Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Όλος ο νόμος για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων-Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν, αναλυτικά παραδείγματα

Ελαφρύνσεις από 2 έως 21% (ανάλογα με την τιμή ζώνης) για τους περισσότερους φορολογούμενους σε σχέση με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ που πλήρωναν μέχρι τώρα προβλέπει ο νέος φόρος ακινήτων που κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή και θα ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2014 αντικαθιστώντας το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ. Ωστόσο, 300.000 νοικοκυριά, περίπου, αναμένεται να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους σε σχέση με αυτά που πλήρωναν μέχρι σήμερα.
Ο φόρος για τα σπίτια κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό (12 κλιμάκια), από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα (25 κλιμάκια) και από 0,1 έως 3 ευρώ για τα αγροτεμάχια.
Λεπτομέρειες, εξαιρέσεις και εκπτώσεις
Οι βοηθητικοί χώροι των κτισμάτων θα φορολογούνται με το 10% του κανονικού συντελεστή βασικού φόρου, ενώ για τα διατηρητέα και απαλλοτριωμένα ακίνητα προβλέπεται έκπτωση 60%. Για τα ημιτελή κτίσματα που δεν ηλεκτροδοτούνται προβλέπεται έκπτωση 40% και απαλλάσσονται εντελώς από το φόρο ακινήτων τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (μαντριά, στάνες, στάβλοι, αχυρώνες κ.λπ.).
Οσον αφορά τα αγροτεμάχια ο βασικός φόρος θα είναι 1 ευρώ ανά στρέμμα, ωστόσο, ο φόρος θα αυξομειώνεται με διάφορους συντελεστές όπως:- συντελεστή θέσης από 1 έως 3
- άρδευσης 1,1
- χρήσης 0,1 για τις δασικές εκτάσεις, 0,5 για βοσκότοπους, 2 για καλλιέργειες, 5 για λατομεία και για εκτάσεις που περιλαμβάνουν και κατοικία εξοχική ή κύρια άνω των 150 τετραγωνικών μέτρων
Συμπληρωματικός φόρος σε ακίνητες περιουσίες με συνολική αντικειμενική άνω των 300.000 ευρώ
Ο συμπληρωματικός φόρος θα επιβάλλεται σε ακίνητες περιουσίες με συνολική αντικειμενική αξία άνω των 300.000 ευρώ. Οι συντελεστές θα ξεκινούν από 0,1% για ακίνητα συνολικής αξίας πάνω από το αφορολόγητο όριο των 300.000 ευρώ και θα φθάνουν το 1% για περιουσίες αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ.
Οι κερδισμένοι από το νέο φόρο ακινήτων
Εκτός από την έκπτωση που θα έχουν όσοι έχουν ημιτελείς οικοδομές ή γιαπιά, θα γλιτώσουν από φόρο, όσοι αποδείξουν ότι αντιμετωπίζουν αδυναμία πληρωμής του. Η απαλλαγή θα κυμαίνεται από 50% έως και 100%, ανάλογα με την περίπτωση και πόσα από τα κριτήρια που θέτει ο νέος νόμος καλύπτει ο υπόχρεος. Τα κριτήρια θα είναι:
α) η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του ιδιοκτήτη
β) η οικονομική του κατάσταση (πχ ανεργία) και το δηλωθέν ετήσιο εισόδημα εφόσον κινείται στα όρια της φτώχειας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να λάβει την απαλλαγή ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είναι να μην χρωστά στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικά ταμεία.
Παράλληλα, απαλλάσσονται από το φόρο τα ακίνητα που είναι δεσμευμένα από το Δημόσιο, ενώ οι επιχειρήσεις θα φορολογούνται για τα ακίνητα που έχουν όπως σήμερα, αλλά με έκπτωση 50% στο φόρο.
Ποιοι επιβαρύνονται υπέρμετρα από το νέο φόρο
Από το νέο φόρο θα επιβαρυνθούν περισσότερο όσοι φορολογούμενοι έχουν μονοκατοικίες μεσαίας αξίας σε αστικές περιοχές και αγροτεμάχια σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων, όσοι κατέχουν ακίνητη περιουσία μεσαίας αξίας, λίγο μεγαλύτερης των 300.000 ευρώ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι με το νέο φόρο φορολογούνται για πρώτη φορά όσοι κατέχουν αγροτεμάχια, αλλά και τα γιαπιά, αν και θα υπάρχει έκπτωση φόρου.
Παραδείγματα υπολογισμού του φόρου
Ο νέος φόρος ακινήτων είναι χαμηλότερος από το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων όπως προκύπτει και από τα παραδείγματα υπολογισμού του φόρου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, όπως σημείωνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Για παράδειγμα οικία 90 τ.μ. 17 ετών 2ου ορόφου στην Αγία Βαρβάρα Αττικής με το ειδικό τέλος ακινήτων επιβαρύνεται φέτος με 252 ευρώ ενώ ο νέος φόρος θα είναι 200 ευρώ ( 52 ευρώ ή 20,8% λιγότερο).
Στο Περιστέρι οικία 110 τμ 15 ετών 3ου ορόφου επιβαρύνεται φέτος με φόρο 514 ευρώ ενώ το 2014 ο φόρος μειώνεται στα 452 ευρώ (62 ευρώ ή 12,1% χαμηλότερα).
Στον Πειραιά οικία 110 τμ 28 ετών 3ου ορόφου επιβαρύνεται φέτος με 561 ευρώ ενώ το 2014 με 505 ευρώ (56 ευρώ λιγότερα ή 10% χαμηλότερα)
Στην Αρτα οικία 100 τμ 20 ετών μονοκατοικία, ή στο Παγκράτι οικία 80 τμ 30 ετών 1ου ορόφου
Σε ότι αφορά ακριβότερες περιοχές προκύπτει ότι οικία 180 τμ 16 ετών και μονοκατοικία στο Καβούρι και οικόπεδο οικίας (μη δομημένο) 500 τμ ο ιδιοκτήτης της πληρώνει φέτος 24.363 ενώ φέτος θα πληρώσει 25.508 ευρώ.
(Πατήστε πάνω στους παρακάτω πίνακες για μεγέθυνση)


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτησή του νομοσχεδίου θα γίνει με την διαδικασία του επείγοντος και θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Οικονομικών, το ερχόμενο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια και η ψήφισή του να γίνει την Πέμπτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βγήκαν οι πρώτες εγκρίσεις δικαιούχων στη Βοιωτία για τις διετείς παρατάσεις στα βιολογικά



Αργολίδα, Βοιωτία, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κεφαλονιά, Λάρισα, Λέσβος, Λευκάδα, Μεσσηνία (Τριφυλία) και Χίος είναι οι πρώτες περιοχές για τις οποίες εγκρίθηκαν οι δικαιούχοι διετούς παράτασης του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπεγράφη από τον υπουργό, Αθανάσιο Τσαυτάρη, η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στις παραπάνω περιοχές. Πρόκειται σε αυτή τη φάση, μόνο για όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση στο πλαίσιο της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».


Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση για την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 35 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 42,7%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 47 άτομα (ποσοστό απόρριψης 57,3%). Αντίστοιχα για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 46 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 73%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 17 άτομα (ποσοστό απόρριψης 27%) για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 41 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 78,9%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 11 (ποσοστό απόρριψης 21,1%), για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 18 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 75%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 6 άτομα (ποσοστό απόρριψης 25%), για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 7 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 87,5%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 1 άτομο (ποσοστό απόρριψης 12,5%), για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε  67 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 85,9%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 11 άτομα (ποσοστό απόρριψης 14,1%), για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου-Λήμνου ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 405 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 86,9%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 61 άτομα (ποσοστό απόρριψης 13,1%), για την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 8 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 89%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 1 άτομο (ποσοστό απόρριψης 11%),  για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (Τριφυλία) ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 29 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 82,9%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 6 άτομα (ποσοστό απόρριψης 17,1%) και τέλος για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 2 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 100%).

 Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία  του ΥπΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Αναμένονται αντίστοιχες αποφάσεις και για τους δικαιούχους της πενταετίας.
παρατάσεις στα βιολογικά
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Βοιωτών Καλλιτεχνών στον Ορχομενό


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελάχιστοι έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής τα τέλη κυκλοφορίας



Η προθεσμία για την πληρωμή τους εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου.


Μόνο 380.000 πολίτες έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματά τους, έναντι 5,5 εκατομμυρίων βεβαιώσεων που έχουν εκδοθεί, ενώ μόλις 7 στους 100 φορολογούμενους(!) έχουν ... προμηθευθεί από το taxisnet το σήμα των τελών.

Η προθεσμία για την πληρωμή τους εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, επιπλέον 30.000 πολίτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους στις Εφορίες, λόγω αδυναμίας πληρωμής των τελών.

Η εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι διαθέσιμη στο σύστημα TaxisNet.


Διαβάστε Περισσότερα »

OEBE ΘΗΒΑΣ:Σε συμφωνία ΠΟΕΣΕ, ΚΕΔΕ και υπουργείο Εσωτερικών για την εξάλειψη των προστίμων


Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μετά από επανειλημμένες προσπάθειες της ΠΟΕΣΕ, η Ομοσπονδία μας κατάφερε να έρθει σε  συμφωνία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εξάλειψη των προστίμων και των προσαυξήσεων αυτών που αφορούν Δημοτικό Φόρο και Τέλη κατάληψης πεζοδρομίων και πλατειών και αναμένεται η τελική συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το ΔΣ του Σωματείου

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           
               ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ               ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
ΔΙΡΚΗΣ 20 – Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ. 2262081044 – fax 2262081044
                  ΚΙΝ:6978007275      Email:oebethivas@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αναψε"το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Αλίαρτο-φωτορεπορτάζ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστές πυροβόλησαν αστυνομικούς στην Εύβοια



Αναστάτωση προκλήθηκε χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της Αμάρυνθου, όταν αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με καλάσνικοφ μόλις προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.

Σύμφωνα με το eviazoom.blogspot.gr, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα όταν οι αστυνομικοί της Δ΄ΟΠΚΕ Εύβοιας, εντόπισαν να κινείται στην περιοχή ένα μπλε αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από χωριό της Λάρισας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο κλεμμένο ΙΧ επέβαιναν τρία άτομα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviazoom.blogspot.gr, πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναζητούνται για σωρεία κλοπών στην Κεντρική Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί μόλις προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα, δέχτηκαν πυροβολισμούς με καλάσνικοφ και τότε ανταπέδωσαν και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Ερέτρια, ώσπου τελικά οι κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν.

Οι σφαίρες έπεφταν βροχή και ορισμένες εξοστρακίστηκαν και τρύπησαν ψυγεία και τέντες περίπτερου και διπλανών καφετεριών.

Ευτυχώς, λόγω της ώρας τα πάντα ήταν κλειστά στην Αμάρυνθο και την ώρα της καταδίωξης δεν υπήρχε πεζός ή διερχόμενο όχημα στο σημείο των πυροβολισμών.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας έχει σημάνει συναγερμός για τη σύλληψη των κακοποιών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τους βρίσκονται σε εξέλιξη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον Σύλλογο Πολυτέκνων Θήβας




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΕΥΧΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΑΣ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΆΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ.Γ
Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ                               Ι. ΝΙΚΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ 2ος ΟΡΟΦΟΣ Τ.Κ. 32200 ΘΗΒΑ ΤΗΛ. 2262024443 – FAX 2262025882 Α.Φ.Μ. 099224740 E-mail: sil_pol@otenet.gr

Site: http://syllogos-polyteknon-thivon.webnode.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Εμπαιγμός-Απολύουν σχολικούς φύλακες, προσλαμβάνουν σχολικούς επιστάτες

Επανατοποθέτηση σχολικών φυλάκων.



Με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 4172/2013 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όλοι οι υπηρετούντες σχολικοί φύλακες, μετά από κατάργηση των οργανικών τους θέσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε μελέτη σχετικά με τον τρόπο κάλυψης των αναγκών, που υφίστανται και θα συνεχίσουν να υφίστανται στα σχολεία. Αποτέλεσμα της καταστάσεως αυτής είναι, ότι δεκάδες σχολικές μονάδες παρουσιάζουν καταστροφές, σε πολλές περιπτώσεις δυσανάλογα πιο δαπανηρές από το κόστος μισθοδοσίας των φυλάκων.
Παράλληλα, από Δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα εκδίδονται σταδιακά αποφάσεις, που κρίνουν, ότι οι διατάξεις του ν.4172/2013 είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα, δεδομένου, ότι δεν προηγήθηκε της καταργήσεως των θέσεων οποιαδήποτε μελέτη αναφορικά με την δομή και την οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών.
Την ίδια δε στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωράει στην πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ επιστατών, που ουσιαστικά αποσκοπούν να καλύψουν τις ανάγκες, που δημιουργήθηκαν στα σχολεία μετά την απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων. Από όλα τα ανωτέρω καθίσταται προφανές, ότι οι σχολικοί φύλακες όχι μόνο είναι αναγκαίοι, αλλά και ότι η θέση του σε διαθεσιμότητα παρουσιάζει πολλαπλά προβλήματα συνταγματικότητας.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)    Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να μην απολυθούν οι σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα;
2)    Με ποιόν τρόπο σκοπεύει να καλύψει σε μόνιμη βάση τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε φύλαξη;
3)    Γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει ένα θεσμό, όπως οι διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων που οδηγούν σε απολύσεις, πρόδηλα αντισυνταγματικό, κοινωνικά άδικο και διαλυτικό ως προς τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Στρατούλης Δημήτρης


Διαβάστε Περισσότερα »

44χρονος πουλούσε το..θάνατο στη Λιβαδειά


Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς

Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Συνελήφθη, χθες (11-12-2013) αργά το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και εντόπισαν τον 44χρονο, όπου από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μικτού βάρους (7,5) γραμμαρίων,
    Μία (1) νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε είκοσι (20) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, και
    Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 44χρονος κατείχε την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την διάθεσή της σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών ή άλλων ανταλλαγμάτων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
ποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία, που σκόπευε να διαθέσει σε χρήστες της περιοχής
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- 11χρονο παιδάκι στη Θήβα έκλεψε σαν επαγγελματίας !!!


Συνελήφθη, χθες (11-12-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 11χρονος ημεδαπός ROMA, ο οποίος μαζί με έναν 26χρονο ημεδαπό ROMA συνεργό του, που αναζητείται, κατηγορούνται για κλοπή κοσμημάτων από οικία στην ανωτέρω περιοχή. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, προσήγαγαν τον 11χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, καθώς κινούταν ύποπτα στο κέντρο της πόλης, κουβαλώντας μία τσάντα με το πρόσχημα του μικροπωλητή και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό της τσάντας του και κατασχέθηκαν, διάφορα χρυσά κοσμήματα, αξίας (5.000) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (2.750) δραχμών και ένα κοπίδι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 11χρονος μαζί με τον 26χρονο συνεργό του, λίγες ώρες πριν, είχαν εισέλθει σε οικία 54χρονης ημεδαπής στη Θήβα, από παράθυρο το οποίο παραβίασαν και αφαίρεσαν τα ανωτέρω κοσμήματα και χρήματα.

Τα κατασχεθέντα αναγνωρίστηκαν από την 54χρονη, όπου και της αποδόθηκαν, ενώ για τους κατηγορούμενους διερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΤΕ -18.000 βιογραφικά για 390 θέσεις εργασίας

Ρεκόρ υποδοχής βιογραφικών αναμένεται να γίνει στον ΟΤΕ για μία θέση εργασίας. Ηδη ο αριθμός που είχε αποσταλεί μέχρι την περασμένη Δευτέρα ξεπέρασε τις 18.000 για την κάλυψη 390 θέσεων. Σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, ο αριθμός των βιογραφικών που είχε αποσταλεί μέχρι την περασμένη Δευτέρα δημιουργούσε μια αναλογία περίπου 50 υποψηφίων για κάθε θέση εργασίας.

Οπως γράφει και το news247.gr σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΤΕ, η μεγάλη μάχη θα δοθεί στην κατηγορία των στελεχών που θα προσληφθούν για τις εταιρικές πωλήσεις. Ο ΟΤΕ θέλει να προσλάβει 10 εταιρικούς πωλητές και οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την περασμένη Δευτέρα είχαν ξεπεράσει τις 5.000. Υπήρχε δηλαδή μια αναλογία 500 υποψηφιοτήτων για κάθε προτεινόμενη θέση εργασίας.

Η αναλογία αυτή καταδεικνύει τη δραματική κατάσταση απασχόλησης που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, όπου μια στρατιά στελεχών έχει πλέον βρεθεί στον δρόμο, μετά την απότομη διόγκωση της αγοράς μέχρι το 2008 και την ύφεση που ακολούθησε από εκεί κι έπειτα. Αλλά και στην κατηγορία πωλητών λιανικής που θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας σε καταστήματα του ΟΤΕ εμφανίζεται μεγάλος διαγκωνισμός. Για καθεμιά από τις 100 θέσεις εργασίας εμφανίζονται 90 υποψήφιοι. Τέλος, για την κάλυψη 280 θέσεων τεχνικών πεδίου, όπως τους ονομάζει ο ΟΤΕ, υπήρχαν 4.300 υποψήφιοι. Σημειώνεται ότι πρόκειται για θέσεις οι οποίες αμείβονται με τον βασικό μισθό, δηλαδή τα 584 ευρώ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Άγιος Σπυρίδων: Προστάτης των Φτωχών, Πατέρας των Ορφανών, Δάσκαλος των Αμαρτωλών




O Άγιος Σπυρίδωνας είναι ένας από τους πλέον τιμημένους αγίους της Oρθοδόξου Eκκλησίας, που τον επικαλούνται οι χριστιανοί στις…



περιστάσεις όπως τον άγιο Nικόλαο, τον άγιο Γεώργιο και τον άγιο Δημήτριο. Tο τίμιο λείψανό του το έχει η Kέρκυρα, όπως η Zάκυνθος έχει το λείψανο του αγίου Διονυσίου κ” η Kεφαλληνία τον άγιο Γεράσιμο.

Γεννήθηκε στον καιρό του αυτοκράτορος Kωνσταντίνου του Mεγάλου στο νησί της Kύπρου, από γονιούς φτωχούς. Γι” αυτό στα μικρά χρόνια του ήτανε τσομπάνης και φύλαγε πρόβατα. Ήτανε πολύ απλός στη γνώμη σαν τους ψαράδες που διάλεξε ο Xριστός να τους κάνει μαθητές του. Σαν ήρθε σε ηλικία, παντρεύθηκε, και μετά χρόνια χήρεψε, και τόση ήτανε η αρετή του, που τον κάνανε επίσκοπο σε μια πολιτεία λεγόμενη Tριμυθούντα, μ” όλο που ήτανε ολότελα αγράμματος. Παίρνοντας αυτό το πνευματικό αξίωμα έγινε ακόμα απλούστερος και ταπεινός, και ποίμανε τα λογικά πρόβατα που του εμπιστεύθηκε ο Xριστός με αγάπη, αλλά και με αυστηρότητα ωσάν υπεύθυνος όπου ήτανε για τη σωτηρία τους. Ήτανε προστάτης των φτωχών, πατέρας των ορφανών, δάσκαλος των αμαρτωλών.

Kαι είχε τέτοια καθαρότητα και αγιότητα, που του δόθηκε η χάρη άνωθεν να κάνει πολλά θαύματα, για τούτο ονομάσθηκε θαυματουργός. Mε την προσευχή του μάζευε τα σύννεφα κ” έβρεχε σε καιρό ξηρασίας, γιάτρευε τις αρρώστιες, τιμωρούσε τους πονηρούς ανθρώπους, όπως έκανε με κάποιους μαυραγορίτες που γκρέμνισε τις αποθήκες που φυλάγανε το σιτάρι, ενώ ο κόσμος πέθαινε από την πείνα, και καταπλακωθήκανε μαζί με το σιτάρι: «και μελετώμενον λιμόν παρά των σιτοκαπήλων, έλυσε, συμπεσουσών αυτοίς, των αποθηκών αις τον σίτον συνέσχον». Kαι μ” όλα αυτά εζούσε με τόση φτώχεια, που σαν πήγε κάποτε ένας φτωχός να τον βοηθήσει για να πληρώσει κάποιο χρέος του, δεν είχε να του δώσει τίποτα, και με θαύμα έκανε μαλαματένιο ένα φίδι που βρέθηκε σ” εκείνο το μέρος, και το έδωσε στον φτωχό, κ” εκείνος το έλιωσε και πλήρωσε το χρέος του. Άλλη φορά πάλι έγινε κατακλυσμός, και τα ποτάμια ξεχειλίσανε και πλημμύρισε η χώρα, κι” ο άγιος Σπυρίδωνας προσευχήθηκε και τραβήξανε τα νερά και στέγνωσε ο νεροπατημένος τόπος. Γιάτρεψε και τον βασιλέα Kωνσταντίνον που είχε αρρωστήσει από κάποια αγιάτρευτη αρρώστια, ένα διάκο που βουβάθηκε τον έκανε καλά, κακούς και πλεονέκτες ανθρώπους ετιμώρησε με υπερφυσική δύναμη, και πλήθος άλλα θαύματα έκανε, ώστε να τον φοβούνται οι άδικοι κ” οι αδικημένοι να τον έχουνε για προστάτη και καταφύγιο. Aλλά πάντα είχε μεγάλη αγάπη και συμπάθεια στους αμαρτωλούς, γι” αυτό κάποιοι κλέφτες που πήγανε μια νύχτα να κλέψουνε πρόβατα από τη μάνδρα του, που τη συντηρούσε για να βοηθά τους πεινασμένους, τυφλωθήκανε και δεν μπορούσανε να φύγουνε, και πιάσανε και φωνάζανε να τους ελεήσει. Kι” ο άγιος όχι μοναχά τους ξανάδωσε το φως τους, αλλά τους χάρισε κ” ένα κριάρι, γιατί, όπως τους είπε, είχανε κακοπαθήσει όλη τη νύχτα, κι” αφού τους νουθέτησε νάναι καλοί άνθρωποι, τους έστειλε στα σπίτια τους χωρίς να μάθει τίποτα η εξουσία για την κλεψιά που θέλανε να κάνουνε. Προέλεγε δε και όσα ήτανε να γίνουνε με ακρίβεια, ώστε να τον θαυμάζει ο κόσμος σαν ένα υπεράνθρωπο πρόσωπο, αφού από τσομπάνης αξιώθηκε να ανεβεί σε τέτοιο ύψος. Kαι στην Πρώτη Oικουμενική Σύνοδο που έγινε στη Nίκαια, ήτανε κι” ο άγιος Σπυρίδωνας ανάμεσα στους τριακοσίους δέκα οκτώ θεοφόρους πατέρας και, παρ” όλο που δεν γνώριζε γράμματα, αποστόμωσε τον αιρεσιάρχην Άρειο που ήτανε ο πιο σπουδασμένος στα γράμματα από όλους τους δεσποτάδες.

Όλον τον καιρό που έζησε δεν έπαψε να κάνει θαύματα. Tο μεγαλύτερο ήτανε η ανάσταση της πεθαμένης κόρης του που σηκώθηκε από το μνήμα και μαρτύρησε σε ποιο μέρος είχε φυλάξει τα χρήματα που της εμπιστεύθηκε κάποια γυναίκα, και πάλι ξανακοιμήθηκε. Kάποτε πήγε στον άγιο μια γυναίκα που είχε ένα παιδάκι και της πέθανε, και τον παρακαλούσε με δάκρυα πολλά να το αναστήσει, τόσο συνηθισμένοι ήτανε οι άνθρωποι, που τον γνωρίζανε, στα θαύματα που έκανε ο άγιος. Kαι εκείνος το ανάστησε με την προσευχή του. Mα η μητέρα του σαν το είδε ζωντανό, από την πολλή χαρά της πέθανε η ίδια. Kι” ο άγιος Σπυρίδωνας ανέστησε και τη γυναίκα.

Aυτά τα μεγάλα θαύματα ξακουσθήκανε στον κόσμο, κι” ο άγιος Σπυρίδωνας, ζώντας ακόμα, τιμήθηκε σαν άγιος και θαυματουργός. Kαι έως τώρα κάνει πολλά θαύματα το σκήνωμά του που είναι ο θησαυρός των Kερκυραίων.

Όταν ελειτουργούσε, παραστεκότανε Άγγελοι που τους βλέπανε με τα μάτια τους πολλοί από τους ευσεβείς χριστιανούς, και που έλεγε το «Eιρήνη πάσι», οι Άγγελοι αντιφωνούσανε «Kαι τω πνεύματί σου» αντί των ψαλτάδων, και τον περιέλουζε κάποια υπερφυσική φωτοχυσία.

Mε τέτοια αγγελική πολιτεία αφού έζησε κ” έφθασε σε βαθύ γήρας ποιμαίνοντας τα λογικά πρόβατα, μετέστη προς Kύριον. Tο δε άγιο λείψανό του έμεινε κάμποσον καιρό στην Tριμυθούντα κι” από κει το πήγανε στην Kωνσταντινούπολη και το εβάλανε στην εκκλησία των Aγίων Aποστόλων όπου φυλαγότανε τα άγια λείψανα πολλών αγίων. Kατά τη βασιλεία των Tούρκων ευρέθη εις τα χέρια ενός ευλαβούς χριστιανού που τον λέγανε Bούλγαρη, κι” αυτός με μεγάλα βάσανα και κόπους το έφερε έως την Aλβανία κρυμμένο μέσα σε τσουβάλια, κι” από κει το πέρασε μ” ένα καΐκι στην Kέρκυρα που την κρατούσανε οι Bενετσιάνοι, κι” από τότε βρίσκεται σ” αυτό το νησί, απείραχτο από τον καιρό, με όλο όπου περάσανε 1600 χρόνια από την κοίμησή του. Στο κουβούκλιο στέκεται όρθιος ο άγιος, με χέρια σταυρωμένα, ντυμένος με τα άμφιά του και τον βγάζουνε σε λιτανεία δύο φορές το χρόνο. Oι Kερκυραίοι έχουνε το ιερό σκήνωμα σε μεγάλη ευλάβεια και το θεωρούνε θησαυρό του νησιού τους. Tον καιρό που δούλεψα στο Mουσείο της Kέρκυρας γνώρισα τον παπα-Bούλγαρη, που ήτανε εφημέριος του ναού, κατά κληρονομικό δικαίωμα, άνθρωπος που αγαπούσε την τέχνη και τα γράμματα. Tο άγιο λείψανο θαυματουργεί πάντα έως σήμερα σε όποιους επικαλεσθούνε με πίστη τον άγιο.

Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος Σπυρίδωνας παριστάνεται γηραλέος με γυριστή μύτη και με διχαλωτό κοντό άσπρο γένι, «γέρων διχαλογένης φορών σκούφον». O σκούφος του είναι παράξενος, σαν κινέζικος, μυτερός στην κορυφή. Δεν ζωγραφίζεται ποτέ ξεσκούφωτος. Eκτός από τις εικόνες απάνω σε σανίδι είτε σε τοίχο σε άλλο μέρος της εκκλησίας, ζωγραφίζεται συχνά στο άγιο Bήμα μαζί με τους άλλους μεγάλους ιεράρχας Bασίλειο, Xρυσόστομο και Γρηγόριο κάτω από την Πλατυτέρα. Στο χαρτί που βαστά είναι γραμμένο: «Έτι προσφέρομέν Σοι την λογικήν ταύτην και αναίμακτον θυσίαν».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΥ


Δήμος Θηβαίων: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διάθεση μηχανημάτων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών-  αποχιονισμός
 
Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες που διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανήματα για να παρέχουν υπηρεσίες, εφόσον απαιτηθεί,  στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών- αποχιονισμός.                                                                                                                                                                        
       1.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ                                                                                                 
Μηχανήματα   Γκρέιντερ , μηχανικός εκσκαφέας –φορτωτής με λεπίδα, και  αυτοκινούμενος διανομέας αλατιού με λεπίδα (αλατιέρα) κατάλληλα για εκχιονισμό  .                                                                                                                                                            
 Όλα τα μηχανήματα πρέπει να διαθέτουν νόμιμη άδεια και ασφαλιστήριο συμβόλαιο(ειδικότερα να περιλαμβάνει κάλυψη για  σωματικές βλάβες προς τρίτους και υλικές ζημιές προς τρίτους και επιπλέον πρόσθετη κάλυψη ως εργαλείου μηχανήματος έργου για σωματικές βλάβες προς τρίτους και υλικές ζημιές προς τρίτους) .                                                                                                                                                                                           
       2.  ΑΜΟΙΒΗ
 Η ωριαία αμοιβή  για κάθε τύπο μηχανήματος, κατ’ ανώτατο όριο θα ταυτίζεται με αυτή που ορίζει  το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην αμοιβή περιλαμβάνεται κάθε δαπάνη και ουδεμία άλλη οικονομική αξίωση δεν μπορεί να απαιτηθεί.                                                                                                                                                                            
Κριτήριο επιλογής και ανάθεσης θα είναι η χαμηλότερη τιμή. 
3. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ                                                                                                             
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, μαζί με αντίγραφα των  αδειών μηχανημάτων και  του ασφαλιστήριου συμβόλαιου   μέχρι 23-12-13.                                                                                                                           
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν ή να αποτανθούν στη  Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Κύπρου 3 Θήβα τηλ.2262350672 κα Ριζάκη  Βίκυ και 2262350634 κος Σ. Παπαναστασίου .

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή "Στολίζουμε"τις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Η απάντηση του Δήμου Λεβαδέων στις καταγγελίες για τον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς



Με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, αλλά και αναφορές περί «παράνομων» ενεργειών του Δημάρχου Λεβαδέων για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς μετά την καταστροφική πυρκαγιά του  Αυγούστου, θέτουμε υπόψη των δημοτών ότι:
Με πολύ γρήγορες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με τις δύσκολες διαδικασίες του ΕΣΠΑ (κονδύλια μέσω Ε.Ε.) , δεδομένου ότι δεν υπήρχε δυνατότητα για κρατική επιχορηγήση.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κρίθηκε ότι η διαδικασία  αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς πρέπει να ενταχθεί στις διατάξεις της νομοθεσίας «περί εξαιρετικά επείγοντος», προς όφελος των δημοτών, της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Με βάση την νομοθεσία ο Δήμαρχος Λεβαδέων είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου χωρίς έκπτωση.  Ωστόσο, για τη διασφάλιση της διαφάνειας και του δημόσιου συμφέροντος,  ο Δήμαρχος έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίσθηκε να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός με περιορισμένο αριθμό μειοδοτών. Έγινε ανοικτή πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν αρχικά δεκατρείς (13) κοινοπραξίες και από αυτές η Οικονομική Επιτροπή προσκάλεσε δέκα (10) τοπικές. Από τη διαδικασία προέκυψε όφελος αφού ο επιλεχθέντας μειοδότης προσέφερε έκπτωση 33% ήτοι όφελος περίπου 400.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου.
Η κοινοπραξία που είχε καταθέσει την προσφορά με τη μικρότερη έκπτωση, υπέβαλε ένσταση για τυπικούς λόγους. Ο πρόεδρος (Δήμαρχος) και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής βασιζόμενοι στη γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων, έκριναν ότι έπρεπε να απορριφθεί η ένσταση ως απαράδεκτη και να προχωρήσει η ανάθεση του έργου στο μειοδότη.

Τέλος, θεωρούμε ότι για να μην προκαλούνται αναίτια δυσφημιστικές εντυπώσεις σχετικά με θέματα του Δήμου και για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να ζητούν στοιχεία και από τον ίδιο τον Δήμο Λεβαδέων, γιατί αλλιώς δημιουργούν σύγχυση αντί για έγκυρη πληροφόρηση. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς παρελήφθη με πολλά και σοβαρά προβλήματα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Στο διάστημα της παρούσας δημοτικής αρχής όχι μόνο αντιμετωπίστηκαν τα περισσότερα από τα προβλήματα του αλλά εξασφαλίστηκαν και 6,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Η πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος της υποδομής του, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και γίνεται τεράστια προσπάθεια ώστε παρά τα όποια προσκόμματα και τα εμπόδια από διάφορες κατευθύνσεις, να αποκατασταθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απελευθερώνεται η κίνηση των ΙΧ με υγραέριο

Ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για περαιτέρω μείωση στο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων και φορτηγών μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Υποδομών που απελευθερώνει υπό όρους την αεριοκίνηση στην Ελλάδα.

Οπως γράφει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ από τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα επιτρέπεται η τοποθέτηση συστημάτων φυσικού αερίου στα οχήματα με αποτέλεσμα το όφελος για όσους το επιλέξουν ως δεύτερο καύσιμο κίνησης να ξεπερνά το 70% σε σχέση με εκείνο της βενζίνης.

Με το νομοσχέδιο για την υγραεριοκίνηση θεσμοθετούνται και οι διαδικασίες μετατροπής των αυτοκινήτων ώστε να κινούνται και με τα δύο καύσιμα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο, μειώνει σημαντικά το κόστος.

Οι μετατροπές των κινητήρων θα πραγματοποιούνται πλέον με χρήση εγκεκριμένων εξαρτημάτων από κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη συσκευών αερίων καυσίμων, ενώ για τα τροποποιημένα οχήματα που θα κινούνται με καύσιμο πεπιεσμένο φυσικό αέριο, όπως και για όσα κινούνται με καύσιμο υγραέριο θα πραγματοποιείται έλεγχος διασκευασμένου κινητήρα από τα ΚΤΕΟ και σχετική αλλαγή άδειας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πλαστή ταυτότητα είχε ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη


Νέα ευρήματα για τον αδερφό του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς βρέθηκε αρχείο αποθηκευμένο ψηφιακά από ταυτότητα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων.

Από την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη είναι «Αlex».

Κατά τη διερεύνηση του σκληρού δίσκου εντοπίστηκαν φωτογραφικά αρχεία με τις δύο όψεις ταυτοτήτων αστυνομικών.

Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου - αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987.


Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και άρα το αρχείο είναι εξ ολοκλήρου πλαστό.

Όπως μάλιστα επισημαίνει στην έκθεσή της η ΔΕΕ, τα επίμαχα αρχεία (φέρουν κωδικούς «1.jpg» και «id ready 2.jpg») έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Ως «μήτρα» για την κατασκευή των πλαστών αρχείων χρησιμοποιήθηκε γνήσια ταυτότητα 25χρονου που πράγματι υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. και φέρει τον βαθμό του αστυφύλακα. Αρχεία φωτογραφιών και από τις δύο όψεις της ταυτότητας βρέθηκαν αποθηκευμένα στον ίδιο σκληρό δίσκο.



Ο εν λόγω αστυνομικός, μάλιστα, Κ.Χ., φέρεται να εκπροσωπεί την ΕΛ.ΑΣ. σε αγώνες κολύμβησης ανά την Ελλάδα. Δεν έχει δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του.

Ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α., Αλέξανδρος Κασιδιάρης, υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και φέρει τον βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, στις οποίες φαίνεται (μαζί με τον αδελφό του Ηλία) να χαιρετά ναζιστικά, διετάχθη εις βάρος του ΕΔΕ με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ, ενώ μετακινήθηκε από τη Ρεντίνα, όπου υπηρετούσε, στο Φρουραρχείο του ΓΕΣ, στην Αθήνα.

 Καθημερινή


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο σε όλη την Ελλάδα

Θα επιμείνει και σήμερα η κακοκαιρία με βροχές και χιονόνερο στα ανατολικά και νότια, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά. Την ίδια ώρα άνεμοι εντάσεως μέχρι οκτώ μποφόρ αναμένεται να σαρώσουν τη χώρα ενώ παγετός αναμένεται να πέσει τη νύχτα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινα.στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις οι όποιες μετά το μεσημέρι κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις .

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοι 4 με 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι όποιες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχή η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νοτια 7 με 8 μποφορ

Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο κατά περιόδους. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι όποιες από το μεσημέρι θα αυξηθουν.απο το απόγευμα βροχή η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βορεια και λίγα χιονιά στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βορεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοι 4 και βαθμιαια μεταβλητοι 3 μποφορ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με μία υπεύθυνη δήλωση και οι άνεργοι του 2013 θα μπαίνουν στο κοινωνικό τιμολόγιο

Χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά που περιμένουν με αγωνία την επανασύνδεση του ρεύματος δεν ξέρουν αν ακόμα τι θα γίνει αφού οι περισσότεροι δήμοι συνεχίζουν να «πετούν το μπαλάκι» στη γραφειοκρατία και να υποστηρίζουν ότι περιμένουν εγκύκλιο από τη ΔΕΗ.

Μετά από τη σύγχυση που επικράτησε για το πως μπορεί κάποιος που δεν ήταν εγγεγραμμένος στις λίστες ανέργων η συσσιτίων να μπορέσει να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως και οι άνεργοι του 2013 με μία υπεύθυνη δήλωση θα μπαίνουν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Τόνισε όμως πως στη συνέχεια θα ελέγχονται αν τα όσα έχουν δηλωθεί είναι αληθινά.

Σύμφωνα με το real.gr μέχρι σήμερα μόνο εκτιμήσεις υπάρχουν για τον ακριβή αριθμό των νοικοκυριών που παραμένουν χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα πληροφορίες, τα νοικοκυριά στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγων οφειλών ανέρχονται σε περίπου 15.000. Η ΔΕΗ υπολογίζει ότι μπορεί να κάνει έως 1.000 επανασυνδέσεις την ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν έως τα Χριστούγεννα να μην έχει ολοκληρωθεί η επανασύνδεση του ρεύματος σε όσους έχουν απόλυτη ανάγκη.

Χθες πάντως υπήρξε κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο Καλλιθέας και πρόεδρο της ΚΕΔΕ με τη ΔΕΗ για το ζήτημα αυτό. Ο Κώστας Ασκούνης κατήγγειλε τη διοίκηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου του έχουν αποστείλει τα πρώτα ονόματα πολιτών που δεν έχουν ρεύμα, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η επανασύνδεση.

Η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για «έκπληξη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ. «Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η επιχείρηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ