Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός στη χώρα μας από αργά το βράδυ απόψε Κυριακή θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βορειοδυτικά:

Αναλυτικά:
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε πτώμα άνδρα στα διόδια Σχηματαρίου



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του viotiashop πριν λίγο βρήκαν πτώμα ημεδαπού άντρα 51 ετών στα διόδια του Σχηματαρίου. Βρισκόταν εκεί περίπου 8 ώρες . Σύμφωνα με μαρτυρίες τον είχαν δει να κυκλοφορεί στην περιοχή ημιλιπόθυμος χωρίς να ξέρουν τι του συμβαίνει.

Το απόγευμα τον βρήκαν να έχει πέσει ανάμεσα στα τσιμεντένια κράσπεδα που υπάρχουν στα διόδια νεκρό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η υπόθεση διερευνάται.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

H αιθαλομίχλη «καίει»-Πρόστιμα «φωτιά» από 2.500 ευρώ σε όσους χρησιμοποιούν τζάκι

Την επιβολή χρηματικού προστίμου στους υποτιθέμενους παραβάτες προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, μαζί με την ακραία και ανεφάρμοστη απαγόρευση να καίνε εκ περιτροπής τζάκια και ξυλόσομπες, λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», η κοινή υπουργική απόφαση, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των έκτακτων επεισοδίων αιθαλομίχλης, συνδέει την απαγόρευση για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, παραπέμποντας σε ελέγχους και σε επιβολή προστίμων από κλιμάκια υπαλλήλων των Περιφερειών και από το σώμα των Επιθεωρητών και από το σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους της διυπουργικής επιτροπής και του υπουργείου Περιβάλλοντος, που προέβλεψαν τη σχετική ρύθμιση, ότι το σχετικό θεσμικό πλαίσιο είναι πολυδιάστατο και ασαφές, ενώ δεν υπάρχει στη νομοθεσία προσδιορισμένο πρόστιμο, δηλαδή «ταρίφα» για υπερβολική ρύπανση από τζάκια και ξυλόσομπες είτε παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργίας τους.

Βάσει του νόμου 2947/2001, τα πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις, που επιβάλλει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), προκύπτουν από αλγόριθμο. Ισχύουν συντελεστές, ανάλογα με το είδος και την έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ενώ η τιμή βάσης υπολογισμού του προστίμου για «μικρής έκτασης δραστηριότητες», όπως μπορεί να θεωρηθεί η ρύπανση του τζακιού, ξεκινά από το εξωπραγματικό ποσόν των 2.500 ευρώ.

Τα αντίστοιχα πρόστιμα, που επιβάλλουν τα κλιμάκια των Περιφερειών, για εκπομπές καυσαερίων κεντρικής θέρμανσης, επίσης δεν είναι απολύτως προσδιορισμένα, καθώς κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ και υπολογίζονται ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία απολύτως έωλη και ανεφάρμοστη επιβολή των συγκεκριμένων προστίμων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στα Πατήσια - Μετανάστης έκανε βουτιά στο κενό - Βίντεο ντοκουμέντο


Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε πριν από λίγη ώρα στα Πατήσια.
Ένας μετανάστης απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει πηδώντας στο κενό από τον α' όροφο πολυκατοικίας. Στο σημείο έφτασε αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρο αλλά και γερανός.

Σοκαρισμένοι οι περαστικοί παρακολουθούσαν τον μετανάστη... Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, πριν προλάβουν να φουσκώσουν το στρώμα, ο μετανάστης πήδηξε από το μπαλκόνι κι έπεσε αρχικά πάνω σ' ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο - Προσοχή! Είναι σκληρό


Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ζωντανός.

Στο μεταξύ στο σημείο, για ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ωρές. Αυτήν την ώρα, οι δρόμοι έχουν ανοίξει μεν αλλά επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν 1η Ιανουαρίου οι πλειστηριασμοί


Με σκοπό την προστασία των μικρομεσαίων νοικοκυριών που έχουν κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας κάτω των 220.000 ευρώ για τους άγαμους και μέχρι 280.000 ευρώ για τις τετραμελείς οικογένειες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κατεβάζει δύο προτάσεις, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που θα οδηγήσουν στη μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής» η μία αφορά τη μείωση των σημερινών ορίων 300.000 έως 450.000 ευρώ για το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η δεύτερη έχει να κάνει με την κατάργηση της διάταξης που προστάτευε οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία για οφειλές στις τράπεζες έως 200.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα καταργείται η διάταξη με την οποία προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς οποιασδήποτε μορφής ακίνητη περιουσία για οφειλές σε τράπεζες μέχρι 200.000 ευρώ. Με τη ρύθμιση αυτή προστατευόταν ακόμη και δανειολήπτης ο οποίος είχε κατοικία, εξοχικό και ενοικιαζόμενο κατάστημα.

Υπάρχουν, λοιπόν, περιπτώσεις μπαταχτσήδων, οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους αν και έχουν ακίνητη περιουσία. Με την άρση της διάταξης αυτής απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί για δεύτερες κατοικίες, εξοχικά, καταστήματα και γραφεία. Εκτιμάται ότι 15.000 δανειολήπτες καλύπτονται από αυτήν την προστατευτική ρύθμιση.

Μειώνονται τα όρια των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μέχρι τα οποία απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί της κύριας κατοικίας για τραπεζικές οφειλές. Σήμερα, δεν μπορεί να κατασχεθεί η κύρια κατοικία εφόσον η αντικειμενική αξία ισούται με το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας (200.000 ευρώ) προσαυξημένο κατά 50%. Έτσι, ένας άγαμος που το σπίτι του είχε αντικειμενική αξία μέχρι 300.000 ευρώ η τράπεζα δεν μπορούσε να του το πλειστηριάσει εφόσον το δάνειό του είχε «κοκκινίσει».

Τα όρια αυτά προσαυξάνονταν στην περίπτωση του έγγαμου στις 375.000 ευρώ και για τις τετραμελείς οικογένειες στα 450.000 ευρώ. Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι να μειωθούν αυτά τα όρια. Πληροφορίες θέλουν να διαμορφώνονται στα 200.000 με 220.000 για τον άγαμο και στα 280.000 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσιος Χορός Ποντίων Βοιωτίας "Ο Ευκλείδης"

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στο κέντρο
«ΡΟΔΟΝ ΠΑΛΛΑΣ».
Θα διασκεδάσουμε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια του Πόντου και όλης της Ελλάδας.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο φημισμένος λυράρης, τραγουδιστής και συνθέτης Ηλίας Υφαντίδης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με το χορευτικό του τμήμα και ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς
Η παρουσία σας θα τιμήσει και θα ενδυναμώσει το Σύλλογό μας.

Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

Μετά τιμής
Το Δ.Σ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζει σε καλοκαιρινό τόνο ο καιρός

Συνεχίζει σε καλοκαιρινό τόνο ο καιρός καθώς ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και την Κυριακή με τη λιακάδα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό σε πολλές περιοχές της χώρας

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Από το βραδύ τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βραδύ στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το πρωί η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το βραδύ τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το βραδύ τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ