Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αυξήσεις διοδίων στον οδικό άξονα του Μαλιακού



Από 1η Ιανουαρίου του 2014 αυξάνονται οι τιμές των διοδίων, όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται τον οδικό άξονα Μαλιακό – Κλειδί Ημαθίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται η έγκριση του υπουργού Υποδομών.

Συγκεκριμένα η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου γνωστοποίησε, σήμερα Πέμπτη, αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014, αλλά και αναπροσαρμογές των διοδίων, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Έτσι στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά και ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ , με τις νέες τιμές να διαμορφώνονται ως εξής: 2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, 3,50 ευρώ για ΙΧ, 8,7 ευρώ για μικρά φορτηγά, 12,2 ευρώ για νταλίκες.
Στο Μοσχοχώρι 2,8 ευρώ για μοτοσικλέτες, 4 ευρώ για ΙΧ, 10,10 ευρώ για φορτηγά και 14,10 ευρώ για νταλίκες.

Στους υπόλοιπους σταθμούς, γίνονται αναπροσαρμογές. Στις κατηγορίες 1 και 2 (μοτοσικλέτες και ΙΧ) επέρχεται μείωση που δεν είναι ορατή, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς και της στρογγυλοποίησης, ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 (μικρά φορτηγά και νταλίκες), η αναπροσαρμογή επιφέρει μειώσεις, και αυτό οφείλεται στον αρνητικό δείκτη τιμών καταναλωτή.
Για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα.

Σε λειτουργία πλευρικά διόδια

Μέσα στο 2014 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας με την τιμή να είναι ίδια με εκείνη των διοδίων της Πελασγίας.
Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να τεθούν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού, που βρίσκεται στο νομό Λαρίσης, λίγο πριν το Μακρυχώρι, ενώ έως τα τέλη του 2015 θα λειτουργήσει κι ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον Πλαταμώνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 4.413 θέσεις εργασίας σε δημόσιους φορείς


Σήμερα στις 19 Δεκεμβρίου 2013 δημοσιεύθηκε η τελευταία Δημόσια Πρόσκληση που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς.

Η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ αφορά στην δημιουργία 4.413 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών σε δημόσιους φορείς της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ:

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 19/12/2013 και λήγει στις 27/12/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν: α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Δεν υποχρεούνται να υποβάλουν ξανά δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στις προηγούμενες Δημόσιες Προσκλήσεις, εφόσον δεν έχει υπάρξει μεταβολή.

Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από την διαδικασία επιλογής και την διαδικασία μοριοδότησης.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο δηλωθέν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι δημόσιοι φορείς υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, όπου εκδόθηκε η με αριθμ. Δημόσια Πρόσκληση Νο 7/2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Mπασιάκος:Παροχές και στήριξη σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για  Τους Υπουργούς :
•    Οικονομικών,
•    Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
•    Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
•    Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
•    Υγείας

ΘΕΜΑ: Παροχές και στήριξη σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).



ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί


1.    Ποιες οι εξελίξεις , παρά την οικονομική κρίση , σε σχέση με τις αναγκαίες παροχές και  επιδόματα σε ΑμΕΑ ( εξωιδρυματικό, κίνησης, παραπληγίας, συμπαράστασης ετέρου για βαριές αναπηρίες, προνοιακά, ενοικίου, στέγασης, προσλήψεων στο Δημόσιο, προστατευόμενες θέσεις εργασίας, φορολογικές απαλλαγές, συνταξιοδοτικά, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ κλπ) καθώς και με την ανάγκη συστηματικής στήριξης τους ; Πολύ περισσότερο στις περιπτώσεις που ο ένας γονέας επιμελείται σχεδόν αποκλειστικά το παιδί και αδυνατεί να εργάζεται.
2.    Ποια η μέριμνα ώστε οι τυχόν καθυστερήσεις στην εξέταση από τις επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) να μην αναστέλλουν τις πληρωμές των επιδομάτων;


Αθήνα, 11/12/2013

Ο ερωτών Βουλευτής



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 52χρονος στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών

Συνελήφθη, χθες (18-12-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 25-01-2013 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 52χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδόκοσμος στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου  2013  στο περίπτερο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς στην πόλης μας οι μικροί μας φίλοι – εθελοντές, για τρίτη συνεχή χρονιά, από το 3ο ,13ο , το ειδικό  Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς και τον Παιδόκοσμο, καθώς επίσης και πολλοί άλλοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας και μας έφεραν τα δικά τους παιχνίδια.  Έγιναν λοιπόν και εκείνοι  εθελοντές.
Διδάχτηκαν με την πράξη τους αυτή τί θα πει εθελοντισμός, προσφορά και φυσικά κατάλαβαν τι σημαίνει βοηθάω τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τον συμμαθητή μου , το φίλο μου. 
Τους ευχαριστούμε λοιπόν για το βροντερό τους παρόν, καθώς κατάφεραν με την παρουσία τους να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική όπως αρμόζει σ’ αυτές τις γιορτινές μέρες.
Μικροί μας φίλοι – εθελοντές μην ξεχάσετε το επόμενο ραντεβού μας στην πλατεία ( σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Ζάππειο) την Παρασκευή στις 27-12-2013 και ώρες 11:00 – 13:00, και μια έκπληξη θα σας περιμένει.
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ,  ΜΠΟΡΕΙΣ!


Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχει τέλος το πάρτι στο twitter για τον Λιάπη -Σαρώνει το #free_liapis

Τεράστια πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τελικά τα όσα έκανε και δήλωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης για τους χρήστες του twitter. Η σύλληψη του επειδή οδηγούσε με πλαστές πινακίδες, οι αφελείς δικαιολογίες του, αλλά και η απουσία του από το δικαστήριο έκαναν τους χρήστες του δημοφιλούς μέσω κοινωνικής δικτύωσης να ξεσαλώσουν για τρίτη συνεχή ημέρα και το hashtag #free_liapis είναι στην κορυφή. Μάλιστα κάποιοι ανέβασαν και πολύ εφάνταστες φωτογραφίες.

Δείτε μερικά από τα tweets

    Μέρα θρήνου και οδυρμού σήμερα, το Κολωνάκι έχασε έναν μεγάλο αγωνιστή, έναν ιδεολόγο
    Dont worry be liapis :) #free_liapis
    Όταν τελειώνει η λογική Αρχίζει ο Λιαπης
    Να μας ενημερώσετε αν τον διαγράψουν από κανένα σύλλογο γκολφ. Πιο σημαντικό θα είναι
    Αν ο Λιάπης περνούσε το Κόκκινο, με ανασφάλιστο Υποβρύχιο, θα γλίτωνε ο βλάκας !
    Λογικά αφού ο Σαμαράς διέγραψε τον Λιάπη λόγω των πλαστων πινακίδων,θα έπρεπε να αποκληρώσει και το παιδί του λόγω αντιγραφής. #free_liapis
    Κι επειδή τον διαγράψανε; Αυτός σύντομα θα κυκλοφορεί με πλαστή ταυτότητα μέλους της Νέας Δημοκρατίας!
    Ούτε με τον Μπακαλόγατο, το Ζήκο τέτοιο γέλιο όπως με Λιάπη...ολόκληρη επιθεώρηση μόνος του...έγραψε
    Να πω και εγώ ένα αστείο: o Λιάπης ψηφιζόταν για χρόνια 1oς βουλευτής στη Β' Αθήνας. Χα! Δε γελάτε όλοι, ε;
    Λιαπηδες υπάρχουν πολλοί, επαναφορτιζόμενοι, μόνο ένας.
    .. ΛιάPEACE . . #free_liapis
    Σημερα ειμαστε όλοι Λιαπηδες

Οι φωτογραφίες που κάνουν θραύση

Διαβάστε Περισσότερα »

THE HUNGER GAMES: ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

Από Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης προβολής: 21:15

THE HUNGER GAMES: ΦΩΤΙΑ

Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:    ΦΡΑΝΣΙΣ ΛΟΡΕΝΣ
Σενάριο:    ΣΑΪΜΟΝ ΜΠΟΦΟΪ, ΜΑΪΚΛ ΑΡΝΤ
Ηθοποιοί:    ΤΖΙΝΑ ΜΑΛΟΟΥΝ , ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΑΔΕΡΛΑΝΤ , ΓΟΥΝΤΙ ΧΑΡΕΛΣΟΝ , ΣΤΑΝΛΕΙ ΤΟΥΤΣΙ , ΦΙΛΙΠ ΣΕΙΜΟΥΡ ΧΟΦΜΑΝ , ΤΖΕΦΡΙ ΡΑΙΤ , ΤΖΟΣ ΧΑΤΣΕΡΣΟΝ , ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΠΑΝΚΣ , ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΡΕΝΣ , ΛΕΝΙ ΚΡΑΒΙΤΖ , ΣΑΜ ΚΛΑΦΛΙΝ , ΛΙΑΜ ΧΕΜΣΓΟΥΟΡΘ , ΑΜΑΝΤΑ ΠΛΑΜΕΡ
Διάρκεια:    146 λεπτά
   
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12
   

Περίληψη

Η Κάτνις καταφέρνει να επιβιώσει στους 74ους Αγώνες Πείνας και επιστρέφει νικήτρια στην πατρίδα της μαζί με τον συμπαίκτη της Πίτα. Τώρα οι δύο τους πρέπει να φύγουν από τα σπίτια και τις οικογένειες τους και να ξεκινήσουν την «Περιοδεία της Νίκης» σε όλες τις περιφέρειες της Πάνεμ. Κατά την διάρκεια της περιοδείας φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει, μια μικρή σπίθα αρκεί για να ξεσπάσει επανάσταση σε όλες τις περιφέρειες. Παρόλα αυτά η Κάπιτολ εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο και όλοι με αρχηγό τον Πρόεδρο Σνόου ετοιμάζονται για τους 75ους Αγώνες Πείνας, τους Αγώνες που θα αλλάξουν την Πάνεμ για πάντα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά και παρακολούθηση συχνότητας της Αστυνομίας



Συνελήφθησαν, χθες (18-12-2013) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, απείθεια και παράβαση του νόμου περί ραδιοσταθμών.

Ειδικότερα χθες το πρωί, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και επιχείρησαν να σταθμεύσουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, πλην όμως αυτοί, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, εγκατέλειψαν το ανωτέρω όχημα και τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Μετά από άμεσες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν τους δύο κατηγορούμενους σε παρακείμενη οικοδομή.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του 24χρονου και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,1) γραμμαρίων και ένας φορητός ασύρματος, ο οποίος μόλις ενεργοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ήταν συντονισμένος στις συχνότητες που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 42χρονη στη Λιβαδειά για πλαστογραφία



Συνελήφθη, χθες (18-12-2013) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 42χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε η από 03-04-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, η 42χρονη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για πλαστογραφία.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Φανή Παπαθωμά

Απευθυνόμενη σε όλους σας, και στον  καθένα χωριστά,

Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου,  Καλές Γιορτές με ψυχική - σωματική υγεία και δύναμη.
Οι λέξεις περιττεύουν,  όταν βιώνουμε μία τόσο δύσκολη και αβέβαιη καθημερινότητα, ενώ αντικαθίστανται με πράξεις ανθρωπιάς και χέρια αλληλεγγύης.

Το 2014 ας κρατηθούμε όλοι μαζί, για τη συμπόρευση και την εκ βάθρων αναγέννησή μας!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Δια βίου Μάθησης, Απασχόλησης
& Τουρισμού


Φανή Παπαθωμά
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κοινού το Δημοτικό Ωδείο Θήβας


Μια πανδαισία ασμάτων και μελωδιών από διάφορες εποχές και μουσικές παραδόσεις, που χάρισαν στο κοινό όμορφες αναμνήσεις και το προετοίμασαν για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, παρουσίασε, με μεγάλη επιτυχία, το Δημοτικό Ωδείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας του Δήμου Θηβαίων, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Για πρώτη φορά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν καθηγητές, μαθητές αλλά και τις χορωδίες του Ωδείου να συνυπάρχουν αρμονικά και δομημένα επί σκηνής.

Την αυλαία άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία με έργα του Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού, με χοράρχη τον καθηγητή βυζαντινής μουσικής και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντώνη Τσαρουχά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και την πολυπληθή Παιδική Χορωδία τραγούδια που αναφέρονται στην γέννηση του Θεανθρώπου και στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν παράλληλα.                            
Την παιδική χορωδία συνόδεψαν επίσης  η Καθηγήτρια Πιάνου κα. Φανή Μπαλάφα, ο καθηγητής Βιολιού και Κιθάρας κ. Κώστας Σταυρίδης, ο Καθηγητής Κλ. Κιθάρας και υπεύθυνος του Συνόλου Νυκτών Εγχόρδων κ. Δημήτρης Δερδενές, με επικεφαλής της Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου.Επίσης με τα παιδιά του ωδείου τραγούδησε η κα. Κελεκίδη Δήμητρα.

Την πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή
παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για την αξία της μουσικής παιδείας και το αξιέπαινο έργο που επιτελεί το Δημοτικό Ωδείο. Τονίζοντας ότι “Ο Δήμος Θηβαίων, μέσα από τη ΔΗΚΕΘ και με όσα μέσα διαθέτει στέκεται αρωγός στο έργο του Ωδείου, με την πίστη ότι η προώθηση αυτού του έργου ανοίγει νέους δρόμους για την κοινωνία και τους μικρότερους σε ηλικία δημότες μας” .

Στη βυζαντινή χορωδία συμμετείχαν :

Κρουστάλης Νίκος, Σταυρίδης Γιάννης, Φουντάς Ανδρέας, Φροσινός Ηλίας, Αντωνίου Βλάντης, Ζωγράφος Γιώργος και ο χοράρχης Αντώνης Τσαρουχάς

Στην ορχήστρα νυκτών εγχόρδων συμμετείχαν:

Βαρθαλάμης Νικολάι, Βουνάτσου Βασιλική, Κυλάφης Δημήτρης, Λάζρι Ντένις, Μούτσης Δημήτρης

Μπασέα Ελίνα, Μπελιάς Κων/νος, Ντάμκα Αναστασία, Παπαδημητρίου Κων/νος, Παπαλουκάς Θανάσης, Πασσαλή Πελίνα, Περδίκης Χρήστος- Μάριος, Σχίζας Βασίλης, Τσολάκου Αγνή, Φίλη Δήμητρα, Φίλης Γιάννης, Φουστανελλάς Χάρης

Στην παιδική χορωδία, τραγούδησαν οι μαθητές:

Αγγέλου Εβελίνα ,Βαγγελάτος Βαγγέλης ,Βαγγελάτος Χανς, Βαγγελάτου Αγνή, Βαγγελάτου Ειρήνη

Δημόπουλος Βασίλης, Δημοπούλου Ζωή, Καζακίδης Στέλιος, Κλαμπαλίκη Ναταλία, Κλαμπαλίκη Χριστίνα, Καλογήρου Ελίνα, Κοροβέσης Απόλλωνας, Κουράντου Ροζαλία, Κουράντου Χριστίνα, Κυλάφης Βασίλης, Λάζρι Ντένις, Λαλιώτη Έλενα, Μάδης Παναγιώτης, Μιλλεούνη Γλυκερία, Μόκκα Χρυσάνθη, Μπάτσαρη Ελένη, Μπάτσαρη Νίκη ,Μπόβαλη Μαρία , Μπογδάνη Νικολέττα, Μπουμπούκη Αντριάννα, Νικολάου Ισιδώρα, Παγώνα Μαρία, Παπαδημητρίου Ζαφειρία, Παπαλουκά Σωτηρία, Παπαλουκάς Θανάσης, Ρουπάκα Αννίτα, Σαίνη Ελίσσα, Σκούμα Ευθαλία, Σκούμας Δημήτρης, Σχίζα Κατερίνα, Σχίζας Βασίλης, Τούτουζα Ολυμπία, Χατζηχρονόγλου Αντωνία
    Πλούσιο Φωτογραφικό Υλικό και Βίντεο καθώς και αναλυτικά τα ονόματα των συμμετεχόντων θα βρείτε στην σελίδα της ΔΗΚΕΘhttp://dikethivas.blogspot.gr/ .
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Δήμο Λεβαδέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων και ποιοι όχι- Πόσο θα είναι και πότε θα καταβληθεί

Διευκρινίσεις για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για το 2013 δίνει η ΓΣΕΕ, σχετικά με το ποιοι μισθωτοί το δικαιούνται και ποιοι όχι, αλλά και τον τρόπο και τον χρόνο που θα καταβληθεί.

Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς του Δημοσίου και τους συνταξιούχους όλων των ταμείων, να μην το δικαιούνται πλέον. Ωστόσο όπως αναφέρει η Ημερησία, εξαίρεση αποτελούν οι άνεργοι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα λάβουν το δώρο από τις 16 έως τις 23 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι του ιδιωτικού τομέα είναι οι ακόλουθοι:

Οσοι έχουν εργαστεί από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012 ακόμη και όσοι έχουν απολυθεί και η βάση του υπολογισμού είναι οι αποδοχές της 10ης Δεκεμβρίου, δηλαδή όσα χρήματα έπαιρνε τότε ο εργαζόμενος.

Πότε θα γίνει η πληρωμή του δώρου

Η πληρωμή του δώρου θα γίνει από την 1η έως την 21η Δεκεμβρίου ανάλογα με τον προγραμματισμό και τη ρευστότητα της επιχείρησης και απαγορεύεται η καταβολή του σε άλλο είδος.

Υπενθυμίζεται ότι αν δεν έχει καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου ασκείται ποινική δίωξη στον εργοδότη μετά είτε από μήνυση του εργαζόμενου είτε από καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Το δώρο Χριστουγέννων, που πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Νοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πόσο θα είναι το δώρο

Το ποσό ισούται με έναν ολόκληρο μισθό, εφόσον ο εργαζόμενος έχει προσληφθεί πριν από την 1η Μάιου του έτους. Αν η πρόσληψη έγινε οποιαδήποτε στιγμή μετά από αυτήν την ημερομηνία, το δώρο καταβάλλεται με ημερολογιακή αναλογία.

Οσοι αμείβονται με μισθό, λαμβάνουν δώρο ίσο με το μισθό ενός μήνα και όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο λαμβάνουν ως δώρο 25 ημερομίσθια.

Για τους εργαζόμενους για τους οποίους, η σχέση με τον εργοδότη διήρκεσε, για οποιοδήποτε λόγο, λιγότερο χρονικό διάστημα, το δώρο είναι ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής σχέσης.

Υπολογίστε το δώρο σύμφωνα με τους πίνακες της ΓΕΣΕΕ- ΚΕΠΕΑ εδώ



Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βοιωτίας



Η Ενορία μας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση. Θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη ομιλία του Αιδεσ. π. Νεκταρίου Παπαδόπουλου Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας με θέμα: «Τα έξι είδη της Αγάπης». Θα ψαλούν ύμνοι του Αγίου Δωδεκαημέρου από την Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την Διεύθυνση του κ. Ηλία Στάθη. Τέλος η Γυναικεία Χορωδία του χωριού μας θα αποδώσει Κάλαντα του Δωδεκαημέρου υπό την Διεύθυνση του κ. Λουκά Πανταζή. Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσιά Σας. Η εκδήλώση θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιερού Ναού.

Εκ του Ιερου Ναού


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Θήβα η νεα ημερίδα κατα αναβολικών απο Κατσιμπαρδη.



Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «Ημερίδα» με θέμα «Η Ολυμπιακή Ιδέα και ο Θανάσιμος Εχθρός της, τα Αναβολικά», που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στο Αμφιθέατρο του 2ο Λυκείου Θηβών (στα Καστέλια)· ενδιαφέρον που προκαλείται όχι μόνο από το θέμα της «Ημερίδας» το οποίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο και ιδιαίτερα διδακτικό για τους μαθητές, τη νεολαία γενικότερα και τους ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και διότι θα το εισηγηθούν τρεις επιστήμονες, από τους πλέον ειδικούς στα θέματα αυτά που διαθέτει η χώρα μας: Ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Αναβολικών (Ε.Σ.Κ.ΑΝ) κα Χαρά Σπηλιοπούλου και ο καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Παναγιώτης Δημάκος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια της «Ημερίδας» μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» – που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Καρόλου Παπούλια – είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση για τους μαθητές Σχολείων και τους ανθρώπους του αθλητισμού, δεδομένου ότι τις πέντε πρώτες «Ημερίδες» της, τις πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, κατά την προηγούμενη διετία, σε Περιφερειακές Διοικήσεις και Αυτοδιοικήσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Χίο – της δύο τελευταίες σε συνεργασία και με την οικονομική υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Στο ξεκίνημα της «Ημερίδας» της Θήβας θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κος Γεώργιος, ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Θηβών κος Τάκης Μάρκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Σπύρος Νικολάου, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κος Ηλίας Τζαμτζής και ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κος Λάμπρος Κούτσικος.
Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον πρόεδρο της εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», πρώην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη. Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου κος Βασίλης Τσιάμαλος, ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου κος Γιώργος Φίλος και η Διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου κα Σταυρούλα Γκιζίλη, ενώ οι μαθητές του Λυκείου και οι εκπρόσωποι φορέων θα μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν ερωτήσεις στο συντονιστή κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος και θα κλείσει την εκδήλωση διατυπώνοντας τα συμπεράσματα της «Ημερίδας».
Σημ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θήβας «ΔΙΡΚΑΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ» ανάλαβε τα έξοδα για τον μπουφέ που θα ακολουθήσει μετά την «Ημερίδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Σωματείου για μη αποδοθέντα χρήματα από τη διοίκηση ΟΚΑΝΑ στα Κέντρα Πρόληψης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
                    Διεύθυνση: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β. Τηλ.: 2265023590, 2273023443.
 Φαξ: 2265023590, 2273023441. Κινητά: 6936828341, 6976878867, 6978741064. Email: prolipsiworkers@gmail.com

Τετάρτη, 18/12/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΘΕΝΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΚΑΝΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Η ουσία, κάτω από το «σούσουρο» των τελευταίων ημερών σχετικά με τον ΟΚΑΝΑ, δεν μας ξάφνιασε. Χρόνια τώρα διεκδικούμε δημοσίως τα χρήματα που το Υπουργείο Υγείας δίνει στον ΟΚΑΝΑ για τα Κέντρα Πρόληψης και δεν φτάνουν σε αυτά. Όλοι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν, κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται τον έκπληκτο.

Μέσα απ’ τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων, φτάσαμε σε μια Ανακοίνωση της διοίκησης ΟΚΑΝΑ της 17/12/2013, με την οποία συνοψίζονται οι θέσεις της για τις κατηγορίες περί κακοδιαχείρισης. Η Ανακοίνωση αυτή είναι γεμάτη ανακρίβειες, αναφορικά με το ζήτημα των μη αποδοθέντων χρημάτων στα Κέντρα Πρόληψης. Συγκεκριμένα:

Για πρώτη φορά ενημερωνόμαστε με την Ανακοίνωση πως «τα μόνα ποσά που ο ΟΚΑΝΑ καταβάλει προς Κέντρα Πρόληψης που δεν έχουν αποστείλει οικονομικούς απολογισμούς, αφορούν τη μισθοδοσία των εργαζομένων στα Κέντρα, για την οποία δεν απαιτούνται παραστατικά καθώς αυτή προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία». Αναρωτιόμαστε γιατί τόσα χρόνια, που δουλεύουμε στα Κέντρα Πρόληψης, κανείς δεν μας ενημέρωσε για αυτό, αλλά και ποια ακριβώς είναι η «κείμενη νομοθεσία». Ακόμη κι αν είναι έτσι, πάντως, τα πράγματα, τότε γιατί τουλάχιστον 17 εργαζόμενοι Κέντρων Πρόληψης δεν είχαν πληρωθεί μισθούς, την ίδια στιγμή που η Ανακοίνωση δημοσιεύονταν, μάλιστα παραδεχόμενη μη αποδοθέντα χρήματα από τον ΟΚΑΝΑ, ύψους 2.518.000€;

Μαθαίνουμε, επίσης, από την Ανακοίνωση πως ο ΟΚΑΝΑ χρησιμοποιεί τα χρήματα των Κέντρων Πρόληψης για «προσωρινό εσωτερικό δανεισμό». Το πρωτάκουστο αυτό επιχείρημα είναι έωλο για δύο σαφέστατους λόγους: 1). Τα χρήματα δίνονται από το Υπουργείο Υγείας «για τις ανάγκες των Κέντρων Πρόληψης». 2). Τα Κέντρα Πρόληψης δεν είναι «δομές του ΟΚΑΝΑ» ή «υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ», δηλαδή δεν συνδέονται οργανικά με αυτόν και δεν έχουν «εσωτερική» σχέση με αυτόν. Έτσι, αφ’ ενός ο όρος «εσωτερικός δανεισμός» είναι νομικά/θεσμικά αβάσιμος, όπως και η διαδικασία την οποία ο όρος επιχειρεί να δικαιολογήσει. Αφ’ ετέρου θα πρέπει η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να δημοσιοποιήσει τα σχετικά έγγραφα που έχει αποστείλει στην πολιτική ηγεσία της (Υπουργείο Υγείας), ζητώντας «προσωρινό εσωτερικό δανεισμό» και το Υπουργείο Υγείας να δημοσιοποιήσει τις σχετικές έγγραφες απαντήσεις βάσει των οποίων εγκρίνει μια νομικά έωλη διαδικασία. Σημειώνουμε ότι από τα τέλη του 2011 μέχρι τα μέσα του 2013 πολλά Κέντρα Πρόληψης έλαβαν ελάχιστα ή καθόλου χρήματα από τα ποσά του Υπουργείου Υγείας που δίνονταν στον ΟΚΑΝΑ για τα Κέντρα Πρόληψης, με το πρόσχημα ότι είχαν «αποθεματικά». Τα «αποθεματικά» είχαν σχηματιστεί από νόμιμες εταιρικές εισφορές, στον βαθμό που αυτές δίνονταν παράλληλα με την κρατική επιχορήγηση. Με τον τρόπο αυτό «αναχρηματοδοτήθηκε» η λειτουργία όλων των Κέντρων Πρόληψης και «περίσσεψαν» χρήματα για τον αποκαλούμενο «εσωτερικό δανεισμό». Αν υπάρχουν, λοιπόν, τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ έδειξε στη συνέντευξη τύπου, τότε να τα αποδώσει άμεσα στους «εξωτερικούς δανειστές», δηλαδή στα Κέντρα Πρόληψης, που τα έχουν σήμερα απόλυτη ανάγκη για να επιτελέσουν το έργο τους στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Αμέσως μετά μαθαίνουμε από την Ανακοίνωση πως «το αντίστροφο άλλωστε -διάθεση από τον ΚΑΕ του ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα- έχει συμβεί το 2010». Πρόκειται για άλλη μια «καινοτόμο αφήγηση»... Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μέχρι το 2009 τα χρήματα για ΟΚΑΝΑ, ΕΚΤΕΠΝ και Κέντρα Πρόληψης δεσμεύονταν σε κοινό κωδικό του Υπουργείου Υγείας (ΚΑΕ 2548). Από το 2010 τα χρήματα των Κέντρων Πρόληψης δεσμεύονται σε ξεχωριστό κωδικό του Υπουργείου Υγείας (ΚΑΕ 2555). Στις αρχές του 2010, λοιπόν, έπρεπε να μεταφερθεί το υπόλοιπο των Κέντρων Πρόληψης στον νέο ΚΑΕ και στους νέους τραπεζικούς λογαριασμούς - και η διαδικασία μεταφοράς μπορεί να διήρκεσε εβδομάδες ή και μήνες στο 2010. Αυτό απέχει έτη φωτός από ό,τι η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ χαρακτηρίζει «διάθεση από τον ΚΑΕ του ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα» και την καλούμε (για μια ακόμη φορά την τελευταία τριετία) να δημοσιοποιήσει τα σχετικά αποδεικτικά. Καλούμε, επίσης, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει θέση, εξηγώντας εάν οι κωδικοί του Προϋπολογισμού του είναι «ξέφραγο αμπέλι» και μπορεί καθένας να παίρνει χρήματα από τον ένα και να τα βάζει στον άλλον, χωρίς να υπάρχει έγκυρος λόγος σαν αυτόν που αναφέραμε (μεταφορά υπολοίπου από τον έναν κωδικό σε καινούριο κωδικό). Επισημαίνουμε ότι ήδη σε αυτό το χρονικό «μεταίχμιο» υπήρξε ένα υπόλοιπο 3 εκ. ευρώ (από χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ για εξόφληση προηγούμενων χρεών προς τα Κέντρα Πρόληψης), το οποίο δεν αποδόθηκε στα Κέντρα Πρόληψης. Έκτοτε ζητάμε πληροφορίες για την τύχη του στην αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης και ουδέποτε μας δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις.

Τέλος, μέρος των εντυπώσεων στην Ανακοίνωση διεκδικεί η αναφορά της σε «μη απεσταλμένους απολογισμούς» Κέντρων Πρόληψης, ως επιχείρημα για το ότι δεν αποδίδονται χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η ευθύνη ανήκει στον ίδιο τον ΟΚΑΝΑ, υπό τη σκέπη μιας σειράς προφάσεων: μεγάλη καθυστέρηση στην ανανέωση των διμερών προγραμματικών συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ ΟΚΑΝΑ και καθεμιάς αστικής εταιρείας (με αυτή τη μορφή λειτουργούν τα Κέντρα Πρόληψης) / καθυστερήσεις στην τροποποίηση καταστατικών κάθε αστικής εταιρείας λόγω «Καλλικράτη» με ευθύνη και των Δ.Σ. αστικών εταιρειών / μεγάλη καθυστέρηση του ΟΚΑΝΑ στον έλεγχο απολογισμών που του έχουν ήδη αποσταλεί από Κέντρα Πρόληψης. Μάλιστα, όταν υπάρχει «εμπλοκή» στις δύο πρώτες περιπτώσεις, ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ δεν κάνει δεκτούς απολογισμούς. Άλλωστε, είναι πολλά τα παραδείγματα Κέντρων Πρόληψης, που ενώ είναι συνεπέστατα ως προς την αποστολή επιστημονικών και οικονομικών απολογισμών, ο ΟΚΑΝΑ δεν τους αποδίδει τα προβλεπόμενα χρήματα – είτε επικαλούμενος διάφορες προφάσεις είτε, ακόμα χειρότερα, χωρίς καν προφάσεις. Αλλά έχει μεγάλες ευθύνες η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και για την ίδια τη διατήρηση του καθεστώτος των 73 ξεχωριστών αστικών εταιρειών, που δημιουργεί δαιδαλώδεις διαδικασίες και προβλήματα στη λειτουργία των δομών. Ενώ είχε τη δυνατότητα να προτείνει τη θεσμοθέτηση ενός συγκροτημένου πλαισίου (τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2010 ως τον Απρίλιο του 2011), απέρριψε την πρότασή μας και πρότεινε τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος.

Ως Σωματείο, εδώ και χρόνια, ζητάμε αναλυτικές καταστάσεις ανά έτος (με αφετηρία το 2009), στις οποίες θα αναγράφονται πόσα χρήματα έλαβε ο ΟΚΑΝΑ από το Υπουργείο Υγείας στους κωδικούς 2548 και 2555, τα ποσά που απέδωσε ανά Κέντρο Πρόληψης, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους δεν απέδωσε χρήματα, περιγράφοντας αναλυτικά τα προβλήματα που είχαν τα Κέντρα Πρόληψης και δεν μπορούσαν να τα λάβουν. Αυτά τα αιτήματά μας και οι αντιδράσεις των εκπροσώπων του ΟΚΑΝΑ σε αυτά είναι διαθέσιμα στα Πρακτικά της Επιτροπής Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης. 

Επίσης, με κάθε ευκαιρία υποστηρίζαμε σε θεσμικές διαδικασίες ότι οι «καθαροί λογαριασμοί» θα έδειχναν τη δυσκολία του ΟΚΑΝΑ να επιτελέσει το έργο του με την περικομμένη επιχορήγηση που λάμβανε. Αντί αυτού οι ηγεσίες ΟΚΑΝΑ και Υπουργείου Υγείας προτίμησαν το «καμουφλάζ», σε βάρος της βιωσιμότητας των Κέντρων Πρόληψης και των υπηρεσιών τους. Χαιρόμαστε που αποφασίστηκε, έστω τώρα, να διενεργηθεί έλεγχος. Θα πρέπει, όμως, αυτός να συνοδευτεί από ανάληψη της οικονομικής ευθύνης τόσο για τα Κέντρα Πρόληψης όσο και για τον ΟΚΑΝΑ. Στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχου, μεταφέρουμε και την έκπληξη συναδέλφων μας, που βλέπουν εδώ και δύο χρόνια στα εξτρέ του τραπεζικού λογαριασμού του Κέντρου Πρόληψης, στο οποίο εργάζονται, να αναγράφονται ποσά προερχόμενα από την επιχορήγηση της πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών/ΚΕΔΕ/ΕΕΤΑΑ με την ένδειξη «ΟΚΑΝΑ» αντί της ένδειξης «ΕΕΤΑΑ».

Ως εργαζόμενοι, συνεχίζουμε να διεκδικούμε τον επακριβή υπολογισμό και την εξαντλητική καταβολή των μη αποδοθέντων ποσών στα Κέντρα Πρόληψης. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να επιτελούμε το έργο μας με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την οριστική λύση των θεσμικών θεμάτων που μάς έχουν φέρει σήμερα ένα βήμα πριν το κλείσιμο των δομών μας, με διαχρονική ευθύνη των ηγεσιών τόσο του ΟΚΑΝΑ όσο και του Υπουργείου Υγείας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την πολυφωνία προγραμμάτων, μοντέλων και προσεγγίσεων, μέσα σε ένα δημόσιο σύστημα αντιμετώπισης της εξάρτησης, χωρίς να «χαθεί» ούτε ένας από τους εργαζομένους, που δουλεύουν σήμερα σε όλους τους φορείς, και με την ενίσχυσή τους, ώστε να αντιμετωπίζονται επαρκέστερα οι κοινωνικές ανάγκες.   

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας




-Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. -Τι θα γίνει από το 2015 και μετά. - Συναγερμός στο Μαξίμου για να αποφευχθεί “αντάρτικο” στην ψηφοφορία

Να κλείσει το «καυτό» θέμα των πλειστηριασμών χωρίς να “ανοίξει ρουθούνι”΄επιχειρεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Η ρύθμιση θα συζητηθεί την Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή και θα τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια το Σάββατο.

Η ρύθμιση θέτει τέσσερα κριτήρια που πρέπει να ισχύουν αθροιστικά:

- Αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας: Δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ (καταργούνται οι προσαυξήσεις ανάλογα με τα παιδιά που ανέβαζαν το όριο ως τις 450.000 ευρώ).

- Καθαρό οικογενειακό εισόδημα (χωρίς τις κρατήσεις για ασφαλιστικά Ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης): Πρέπει να είναι μέχρι 35.000 ευρώ (μικτό φθάνει 50.000 ευρώ).

- Συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας: Πρέπει να είναι μικρότερη ή ίση των 270.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να αποτραπούν «παρατράγουδα» στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι το ύψος των καταθέσεων θα έχει ως σημείο αναφοράς την 20 Νοεμβρίου. Θα προβλέπεται όμως και έλεγχος της κίνησης του λογαριασμού τους τελευταίους 24 μήνες.

- Ελάχιστη καταβολή δόσης: Για τους μισθωτούς, συνταξιούχους προσδιορίζεται στο 10% του καθαρού εισοδήματος μέχρι 15.000 ευρώ. Από 15.000 ευρώ και πάνω το ποσοστό διαμορφώνεται στο 20% για το υπερβάλλον ποσόν.

Δηλαδή, για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ η μηνιαία δόση καθορίζεται στα 83 ευρώ, για εισόδημα 15.000 ευρώ η μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 125 ευρώ, ενώ για οικογενειακό εισόδημα 35.000 που είναι και το ανώτατο όριο αυτής της ρύθμισης η μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 458 ευρώ.


Ειδικές κατηγορίες

Σε ό,τι αφορά τα ΑΜΕΑ, τρίτεκνους και πολύτεκνους, τα όρια αυξάνονται, ως εξής:

Η μεν αντικειμενική αξία πρέπει να είναι έως 220.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα μέχρι τις 38.500 ευρώ, η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 297.000 ευρώ και οι κινητές αξίες τις 16.500 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά Ελεύθερους Επαγγελματίες και εμπόρους η δόση καθορίζεται στο 10% του καθαρού εισοδήματος μέχρι 15.000 ευρώ. Από τις 15.000 ευρώ και πάνω το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 20%. Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η δόση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στο 30% της τελευταίας ενήμερης δόσης του επαγγελματία.

Σχετικά με τους ανέργους με μηδενικό εισόδημα ή μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας, υπάρχει η πρόβλεψη να μην πληρώνουν μηνιαία δόση.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «με τη ρύθμιση αυτή η χώρα εξακολουθεί να έχει το ισχυρότερο πλαίσιο προστασίας από τους πλειστηριασμούς».

Ο ίδιος εκτίμησε πως μπορεί να μην γίνει και κανένας πλειστηριασμός, εάν οι δανειολήπτες ανταποκριθούν και καταβάλουν μηνιαίες δόσεις.

Να σημειωθεί ότι για τους εμπόρους δεν απαιτείται φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Τι γίνεται από το 2015

Σε ό,τι αφορά στο Μόνιμο Πλαίσιο από το 2015 προβλέπει τα εξής:

1) Από το 2015 θα ισχύσει ένα μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων οφειλών. Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, στο οποίο θα συμμετέχουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας. Στόχος του είναι η διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτικών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, και για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

2) Έκδοση κώδικα δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδας για τον τρόπο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών. Ο Κώδικας δεοντολογίας θα περιλαμβάνει διατάξεις για την αξιολόγηση κινδύνου, αποπληρωμή, εισαγωγή ορισμών του συνεργάσιμου δανειολήπτη και των αποδεκτών δαπανών διαβίωσης. Το πλαίσιο αυτό θα βασιστεί στο Ιρλανδικό μοντέλο.

3) Ρόλο διαμεσολαβητή, μεταξύ δανειολήπτη και πιστωτικού ιδρύματος, αναλαμβάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, με σκοπό τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καραγεωργίου:«Χάσαμε φυσιολογικά απ’ τον Παναθηναϊκό»


Φυσιολογική χαρακτήρισε την ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Καραγεωργίου, τονίζοντας πως τα προβλήματα του Λεβαδειακού αναδείχτηκαν στο συγκεκριμένο ματς.


Η πίεση του Παναθηναϊκού ανέδειξε τα αγωνιστικά προβλήματα του Λεβαδειακού, σύμφωνα με τον Νίκο Καραγεωργίου.

Ο τεχνικός του συλλόγου της Λιβαδειάς υπογράμμισε την πίεση που άσκησαν οι «πράσινοι» στην ομάδα του, αναφέροντας αρχικά:

«Νομίζω ότι εμφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που έχουμε την εφετινή χρονιά και σε αυτό έπαιξε ρόλο ο αντίπαλος. Ήταν πολύ καλός και πιεστικός και ανέδειξε τα προβλήματα μας», ενώ στη συνέχεια επισήμανε:

«Χάσαμε φυσιολογικά από καλύτερη ομάδα και πρέπει να ανασυνταχθούμε γρήγορα και να κοιτάξουμε μπροστά. Το να αλλάξουμε όλη την ομάδα είναι επικίνδυνο. Αν βρούμε αυτό που ψάχνουμε θα κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Όλα τα ματς που έχουμε παίξει μέχρι τώρα, φανέρωσαν τα προβλήματα που μας ακολουθούν».
Διαβάστε Περισσότερα »

O DIAYLOS-9.BLOGSPOT.GR .Σας Εύχεται Καλά Χριστούγεvvα


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Η παγωνιά θα είναι και σήμερα Πέμπτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού με τις χαμηλές θερμοκρασίες να παραμένουν σε όλη τη χώρα, ενώ βροχές και καταιγίδες θα πέσουν σε Κυκάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες παροδικές νεφώσεις.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 11 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες παροδικές νεφώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ανατολικά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις.

Ανεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από -2 (meion 2) έως 10 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Xρόνια Πολλά απο την Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι φτιάχνουν και πόσο κοστίζουν οι πλαστές πινακίδες

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργεια του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη να φτιάξει πλαστές πινακίδες και να τις τοποθετήσει στο όχημα του, πολλοί αναρωτήθηκαν που απευθύνθηκε για να τις φτιάξει. Προφανώς ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε ένα από τα πολλά καταστήματα που φτιάχνουν επιγραφές και από εκεί προμηθεύθηκε τις πινακίδες. Μάλιστα τέτοια καταστήματα βρίσκονται και δίπλα από το κτίριο της Τροχαίας στο Μεταξουργείο.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων επιγραφών υποστηρίζουν πως η διαδικασία της κατασκευής πινακίδας είναι απολύτως νόμιμη, αφού η πινακίδα αν και μοιάζει με γνήσια έχει πολλές διαφορές με κυριότερη τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πως ξεχωρίζει μία πλαστή πινακίδα

    Δεν έχει το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας στο επάνω μέρος
    Δεν είναι ανακλαστική
    Το σηματάκι gr είναι αυτοκόλλητο
    Εχει διαφορετική γραμματοσειρά

Μάλιστα η χρήση αυτών των πινακίδων πρέπει να είναι αποκλειστικά βοηθητική, όπως να τοποθετούνται σε τρέιλερ, ρυμουλά και μπαγκαζιέρες. Το κόστος τους είναι 20 ευρώ, ενώ τα καταστήματα που τις κατασκευάζουν οφείλουν να έχουν σε εμφανές σημείο πινακίδα με την ένδειξη «προσοχή, αυτές οι πινακίδες δεν κάνουνε για βασική κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Κάρυστο: Τον σκότωσε η σύζυγος του και μετά σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 45χρονου ημεδαπού, εντός της οικίας του, που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονης ημεδαπής (συζύγου του θύματος), για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση του νόμου για τα όπλα

Η 34χρονη συνελήφθη με ένταλμα του Β’ Ανακριτή Χαλκίδας, ενώ από τις Ανακριτικές Αρχές διατάχθηκε η προσωρινή της κράτηση σε Φυλακές

Εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης εμπεριστατωμένης έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, ανθρωποκτονία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Μάρτιο, εντός της οικίας του, στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 34χρονης ημεδαπής (συζύγου του θύματος), για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση του νόμου για τα όπλα και συνελήφθη με ένταλμα του κ. Β’ Ανακριτή Χαλκίδας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 14.03.2013, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, που ειδοποιήθηκαν από την 34χρονη, βρήκαν τον 45χρονο σύζυγό της νεκρό εντός του υπνοδωματίου της οικίας τους, με τραύμα που έφερε στην κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο.

Στο χώρο, από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το παραπάνω όπλο (πιστόλι), δύο φυσίγγια και ένας κάλυκας, τα οποία εξετάσθηκαν εργαστηριακά. Επιπλέον παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Από την πρόοδο της έρευνας, σε συνδυασμό με την συλλογή και αξιοποίηση όλων των στοιχείων της υπό διερεύνηση υπόθεσης, προέκυψε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του 45χρονου, προκλήθηκε συνεπεία εγκληματικής ενέργειας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και μετά την εξέταση της 34χρονης από τις Ανακριτικές Αρχές, διατάχθηκε η σύλληψή της και η προσωρινή της κράτηση σε Φυλακές.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου απο τον Δήμο Θηβαίων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Β΄
Ο Δήμος Θηβαίων καλεί τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση  άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και πλανοδίου εμπορίου τύπου Β΄ να υποβάλλουν στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης την  αίτηση τους με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται παρακάτω, μέχρι και την 31-01-2014 ημέρα Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ο αριθμός και ο τύπος της άδειας καθορίζονται σύμφωνα με την αριθ. 9414/225274/20-11-2013  απόφαση της Γενικού Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ως εξής:

Α.    Άδειες Άσκησης Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου:
Δύο (2) άδειες για καντίνες (αυτοκινούμενες ή ρυμουλκούμενες).
Δυο (2) άδειες για πώληση ειδών λαϊκής τέχνης, χειροποίητες κατασκευές.
Τρεις (3) άδειες για πώληση οπωρολαχανικών και οσπρίων
Δύο (2) άδειες για πώληση εποχιακών ειδών (χριστουγεννιάτικα, πασχαλιάτικα, αποκριάτικα είδη).
Μία (1) άδεια για εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιδειών (λούνα παρκ, παγοδρόμια κλπ).

Β.    Άδειες Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου- ΄Αδεια τύπου Β΄
Πέντε (5) άδειες για καντίνες (αυτοκινούμενες).
Δυο (2) άδειες για πώληση λευκών ειδών, ειδών ρουχισμού και υπόδησης .
Δύο (2) άδειες για πώληση ειδών λαϊκής τέχνης, χειροποίητες κατασκευές.
Δύο (2) άδειες για πώληση λουκουμάδων, συσκευασμένων προϊόντων σοκολατοποιίας-καραμελοποιίας και μαλλί της γριάς.
Δύο (2) άδειες για πώληση ξηρών καρπών, κάστανα, καλαμπόκια.
Μία (1) άδεια για εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιδειών (λούνα παρκ, παγοδρόμια κλπ).

Β.     ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ:

Δικαίωμα απόκτησης άδειας υπαίθριου εμπορίου έχουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς τους.
β) Το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα, δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών - συνταξιούχων, που ισχύει κάθε φορά στην φορολογία εισοδήματος (α΄ κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994). Η προϋπόθεση του ατομικού εισοδήματος δεν ισχύει για την περίπτωση των γονέων με τρία (3) τέκνα και των πολυτέκνων, η ιδιότητα των οποίων αποδεικνύεται με την προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων των αρμόδιων Υπηρεσιών (Δήμων - Κοινοτήτων) ή της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων. (άρθρο 1 παρ.1 ΠΔ 254/05) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.11 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Κ-164/17.1.2011 (ΦΕΚ 275/22.2.2011 τεύχος Β')
γ) Δεν κατέχουν άδεια λαϊκής ή δημοτικής αγοράς. (άρθρο 7 παρ.1 ΠΔ 254/05)



Γ.     ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την χορήγηση άδειας υπαίθριου εμπορίου όπως αυτά ορίζονται από το άρθρο 1 του Π.Δ. 254/05 είναι τα εξής:
1. Αίτηση με τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης στην οποία δηλώνει ότι δεν κατέχει άδεια λαϊκής ή δημοτικής αγοράς και ότι δεν συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς του/της.
Εκτός από την υπεύθυνη δήλωση ο ενδιαφερόμενος:
Α) επιδεικνύει εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος
Β) καταθέτει πιστοποιητικό από αρμόδια Υπηρεσία από το οποίο αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, ότι ανήκει σε μια από τις κατηγορίες προσώπων του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 9 του άρθρου 1 του ν. 3377/2005 όπως ισχύει, ήτοι:
(α) άτομα με αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και τυφλοί
(β) πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα,
(γ) ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944 (ΦΕΚ 82A΄),
(δ) άτομα με αναπηρία πάνω από πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα,
(ε) γονείς ανήλικων τέκνων με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης
(στ) ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο
(ζ) Έλληνες τσιγγάνοι POM που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
Δ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Κατά την έκδοση της σχετικής άδειας υπαιθρίου εμπορίου, ο ενδιαφερόμενος καταθέτει στην αρμόδια Υπηρεσία:
1) βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) περί υποβολής δήλωσης έναρξης- άσκησης επιτηδεύματος, σύμφωνα με τους νόμους 4045/ 1960 (47 Α) και 1642/ 1986 (125 Α),
2) πιστοποιητικό του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα για την εγγραφή σ’ αυτόν,
3) βεβαίωση της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας από την οποία προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος τηρεί τις προϋποθέσεις της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων- ποτών,
4) δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες του, και επιδεικνύει:
6) την άδεια κυκλοφορίας ως και την άδεια ικανότητας οδηγού του ενδιαφερομένου ή του προσώπου που αναπληρώνει αυτόν για το όχημα που τυχόν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την άσκηση της αιτούμενης δραστηριότητας,
7) βιβλιάριο υγείας εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων − ποτών. (παρ.3 άρθρο 1 ΠΔ 254/05, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.13 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Κ-164/17.1.2011 (ΦΕΚ 275/22.2.2011 τεύχος Β'

                                                                                      Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
                                                                                   ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ