Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αθεόφοβοι, έκλεψαν τα τάματα απο την Εκκλησία στις Θεσπιές

Την... «εύκολη» λύση» αναζήτησαν οι άγνωστοι κλέφτες για να τα οικονομήσουν! Και την βρήκαν! Πού; Μα που αλλού, στην εκκλησία! Διάρρηξη σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τα ξημερώματα της Πέμπτης στις Θεσπιές. Άγνωστοι εισήλθαν στην εκκλησία απο το πίσω παράθυρο και αφαίρεσαν όλα τα τάματα των πιστών από την εικόνα της Παναγίας.Ενεργείται φυσικά προανάκριση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών Το περιστατικό έχει δημιουργήσει προβληματισμό, στους κατοίκους των Θεσπιών όπως καταγγέλουν στο  permisospress καθώς τον τελευταίο μήνα έγινε μια ακόμη απόπειρα διάρρηξης του Ναού.(Βλέπε εδώ την είδηση)








Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός:Να περάσει ο επόμενος!


Αυτό δεν είναι έδρα, σκέτο φρούριο είναι! Ο Λεβαδειακός πήρε μεγάλη «ανάσα», πετυχαίνοντας 5η (!) σερί νίκη στο «σπίτι» του, χάρη στο 2-0 απέναντι στον «προβληματικό» Πλατανιά!

Σε... κάστρο έχει μετατρέψει την έδρα του ο Λεβαδειακός!

Οι Βοιωτοί διεύρυναν το εκπληκτικό σερί που τρέχουν φέτος στο «σπίτι» τους στα πέντε παιχνίδια, καθώς πήραν νέα νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στον Πλατανιά!

Ροτζέριο στο 11’ και Ορτέγκα στο 77’ οι σκόρερ για τους «πράσινους» που έφτασαν τους 17 βαθμούς και ξέφυγαν από τα χαμηλά στρώματα, την ώρα που οι Κρητικοί παραμένουν σε επικίνδυνη θέση με 10 πόντους.

Το ματς:

Το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τον Λεβαδειακό. Δεν είναι και λίγο άλλωστε μόλις στο 11’ να παίρνει προβάδισμα χάρη στο σουτ από κοντά του Ροτζέριο κι ενώ η άμυνα του Πλατανιά είχε «κολλήσει» χωρίς να διώξει σε πρώτη φάση. Πάντως, οι γηπεδούχοι σαν να επηρεάστηκαν αρνητικά από την εν λόγω εξέλιξη. Διότι γρήγορα-γρήγορα οι Κρητικοί πήραν τα ηνία του αγώνα, είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να απειλήσουν για την ισοφάριση.

Ωστόσο, ο Πριζόφσκι δήλωνε... παρών όταν χρειαζόταν, όπως για παράδειγμα στο πολύ καλό σουτ του Μπέλιτς. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα, αλλά τα πάντα να είναι ρευστά για το δεύτερο μέρος. Ο Πλατανιάς φαινόταν να ‘χει χάσει την... φρεσκάδα του και να μην είναι σε θέση να απειλήσει, όπως στο πρώτο μέρος.

Κι αφού τα λεπτά περνούσαν, τόσο περισσότερο οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να διασπάσουν την άμυνα του Λεβαδειακού και να φτάσουν στην ισοφάριση, με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Κι αφού ο Ιωαννίδης για τους Βοιωτούς «απείλησε» στο 74’ με το πολύ ωραίο σουτ του να φεύγει λίγο άουτ, ήρθε στο 77’ ο Ορτέγκα με ένα φοβερό βολέ να κάνει το 2-0 και να «τελειώσει» πρόωρα το παιχνίδι! Το υπόλοιπο του παιχνιδιού πέρασε εντελώς διαδικαστικά, με τα πάντα να έχουν κριθεί και τον Λεβαδειακό να πανηγυρίζει νέα νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πριζόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Λαμπρόπουλος (57’ Πετράτσι), Ιωαννίδης, Κονέ (93’ Καπό), Ροτζέριο, Ορτένγκα, Μάντζιος

Στον πάγκο για τους Βοιωτούς: Στρατηλάτης, Σανγκινέτι, Σκέπμπης, Μπούστο, Γιάντσης

Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ζουμπουλάκης, Ιντζίδης, Φαΐσκα, Αγκιλέρα, Σιώπης, Γουνδουλάκης, Κατάι, Μπέλιτς, Μοράλ (25’ Μπέριαν)

Στον πάγκο για τους Κρητικούς: Περιστερίδης, Τόρες, Τσοντάκης, Γιακουμάκης, Ντεντάκης, Δημήτρης
 sport-fm.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα έρχονται, γουρούνι έκλεψαν στο Μάζι Αλιάρτου


Συνελήφθη χθες (06-12-2013) το βράδυ στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ζωοκλοπή. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται δύο ακόμη ημεδαποί συνεργοί του, ηλικίας 26 και 38 ετών.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, από 56χρονο ημεδαπό, η κλοπή ενός χοίρου, βάρους (35) κιλών, από αποθήκη ιδιοκτησίας του στην περιοχή Μαζίου Αλιάρτου Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, δρώντας από κοινού, παραβίασαν προχθές το απόγευμα τόσο την περίφραξη οικοπέδου, όσο και την πόρτα εισόδου της αποθήκης του 56χρονου και αφαίρεσαν τον ανωτέρω χοίρο.

Μετά από επιστάμενες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το βράδυ και συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τον 24χρονο στην περιοχή της Αλιάρτου.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα μέτρα για να μην μένουν χωρίς ρεύμα οι ευπαθείς ομάδες

Την άμεση επανηλεκτροδότηση της πρώτης κατοικίας όσων μέχρι μέχρι την 1η Νοέμβριου ήταν εγγεγραμμένοι στους κοινωνικούς καταλόγους των δήμων και της Εκκλησίας και είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, έπειτα από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο, που είχε ως στόχο να βρεθεί λύση για τα ευάλωτα νοικοκυριά, των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.

Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Αναλυτικότερα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου.

Οι λίστες με τις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού θα αποσταλούν στις επιτροπές ανά νομό, που, επίσης, αποφασίστηκε σήμερα να συγκροτηθούν, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Συστήματος, Δήμων και Περιφερειών, όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την επανασύνδεση.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα αφορούν καταναλωτές που για διάφορους λόγους (άγνοια, έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, κλπ.) δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πλέον των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, προωθείται δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (συνολικά 272.000 καταναλωτές), κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, ώστε να περιορίζεται η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, κλπ.).

Την Πέμπτη αναμένεται η απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε σχετική πρόταση του ΥΠΕΚΑ, που εχει ήδη αποσταλεί.

Σε ό,τι αφορά τις επανασυνδέσεις, στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν ολοκληρωθεί. Τεχνικά, ο Διαχειριστής του Συστήματος έχει τη δυνατότητα να επανασυνδέει 1.000 μετρητές την ημέρα, πανελλαδικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανιάτης μετά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε επίσης:

- Εντατικοποίηση της ενημέρωσης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προκειμένου να ενταχθούν νοικοκυριά που δεν έχουν κάνει αιτήσεις, ενώ το δικαιούνται. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 470.000 καταναλωτές, αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι οπότε ήταν λιγότεροι από 300.000.

- Έκδοση Υπουργικής Απόφασης για έκπτωση 70 % στο ρεύμα για τις κοινωνικές δομές των Δήμων, Περιφερειών, εκκλησίας κλπ. (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, συσσίτια κλπ)

- Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης σε όλη την Ελλάδα, ώστε, όταν ανακύπτει πρόβλημα, να επιλύεται άμεσα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ζήτησε, από την πλευρά του, αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης, αύξηση της έκπτωσης για τους δικαιούχους του ΚΟΤ και δημιουργία λογαριασμού χρηματοδότησης των δράσεων αυτών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, τόνισε ότι η επιχείρηση είναι διατεθειμένη, με τη βοήθεια των δήμων να επανασυνδέσει άμεσα όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι η συνδρομή της αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αποφευχθούν και περιπτώσεις κατάχρησης του μέτρου των επανασυνδέσεων / αναστολής των διακοπών από άτομα που δεν έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε επόμενη σύσκεψη θα εξετασθεί η αντιμετώπιση περιπτώσεων που δεν έχουν τις τυπικές προυποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ (π.χ. έμειναν άνεργοι μέσα στη χρονιά).
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις αρχαιοκαπήλων στην Αλίαρτο

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 46 και 47 ετών για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων προχώρησαν την Πέμπτη στην Αλίαρτο Βοιωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων  της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί είχαν βάλει στο μάτι τους δύο Έλληνες και μετά από πολυήμερες έρευνες τους εντόπισαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 49 πήλινα και χάλκινα αρχαία αντικείμενα.




- Ενας σκύφος σπασμένος σε τρία κομμάτια μελαμβαφής

- ένας σκύφος χωρίς την μία λαβή μελαμβαφής

- ένας σκύφος ακέραιος μελαμβαφής

- ένας σκύφος ακέραιος μελαμβαφής

- ένας σκύφος ακέραιος με μελαμβαφή ταινιωτή διακόσμηση και ακτινωτή διακόσμηση στο κάτω τμήμα του εξωτερικά πριν τη βάση του

- ένας σκύφος ακέραιος με μελαμβαφή ταινιωτή διακόσμηση

- ένας σκύφος σπασμένος και συγκολλημένος με μελαμβαφή ταινιωτή διακόσμηση

- ένας σκύφος ακέραιος με μελαμβαφή, με κόκκινη ταινία εσωτερικά και ακτινωτή διακόσμηση εξωτερικά, στο κάτω τμήμα του αγγείου πριν τη βάση του

- ένας σκύφος μελαμβαφής με ακτινωτή διακόσμηση εξωτερικά, στο κάτω τμήμα του αγγείου πριν τη βάση του

- ένας σκύφος ελλιπής στη μία λαβή και σε ένα τμήμα του σώματός του, μελαμβαφής

- ένας σκύφος ελλιπής κατά το ήμισυ

- ένας σκύφος μεγαλύτερου μεγέθους ελλιπής κατά το ήμισυ

- ένας σκύφος ακέραιος μελαμβαφής

- ένας κώδων ακέραιος

- ένας λύχνος ελλιπής

- ένα μικρό πινάκιο ακέραιο

- ένα πηνιόσχημο αγγείο ακέραιο

- μία υδρίσκη ακέραιη

- ένα ληκύθιο ακέραιο με ανθεμωτή διακόσμηση

- μία κύλικα ελλιπής σε τμήμα του σώματος της

- δύο ληκύθια ακέραια



- ένα πινάκιο ελλιπές στο χείλος του με ανθεμωτή διακόσμηση και κισσόφυλλα

- ένα κάνθαρο ελλιπές κατά το ήμισυ

- δύο μυροδοχεία ακέραια

- δύο τμήματα μυροδοχείων

- μία πυξίδα με ένα πώμα ακέραιη

- ένα πεπλατυσμένο ληκύθιο ελλιπές στο στόμιο μυροδοχείων

- μία λήκυθος με γραπτή μελανόμορφη διακόσμηση (σκηνή συμποσίων)

- δύο χάλκινες φιάλες εκ των οποίων η μία ελλιπής

- ένα χάλκινο ληκύθιο ακέραιο

- μία χάλκινη λαβή αγγείου

- ένα χάλκινο αγγείο ελλιπές

- τέσσερα κεφάλια πήλινων ειδωλίων

- ένα μικρό τμήμα από κορμό ειδωλίου και 35) οχτώ (8) μικρά τμήματα αγγείων
Τα αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Θήβας, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και παραδόθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια εικόνα ...χίλιες λέξεις



Με ξυρισμένο μαλλί και μπλούζα με νεκροκεφαλή εμφανίστηκε στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό η βουλευτής Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη!

Μετά το... σάλο που είχε ξεσπάσει με την περιβόητη εμφάνιση στην Ολομέλεια της Βουλής από τη.. Ραχήλ Μακρή -με το μπλουζάκι με τον παπαγάλο, μία ακόμη κυρία προκαλεί τα βλέμματα και αρκετά σχόλια.

Ο λόγος για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για να μιλήσει επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, με μαλλί σχεδόν ξυρισμένο από τη μια πλευρά και φουσκωμένο από την άλλη, ξεχειλωμένο ριγέ μπλουζάκι με μια νεκροκεφαλή και... έξαλλα σκουλαρίκια.

Όπως φαίνεται και από την εμφάνιση αυτή της βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, το dress code που είχε επιβληθεί, μετά και το περιστατικό με τη Ραχήλ Μακρή, άρχισε και πάλι να χαλαρώνει.

Το ενδυματολογικό των βουλευτών είναι ένα θέμα το οποίο έχει κατά καιρούς απασχολήσει την αρμόδια επιτροπή και το προεδρείο της Βουλής, ενώ ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει συστάσεις προς τους βουλευτές. Ωστόσο, όπως φαίνεται κάποιοι συνεχίζουν να αγνοούν τις υποδείξεις.

Βέβαια πολλοί θα υποστηρίξουν πως η εικόνα δεν κρίνει την αξία ενός ανθρώπου,στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση η ευπρέπεια είναι υποχρέωση της ιδιότητας της κυρίας Γαιτάνη.Η παρουσία της με αυτό τον τρόπο δείχνει -αν μη τι άλλο- ότι αδιαφορεί για το αν βρίσκεται στη βουλή ή σε ένα άναρχοστέκι των Εξαρχείων.Και αυτό είναι προσβολή για τον ελληνικό λαό.. .




Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Δημάρχου Θηβαίων στην επιστολή Βενιζέλου

Ανακοίνωση- απάντηση από Γραφείο Δημάρχου Θηβαίων σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας Κ.Βενιζέλου (Σύγχρονος Δήμος)

    Σε απάντηση της από 26-11-2013 επιστολής διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» κ. Κων/νου  Βενιζέλου, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, θέλουμε να ενημερώσουμε τους Θηβαίους πολίτες καθώς και τον υπογράφοντα-αποστολέα της εν λόγω διαμαρτυρίας τα ακόλουθα: 

    α. Κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής από 1-1-2011 έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 131 συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν :

        (1) Το 2011 : 42 συνεδριάσεις
        (2) Το 2012: 45 συνεδριάσεις
        (3) Το 2013 (έως σήμερα) : 44 συνεδριάσεις

    β. Οι συνεδριάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω έλλειψης απαρτίας κατά τη διάρκεια της τριετίας (2011, 2012, 2013), ήταν μόλις δύο (2) και συγκεκριμένα στις 7-8-2013 και στις 25-11-2013.
            
    γ. Όταν λοιπόν δεν πραγματοποιούνται δύο (2) συνεδριάσεις σε σύνολο 133 (ποσοστό 1,5 %) πως είναι δυνατό ο Δήμαρχος να κατηγορείται ως «ανήμπορος να διοικήσει το Δήμο Θήβας;» Αλήθεια, πίστεψε ο κ. Βενιζέλος ότι “ανακάλυψε το αδύνατο σημείο του Δημάρχου”;

    δ. Σχετικά με τις δύο (2) συνεδριάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας παραθέτουμε τα κάτωθι στοιχεία:

        (1) Απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της συνεδρίασης της 7-8-2013 :
     Συμπολίτευσης :  8 επί συνόλου 20 (ποσοστό απόντων 40%)
     Αντιπολίτευσης (Σύγχρονος Δήμος) : 8 επί συνόλου 8 (ποσοστό απόντων 100%)
        (2) Απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της συνεδρίασης της 25-11-2013 :
Συμπολίτευσης : 9 επί συνόλου 20 ( ποσοστό απόντων 45 %)
Αντιπολίτευσης (Σύγχρονος Δήμος) : 7 επί συνόλου 8 (ποσοστό απόντων 87%)

    Από όλα τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται περίτρανα ακριβώς το αντίθετο, από όσα ψευδώς και παραπλανητικά ο κ. Κ. Βενιζέλος καταγράφει στην επιστολή διαμαρτυρίας του, για λόγους σίγουρα εντυπώσεων αλλά και σκοπιμότητας, που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

    Οι 131 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν στα τρία τελευταία χρόνια, οφείλονται κυρίως στην παρουσία, συνοχή, συνεργασία και σύμπνοια των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης.

    Αφήνουμε στην κρίση όλων των δημοτών μας, που και γνώση και ικανότητα έχουν, να αξιολογήσουν την κακόβουλη αυτή ενέργεια του κ. Κ. Βενιζέλου, εξάλλου  όπως λέει και ο λαός μας  « το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Γραφείο Δημάρχου Θηβαίων 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Θήβα 26/11/2013
Είναι ανήμπορος ο Δήμαρχος να διοικήσει το Δήμο Θήβας ?????

Για ακόμη μια φορά  Δευτέρα 25/11, δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, λόγω μη απαρτίας!!!

Όταν σχεδόν σε κάθε Δ.Σ. δεν μπορεί ο κος Νικολάου να έχει την απαραίτητη από τον Νόμο πλειοψηφία, ε τότε, δεν υπάρχει και η συνοχή στους κόλπους του συνδυασμού του.

Όταν για παράδειγμα από την πλειοψηφία δεν παρευρίσκεται το 30 % των συμβούλων του, τότε τι συνοχή να υπάρχει ;

Πώς να διοικήσεις έναν δήμο όταν έρχονται για ψήφιση σημαντικά θέματα, όπως :

1. Τροποποίηση ετήσιου προγράμματος δράσης – τεχνικού προγράμματος του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2013.
2. 6η Αναμόρφωση Δημοτικού Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2013.

και δεν έχεις την πλειοψηφία του συνδυασμού σου ;

Αν σε τόσο σοβαρά ζητήματα είσαι ανήμπορος κ. Νικολάου να

διοικήσεις τον Δήμο, τότε τι συμβαίνει τελικά ;

Υ.Γ. Για να διαπιστώσετε το τέλμα που έχει φτάσει σήμερα ο Δήμος Θήβας, εντός των επομένων ημερών, θα δώσω στην δημοσιότητα αρκετά από τα θέματα και τους κακούς χειρισμούς του κ. Νικολάου και των συνεργατών του !!!

Για το Συνδυασμό
Σύγχρονος Δήμος
Κων. Βενιζέλος
Δημ. Σύμβουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπ. Παιδείας: Σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ανά τριετία

Οι πρώτες κρίσεις θα αφορούν δασκάλους και καθηγητές που στις 31 Μαΐου 2014 συμπληρώνουν χρόνο προαγωγής

Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει το υπουργείο Παιδείας την αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών μια  διαδικασία που θα περιλαμβάνει και τα στελέχη διοίκησης.

Οι πρώτες κρίσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΈΘΝΟΣ, θα αφορούν εκείνους τους λειτουργούς της στοιχειώδους και της μέσης εκπαίδευσης που στις 31 Μαΐου 2014 συμπληρώνουν χρόνο προαγωγής.

Στη βαθμολόγησή τους θα λαμβάνονται υπόψη το παιδαγωγικό κλίμα, η οργάνωση της τάξης, η προετοιμασία των μαθητών, τα εκπαιδευτικά μέσα, η επαγγελματική συνέπεια.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 240) και ήδη έχουν ξεκινήσει και τα σχετικά σεμινάρια σε όλες τις περιφέρειες που σε πρώτη φάση αρχικά αφορούν την επιμόρφωση των στελεχών της Εκπαίδευσης.

Σκοπός της αξιολόγησης είναι η βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού και του διοικητικού τους έργου μέσω της άμεσης σύνδεσής της με την επιμόρφωση, προς όφελος των ιδίων, των μαθητών και της κοινωνίας.
Η αξιολόγηση θα πραγματοποιείται με ή χωρίς την αίτηση του εκπαιδευτικού με τους αξιολογούμενους να έχουν δικαίωμα ένστασης εντός πέντε ημερών από τη γνωστοποίηση της έκθεσης σε αυτούς.

Οι αξιολογητές θα πηγαίνουν επί τόπου στα σχολεία για να παρακολουθήσουν τουλάχιστον δύο ώρες διδασκαλίας σε όποια μαθήματα ή τάξη επιλέξουν από κοινού με τον δάσκαλό ή τον καθηγητή.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι δεν είναι αντίθετοι με την αξιολόλογηση αλλά εκφράζουν ενστάσεις για το αν η συγκεκριμένη διαδικασία θα χρησιμοποιηθεί σαν «μοχλός» απομάκρυνσής τους από την υπηρεσία.

Τα κριτήρια

Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται:

Για το εκπαιδευτικό περιβάλλον (συντελεστής βαρύτητας 0,75)
Για τον σχεδιασμό, προγραμματισμό και προετοιμασία της διδασκαλίας (συντελεστής βαρύτητας 0,50)
Για τη διεξαγωγή της διδασκαλίας και την αξιολόγηση των μαθητών (συντελεστής βαρύτητας 1,25)
Για την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια (συντελεστής βαρύτητας 1,50)
Για την επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη (συντελεστής βαρύτητας 1)

Παράλληλα ο εκπαιδευτικός θα εντάσσεται και σε βαθμίδα περιγραφικής κλίμακας ποιοτικού χαρακτηρισμού (ελλιπής, επαρκής, πολύ καλός, εξαιρετικός) ως προς τις διαπροσωπικές σχέσεις και προσδοκίες.

Η τελική βαθμολογία υπολογίζεται ως εξής:

Πολλαπλασιάζεται η βαθμολογία κάθε κατηγορίας με τον συντελεστή βαρύτητας αυτής και τα γινόμενα προστίθενται. Στη συνέχεια το άθροισμα τους διαιρείται με το πέντε, όσο και το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας. Οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται ελλιπείς σε περισσότερα του ενός κριτήρια σε μία εκ των κατηγοριών χαρακτηρίζονται συνολικά ελλιπείς, ασχέτως συνολικής βαθμολογίας και εγγράφονται στον πίνακα των μη προακτέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει το σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων



Μικρότερες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακριβών κατοικιών προκύπτουν με το τελικό σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων που κατατίθεται πιθανόν την Τρίτη στη Βουλή.

Οι επιβαρύνσεις για τις «ακριβές» κατοικίες περιορίζονται σε σχέση τόσο με το αρχικό σχέδιο που είχε δημοσιοποιηθεί όσο και με το υφιστάμενο σύστημα φορολόγησης (Εκτακτο Ειδικό Τέλος και ΦΑΠ). Οσοι όμως έχουν στην κατοχή τους ένα οικόπεδο ή ένα αγροτεμάχιο πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους το 2014.

Συγκριτικά με το ισχύον σύστημα, όσοι διαθέτουν μόνο κατοικίες θα πληρώσουν λιγότερα το 2014 σε σχέση με τους φόρους που πληρώνουν σήμερα.

Πάντως, ο επιμερισμός των φόρων γεννά ερωτήματα, δεδομένου ότι η νέα κλίμακα για τη φορολόγηση των κατοικιών δεν έχει καμία αναλογικότητα. Για παράδειγμα, το τέταρτο κλιμάκιο φορολόγησης των κατοικιών έχει συντελεστή 4,5 ευρώ ανά τ.μ., ενώ το πέμπτο κλιμάκιο έχει συντελεστή 6 ευρώ ανά τ.μ. Δηλαδή, από το τέταρτο κλιμάκιο στο πέμπτο κλιμάκιο ο συντελεστής αυξάνεται κατά 33,3%. Αντίστοιχα στα ακριβότερα ακίνητα και συγκεκριμένα στο όγδοο και ένατο κλιμάκιο ο συντελεστής αυξάνεται κατά 3,2% (βλ. πίνακα φορολόγησης κτισμάτων).

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι «αναγκάσθηκαν να τροποποιήσουν τους συντελεστές με στόχο να μειωθούν οι επιβαρύνσεις στα ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας». Ολες οι αλλαγές, σημειώνουν τα ίδια στελέχη, έγιναν προκειμένου οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εγκρίνουν το σχέδιο νόμου. Η ίδια λογική ακολουθήθηκε και για τα αγροτεμάχια, με στόχο να πληρώσουν οι αγρότες και γενικότερα οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων ακόμα μικρότερους φόρους.

Το σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων:

1. Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Θα επιβαρύνει όλες τις κατηγορίες ακινήτων, δηλαδή κτίσματα, οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμών και αγροτεμάχια. Θα επιβάλλεται αυτοτελώς σε κάθε ακίνητο και θα υπολογίζεται επί των επιφανειών ως εξής:

Κτίρια: Ο συντελεστής του βασικού φόρου θα κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ ανά τ.μ., ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται κάθε ακίνητο. Συνολικά προβλέπονται 12 φορολογικά κλιμάκια.

Για τα κτίρια ειδικών συνθηκών (διατηρητέα, υπό απαλλοτρίωση κ.λπ.) προβλέπεται μειωτικός συντελεστής ο οποίος θα περιορίζει τον τελικό φόρο έως 60%. Για τα ημιτελή μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα προβλέπεται μειωτικός συντελεστής 0,4.

Οι βοηθητικοί χώροι για κάθε είδους κτίριο θα φορολογούνται με το 10% του κανονικού συντελεστή βασικού φόρου. Απαλλάσσονται πλήρως από τον φόρο τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (μαντριά, στάνες, στάβλοι, κοτέτσια, θερμοκήπια, χώροι αποθήκευσης προϊόντων φυτικής παραγωγής κ.λπ.).

Οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμών: Ο βασικός φόρος θα κυμαίνεται από 3 ευρώ το στρέμμα έως 9.000 ευρώ το στρέμμα σε 25 κλιμάκια. Υπολογίζεται ότι θα είναι χαμηλότερος από 70% έως 90% σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Αγροτεμάχια, αγροί, βοσκότοποι και λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών: Ο βασικός φόρος ορίζεται στο 1 ευρώ ανά στρέμμα. Προβλέπεται επίσης συντελεστής θέσης κλιμακούμενος από 1 έως 3, συντελεστής άρδευσης 1,1, συντελεστής χρήσης 0,1 για τις δασικές εκτάσεις, 0,5 για τους βοσκοτόπους, 2 για τις καλλιέργειες κάθε είδους, 5 για τα λατομεία. Για τις εκτάσεις που περιλαμβάνουν και κατοικία εξοχική ή κύρια άνω των 150 τετραγωνικών μέτρων, θα εφαρμόζεται συντελεστής κατοικίας 5.

2. Συμπληρωματικός φόρος. Θα επιβάλλεται στο σύνολο της αξίας των κτισμάτων και των εντός σχεδίου ή οικισμών οικοπέδων με αφορολόγητο όριο και προοδευτική κλίμακα. Το αφορολόγητο όριο θα είναι αυξημένο στις 300.000 ευρώ από 200.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στον ΦΑΠ. Οι συντελεστές θα ξεκινούν από 0,1% για ακίνητα συνολικής αξίας πάνω από το αφορολόγητο όριο των 300.000 ευρώ και θα φθάνουν το 1% για περιουσίες αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.

Το σχέδιο νόμου για τα ακίνητα θα προβλέπει επίσης εκπτώσεις για τους ανέργους και τους αναπήρους εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ο νέος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο του 2014.

Στο σχέδιο νόμου θα περιληφθεί και διάταξη για τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο 3% από 10% που είναι σήμερα.

 Καθημερινή


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρότες από τη Θήβα στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ

Πρόστιμα που αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ σε 11 αγρότες από την περιοχή της Θήβας για τη λήψη και έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων τα οποία σχετίζονται με αγροτικές επιδοτήσεις.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από το ΣΔΟΕ Π.Δ. Στερεάς Ελλάδας το οποίο διενήργησε και τους σχετικούς ελέγχους.

Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντόπισε το ΣΔΟΕ σε μια σειρά ελέγχων που πραγματοποίησε. Ενδεικτικά, στην ανακοίνωση του Σώματος , αναφέρεται επίσης ότι:

• Στην περιοχή Αττικής διαπιστώθηκε ότι, 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 9.850.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν ΦΠΑ ύψους 2.265.000 ευρώ και 31 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 64.269.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί ΦΠΑ από τους λήπτες ύψους 14.782.000 ευρώ.

• Υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.000 ευρώ.

• Συγγενικό πρόσωπο σχετιζόμενου με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 230.000 ευρώ.

• Κόρη τέως Προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, κατά την έρευνα των παράνομων στοιχημάτων- στημένων αγώνων, προσαύξησε την περιουσία της κατά 1.000.000 ευρώ.

• Ιατρός πλαστικός χειρουργός στο Κολωνάκι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.356.000 ευρώ προς τους ασθενείς του.

• Ιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Μαρούσι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 595.000 ευρώ.

• Αγρότης στην περιοχή της Σπάρτης, προσαύξησε την περιουσία του κατά 12.558.000 ευρώ, όπως έδειξε ο έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεών του.

• Επιχείρηση εμπορίας αγροτικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 3.660.000 ευρώ και επίσης αγροτική επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 830.000 ευρώ, όπως διαπίστωσε το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου σε ελέγχους επιδοτήσεων.

• Μονάδα Βιομηχανικής παραγωγής στην Ημαθία, έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 1.050.000 ευρώ, προκειμένου να υπερτιμολογήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 4.830.000 ευρώ. Ζητείται η επιστροφή της επιδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

• 23 επιχειρήσεις στην Θεσσαλονίκη, έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 15.157.000 ευρώ, από αθλητικά σωματεία.

• Επιχείρηση καθαρισμού στις Σέρρες , σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 2.111.731 ευρώ, προκειμένου να μην αποδοθεί Φ.Π.Α. ύψους 398.215 ευρώ.

• Στην Νέα Καρβάλη της Καβάλας επιχείρηση πετρελαιοειδών, νόθευε το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης με καμμένα ορυκτέλαια σε ποσοστό 46%. Μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το ΣΔΟΕ Δυτ. Μακεδονίας, είχαν διατεθεί στην αγορά 650.795 λίτρα καμμένων ορυκτελαίων ως πετρέλαιο κίνησης , τόσο με οικονομικές συνέπειες για το Δημόσιο όσο και περιβαλλοντολογικές συνέπειες.

• Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Στερεάς Ελλάδας επέβαλε πρόστιμα 2.921.000 ευρώ σε 11 αγρότες της περιοχής Θηβών, γιατί έλαβαν και εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια τα οποία σχετίζονται με αγροτικές επιδοτήσεις.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα πάρετε επιδότηση μέσω Leader για έναρξη επιχείρησης στον αγροτικό τομέα


Δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο "Διαύγεια" η «2η Τροποποίηση της με αριθμ. 401/2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με το Πλαίσιο εφαρμογής του Άξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ)».

Μεταξύ άλλων από την απόφαση προκύπτει ότι μπορεί να επιχορηγηθούν δράσεις όπως:



-Ίδρυση και εκσυγχρονισμός τοπικών κέντρων τουριστικής πληροφόρησης (γραφεία – περίπτερα ενημέρωσης και πληροφόρησης)



-Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων



-Ποδηλατικές διαδρομές σε περιοχές της αγροτικής υπαίθρου



-Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών



-Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης



-Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής



-Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί γραφείων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού



-Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)



-Βελτίωση επιχειρήσεων (που εντάσσονται στις δράσεις του υπομέτρου) για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (όπως φωτοβολταϊκά, αξιοποίηση βιομάζας, γεωθερμίας) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης.




Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στην παρακάτω απόφασηhttp://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%A0%CE%92-2%CE%997
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε μόνοι σας αν έχουν υποκλαπεί τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο.


http://haveibeenpwned.com/



Τη δυνατότητα σε ένα χρήστη να εξακριβώσει εάν τα usernames και οι κωδικοί του έχουν κλαπεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα περιστατικά υποκλοπής δεδομένων των τελευταίων ετών δίνει η ιστοσελίδα haveibeenpwned.com.

Η ιστοσελίδα επιτρέπει στον χρήστη να δει αν...διευθύνσεις email του περιλαμβάνονταν στις βάσεις δεδομένων που παραβιάστηκαν κατά τα περιστατικά διαρροών της Adobe Systems (φέτος) της Yahoo (2012) της Sony και της Stratfor (2011) και της Gawker (2010).
("κλικ" στην παραπάνω εικόνα για μεταφορά στη σελίδα haveibeenpwned)
Η παραβίαση στην Adobe έγινε γνωστή τον Οκτώβριο και θεωρείται η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων χρηστών στην ιστορία, με πάνω από 153 εκατ. αρχεία να επηρεάζονται.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PC World, σελίδες που επιτρέπουν σε χρήστες να ελέγξουν εάν έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή της Adobe έχουν στηθεί και από άλλους, ωστόσο ο δημιουργός του, ο αυστραλός Τρόι Χαντ, ήθελε μία υπηρεσία η οποία να διερευνά διευθύνσεις σε πολλαπλά περιστατικά, καθώς είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ίδιες διευθύνσεις email και κωδικούς σε πολλά sites.

Το 2012 ο Χαντ σύγκρινε τα αρχεία που είχαν διαρρεύσει από τη Sony και τη Yahoo και διαπίστωσε ότι το 59% των χρηστών με λογαριασμούς και στις δύο βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούσαν τους ίδιους κωδικούς.

Όπως επισημαίνεται, το haveibeenpwned.com δεν αποθηκεύει κωδικούς που έχουν διαρρεύσει, αλλά μόνο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Δεν έχω ανάγκη να γνωρίζω τους κωδικούς πρόσβασης και ειλικρινά, δεν θέλω να έχω τέτοια ευθύνη» λέει ο Χαντ σε δημοσίευσή του σε blog. «Το θέμα είναι να ενημερωθεί το κοινό για την έκταση των διαρροών».


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στη Θήβα



Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας καλεί όλους τους συμπολίτες στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη και ώρα 6μ.μ. στο Συνεδριακό με θέμα:
«Οι εξελίξεις στην Υγεία και στο φάρμακο – οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Ομιλητής ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, υπεύθυνος του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπασκόζος.
Οι επιλογές της μνημονιακής συγκυβέρνησης έχουν φέρει την υγεία σε απελπιστική κατάσταση. Σε πρόσφατη έκθεση σουηδικού οργανισμού για λογαριασμό της Κομισιόν περιγράφεται ως «βαλκανικού τύπου» η κατάσταση στην υγεία, λίγο καλύτερη από Αλβανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, ενώ αναμένονται στο μέλλον «ακόμη πιο κακές εξελίξεις». Οι τομείς με τις αρνητικότερες συνέπειες εντοπίζονται στους μεγάλους χρόνους αναμονής για ιατρικές εξετάσεις για χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας και εγχειρήσεων, για πρόσβαση των ασθενών στα καινούρια και αποτελεσματικότερα φάρμακα καθώς και η διαθεσιμότητα των διαφόρων υγειονομικών υπηρεσιών. Εάν δούμε και τις εξελίξεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με τις μεθοδεύσεις του υπουργού υγείας σχετικά με τις απολύσεις σημαντικού αριθμού από το ιατρικό προσωπικό και την απεργία των γιατρών, τότε η γενικότερη κατάσταση στο χώρο της υγείας γίνεται ζοφερότερη. Όλα αυτά μας προϊδεάζουν ότι η συζήτηση που προγραμματίστηκε θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και θα ενημερωθούμε πληρέστερα για τις εξελίξεις αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία και στο Φάρμακο.
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Από την Αναγέννηση μέχρι την τζαζ μέσα σε έξι χορδές" στο Τροφώνειο Ωδείο



 Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ κιθάρας του Σάκη Κατινάκη

"Από την Αναγέννηση μέχρι την τζαζ μέσα σε έξι χορδές"

  Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013   ώρα 7.30μ.μ.
 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τροφώνιου Ωδείου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο


Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία επικράτηση βορείων ανέμων μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Νεφώσεις με παροδικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >500μ. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στην Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι από ΝΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο δυτικό Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση στα βορειοδυτικά.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας και χιονιά στα ορεινά. βαθμιαία Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 (μείζον 3) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5, βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 (μείον 2) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2013

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή χιονόνερο στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την  βόρεια Κρήτη και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >700μ . Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά επίπεδα - παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >700μ. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από -01 έως 05 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
Καιρός: Στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα
πρόσκαιρων βροχών στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά
αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7
μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες
στα ηπειρωτικά.

Επόμενη βδομάδα

Η επόμενη βδομάδα (9 έως 15 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες. Σταδιακά πάντως και από την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι τα τέλη της βδομάδας χωρίς να διαφαίνεται κάποια σημαντική βελτίωση του καιρού ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από -01 έως 05 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ