Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση Νέου Άλμπουμ απο την Θηβαία Νόνα Βουδούρη

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ: «Κρυφό Ταξίδι»
 
Η Νόνα Βουδούρη και η Δισκογραφική Εταιρεία “Protasis” σάς προσκαλούν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, και ώρα 20.30 στην παρουσίαση της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής της δουλειάς με τίτλο: «Κρυφό Ταξίδι», στον πολυχώρο «Ζήθος» στη Θήβα.
 
Στο άλμπουμ συμμετέχουν, συνθετικά και στιχουργικά, ο Γιάννης Σπάθας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Θοδωρής Παυλάκος, η Ιρις Λουκά, ο Ακος Δασκαλόπουλος, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και άλλοι.
Επίσης, συμμετέχουν ερμηνευτικά οι: Παντελής Θαλασσινός και Daniel Armando στο τραγούδι : «Τον έρωτα ρώτα», και σε ντουέτο ο Βασίλης Λέκκας στο τραγούδι: «Δεν είναι ο έρωτας».
Η Διεύθυνση και η επιμέλεια παραγωγής του άλμπουμ έγινε από τον Άγγελο Σφακιανάκη – «Μικρός Ήρως», το Mastering του Άλμπουμ έγινε από το «Music Art Lab Studios» (www.musicartlab.gr) και η Ηχογράφησή του στο «AEOLIA.EU» (http://www.aeolia.eu/studios/).
 
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια και μελωδίες από τις γειτονιές της Μεσογείου, με τη συμμετοχή των: Θάνος Πολύδωρας (τραγούδι), Αναστάσης Χαμηλάκης (Πιάνο) και Jaime Robin Smith (Βιολί).
 
To CD κυκλοφορεί από την “ Protasis - Treck ABEE” - http://www.protasismusic.gr/
 
Είσοδος: Ελεύθερη
------------------------------------------------------------------
«ΚΡΥΦΟ ΤΑΞΙΔΙ»
 
1. Λόγια Μαγικά
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
2. Το Έρωτα Ρώτα
Φωνητικά: Μουσική: Παντελής Θαλασσινός, Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος, Ισπανικοί Στίχοι: Daniel Armando
3. Όμορφα Παραμύθια
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
4. Δεν Είναι ο Έρωτας
(Ντουέτο με Βασίλη Λέκκα) Μουσική: Γιάννης Σπάθας, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης
5. Όνειρο
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
6. Να σε δω
Φωνητικά: Λάμπρος Καρελάς, Μουσική: Μιχάλης Τσαμπλάκος, Στίχοι: Στέλιος Λύκος
7. Κρυφό Ταξίδι
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
8. Αγριολούλουδο
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
9. Κυλάει ο Χρόνος
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
10. Ό,τι σε θυμίζει
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
11. Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
12. Ποια Μάτια σε Κοιτάζουνε
(Επανεκτέλεση) Μουσική & Στίχοι: Λυκούργος Μαρκέας
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
E- MAIL:
FACEBOOK OFFICIAL PAGE:
YOUTUBE CHANEL:
JUMBING FISH CHANEL:
 
Restaurant Café – Bar «Ζήθος»
Επαμεινώνδα 90, Θήβα Τηλ. 22620 81470


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
 
«Δίκτυο  MIKRASIATIS.GR»
 
 
PERMISOSPRESS.BLOGSPOT.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστρατήγηση του ωραρίου των αστυνομικών Φωκίδας.


Την Τρίτη, 22-10-2013, με την υπ΄ αριθ΄ 3018/6/93-ιγ΄ από 22-10-2013 Διαταγή της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, διατάχθηκαν αστυνομικοί, να συγκροτήσουν την διμοιρία υποστηρίξεως (Δ.Υ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, προκειμένου όπως μεταβούν απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας στην Χαλκίδα, προκειμένου εκτελέσουν υπηρεσία στον εκεί τόπο, με το πρόσχημα των σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.
 Κατόπιν της ανωτέρω διαταγής, όντως συγκροτήθηκε η διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ..Φωκίδας, η οποία αναχώρησε την 16.00 της 22-10-2013, με υπηρεσιακά οχήματα από την Άμφισσα και μετέβη στη Χαλκίδα, για εκτέλεση υπηρεσίας σύμφωνα με τα διατασσόμενα.
Προκειμένου καταστεί εφικτή η συγκρότηση της Δ.Υ. με ικανό αριθμό αστυνομικών όπως αναφέρεται και στην ανωτέρω Διαταγή, διατέθηκαν σε υπηρεσία αστυνομικοί, οι οποίοι είτε την 22-10-2013 βρισκόταν σε ημερησία ανάπαυση, είτε είχαν διατεθεί σε υπηρεσία κατά το ωράριο 22.00-06.00 της 21/10/2013 προς 22/10/2013, είτε είχαν λάβει γνώση από την 14.00 της 21/10/2013 ότι την 22/10/2013 θα εκτελέσουν οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, πλην της Δ.Υ., είτε εργάζονταν ήδη και πρωινές ώρες της 22/10/2013.
 Το Π.Δ. 394/2001 « ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ» στην παράγραφο 7 του άρθρου 1, αναφέρει σαφέστατα ότι η ανακοίνωση της υπηρεσίας της επόμενης ημέρας, γίνεται υποχρεωτικά μέχρι την 14.00 της προηγούμενης και η μεταβολή της δεν επιτρέπεται. Στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 του ως άνω Π.Δ. αναφέρεται ότι η ημερησία ανάπαυση αρχίζει από την 06.00 ώρα της επόμενης ημέρας από την ημερομηνία λήξης της υπηρεσίας του αστυνομικού προσωπικού και διαρκεί τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες και ότι η ημερησία ανάπαυση δεν ανακαλείται. Επίσης στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 3 του ιδίου Π.Δ. αναφέρεται ότι, το αστυνομικό προσωπικό το οποίο εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία σε αλλαγές 8ωρης βάσης, δεν διατίθεται σε υπηρεσία τις επόμενες δεκαέξι (16) ώρες και  η διάθεση του αστυνομικού προσωπικού σε υπηρεσία δύο αλλαγών στο ίδιο ημερολογιακό 24ώρο δεν επιτρέπεται.
 Επιπροσθέτως, με το υπ΄ 6013/22/2556-α΄ από 22-02-2010 έγγραφο του ΑΕΑ/ ΚΛΑΔΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ/Δ-ΝΣΗ ΑΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ΤΜ. 1ο  και την από 8-10-2009 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας, η τακτική της διάθεσης του αστυνομικού προσωπικού σε δύο συνεχόμενες νυχτερινές αλλαγές, κρίνεται ανεπίτρεπτη και αποτελεί παραβίαση Νόμου και Διαταγής.
 Τα καθήκοντα που καλείται να εκτελέσει ο αστυνομικός είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και αυτό προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση, διαύγεια πνεύματος και νηφαλιότητα και αυξημένη υπηρεσιακή ετοιμότητα, έτσι ώστε να ασκεί  αυτά με τον καλύτερο, ακίνδυνο και αποδοτικότερο τρόπο, προς όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου. Δυστυχώς όμως, όταν λαμβάνουν χώρα όλες οι προαναφερθείσες παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων του, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτός ο αστυνομικός ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τόσους κινδύνους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, οι οποίοι αυξάνονται κατακόρυφα κατά την εκτέλεση νυχτερινής βάρδιας, όχι μόνο αποδοτικός δεν θα είναι, όχι μόνο νηφάλιος δεν θα είναι, αλλά καταπονημένος σωματικά και μη έχοντας την ανάλογη ψυχική ηρεμία, σίγουρα θα διατρέχει και τεράστιο κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή.
 Γνωστοποιείται επιπλέον, ότι τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Δ.Υ. της Α.Δ. Φωκίδας, ήταν απλά η φύλαξη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κατά το ωράριο 18.00-02.00 της 22/10/2013-23/10/2013 και η ολονύκτια επιστροφή στην Άμφισσα, με το συνολικό χρόνο υπηρεσίας, μαζί με τον συνυπολογιζόμενο χρόνο μετάβασης από την Άμφισσα στην Χαλκίδα και αντιστρόφως, να ξεπερνά τις δεκατρείς (13) ώρες. Σημειωτέον ότι , κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της Δ.Υ. της Α.Δ. Φωκίδας, δεν συνέβη το παραμικρό, ούτε υπήρχε κάποια συγκέντρωση ή πορεία ατόμων στο σημείο της, παρά μόνο ένα άδειο κτίριο με μόνο πολίτη τον θυρωρό του κτιρίου. Εύλογη λοιπόν η απορία των αστυνομικών που φυλούσαν ένα άδειο κτίριο για το ποιες ήταν αυτές οι επείγουσες και σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες που είχαν ως αποτέλεσμα αυτή τη μετακίνηση.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Γιατί στο παρελθόν και μάλιστα σε περιπτώσεις που απαιτούσαν ουσιαστική και υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, δεν έγινε αντίστοιχη κινητοποίηση, αν και το είχαν ζητήσει και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα, μία πολίτης και ένας αστυνομικός;
-Για ποιους λόγους δεν τηρείται η νομοθεσία σχετικά με το ωράριο των αστυνομικών;
-Ποιος αποφασίζει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους τους αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα δεν εξυπηρετούνται με αυτή την λειτουργία ούτε οι σκοποί της αστυνομίας;
-Ποιος είναι υπεύθυνος αυτής της προκληθείσης δαπάνης σε βάρος του Δημοσίου; Ελέγχεται, και εάν ναι, από ποιον;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Τσουκαλάς Δημήτρης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ-ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ;


ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΗ  Ή ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΘΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ;
Στην παρούσα οικονομική συγκυρία που οι επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλλουν τα ποσά που επιβάλλει η ΑΕΠΙ, έχει ως αποτέλεσμα η τελευταία να καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, για να εισπράξει τα οφειλόμενα κατά την κρίση ποσά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από την έναρξη της κρίσης η ΑΕΠΙ έχει καταθέσει πλέον των 6.000 μηνύσεων προς ιδιώτες για την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων, χωρίς να έχει την παραμικρή έκπτωση στις χρεώσεις προς τους καταστηματάρχες, απεναντίας, αποφάσισε μειώσεις έως και 40% στους δημιουργούς, την ώρα που εμφανίζει ετησίο κέρδος 40 εκατ. Ευρώ η ΑΕΠΙ και των 7 εκατ. Ευρώ η GEA για το 2010.
Το κράτος οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, σε αυτή την αδικία που συντελείται.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!
Η ΑΕΠΙ «καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά» και αναφέρει ξεκάθαρα ότι «είναι αδικαιολόγητη η άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχτεί τη μερική ανάθεση διαχείρισης των δικαιωμάτων των πνευματικών δημιουργών. Είναι υπέρμετρα υψηλή η επιβολή προμηθείας για την είσπραξη των δικαιωμάτων των δημιουργών και υπάρχει παράλειψη της ΑΕΠΙ να γνωστοποιεί κατά τρόπο πλήρη και ουσιαστικό το αμοιβολόγιο και τον κανονισμό διανομής της στους ενδιαφερόμενους δημιουργούς και χρήστες αλλά και το ύψος και τα κριτήρια διάθεσης (για πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς) των ποσών, τα οποία παρακρατούνται βάσει συνφωνιών αμοιβαιότητας.
Κος ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
Πως επιτρέπετε να λειτουργεί τέτοιο μονοπώλειο κάτω από τη «μύτη» σας χωρίς να δίνετε καν σημασία; Πως επιτρέπει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να συνεχίζει αυτή η μονοπωλιακή κατάσταση χωρίς να παίρνει καμία πρωτοβουλία; Πως οι Οικονομικοί Εισαγγελείς παραμένουν

απαθείς βλέποντας δημόσιες καταγγελίες για την πορεία χρήματος που συγκεντρώνεται με άναρχο και εκβιαστικό τρόπο από μικρομεσαίους επαγγελματίες με τις ευλογίες σας, με τις ευλογίες της Πολιτείας και του Υπουργού Πολιτισμού και στην συνέχεια να κατανέμεται όπως κατανέμεται χωρίς αποδεικτικά στοιχεία (συμβάσεις συνεργασίας και αποδεικτικά στοιχεία χρήσης τραγουδιών εκπροσώπων της παραγωγών στην αγορά.)
Όπως κατέληξε όμως σήμερα, επιχειρηματίες με την μορφή υπεργολάβων ανά νομό να αναλαμβάνουν να εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα , τα οποία στην πορεία αποδίδουν –με τρόπους που δεν είναι γνωστοί και διαφανείς- στους δημιουργούς, μουσικούς, στιχουργούς και μουσικοσυνθέτες, φαντάζομαι, είστε ενήμερος για τις αντιρρήσεις επί των αποδόσεων από πλευρας των παραγωγών.
Ουσιαστικά, το δημόσιο έχει το ρόλο εισπράκτορα μιας καθαρά αστικής εταιρείας, καθώς έχει «εξοπλίσει» την ΑΕΠΙ με ποινικές δυνατότητες για την άσκηση της εμπορικής της δραστηριότητας.
Την ώρα που η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, καταβάλλει κάθε προσπάθεια μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και γενικότερα στην ελάφρυνση από τις έμμεσες δαπάνες των επαγγελματιών εστίασης, ώστε αυτή η ελάφρυνση να φθάσει στον τελικό καταναλωτή, εσείς είναι αυτονόητο τι πρέπει να κάνετε με την ΑΕΠΙ, την GEA και των υπολοίπων εταιρειών που έρχονται.
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός κατά την απάντηση του τόνισε:
«Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δύο μηνών, και υπάρχει η βούληση από πλευράς του Υπουργείου για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που πράγματι υπάρχει, ειδικά για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Η επιτροπή διαλόγου με αυτά τα θέματα θα ασχοληθεί και εμείς θα τα θέσουμε αναλυτικά για να δώσουμε λύση πάντα με σεβασμό σε κάθε πλευρα.»

                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                      ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τον...ποντικό που πήρε τα χρυσαφικά απο τη Θήβα



Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής, η οποία έγινε πριν από τρεις ημέρες, σε οικία στη Θήβα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού ROMA

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση κλοπής, η οποία έγινε πριν από τρεις ημέρες, σε οικία 58χρονης ημεδαπής στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 30χρονος ημεδαπός ROMA, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από την 58χρονη ημεδαπή, την 19-11-2013 και μεσημεριανές ώρες, άγνωστος-οι δράστης-ες, αφού παραβίασαν το παράθυρο του μπάνιου της ισόγειας κατοικίας της, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά.  

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 30χρονος.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
κλέφτη των χρυσαφικών στη Θήβα
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθημερινές οι συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θήβα



Συνελήφθησαν, χθες (21-11-2013) μεσημεριανές και βραδινές ώρες, στην περιοχή της Θήβας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 50, 24, και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών, ο 50χρονος διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, (4) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ο 24χρονος και ο 23χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (4,6) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπου αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Εισοδηματική ενίσχυση Οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών


O Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι με την υπ΄αριθμ. ΚΥΑ 2/71338/0026/22-07-2013 των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομιών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως καθορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ανήκουν οι οικισμοί Ελικώνος, Ανάληψης και Τσουκαλάδων και οι κοινότητες Αγίας Άννας, Αγίας Τριάδας, Κορωνείας και Κυριακίου.
Συγκεκριμένα το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται:
A) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων από κάθε πηγή, εξαιρουμένου του ποσού της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι στα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου Λεβαδέων έως 31/12/2013 είναι τα ακόλουθα:
•    Αίτηση του Δικαιούχου [στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ]
•    Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
•    Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους (2013) για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλαδή, εκκαθαριστικό 2013 για τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους) ή της φορολογικής δήλωσης 2013 (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.
•    Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια.
Η εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.
Η συγκέντρωση δικαιολογητικών πραγματοποιείται στα ΚΕΠ. Αρμόδια για την πίστωση του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης στο λογαριασμό του δικαιούχου είναι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) κατόπιν της τελικής επιλογής των δικαιούχων από τα τμήματα Διοικητικού-Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.

    

Διαβάστε Περισσότερα »

Η καρδιά μας προειδοποιεί πριν την ανακοπή



Βδομάδες πριν, ακόμη και έναν ολόκληρο μήνα δίνει προειδοποιητικά σημάδια μια επικείμενη καρδιακή ανακοπή. Το αιφνίδιο αυτό σταμάτημα της καρδιάς, που….


δεν είναι και τόσο αιφνίδιο όπως αποδεικνύεται, έχει τεράστια ποσοστά θνησιμότητας καθώς μόλις 9,5 των μεσηλίκων που παθαίνουν ανακοπή επιβιώνει.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι η επικείμενη καρδιακή ανακοπή δίνει συμπτώματα περίπου μια ώρα πριν. Για πρώτη φορά έρευνα ανακαλύπτει οιωνούς που υπάρχουν ένα μήνα ή μερικές βδομάδες πριν. Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν:

56% όσων έπαθαν ανακοπή είχε πόνο στο στήθος

13% είχε πρόβλημα αναπνοής και αίσθημα ότι έμενε ξέπνοο

4% παρουσίαζε έντονη ζάλη.

Τα σημαντικά αυτά ευρήματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της American Heart Association, που έγινε στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν σημαίνει ότι όποιος έχει αυτά τα συμπτώματα θα πάθει ανακοπή αλλά αν είναι έστω και λίγο επίμονα, καλό θα είναι να μην τα αμελήσει κανείς και να πάει αμέσως στο γιατρό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εισέπρατταν πνευματικά δικαιώματα για τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας





Αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης μέσω γνωστής ιστοσελίδας αποτέλεσε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.



Την υπόθεση έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους οι... βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουΐκ, Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, ενώ, με παρέμβασή του ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος έσπευσε να τονίσει ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία του εθνικού μας ύμνου.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση προέκυψε όταν αναρτήθηκε στη δημοφιλή ιστοσελίδα του YouTube ένα δελτίο ειδήσεων των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, στο οποίο ακουγόταν ο εθνικός ύμνος.

Μετά το ανέβασμα του αρχείου οι διαχειριστές της ιστοσελίδας έλαβαν ειδοποίηση από τους διαχειριστές του YouTube, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρέσουν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτρέψουν στο YouTube να παίζει διαφημίσεις προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί!

Σύμφωνα με το YouTube, τα δικαιώματα του μουσικού θέματος ανήκουν σε εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής που ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών. Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην απάντησή του στη Βουλή, καταλόγισε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα και αξία για τον κάθε Έλληνα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη προστασία του, ώστε να αποτραπούν γεγονότα που ενοχλούν τους Έλληνες.

«Υπάρχει μια προσπάθεια να γίνει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο. Ο εθνικός ύμνος δεν είναι απλό εθνικό δημιούργημα. Είναι η ψυχή του έθνους. έχει εμβληματικό χαρακτήρα και εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα. Ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού και προσέθεσε:

«Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχομε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των Ελλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν».

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα δοθεί το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Τι ισχύει και φέτος
Ο ΟΑΕΔ κάθε χρόνο παρέχει στους επιδοτούμενους άνεργους Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας εάν έχουν πάρει επίδομα ανεργίας απο 1 Μαΐου εως 31 Δεκεμβρίου 2013 και αναλογία εφόσον υπάρχει μικρότερη διάρκεια επιδότησης .

Έτσι και φέτος θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων για το 2013 από τον ΟΑΕΔ. Το Δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί από 18 έως 23 Δεκεμβρίου από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Την ακριβή ημερομηνία καταβολής του δώρου θα την δημοσιεύσουμε όταν υπάρξει ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Σήμερα η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων



Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων
Καταβάλλονται σήμερα, Παρασκευή, από τον ΟΓΑ σε 104.431 δικαιούχους τα νέα οικογενειακά επιδόματα, πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 48.411.640,58 ευρώ.

Θα ακολουθήσει η καταβολή της τελευταίας δόσης των οικογενειακών επιδομάτων που αφορά σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και αυτών που θα πληρωθούν για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, θα γίνει προσπάθεια η πληρωμή να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα

 Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η 21η  Νοεμβρίου, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων  και  εορτή των Εισοδίων της Παναγίας, προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών,  όπου εκφωνήθηκε και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από Αξιωματικό του  Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων  από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κ. Γ. Ψυχογιό, τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου και τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας κ. Σπ. Λυμπερίου.

Μετά την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση για τις αρχές και τους πολίτες στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την ημέρα εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Ημέρα  γιορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, που με την της ευλογία της, οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες ηρωισμού και δόξας σε όλα τα πεδία των μαχών, εύχεται ολόψυχα Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι

Με βροχερό καιρό υποδεχόμαστε το Σαββατοκύριακο, αφού σήμερα Παρασκευή προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τόπους ισχυρές και βελτίωση πριν το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών βροχών, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και πιθανώς καταιγίδες με βελτίωση από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και από αργά το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις νοτιότερες κυρίως περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση προβλέπεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων προβλέπεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ιδιώτες το ΚΨΜ του στρατοπέδου Θήβας με τιμές "Κολωνακίου"

Ιδιωτικοποίηση και των ΚΨΜ. Το “πείραμα” ξεκίνησε από τον Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Θήβας ,όπου το ΚΨΜ δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Γιατί ιδιωτικοποιούνται και τα ΚΨΜ; “Μπαίνουν” μέσα; Επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των ΕΔ; Κι αν είναι έτσι γιατί σπεύδουν οι ιδιώτες να τα πάρουν;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όπως σωστά επισημαίνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων , οι στρατιώτες θα πίνουν καφεδάκι με τιμές Κολωνακίου για τα δεδομένα της τσέπης τους που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άδεια.


Τα κέρδη για τους ιδιώτες που πήραν το ΚΨΜ και για όσους πάρουν και τα υπολοιπα εξασφαλισμένα.

Δείτε τον τιμοκατάλογο για το καφεδάκι του στρατιώτη:

Ø  Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4

Ø  Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8!

Ø  Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά.

Ø  Επιπλέον το νερό έχει 35 λεπτά από 20 και το κρουασάν 1.20 από 30 λεπτά!

Ø  Χαρτί τουαλέτας 80 λεπτά, που πλέον πρέπει να αγοράσεις αφού δεν παρέχει ο στρατός.

Επομένως, ένας στρατιώτης θα πρέπει να ξοδεύει 5-10 ευρώ καθημερινά στο ιδιωτικό ΚΨΜ.
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ