Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία - Παγετός στα βόρεια

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στο Νότιο Ιόνιο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, λίγες καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα. Τα φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη πιθανόν να είναι ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Χαλκιδική.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από μείον 4) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Tοπικές προγνώσεις

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 11. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις με πολύ κρύο το πρωί, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση σε σχεδόν μέτριους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Λόρενς», δεν είναι πια εδώ…



Ο Πίτερ Ο Τουλ, γνωστός από την ερμηνία του στον «Λόρενς της Αραβίας» απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στο νοσοκομείο Ουέλινγκτον στο Λονδίνο, μετά από μακρόχρονη μάχη με ασθένεια, όπως μεταδίδουν BBC και Skynews.

Ο ιρλανδικής καταγωγής ηθοποιός υπήρξε 8 φορές υποψήφιος για Όσκαρ, αλλά εν τέλει βραβεύτηκε με ένα τιμητικό Όσκαρ για το σύνολο της δουλειάς του, το 2003. Είχε κερδίσει τέσσερις χρυσές σφαίρες, ένα Bafta και ένα Emmy.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταίο «κουδούνι» για 180.000 αιώνιους φοιτητές

Τέλος χρόνου για τους "αιώνιους" φοιτητές. Τον Ιούλιο του 2014 θα πρέπει να έχουν πάρει πτυχίο οι εγγραφέντες έως το 2003


Περισσότερα αμφιθέατρα για να χωρέσουν όλους τους εξεταζόμενους θα πρέπει να αναζητήσουν οι πανεπιστημιακοί κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου - Μαρτίου.

Και αυτό, διότι τον Ιούλιο του 2014, δηλαδή με την ολοκλήρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, εκπνέει ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες "αιώνιοι" φοιτητές για να πάρουν το πτυχίο τους.

Στην Ελλάδα ανήκει η παγκόσμια πρωτοτυπία, οι φοιτητές πανεπιστημίων που έχουν ξεπεράσει τα ελάχιστα έτη σπουδών της σχολής τους (περίπου 180.000) να είναι περισσότεροι από εκείνους (περίπου 170.000) που φοιτούν κανονικά στα έτη σπουδών τους. Άλλοι περίπου 70.000 υπολογίζονται οι "αιώνιοι" στα ΤΕΙ.

Έτσι, την προσεχή χειμερινή εξεταστική περίοδο (και εύλογα στη θερινή του Ιουνίου - Ιουλίου) αναμένεται να σημειωθεί το αδιαχώρητο στις αίθουσες των εξετάσεων.

Πρώτοι όλων θα πρέπει να σπεύσουν όσοι εισήχθησαν στο ΑΕΙ ή το ΤΕΙ έως το 2003, για τους οποίους έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση προς την έξοδο από το Ίδρυμα.

"Θα βάλουμε εξετάσεις έως αργά τη νύχτα" ανέφερε στην Καθημερινή αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων μεγάλου ΑΕΙ, καθώς τα Ιδρύματα θα επιβαρυνθούν και από την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει την εξέταση και μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου τον Φεβρουάριο.

Βέβαια, οι ευθύνες των Ιδρυμάτων για τη λύση του ζητήματος των "αιωνίων" είναι μεγάλες καθώς, παρότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από το 2011, δεν έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες ενημέρωσης των φοιτητών.

Η παρουσία των "αιωνίων" στα μητρώα των ιδρυμάτων αποτελεί, επίσης, "αγκάθι" στην αξιολόγησή τους, όπως αναφέρει και η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) για το 2013.



Διαβάστε Περισσότερα »

Καραγεωργίου:«Μπορούσαμε κάτι παραπάνω»


Στο γεγονός ότι ο Λεβαδειακός μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από τον αγώνα με τον ΟΦΗ (1-0) στάθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου στη συνέντευξη τύπου. «Οι δυνατότητες ενός παίκτη του ΟΦΗ μας νίκησαν», τόνισε


Την πεποίθησή του ότι ο Λεβαδειακός μπορούσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΟΦΗ (1-0) στο σημερινό παιχνίδι εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στο γκολ και στην ικανότητα του Θανάση Παπάζογλου στον αέρα, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά, έκρινε το παιχνίδι.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Ηταν ένα παιχνίδι που ήθελαν και οι δύο ομάδες, το κέρδισε η μια. Έχω την αίσθηση πως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω. Δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες όμως οι δυνατότητες ενός παίκτη του ΟΦΗ στο ψηλό παιχνίδι μας κέρδισε. Σταθήκαμε καλά και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε πράγματα.

Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, κοιτάμε παραπέρα και προχωράμε γιατί έρχεται άλλο παιχνίδι την Τετάρτη. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ όμως δεν τα καταφέραμε σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που έκανε γκολ και κέρδισε.

Αν δούμε την ροή του παιχνιδιού θα δούμε πως δεν είχαμε προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στον αέρα και εκεί ήταν και η διαφορά. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να βελτιωθούμε γιατί το έχουμε πληρώσει και άλλες φορές».
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένοπλοι έδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένους στην Εύβοια

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των αγνώστων που είχαν σηκώσει όπλα εναντίον ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. και κατάφεραν να διαφύγουν, άλλοι αδίστακτοι κακοποιοί λήστευαν ανενόχλητοι δυο ηλικιωμένα αδέλφια στην ίδια περιοχή, την Αμάρυνθο Ευβοίας!

Οι δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες καραδοκούσαν έξω από το σπίτι των ηλικιωμένων και, μόλις η 83χρονη ιδιοκτήτρια άνοιξε την κεντρική πόρτα, όρμησαν μέσα και την ακινητοποίησαν μαζί με τον 88χρονο αδελφό της με την απειλή κυνηγητικού όπλου και μαχαιριού! Στη συνέχεια, τους έδεσαν τα χέρια με ύφασμα και ερεύνησαν ανενόχλητοι όλα τα δωμάτια.

Οι κακοποιοί άρπαξαν 350 ευρώ, διάφορα χρυσά κοσμήματα αξίας περίπου 1.000 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και ένα κινητό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα θύματα ειδοποίησαν συγγενείς τους που κατήγγειλαν τη ληστεία στην Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τη σύλληψη των δραστών, που όμως κατάφεραν να εξαφανιστούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι δέκα χώρες που «κάθονται» πάνω στα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού του κόσμου

Αύξηση των αποθεμάτων χρυσού των κεντρικών τραπεζών κατά 300 τόνους σημειώθηκε τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έκθεσης, το σύνολο των επίσημων παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού μέχρι το μήνα Δεκέμβριο του 2013 έφτασε του 31.913 τόνους.

Επιπλέον, στην έκθεση αναφέρονται οι δέκα χώρες που επισήμως κατέχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα:

Πρώτες έρχονται οι ΗΠΑ με 8,133.5 τόνους.

Δεύτερη η Γερμανία με 3,387.1 τόνους.

Τρίτη η Ιταλία με 2,451.8 τόνους.

Τέταρτη η Γαλλία με 2,435.4 τόνους.

Πέμπτη η Κίνα με 1,054.1 τόνους.

Έκτη η Ελβετία με 1,040.1 τόνους.

Έβδομη η Ρωσία με 1,015.1 τόνους.

Όγδοη η Ιαπωνία με 765.2 τόνους.

Ένατη η Ολλανδία με 612.5 τόνους.

Δέκατη η Ινδία με 557.7 τόνους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαράντης: Νέες θέσεις εργασίας από μεταφορά εργοστασίου στα Οινόφυτα



Tο κλείσιμο του Ρουμάνικου εργοστασίου παραγωγής κρεμικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης και φροντίδας ELMIPLANT, BIOTEN, KOLASTYNA και τη μεταφορά της παραγωγής στο εργοστάσιο των Οινοφύτων στην Ελλάδα αποφάσισε ο όμιλος Σαράντη. Η εν λόγω μεταφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση,  αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Α’ τρίμηνο του 2014.

Ο Όμιλος θα πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την προετοιμασία του χώρου και την στέγαση των μηχανημάτων, ενώ επιπρόσθετα, θα δημιουργηθούν 20 περίπου νέες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές εξαγωγές.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, μέσω της κίνησης αυτής επιτυγχάνεται συγκέντρωση της παραγωγικής δυναμικότητας και δημιουργία οικονομιών κλίμακας, αφού προστίθενται στη παραγωγή περίπου 5 εκατ. τεμάχια, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και βελτίωση της αποδοτικότητας κατά 0,5 εκατ. € σε ετήσια βάση.

newmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρομά οι δράστες της ληστείας στο Δήλεσι



Εξιχνιάσθηκε η ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην οικία του, στο Δήλεσι Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκαν για την υπόθεση αυτή, δύο εκ των τριών δραστών ROMA , ηλικίας 44 και 24 ετών αντίστοιχα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάρτιο, από τρεις (3) ημεδαπούς ROMA , σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην οικία του, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν για την υπόθεση αυτή, οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 44 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία .

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 27-03-2013, οι δύο (2) ημεδαποί μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, παραβίασαν την κεντρική είσοδο της οικίας του ηλικιωμένου ζευγαριού και εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Στη συνέχεια, αφού ακινητοποίησαν την 80χρονη ιδιοκτήτρια με τη χρήση σωματικής βίας και τραυμάτισαν τον 77χρονο σύζυγό της, με ξύλινο αντικείμενο στο κεφάλι, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, διάφορα χρυσά κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο (σχετικό το από 27-03-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο (2) δραστών.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και του τρίτου συνεργού τους, καθώς και για τη τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμηλές θερμοκρασίες και συννεφιά σε όλη τη χώρα

Κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ σε σημεία θα σημειωθεί παγετός και χιονοπτώσεις.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν . τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί

άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 02 έως 15 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια όπου το πρωί η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. πιθανόν το πρωί η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ