Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Iερουσαλήμ: Βρέθηκε αρχαίος πάπυρος με ελληνική κατάρα..




    Η ισραηλινή Εφορία Αρχαιοτήτων βρήκε σε ανασκαφή στην Ιερουσαλήμ έναν πάπυρο 1.700 ετών, που φέρει την κατάρα μίας γυναίκας προς έναν άντρα!

 Η ρωμαϊκή έπαυλη στην οποία βρέθηκε ο πάπυρος βρίσκεται στη λεγόμενη «Πόλη του Δαυίδ», κατοικήθηκε στα.. τέλη του 3ου αιώνα και καταστράφηκε μετά από μία σειρά σεισμών φέτος το Μάιο.

Το κείμενο του αρχαίου εγγράφου είναι γραμμένο στα ελληνικά. Μία γυναίκα, ονόματι Κυρίλλα επικαλείται τα ονόματα έξι θεών για να ρίξει κατάρα σε έναν άνδρα που ονομάζεται Ιέννις, πιθανότατα εξαιτίας νομικής διαμάχης που είχαν μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, ο πάπυρος αναφέρει σε ένα σημείο του: «Χτυπάω και σφυροκοπώ και καρφώνω τη γλώσσα, τα μάτια, την οργή, το θυμό, την αναβλητικότητα, την ανακοπή του Ιέννις».

Η Κυρίλλα ζητά από τους θεούς να εξασφαλίσουν ότι ο Ιέννις «σε καμία περίπτωση δεν θα πει ή θα κάνει κάτι εναντίον της, αλλά θα την υπακούει πιστά…»

Για να πιάσει η κατάρα, η Κυρίλλα συνδύασε στοιχεία από τέσσερις θρησκείες, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρόμπερτ Βάλτερ Ντάνιελ από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Τέσσερις από τους έξι θεούς που επικαλείται είναι έλληνες (Ερμής, Περσεφόνη, Πλούτωνας και Εκάτη), μία ήταν βαβυλώνια (Ερεσκιγκάλ) και ένας ανήκε στους Γνωστικούς (Αβράσαξ), ένα προχριστιανικό φιλοσοφικό και θρησκευτικό κίνημα. Επιπλέον, το κείμενο περιέχει και λέξεις εβραϊκής/ιουδαϊκής προέλευσης που χρησιμοποιούνταν στη μαγεία όπως «laoth».

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η κατάρα γράφτηκε από κάποιον μάγο, που πραγματικά χρησιμοποίησε σφυρί και καρφιά για το τελετουργικό του, ώστε να ενισχύσει τη δύναμη της κατάρας.

«Το σφυροκόπημα και το κάρφωμα είναι ένας τρόπος για να αποκτήσει κάποιος έλεγχο πάνω στο άτομο που αναφέρουν τα μαγικά κείμενα,» αναφέρει ο Ντάνιελ.

Η Κυρίλλα και ο αποδέκτης της κατάρας ανήκαν πιθανότητα στη μεσαία ή ανώτερη αστική ρωμαϊκή τάξη και βρίσκονταν σε νομική διαμάχη, καθώς ο πάπυρος με την κατάρα φέρει ομοιότητες με άλλους που βρέθηκαν στην Κύπρο και είναι γνωστό ότι είχαν χρησιμοποιηθεί σε νομικές υποθέσεις. Επιπλέον, η λέξη «ανακοπή» που αναφέρεται στο κείμενο, παραπέμπει σε νομικό θέμα.

Discovery News
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική Βραδιά στη Λίμνη Μουσών


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ.του Δήμου Λεβαδέων

  

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 30η Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων – «Παλαιό Δημαρχείο, Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως 1».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.Λήψη απόφασης εκ νέου απόφασης περί τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας Δήμου Λεβαδέων, κατόπιν της αριθμ. 19/2013 γνωμοδοτικής απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού ΟΤΑ Ν.Βοιωτίας.

2.Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 μέχρι την 30/09/2013.

3.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 40/2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου που αφορά: «Ανανέωση μισθωτικής σύμβασης με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind Hellas Α.Ε. (με αρχική επωνυμία STET ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.)

4.Αξιοποίηση αστικού ακινήτου του Δήμου Λεβαδέων στην περιοχή Κρύας Λιβαδειάς (κτιρίου του Ξενία) κατόπιν αποπεράτωσης του έργου «Ανακατασκευή Ξενία Λιβαδειάς».

5.Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής των εγκαταστάσεων λόγω αποχώρησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και παράδοση του στο Δήμο Λεβαδέων.

6.Ανανέωση Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή κ. Αναγνώστου Χρ. Ευθύμιου, σχετική με την εκκαθάριση της «Κοινοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης Κυριακίου».

7.Περί εκμίσθωσης αγροτεμαχίου στη Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου Δ.Λ. στη θέση Ράχη.

8.Περί εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης γης στην Τ.Κ. Πρ. Ηλία Δ.Λ. στη θέση «ΒΟΡΟΣ ή ΒΟΪΔΟΛΙΒΑΔΟ».

9.Περί εκμίσθωσης αγροκτήματος στην Τ.Κ. Χαιρώνειας Δήμου Λεβαδέων, στη θέση «ΒΡΟΥΛΙΕΣ».

10.Λήψη απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ».

11.Έγκριση 4ου Τακτοποιητικού ΑΠΕ του έργου : «Ανακατασκευή Ξενία Λιβαδειάς».

12.Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων  στον ΟΑΣΕ.

13.Γνωμοδότηση του Δ.Σ για τις μεταβολές (ιδρύσεις, προαγωγές, καταργήσεις, συγχωνεύσεις) των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

14-46. Διαγραφές οφειλών (32 εισηγήσεις). 



                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 Καλλιαντάσης Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν τη γέφυρα σκουπιδότοπο στα Βάγια-φωτο

Μετά από καταγγελία  ότι  στήν τάφρο λυμάτων  τής ΔΚ ΒΑΓΙΩΝ  κάποιος  έχει  μετατρέψει  το  συγκεκριμένο  σημείο {  γεφυρα} σε σκουπιδότοπο  πήγαμε   ,  διαπιστώσαμε  φωτογραφίσαμε  τα  εξής...........................

Αναδημοσίευση απο diaylos-9.blogspot.gr/

 Επίσης  δέν  έχουν  κατασκευαστεί  τά προστατευτικά   στην  γέφυρα  μέ  κίνδυνο  γιά   διερχόμενους οδηγούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους εργαζομένους του Δήμου


Την καθιερωμένη συνάντηση, πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τους υπαλλήλους όλων των Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου  Θηβαίων, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, προκειμένου να τους ενημερώσει για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση του Δήμου, σε μία ιδιαίτερα σημαντική και δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου (μειώσεις χρηματοδοτήσεων, χρέη, έλλειψη προσωπικού, διαθεσιμότητες υπαλλήλων).

Τόνισε ωστόσο ότι χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων ο Δήμος λειτουργεί, παρόλο που δεν δίνεται η ευκαιρία για περισσότερη ανάπτυξη αλλά και εξυπηρέτηση των Δημοτών σε ορισμένους τομείς της καθημερινότητας.

Παρουσίασε επίσης τα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ, ΘΗΣΕΑ και ΣΑΤΑ και τις προτάσεις για έργα-μελέτες που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση και αναμένονται σχετικές αποφάσεις. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά :
« Παρόλα τα προβλήματα ο Δήμος συνεχίζει τα έργα. Είναι βέβαιο πως ο δρόμος που χαράχθηκε για την παρούσα Δημοτική αρχή είναι δύσκολος και δύσβατος, λόγω της μείωσης των εσόδων του Δήμου αλλά και της αύξησης του πληθυσμού και των υποχρεώσεων
Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο επ’ ωφελεία του Δήμου και των δημοτών»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δήμαρχος, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που αγωνίσθηκαν για να διαφυλάξουν την εθνική μας  ανεξαρτησία, αναφέρθηκε στα γεγονότα που έγραψαν τις χρυσές σελίδες του έπους του  ’40 και του «ΟΧΙ», με παράλληλη χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Στη συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θηβαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια ATM δεν θα δίνουν χρήματα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου


Μέσα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των συστημάτων δύο τραπεζών, της AlphaBank και της Εμπορικής και γι’αυτό θα υπάρξουν διαστήματα κατά τα οποία δεν θα μπορούν οι καταθέτες να εκτελούν βασικές εργασίες όπως η ανάληψη χρημάτων από ATM.

Η διαδικασία ξεκινάει από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.

Από την Τρίτη, οι δύο τράπεζες θα έχουν γίνει μια και μηχανογραφικά κάτι που θα εξυπηρετήσει αφάνταστα τους πελάτες ειδικά της Εμπορικής οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όλες τις δουλειές τους από ένα δίκτυο με τουλάχιστον 1100 καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα υπάρξουν και διακοπές ορισμένων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, οι χρεωστικές κάρτες της Εμπορικής, (cashcards) δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών παρά μόνο στα ATM της AlphaBank.

Καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών της ενοποιήσεως, θα γίνονται κανονικά αναλήψεις από ΑΤΜ με όλες τις κάρτες εκδόσεως Alpha Bank, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις λοιπές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και άλλων εναλλακτικών δικτύων, που όμως θα αποκατασταθούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν.

Από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα Καταστήματα διευρυμένου ωραρίου της Τραπέζης, συμπεριλαμβανομένου του Καταστήματος του Αερολιμένος Αθηνών.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013, οι βασικές συναλλαγές (αναλήψεις, ερωτήσεις υπολοίπου) με κάρτες εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του δικτύου των 1.310 ΑΤΜ της Alpha Bank και όχι από τα ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Η λειτουργία των καρτών εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα διακοπεί μεταξύ 4.00π.μ. και 10.00 π.μ. της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου.

Από τις 8.00μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, θα διακοπεί οριστικά η λειτουργία των υπηρεσιών Emporiki e-Banking, Emporiki Mobile Banking και Emporiki Phone Banking. Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, οι πελάτες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Μobile Banking και Alpha Phone Banking αντιστοίχως.

Από τις 4.00μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, δεν θα είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία Μαζικών Πληρωμών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki e-business pay). Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, η υπηρεσία θα ενταχθεί στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki Secure e-Commerce) θα ενταχθεί στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank την εβδομάδα 21-25 Οκτωβρίου 2013.

Όλοι οι Πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την ενιαία Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως της Alpha Bank στα τηλέφωνα 801 11 326 0000 (από σταθερό και κλήσεις από την Ελλάδα) και +30 210 326 0000 (από κινητό και κλήσεις από το εξωτερικό).

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Στρασβούργο ο Περγαντάς


Από Δευτέρα 28/10/2013 έως Πέμπτη 31/10/2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Αυτοδιοίκησης , θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, με βασικό θέμα συζήτησης για την οικονομική κρίση και πως επηρεάζει αυτή την Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Καλές" μητέρες απο Θήβα και Λιβαδειά έβγαζαν τα παιδιά τους στην ζητιανιά



Συνελήφθησαν δύο (2) γυναίκες, μία ημεδαπή και μία αλλοδαπή, στις περιοχές της Θήβας και της Λιβαδειάς, οι οποίες εξωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους σε επαιτεία

Συνελήφθησαν, χθες (24-10-2013) πρωινές και μεσημβρινές ώρες, στις περιοχές της Λιβαδειάς και της Θήβας, από αστυνομικούς των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, μία 29χρονη ημεδαπή και μία 27χρονη υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίες εξωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί συνελήφθη στη Λιβαδειά η 29χρονη, διότι εξωθούσε σε επαιτεία την 10χρονη κόρη της.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι συνελήφθη στη Θήβα η 27χρονη, διότι εξωθούσε σε επαιτεία τον 6χρονο γιο της. Επιπλέον στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό, προερχόμενο από επαιτεία.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για την καταπολέμηση της επαιτείας, αλλά και την εκμετάλλευση και εξώθηση ανήλικων παιδιών σε αυτή, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Το καρτέλ ναρκωτικών προσπάθησε να γεμίσει την Ελλάδα κοκαΐνη -βίντεο

Στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ», που ολοκληρώθηκε χθες, εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνικά δίκτυα (cartel) εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας.

Η εξάρθρωση του cartel είναι αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και παραλλήλων αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική και τα Χανιά.

Στην επιχείρηση συνέδραμε το Τμήμα Δίωξης Όπλων και Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών ( DEA ). Συμμετείχαν συνολικά (100) αστυνομικοί, (10) υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. και σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 16 άτομα - μέλη του cartel , το οποίο χαρτογραφήθηκε πλήρως ως προς την εσωτερική του σύνθεση, την ιεραρχική του δομή, το ρόλο των μελών του και τις επιμέρους διασυνδέσεις τους, ενώ διακριβώθηκε ότι αποτελείται από πέντε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν αυτοτελώς ή συνεργαζόμενες μεταξύ τους, στη συστηματική εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης στη χώρα μας.

16 συλληφθέντες

    45χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ηγετικό στέλεχος του διεθνικού εγκληματικού δικτύου, διωκόμενος σε διεθνές επίπεδο, με εκκρεμείς ερυθρές Αγγελίες της INTERPOL , για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας (συμβόλαιο θανάτου) εντός πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, πράξεις που έλαβαν χώρα στη Γεωργία. Επίσης κατηγορείται για πλαστογραφία και διακεκριμένη (μεγάλης κλίμακας) απάτη, πράξεις που έλαβαν χώρα στο Αζερμπαϊτζάν.
    33χρονος ομογενής από την Αλβανία, ηγετικό στέλεχος του διεθνικού εγκληματικού δικτύου, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, η οποία αφορά αντιδικία για μεταφορά ποσότητας 26 κιλών κοκαΐνης, από τη Μαδρίτη Ισπανίας προς την Ελλάδα.
    42χρονος αλλοδαπός ηγετικό στέλεχος του δικτύου, μόνιμος κάτοικος Μαδρίτης Ισπανίας
    57χρονος υπήκοος Βενεζουέλας
    51χρονος υπήκοος Ουκρανίας
    τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 27, 35, 44 και 61 ετών
    τρεις ομογενείς από την Αλβανία, ηλικίας 31, 34 και 37 ετών και
    τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 33 και 36 ετών

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Στη σχετική δικογραφία, περιλαμβάνονται άλλοι 7 άνδρες (ημεδαποί και αλλοδαποί), ως διευθύνοντες ή μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, από τους οποίους τέσσερις είναι έγκλειστοι σε ελληνικές φυλακές, ένας σε φυλακές της Βενεζουέλας και οι υπόλοιποι δύο είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Επιπλέον, στο εγκληματικό δίκτυο συμμετείχε και 44χρονος Ανθυπαστυνόμος, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή του σε άλλη εγκληματική οργάνωση διάπραξης ενόπλων ληστειών σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων κ.ά. εμπορευμάτων, καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων, η οποία εξαρθρώθηκε στα τέλη Αυγούστου (Σχετ. οι από 02.09.2013 δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ).

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν κατασχεθεί :

    146,5 κιλά κοκαΐνης,
    το χρηματικό ποσό των 352.000 € σε μετρητά και 500.000 € σε τραπεζικούς λογαριασμούς,
    πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες και δεκαπέντε (15) φυσίγγια,
    εννιά (9) πολυτελή αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσικλέτα,
    πενήντα (50) συσκευές κινητών τηλεφώνων,
    τρεις (3) φορητοί υπολογιστές,
    τρία (3) ipad και ένα (1) ipod, καθώς και
    πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα .

Πιο αναλυτικά η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία εκδόθηκε μετά από πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφορικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών από εγκληματικές οργανώσεις.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, το εγκληματικό δίκτυο είχε διεθνική δράση και αναλάμβανε την αγορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από χώρες της Λατινικής Αμερικής (Κολομβία, Εκουαδόρ και Βενεζουέλα), τις οποίες στη συνέχεια εισήγαγε στη χώρα μας, είτε μέσα σε εμπορευματοκιβώτια (απευθείας ή μέσω Αλβανίας), είτε μέσα σε χειραποσκευές από αέρος, ενώ στη συνέχεια τις προωθούσε για διακίνηση στο εσωτερικό της χώρας .

Η αγορά κοκαΐνης απευθείας από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής αποσκοπούσε στη μεγιστοποίηση του παράνομου κέρδους της εγκληματικής οργάνωσης, λόγω της χαμηλής τιμής και της εγγύτητας με τις χώρες παραγωγής του ναρκωτικού αυτού.

Πως δρούσαν οι έμποροι ναρκωτικων

Τα μέλη του εγκληματικού cartel, προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν κυρίως το διαδίκτυο και τα εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις μεταξύ τους επικοινωνίες

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, η πρώτη εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε από τον 45χρονο ομογενή από τη Γεωργία, ενώ ξεκίνησε τη δράση της τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, με σκοπό την αγορά ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική και την περαιτέρω μεταφορά τους στη χώρα μας με φορτηγό πλοίο.

Για τη μεταφορά των χρηματικών ποσών, που προέρχονταν από την εμπορία των ναρκωτικών, στρατολογούσαν «αχυράνθρωπους» και χρησιμοποιούσαν την «τεχνική του μυρμηγκιού», δηλαδή κατάτμηση του συνολικού ποσού σε περισσότερα μέρη και αποστολή τους, κάθε φορά, κάτω από το όριο υποχρεωτικής αναφοράς ύποπτης συναλλαγής, που έχει τεθεί διεθνώς για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος, ώστε να μην κινούν υποψίες για τη φύση και το σκοπό της συναλλαγής.

Προχθές το απόγευμα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε εμπορευματοκιβώτιο – container , με δηλωθέν νόμιμο φορτίο μπανανών, προερχόμενο από το λιμάνι του Εκουαδόρ, το οποίο αφίχθη την 17-10-2013 με φορτηγό πλοίο (cargo), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, κάτω από το μεταλλικό πάτωμα, 108 ανισοβαρείς συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους 119 κιλών περίπου.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας, μέσω της Αλβανίας.

Ένα από τα ηγετικά της μέλη είναι έγκλειστος στις φυλακές, απ' όπου καθοδηγούσε τα μέλη της οργάνωσης για την παραλαβή και διακίνηση των ναρκωτικών, προέβαινε σε συμφωνίες για την εμπορία κοκαΐνης και συντόνιζε την είσπραξη και συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από την πώληση της.

Όπως προέκυψε η εγκληματική οργάνωση είχε εισαγάγει μέσω Αλβανίας ναρκωτικά στη χώρα μας τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Η τρίτη εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με σκοπό την καθημερινή διακίνηση μικροποσοτήτων κοκαΐνης σε χρήστες, κυρίως στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και του Πειραιά.

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με όρους «φατρίας», καθώς όλα τα μέλη της κατάγονται από την περιοχή των Αγίων Σαράντα Αλβανίας και συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.

Οι ποσότητες που προμηθευόταν, συσκευάζονταν σε δόσεις του ενός (1) γραμμαρίου και κάθε δόση πωλούνταν αντί του ποσού των ογδόντα (80) €.

Η εγκληματική οργάνωση συγκρότησε ένα κλειστό κύκλο αγοραστών ναρκωτικών ουσιών, χρηστών κοκαΐνης, τους οποίους προμήθευε με δόσεις, κατόπιν παραγγελίας τους. Για να ενταχθεί κάποιος χρήστης στον κύκλο του «πελατολογίου» της οργάνωσης θα έπρεπε να τον έχει συστήσει άλλος αγοραστής - χρήστης που αναγνωριζόταν από την οργάνωση ως αξιόπιστος.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα προέκυψαν συνολικά (67) αγοραστές δόσεων κοκαΐνης, εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν πλήρως οι (45), οι οποίοι προμηθεύτηκαν από την οργάνωση, από ελάχιστα γραμμάρια έως μερικές δεκάδες γραμμαρίων κοκαΐνης.

Η τέταρτη εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2013 με σκοπό τη μεταφορά και τη διάθεση ναρκωτικών στη χώρα μας, από τη Βενεζουέλα.

Ο επικεφαλής της δεν εμπλέκονταν απευθείας στην αγορά και διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά ανέθετε τις διαπραγματεύσεις και τις επικοινωνίες με τη Βενεζουέλα καθώς και τα ταξίδια για την προμήθεια και μεταφορά της κοκαΐνης, στα άλλα μέλη που ενεργούσαν υπό τις εντολές του.

Η πέμπτη εγκληματική οργάνωση, που είναι και η πλέον ολιγομελής, συγκροτήθηκε επίσης από τον Ιούνιο του 2013, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ποσοτήτων κοκαΐνης, που εισάγονταν από την Λατινική Αμερική, σε αγοραστές στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση ΥΠΑΑΤ σε Μπασιάκο,Σταθά για αποκατάσταση-αποζημίωση απο τη φωτιά του Αυγούστου


                 «Αποζημίωση-αποκατάσταση για ζημιές από πυρκαγιά στην Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ:     1. Η Ερώτηση 1123/30-8-2013
               2. Η Ερώτηση 1261/3-9-2013

Απαντώντας στις παραπάνω Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Σταθάς και Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου του 2013 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λεβαδέων ΠΕ Βοιωτίας, σε  έκταση περίπου 35.000 στρεμμάτων (κυρίως δασική αλλά και καλλιεργήσιμη), ζημιές προξενήθηκαν σε αποθηκευμένα προϊόντα (άχυρο, μηδική, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι και σιτάρι), ζωικό (αιγοπρόβατα και μελισσοσμήνη), φυτικό (κυρίως ελιές αλλά και αμπέλια, βερίκοκα κ.λπ.) και πάγιο (σταβλοϋπόστεγα, στάβλοι, υπόστεγα και αποθήκες) κεφάλαιο.

Αναλυτικότερα:
Α. Για τις ζημιές του φυτικού και παγίου κεφαλαίου, καθώς και των αποθηκευμένων προϊόντων, οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. διενήργησαν άμεσα επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και οι εκτιμήσεις των ζημιών στο πάγιο κεφάλαιο και στα αποθηκευμένα προϊόντα έχουν ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα:
- για τα αποθηκευμένα προϊόντα, ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Βλάσση και Χαιρώνειας του ανωτέρω Δήμου και έχουν καταγραφεί 2.110 μπάλες άχυρο, 12.730 μπάλες μηδική και 19 τόνοι καρπού σε κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι και σιτάρι.

Οι εκτιμήσεις στη Λιβαδειά θα διενεργηθούν  άμεσα, ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν  δηλωθεί 790 μπάλες μηδική, 780 μπάλες άχυρο και 8.500 κιλά καρπού ζωοτροφής.

- για το πάγιο κεφάλαιο, οι ζημιές που αναφέρθηκαν  από τις ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες αφορούν, μέχρι στιγμής, 7 σταβλοϋπόστεγα, 12 στάβλους και 17 αποθήκες - υπόστεγα, οι εκτιμήσεις των οποίων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. 

- για το φυτικό κεφάλαιο έχουν γίνει, έως τώρα, 60 αιτήσεις σε Αγ. Βλάσση και Χαιρώνεια που αφορούν 2.500 ελαιόδενδρα και 100 στρέμματα αμπέλια. Στη Λιβαδειά έγιναν 26 αιτήσεις  που αφορούν 2.200 ελαιόδενδρα, 10 στρέμματα αμπέλια, 50 βερικοκιές και μεμονωμένα άλλα δένδρα, οι καταγραφές των οποίων θα διενεργηθούν μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων.

Στη συνέχεια, οι ζημιές του φυτικού και παγίου κεφαλαίου, καθώς και των αποθηκευμένων προϊόντων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας 2007-2013 (2006/C 319/EΚ), θα ενταχθούν, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (Οκτωβρίου 2013), σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων, το οποίο θα αφορά στις πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε όλη τη  χώρα το 2013. Το εν λόγω πρόγραμμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε., μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον το πρόγραμμα εγκριθεί από την Ε.Ε., ο ΕΛΓΑ θα μπορεί να καταβάλει τις ενισχύσεις στους επιλέξιμους παραγωγούς.  

Β. Για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης του Ζωικού Κεφαλαίου, διενεργήθηκαν εκτιμήσεις σε 357 αιγοπρόβατα και 22 μελισσοσμήνη.

Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση οι τελευταίοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Όσον αφορά σε έργα πρόληψης και αποκατάστασης δασών από καταστροφές λόγω πυρκαγιάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», και, συγκεκριμένα, στο Μέτρο 226 «Αποκατάσταση του δασοκομικού δυναμικού και εισαγωγή δράσεων πρόληψης», περιλαμβάνονται τρεις Δράσεις που στοχεύουν, η πρώτη στη βελτίωση των συνθηκών πρόληψης, η δεύτερη σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και η τρίτη σε έργα αναδασώσεων και  αποκατάστασης του δασοκομικού δυναμικού της χώρας.
Σημειώνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί προκήρυξη για όλο το Μέτρο με ημερομηνίες από 10/5/2011 έως 30/9/2011, ενώ, μετά από παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αυτή έληξε στις 14/10/2011.

Αναλυτικότερα:

- Δράση 1: «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων και αποκατάστασης δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές κυρίως από πυρκαγιές».
Κατατέθηκαν 177 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 55 πράξεων. Από την Π.Ε. Βοιωτίας έγινε μία αίτηση από το Δασαρχείο Θήβας, σχετικά με Βελτίωση-Διάνοιξη δασικής οδού από δρόμο Μεταξά μέχρι Σταμάτα Τ.Κ. Στεφάνης Δερβενοχωρίων  Δ. Τανάγρας περιοχής Δασαρχείου Θηβών, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 540.516,30 €.

- Δράση 2: «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών».
Κατατέθηκαν 35 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 28 πράξεων. Από την ΠΕ Βοιωτίας δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

- Δράση 3: «Έργα Αναδάσωσης. Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα αποκατάστασης καμένων εκτάσεων».
Κατατέθηκαν 32 αιτήσεις σε όλη τη χώρα. Η Επιτροπή αξιολόγησης, μετά τον έλεγχο των φακέλων υποψηφιότητας και τη λήψη διευκρινίσεων από τους Δικαιούχους, όπου αυτό ήταν απαραίτητο, προέβη στην ένταξη 26 πράξεων. Από την ΠΕ Βοιωτίας έγιναν δύο αιτήσεις. Η μία αίτηση κατατέθηκε από το Δασαρχείο Θήβας σχετικά  με την αποκατάσταση δασικής βλάστησης στην καμένη  περιοχή προστατευτικού δάσους Τρέπια Σχηματαρίου Δ.Τανάγρας, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 2.005.220,00 € και η άλλη αίτηση κατατέθηκε από το Δασαρχείο Λειβαδιάς, σχετικά με αναδασώσεις καμένων εκτάσεων στη Δ.Θ. Αγ. Φανούριος-Τζιμέικα-Πέρα Χωριό Δήμου Λιβαδειάς, περιοχής Δασαρχείου Λιβαδειάς, η οποία, μετά τη θετική αξιολόγηση από τη γνωμοδοτική επιτροπή, εντάχθηκε με προϋπολογισμό 940.000,00 €.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι διανύουμε το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, θα εξετασθεί η πιθανότητα για νέα προκήρυξη του Μέτρου 226, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του χρηματοδοτικού σχήματος του Μέτρου.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Ενέργειας  & Κλιματικής Αλλαγής.

   
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ



  ΜΑΞΙΜΟΣ  ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Υπουργείο Εσωτερικών -Γραφ. κ. Υπουργού
2. Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας-Γραφ. κ. Υπουργού
3. Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού-Γραφ. κ. Υπουργού
4. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας
    & Κλιματικής Αλλαγής-Γραφ. κ. Υπουργού
5. Βουλευτή κ. Γ. Σταθά
6. Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Aιτήσεις για τις “Εξετάσεις ελληνομάθειας” της Γ.Γ Δια Βίου Μάθησης

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να διοργανώσει το

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

εξετάσεις για την πιστοποίηση της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι υπήκοοι τρίτων χωρών (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
•    να είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,
•    να μένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την Τρίτη 15/10/2013 έως και την Δευτέρα 4/11/2013, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) της περιοχής τους καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από 16:30 έως 20:30.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νομό Βοιωτίας βρίσκεται στον Ορχομενό (Mινύου 3, (Πρώην Κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας), ΤΚ 32200, Ορχομενός, τηλ.: 22610 – 39045). 

-    Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από παράβολο, αξίας εξήντα (60) ευρώ, υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 2333).
-    Οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετέχουν μόνον στη γραπτή εξέταση στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού καταβάλλουν μειωμένο παράβολο αξίας εικοσιπέντε (25) ευρώ.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ: www.gsae.edu.gr
Και στα τηλέφωνα:    213 – 131 1667
213 – 131 1678
213 – 131 1652

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ        ΣΔΕ   
ΚΩΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ         ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ   
(Συμπληρώνεται από τον Φορέα)

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Δηλώνω υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του άρ. 22, παρ. 6 του Ν. 1599/1986 ότι
α.    διαμένω νόμιμα στην Ελλάδα    
β.    είμαι 16 ετών και άνω   
γ.    δεν είμαι υπήκοος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης   
δ.    δεν είμαι πολιτικός πρόσφυγας ή αιτών πολιτικού ασύλου   
ε.    επιθυμώ να εξεταστώ για την πιστοποίηση γνώσης ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού   
στ.    κατέχω πιστοποιητικό ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας επιπέδου Α ή Α2 και επιθυμώ να εξεταστώ μόνο για την πιστοποίηση γνώσης στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού   
ζ.    Κατατέθηκε το σχετικό παράβολο   

Α. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ*        ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ   
ΟΝΟΜΑ*        ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ*        Τ. Κ.   
ΧΡΟΝ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ        ΔΗΜΟΣ   
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ**        ΝΟΜΟΣ   
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ**        ΤΗΛΕΦΩΝΟ   
ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ        ΕΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   
ΑΡ. ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ        ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ Ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ   
ΦΥΛΟ    Άνδρας        ☐            Γυναίκα        ☐
ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΩ    Α.
Β.
Γ.

ΕΧΩ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΟΡΑΣΗΣ
Αναφέρετε τι πιστοποιητικό έχετε, που βεβαιώνει τη συγκεκριμένη πάθηση.   
ΕΧΩ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΚΟΗΣ
Αναφέρετε τι πιστοποιητικό έχετε, που βεβαιώνει τη συγκεκριμένη πάθηση.   
ΕΧΩ ΔΥΣΛΕΞΙΑ
Αναφέρετε τι πιστοποιητικό έχετε, που βεβαιώνει τη συγκεκριμένη πάθηση.   
*    Τα στοιχεία συμπληρώνονται με λατινικούς χαρακτήρες.
**    Συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρες η ονομασία στην επίσημη γλώσσα της χώρας προέλευσης ΚΑΙ η ελληνική ονομασία με ελληνικούς χαρακτήρες.

Αποδέχομαι τη συλλογή και στατιστική επεξεργασία των παραπάνω προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 περί «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

                                Ημερομηνία ……………………………
                                    Ο/Η ΑΙΤΩΝ/-ΟΥΣΑ




ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως ή μέσω του κηδεμόνα τους ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. της Περιφέρειας και του Νομού, στην οποία υπάγονται.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1.    Μία (1) φωτογραφία μικρού μεγέθους
2.    Φωτοαντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου αναγνωρισμένου από τη χώρα μας (με εξαίρεση όσους έχουν λάβει άδεια διαμονής ως στερούμενοι διαβατηρίου)
3.    Άδεια διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής (ακριβές φωτοαντίγραφο)
4.    Παράβολο 60 € ή 25 € ανάλογα με το εύρος της εξέτασής τους
5.    Αίτηση που χορηγείται προς συμπλήρωση από την Επιτροπή Οργάνωσης των Εξετάσεων, στα κατά τόπους Σ.Δ.Ε.



Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και την 28η Οκτωβρίου με βορειάδες και κατά τόπους νεφώσεις
Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός του ερχόμενου τριημέρου με νεφώσεις κατά τόπους, βορειάδες και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 10 βαθμούς κελσίου για τα βόρεια της χώρας, που θα φτάσει μέχρι και τους 24 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:


Σάββατο 26-10-2013


Καιρός: στα ανατολικά και νότια τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα:

Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Δυτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Κυριακή 27-10-2013


Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και Νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Δευτέρα 28-10-2013


Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πενταπλάσιος ο φόρος για τα αγροτεμάχια με κατοικία

Αντιμέτωποι με τη τιμωρητική, σχεδόν εκδικητική, διάθεση του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες κατοικιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων ακόμα και των... γιαπιών, καθώς οι στρεβλώσεις που παρατηρούνταν στο ισχύον πλαίσιο φορολόγησης, παίρνουν μόνιμη μορφή με τον Ενιαίο Φόρο.

Τουλάχιστον παραλογισμός χαρακτηρίζεται το ότι είναι 5πλάσιος ο φόρος στα αγροτεμάχια εάν έχουν κατοικία ανεξαρτήτως επιφάνειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι για 10 στρέμματα στη Π. Φώκαια, παραθαλάσσια, σε επαρχιακή οδό, ο φόρος- εάν δεν υπάρχει κατοικία στο αγροτεμάχιο- υπολογίζεται στα 173,25 ευρώ, αλλά εάν υπάρχει κατοικία, τότε ο φόρος πενταπλασιάζεται και φτάνει στα 866,25 ευρώ!!! Για 3,5 στρέμματα στη Ραφήνα, με μονοετή καλλιέργεια, όχι παραθαλάσσιο, ο Φόρος χωρίς κατοικία υπολογίζεται στα 20,21 ευρώ, αλλά αν υπάρχει κατοικία διαμορφώνεται στα 101,05 ευρώ! Για 20 στρέμματα στην Καλαμάτα, ελαιώνα, όχι παραθαλάσσιο, ο Φόρος χωρίς κατοικία είναι 65 ευρώ, αλλά εάν υπάρχει κατοικία ο ιδιοκτήτης "τιμωρείται" με 325 ευρώ!

Το χέρι στη τσέπη θα συνεχίσουν να βάζουν και όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν, πλέον, να αποπερατώσουν τη κατασκευή κατοικίας, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ο φόρος στα γιαπιά υπολογίζεται με Συντελεστή απομείωσης 0,4, ενώ ως ημιτελή θεωρούνται όσα δεν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή έχουν εργοταξιακό ρεύμα και παραμένουν «κενά». Για 70 τ.μ. Μονοκατοικία, 5ετίας, στη Νάξο, ο Φόρος εάν είχε ολοκληρωθεί η κατοικία, θα ήταν 514 ευρώ αλλά και τώρα θα επιβαρύνεται με φόρο 206 ευρώ! Ανάλογες είναι οι επιβαρύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Για 100 τ.μ. μονοκατοικία, 5ετίας, ο φόρος... γιαπιού στη Τήνο διαμορφώνεται στα 245 ευρώ, στην Ερέτρια στα 157 ευρώ, στα Χανιά στα 294 ευρώ, στη Κέρκυρα στα 490 ευρώ!

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου φαίνεται να υπάρχει ελάφρυνση από την εφαρμογή του νέου Φόρου, αυτό προκύπτει εάν η σύγκριση γίνει και με το Τέλος Ακινήτων, που είχε υποτίθεται Έκτακτο χαρακτήρα. Για 80 τ.μ. στη Πετρούπολη, 10ετίας, 3ου ορόφου, με πρόσοψη, το 2013 ο ιδιοκτήτης του δεν επιβαρύνθηκε με ΦΑΠ αλλά μόνο με Έκτακτο Τέλος Ακινήτων 391 ευρώ. Το 2014, θα κληθεί να πληρώσει Ενιαίο Φόρο 341 ευρώ. Για 100 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη, 5ετίας, 4ου ορόφου, γωνιακό, το 2013 ο ιδιοκτήτης του επιβαρύνθηκε με ΦΑΠ 90 ευρώ αλλά και με Έκτακτο Τέλος Ακινήτων 1.020 ευρώ. Το 2014, ο φόρος, που ενσωματώνει το Έκτακτο Τέλος, υπολογίζεται στα 756 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές


Έκτακτα μέτρα για την έξοδο της 28ης Οκτωβρίου
Σε ισχύ τίθενται τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα της τροχαίας στις εθνικές οδούς ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών (με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου):

Παρασκευή (25.10.2013) στο ρεύμα εξόδου από 6.00 – 21.00

Σάββατο (26.10.2013) στο ρεύμα εξόδου από 08.00 – 13.00

Δευτέρα (28.10.2013 στο ρεύμα εισόδου από 15.00 – 21.00

Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού της τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, προβλέπουν:

-Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

-Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

-Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

-Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

-Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Με επιτυχία η ημερίδα για τον Αγροδιατροφικό Πολιτισμό «Ελληνικές Γεύσεις»



Ημερίδα με θέμα τις Ελληνικές Γεύσεις και τον Αγροδιατροφικό Πολιτισμό διοργάνωσαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στη Θήβα, η «Αγροζεύξη», ο Συνεταιρισμός Γυναικών Θήβας «Το Μοσχοκάρφι», ο Σύλλογος «Διρκαίος Κύκνος» και η Ε.Α.Σ. Θήβας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη μεσογειακή διατροφή και την υγεία, τις νέες τεχνολογίες στο χώρο παραγωγής τροφίμων, την αγροφιλία και τις αγροσυνεργασίες.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο καρδιολόγος κ. Κων/νος Τούτουζας, η Δρ. Ιατρικής Βιοτεχνιλογία κ. Αλ. Παύλου, η διατροφολόγος κ. Κων/να Πάλιου, ο Συγγραφέας κ. Μ.Χαραλαμπίδης, η κ. Μ. Κανάκη μέλος του ΚΕΑΝ και ο κ. Γιάννης Σάρρος μέλος της Αγροζεύξης.

Την  εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων, χαιρέτησε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, συγχαίροντας τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.


Όπως είπε στην ομιλία του :
« Ο Δήμος Θηβαίων είναι μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή με σύγχρονες δυναμικές καλλιέργειες και προοδευτικούς παραγωγούς, οι οποίοι με θέληση και δυναμισμό, φροντίζουν τη γη και τις καλλιέργειές τους, αναβαθμίζοντας διαρκώς την ποιότητα των προϊόντων τους.
Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε την αγροτική οικονομία, γιατί πιστεύουμε ότι ο δρόμος της πολυπόθητης ανάπτυξης γι’ αυτή τη χώρα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, θα χαραχθεί πάνω σ’ αυτήν.
Η διατροφή, πέρα από βιολογική ανάγκη αποτελεί και στοιχείο πολιτισμού. Από τα συμπόσια της αρχαιότητας μέχρι το σημερινό οικογενειακό τραπέζι, η διατροφή κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του ψυχισμού και αποτελεί φιλοσοφία ζωής και δείκτη ευζωΐας.
Μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό αλλά τολμώ να πω ότι σε αυτή τη διάσταση, η οποία διαμορφώνει πολλές άλλες πτυχές του βίου μας, ο Έλληνας υπερέχει σε σχέση με γείτονες, φίλους και συμμάχους.
Επιβάλλεται λοιπόν να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, όπως είναι η μεσογειακή δίαιτα, πλεονεκτήματα που είναι μέρος της ιστορίας μας, της παράδοσής μας και τώρα μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από τις νέες τεχνολογίες» .

Ο κ. Δήμαρχος μάλιστα προ ημερών είχε παραβρεθεί στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Αγροζεύξης κ. Γιάννης Σκούμας και μέλη αυτής με αγρότες και κτηνοτρόφους από την περιοχή της Λακωνίας, στα πλαίσια συνεργασίας.

Στην ημερίδα για τον Αγροδιατροφικό Πολιτισμό παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Σταθάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.



Στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, λειτούργησε παράλληλα και έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ