Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Θα πληρώσουμε 147.600€ για γραβάτες και φουλάρια του ΥΠΕΞ για την ελληνική προεδρία

Μειοδοτικός Διαγωνισμός για προμήθεια γραβατών και φουλαριών ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Τι αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια


Ακριβά θα πληρώσουμε την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις, ήδη έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται αποφάσεις σχετικά με τα κονδύλια.

Συγκεκριμένα, ήδη εγκρίθηκε η διενέργεια Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια γραβατών και φουλαριών, για να καλυφθούν οι εθιμοτυπικές ανάγκες.

Το ποσό που έχει προϋπολογισθεί είναι 147.600 ευρώ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, δηλαδή τους φορολογούμενους

"Εγκρίνουμε, την διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την προμήθεια γραβατών και φουλαριών με σκοπό την κάλυψη εθιμοτυπικών αναγκών της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης, μέχρι του ποσού των εκατόν σαράντα επτά χιλιάδων εξακοσίων Ευρώ (€147.600.00) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και λοιπών νομίμων κρατήσεων. Η δαπάνη θα βαρύνει το τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών", αναφέρεται στην απόφαση

Δείτε την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στις 23 Οκτωβρίου 2013
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπή νταλίκας έξω από τον Ελεώνα Βοιωτίας-ΒΙΝΤΕΟ




Ανατροπή νταλίκας είχαμε στο δρόμο Θήβα Χαλκίδα, έξω από τον Ελεώνα Βοιωτίας. Στη διασταύρωση για το χωριό Ελεώνα, μία νταλίκα με ξένες πινακίδες, γεμάτη σωλήνες, βγήκε εκτός δρόμου.

Στο ρεύμα προς Χαλκίδα, όταν έφυγε ο τροχός της νταλίκας εκτός οδοστρώματος και προσπάθησε ο οδηγός να την επαναφέρει, χάθηκε ο έλεγχος της και πέρασε στην αντίθετη λωρίδα, ντελαπάρισε και έκοψε την κυκλοφορία για αρκετή ώρα. Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματισμοί και εκείνη τη στιγμή από το αντίθετο ρεύμα δεν ερχόταν κάποιο όχημα.

Χρειάστηκε γερανός να σηκώσουν την νταλίκη ώστε να επανέλθει η κυκλοφορία στον κανονικό της ρυθμό.


Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

''ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ'' στο Μαυρομμάτι

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου Βοιωτίας σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας
"ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"
ΠΡΟΒΟΛΗ: ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Είσοδος: 2€

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
1η προβολή:  18:30
2η προβολή:  21:00
Σκηνοθεσία: Giuseppe Tornatore
Παίζουν: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili
Μέσα από τη ζωή ενός αγοριού παθιασμένου με τον κινηματογράφο, ο σκηνοθέτης περιγράφει τη σημασία της 7ης Τέχνης για την κουλτούρα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από την απλή καθημερινότητά της. Οι άνθρωποι αυτοί κλαίνε, γελάνε, διαπλάθουν την προσωπικότητά τους και ζούν μέσα από την πραγματικότητα του κινηματογράφου, ξεχνώντας σοβαρά κοινωνικοπολιτικά προβλήματα μιάς χώρας που τότε συνέρχεται από τον πόλεμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασιακός Μεσαίωνας με νόμο Βρούτση -Πως έχουν αλλάξει μισθοί και ωράρια

Εργασιακός Μεσαίωνας έρχεται στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων που υπογράφονται μαζικά εν μέσω ύφεσης, καθώς στις περίπου 370 συμβάσεις που έχουν συνολικά υπογραφεί από τις αρχές του έτους, φέρνουν νέο καθεστώς στους όρους αμοιβής και εργασίας, για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Η εξαήμερη απασχόληση, τα ελαστικά ωράρια είτε συλλογικά είτε με ατομική συμφωνία, η εργασία με «βάρδιες» τριών ή τεσσάρων ημερών σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση, η «εξαφάνιση» επιδομάτων και έξτρα παροχών τις οποίες προέβλεπαν οι κλαδικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών έως τα επίπεδα του εκάστοτε νομοθετημένου μισθού ή ημερομισθίου, κυριαρχούσαν μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη, στις περισσότερες από τις 368 επιχειρησιακές συμβάσεις που συνολικά έχουν υπογραφεί και κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας από τις αρχές του 2013.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει η Ημερησία, στις 3 Νοεμβρίου υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση σε εταιρεία security, η οποία νομιμοποιεί την καθυστέρηση μέχρι 3 μήνες στην καταβολή των μισθών των εργαζόμενων. «Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας υπολογίζει πως τουλάχιστον 700.000 εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες με αποτέλεσμα αρκετοί να καταφεύγουν στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας προκειμένου να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους.

Αναλυτικά οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις:

    Μείωση έως και 20% στους μισθούς και άμεση σύνδεση των αμοιβών των εργαζομένων με τα εκάστοτε νομοθετημένα κατώτατα όρια. Σε αρκετές συμβάσεις προβλέπεται ακόμη και ο συμψηφισμός με τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα των διαφορών σε σχέση με όσα καταβάλλονται πριν από τις μειώσεις (απώλειες έως και 40%).
    Εξαήμερη απασχόληση 40 ώρες την εβδομάδα για όσους ίσχυε το πενθήμερο και το δικαίωμα των επιχειρήσεων να καταρτίζουν ατομικές συμφωνίες με κάθε εργαζόμενο χωριστά για εργασία επί 5 ημέρες την εβδομάδα, με πλήρη ή μερική απασχόληση ή και με διακεκομμένο ωράριο.
    Ελαστικά ωράρια εργασίας τα οποία καθορίζονται από την εταιρεία, ανάλογα με τις συνθήκες και το φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα να προβλέπεται σε χρονικό διάστημα 6 μηνών η 10ήμερη ημερήσια εργασία και στη συνέχεια θα χορηγηθούν οι ημέρες ανάπαυσης οι οποίες θα αντιστοιχούν στις πρόσθετες ώρες που έχουν εργαστεί.
    Εργασία εκ περιτροπής για 4 ημέρες την εβδομάδα με αντίστοιχη περικοπή μισθού ως μέτρο για την αποτροπή απολύσεων.
    Διατήρηση μόνο των επιδομάτων που προβλέπουν η γενική νομοθεσία και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας




Διαβάστε Περισσότερα »

"Ακάλυπτοι" σε Λιβαδειά και Λαμία

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στις ευρύτερες περιοχές της Λιβαδειάς και της Λαμίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για έκδοση ακάλυπτων επιταγών

Συνελήφθησαν, χθες (18-11-2013) πρωινές ώρες στις ευρύτερες περιοχές της Λιβαδειάς και της Λαμίας, από αστυνομικούς των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 36, 47 και 89 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Ειδικότερα:

Σε βάρος του 36χρονου, εκκρεμούσε η από 20-12-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών και χρηματική ποινή (1.200) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Σε βάρος του 47χρονου, εκκρεμούσαν οι από 05-10-2010 και από 23-10-2012 αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης δεκαεπτά (17) μηνών και συνολική χρηματική ποινή (1.800) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του 89χρονου, εκκρεμούσε η από 27-11-2006 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Ο 36χρονος και ο 47χρονος θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ ο 89χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Ολα τα ονόματα των επιτυχόντων του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (
www.oaed.gr) ο οριστικός πίνακας του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων.
Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων οι επιτυχόντες είναι οι ακόλουθοι:
ΕΠΩΝΥΜΟ    ΟΝΟΜΑ    ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ    ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ
ΤΡΥΠΑ    ΣΩΤΗΡΙΑ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΙΓΓΛΕΖΟΥ    ΣΟΦΙΑ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   
ΠΕΛΕΚΗ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    ΖΑΧΑΡΙΑΣ    ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ
ΖΩΗ    ΧΡΥΣΟΥΛΑ    ΤΡΥΦΩΝ    ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ
ΥΦΑΝΤΙΔΗ    ΧΡΥΣΟΥΛΑ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΛΙΖΑ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΚΟΥ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΣΟΦΙΑ
ΛΑΖΑΡΟΥ    ΛΟΥΚΑΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ
ΤΡΑΚΟΥ    ΜΑΡΙΑ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΕΛΕΝΗ
ΜΑΛΟΥΧΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΜΑΡΙΑ
ΤΟΧΜΑΖΙΔΗΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΜΑΡΙΑ
ΚΟΛΙΟΣ    ΝΙΚΟΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΣΑΚΚΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    ΠΑΡΘΕΝΑ
ΑΡΟΥΝΗΣ    ΛΟΥΚΑΣ    ΜΙΧΑΗΛ    ΜΑΡΙΑ
RONGAS    MIHAELA-FELICIA    ILIE    VIOLETA

Οι ανωτέρω επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι πρέπει να μεταβούν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού ΚΠΑ2 (Καραγιαννοπούλου 118 & Δροσίνη, Λιβαδειά) προκειμένου να παραλάβουν το σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα.
Στη συνέχεια, αφού παραλάβουν το σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα, οι ωφελούμενοι που επιλέχθηκαν για το Δήμο Λεβαδέων, θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν αυτοπροσώπως στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου (Σοφοκλέους 15) τα ακόλουθα δικαιολογητικά πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα :
1. Απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης- απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για τους αποφοιτήσαντες μέχρι το 1980, απολυτήριο δημοτικού σχολείου ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του ν. 2817/2000. Επισημαίνεται ότι για την απόδειξη των ανωτέρω δύναται α) όσοι είναι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους και β) όσοι είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επικυρωμένο αντίγραφο του αντίστοιχου τίτλου σπουδών τους.
2. Αντίγραφο του δελτίου ταυτότητας
3. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
4. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
5. Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ –ΕΤΑΜ
6. Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, όπου ο ωφελούμενος να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προσωπικού του Δήμου Λεβαδέων (αρμόδιοι υπάλληλοι κ.κ. Λουκάς Γκικόπουλος και Βασίλειος Αναστασίου τηλ.:22613-50833).
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιταγή έως 10.000 ευρώ σε νέους ανέργους για να ανοίξουν επιχείρηση -Ποια είναι τα κριτήρια

«Ανάσα» για 2.000 άτομα έως 35 ετών, οι οποίοι είναι άνεργοι, αναμένεται να αποτελέσει το νέο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης που «δρομολογεί» το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να ενεργοποιήσει επιχειρηματικά τους νέους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία», το οποίο αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και δίνει προτεραιότητα στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ανέρχεται σε 12 μήνες, ενώ οι ωφελούμενοι θα λάβουν «επιταγή» 10.000 ευρώ, από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι από 18 έως 35 ετών, ενώ θα πρέπει να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Ακόμη θα πρέπει να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή άλλο κράτους, μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Επίσης, σύμφωνα με το «Εθνος» θα πρέπει να έχουν ΑΦΜ, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, ενώ η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και μετά.

Πρόγραμμα για τους νέους από 16 έως 24 ετών

Με επίκεντρο τη διευκόλυνση της εισόδου στην αγορά εργασίας των νέων, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, ολοκληρώνεται τις προσεχείς εβδομάδες η κατάρτιση ενός φιλόδοξου και πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο «Εγγύηση για τη νεολαία» (Youth Guarantee), το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου 2014. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει σε κάθε νέο ηλικίας έως 24 ετών από όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης μία θέση θητείας ή πρακτικής άσκησης, εντός τετραμήνου από την αποφοίτησή τους ή την απόλυσή τους (στην περίπτωση που εργάζονται). Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Εθνος» ο δεύτερος άξονας του προγράμματος θα επιδοτεί την απασχόληση ανέργων νέων έως και 29 ετών στον ιδιωτικό τομέα, μέσω πρακτικής άσκησης.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να μην υπάρχει απόφοιτος χωρίς να του προσφέρεται μία πρώτη επαγγελματική εμπειρία, είτε αυτή αφορά μαθητεία και κατάρτιση, είτε πρακτική άσκηση ή ακόμη και θέση εργασίας.

Ηδη έχουν συσταθεί οι πρώτες ομάδες εργασίας για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων και της τεχνογνωσίας στην αρμόδια δημόσια αρχή που θα συντονιστεί το πρόγραμμα. Στις ομάδες συμμετέχουν στελέχη των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ, της ΚΕΔΕ, της Γ. Γραμματείας Νέας Γενιάς, κ.λπ.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει σταδιακά ο καιρός: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται από σήμερα Τρίτη, αφού θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ τη νύχτα στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βρόχων από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Βάζουν χέρι" στις αγροτικές επιδοτήσεις


Παγώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε είδους ενισχύσεις, επιδοτήσεις και επιστροφές ΦΠΑ, για τους οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.



Με τον τρόπο αυτό, οι οφειλέτες δεν θα μπορούν να εισπράξουν εάν δεν έχουν τακτοποιήσει προηγουμένως τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μέτρο συζητήθηκε κατά την σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών και έγινε κατ' αρχήν δεκτό από τους εκπροσώπους των δανειστών.



Το μέτρο θα θεσμοθετηθεί με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας.


Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ από τα 700, που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα των ταμείων και να μην θιγούν οι συντάξεις, καθώς μόνο στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) οι οφειλέτες υπερβαίνουν τις 200.000 και οι οφειλές τα 500 εκατομμύρια ευρώ.


Το υπουργείο Εργασίας προσδοκά να εισπράξει ακόμη 200 εκατομμύρια ευρώ, από τους οφειλέτες του ΙΚΑ για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί διαφορές ανάμεσα στις εισφορές που καταβάλλουν και στο περιεχόμενο των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλουν. Στην περίπτωση αυτή οι οφειλέτες, προκειμένου να αποφύγουν την εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα υποκαταστήματα για τη ρύθμιση των οφειλών τους.


Οι εκπρόσωποι των δανειστών πάντως φαίνεται να είναι επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την αύξηση των 48 δόσεων που ισχύουν σήμερα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.



paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις χιλιάδες θάνατοι από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις...


Οι θάνατοι στην Ελλάδα από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις υπολογίζονται σε 3.000 κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας αυξητική τάση, με το επιπλέον κόστος να ξεπερνά το...
1,2 δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή της Δ' παθολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου «Αττικόν», Γ. Πετρίκκο. Δείκτης αξιολόγησης των διοικητών όλων των νοσοκομείων θα θεωρείται πλέον η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της αντοχής των μικροβίων.

Με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα κατά των αντιβιοτικών, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge για την εφαρμογή στην Ελλάδα πρωτοκόλλου δράσης, που έχει εφαρμοσθεί στο βρετανικό Πανεπιστήμιο, μηδενίζοντας τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Το πρωτόκολλο θα εφαρμοσθεί πιλοτικά, επί εννέα μήνες, στο νοσοκομείο «Αττικόν» .

«Ο έλεγχος των λοιμώξεων που συνδέονται με τη νοσηλεία των ασθενών στους χώρους Παροχής Υγείας αποτελεί βασική αρμοδιότητα και ευθύνη των Διοικήσεων», σημείωσε η κ. Μακρή.

Η χώρα μας, τόνισε η υφυπουργός Υγείας, εμφανίζεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό νοσοκομειακών λοιμώξεων, με τη μεγαλύτερη συχνότητα απομόνωσης πολυανθεκτικών παθογόνων, αλλά και με το υψηλότερο ποσοστό χρήσης αντιβιοτικών στον νοσοκομειακό χώρο. Επιπλέον η μικροβιακή αντοχή στη χώρα μας δεν περιορίζεται σε κλινικά τμήματα υψηλού κινδύνου όπως στις μονάδες εντατικής νοσηλείας, αλλά αφορά πλέον και τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, σε ιδρύματα χρόνιων πασχόντων αλλά και σε κέντρα φυσικής αποκατάστασης.

Η αντοχή στις λοιμώξεις είναι αποτέλεσμα της κατάχρησης και υπερκατανάλωσης των υπαρχόντων αντιβιοτικών, εξαπλώνεται ταχύτατα εξαιτίας της έντονης μετακίνησης ατόμων μεταξύ των διαφόρων χωρών για λόγους τουριστικούς, ιατρικούς ή οικονομικούς, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής, επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της αντοχής των μικροβίων...
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πόσα παίρνει κάθε βουλευτής

Χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια- Διαβάστε αναλυτικό πίνακα με τις αμοιβές, τις αποζημιώσεις και τις υπόλοιπες παροχές που λαμβάνουν- Τα στοιχεία δόθηκαν με εντολή του προεδρείου της Βουλής
Αναλυτικά στοιχεία για τις βουλευτικές αποδοχές έδωσε στην δημοσιότητα η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής μετά από εντολή του προεδρείου που επιθυμεί να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και των διαφόρων επιδομάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα χρήματα που λαμβάνει μηνιαίως κάθε βουλευτής στο χέρι κυμαίνονται από 7644,79 ευρώ εως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική του περιφέρεια. Στα συγκεκριμένα ποσά όμως δεν έχει συμπεριληφθεί και η αποζημίωση για την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές (σ.σ. 75 ευρώ ανα συνεδρίαση).

Όπως προκύπτει από τον πίνακα οι βουλευτές λαμβάνουν με την μορφή μετρητών την βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, ταχυδρομική ατέλεια και έξοδα κίνησης. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και η μηνιαία αποζημίωση για την συμμετοχή στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Επίσης, η βουλευτική αποζημίωση είναι σταθερή για όλους τους βουλευτές στα 5.705,60 ευρώ το μήνα όπως σταθερή είναι και η ταχυδρομική ατέλεια στα 909,31 ευρώ. Αλλάζει το ύψος του επιδόματος οργάνωσης γραφείου και των εξόδων κίνησης ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια των δικαιούχων.

Ειδικότερα υπάρχουν 4 διαφορετικές κατηγορίες:
- A Κατηγορία (Επικρατείας – Α  & Β Αθηνών - Α& Β Πειραιώς - Έβρου- Ζακύνθου - Ηρακλείου - Α θεσσ/κης - Καβάλας - Κερκύρας - Κεφαλληνίας - Κοζάνης - Λέσβου - Α & Β Πειραιώς - Σάµου - Χανίων - Χίου )
- Β Κατηγορία (Αργολίδας - Αττικής - Βοιωτίας -Έυβοιας - Ηµαθίας - Κιλκίς - Κορινθίας - Λασιθίου - Ξάνθης - Ροδόπης - Πέλλης - Πιερίας - Ρεθύµνης)
- Γ Κατηγορία (Αιτωλοακαρνανίας - Αρκαδίας - Άρτας - Αχαίας - Γρεβενών - Ευρυτανίας - Ηλείας - Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων - Καρδίτσας – Καστοριάς)
- ∆ Κατηγορία (Κυκλάδες - ∆ωδεκάνησα)

Οι βουλευτές που ανήκουν στην Α κατηγορία λαμβάνουν επίδομα γραφείου 738,88 ευρώ και οι υπόλοιποι 935,88 ευρώ.

Αντίστοιχα για τα έξοδα κίνησης ισχύουν τα εξής: Α κατηγορία: 291 ευρώ, Β: 389 ευρώ, Γ 486 ευρώ και Δ 648 ευρώ

Υπο αυτά τα δεδομένα, το σύνολο των μηνιαίων βουλευτικών εισοδημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Βουλευτές:
Α κατηγορίας: 7644,79 ευρώ
Β κατηγορίας: 7939,79 ευρώ
Γ κατηγορίας: 8036,79 ευρώ
Δ κατηγορίας: 8178,79 ευρώ

Βέβαια στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές . Μετά από διαδοχικές περικοπές η συγκεκριμένη αποζημίωση έχει διαμορφωθεί σε 75 ευρώ ανα συνεδρίαση και κατά μέσο όρο ο κάθε βουλευτής λαμβάνει 225-300 ευρώ το μήνα.

Πέραν των παραπάνω, οι βουλευτές λαμβάνουν και μια σειρά άλλων υλικών παροχών όπως : η μίσθωση βουλευτικού ΙΧ (975 ευρώ), επίδομα ενοικίου (1.000 ευρώ), τηλεφωνική ατέλεια για τα πολιτικά γραφεία (917 ευρώ), ατέλεια κινητού τηλεφώνου (200 ευρώ) ενώ οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια  ή δωρεάν κουπόνια για διέλευση διοδίων.

Δείτε τον σχετικό πίνακα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ