Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Συλλήψεις στη Θήβα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στη Θήβα, τα οποία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών δισκίων

Κατασχέθηκαν συνολικά -125- ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθησαν, χθες (03-12-2013) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 40χρονος και μία 32χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους δύο κατηγορούμενους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    στην κατοχή της 32χρονης, (50) ναρκωτικά δισκία και
    στην κατοχή του 40χρονου, (75) ναρκωτικά δισκία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι η 32χρονη είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά δισκία, που βρέθηκαν στην κατοχή της, από τον 40χρονο ο οποίος τα κατείχε νόμιμα, βάση ιατρικής συνταγής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη στον Ορχομενό για αυτοδικία

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για αυτοδικία

Συνελήφθη, χθες (03-12-2013) το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 31-05-2010 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 40χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μήνα και δέκα (10) ημερών, για αυτοδικία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 44χρονη στη Λιβαδειά για υγειονομικές παραβάσεις

Συνελήφθη 44χρονη ημεδαπή στη Λιβαδειά, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για υγειονομικές παραβάσεις

Συνελήφθη, χθες (03-12-2013) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν οι από 12-09-2006 και 09-03-2010 αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, η 44χρονη καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δέκα (10) ημερών, καθώς και χρηματική ποινή (100) ευρώ, για υγειονομικές παραβάσεις.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμα βάζουν γκολ οι Βοιωτοί…Βοιωτία – Ευρυτανία 14-0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Δεκαεννέα συνολικά γκολ πέτυχαν οι μικτές ομάδες της Βοιωτίας απένατι στους αδύναμους Ευρυτάνες. Η ομάδα Παίδων κέρδισε με το εκπληκτικό 14-0 και η ομάδα Νέων ήταν πιο… συγκαταβατική κερδίζοντας με 5-0.
ΠΑΙΔΕΣ
Βοιωτία – Ευρυτανία  14-0
Ακόμα βάζουν γκολ οι Παίδες της Βοιωτίας που συνέτριψαν με το
Πέντε γκολ ο Ζαγαρίτης
Πέντε γκολ ο Ζαγαρίτης
εντυπωσιακό 14-0 την αντίστοιχη ομάδα της Ευρυτανίας σε ένα παιχνίδι που ασφαλώς δεν αντέχει σε καμία κριτική αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν πάρα πολύ μεγάλη.
Τέσσερα γκολ ο Κόλλιας
Τέσσερα γκολ ο Κόλλιας
Πέντε γκολ πέτυχε ο Ζαγαρίτης (7*, 22*, 24*, 36*, 47*), τέσσερα ο Κόλλιας (11*, 13*, 29*, 38*), από δυο οι Εμμανουηλίδης (32*, 66*), Καρούζος (43*, 64*) και  ένα ο Καλαμάρης (62*).
Διαιτητής: Ξηρογιάννης
Βοηθοί: Παγούρας – Καρβούνης
Βοιωτία: Τουρκοχωρίτης, Μπέλλος, Λεοντίου (41* Μακρόγλου), Σιδέρης, Κολιοβέτας, Μίχος, Εμμανουηλίδης, Βασιληάς, Κόλλιας (41* Καρούζος), Παντίσκος (41* Καλαμάρης), Ζαγαρίτης.
Ευρυτανία: Νούλας, Καραθάνος, Φύκας (41* Καραγιάννης), Τάσιος, Καραμπάς, Μοτσιόλας, Κύλλης, Σερπάνος, Τσιάμης, Χρυσαφόπουλος, Μπαλωμένος.
ΝΕΟΙ
Βοιωτία – Ευρυτανία  5-0
Χωρίς ιδιαίτερο κόπο οι Νέοι της Βοιωτίας σάρωσαν 5-0 την Ευρυτανία και συνεχίζουν να βρίσκονται πάντα μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον κατάλληλο ρυθμό αλλά κατάφεραν να προηγηθούν 2-0 με γκολ του Σκουρτανιώτη και αυτογκόλ του Πλεξίδα. Στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και πέτυχαν άλλα τρια γκολ με τον Αλμπάνη στο 65*, τον Τσιώλη στο 70* και τον Τζάκα στο 76*.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔιαιτητής: Παγούρας
Βοηθοί: Ξηρογιάννης – Καρβούνης
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΒοιωτία: Κωτσαδάμ, Βαγενάς, Τσιώλης, Νάσης, Βασιλείου, Σπάρος, Λεοντίου, Ρεσβάνης (50* Τζάκας), Αποστόλου (75* Ράπτης),  Αλμπάνης, Σκουρτανιώτης (55* Βαρθαλάμης.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕυρυτανία: Γιόγιος, Κατσαρός, Μπάρκας, Λιάγκας, Αντωνίου, Μπανιάς, Καββαδίας, Μπλέτσος, Πλεξίδας, Καμαρέτσος, Χρυσαφόπουλος.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα μοιραστούν 18.600 ευρώ, για μόλις μια ημέρα!...



Το κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό των 18.600 ευρώ για μόλις μία ημέρα, τη χθεσινή, προβλέπεται να μοιραστούν, πέρα της μηνιαίας αποζημίωσης τους, 148 βουλευτές: τόσα χρήματα αντιστοιχούν για...
πέντε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών που πραγματοποιήθηκαν χθες, δεδομένου αφενός ότι το επίδομα συμμετοχής στις επιτροπές είναι 75 ευρώ/άτομο/συνεδρίαση και αφετέρου ότι υπάρχουν βουλευτές-μέλη ταυτόχρονα σε δύο (ή και τρεις) διαφορετικές επιτροπές.

Τυχεροί «διπλοθεσίτες» για τη χθεσινή ημέρα ήταν οι γαλάζιοι (Ελ. Αυγενάκης, Γ. Κοντογιάννης, Ε. Κωνσταντινίδης, Ι.Πλακιωτάκης, Δ.Τσουμάνης, στις επιτροπές Παραγωγής –Εμπορίου και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Γιακουμάτος και Ε. Μπασιάκος , Δημ. Διοικητικής και Κοινωνικών Υποθέσεων), μία από τον ΣΥΡΙΖΑ (Ευαγγελία Αμανατίδου στις Επ. Παραγωγής-Εμπορίου και Κοινωνικών), δύο από το ΠΑΣΟΚ (Κ. Τριαντάφυλλος και Γ. Ντόλιος στις Επ. Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και ένας από την Χ.Α. (Δ. Κουτσούκης στις Επ. Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων).

Εξ αυτών, περισσότερο «τυχεροί» μπορεί να χαρακτηριστούν οι βουλευτές-μέλη της Επ. Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς έγιναν τρεις συνεδριάσεις.



 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιδράσεις απο τον Δήμο Θηβαίων για το κλείσιμο των αποθηκών της LIDL

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του στις 13 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013 ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας κ. Δημ.Δημητρίου και από εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων για την απόφαση της εταιρείας LIDL να μεταφέρει τις αποθήκες της επιχείρησής της από τη Θήβα στα Καλύβια Αττικής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει σύσσωμο την έντονη δυσφορία και αγανάκτησή του για την απόφαση αυτή της εταιρείας, που θα αφήσει στο δρόμο κυριολεκτικά 130 εργαζόμενους σε αυτήν και τις οικογένειές τους. Επίσης η απόφαση της εταιρείας πλήττει  πολλαπλώς την οικονομία της περιοχής αλλά, και τον όμορων δήμων, αφού πλείστοι επαγγελματίες απασχολούνται στην μεταφορά εμπορευμάτων της εταιρείας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσω στην απόφαση αυτή της εταιρείας. Προς το σκοπό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρωτοστατήσει και θα συμπαραταχθεί στους αγώνες των εργαζομένων και καλεί να πράξουν τούτο όλοι οι φορείς της Τοπικής Κοινωνίας, οι επαγγελματικές τάξεις, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και των όμορων Δήμων.
 Υπενθυμίζει στην εταιρεία LIDL ότι στα όρια του Δήμου Θηβαίων δραστηριοποιείται μεγάλο σούπερ μάρκετ της εταιρείας το οποίο μέχρι και σήμερα στηρίζεται από την τοπική κοινωνία, και την καλεί να ακυρώσει  άμεσα την απόφασή της για το κλείσιμο των αποθηκών της στη Θήβα.
Προς το σκοπό τούτο απευθύνεται προς τον Υπουργό Εργασίας και απαιτεί να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μελών,  με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν οι αποθήκες της εταιρείας  στη Θήβα.

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

         ΤΑ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Π.ΜΙΧΑΣ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
ΑΛ.ΣΤΑΙΚΟΣ
Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ
ΝΙΚ.ΣΒΙΓΓΟΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
Λ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφοδος σε μαγαζί με φρουτάκια στη Λιβαδειά-Συνελήφθη 58χρονος

Συνελήφθη στη Λιβαδειά 58χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος καφέ - μπαρ, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων

Κατασχέθηκαν τρία (3) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, στις οθόνες των οποίων εμφανιζόταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια» 

Συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε καταστήματα και άλλους χώρους, για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθη χθες (03-12-2013) το βράδυ στη Λιβαδειά, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος καφέ - μπαρ, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο ανωτέρω κατάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία τριών (3) ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, στις οθόνες των οποίων εμφανιζόταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο 58χρονος και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των (56,80) ευρώ.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα στερούταν άδειας λειτουργίας και ο συλληφθείς εργαζόταν σε αυτό χωρίς να διαθέτει άδεια εργασίας και πιστοποιητικό υγείας από την αρμόδια αρχή.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, 29χρονος ημεδαπός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Επισημαίνεται ότι παρόμοιοι τέτοιοι έλεγχοι, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον και θα εντατικοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 6 & 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ MEDIA LAB
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, 6 & 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
   
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης  Λιβαδειάς. Ένας νέος ελκυστικός και άνετος χώρος δημιουργικότητας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο με την ονομασία MEDIA Lab θα είναι σε λίγες ημέρες στη διάθεση του κοινού της Βιβλιοθήκης, στον κόσμο της Λιβαδειάς, της ευρύτερης περιοχής αλλά και κάθε απανταχού ενδιαφερό- μενου!
Ένας όμορφος, μοντέρνος χώρος που θα συμπληρώνει αρμονικά το παιδικό και εφηβικό τμήμα καθώς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης που λειτουργούν στο χώρο του ισογείου. Ένας χώρος που θα προδιαθέτει θετικά για επίσκεψη στα ενδότερα και χρήση του υλικού και του λειτουργικού χώρου και των άλλων ορόφων της Βιβλιοθήκης!
    Το MEDIA Lab θα είναι το ιδανικό στέκι για τους εφήβους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους επαγγελματίες, τους ανέργους και τους μετανάστες, με ποιοτικές υπηρεσίες που δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη και έκφραση της δημιουργικότητας. Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, ποικίλες δράσεις  θα αναπτύσσονται και θα υλοποιούνται με στόχο την προώθηση της άτυπης μάθησης, της καινοτομίας και της κοινωνικής δικτύωσης.
    Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 6 & 7 Δεκεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του MEDIA Lab με διήμερο μαραθώνιο δημιουργικότητας, όπου από τις 10 το πρωΐ μέχρι τις 10 το βράδυ, το κοινό της Βιβλιοθήκης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις δυνατότητες χρήσης του νέου χώρου, του σύγχρονου εξοπλισμού και του βιβλιακού του υλικού. 
17 ποικίλες δράσεις για νέους κάθε ηλικίας θα λάβουν χώρα:
    Ξενάγηση
    Γνωριμία με την τέχνη της φωτογραφίας και της αρχιτεκτονικής, του βίντεο, της κινούμενης εικόνας.
    Γνωριμία με το Youtube, το Twitter, το Google Site, το Google Sketchup, το Gimp.
    Γνωριμία με το music studio, την ηχοληψία, τη μουσική τεχνολογία.
    Σύνδεση με το μεγαλύτερο εργαστήριο του κόσμου, το CERN!
    Πραγματοποίηση ενός διαφορετικού OpenDay: «Job Search in Media Lab» για την επιχειρηματικότητα, την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας στο διαδίκτυο, για την ψυχολογική διάσταση της ανεργίας.
    Ενώ, στο τέλος της κάθε ημέρας γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας του MEDIA Lab με μουσική από τοπικά νεανικά συγκροτήματα και με εκλεκτές μουσικές επιλογές από Dj, με φαγητό και χορό.    
Και όλα αυτά με το μεράκι και το κέφι υπαλλήλων, εθελοντών, εμψυχωτών και εκλεκτών συνεργατών!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:
   
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
   
10:00-10:45 | Πρώτη Επαφή με το Media Lab της Βιβλιοθήκης σας!
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας παρουσιάζει το Media Lab. Γνωρίστε τις δυνατότητες του και πειραματιστείτε!
Με τις Media Labers Ιουλία Βελέντζα, Ελένη Μιμίκου και Κατερίνα Κεράστα στο Co-working Lounge. 
Με προεγγραφή | Για σχολικές τάξεις Λυκείου

11:00-11:45 | Πρώτη Επαφή με το Media Lab της Βιβλιοθήκης σας!
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας παρουσιάζει το Media Lab. Γνωρίστε τις δυνατότητες του και πειραματιστείτε!
Με τις Media Labers Ιουλία Βελέντζα, Ελένη Μιμίκου και Κατερίνα Κεράστα στο Co-working Lounge. 
Με προεγγραφή | Για σχολικές τάξεις Λυκείου

12:00-13:30 | Εποχή της εικόνας: Δημιουργία ενός Διαφορετικού Κόσμου
Εισαγωγή στον κόσμο της φωτογραφίας την εποχή της εικόνας:  μαθαίνουμε τα μυστικά του πώς δημιουργούμε μια καλή φωτογραφία.
Με το φωτογράφο Δημήτρη Παπαγεωργίου στο Co-working Lounge. 
Με προεγγραφή | Για εφήβους & νέους από 15 μέχρι 34 ετών

13:30-15:00 | Σχήματα με Όραμα, Ψυχική Ανάταση και Χρήσεις = Αρχιτεκτονική
Τι θέλει να γίνει ένας κύκλος; Ένα τετράγωνο; Τι μορφή μπορεί να έχουν τα όνειρά μου; Κατασκευάστε το σχήμα σας με τη βοήθεια του Google Sketchup!
Με την αρχιτέκτονα Μάρω Ρόδη στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για εφήβους & νέους από 18 μέχρι 34 ετών | Προϋπόθεση: Βασικές γνώσεις H/Y 
15:15-16:15 | Ανακαλύψτε το YouTube!
Κάθε λεπτό ανεβαίνουν στο YouTube 100 ώρες βίντεο από ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Το επόμενο βίντεο που θα ανέβει στο YouTube μπορεί να είναι το δικό σας! Ελάτε να μάθετε πώς!
Με τις Media Labers Ελένη Μιμίκου, Ιουλία Βελέντζα και Κατερίνα Κεράστα στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 15 ετών και άνω| Προϋποθέσεις: Βασικές γνώσεις H/Y & Λογαριασμός Google (Gmail)

16:30-17:30 | Δημιουργούμε το δικό μας Animation με Ελεύθερο Λογισμικό
Επεξεργαζόμαστε εικόνες, αναγνωρίζουμε την αξία του ελεύθερου λογισμικού και δημιουργούμε κινούμενες εικόνες.
Με την καθηγήτρια Πληροφορικής Ματούλα Βούλγαρη στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για εφήβους & νέους από 15 μέχρι 34 ετών | Προϋποθέσεις: Βασικές γνώσεις H/Y

18:30-19:30 | Επίσκεψη στο CERN: Γνωρίστε το Μεγαλύτερο Εργαστήριο Φυσικής του κόσμου!
Μέσω ζωντανών συνδέσεων κατεβαίνουμε σε βάθος 100 μέτρων και συναντάμε Έλληνες ερευνητές που μας ξεναγούν στα πειράματα που γίνονται στον μεγάλο αδρονικό επιταχυντή (LHC) του CERN. Στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 16 ετών και άνω

20:00-22:00 | Μουσική και Ρυθμός στο Media Lab
Μουσικές αποχρώσεις για μια διασκεδαστική Media Lab βραδιά! Με την Modern Music Academy (rock ρυθμοί) και τον DJ Δημήτρη Λεβέντη στο Co-working Lounge.
Χωρίς προεγγραφή

   
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
       
10:00-10:45 | Πρώτη Επαφή με το Media Lab της Βιβλιοθήκης σας!
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας παρουσιάζει το Media Lab!
Με τις Media Labers Ιουλία Βελέντζα, Ελένη Μιμίκου και Κατερίνα Κεράστα στο Co-working Lounge.  
Με προεγγραφή

11:00-12:00 | Εισαγωγή στην Ηχοληψία & Γνωριμία με το Music Studio
Τι είναι ήχος, ηχοληψία, πού μας εξυπηρετεί και ποιός είναι ο σκοπός της; Εξερευνούμε το Music Studio και πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητες που μας παρέχει.
Με τον ηχολήπτη Ανδρέα Βαγενά στο Co-working Lounge και στο Music Studio.
Με προεγγραφή | Για εφήβους και νέους από 15 μέχρι 34 ετών

12:15-13:15 | Εισαγωγή στη Μουσική Τεχνολογία
Μαθαίνουμε για την μουσική παραγωγή μέσα από τη χρήση του Η/Υ, ξεκινώντας από μια απλή ηχογράφηση μέχρι την παραγωγή ενός CD.
Με τον μουσικό Σπύρο Πανουργιά στο Co-working Lounge και στο Music Studio.
Με προεγγραφή | Για εφήβους και νέους από 15 μέχρι 34 ετών

13:15-14:15 | StaR(e)T(weet)
Twitter! Απάντησε στο  ερώτημα «Τι κάνεις;» με 140 χαρακτήρες μόνο. Μπορείς;
Με την φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων Μαρία Παπαλουκά στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 15 ετών και άνω | Προϋποθέσεις: Βασικές γνώσεις H/Y

14:30-16:30 | Δημιουργείστε το δικό σας Site με την Δωρεάν Εφαρμογή της Google (Google Site)
Δημιουργούμε το δικό μας Site και μαθαίνουμε να το διαχειριζόμαστε με βάση τις ανάγκες μας μέσω της χρήσης της υπηρεσίας Google Site.
Με τις Media Labers στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 18 και άνω| Προϋποθέσεις: Βασικές γνώσεις H/Y & Λογαριασμός Google (Gmail)

   
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
       
Open Day: Job Search in Media Lab
17:00-19:00 | Δράση Επιχειρηματικότητας «Στήσε το δικό σου μαγαζί»
Ανακαλύψτε το προφίλ σας ως επιχειρηματίας και ενημερωθείτε για νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις.
Με τις Μίνα Μερτζάνη και Ελένη Κουκοπούλου στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 17 ετών και άνω

19:00-20:00 | Αξιοποίηση του Διαδικτύου για Αποτελεσματική Αναζήτηση Εργασίας
Webinar (Διαδικτυακό Σεμινάριο): μάθετε πώς μπορείτε να έχετε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με τον Προϊστάμενο των υπηρεσιών της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης, Δημήτριο Τσιτσή, στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 18 ετών και άνω

20:00-21:00 | Ανεργία: η Ψυχολογική Πλευρά
Συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου «Αντιμετωπίζοντας την ανεργία» και ψυχολόγο Γιώργο Πιντέρη στο Co-working Lounge.
Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 18 ετών και άνω

20:00-21:00 | Μουσική και Ρυθμός στο Media Lab 
Γιορτάζουμε με μουσική, φαγητό και χορό για μια συναρπαστική Media Lab βραδιά!
Με το συγκρότημα 3 Plus στο Co-working Lounge.
Χωρίς προεγγραφή`

Οι προεγγραφές θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση των δράσεων. Επικοινωνήστε στο τηλ. 2261089979 ή 89970, ή στείλτε  email στο vivlivad@gmail.com.
Το MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library με  την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Διαβάστε Περισσότερα »

Aπό τις 16 έως και τις 20 Δεκεμβρίου οι εξετάσεις φαρμακοποιών




Όπως ενημερώθηκε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την Εκτελεστική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κ.Ε.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας, από τις 16 έως και τις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις φαρμακοποιών για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Οι εξετάσεις θα γίνουν στην Αθήνα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
•    Δευτέρα 16-12-2013, ώρα 12.00 μ.: Πρακτικές Ασκήσεις (Αίθουσα Δ5 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
•    Τρίτη 17-12-2013, ώρα 09.00 π.μ.: Φαρμακοποιία – Φαρμακοτεχνία Αίθουσα Δ5 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
•    Τετάρτη 18-12-2013, ώρα 09.00 π.μ.: Νομοθεσία-Ιστορία-Εμπορευματολογία (Αίθουσα Δ5, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
•    Πέμπτη 19-12-2013, ώρα 16.00 απόγευμα: Φαρμακολογία (στο Αμφιθέατρο Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή-Γουδή)
•    Παρασκευή 20-12-2013, 10.00 π.μ.: Τοξικολογία (στο Αμφιθέατρο ΧΩΡΕΜΕΙΟ πίσω από το Νοσοκομείο Αγία Σοφία)
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τη Δευτέρα 16-12-2013 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Δ5 Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.
Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά στις Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οι οποίες θα πρέπει να τα αποστείλουν μέχρι την Πέμπτη 12-12-2013, ως τελευταία προθεσμία κατάθεσης, στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17).
Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά δίδονται στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Σε περίπτωση που το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Δ/νση Γραμματείας ΚΕ.Σ.Υ στα τηλέφωνα 210 8229805 και 210 8208715 προκειμένου να πληροφορηθούν εκ νέου για τους χώρους διεξαγωγής των εξετάσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μετεξεταστέα» τα ελληνικά σχολεία

Το 2012 η χώρα μας κατρακύλησε στην 42η θέση από την 25η θέση όπου βρισκόταν το 2009 - Βουτιά της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα για την «αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος»
Τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει στην Παιδεία η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία τοποθετεί την Ελλάδα στην 42η θέση (από την 25η που είχε το 2009) όσον αφορά την «αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος».

Ειδικότερα, στην έρευνα της Pisa, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο των 65 χωρών μελών του ΟΟΣΑ στον τομέα του εκπαιδευτικού συστήματος, εξετάζοντας το επίπεδο των 15χρονων μαθητών σε τρεις τομείς : Μαθηματικά, Ανάγνωση- κατανόηση, και Επιστήμες. Να σημειωθεί πως σε κάθε μέτρηση (ξεκίνησαν το 2000) δίνεται ιδιαίτερη σημασία σ' έναν τομέα ώστε με το πέρασμα των χρόνων να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης για την εξέλιξη. Αυτή τη χρονιά έμφαση δόθηκε στα μαθηματικά. H έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, έγινε το 2012, με προέχοντα τομέα τα μαθηματικά όπως το 2003.

Με μέσον όρο τις 500 μονάδες, η Ελλάδα συγκεντρώνει 453 μονάδες στα μαθηματικά, 477 στην Ανάγνωση-Κατανόηση και 467 στις Επιστήμες. Στις τρεις προηγούμενες μετρήσεις -2003, 2006 και 2009- με τον ίδιο μέσο όρο των 500 μονάδων, τα αντίστοιχα νούμερα της Ελλάδας ήταν :

Για τα μαθηματικά ήταν: 445, 459, 466.
Για την Ανάγνωση-κατανόηση: 472, 460, 483.
Για τις επιστήμες οι μετρήσεις για το 2006 ήταν 473 και 470 για το 2009.

Η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να φθάσει τουλάχιστον τον μέσο όρο, σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στην πρώτη θέση η Σανγκάη

Το σημαντικό στοιχείο της έρευνας Pisa 2012 είναι ότι οι ασιατικές χώρες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις χώρες της Δύσης.

Την πρώτη θέση κέρδισε πλέον η Σανγκάη (Κίνα) ξεπερνώντας το "σκορ" των 600 μονάδων φθάνοντας στις 613 μονάδες στα μαθηματικά, 570 στην Ανάγνωση-κατανόηση και 580 στις Επιστήμες. Ακολουθούν η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κογκ, η Ταϊπέι και η Κορέα που κατέβηκε στην 5η θέση, ενώ ήταν πρώτη στη μέτρηση 2009.

Η Φιλανδία που ήταν δεύτερη το 2009 υποχώρησε και αυτή στη 12 θέση. Η Γαλλία δεν τα κατάφερε καλύτερα αφού από τη 19η θέση το 2009 έπεσε πλέον στην 25η.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση για την "ανάσταση" της ΕΑΒ - Ποιος την κάνει τι προβλέπει


Στόχος η ανάπτυξη της εταιρείας μέσα σε μία πενταετία

Την πρόταση του για την πραγματοποίηση επένδυσης στον τομέα της αεροναυπηγικής και πιο συγκεκριμένα στην ΕΑΒ, μέσω σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, εξήγγειλε σήμερα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Πάνος Ξενοκώστας ως επικεφαλής Αμερικάνικου επενδυτικού σχήματος.

Βασικό σημείο της πρότασης είναι η διασφάλιση τουλάχιστον 900 θέσεων εργασίας, με προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στους 1.550 στην πρώτη πενταετία λειτουργίας της εταιρείας.

Η πρόταση που παρουσιάστηκε περιλαμβάνει συνολικές νέες επενδύσεις 100 εκατ. δολάρια εντός πενταετίας, ελάχιστη επένδυση για την πρώτη χρονιά 15 εκατ. δολάρια, προβλέπει πωλήσεις 1,1 δισ δολαρίων σε μία περίοδο πέντε ετών και εξαγωγές για την ίδια περίοδο ύψους 671 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Πάνο Ξενοκώστα, η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο, την πραγματοποίηση επενδύσεων για την δημιουργία ενός κέντρου αναβάθμισης αεροσκαφών και ενός κέντρο υποστήριξης αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Επιπλέον η πρόταση περιλαμβάνει προγράμματα βιομηχανικών συμπαραγωγών, πιστοποιήσεις σε νέους κινητήρες, καθώς και νέες καινοτόμες και προηγμένες υπηρεσίες υποστήριξης όπου το Ελληνικό Κράτος θα εξοικονομήσει πάνω από 10-15% των χρημάτων που δαπανά ετησίως στην συντήρηση και αναβάθμιση των αεροσκαφών και ελικοπτέρων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσον αφορά την διεθνή εμπορική παρουσία της εταιρείας, η πρόταση περιλαμβάνει την ίδρυση γραφείων σε Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον  χώρες του Περσικού Kόλπου και στην Αφρική.

Όπως δήλωσε ο Π. Ξενοκώστας ‘‘Θέλουμε στο Δ.Σ της εταιρίας, Πρωθυπουργό, ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΘΟ, αυτοπροσώπως, σαν θέσεις. Όλα θα γίνονται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια υπηρετώντας πάντα το Εθνικό συμφέρον. Ο διεθνής ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και απαιτεί ευελιξία, ταχύτητα και πρόσβαση σε πελάτες και επενδυτές. Η παρουσία μας εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και αυτό με τη σειρά του εγγυάται τις θέσεις εργασίας στην ΕΑΒ και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον".

Αναφορικά με τα οφέλη που θα αποκομίσει το Ελληνικό Δημόσιο από την νέα πρόταση όπως σημείωσε ο Π. Ξενοκώστας, τα έσοδα από τα μερίσματα για το Ελληνικό Δημόσιο αναμένονται να φτάσουν τα  50 εκατ. δολάρια,  τα έσοδα των ασφαλιστικών οργανισμών και έμμεσων/άμεσων φόρων θα φτάσουν τα 250 εκατ. δολάρια και η αξία κτίσης των μετοχών της νέας εταιρείας για το Δημόσιο αναμένονται στα 240 εκατ. δολάρια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση σε βιομηχανικό τομέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

500 ευρώ πρόστιμα στους καπνιστές - “Ξέθαψαν” τον αντικαπνιστικό νόμο


Ξεχασμένα πρόστιμα θυμήθηκε το υπουργείο .
.. προφανώς για να εισπράξει και όχι για να προστατέψει την υγεία των πολιτών. Έτσι με βαριά πρόστιμα απειλούνται και πάλι όσοι καπνίζουν σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, καφετέριες κλπ


Με εντολή του υπουργείου Υγείας ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και τα συνεργεία θα επιβάλλουν πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο του 2011 αλλά και στους καπνιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Το τέλος καπνιζόντων για τους καταστηματάρχες υπολογίζεται σε σχέση με το μοναδικό συντελεστή 0,548 (που καθορίζεται από τη χρέωση προς 200 ευρώ το τ.μ. ετησίως) πολλαπλασιαζόμενο με τα μέτρα και τις ημέρες εργασίας. Ο συντελεστής 0,548 προκύπτει αν διαιρέσουμε το 200 ευρώ το τ.μ. δια 365 ημέρες εργασίας. Συνεπώς 0,548 ευρώ το τ.μ την ημέρα κοστίζει ο χώρος καπνιζόντων.

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.

Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων, που ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Παρέλαβε από το ΚΤΕΛ 1000 λαθραία πακέτα τσιγάρα


Συνελήφθη, την Δευτέρα το απόγευμα, στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ' Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον 22χρονο να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα στην ανωτέρω περιοχή και έθεσαν αυτόν σε διακριτική παρακολούθηση.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 22χρονος στάθμευσε την μοτοσικλέτα πλησίον του ΚΤΕΛ Ιστιαίας και παρέλαβε δύο μεγάλες κούτες που ήταν τοποθετημένες στο πεζοδρόμιο.

Μετά από επέμβαση των αστυνομικών και διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν μέσα στις δύο κούτες και κατασχέθηκαν, συνολικά (1.000) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν εισπραχθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί από το Ελληνικό Δημόσιο, θα σταλούν στο Τελωνείο Ωρεών Ευβοίας.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ