Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εκατοντάδες μητέρες θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους

Μητέρες σε 39 πόλεις της Ελλάδας κατέκλυσαν τις πλατείες για να θηλάσουν δημόσια τα βρέφη τους στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού.

Η κίνηση αυτή έγινε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού με βασικό στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τα οφέλη του θηλασμού, αλλά και τη στήριξη των νέων μαμάδων.

«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού», αναφέρει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που διοργανώνει τη δράση.

Μάλιστα το θέμα στο Ζάππειο ήταν άκρως εντυπωσιακό καθώς εκεί βρέθηκαν περισσότερες από 200 γυναίκες με τα βρέφη τους με τον χώρο να πλημμυρίζει από απίστευτες φάτσες και παιδικά χαμόγελα.






Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού Γιώργου Φουντούλη: Ο γιός μου δεν ήταν φασίστας, μας διέλυσαν την οικογένεια

Ο τραγικός πατέρας του Γιώργου, του χρυσαυγίτη που δολοφονήθηκε χθές στο Νέο Ηράκλειο, Λάμπρος Φουντούλης συγκλονίζει με όσα λέει. «Μας ρήμαξαν την οικογένεια... Τι κατάλαβαν; Νίκησαν το φασισμό; Νίκησαν τη Χρυσή Αυγή;» αναρωτιέται και περιγράφει το γιο του ως ένα άγιο παιδί που δεν είχε πειράξει κανέναν και ήταν το στήριγμα της αδερφής του που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες.


Ο πατέρας του Γιώργου, Λάμπρος Φουντούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δήλωσε συντετριμμένος:

«Σκοτώσανε το παιδί μας. Ένα παιδί αθώο, το καλύτερο παιδί. Για καφέ πήγε κι ανέβηκε να ακούσει την ομιλία εκέι γιατί είχανε μία ομιλία εκεί και κατεβάινανε τα παιδιά να φύγουνε και τους γάζωσαν. Ήταν δολοφόνοι, θέλανε να σκοτώσουν το παιδί... Το σκοτώνασε πισώπλατα. Έπεσε κάτω και του έριξαν τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Ητανε επαγγελματίες δολοφόνοι αυτοί. Ποιος τους έβαλε; Το παιδί μου δεν ήταν φασίστας, ήταν ένα παιδί που αγαπούσε όλο τον κόσμο και τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Ήταν ένα παιδί αγιο δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι. Και μας το σκοτώσαν εέτσι άνανδρα και ύπουλα... Τι κανανε; Νίκησαν το φασισμό που σκότωσαν το παιδί μου; Νικήσανε τη Χρυσή Αυγή; Τι ήταν για τη Χρυσή Αυγή το παιδί μου; Τίποτα δεν ήταν. Ένας ψηφοφόρος απλός ήταν, ένα μέλος. Είχε γραφτεί και πήγαινε και παρακολουθούσε τις ομιλίες. Τίποτα άλλο, καμία άλλη συμμετοχή».

"Τον είχα προειδοποιήσει να μην πηγαίνει"
Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τον είχε προειδοποιήσει να μην πηγαίνει στα γραφεία της οργάνωσης καθώς αποτελούσαν στόχο. "Μου ζήτησε 10 ευρώ γιατί ήταν άνεργος και μου είπε πως θα πήγαινε για καφέ. Του τα έδωσα και δεν τον ξαναείδα. Του έλεγα παιδί μου μην πηγαίνεις εκεί πέρα σας έχουν στοχοποιήσει... Όλη μέρα τα κανάλια λένε για τη Χρυσή Αυγή. Αν θέλεις όταν γίνουν εκλογές και τους πιστευεις, ψήφισέ τους. Μην πηγαίνεις εκεί..."
Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του του είχε απαντήσει "Δε γίνεται τίποτα μπαμπά, πάμε ακούμε και φεύγουμε, πάμε για καφέ από κάτω".
Ο Γιώργος είχε μία αδερφή με ειδικές ανάγκες για την οποία αποτελούσε στήριγμα. Όπως λέει ο τραγικός πατέρας "Έχουμε ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες. Μετά από δυο χρόνια κάναμε τον Γιώργο. Ένα γερό παιδί με λαχτάρα και χαρά που ήταν όλη μας η ζωή και μας το σκοτώσαν εέτσι άδικα. Ήταν το στήριγμα στην αδερφή του και μας κατέστρεψαν την οικογένειά μας. Μας διαλύσανε, μας ρήμαξαν τη ζωή".
Δε θέλουμε Χρυσαυγίτες στην κηδεία του Γιώργου


Συγκλονίζει για ακόμη μια φορά ο πατέρας του άτυχου Γιώργου Φουντούλη ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το απόγευμα της Παρασκευής.
Ο Λάμπρος Φουντούλης με μια ανάρτηση στο Facebook για την αναγγελία της κηδείας του γιου του ξεσπάει κατά πάντων και τονίζει ότι η οικογένεια δεν επιθυμεί την παρουσία Χρυσαυγιτών στο τελευταίο αντίο.
Ξεκαθαρίζει ότι η οικογένεια του Γιώργου δεν επιθυμεί την παρουσία κανενός πολιτικού ή κόμματος ούτε και στεφάνια.
«Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε ΤΙΜΗ γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας» γράφει ο τραγικός πατέρας.
Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook
«Την Δευτέρα 4-11-2013 θα αποχαιρετήσουμε το αγαπημένο μας παιδί Γιώργο Φουντούλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3μμ. Οι γονείς του θέλουν να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους. Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε ΤΙΜΗ γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας.
Η οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια και αντί για αυτό στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει ένα κουτί που μπορεί όποιος θέλει αυτά τα χρήματα που θα έδινε για λουλούδια ή στεφάνι να τα δώσει για την ενίσχυση του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ στο οποίο φοιτά η ΕΙΡΗΝΗ η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ».
Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Φουντούλη θα πουν συγγενείς και φίλοι στο Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3μμ.

Θείος Γιώργου Φουντούλη: Οι γονείς του δεν ήθελαν ούτε να τους βλέπουν τους Χρυσαυγίτες
Με σκληρά λόγια κατά του ακροδεξιού κόμματος μίλησε ο θείος του Γιώργου Φουντούλη, Ματθαίος, κάνοντας λόγο για πλύση εγκεφάλου ενώ τονίζει ότι οι γονείς του Γιώργου δεν ήθελαν καν να βλέπουν τους Χρυσαυγίτες.
«Ηταν μέλος της Χρυσής Αυγής, πήγαινε εκεί» δηλώνει στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο θείος του Γιώργου και προσθέτει ότι το θύμα ασχολιόταν πολύ με την αδελφή του που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.
«Δυστυχώς τους κάνουν πλύση εγκεφάλου των παιδιών. Ο αδερφός μου και η γυναίκα του ούτε να τους δουν δεν θέλουν. Μας φάγανε το παιδί, αυτό λένε» καταλήγει ο Ματθαίος Φουντούλης



Διαβάστε Περισσότερα »

Λίγες κενές θέσεις στο ΙΕΚ Λιβαδειάς



Επείγουσα Ανακοίνωση

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους να σπουδάσουν στο ΙΕΚ Λιβαδειάς  ότι υπάρχουν λίγες κενές θέσεις στις παρακάτω ειδικότητες :

1)Στέλεχος Διοίκησης- Οικονομίας Αγροτικής Οικονομίας

2)Κομμωτικής

3)Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Σε αυτές τις θέσεις έχουν δικαίωμα να εγγραφούν ΟΛΟΙ  οι ενδιαφερόμενοι

είτε έχουν κάνει αίτηση ηλεκτρονικά είτε όχι

Για την εγγραφή τους χρειάζονται:

α) αστυνομική ταυτότητα

β) απολυτήριο λυκείου (ΓΕΛ,ΕΠΑΛ,ΤΕΕ)    

 Προσοχή :  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον κ. Πέτρο Καραστάθη τηλέφωνο : 6977584725

 Ι.Ε.Κ.   Λ ι β α δ ε ι ά ς
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμπορος του θανάτου σε Κάστρο και Σαράντι Βοιωτίας




Συνελήφθη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 31χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, στο Κάστρο Βοιωτίας 

Μετά από διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκη και δύο οικίες του δράστη, κατασχέθηκαν πάνω από -22- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κυνηγετικό όπλο, κροτίδες, φωτοβολίδες κ.α.

Τα κέρδη που θα αποκόμιζε από την πώληση των ανωτέρω κατασχεθεισών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, εκτιμάται ότι θα υπερέβαιναν τις -67.000- ευρώ 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 31χρονος ήταν καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο σε αγροτική περιοχή στο Στροβίκι Βοιωτίας


Συνελήφθη, χθες (02-11-2013) το μεσημέρι στο Κάστρο Βοιωτίας, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από  το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 31χρονος συνελήφθη την ώρα που εισερχόταν σε αποθήκη που διατηρεί στην περιοχή Κάστρο Βοιωτίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό της αποθήκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (21) κιλών και (383) γραμμαρίων, υπό καθεστώς αποξήρανσης και απλωμένες σε διάφορα σημεία του δαπέδου της αποθήκης,
έξι (6) ρολά απορροφητικού χαρτονιού δαπέδου, στα οποία ήταν τοποθετημένες οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών προς αποξήρανση,
πέντε (5) φελιζόλ με τρύπες στο εσωτερικό τους, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε ως φυτώριο για την αρχική καλλιέργεια των σπόρων κάνναβης.

Σε διαδοχικές νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε δύο οικίες του 31χρονου, στις περιοχές του Κάστρου και του Σαράντι Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους ενός (1) κιλού και (21) γραμμαρίων,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα,
επτά (7) κυνηγετικά φυσίγγια,
δεκαέξι (16) κροτίδες και
δέκα (10) φωτοβολίδες,

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε, επίσης, ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάρτα sim, που βρέθηκε στην κατοχή του 31χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Τα κέρδη που θα αποκόμιζε ο δράστης από την πώληση των ανωτέρω κατασχεθεισών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, εκτιμάται ότι θα υπερέβαιναν τις - 67.000 - ευρώ. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ήταν καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο σε αγροτική περιοχή στο Στροβίκι Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, την 15-08-2013, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους τριών (3) περίπου μέτρων το καθένα, μετά πλήρους ριζικού συστήματος και ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (92) γραμμαρίων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί μεθαύριο Τρίτη (05-11-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος εκτροπής..



Η δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο αποτελεί σοβαρή δοκιμασία για την κοινωνία, το κράτος και τον πολιτικό κόσμο.
Ο κίνδυνος εκτροπής είναι μεγάλος και απαιτείται ψυχραιμία και προσήλωση στους νόμους και τους θεσμούς για να μην χαθεί ο έλεγχος...


Προτεραιότητα είναι οι... αστυνομικές αρχές να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να βρεθούν οι δολοφόνοι. Οσο οι δράστες και τα κίνητρα τους καλύπτονται από σκοτάδι θα αναζωπυρωθούν θεωρίες συνωμοσίας και η πολιτεία δεν θα μπορεί να λειτουργήσει με τους κανόνες που απαιτούνται στην αντιμετώπιση εγκλημάτων. Όσο δεν αποκαλύπτονται οι εγκληματίες, το ούτως ή άλλως σημαντικό γεγονός της δολοφονικής επίθεσης θα λαμβάνει όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις.

Ο πολιτικός κόσμος, τα μέσα ενημέρωσης και η κοινωνία πρέπει να καταδικάσουν την επίθεση χωρίς δεύτερη σκέψη και σοφιστείες. Ο μόνος τρόπος να ηττηθεί η φιλοσοφία της βίας, και οι θιασώτες της στα άκρα του πολιτικού φάσματος, είναι με την επιβεβαίωση από την κοινωνία ότι η ζωή όλων έχει την ίδια αξία.

Η δολοφονική επίθεση φέρνει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής πάλι τη Χρυσή Αυγή, ύστερα από αρκετές εβδομάδες που η νεοναζιστική οργάνωση βρισκόταν σε αμηχανία και σε υποχώρηση. Τώρα, με τους ηγέτες της φυλακισμένους, την κρατική χρηματοδότηση κομμένη και τα στελέχη της χωρίς αστυνομική προστασία, είναι πιθανό να υπάρξουν αισθήματα αδικίας και συμπαράστασης σε ψηφοφόρους που είχαν απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό. Η πολιτεία πρέπει να καταδείξει ότι στελέχη της οργάνωσης διώκονται για παράνομες πράξεις και όχι για τις ιδέες τους. Είναι απαραίτητο να φανεί ότι ο Νόμος εφαρμόζεται για την προστασία όλων, και για τον έλεγχο όλων. Χωρίς εξαιρέσεις.

Εάν η πολιτεία, οι αρχές, ο πολιτικός κόσμος και τα μέσα ενημέρωσης δεν σταθούν στο ύψος τους με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να ενταθεί η διχόνοια σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και να ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή η οποία θα εμφανιστεί θύμα πλεκτάνης και πολιτικής βίας. Τότε η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη.
Του κ.Ν.Κωσταντάρα
greece-salonika



Διαβάστε Περισσότερα »

Μερική έκλειψη Ηλίου σήμερα


Έκλειψη Ηλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, η οποία θα είναι ορατή ως μερική στην Αφρική, τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή καθώς και σε περιοχές της Αμερικής.

Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Σε άλλες περιοχές του κόσμου η έκλειψη θα γίνει αντιληπτή ως ολική.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, σύμφωνα με τους αστρονόμους, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη θα καλύψει σε ποσοστό έως 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα, ενώ στις βόρειες περιοχές της χώρας η κάλυψη θα είναι μικρότερη. Αντίστοιχα, η διάρκεια της έκλειψης θα είναι μεγαλύτερη στη νότιο Ελλάδα (π.χ. πάνω από μία ώρα στην Κρήτη) και μικρότερη στη βόρεια (π.χ. περίπου μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη).

Αναλυτικότερα, στην Αθήνα η έκλειψη θα διαρκέσει από τις 15.08 έως τις 16.05, στη Θεσσαλονίκη από τις 15.16 μέχρι τις 15.47, στην Πάτρα από τις 15.06 μέχρι τις 16.00 και στα Χανιά από τις 15.04 έως τις 16.17.

Το μέγιστο της έκλειψης θα λάβει χώρα περίπου στο μέσο αυτών των χρονικών διαστημάτων.

Οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι η παρατήρηση της έκλειψης με κιάλια ή ερασιτεχνικά τηλεσκόπια πρέπει να γίνει μόνο με την προσθήκη ειδικών ηλιακών φίλτρων. Αν κανείς παρακολουθήσει την έκλειψη με γυμνά μάτια, διατρέχει κίνδυνο σοβαρής οφθαλμολογικής βλάβης. Τα απλά γυαλιά ηλίου δεν παρέχουν επαρκή προστασία.

Η έκλειψη θεωρείται σπάνια, επειδή είναι «υβριδική», δηλαδή στην Ελλάδα θα είναι ορατή ως μερική, αλλά σε άλλα μέρη της Γης θα είναι ορατή ως ολική. Οι υβριδικές εκλείψεις είναι ορατές ως ολικές σε κάποιες περιοχές του «μονοπατιού» της έκλειψης και ως δακτυλιοειδείς σε άλλες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μονοπάτι της ολικής έκλειψης θα διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό, τη δυτική και την κεντρική Αφρική (η Γκαμπόν θα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ολική έκλειψη, διάρκειας περίπου ενός λεπτού).

Η επόμενη έκλειψη Ηλίου που θα είναι ορατή από τη χώρα μας θα γίνει τον Μάρτιο του 2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμετάβλητο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα

Αμετάβλητο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και τοπικά πυκνές ομίχλες κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 6 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αττική - Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι.

Καλό καιρό με περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα-Στο έλεος κλεφτών και «ποντικών» οι αδιάθετες εργατικές κατοικίες



Καταργημένος ο ΟΕΚ – Στο περίμενε ο ΟΑΕΔ– απελπισμένοι οι πολίτες..

Από τον Άννα στον Καϊάφα στέλνουν άνεργη μητέρα τριών παιδιών…

Εγκαταλελειμμένα και στο έλεος των κλεφτών και «ποντικών» βρίσκονται δέκα εργατικές κατοικίες Θήβας,  που δεν έχουν δοθεί σε δικαιούχους, την ώρα που δεκάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης….

Τις εισφορές χρόνων υπέρ του ΟΕΚ  εκμεταλλεύονται οι πάσης φύσεων ειδικοί, είτε ξηλώνοντας και παίρνοντας ότι υπήρχε μέσα, είτε σε αυτά έχουν εισβάλλει άτομα, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα, δημιουργώντας όχι μόνο εστίες μόλυνσης, αλλά και σοβαρά προβλήματα στους περίοικους…

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, όμως επανέρχεται στην δημοσιότητα, τις μέρες της κρίσης, που πολίτες ψάχνουν απεγνωσμένα λύσεις στην ανεργία και την ανέχεια…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί συμπολίτισσα μας άνεργη, μητέρα τριών παιδιών, που αντιμετωπίζει την έξωση  και στις αρχές του καλοκαιριού, ξεκίνησε τον αγώνα της, προκειμένου να καταφέρει να μείνει έστω προσωρινά σε ένα από αυτά τα σπίτια…

Η πρώτη της κίνηση ήταν να δει τον Δήμαρχο Θηβαίων, ο οποίος έστειλε άμεσα σχετικό έγγραφο στον ΟΑΕΔ, στον οποίο υποτίθεται ότι έχει υπαχθεί ο πρώην ΟΕΚ, αλλά και η ίδια υπέβαλλε σχετική αίτηση…

Η γυναίκα περίμενε και ξαναπερίμενε, ώσπου αποφάσισε να μεταβεί η ίδια στον ΟΕΚ, για να λάβει την απάντηση πως ο Οργανισμός δεν υφίσταται πλέον και αρμόδιος είναι ο ΟΑΕΔ….

Πήγε και στον ΟΑΕΔ, της είπαν ότι θα κοιτάξουν το θέμα, όμως τρείς μήνες έχουν περάσει και ακόμα το ψάχνουν...

Μερικές φορές ενοχλεί επίσης τηλεφωνικά, όμως κάθε φορά λαμβάνει την ίδια απάντηση «το ψάχνουμε»…

Δηλαδή, οι εργατικές κατοικίες που χτίστηκαν με τις εισφορές των πολιτών ακόμα ψάχνονται….

Το θέμα της εγκατάλειψης των κενών εργατικών κατοικιών έχει κινηθεί έντονα και από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου, προφορικά και εγγράφως..

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σπίτια  αδιάθετα, συνάνθρωποί μας έχουν άμεση ανάγκη στέγης , και πρέπει τα σπίτια αυτά να αξιοποιηθούν, από το να παραμένουν στο έλεος του καθενός, πρόσφατα στείλαμε και νέα έγγραφα, ζητώντας την κατασκευή και νέων σε Θήβα ή Οινόφυτα, αλλά  ακόμα περιμένουμε..» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, δηλώνοντας ότι τις προσπάθειες θα συνεχίσει και η νέα διοίκηση..

  viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται το ενιαίο επίδομα τέκνων.




Τις προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ανακοίνωσε με εγκύκλιό του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.



Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις... θεσπίστηκε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, το οποίο αντικατέστησε τα καταβαλλόμενα μέχρι τότε οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ, επίδομα τρίτεκνης οικογένειας), τα οποία καταργήθηκαν.

Επίσης, καταργήθηκε και η ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, ενώ θεσπίστηκε για πρώτη φορά επίδομα και για οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τέκνα για τα οποία καταβάλλεται το επίδομα (εξαρτώμενα τέκνα) είναι τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.

Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά τον χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Επίσης, άγαμα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, που έχουν συμπληρώσει το 18ο, αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και ορφανά και από τους δύο γονείς άγαμα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια.

Το ποσό του επιδόματος καθορίζεται ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και ανέρχεται μέχρι του ποσού των 40 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο.

Για την καταβολή του επιδόματος, προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια.

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής:

(α) Έως 6.000 ευρώ, που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα

(β) από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ, που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος και

(γ) από 12.001 ευρώ έως 18.000 ευρώ, που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.

Παραδείγματα:

•Οικογένεια (δυο γονείς) με δύο εξαρτώμενα τέκνα και εισόδημα 16.000 ευρώ.
•Κλίμακα ισοδυναμίας: 1 + 1/3 + 1/6 + 1/6 = 1,666
•Ισοδύναμο εισόδημα: 16.000/1,666 = 9.604
•Εισοδηματική κατηγορία: Β
•Οικογενειακό επίδομα: 80 x (2/3) = 53,33 ευρώ το μήνα.
•Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και εισόδημα 6.000 ευρώ.
•Κλίμακα ισοδυναμίας: 1 + 1/6= 1,166
•Ισοδύναμο εισόδημα: 6.000 /1,166 = 5.143
•Εισοδηματική κατηγορία: Α
•Οικογενειακό επίδομα: 40 ευρώ το μήνα.
Για το τρέχον έτος το επίδομα χορηγείται:

•Από 1-1-2013, για τέκνα που γεννήθηκαν μέχρι 31-12-2012 και
•Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου της γέννησης, για τέκνα που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν εντός του έτους 2013.
Ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
Το επίδομα αυτό καταβάλλεται σε οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα, όπως αυτά ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, και το ποσό του ανέρχεται στα 500 ευρώ ετησίως για κάθε τέκνο.

Για τις οικογένειες με τρία τέκνα το επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 45.000 ευρώ. Το εισοδηματικό αυτό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα τέκνα και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επί πλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπονται και οι παρακάτω προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων.

α) Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων χορηγείται εφόσον ο δικαιούχος διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα ευρίσκονται στην Ελλάδα,

β) Το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών χορηγείται εφόσον ο δικαιούχος κατοικεί ή διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, φορολογείται στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Δικαιούχοι των επιδομάτων είναι

•Έλληνες πολίτες.
•Ομογενείς αλλοδαποί.
•Πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
•Πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν), καθώς και Ελβετοί πολίτες.
•Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (Ν.Δ. 3989/1959, α.ν.389/1968).
•Ανιθαγενείς (Ν. 139/1975).
•Δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος.
•Πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.
Αρμόδιος φορέας για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τη χορήγηση ή μη των επιδομάτων, καθώς και για την υλοποίηση των διαδικασιών καταβολής τους και πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων είναι ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καταβάλλεται ανά τρίμηνο την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου, με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ. του δικαιούχου.

Η καταβολή του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με τα επιδόματα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού.

Το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών καταβάλλεται σε τρεις δόσεις, κατά τα οριζόμενα ανωτέρω για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πέντε απαιτήσεις της Τρόικα πριν την άφιξη της στην Ελλάδα

Οι δανειστές έρχονται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα προκειμένου να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει. Ηδη οι Τροϊκανοί πριν φθάσουν στην Ελλάδα έχουν αφήσει να διαρρεύσουν πέντε από τις απαιτήσεις τους.

Οπως αναφέρει και το Εθνος οι πέντε απαιτήσεις είναι οι :

    Λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014
    Συρρίκνωση και απολύσεις σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ με τη μετατροπή τους σε βιομηχανίες που θα καλύπτουν αποκλειστικά τις ανάγκες του ελληνικού στρατού
    Ολοκλήρωση του προγράμματος κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και προσδιορισμός των 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους.
    Απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων από τον Ιανουάριου του ερχόμενου έτους
    Αξιόπιστο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση ακινήτων που θα βεβαιώνει έσοδα τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ και θα φέρει ετήσια έσοδα 2,9 δισ. ευρώ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,4 ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ