Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση Νέου Άλμπουμ της Νόνα Βουδούρη στη Θήβα

ΝΟΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ: «Κρυφό Ταξίδι»
 
Η Νόνα Βουδούρη και η Δισκογραφική Εταιρεία “Protasis” σάς προσκαλούν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, και ώρα 20.30 στην παρουσίαση της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής της δουλειάς με τίτλο: «Κρυφό Ταξίδι», στον πολυχώρο «Ζήθος» στη Θήβα.
 
Στο άλμπουμ συμμετέχουν, συνθετικά και στιχουργικά, ο Γιάννης Σπάθας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Θοδωρής Παυλάκος, η Ιρις Λουκά, ο Ακος Δασκαλόπουλος, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και άλλοι.
Επίσης, συμμετέχουν ερμηνευτικά οι: Παντελής Θαλασσινός και Daniel Armando στο τραγούδι : «Τον έρωτα ρώτα», και σε ντουέτο ο Βασίλης Λέκκας στο τραγούδι: «Δεν είναι ο έρωτας».
Η Διεύθυνση και η επιμέλεια παραγωγής του άλμπουμ έγινε από τον Άγγελο Σφακιανάκη – «Μικρός Ήρως», το Mastering του Άλμπουμ έγινε από το «Music Art Lab Studios» (www.musicartlab.gr) και η Ηχογράφησή του στο «AEOLIA.EU» (http://www.aeolia.eu/studios/).
 
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια και μελωδίες από τις γειτονιές της Μεσογείου, με τη συμμετοχή των: Θάνος Πολύδωρας (τραγούδι), Αναστάσης Χαμηλάκης (Πιάνο) και Jaime Robin Smith (Βιολί).
 
To CD κυκλοφορεί από την “ Protasis - Treck ABEE” - http://www.protasismusic.gr/
 
Είσοδος: Ελεύθερη
------------------------------------------------------------------
«ΚΡΥΦΟ ΤΑΞΙΔΙ»
 
1. Λόγια Μαγικά
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
2. Το Έρωτα Ρώτα
Φωνητικά: Μουσική: Παντελής Θαλασσινός, Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος, Ισπανικοί Στίχοι: Daniel Armando
3. Όμορφα Παραμύθια
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
4. Δεν Είναι ο Έρωτας
(Ντουέτο με Βασίλη Λέκκα) Μουσική: Γιάννης Σπάθας, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης
5. Όνειρο
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
6. Να σε δω
Φωνητικά: Λάμπρος Καρελάς, Μουσική: Μιχάλης Τσαμπλάκος, Στίχοι: Στέλιος Λύκος
7. Κρυφό Ταξίδι
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
8. Αγριολούλουδο
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
9. Κυλάει ο Χρόνος
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
10. Ό,τι σε θυμίζει
Μουσική & Στίχοι: Θοδωρής Παυλάκος
11. Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά
Μουσική & Στίχοι: Ίρις Λουκά
12. Ποια Μάτια σε Κοιτάζουνε
(Επανεκτέλεση) Μουσική & Στίχοι: Λυκούργος Μαρκέας
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
E- MAIL:
FACEBOOK OFFICIAL PAGE:
YOUTUBE CHANEL:
JUMBING FISH CHANEL:
 
Restaurant Café – Bar «Ζήθος»
Επαμεινώνδα 90, Θήβα Τηλ. 22620 81470

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
 
«Δίκτυο  MIKRASIATIS.GR»
 
 
PERMISOSPRESS.BLOGSPOT.GR
http://permisospress.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Αυτοκτόνησε πέφτοντας στις ρόδες λεωφορείου της Αστυνομίας



  
Πανδαιμόνιο λίγη ώρα πριν στην είσοδο της Λιβαδειάς, στην διασταύρωση Αγίου Γεωργίου. Άνδρας αυτοκτόνησε πέφτοντας στις ρόδες λεωφορείου της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του οδηγού και των αστυνομικών που επέβαιναν στο λεωφορείο ο ηλικιωμένος ξάπλωσε στο οδόστρωμα. Ο οδηγός του πρώτου διερχόμενου ΙΧ κατάφερε να τον αποφύγει.


Ο ηλικιωμένος ανασηκώθηκε και στην συνέχεια ακολουθούσε σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους ελιγμούς του λεωφορείου που προσπαθούσε να τον αποφύγει.


Τελικά ο οδηγός δεν τα κατάφερε και ο άνδρας βρέθηκε εγκλωβισμένος κάτω από τις ρόδες του μεγάλου οχήματος.
Μεταφέρθηκε νεκρός στο τοπικό νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Στο σημείο κλήθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία.


Πρόκειται για έναν άνδρα 73 ετών, κάτοικο Αγίου Γεωργίου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποιο λόγο αποφάσισε να βάλει τέλος με αυτόν τον τρόπο στην ζωή του.
απο lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς την Τρίτη ή την Τετάρτη
Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Οι δικαιούχοι είναι 185.000 και καταβλήθηκαν συνολικά 23 εκατ. ευρώ.

Από αυτούς, οι 165.000 θα λάβουν προκαταβολή 25%, ενώ στους υπόλοιπους 20.000 δόθηκε το σύνολο του επιδόματος καθώς είχαν καταβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες για να προφυλαχθείτε από την κακοκαιρία


Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Διαβάστε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες οδηγίες για να προφυλαχθείτε από την κακοκαιρία:

• Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

• Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία (100), Πυροσβεστικό Σώμα (199), ΕΚΑΒ (166).

• Τοποθετείστε σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους ως άνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης, εφόσον τα παιδιά σας είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και φροντίστε να τα ενημερώσετε σχετικά.

• Βοηθήστε τα παιδιά σας να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού.

• Εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια.
• Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως: κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κ.λπ.

• Μεριμνήστε ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Μετά το πέρας της κακοκαιρίας

• Παρακολουθείτε συνεχώς από το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και την τηλεόραση τις επίσημες προειδοποιήσεις ή οδηγίες.

• Ελέγξτε το σπίτι και τα λοιπά περιουσιακά σας στοιχεία ώστε να καταγράψετε πιθανές ζημιές.

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε

• Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• Ανάλογα με τον προορισμό σας, αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κ.λπ.).

• Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

• Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους, επαρχιακούς και ερημικούς δρόμους.

• Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

• Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ., και τις υποδείξεις των Τοπικών Αρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κ.λπ.

• Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας και των ελαστικών σας πριν από κάθε μετακίνηση.

• Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κ.λπ.).

• Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε πεζοί.

• Προσέξτε όταν βαδίζετε, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.

• Προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.

• Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. Ο πανικός επιβαρύνει την κατάσταση.

• Σε κάθε περίπτωση διευκολύνετε το έργο των Αρχών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η απίστευτη ιστορία του Γιάννη Πλούταρχου

Έχτιζε δύο μεζονέτες σε… ξένο οικόπεδο



Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο παρουσιάζει το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο τέλος του Απριλίου του 2002 κτηματομεσίτρια ενημέρωσε τον τραγουδιστή ότι βρήκε στην περιοχή της Γλυφάδας στη θέση Αεροδρόμιο (παλαιά συνοικία Βόσπορος) της περιοχής Ευρυάλη οικόπεδο όπως εκείνος το ζητούσε. Ο τραγουδιστής ανέθεσε στο δικηγόρο του τον έλεγχο των τίτλων του οικοπέδου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το οικόπεδο ήταν «καθαρό».

Έτσι ο Γ. Πλούταρχος προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίων αγοράζοντας μαζί με τη σύζυγό του οικόπεδο 734 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 733.675 ευρώ, ανεξάρτητα αν στα συμβόλαια αναγράφηκε η αντικειμενική αξία του οικοπέδου που ανερχόταν σε 206.353 ευρώ. Οι πωλητές του επίμαχου οικοπέδου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», ήταν μία μητέρα με τα δύο παιδιά της που όμως στη συνέχεια, όπως δέχθηκαν τα δικαστήρια, ήταν ιδιοκτήτες-«μαϊμού».

Ο Γ. Πλούταρχος, μετά την αγορά του οικοπέδου, ανέθεσε σε μηχανικό την κατασκευή δύο συνεχόμενων κτιρίων με δύο μεζονέτες το καθένα. Ο μηχανικός το 2003 έβγαλε οικοδομική άδεια και άρχισε να τις κατασκευάζει. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του επίμαχου οικοπέδου περνώντας με το αυτοκίνητό τους μπροστά από το οικόπεδο είδαν ότι υπάρχουν στα σκαριά δύο οικοδομές. Αμέσως έτρεξαν σε δικηγόρο, ο οποίος με εξώδικο ενημέρωσε τον Γ. Πλούταρχο και τη γυναίκα του ότι χτίζουν πάνω στο οικόπεδό τους και τους ζήτησαν να σταματήσουν τα έργα και να γκρεμίσουν ό,τι είχαν φτιάξει.

Η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη. Τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο απεφάνθησαν ότι ο Γ. Πλούταρχος και η σύζυγός του δεν είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες, καθώς και ότι οι πωλητές-«μαϊμού» δεν έχουν κανένα δικαίωμα κυριότητας επί του οικοπέδου.

Ο τραγουδιστής στη συνέχεια στράφηκε εναντίον των πραγματικών ιδιοκτητών ζητώντας να το πληρώσουν τα έξοδα που έκανε για τις δύο οικοδομές (257.945 ευρώ, καθώς αυξήθηκε η αξία του οικοπέδου), αλλά και ένα επιπλέον ποσό 142.889 ευρώ για αδικαιολόγητο πλουτισμό τους.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους αντέταξαν με αγωγή τους ότι ο τραγουδιστής παράνομα τους πέταξε έξω από το οικόπεδό τους και ότι καθυστέρησε να τους το παραδώσει, μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, με συνέπεια να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις που είχαν με τεχνική εταιρεία για ανέγερση πολυκατοικίας με το σύστημα της αντιπαροχής.

Ακόμη, υποστήριξαν ότι τα κτίσματα από μπετόν που άφησε ο τραγουδιστής εμποδίζουν τη χρήση του οικοπέδου και δεν τους είναι πουθενά χρήσιμα, ενώ για την κατεδάφισής τους και την απομάκρυνση των μπαζών θα αναγκαστούν να πληρώσουν 7.250 ευρώ, ενώ προσθέτουν και τα διαφυγόντα έσοδα λόγω των ενοικίων που θα έπαιρναν από τα διαμερίσματα της αντιπαροχής.

Τα 2007, σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε πραγματογνωμοσύνη από πολιτικό μηχανικό για να διαπιστωθεί αν είναι επωφελείς για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες οι οικοδομικές κατασκευές που εγκαταλείφθηκαν στο οικόπεδό τους, από την οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις επί της οικοδομικής άδειας, ενώ εν συνεχεία, το 2010, διατάχθηκε και νέα πραγματογνωμοσύνη , η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και ορίστηκε νέα δικάσιμος το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται «πόθεν έσχες» για όλους ...


«Πόθεν έσχες» για όλους από το 2014 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Θα υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των...
φορολογούμενων (κατοικίες, οικόπεδα, μετοχές, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, συναλλαγές με τράπεζες δηλαδή δάνεια και καταθέσεις).

Με βάση αυτά τα στοιχεία θα επιβάλλεται «φόρος διαβίωσης» που θα προκύπτει από το συνολικό εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ του φορολογουμένου και όχι με βάση το εισόδημα που αυτός δηλώνει ή το τεκμαρτό.

Πρόκειται για τη δημιουργία του νέου περιουσιολογίου το οποίο προαναγγέλλεται στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2014 και θα επιτρέψει τον ηλεκτρονικό έλεγχο στην ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων. Κι αυτό καθώς θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές, καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Ηλεκτρονικός φάκελος

Η εφορία θα έχει στη διάθεση της για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα ακόμα και τις δαπάνες για φως, νερό και τηλέφωνο.

Το περιουσιολόγιο, που έχει αρχίσει ήδη να δημιουργείται από το περασμένο καλοκαίρι, θα διευκολύνει τις διασταυρώσεις στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να φανεί αν ο φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα που υπολείπεται του αθροίσματος των δαπανών του για δόσεις στις τράπεζες, δίδακτρα, γιατρούς, λογαριασμούς και λοιπές καταναλωτικές δαπάνες. Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ το εν λόγω μέτρο, τότε οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «θεωρητικό» εισόδημα το οποίο θα προκύπτει επειδή έχουν στην κατοχή τους ένας σπίτι, ένα αυτοκίνητο ή ένα σκάφος αναψυχής.

Η Εφορία, με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν, θα παρακολουθεί τις πραγματικές συναλλαγές, και με βάση αυτές θα φορολογεί τους υπόχρεους. Πρόκειται ασφαλώς για μια εκ βάθρων αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος, καθώς η Εφορία θα φορολογεί πλέον με βάση εκτιμήσεις και ...υποψίες.

Σημειώνεται ότι με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν σήμερα για τις κατοικίες, αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό, η Εφορία προσδιορίζει ένα «τεκμαρτό» εισόδημα. Το εισόδημα αυτό συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος και όποιο από τα δύο εισοδήματα είναι μεγαλύτερο, αυτό φορολογείται.

ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν τα προγράμματα εκπαίδευσης στον Δήμο Τανάγρας


Στα θρανία κάθισαν οι πρώτοι ενήλικες μαθητές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Τανάγρας. Τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων ξεκίνησαν με απόλυτη επιτυχία. Συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου 2013 το ΚΔΒΜ Τανάγρας ξεκίνησε το 1ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο Αγγλικά στο χώρο εργασίας.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έληξε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2013 με πολύ μεγάλη συμμετοχή, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 450. Σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά το εκπαιδευτικό έτος 2013 – 2014 αναμένεται να υλοποιηθούν προγράμματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σταδιακά. Οι παρακολουθήσεις των μαθημάτων θα γίνονται σε διάφορους δημοτικούς χώρους του Δήμου μας κατά τις απογευματινές ώρες. Για τη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης θα τηρηθεί παρουσιολόγιο, με δυνατότητα απουσίας 5 ωρών στα 25ωρα μαθήματα και 10 στα 50ωρα.
 Οι εκπαιδευόμενοι που θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα, θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα με την έναρξη κάθε νέου τμήματος. Επίσης, μπορούν καθ΄ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων να αναζητούν και στην ιστοσελίδα του Κ.Δ.Β.Μ. Τανάγρας http://www.tanagra.gr/?page_id=4032 τη σειρά κατάταξής τους, σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβαν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους.

 Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα εν λόγω προγράμματα πολύ κοντά στον τόπο διαμονής τους.  Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του δήμου Τανάγρας, που επέλεξε να δημιουργήσει τμήματα σε όλη την επικράτεια του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το έναυσμα και την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν, να συμμετέχουν χωρίς να χρειαστεί να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Η Δημοτική Αρχή, καθώς και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, θέλουν να συγχαρούν τους πολίτες για το έντονο ενδιαφέρον τους στα προγράμματα και να ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως το Διευθυντή του Λυκείου Σχηματαρίου κ. Χρήστου Χρήστο οποίος παραχώρησε αίθουσες του σχολείου  για την διδασκαλία των εν λόγω τμημάτων στην Δ.Ε. Σχηματαρίου.
Θα ακολουθήσουν μαθήματα και στις άλλες Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα έργου (Λέτη Μαρίνα, Τσάμος Γεώργιος) τις καθημερινές και ώρες 12:00-14:00 στο τηλ.: 22623-51.103 ή εναλλακτικά στο e-mail: kdvm905@gmail.com
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο γυναίκες νεκρές και δύο αγνοούμενοι από τη θεομηνία στη Ρόδο-βίντεο


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ρόδος, έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και τα ξημερώματα τoυ Σαββάτου.

Η φοβερή θεομηνία άφησε πίσω της δύο νεκρές γυναίκες και δύο αγνοούμενους.

Η 40χρονη που ανασύρθηκε νεκρή την Παρασκευή στην περιοχή των Μαριτσών ονομαζόταν Κάλλη Παναγιώτου, ήταν από την Κύπρο και εργαζόταν στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ η 27χρονη η οποία εντοπίστηκε νεκρή το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, ήταν δασκάλα που μόλις είχε διοριστεί στο δημοτικό σχολείο του Παραδεισίου, με καταγωγή  από την Εύβοια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αγνοούμενος είναι ο 63χρονος σύζυγος της 40χρονης, κ. Γιάννης Μπαϊράμης, διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ένας ακόμη εκπαιδευτικός, ηλικίας 50 ετών, συνάδελφος της άτυχης 27χρονης που επέβαιναν μαζί σε όχημα που παρασύρθηκε από το χείμαρρο.



Για τον εντοπισμό των αγνοουμένων έχουν επιστρατευθεί έξι κομάντος του στρατού ξηράς, ενώ έχει ενεργοποιηθεί το «Σχέδιο Χελμός».

Επίσης, το Σάββατο έφθασαν στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, αλλά και ένα Super Puma για να συνδράμουν στις έρευνες, ενώ με Super Puma του ΠΣ θα μεταβεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο νησί ομάδα 12 ατόμων της ΕΜΑΚ, προς ενίσχυση των πυροσβεστικών επιχειρήσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

H συγκλονιστική φωτογραφία που όλοι οι γονείς πρέπει να δείξουν στους γιους τους

 Η βία δεν αφορά ποτέ σε μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων και συμπεριφορών, αλλά ολόκληρα κοινωνικά σώματα.

Ακόμη και όταν αυτή ασκείται πίσω από κλειστές πόρτες, αυτό συνιστά σύμπτωμα μιας συνολικότερης κοινωνικής παθογένειας που ξεπερνά τα στενά όρια του οίκου. Η καταπολέμησή της είναι υπόθεση συλλογική και μας αφορά όλους.

Αυτό είναι το μήνυμα πίσω από τις ανά τον κόσμο διαφημιστικές εκστρατείες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών αυτή τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013.

Από αυτές ξεχωρίζει η παρακάτω που κάνει το γύρο του διαδικτύου και η οποία θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό των νέων γονέων, ωθώντας τους να σκεφτούν πάνω στην ανατροφή των παιδιών τους και τις μελλοντικές συνέπειές της:

«ΔΙΔΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»




Διαβάστε Περισσότερα »

Δώρο Χριστουγέννων 2013: Πόσα θα πάρουν όσοι το δικαιούνται


Το Δώρο Χριστουγέννων 2013 θα λάβουν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αφού για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους έχει καταργηθεί η χορήγηση του.

Συγκεκριμένα όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους δώρο Χριστουγέννων για το 2013 όπου είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται στο ακέραιο εφ' όσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.

Όσοι από τους παραπάνω μισθωτούς τους δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται:

α) Σαν Δώρο Χριστουγέννων, ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή (2) ημερομίσθια, ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε δεκαεννιά μέρες (19) χρονικό διάστημα διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

β) Για χρονικό διάστημα μικρότερο του 19ημέρου ή του 8ημέρου, αντίστοιχα καταβάλλεται ανάλογο κλάσμα όπου υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων.

Δώρο Χριστουγέννων ανάλογο με το χρόνο που διάρκεσε η εργασιακή σχέση, δικαιούνται και οι μισθωτοί που έχουν αποχωρήσει από την εργασία του , πριν από τις παραπάνω γιορτές είτε γιατί απολύθηκαν από τον εργοδότη τους, είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς.

Χρόνος που συνυπολογίζεται στο Δώρο Χριστουγέννων

Συνυπολογίζεται ο χρόνος της υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό. Οι άδειες των σπουδαστών για συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Οι μισθωτοί που απουσίασαν λόγω ασθένειας δικαιούνται να υπολογίσουν ολόκληρο το χρόνο ασθένειάς τους αφαιρώντας μόνο τις ημέρες για τις οποίες έλαβαν επίδομα ασθένειας από το Ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 50 μέρες και πήρε επίδομα ασθένειας από το Ασφαλιστικό του Ταμείο μόνο για 30 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 30 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 50.

Χρόνος που δεν συνυπολογίζεται στο Δώρο Χριστουγέννων

Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές. Δεν λαμβάνεται υπ' όψιν για τον υπολογισμό δώρων εορτών το διάστημα της απουσίας των εργαζομένων για συνδικαλιστική δραστηριότητα, δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας. Σχετικά με την απεργία η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης, γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία, το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας.

Το δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται στους δικαιούχους εώς την 21η Δεκεμβρίου.

Νοείται βέβαια ότι δεν υπάρχει δέσμευση για τον εργοδότη να καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία , Το δώρα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων

Όπως και παραπάνω αναφέραμε τα δώρα εορτών υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο για το δώρο των Χριστουγέννων και την 15η ημέρα πριν το Πάσχα για το Δώρο του Πασχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τα δώρα εορτών υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο νοείται το σύνολο των τακτικών αποδοχών του μισθωτού.

Στην έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται:

α) Ο συμβατικός ή ο νόμιμος μηνιαίος μισθός ή ημερομίσθιο, και

β) Οποιαδήποτε άλλη παροχή σε χρήμα ή σε είδος (λ.χ. τροφή, κατοικία), εφ' όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα ή κατ' επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου. Παράλληλα έχουν κριθεί (με διάφορες δικαστικές αποφάσεις), ότι αποτελούν τακτικές αποδοχές και οι εξής παροχές:

Το επίδομα αδείας. Για να τον υπολογισμό στο δώρο της αναλογίας για το επίδομα αδείας θα πολλαπλασιασθεί το συνολικό ποσό του δώρου που δικαιούται ο μισθωτός επί τον συντελεστή 0,041666.Η αμοιβή για εργασία την Κυριακή και σε εξαιρέσιμες γιορτές ή σε νυκτερινές ώρες, εφ' όσον η απασχόληση είναι τακτική και μόνιμη.Η αξία του χορηγούμενου γάλατος ημερησίως.Η πρόσθετη αμοιβή που δίνεται από τον εργοδότη οικειοθελώς για μεγαλύτερη παραγωγική απόδοση (πρίμ), όταν επαναλαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θεωρούνται τακτικές αποδοχές και δεν συμπεριλαμβάνονται το πρίμ παραγωγικότητας το οποίο χορηγείται με την προϋπόθεση της επίτευξης ορισμένου σκοπού και με την επιφύλαξη της περικοπής του οποτεδήποτε.

Τα φιλοδωρήματα που δίνονται στους μισθωτούς από τρίτους.Τα οδοιπορικά έξοδα, όταν δεν εξαρτώνται από την πραγματοποίηση υπηρεσιακών μετακινήσεων, δεν υπόκεινται σε απόδοση λογαριασμού και δεν διακόπτονται κατά την διάρκεια ασθένειας ή άδειας.Η αμοιβή της νόμιμης υπερωρίας ,εφ' όσον παρέχεται τακτικά.Η αμοιβή της υπερεργασίας, εφ' όσον η εργασία αυτή πραγματοποιείται τακτικά.Η αμοιβή από προμήθειες.Το επίδομα μη απουσίας (τακτικότητας).Το επίδομα κατοικίας.Το επίδομα ισολογισμού, εφ' όσον καταβάλλεται τακτικά κάθε χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη


Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ την Τρίτη αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από το πρωί του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά, τη Δ. Πελοπόννησο και την Α. Πελοπόννησο.

Την Κυριακή, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στην Α. Στερεά, την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην Κ. Μακεδονία, τη Θράκη, ενώ από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Ηπείρου, της Δ. Στερεάς, της Δ. και Κ. Μακεδονίας (πάνω από τα 1.000 μέτρα).

Στην Αττική, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Τη Δευτέρα, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν, κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά, καθώς και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ στις ημιορεινές περιοχές της Δ. Μακεδονίας (περίπου 600-700 μέτρα).

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ