με τις παρακωπαϊδικές εκτάσεις φτάνει τα 400.000 περίπου στρέμματα και την συντήρηση των εγγειοβελτιωτικών έργων του Κωπαϊδικού Πεδίου.
Πρόκειται για μια έκταση εξαιρετικά εύφορης γης η οποία αρδεύεται και αποστραγγίζεται από ένα χωμάτινο δίκτυο αρδευτικών καναλιών συνολικού μήκους 1.200 ΚΜ με την λειτουργία 40 ηλεκτροκίνητων αντλιοστασίων, 9 ταμιευτήρων και πλήθος φραγμάτων και με ένα οδικό δίκτυο 900km επίσης χωμάτινο.
    Για την άρδευση περιοχής 100.000 στρεμμάτων που δεν είχε δυνατότητα άρδευσης από πουθενά αλλού στις 25/07/2000 σε ευρεία σύσκεψη μεταξύ φορέων του Νομού του Οργανισμού Κωπαΐδος και της ΕΥΔΑΠ στο ΥΠΕΧΩΔΕ αποφασίστηκε ενίσχυση της άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου από το υδραγωγείο του Μόρνου με την λειτουργία αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στο Δίστομο και με την κατασκευή νέων αντλιοστασίων για λογαριασμό του Ο.Κ.
    Επειδή ο Ο.Κ. αδυνατούσε να καλύψει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ καθώς και της κατασκευής των νέων αντλιοστασίων το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέλαβε την υποχρέωση αυτή και με την αρ. Δ7γ/ΟΙΚ/994/Φ.2.15.00/2003 απόφασή του ενέκρινε διάθεση πίστωσης ποσού 1.750.00,00€ στον Ο.Κ. για την εξόφληση των μέχρι τότε οφειλών του προς την ΕΥΔΑΠ.
    Στη συνέχεια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την αριθ.10630/2006 απόφασή του ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης προς τον Ο.Κ. ποσού 750.000,00€ για την εξόφληση των οφειλών των ετών 2004 και 2005 καθώς και την κάλυψη ενός ποσού έναντι της κατασκευής του αντλιοστασίου.
    Επίσης με την αριθ. Δ7γ/ΟΙΚ/2874/Φ.2.15.00/2006 το ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ποσού 700.000,00€ για την εξόφληση του υπόλοιπου ποσού της κατασκευής του αντλιοστασίου και την λειτουργία και συντήρηση των αντλιοστασίων για το 2006.
    Στο εξής δεν εγκρίθηκε καμιά διάθεση πίστωσης προς τον Οργανισμό για την εξόφληση των οφειλών του προς την ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί οφειλή ως το 2011 ύψους 1.493.377,74€ πλέον τόκων. O O.K. αδυνατεί να εξοφλήσει έστω και μέρος της παραπάνω οφειλής.
Με βάση τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να εξοφληθεί η οφειλή του Οργανισμού Κωπαΐδος προς την ΕΥΔΑΠ έως το 2011, όπως είχε γίνει με τις αποφάσεις Δ7γ/ΟΙΚ/994/Φ.2.15.00/2003 και Δ7γ/ΟΙΚ/2874/Φ.2.15.00/2006 ώστε ο  Ο.Κ. να είναι βιώσιμος και να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους χιλιάδες αγρότες;


Ο ερωτών βουλευτής


Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 1η Νοέμβρη η πληρωμή του τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης

Μέχρι 1η Νοέμβρη η πληρωμή του τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης
Μέχρι την επόμενη Παρασκευή 1 Νοέμβρη εκτιμάται από το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εκτός απροόπτου βέβαια, ότι θα πληρωθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς.
Τα χρήματα περιμένει με ιδιαίτερη αγωνία ο αγροτικός κόσμος, για να καλύψει βασικές του ανάγκες και κάθε καθυστέρηση είναι δύσκολα διαχειρίσιμη.

Εν τω μεταξύ σε εκκεμότητα παραμένει η πληρωμή της τρίτης δόσης της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου.
paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Παπαγγελή για την 28η Οκτωβρίου

Ο επετειακός εορτασμός του ένδοξου αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στις φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις του 1940 και η σθεναρή αντίστασή του στις απαιτήσεις τους για μια άνευ όρων υποδούλωση της χώρας αποτελεί κορυφαία στιγμή της ελληνικής ιστορίας και αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες θλιβερές εκφάνσεις φασιστικού περιεχομένου και μισαλλοδοξίας.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 συμβολίζει όχι μόνο την αντίσταση ενός λαού απέναντι σε ξένες κατακτητικές δυνάμεις, αλλά αποτελεί την πεμπτουσία του αγώνα για την επικράτηση της δημοκρατίας και της προάσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  Το «ΟΧΙ» που φώναξε ολόκληρος ο ελληνικός λαός, το 1940, θα πρέπει να αποτελεί έμπνευση για όλους μας και να ορθώνουμε με τον ίδιο αδιάλλακτο τρόπο την απόλυτη άρνηση μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο φασισμού και ρατσισμού που διαρρηγνύει τους κοινωνικούς δεσμούς με απρόβλεπτα αποτελέσματα.    
Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τζάμπα» διόδια για τους βουλευτές της επαρχίας


Να δικαιολογήσει την προκλητική της απόφαση για την πληρωμή των διοδίων σε βουλευτές επαρχίας προσπαθεί η Βουλή φοβούμενη τις αντιδράσεις που θα προκύψουν τις επόμενες μέρες.

Ετσι ο γενικός γραμματέας του κοινοβουλίου ανέφερε ότι η απόφαση αφορά μόνο 86 βουλευτές που προέρχονται κυρίως από περιφέρειες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε αεροδρόμια. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα με θετική γνώμη από όλα τα κόμματα στη διάσκεψη των προέδρων στις 25 Ιουλίου.

Επίσης ανάφερε ότι η βουλή προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από αίτημα των βουλευτών που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των αεροπορικών εισιτηρίων που δίνει η βουλή και οι οποίοι ανέφεραν ότι αδικούνται σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους τους.

Τώρα όσον αφορά το κόστος της απόφασης η Βουλή θα είναι σε θέση να δόσεις στοιχεία σε περίπου ένα μήνα. Σε περίπτωση που κάποιοι βουλευτές παραιτηθούν του δικαιώματος των αεροπορικών εισιτηρίων και χρησιμοποιούν μόνο τα διόδια τότε η βουλή θα έχει όφελος. Αν όμως δεν συμβεί αυτό τότε η Βουλή θα έχει ένα κόστος κοντά στις 90.000 ευρώ το χρόνο. Πάντως η βουλή εκτιμά ακόμη και εννιά μόνο βουλευτές να παραιτηθούν από το δικαίωμα των αεροπορικών εισιτηρίων τότε η Βουλή δεν θα έχει κανένα κόστος. Ποια είναι η αλήθεια πάντως θα το μάθουμε σε ένα μήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα σοκαριστική υπόθεση αρπαγής παιδιού


Νέο σοκ προκαλεί η  υπόθεση αρπαγής βρέφους στη  Μυτιλήνη, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτότητα και την προέλευση  της μικρής Μαρίας! Το ηλικίας δυόμισι μηνών αγοράκι βρέθηκε στα..  χέρια ενός ζευγαριού νεαρών τσιγγάνων και της μητέρας του άνδρα.

Οι τρεις τους πήγαν την Τρίτη το νεογέννητο στο Ληξιαρχείο Μυτιλήνης, όπου προσπάθησαν να το δηλώσουν, προφανώς φοβισμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης των Φαρσάλων. Όμως, δεν είχαν ληξιαρχική πράξη γέννησης αλλά ούτε και το παραμικρό άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το βρέφος ήταν νόμιμο, γι' αυτό κι αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι τσιγγάνοι, ένας 21χρονος με την 19χρονη σύντροφό του και την 51χρονη μητέρα του, αντιλήφθηκαν ότι είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός και τράπηκαν σε φυγή. Κατάφεραν πάνω στην αναστάτωση να ξεφύγουν, αλλά ήδη τα στοιχεία τους ήταν γνωστά και όλη η αστυνομική δύναμη του νησιού άρχισε να αναζητά τα ίχνη τους.

Χάρη στην κινητοποίηση, εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης να κινούνται στη Βόρεια Παράκαμψη της Μυτιλήνης, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Στις ερωτήσεις των αστυνομικών αν το αγοράκι ήταν δικό τους, απάντησαν στην αρχή θετικά. Όταν, όμως, τους ζητήθηκαν έγγραφα που να το αποδεικνύουν, άλλαξαν στάση και ισχυρίστηκαν ότι το φιλοξενούσαν στον καταυλισμό τους γιατί οι γονείς του έλειπαν για δουλειές!

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, οι τρεις τσιγγάνοι άλλαξαν και πάλι όσα είχαν πει στην αρχή. Αυτή τη φορά, ισχυρίστηκαν ότι είχαν αγοράσει το παιδί από μια άλλη τσιγγάνα στην Αθήνα!

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή τους στους αστυνομικούς, οι τσιγγάνοι ισχυρίστηκαν ότι ο 21χρονος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά, γι' αυτό είχαν ταξιδέψει το καλοκαίρι στην Αθήνα ώστε να υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Εκεί, μια άλλη τσιγγάνα που κρατούσε το βρέφος στην αγκαλιά πλησίασε τη νύφη και την πεθερά όταν βγήκαν από το νοσοκομείο για να ψωνίσουν και, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, τους είπε ότι η ίδια έχει ήδη πολλά παιδιά και της είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει οικονομικά μεγαλώνοντας άλλο ένα ακόμα. Έτσι, τους το... προσέφερε και εκείνες δέχθηκαν να το πάρουν, χωρίς όμως να υπάρξει αγοραπωλησία!

Παρά τις πιέσεις των αστυνομικών κανένας από τους τρεις δεν να τους αποκαλύψει τα στοιχεία της γυναίκας που φέρεται ως τη βιολογική μητέρα του βρέφους, ώστε να αναζητηθεί, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι το βρέφος έχει απαχθεί.

Το αγοράκι παραμένει για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και θα το αναλάβουν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, έως ότου αποκαλυφθεί η ταυτότητα των βιολογικών του γονιών.

Ήδη έχει ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού του παιδιού το οποίο διασταυρώνεται με το DNA όσων έχουν δηλώσει εξαφάνιση των παιδιών τους, ενώ οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση για να εξακριβωθεί η προέλευση και η καταγωγή του μωρού. Πάντως σύμφωνα με την αστυνομία, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν βάσιμες ενδείξεις ότι το αγοράκι δεν είναι παιδί τους.

Οι τρεις Έλληνες Ρομά κρατούνται και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΧΙ των εμπόρων της Θήβας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Παρά τις καθολικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές το Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο).

Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε την εμμονή του Υπουργείου σε ένα μέτρο που οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσκαμψία την αγορά και τις επιχειρήσεις, αυξάνει το κόστος λειτουργίας και επιβαρύνει τους αυτοαπασχολούμενους. Τονίζεται ότι σε έρευνες που έχουν γίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ η πλειοψηφία των εμπόρων τους οποίους αφορά το μέτρο αντιτίθενται συντριπτικά (78,4% στην έρευνα Ιανουαρίου 2013, ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ).

Πέραν των οικονομικών επιπτώσεων και του αφανισμού της πλειονότητας των επιχειρήσεων , επ’ ωφελεία μόνον των Υπεραγορών , πρέπει να σας προβληματίσει σοβαρά και η κοινωνική διάσταση του ζητήματος καθώς θεωρούμε ότι οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, της οικογενειακής δομής και έρχονται και σε ευθεία αντίθεση με τα ήθη – έθιμα – παραδόσεις και τα πιστεύω της ελληνικής κοινωνίας.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι προφανές, και ιδιαίτερα όσον αφορά την ελληνική οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση και ο τζίρος των επιχειρήσεων διαρκώς μειώνεται, ότι καμία θετική προοπτική δεν δημιουργείται από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.  ΄
Τουναντίον, περισσότερη συρρίκνωση και λουκέτα θα υπάρξουν για τις Μικρές και Πολύ μικρές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

                        ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                  ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

O Οδυσσέας του Νίκου Καζαντζάκη στη Λιβαδειά

Ο όμιλος φίλων θεάτρου Λιβαδειάς θα παρουσιάσει τον Οδυσσέα του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαλάμπρου στο Δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς στην οδό Δωδεκανήσου Διπλα στα ΚΑΠΗ. Οι (2) δύο τελευταίες παραστάσεις θα δωθούν την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013. Ωρα έναρξης παραστάσεων 20.00 . Είσοδος 5 €. Κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στο τηλ. 6983812365 στην κ. Δήμητρα Κιούση
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Λιβαδειά κατα τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης

Η ετήσια εμποροπανήγυρη στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου έως Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στον καθορισμένο χώρο που βρίσκεται πλησίον του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των εμπόρων που θα συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, παρακαλούμε όλους τους δημότες για την τήρηση των ακόλουθων κυκλοφοριακών αλλαγών για όσο διάστημα θα λειτουργεί η εμποροπανήγυρη:
1.    Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη διερχόμενη οδό από το Κ.Τ.Ε.Λ. έως το 9ο Δημοτικό Σχολείο.
2.    Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Διστόμου από το 9ο Δημοτικό Σχολείο έως το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς.
3.    Κλειστή θα παραμείνει η είσοδος του περιφερειακού δρόμου στην οδό Διστόμου.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια πιθανή όχληση μπορεί να δημιουργηθεί

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εταζε σε μαθήτριες διασημότητα και τις κακοποιούσε σεξουαλικά

Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης φέρεται πως έπεσαν στην Αθήνα 15χρονες μαθήτριες, οι οποίες πίστεψαν τις υποσχέσεις ενός 26χρονου ότι θα γίνουν πρώτο όνομα στο χώρο της μόδας. Ο νεαρός, ο οποίος είχε στήσει ένα ολόκληρο κόλπο, αρχικά «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια μέσω Facebook. Στη συνέχεια, τούς έκλεινε ραντεβού σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να της φωτογραφίσει, έναντι μάλιστα ακόμα και 16.000 ευρώ. Ωστόσο, οι 15χρονες αντί να φωτογραφηθούν αναγκάζονταν να υποκύψουν στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Η δράση του αρρωστημένου άνδρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς δύο κοριτσιών (μιας 14χρονης και μιας 15χρονης) κατήγγειλαν το γεγονός στην Αστυνομία. Όπως δήλωσαν, οι κόρες τους μαζί με άλλες δύο συνομήλικες φίλες τους συναντήθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Αργυρούπολης με έναν 26χρονο νεαρό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ο ίδιος τις είχε «γνωρίσει» μέσω Facebook.

Μέρα τη μέρα έπεισε τα κορίτσια ότι μπορούν να δουλέψουν στο χώρο της πασαρέλας. Μάλιστα, ο ίδιος παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος οίκων μόδας και υποστήριζε ότι αναζητά ταλέντα στο μόντελινγκ. Ο νεαρός άνδρας έβαλε μπροστά το σχέδιό του και με πρόσχημα ότι θέλει να φωτογραφίσει τις κοπέλες έναντι 5.000 έως 16.000 ευρώ κατάφερε τελικά να τις συναντήσει σε ξενοδοχείο στην Αργυρούπολη.

Οι έφηβες πήγαν στο ραντεβού, όμως αντί να ποζάρουν στο φακό έζησαν έναν εφιάλτη, πέφτοντας θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ενεργό ρόλο στην συγκλονιστική υπόθεση είχαν και τρεις ξενοδοχοϋπάλληλοι, ηλικίας από 27 έως 32 ετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 2,85 ευρώ το κατώτατο ωρομίσθιο στην Ελλάδα..




    Στα 2,85 ευρώ είναι το κατώτατο ωρομίσθιο στην Ελλάδα, κάτω από αυτό ακόμη και της Πορτογαλίας και το ¼ της Γερμανίας.


 Όσον αφορά στο μηνιαίο μισθό αυτός βρίσκεται στα..  586 ευρώ, στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να εργάζονται στο Λουξεμβούργο και το Βέλγιο, όπου εκεί οι κατώτατοι μισθοί ξεπερνούν τα 1.900 και τα 1.500 ευρώ αντίστοιχα. Την ίδια ώρα στην Πολωνία και την Πορτογαλία οι κατώτατοι μισθοί κυμαίνονται στα 383 και τα 485 αντίστοιχα.

Οι μηνιαίες αποδοχές και τα κατώτατα ημερομίσθια διαμορφώνονται ως εξής:

Μηνιαίες αποδοχές
· Λουξεμβούργο 1.921 €
· Βέλγιο 1.502 €
· Ολλανδία 1.478 €
· Ιρλανδία 1.462 €
· Γαλλία 1.430 €
· Βρετανία 1.190 €
· Ισπανία 645 €
· Ελλάδα 586 €
· Πορτογαλία 485 €
· Πολωνία 383 €

Τα κατώτατα ωρομίσθια στην Ευρώπη

· Λουξεμβούργο 11,10 €
· Βέλγιο 9,10 €
· Γαλλία 9,43 €
· Ολλανδία 9,07 €
· Ιρλανδία 8,65 €
· Γερμανία 8,50 €
· Βρετανία 7,78 €
· Σλοβενία 4,53 €
· Μάλτα 4,06 €
· Ισπανία 3,91 €
· Πορτογαλία 2,92 €
· Ελλάδα 2,85 €
· Κροατία 2,29 €
· Πολωνία 2,21 €
· Τσεχία 2,01 €
· Ουγγαρία 1,97 €
· Σλοβακία 1,94 €
· Εσθονία 1,90 €
· Λιθουανία 1,76 €
· Λετονία 1,71 €
· Ρουμανία 1,06 €
· Βουλγαρία 0,95 €
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική Παράσταση απο την αντιφασιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες, το Μυρτώο και το Βορειοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στον Πατραϊκό ανατολικοί έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου αλλά στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Ν. Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνήγορος Καταναλωτή: Πώς να σώσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από κατασχέσεις

Καλεί τους καταθέτες «να προβούν άμεσα σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013».


Να προλάβει τα χειρότερα επιχειρεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή, στο άκουσμα των πρώτων καταγγελιών από πολίτες, των οποίων κατασχέθηκε μέρος από τους τραπεζικές τους καταθέσεις, λόγω οφειλών προς το Δημόσιο, ή έγινε συμψηφισμός με χρέη τους προς πιστωτικά ιδρύματα.

Καλεί, έτσι, τους πελάτες τραπεζών-καταθέτες «να προβούν άμεσα οι καταθέτες σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013».

Στην ανακοίνωσή του, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι έχει γίνει αποδέκτης αναφορών καταθετών εναντίον τραπεζών σχετικά με κατασχέσεις ή συμψηφισμούς καταθέσεών τους για εξόφληση χρεών τους προς τράπεζες.

Υπενθυμίζει δε, ότι, από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013, σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι, απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20).

Ωστόσο, το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός, για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Για το λόγο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» συνεχίζει, παρά την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου, να δέχεται καταγγελίες καταθετών στους λογαριασμούς των οποίων οι τράπεζες προβαίνουν σε συμψηφισμούς για χρέη τους προς αυτές χωρίς να τηρούν τα παραπάνω όρια των 1.500 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, το θέμα των μαζικών αιτημάτων κατασχέσεων προς τις τράπεζες, ακόμα και για περιπτώσεις οφειλών της τάξης των 5 και 10 ευρώ, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, την περασμένη Παρασκευή.
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΟΙ ΑΘΙΚΤΟΙ"στο Κινηματοθέατρο Μαυρομματίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας
"ΟΙ ΑΘΙΚΤΟΙ"

ΠΡΟΒΟΛΗ: ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
1Η ΠΡΟΒΟΛΗ 18:30
2Η ΠΡΟΒΟΛΗ 21:00
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ένα παιδί κάθε δύο λεπτά» εξαφανίζεται στην Ευρώπη!



250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο(!) στην Ευρώπη», δηλαδή «ένα παιδί κάθε δύο λεπτά», σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής..


Η ανακάλυψη σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στην Ελλάδα της μικρής Μαρίας έδωσε ελπίδες σε χιλιάδες γονείς εξαφανισμένων παιδιών, οι οποίοι.. πίστεψαν ότι αναγνώρισαν στα χαρακτηριστικά του αυτά του παιδιού τους ή ότι είδαν να ανοίγεται μια νέα προοπτική.

Στο τέλος του περασμένου Σαββατοκύριακου, περισσότεροι από 8.000 συγγενείς εξαφανισμένων παιδιών είχαν έρθει σε επαφή με την ελληνική ένωση "Το χαμόγελο του παιδιού", που ανέλαβε τη φροντίδα του μικρού κοριτσιού.

«Πρόκειται συχνά για γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί και που ελπίζουν, που αναζητούν μια ομοιότητα ανάμεσα στο παιδί τους και το παιδί που βρέθηκε. Το βλέπουν σαν μια στιγμή ελπίδας», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ντελφίν Μοραλίς, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Missing Children Europe. «Πολλοί τηλεφωνούν και λένε, “μήπως είναι η κόρη μου;” Άλλοι έχουν να καταθέσουν ιδέες, μαρτυρίες».

«Η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε κατενθουσιασμένοι με την είδηση», δήλωσε η Βρετανίδα Κέρι Νίντχαμ, η μητέρα του Μπεν, ο οποίος εξαφανίσθηκε από την Κω το 1991 σε ηλικία 21 μηνών. «Ελπίζουμε ότι η εξαφάνιση του Μπεν θα εξετασθεί πάλι».

«250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη»

Από τις περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών, περίπου δέκα έχουν γίνει αντικείμενο περισσότερο εμπεριστατωμένων ερευνών για να προσδιορισθεί αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις περιπτώσεις αυτές και το κοριτσάκι που βρέθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό, αν σκεφθεί κανείς τις χιλιάδες ανησυχητικές εξαφανίσεις που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Συνολικά, «250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη», δηλαδή «ένα παιδί κάθε δύο λεπτά», σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διευκρινίζει η Ντελφίν Μοραλίς. Ωστόσο, σχετικοποιεί τους αριθμούς αυτούς, υπογραμμίζοντας πως «η συλλογή πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πολύ κακή».

Ανάμεσα σ' αυτά τα εξαφανισμένα παιδιά, η μεγάλη πλειονότητα είναι φυγάδες, αλλά επίσης παιδιά «που απάγονται από τον έναν από τους γονείς τους» στη διάρκεια δύσκολων χωρισμών. «Οι πολύ ανησυχητικές εξαφανίσεις», οι οποίες είναι κατά πολύ λιγότερες, αντιπροσωπεύουν "2% ως 5% των περιπτώσεων", δηλαδή από 5.000 ως 12.500 ανηλίκους.

«Ποιος είναι ο αληθινός αριθμός;», αναρωτιέται ο Ερίκ Μουζέν, ο πατέρας της Εστέλ, η οποία εξαφανίσθηκε το 2003 στη Γαλλία, στο νομό Σηκουάνα και Μάρνη, και προσθέτει: "Δέκα χιλιάδες παιδιά, αρχίζει να γίνεται μια μικρή πόλη". Σύμφωνα με τον ίδιο, "αυτό που λείπει είναι μια κεντρική βάση δεδομένων για τα εξαφανισμένα παιδιά".

Οι συγγενείς ενός παιδιού που εξαφανίζεται μπορούν να τηλεφωνούν στο 116000, έναν αριθμό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα σε 25 χώρες της Ευρώπης.

Τονώνονται οι ελπίδες γονιών εξαφανισμένων παιδιών

Οι ενώσεις προστασίας των παιδιών, που έχουν συνασπισθεί στην ομοσπονδία Missing Children Europe, ανταλλάσσουν πληροφορίες και μπορούν να διανέμουν ειδοποιήσεις για εξαφανισμένα παιδιά σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, η φωτογραφία του κοριτσιού που βρέθηκε στην Ελλάδα δημοσιοποιήθηκε από το γαλλικό Κέντρο για την Προστασία της Παιδικής Ηλικίας.

Στο Βέλγιο, η μη κυβερνητική οργάνωση Child Focus, η οποία δημιουργήθηκε από τον πατέρα ενός από τα θύματα του δολοφόνου παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού, πραγματοποιεί τακτικά εκστρατείες αφισοκόλλησης χάρη στους πολλούς εθελοντές της. Τα μηνύματα αναμεταδίδονται όλο και συχνότερα από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε ορισμένες χώρες, τηλεοπτικές εκπομπές δίνουν το λόγο σε συγγενείς: την περασμένη εβδομάδα, οι γονείς της μικρής Βρετανίδας Μάντι Μακάν, η οποία εξαφανίσθηκε το 2007 στην Πορτογαλία, απηύθυναν έκκληση προς ενδεχόμενους αυτόπτες μάρτυρες στη διάρκεια μιας εκπομπής της γερμανικής τηλεόρασης.

Κάθε περίπτωση εξαφανισμένου παιδιού ή ενηλίκου που εντοπίζεται, όπως η Νατάσα Κάμπους το 2006 στην Αυστρία ή οι γυναίκες που είχαν απαχθεί και απελευθερώθηκαν φέτος στο Κλίβελαντ, είναι μια ανάσα αισιοδοξίας για τους γονείς, ορισμένοι από τους οποίους περιμένουν εδώ και χρόνια μια απάντηση στην αγωνία τους.

Καθεμιά τέτοια περίπτωση «ξαναδίνει ελπίδα στις οικογένειες, δικαιολογεί επίσης το γεγονός ότι συνεχίζουμε να αναζητούμε τα παιδιά και να δίνουμε μάχη, να αγωνιζόμαστε για την αλήθεια", εκτιμά ο Αλέν Μπουλέ, ο οποίος ίδρυσε πριν από περισσότερο από 20 χρόνια την Ένωση Γονιών Παιδιών Θυμάτων (APEV).

Ο πατέρας της Εστέλ Μουζέν ελπίζει πως η έρευνα γύρω από το κοριτσάκι που βρέθηκε στην Ελλάδα θα επιτρέψει να γίνει γνωστό «τι ακριβώς συμβαίνει και να αντληθούν διδάγματα».
Πηγή εφημερίδα Real
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ