Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Γιούχαραν την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της Λιβαδειάς-βίντεο




Η έντονη διαμαρτυρία των μαθητών της τεχνικής σχολής, που γιούχαραν την εξέδρα των επισήμων, σκίασε την μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της Εθνικής επετείου.

Τα μηνύματα των εκπροσώπων της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης από τη Λιβαδειά, είχαν αναφορά στην οικονομική κρίση και στην ανάγκη για ενότητα του λαού.

 Δείτε ολόκληρη την παρέλαση της Λιβαδειάς

 από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Με περηφάνεια παρέλασαν τα σχολεία του Δήμου Αλιάρτου-φωτορεπορτάζ

 Δυναμικό ήταν το «παρών» της νεολαίας του Δήμου Αλιάρτου στην παρέλαση για την  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και επιμνημόσυνη δέηση.  Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Αλιάρτου κ.Ντασιώτη, τους επικεφαλής  των τοπικών φορέων και συλλόγων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών από τα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αλιάρτου.
 Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στους δασκάλους,καθηγητές,και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση, τα οποία δεν κάμφθηκαν από τον φθινοπωρινό ήλιο και παρήλασαν με σεμνότητα και παράστημα.















 



OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ξυπόλυτες μαθήτριες!

Τον γύρο του κόσμου κάνουν από χθες οι φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης όπου μαθήτριες περπατούν ξυπόλητες.



Οι φωτογραφίες με τις ξυπόλητες μαθήτριες οι οποίες επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, φιγουράρουν σε ιστοσελίδες διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Να σημειωθεί πως ανάλογη διαμαρτυρία είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι.



seleo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά στη Φθιώτιδα


Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο όρος Καλλίδρομο μεταξύ της Καρυάς και των Βασιλικών στη Φθιώτιδα. Στο συντονιστικό κέντρο της Π.Υ. στη Λαμία έχει συναγερμός και ισχυρές δυνάμεις από όλους σχεδόν τους σταθμούς της Φθιώτιδας, αλλά και της Βοιωτίας έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Ωστόσο η επιχείρηση της κατάσβεσης είναι δύσκολη, αφού το μεγαλύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι σε δύσβατη περιοχή, για αυτό κλήθηκαν να συνδράμουν από αέρος και δύο αεροσκάφη.

 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της Ημέρας

Οι μαθητές νίκησαν τον ρατσισμό
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση στη Θήβα-φωτο-βίντεο




Με μία όμορφη ηλιόλουστη ημέρα γιόρτασε η πόλη της Θήβας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου! Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε και χειροκρότησε τα νιάτα της Θήβας, τα παιδιά του μέλλοντος της Ελλάδας. Ένα μέλλον που πολλοί δε θέλουν να έχουμε αλλά όπως το αποδεικνύει η σημερινή μέρα, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!!!

Πολλοί οι καλεσμένοι μας σήμερα στην πόλη της Θήβας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεώργιος, οι Βουλευτές Βοιωτίας, κ.Μπασιάκος, κ.Καράμπελας, κ.Σταθάς καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Μουλκιώτης.

Το πλήθος καταχειροκρότησε τις ένοπλες δυνάμεις  που παρέλασαν με περηφάνεια.

Θα παρακολουθήσετε όλο το βίντεο που ακολουθεί από την κατάθεση στεφάνων καθώς και όλη την παρέλαση .Viotiashop
Φωτογραφικό υλικό εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Ορχομενό για δικαστικές εκκρεμότητες



Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (27-10-2013) το απόγευμα στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 02-06-2008 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ερμούπολης (Σύρου).

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας


Συνελήφθη, χθες (27-10-2013) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 25-06-2002 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 37χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και χρηματική ποινή, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το «Όχι» του ελληνικού λαού


Το «Όχι» του ελληνικού λαού

Με την ανακοίνωση του υπουργείου Στρατιωτικών να παίζει στα ραδιόφωνα και τα έκτακτα παραρτήματα των εφημερίδων που έδιναν την είδηση του ιταλικού τελεσιγράφου και κατ’ επέκταση της εισόδου της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ξύπνησαν οι Έλληνες το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940.





Νωρίτερα τα ξημερώματα με την επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη στην κατοικία του Ιωάννη Μεταξά γράφτηκε ο πρόλογος για το έπος του 1940-1941. Μία από τις πιο αιματηρές και ηρωικές σελίδες στην ελληνική ιστορία ξεκίνησαν να γράφονται, με τους Έλληνες να δίνουν σκληρή μάχη κατά των ιταλικών και των γερμανικών στρατευμάτων, να ακολουθεί η κατάληψη των Αθηνών, ο λιμός, τα ολοκαυτώματα και οι θηριωδίες από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι, παρέδωσε στον Ιωάννη Μεταξά τελεσίγραφο του Ιταλού δικτάτορα, Μουσολίνι, ο οποίος ζητούσε την ελεύθερη διέλευση ιταλικών στρατευμάτων, τα οποία θα κατελάμβαναν απροσδιόριστα «στρατηγικά σημεία» εντός της ελληνικής επικράτειας. «Alors, c'est la guerre» δηλαδή στα ελληνικά: «Λοιπόν, έχουμε πόλεμο», φέρεται να απάντησε ο Ιωάννης Μεταξάς.

Λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο ο ιταλικός στρατός είχε εισβάλλει στα ελληνικά εδάφη και επιχειρούσαν να αποκόψουν την Ήπειρο από την Θεσσαλία. Οι Ιταλοί υπολόγιζαν να καταλάβουν μέσα σε πέντε ημέρες την Ήπειρο αλλά ο ελληνικός στρατός κατάφερε μετά από σκληρές μάχες να απωθήσει τον ιταλικό στρατό και  μάλιστα να προελάσει εναντίον του. Μέχρι τις 23 Νοεμβρίου είχε εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ιταλός στρατιώτης από ελληνικό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ από τη μάχη στο ύψωμα 731



Η ηρωική μάχη στο ύψωμα 731

Οι Ιταλοί, από την άλλη πλευρά, θέλοντας να πετύχουν μια νίκη στο αλβανικό μέτωπο πριν την επιβεβλημένη, πλέον, γερμανική εμπλοκή, συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους για μια νέα επίθεση με την κωδική ονομασία «Primavera» (Άνοιξη). Συγκέντρωσαν δεκαεπτά μεραρχίες έναντι των δεκατριών ελληνικών και υπό την επίβλεψη του Μουσολίνι προσωπικά, επιτέθηκαν ενάντια στο στενό της Κλεισούρας.

Η επίθεση διήρκεσε από τις 9 ως τις 20 Μαρτίου, αλλά απέτυχε να απωθήσει τους Έλληνες, κερδίζοντας περιορισμένες μόνο περιοχές, όπως βόρεια της Χειμάρρας και μικρές εκτάσεις περί το Μπεράτι. Η σημαντικότερη μάχη της «εαρινής επίθεσης» ήταν η μάχη του υψώματος 731, όπου οι Ιταλοί ισοπέδωσαν το ύψωμα αλλά παρά την λυσσαλέα επίθεση δεν κατάφεραν να καταλάβουν το ύψωμα. Έκτοτε και μέχρι τη γερμανική επίθεση στις 6 Απριλίου, οι επιχειρήσεις αποκλιμακώθηκαν.



Γερμανική επίθεση

Προβλέποντας τη γερμανική επίθεση, οι Βρετανοί και μερικοί Έλληνες ζητούσαν την υποχώρηση από την Ήπειρο, ώστε να εξοικονομηθούν δυνάμεις που θα μπορούσαν να αποκρούσουν του Γερμανούς. Παρά ταύτα, το εθνικό συναίσθημα δεν επέτρεπε να εγκαταλειφθούν ευαίσθητες εθνικά περιοχές που κατακτήθηκαν με τόσο κόπο. Έτσι, παρά τη στρατιωτική λογική, απορρίφθηκε η ιδέα οπισθοχώρησης έναντι των «ηττημένων» Ιταλών και ο μεγαλύτερος όγκος των ελληνικών δυνάμεων παρέμενε βαθιά στην Αλβανία, ενώ οι Γερμανοί πλησίαζαν. Ο στρατηγός Ουίλσον χλεύασε αυτό το «φετιχιστικό δόγμα του να μη δοθεί ούτε μια σπιθαμή γης στους Ιταλούς» και που οδήγησε στο να μείνουν μόνο έξι από τις εικοσιμία ελληνικές μεραρχίες να αντιμετωπίσουν τη γερμανική επίθεση.



Από τις 6 Απριλίου, οι Ιταλοί ξεκίνησαν εκ νέου την επίθεσή τους στην Αλβανία, μαζί με την επιχείρηση «Μαρίτα» των Γερμανών. Οι αρχικές επιθέσεις είχαν μικρό αποτέλεσμα, αλλά στις 12 Απριλίου το ελληνικό Γενικό Επιτελείο, θορυβημένο από την ταχύτατη προέλαση των Γερμανών, διέταξε την οπισθοχώρηση από την Αλβανία. Οι Ιταλοί κατέλαβαν την Κορυτσά στις 14 Απριλίου και έφτασαν στις λίμνες Πρέσπες στις 19. Στις 22 Απριλίου έφτασαν στα ελληνο-αλβανικά σύνορα στο χωριό Περάτη και πέρασαν σε ελληνικό έδαφος την επόμενη μέρα.

Στο μεταξύ, στις 18 Απριλίου το μηχανοκίνητο γερμανικό σύνταγμα Σωματοφυλακή SS «Αδόλφος Χίτλερ» (Leibstandarte "Adolf Hitler") κάμπτοντας την τοπική αντίσταση, κατέλαβε το πέρασμα του Μετσόβου, αποκόπτοντας έτσι τον Ελληνικό Στρατό Ηπείρου από τα μετόπισθεν. Την επόμενη μέρα οι Γερμανοί κατέλαβαν τα Ιωάννινα, ολοκληρώνοντας την απομόνωση του ελληνικού στρατού που υποχωρούσε από την Αλβανία. Έχοντας επίγνωση της κρίσιμης κατάστασης, ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου, σε συμφωνία με άλλους στρατηγούς, αλλά χωρίς την εξουσιοδότηση του Στρατάρχη Παπάγου, αντικατέστησε τον Αντιστράτηγο Πιτσίκα και προσέφερε συνθηκολόγηση στον Ζεπ Ντίτριχ (Sepp Dietrich) στις 20 Απριλίου, κυρίως για να αποφύγει ατιμωτική παράδοση στους Ιταλούς.

Οι όροι της παράδοσης θεωρήθηκαν τιμητικοί, καθώς ο ελληνικός στρατός δε θα αιχμαλωτιζόταν, ενώ οι αξιωματικοί θα επιτρεπόταν να διατηρήσουν το ξίφος τους. Ο Μουσολίνι εξοργίστηκε από τη μονομερή αυτή παράδοση και μετά από πολλές διαμαρτυρίες στον Χίτλερ, η τελετή συνθηκολόγησης επαναλήφθηκε στις 23 Απριλίου, για να παρευρεθούν και εκπρόσωποι της ιταλικής πλευράς.

Στις 24 Απριλίου τα ιταλικά στρατεύματα επιτέθηκαν μαζί με τα γερμανικά στην Αττική, κοντά στην Αθήνα, ενώ οι ηττημένοι Βρετανοί ξεκίνησαν την αποχώρησή τους. Παράλληλα, η Βουλγαρία εισέβαλε στην Θράκη και κατέλαβε μια περιοχή γύρω από την Ξάνθη. Στις 3 Μαΐου, μετά την κατάληψη και της Κρήτης, έγινε μια θεαματική ιταλο-γερμανική παρέλαση στην Αθήνα για να εορταστεί η νίκη του Άξονα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τον ενιαίο φόρο ακινήτων


Τεράστιες επιβαρύνσεις για τα οικόπεδα, για πρώτη φορά φορολογούνται τα αγροτεμάχια, μικρές ελαφρύνσεις για όσους διαθέτουν μόνο κατοικία.

Γνώσεις μαθηματικών και υπομονή θα χρειαστούν όσοι θέλουν να υπολογίσουν μόνοι τους τον φόρο για τα εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα ή οικισμού που θα εφαρμοστεί το 2014. Πρόκειται για έναν πολύπλοκο μαθηματικό τύπο ο οποίος οδηγεί σε τεράστιες επιβαρύνσεις κυρίως για όσους έχουν οικόπεδα σε ακριβές περιοχές. Μάλιστα, στην περίπτωση που υπάρχει κτίσμα εντός του οικοπέδου μπορεί ο φόρος να είναι μικρότερος σε αντίθεση με ένα οικόπεδο χωρίς κτίσμα! Για παράδειγμα οικόπεδο σε περιοχή μεσαίας φορολογητέας αξίας επιφάνειας 420 τ.μ. ο φόρος φθάνει στα 294 ευρώ. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης οικόπεδο 420 τ.μ. χωρίς κτίσμα ο φόρος θα ανέλθει το 2014 στα 8.000 ευρώ. Για τα οικόπεδα εντός σχεδίου προβλέπονται 25 συντελεστές, ανάλογα με τη μοναδιαία αξία του οικοπέδου. Ο φόρος επιβάλλεται επί της επιφάνειας του οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο, αναλόγως της μοναδιαίας αξίας του, και κυμαίνεται από 0,02 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έως και 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για μοναδιαία αξία γης άνω των 5.000 ευρώ.

Η μοναδιαία αξία του οικοπέδου προκύπτει από τη συνολική αξία του (η οποία καθορίζεται από χαρακτηριστικά του οικοπέδου, τα οποία χρησιμοποιούνται και σήμερα), που διαιρείται με τη συνολική επιφάνεια. Εφόσον στα οικόπεδα βρίσκεται κτίσμα, τότε φορολογείται η επιφάνεια που υπολείπεται από τη χρήση του συντελεστή αξιοποίησης του οικοπέδου. Στην περίπτωση αυτή, επίσης, στο μέρος του οικοπέδου που φορολογείται, ο φόρος μειώνεται κατά 25%. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της επιφάνειας σε τετραγωνικά μέτρα επί τον συντελεστή φόρου. Φόρος = Επιφάνεια γηπέδου (μ2) x Σ.Φ.

Πώς προκύπτει η μοναδιαία αξία. Η μοναδιαία αξία του οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο είναι ο λόγος της φορολογητέας αξίας του οικοπέδου προς τη συνολική επιφάνειά του. Η φορολογητέα αξία του οικοπέδου ισούται με το γινόμενο του συντελεστή οικοπέδου επί τη συνολική τιμή εκκίνησης του οικοπέδου, τον συντελεστή πρόσοψης και την επιφάνεια του οικοπέδου. Για τον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας, λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω:

α) Ο συντελεστής οικοπέδου (ΣΟικ) και η συνολική τιμή εκκίνησης του οικοπέδου, καθώς και ο συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου (ΣΑΟ).

β) Ανάλογα με την πρόσοψη εφαρμόζεται συντελεστής πρόσοψης (Σ.Π.), ως εξής: 1,00 για πρόσοψη σε μία μόνο οδό, 1,08 για προσόψεις σε δύο ή περισσότερες οδούς ή σε οδό και πλατεία, και 0,80, αν δεν υπάρχει πρόσοψη σε οδό.

Εκτός από τις τεράστιες επιβαρύνσεις που προκύπτουν για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν φόρο και όσοι διαθέτουν αγροτεμάχια. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου 75 στρεμμάτων με μονοετή καλλιέργεια σε περιοχή του νομού Καρδίτσας με πρόσοψη σε επαρχιακό δρόμο θα πληρώσει το 2014 φόρο ύψους 185,62 ευρώ.

Αλλος ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου 9,5 στρεμμάτων με δενδροκαλλιέργεια σε περιοχή του νομού Ημαθίας με πρόσοψη σε επαρχιακή οδό στο οποίο υπάρχει και κτίσμα εντός (δευτερεύουσα κατοικία 80 τ.μ.) θα πληρώσει το 2014, 313,50 ευρώ.

Στους κερδισμένους του ενιαίου φόρου ακινήτων είναι μόνο όσοι διαθέτουν διαμερίσματα και καμίας άλλης κατηγορίας ακίνητο (οικόπεδο ή αγροτεμάχιο). Οι ανωτέρω θα πληρώσουν μικρότερο φόρο σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς.

Για παράδειγμα ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τ.μ. τρίτου ορόφου στο Ελληνικό, 5 ετών με πρόσοψη σε δύο δρόμους και αντικειμενική αξία 3.050 ευρώ ανά τ.μ. Για το 2013 θα πληρώσει έκτακτο Ειδικό Τέλος 1.224 ευρώ και ΦΑΠ 210 ευρώ. Για το 2014 ο φόρος μειώνεται στα 1.123,63 ευρώ (μείωση φορολογικής επιβάρυνσης: 310,37 ευρώ ή 21,6%).

Πού θα επιβληθεί

Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα, στα εντός σχεδίου οικόπεδα και στις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης.

Ειδικότερα από το νέο έτος θα φορολογούνται:

- Διαμερίσματα, μονοκατοικίες, εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα, κτίρια βιοτεχνιών, κτίσματα επαγγελματικής στέγης, παντός είδους αποπερατωμένα κτίσματα που δεν ηλεκτροδοτούνται, ημιτελείς οικοδομές με ή χωρίς εργοταξιακό ρεύμα.

- Καλλιεργούμενα χωράφια και δενδροκαλλιέργειες που ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις που ανήκουν σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εκτάσεις γης στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα, βοσκότοποι, δασικές εκτάσεις και λοιποί υπαίθριοι χώροι.

- Θέσεις στάθμευσης, πυλωτές, αποθήκες και λοιποί βοηθητικοί χώροι, πισίνες σε κοινόχρηστους χώρους ακινήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επανέρχεται το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από την 1η Νοεμβρίου



Από την 1η Νοεμβρίου επανέρχεται η χρέωση του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ, για τους καταναλωτές που κάνουν χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου είναι από τις 02:00 έως τις 08:00 το πρωί και από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν το νυχτερινό τιμολόγιο μπορούν να εξοικονομούν έως 45% της χρέωσης ανά κιλοβατώρα, ενώ παράλληλα έχουν μηδενικό κόστος για χρεώσεις του δικτύου μεταφοράς, διανομής αλλά και μειωμένες τιμές για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες




Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπου περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Αττική
Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μαφία των επιδομάτων στη Βοιωτία- Μητέρες με μια ντουζίνα «παιδιά» και ολόκληρες οικογένειες αναπήρων



Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης της μικρής Μαρίας με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να πραγματοποιούν πλέον κανονικό «σαφάρι» σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης για να ανακαλύψουν τυχόν τρύπες στο καθεστώς χορήγησης προνοιακών επιδομάτων.

Χαρακτηριστικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι το «πάρτι» των επιδομάτων που παρατηρείται στο Δήμο Λιβαδειάς, όπου, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής», υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες με γυναίκες που έχουν μια ντουζίνα παιδιά, αλλά και ολόκληρες οικογένειες να λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας.

Σε μια συγκλονιστική αναφορά που είχε αποστείλει, το καλοκαίρι του 2011, ο γενικός γραμματέας του δήμου, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, αποκαλύπτεται η μεγάλη κομπίνα με τα επιδόματα, ενώ υπάρχουν και υπόνοιες για συμμετοχή γιατρών και υπαλλήλων των πρώην νομαρχιών.

Με την εκκίνηση του Καλλικράτη ο Δήμαρχος Βοιωτίας παρατήρησε ότι είχαν καταγραφεί ως δικαιούχοι επιδομάτων 2.673 πολίτες οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μεταξύ τους συγγενείς και το ποσό που εισέπρατταν έφθανε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ το δίμηνο.

Η έρευνα που ακολούθησε έδειξε πως κυρίως στις κοινότητες των Ρομά υπήρχαν ολόκληρες οικογένειες που λάμβαναν επιδόματα αναπηρίας και άνω του 67% από παππούδες μέχρι ανήλικα παιδιά, καθώς και επιδόματα απροστάτευτων τέκνων.

Ο ίδιος ο γραμματέας του δήμου περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσο συνέβαιναν στη Λιβαδειά «Οι γάμοι με άτομα άλλων οικογενειών πρέπει να γίνονται με κριτήριο την... ανικανότητα των οικογενειών: ολόκληρες οικογένειες των γαμπρών ή των νυφών είναι επίσης ανίκανες για εργασία, για το σύνολο των μελών τους.

Ακόμη και στην περίπτωση που ο γάμος επιβάλλει μεταδημότευση εντός νομού, η εικόνα παραμένει η ίδια - απλά '«μολύνεται'» το σόι του γαμπρού ή της νύφης», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το 2011 εμφανίζονταν στα μητρώα δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων πολυμελείς οικογένειες που όλα τα μέλη τους ήταν βαριά ανάπηροι ή είχαν άσθμα το οποίο λάμβανε τα χαρακτηριστικά επιδημίας ή κολλητικής ασθένειας.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε κυρίως σε οικογένειες Ρομά από τη Θήβα όπου ζούσαν με πενιχρά εισοδήματα και αποτελούσαν εύκολη λεία για τα κυκλώματα που λυμαίνονταν το χώρο των επιδομάτων.

Από κάποιο σημείο και έπειτα η «άντληση» κοινωνικών επιδομάτων, που έφταναν και τα 7.000 ευρώ το δίμηνο για μία οικογένεια «ασθενών και αναπήρων», έγινε επάγγελμα για κάποιους επιτήδειους.

Υπάρχουν, μάλιστα, καταγγελίες για μητέρες που είχαν τρία παιδιά και «δάνειζαν» το ένα σε γειτόνισσα η οποία με τη σειρά της, με τη συνδρομή δύο ψευδομαρτύρων, δήλωνε στο ληξιαρχείο πως ήταν δικό της προκειμένου να λάβει επίδομα πολυτεκνίας.

Συνεπώς, με αυτό τον τρόπο έπαιρναν επίδομα πολυτεκνίας δύο οικογένειες για το ίδιο παιδί, ενώ, σε άλλες περιπτώσεις μητέρα που είχε δηλώσει ότι γέννησε δίδυμα, ύστερα από 7 μήνες ενέγραψε στο Ληξιαρχείο και ένα ακόμη που γέννησε «πρόωρα».

Επίσης υπάρχουν αναφορές για ζευγάρια που σκοπίμως χώριζαν προκειμένου να λαμβάνουν επιδόματα μονογονεϊκών οικογενειών που έχουν υπό την προστασία τους τέκνα. Στο «κόλπο» φαίνεται ότι είχαν μπει δικηγόροι και γιατροί που πιστοποιούσαν τις αναπηρίες μέσω των υγειονομικών επιτροπών αλλά και υπάλληλοι που χειρίζονταν τις αιτήσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του δήμου, κυκλοφορούσαν φήμες στην περιοχή ότι κάποιοι έδιναν ουσίες σε ανήλικα παιδιά για να παραπλανούν τις υγειονομικές επιτροπές ότι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Με αυτό τον τρόπο «αιμορραγούσαν» τα κρατικά ταμεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πραγματικοί δικαιούχοι δεν είχαν τη δυνατότητα χορήγησης επιδομάτων.

Πλέον, μετά και την έκταση που πήρε η τραγική ιστορία της μικρής Μαρίας οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν συγκεκριμένοι δήμοι, αλλά και νοσοκομειακά ιδρύματα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα η πόλη της Λαμίας όπου έχει διαπιστωθεί ρεκόρ γεννήσεων από γυναίκες Ρομά με καταγωγή από τη Βουλγαρία και αυτό είναι κάτι που θα ερευνήσουν διεξοδικά οι Αρχές.
iefimerida.gr
Συνολικά 274 Βουλγάρες γέννησαν παιδιά κατά το χρονικό διάστημα 2007 – 2012, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα από αυτά κατέληξαν σε ανάδοχες οικογένειες. Η αστυνομία έχει κατασχέσει ήδη όλα τα βιβλία του Δημοτολογίου Λαμίας, ενώ έχουν «παγώσει» τις υιοθεσίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρμα Βοιωτίας:Η στάση λαιμητόμος για τους ανυποψίαστους οδηγούς και πεζούς



Ο φωτογραφικός φακός του viotiashop έπειτα απο καταγγελία, παραβρέθηκε σε στάση του ΚΤΕΛ επαρχίας Θηβών στο δρόμο που βρίσκεται στην διασταύρωση του χωριού Άρμα. Δρόμος με αυξημένη κίνηση από διερχόμενα οχήματα λόγω της εξόδου προς εθνική οδό αλλά και των κατοίκων του χωριού καθώς να πούμε ότι σε αυτό το κομβικό σημείο η δύο στάσεις  εξυπηρετούν επισκέπτες πρός τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, αλλά ακόμα χειρότερα μικρά παιδιά που πηγαίνουν σε σχολείο της θήβας.
Θα τολμήσω εδώ να πω και να ονομάσω αυτό το αίσχος που θα δείτε, οχι στάση του ΚΤΕΛ αλλά "στάση ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ πράξης".
Ποιος ευθύνεται; Δεν γνωρίζουμε, δεν θα δικάσουμε εμείς απο εδώ, εμείς καταγράφουμε, όμως θα θέλαμε να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους οι υπαίτιοι, όμως πάνω από όλα κάνουμε έκκληση προς τον δήμο της περιοχής η την εταιρία των ΚΤΕΛ να συμμορφώσουν αυτό τα χάλι που θα δείτε παρακάτω στις φωτοφραφίες.
Ξεκινάμε από τα πιο βασικά και απλά, πριν φτάσουμε στα άκρως επικίνδυνα.
Πρόκειται για τον τηλεφωνικό θάλαμο που βρέθηκε εκεί για να εξυπηρετήσει περαστικούς, διερχόμενους οδηγούς και μικρούς μαθητές που τους αφήνει εκεί το λεωφορείο.

Η στάση εξυπηρετεί τον κόσμο με τηλέφωνο το οποίο φυσικά δεν λειτουργεί και δεν υπάρχουν τα πλαινά τζάμια ώστε να προστατέυει το κοινό από το κρύο.

Η εμφάνιση μόνο σε αποτρέπει να αγγίζεις. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα έργα έχουν γίνει με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου τα οποία δεν σεβάστηκε κανείς.
Παρακάτω θα δούμε τον περιβάλλοντα χώρο στις δύο στάσεις που υπάρχουν στα δύο ρεύματα του δρόμου.

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες κοσμούν τα πλαινά στις στάσεις,

Και μια τρύπα από όπλο κυνηγετικό η πιστόλι, δεν έχει καμία σημασία.

Παρακάτω θα δούμε το "σκουπιδαριό" που συντροφεύει μικρούς και μεγάλους καθώς περιμένουν το λεωφορείο.





Και τέλος το αποκορύφωμα που καραδοκεί, καθώς κεφάλια περαστικών οδηγών και πεζών κινδυνεύουν, και δίκαια όλο το σκηνικό, δίνει σε αυτή στην στάση το όνομα "σεξουαλικής στάσης".

Ένα φύλλο λαμαρίνας που άλλοτε προστάτευε τα κεφάλια του κόσμου από βροχή και κρύο, τώρα τείνει η ίδια λαμαρίνα να πάρει αυτά τα κεφάλια που πριν λίγο προστάτευε.Περαστικών οδηγών, πεζών, μικρών μαθητών που περιμένουν ανέμελα το λεωφορείο να πάνε στον προορισμό τους.



Αξίζει άραγε ένα φύλλο λαμαρίνας όσο μια ανθρώπινη ζωή;
Αυτά καταγράψαμε έπειτα απο καταγγελία φίλου αναγνώστη. Όλοι μας φανταζόμαστε λίγο πολύ γιατί τα μέταλλα από την συγκεκριμένη στάση καθημερινά λιγοστεύουν.
Τα μέταλλα σίγουρα θα βρίσκονται σε κάποια μάντρα συλλογής μετάλλων αδιαφορώντας ότι και αυτά είναι πληρωμένα από τον Έλληνα φορολογούμενο.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους να σημαζέψουν αυτό το χάλι και επιτέλους αυτή η λαμαρίνα - λαιμητόμος απο πάνω να προστατεύει τα κεφάλια και όχι να τα "πάρει"
Ο φακός του viotiashop θα περάσει πάλι απο το σημείο τις επόμενες ημέρες, και ευχόμαστε οι σκηνές που θα καταγράψει να είναι εντελως διαφορετικές απο αυτό το αίσχος που βλέπουμε σήμερα.
Φωτογραφίες- Κείμενο: Βαγγέλης Τσάλεζας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ