Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιρλανδία: Τέλος το μνημόνιο για τη χώρα



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι αποδέσμευσε την τελευταία δόση του δανείου για την Ιρλανδία, γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος του διεθνούς προγράμματος διάσωσης της χώρας που ξεκίνησε το 2010.


Το ΔΝΤ αποδέσμευσε τα τελευταία...650 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία το συνολικό ποσό που έλαβε το Δουβλίνο φτάνει τα 21,8 δισεκατομμύρια μέσα σε τρία χρόνια.
Η έξοδος της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα διάσωσης αποτελεί έναν σταθμό στις προσπάθειες της ευρωζώνης να επιλύσει την κρίση χρέους. Η Ιρλανδία ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ το 2010 ώστε να θέσει τα δημόσια οικονομικά της υπό έλεγχο και κατάφερε να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας, περιορίζοντας τις δαπάνες της και αυξάνοντας τους φόρους ώστε να αναδιαρθρώσει την οικονομία της και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της.
"Αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν. "Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική", πρόσθεσε.

Η οικονομία της Ιρλανδίας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά περίπου 2% το 2014, η ανεργία έχει πέσει κάτω από το 13% (από 15,1% το 2012) και το Δουβλίνο ευελπιστεί ότι θα τα καταφέρει χωρίς γραμμή πιστώσεων ως μέτρο ασφαλείας απέναντι στις διακυμάνσεις των αγορών.

Μολονότι δεσμεύτηκε να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία, ο Νούναν είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο περικοπής φόρων τα δύο επόμενα χρόνια ώστε να στηριχθεί η οικονομία. "Εάν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές που θα βοηθήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί καλύτερα και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, αυτό θα κάνουμε", τόνισε.

Αν και η έξοδος από το πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Έντα Κένι θα πρέπει να ξεπεράσει ακόμη πολλά εμπόδια για να κερδίσει και πάλι την ψήφο των Ιρλανδών στις εκλογές που προβλέπεται να γίνουν στις αρχές του 2016. Ο Κένι, ο οποίος "κληρονόμησε" το μνημόνιο όταν ανέλαβε την εξουσία το 2011, αναμένεται να δώσει τον τόνο στο διάγγελμα που θα εκφωνήσει το βράδυ της Κυριακής, αφού η 15η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα που η χώρα βγαίνει επισήμως από το πρόγραμμα διάσωσης


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Καμία αλλαγή στην κορυφή…

Δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφού Παρνασσός, Θήβα, Ένωση και Κιθαιρώνας προχώρησαν με νίκες. Ο πρωτοπόρος Παρνασσός είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στο Δήλεσι (5-1) ενώ μεγάλη νίκη πέτυχε η Θήβα κερδίζοντας 2-0 μέσα στο Σχηματάρι την Αναγέννηση την ίδια ώρα που η Ένωση πέρναγε 1-0 από τις Ερυθρές. Μεγάλη νίκη ο Επαμεινώνδας που «γκρέμισε» 2-0 το «κάστρο» του Διστόμου. Σημαντικές νίκες πέτυχαν Ορχομενός και Κόκκινο.
Αναλυτικά:
Α’ Κατηγορία
12η αγωνιστική
ΠΑΟ Κυριακίου – Πλαταιές   3-0
Κιθαιρώνας – Κάστρο    6-0
Δόξα/Πελοπίδας – Ορχομενός  2-3
Παρνασσός - Δήλεσι   5-1
Δάφνη Ερ. – Ένωση   0-1
Αναγέννηση – Θήβα   0-2
Αμβρυσσέας – Επαμεινώνδας  0-2
Κόκκινο –Νίκη   2-0
Βαθμολογία
(σε 12 αγώνες)

Παρνασσός             39-11       33
————————————————
Θήβα                       28-8         26
Ένωση                    31-16       26
Κιθαιρώνας             25-15       24
Αμβρυσσέας            19-16      22
ΠΑΟ Κυριακίου        23-8       22
Δάφνη Ερ.              12-7         18
Κόκκινο                    20-14     16
Αναγέννηση           15-17       16
Επαμεινώνδας        13-19      15
Δήλεσι                    16-19       14
Ορχομενός              13-20      14
————————————————-
Νίκη                        12-19       10
Πλαταιές                  3-17         6        
Κάστρο                    6-47         4
Δόξα/Πελοπίδας     10-33         2

13η αγωνιστική
Πλαταιές – Κάστρο -
Ορχομενός - ΠΑΟ Κυριακίου
Δήλεσι - Κιθαιρώνας
Ένωση - Δόξα/Πελοπίδας
Θήβα - Παρνασσός -
Επαμεινώνδας -  Δάφνη Ερ. -
Νίκη - Αναγέννηση
Κόκκινο - Αμβρυσσέας
 stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Βουβάλια σώζουν φίλο τους, από επίθεση νεαρών λιονταριών

Τη στιγμή της διάσωσης ενός βουβαλιού από νεαρά λιοντάρια κατέγραψε φωτογράφος στη Νότια Αφρική. Δείτε το βίντεο
Ποιος είπε πως είναι ο βασιλιάς των ζώων; Μήπως τελικά τα λιοντάρια δεν κάνουν κουμάντο στην
άγρια ζωή; Βουβάλια εναντίον λιονταριών σημειώσατε..
. άσσο!

Οι φωτογραφίες από το Εθνικό Πάρκο άγριας ζωής της Νοτίου Αφρικής, «Kruger», είναι εντυπωσιακές και δείχνουν πως δύο μεγαλόσωμα βουβάλια έκαναν με τα... κρεμμυδάκια τα άγρια και επιθετικά λιοντάρια.
Όλα ξεκίνησαν όταν δύο νεαρά λιοντάρια έβαλαν στο «μάτι» ένα βουβάλι που έβοσκε μόνο του. Όμως στο σημείο έσπευσε αμέσως ένα άλλο βουβάλι για να προστατεύσει τον φίλο του, όταν τα λιοντάρια προχώρησαν σε αιφνιδιαστική επίθεση. Η μάχη που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή.


Ο θάνατος ήταν σίγουρος, όμως τα βουβάλια αποδείχθηκαν πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Κατά τη διάρκεια της μάχης για την επιβίωση, εκτόξευσαν το ένα λιοντάρι σχεδόν πέντε μέτρα! Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τη στιγμή, χαρίζοντάς μας ένα μοναδικό θέαμα που δείχνει σε όλο του το μεγαλείο την άγρια ζωή.

Η μάχη, σύμφωνα με τον φωτογράφο Ian Matheson διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, με τα βουβάλια να αναδεικνύονται νικητές και τα λιοντάρια να αποχωρούν ηττημένα και πεινασμένα...



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΤΙΚΥΡΕΑΣ, Μισός αιώνας ιστορία» Παρουσίαση βιβλίου στην Αντίκυρα

Υπό την αιγίδα της ΛΑΊΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μαργαρίτη « ΑΝΤΙΚΥΡΕΑΣ, Μισός αιώνας ιστορία»
Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή στην πενηντάχρονη πορεία της  ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΝΤΙΚΥΡΕΑ. Παράλληλα γίνεται εκτενής αναφορά και στις αθλητικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας του συγγραφέα που καλύπτει μια σημαντική πτυχή της κοινωνικής ζωής της Αντίκυρας όπου οι πρωταγωνιστές  διακρίνονται για την ευγενική άμιλλα, την ιδέα του αθλητικού πολιτισμού και την δημιουργική συντροφικότητα.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον Δημήτρη Τζουβάλη που είχε και την επιμέλεια του βιβλίου ενώ παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό.
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Αντίκυρας, την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα.
 ,
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρυτανία: Μετά από 65 χρόνια επιστρέφουν τα οστά στρατιώτη του Εμφυλίου



Σε μία σεμνή, συναισθηματικά φορτισμένη, τελετή, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον 23χρονο φαντάρο Χαράλαμπο Κορκοβή, που σκοτώθηκε το 1948 σε ύψωμα της περιοχής Λάκκα Σουλίου, παραδίδοντας τα οστά του στην οικογένειά του, 65 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η 89χρονη αδελφή του, Αγαθή, δεν πίστευε ότι θα ζούσε για να παραλάβει τα οστά του αδελφού της, ο οποίος χάθηκε τις δύσκολες ημέρες του 1948, πολεμώντας στον εμφύλιο πόλεμο από την πλευρά του κυβερνητικού στρατού.

«Σήμερα νιώθουμε χαρά και λύπη», δηλώνει η ίδια στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο και διευκρινίζει πως η οικογένεια του νεαρού στρατιώτη γνώριζε ότι εκείνος χάθηκε κάπου στα βουνά του Σουλίου, ουδέποτε όμως κατάφερε να βρει περισσότερες πληροφορίες για να αναζητήσει τη σορό του.

Επί 65 χρόνια, η οικογένεια Κορκοβή, στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας, άναβε κερί στη μνήμη του «άταφου νεκρού της», του Χαράλαμπου. Ωστόσο, στο εξωκλήσι στου Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άρδοση της Λάκκας Σουλίου, ένα μνήμα, έγραφε «Χαράλαμπος Κορκοβής, στρατιώτης».

Πριν από 15 ημέρες, λόγω της διάβρωσης του εδάφους από εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή, το μνήμα άνοιξε, τα οστά αποκαλύφθηκαν και ο ιερέας Ιωάννης Γκιόκας αποφάσισε να τα τοποθετήσει σε οστεοφυλάκιο, το οποίο μετέφερε στο χωριό, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Άρδοση.

Ο παπα – Γιάννης μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Χ. Λιόντο, ανέτρεξαν στα αρχεία της 8ης Μεραρχίας, για να βρουν πληροφορίες για τον άτυχο φαντάρο. Και τότε, άνοιξε ο δρόμος για το χωριό του, στην Ευρυτανία.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Ελληνικού Στρατού, ο Χαράλαμπος Κορκοβής είχε γεννηθεί στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας. Είχε έξι αδέλφια, από τα οποία σήμερα είναι εν ζωή μόνον η 89χρονη Αγαθή. Μαζί της, στο χωριό Άρδοση, ήρθαν όλοι οι συγγενείς του άτυχου φαντάρου, ανάμεσα τους και ένας ανιψιός του που φέρει το όνομα του. Το απόγευμα η οικογένεια θα επιστρέψει στο Κερασοχώρι, μεταφέροντας τα οστά του στρατιώτη και θα τα τοποθετήσει στον οικογενειακό τάφο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για ναρκωτικά και χρέη προς το δημόσιο

Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη

περιοχή της Θήβας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων πακέτων τσιγάρων

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και εξύβριση


Συνελήφθη, χθες (13-12-2013) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 63χρονο, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία και ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (11) γραμμαρίων, καθώς και δεκαπέντε (15) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι σε βάρος του 63χρονου, εκκρεμούν:

    η από 30-10-2007 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), και
    η από 30-11-2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για εξύβριση με λόγο και έργο, κατά εξακολούθηση.

Τα κατασχεθέντα λαθραία πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 72.000 - ευρώ

Συνελήφθη, χθες (13-12-2013) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 36χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 72.411,25 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 4 άτομα στη Λιβαδειά για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών 
 Συνελήφθησαν, χθες (13-12-2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 30, 36, 37 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στους τέσσερις ημεδαπούς, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (10,7) γραμμαρίων, μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, μεικτού βάρους (0,4) του γραμμαρίου, καθώς και μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, μεικτού βάρους (0,3) του γραμμαρίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εurobank: H αρχή του τέλους της κρίσης





Η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε ένα σημείο καμπής, στην αρχή του τέλους της κρίσης, εκτιμά η διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Eurobank.




Όπως εκτιμά η Eurobank, σε αυτό συνηγορούν:
α) Το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 0,4% του ΑΕΠ στο τέλος του 2013, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014 που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 7 Δεκεμβρίου 2013, για πρώτη φορά από το 2002 (0,7% του ΑΕΠ).

β) Την επιβράδυνση της ύφεσης σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αφού ο τριμηνιαίος ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ είναι στο -3.0% για το 3ο τρίμηνο του 2013. Η επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι για αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης -4,0% του ΑΕΠ το 2013 και επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,6% το 2014. Οι αντίστοιχες προβλέψεις της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank είναι -3,9% για το 2013 και 0,4% του ΑΕΠ για το 2014.

γ) Η ανάκαμψη των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών εξαιτίας της εφαρμογής του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του κόστους εργασίας.

δ) Η αναμενόμενη ανάκαμψη των επενδύσεων. Ήδη κάποια ψήγματα δραστηριότητας στο συγκεκριμένο τομέα είναι εμφανή (βλέπε αγωγό φυσικού αερίου, αιολική ενέργεια, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι επενδύσεις της COSCO στον Πειραιά και οι συμφωνίες με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κτλ.). Η Eurobank αναμένει όμως σημαντική ανάκαμψη των άμεσων ξένων επενδύσεων από την αναμενόμενη επιτάχυνση της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων.

ε) Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους. Οι αναλυτές της τράπεζας δεν αναμένουν οριστική λύση πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ επίσης δεν θεωρούν αδύνατη τη δημοσίευση ενός προσχεδίου της λύσης νωρίτερα μετά από την οριστικοποίηση του μεγέθους του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 από την Eurostat. Η λύση στο πρόβλημα του χρέους δε θα έχει τη μορφή άμεσου κουρέματος του χρέους στους επίσημους δανειστές αλλά θα περιλαμβάνει απομείωση της καθαρής παρούσας αξίας του χρέους μέσω περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων και επέκτασης της περιόδου αποπληρωμής. Μία άμεση λύση, παρόλο που έχει την υποστήριξη του ΔΝΤ, δεν φαίνεται να έχει σημαντικές πιθανότητες υλοποίησης, αφού δύσκολα θα εξασφαλίσει την έγκριση των κοινοβουλίων των χωρών μελών της ευρωζώνης. Παράλληλα, οι επίσημοι δανειστές πέραν του ΔΝΤ, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε άμεσο κούρεμα, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κακό παράδειγμα για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα χρέους.

Αν και όλα τα παραπάνω δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν αποτελούν μονόδρομο. Μια σειρά από ανοικτά θέματα είναι ενδεχόμενο να μην επιτρέψουν την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά αντίθετα να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την αβεβαιότητα για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος οικονομικής σταθεροποίησης.

Τα δύο βασικότερα θέματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σχετίζονται με το δημοσιονομικό κενό του 2014 και τα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει αυτό καθώς και με την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ξεκινώντας από τις τελευταίες, αν και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα όσον αφορά την ολοκλήρωση των περισσότερων ανοικτών θεμάτων, τουλάχιστον για τις εναπομένουσες από τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την καταβολή της δόσης του 1,0 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup του τέλους Ιουλίου 2013.

Η Eurobank θεωρεί ότι μια τελική συμφωνία για όλα τα ανοικτά ζητήματα των εναπομενουσών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με πρωτεύον αυτό των πλειστηριασμών, αλλά και για το θέμα του δημοσιονομικού κενού του 2014 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου 2014. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβαρυνθεί το κλίμα για τις προοπτικές της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κυριότερο η κυβέρνηση θα απολέσει βαθμούς ελευθερίας στην επερχόμενη διαπραγμάτευση με τους επίσημους δανειστές για το θέμα της ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Θήβα και Χαλκίδα για ναρκωτικά



Συνελήφθησαν, χθες (13-12-2013) το απόγευμα, στις περιοχές της Χαλκίδας και της Θήβας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες νωρίς το απόγευμα στη Χαλκίδα, συνελήφθη ο 41χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Β΄ ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, εννέα (9) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες αργά το απόγευμα στη Θήβα, συνελήφθη ο 45χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (0,2) του γραμμαρίου και είκοσι πέντε (25) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έως 25%





Αυξήσεις που μπορεί να φθάσουν έως και 25% (10 ευρώ ανά τετράμηνο) μελετώνται να ισχύσουν στα πρώην τέλη ΑΠΕ (έχουν βαπτιστεί ΕΤΜΕ-ΑΡ), που φθάνουν στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ένα μέσο νοικοκυριό, που καταναλώνει περί τις 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, πλήρωνε έως τον περασμένο Ιούλιο 23,44 για το ΕΤΜΕ-ΑΡ. Τότε υπήρξε υπερδιπλασιασμός του τέλους στα 51,2 ευρώ και τώρα ετοιμάζεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», νέα αύξηση.

Αν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εγκρίνει τη μελετώμενη νέα επιβάρυνση, τότε το μέσο νοικοκυριό θα πληρώνει περισσότερα από 60 ευρώ ανά τετράμηνο για το ΕΤΜΕΑΡ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η νέα αύξηση πρέπει να ανακοινωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου, με στόχο να κλείσει τμήμα της «μαύρης τρύπας» στη χρηματοδότηση των παραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

 Δημοκρατία
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο-φωτορεπορτάζ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις εως 20/12 για 1.300 θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία



Λήγει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 1.300 θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία στο πλαίσιο της δράσης  «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας σε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας », που στοχεύει στην κοινωνικο-οικονομική ένταξη των ανέργων επαγγελματιών υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο συνολικός προϋπολογισμού του προγράμματος ανέρχεται σε 15.600.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ.) με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Πιο συγκεκριμένα, ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δικαίωμα νόμιμης διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, επαγγελματίες υγείας, (ιατροί νοσηλευτές, λοιπό οικονομικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και διάφορες ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων), εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Διευκρινίζεται ότι οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα, πρέπει επίσης να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα απόκτησης του voucher κατάρτισης, έπειτα από εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος στο www.voucher.gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων, με τη μορφή μοριοδότησης:

1. Η οικογενειακή κατάσταση.

2. Το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό οικονομικού έτους 2013, (έως 8.000, από 8.000-12.000 από 12.000-15.000 και από 15.000 ευρώ και άνω).

3. Ο χρόνος ανεργίας, (μέχρι 12 μήνες και από 12 μήνες και πάνω).

4. Η ηλικία, (άνεργοι μέχρι 29 ετών θα μοριοδοτηθούν υψηλότερα).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    Θεωρητική κατάρτιση 240 ωρών, (περίπου 2 μήνες).
    Πρακτική άσκηση σε δημόσια νοσοκομεία διάρκειας 960 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 7 μήνες.

Τόσο η θεωρητική κατάρτιση, όσο και η πρακτική άσκηση είναι επιδοτούμενη. Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν, ως προς το θεωρητικό μέρος, από παρόχους κατάρτισης.

Οι ωφελούμενοι θα καταρτιστούν στα εξής μαθησιακά αντικείμενα:

• Ποιότητα και ασφάλεια – Εφαρμογές Ολικής Ποιότητας.

• Πρωτόκολλα και διαδικασίες (διοικητικές, ιατρικές, νοσηλευτικές).

• Κατευθυντήριες οδηγίες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπομπών.

• Αναδιάρθρωση μονάδων και υπηρεσιών υγείας.

• Διασυνδεσιμότητα της ΠΦΥ και των νοσηλευτικών μονάδων.

• Ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

• Κλειστά ενοποιημένα νοσήλια- Κοστολόγηση Ιατρικών Πράξεων – Ενσωμάτωση στα ΚΕΝ.

• Ηλεκτρονικός (Ιατρικός) Φάκελος Ασθενούς.

• Διπλογραφικό Σύστημα.

• Ηλεκτρονικές Προμήθειες (Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές όλων των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων κ.λπ.).

• Νομοθεσία Δημοσίων Προμηθειών – Εφαρμογές.

• Διοικητικό – οικονομικός Έλεγχος Μονάδων Υγείας.

Η υλοποίηση του πρακτικού μέρους του προγράμματος κατάρτισης (πρακτική άσκηση), θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε συνεργαζόμενους φορείς (Δημόσια Νοσοκομεία και υπηρεσίες αυτών), ανάλογα με το είδος του αντικειμένου της κατάρτισης, βάσει συμφωνητικού υλοποίησης, που θα υπογράψει ο Πάροχος Κατάρτισης με την οικεία Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.), όπου ανήκει το νοσοκομείο.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν μία «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας» οικονομικής αξίας 12.000 ευρώ, η οποίο αντιστοιχεί στη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) αλλά και συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης των ωφελουμένων, από τους παρόχους κατάρτισης.

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 1.440 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων). Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 5.760 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων). Η επιταγή θα δοθεί σε 2 δόσεις.

Δείτε την πρόσκληση του προγράμματος εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κατρακυλήσει ο υδράργυρος στα περισσότερα σημεία της χώρας με το τσουχτερό κρύο να είναι το κύριο χαρακτηριστικό, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει και υπό το μηδέν κατά περιοχές.

Παράλληλα, τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές στην Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά. Παγετός αναμένεται να σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά .

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς κελσίου. στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 01 έως 12 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορευτικό από το Δασαρχείο Θηβών!



Για έλατα και κουμαριές…

Μ. Μαρίνου: « Έλατα και κλώνοι, που δεν φέρουν μολυβδοσφραγίδα είναι προϊόντα παράνομης υλοτομίας και έχουν συνέπειες…»

Απαγορεύσεις ισχύουν στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Θηβών , για την υλοτομία και μεταφορά ελατοκορυφών και καλλωπιστικών κλώνων από όλα τα δημόσια και μη δημόσια δάση .

Οι απαγορεύσεις μάλιστα, συνοδεύονται με κατασχέσεις και πρόστιμα, καθώς «στην περιοχή μας δεν έχουμε διαχείριση, παρά μόνο ένα δάσος με έλατα, του Κιθαιρώνα, που πρέπει να προστατεύσουμε, οπότε  οτιδήποτε βγεί από εκεί είναι παράνομο» όπως επισημαίνει η Δασολόγος στο Δασαρχείο Θήβας Μαργ. Μαρίνου, υπογραμμίζοντας ότι οι περίπολοι δρούν και σε περιοχές που υπάρχουν κλώνοι, κουμαριές δηλαδή,  όπως στην περιοχή Ακραιφνίου και Αγ. Μαρίνας , που  τους χρησιμοποιούν κατά κόρον στους στολισμούς τα Χριστούγεννα….

Οι απαγορεύσεις είναι από το ΥΠΕΚΑ, που δίνει την έγκριση για την υλοτομία, μεταφορά και διακίνηση  κορυφών και κλάδων για διακόσμηση..

«Το να κόβουν έλατα είναι νόμιμο  όταν  γίνεται  από τεχνητές φυτείες , σε ιδιόκτητα αγροκτήματα   και με την επίβλεψη της δασικής υπηρεσίας   για τα δενδρύλλια που διακινούνται  και τα οποία διαθέτουν μολυβδοσφραγίδα, πράγμα που πρέπει να προσέχει ο κάθε καταναλωτής ή καταστηματάρχης, που θα αγοράσει το δέντρο για τα Χριστούγεννα, γιατί διαφορετικά δεν θεωρείται νόμιμο αλλά προϊόν παράνομης υλοτομίας, που έχει και τις συνέπειες» διευκρινίζει η κ. Μαρίνου, προειδοποιώντας  ότι ήδη έχουν συγκροτηθεί ειδικές ομάδες επιφυλακής και περιπόλων όλες τις ημέρες και τις ώρες μέσα στα ελατοδάση της περιφέρειας του Δασαρχείου Θηβών , ώστε να αποφευχθούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι παράνομες υλοτομίες και μεταφορές τέτοιων δασικών προϊόντων!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατριχιαστικό βίντεο -Ετσι είναι οι πνεύμονες των καπνιστών -βίντεο

Σοκ προκαλεί το βίντεο από το πείραμα που διεξήγαγαν επιστήμονες και δείχνει τις συνέπειες του καπνίσματος στους πνεύμονες.

Οι ερευνητές συνέδεσαν τους πνεύμονες ενός χρόνιου καπνιστή και ενός ατόμου που δεν καπνίζει με ένα μηχάνημα το οποίο προσομοιάζει με τον τρόπο που φουσκώνουν μέσα στο σώμα μας. Το συμπέρασμα σοκαριστικό...



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μιχαλολιάκος δίνει τους μητροπολίτες που βοήθησαν τη ΧΑ στις εκλογές

Στους ιεράρχες που προσέφεραν εκλογική αλλα και οικονομική στήριξη στη Χρυσή Αυγή αναφέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε βίντεο που έχουν πλέον στα χέρια τους οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Οι χαρακτηρισμοί για Σημίτη και Πάγκαλο και οι επικρίσεις σε βάρος του «όχλου» που ψηφίζει.

Ο προφυλακισμένος αρχηγός της ΧΑ ακούγεται επίσης να δηλώνει ότι δεν πιστεύει στις εκλογές («μην παριστάνω και τον δημοκράτη γιατί υποκριτής δεν είμαι» αναφέρει χαρακτηριστικά), ενώ αναφέρεται «στους μητροπολίτες που αξίζουν» και βρίσκονται ψηλά στην εκτίμησή του. Μεταξύ άλλων αναφέρει τους μητροπολίτες Πειραιώς και Σπάρτης, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο «που βοήθησε τη ΧΑ με όλες του τις δυνάμεις στις εκλογές».

«Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν» εμφανίζεται να λέει στο βίντεο ο γ.γ. της ΧΑ. «Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός... Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων... Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε... Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

Σε άλλο βίντεο ο Νίκος Μιχολολιάκος φέρεται να λέει ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στις εκλογές, αλλά αφού «αυτό τον τρόπο έχουμε να πολεμήσουμε, αυτόν χρησιμοποιούμε»:

«...Όχι πως πιστεύω σε εκλογές, για να το ξεκαθαρίσω, να μην παριστάνω και τον δημοκράτη, γιατί υποκριτής δεν είμαι. Αλλά αυτόν τον τρόπο έχουμε τώρα να πολεμήσουμε κι αυτόν χρησιμοποιούμε... Τι το καλύτερο θα ήταν γι αυτούς; Μια προβοκάτσια: Να τρελαθεί κάποιος, να σκοτώσει πέντε-έξι, να τον χρεώσουν στη Χρυσή Αυγή, να τελειώσουν με τη Χρυσή Αυγή. Ε, λοιπόν όχι. Θα έχουμε υπομονή, θα πολεμήσουμε, θα κρατήσουμε τα νεύρα μας γερά και θα νικήσουμε».

Στη συνέχεια αναφέρεται «στον όχλο» που ψήφιζε και ψηφίζει του ίδιους και τους ίδιους, τον οποίο διαχωρίζει από τους εθνικιστές: «Αφού δεν θα υπάρχει πια άλλο σκαλί για του κακού τη σκάλα, τότε λοιπόν θα ξαναέρθει η ώρα των Ελλήνων. Ναι. Μέσα από πόνους, μέσα από αγώνες, μέσα από δυστυχία. Την αξίζουμε ίσως αυτήν τη δυστυχία. Όχι εμείς που βρισκόμαστε εδώ, που ήμασταν πάντα συνειδητοί εθνικιστές, αλλά όλος αυτός ο όχλος που βρίσκεται έξω. Επί 37 χρόνια σα ζώα ψηφίζανε τους ίδιους, τους διαφθορείς τους, τους ίδιους, αυτούς που ξεπουλούσαν την πατρίδα. Όσο θυμάμαι τη νύχτα των Ιμίων το 1996, τα όσα έγιναν, με τον Πάγκαλο που έλεγε να πάρει ο αέρας τη σημαία, και θυμάμαι ότι για 6,7,8 μήνες, 9 για την ακρίβεια, γινόντουσαν εκλογές. Και ο ελληνικός λαός ποιον έβγαλε πρωθυπουργό, αγαπητοί κύριοι και αγαπητές κυρίες; Τον Σημίτη, τον προδότη, αυτόν που πρόδωσε τα Ίμια, που είπε το "ευχαριστούμε" στους Αμερικάνους. Έτσι, λοιπόν, δίκαια τα όσα συμβαίνουν από μια πλευρά...».

Τέλος σε ένα ακόμα βίντεο που είναι στη διάθεση των ανακριτριών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρεται στους Εβραίους , διευκρινίζοντας πως δεν τα βάζει «με τους φτωχούς, με τον φτωχό Εβραίο... φροντίσανε άλλοι και τους καθαρίσανε και τελειώσαμε να πούμε... Από εδώ τουλάχιστον, από την Ελλάδα».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ