Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Οι Ευχές μας.......

Ας υπάρχει υγεία και ας επανέλθει το χαμένο χαμόγελο στα χείλη όλων…
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβεύτηκαν οι Αθλητές της Α.Γ.Ε.Βοιωτίας-βίντεο

 Στο Μαυρομμάτι τελέστηκε η βράβευση έντεκα αθλητών του συλλόγου Α.Γ.Ε.Β, παρουσία σημαντικών προσώπων τόσο των δήμων όσο και του αθλητισμού. To Permisospress βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει αποκλειστικά μέσω οπτικοακουστικού υλικού τα όσα συνέβησαν. Ακολουθεί το δελτίου τύπου της Α.Γ.Ε.Β:

 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Α.Γ.Ε.Β.

Σε μια επιτυχημένη γιορτή , στην κατάμεστη αίθουσα της ταβέρνας ''Ντρόλλιας''στο Μαυρομμάτι , η Α.Γ.Ε.Β. βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες  του συλλόγου που διακρίθηκαν το 2013.
1.    Ξυδώνα Νίκη . Πρώτη στο άλμα εις  μήκος στους Πανελλήνιους αγώνες Παμπαίδων-Παγορασίδων Α΄ στο Σχηματάρι.
2.    Ζιώγας Κων/νος . Τέταρτος στον ακοντισμό στους Πανελλήνιους αγώνες Εφήβων - Νεανίδων στην Λάρισα.
3.    Τσιώλης Φώτης . Τρίτος στην δισκοβολία στους στους Πανελλήνιους αγώνες Παμπαίδων-Παγορασίδων Α΄ στο Σχηματάρι.
4.    Ξυδώνας Γιώργος . Δεύτερος στον ακοντισμό στους διασυλλογικούς αγώνες.
5.    Ντασιώτης Θεοφάνης . Ένατος στον ακοντισμό στους Πανελλήνιους αγώνες Παμπαίδων-Παγορασίδων Α΄ στο Σχηματάρι.
6.    Χαλιμούρδας Ιωάννης . Συμμετοχή στο τελικό του ύψους στους Πανελλήνιους αγώνες Παμπαίδων-Παγορασίδων Α΄ στο Σχηματάρι.
7.    Κουτσούρης Ιωάννης . Συμμετοχή στην δισκοβολία στους Πανελλήνιους αγώνες  Παίδων -  Κορασίδων στα Τρίκαλα.
8.    Δέδε Ασπασία . Πρώτη στον ακοντισμό στους διασυλλογικούς αγώνες.
Επίσης βραβεύθηκαν οι ταλαντούχοι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου :
•    Πανούσης Βασίλειος στο άλμα εις μήκος
•    Χαλιμούρδας Κων/νος στα 50 μέτρα
•    Μαλέση Μαριντίνα στα 50 μέτρα.

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Κ.Γεώργιος Ντασιώτης , οι Αντιδήμαρχοι Αραπίτσας Γιώργος , Ξυδώνας Δημήτριος , Μαλέσης Κων/νος , Ζυγογιάννης Αθανάσιος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,  οι πρόεδροι του Πινδάρου Θηβών και του Ερμή Σχηματαρίου  , ο τεχνικός σύμβουλος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Μπεκρής Σπύρος  και η πρωταθλήτρια Ελλάδος Κατερίνα Σύρου.
Η Α.Γ.Ε.Β. απένειμε στον Δήμαρχο Αλιάρτου Κ.Γεώργιο Ντασιώτη αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στο σύλλογο.

Το Δ.Σ. της Α.Γ.Ε.Β.











ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Βαγγέλη Μπασιάκο

Καλές γιορτές. Καλή χρονιά.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα τελειώνουν τα δύσκολα.
Οι  προσπάθειες και οι θυσίες όλων θα φέρουν ανάκαμψη και προοπτική.
Βαγγέλης Μπασιάκος
Βουλευτής Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη απαγωγέας στο Σχηματάρι

Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Πακιστάν στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αρπαγή και εκβίαση

Συνελήφθη, χθες (23-12-2013) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 32χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 29-06-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το ανωτέρω ένταλμα, διατάσσεται η σύλληψη του 32χρονου για τα αδικήματα της αρπαγής και εκβίασης, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στον Ορχομενό για ναρκωτικά



Συνελήφθησαν, χθες (23-12-2013) το απόγευμα στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 43 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στους δύο ημεδαπούς, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,8) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Βιβλιοθήκη Λεονταρίου "ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ"


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπούκαραν με τα πιστόλια σε σούπερ μάρκετ στη Χαλκίδα



Ανθρωποκυνηγητό για τους δυο ληστές έχει εξαπολύσει η αστυνομία...



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (23-12-2013) το βράδυ, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κατάστημα SUPER MARKET στη Χαλκίδα.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 20:55΄το βράδυ, οι δύο δράστες, φορώντας μπλούζες τύπου φούτερ με κουκούλα, εισήλθαν εντός του καταστήματος και με την απειλή δύο πυροβόλων όπλων, ακινητοποίησαν δύο ημεδαπές υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τις ταμειακές μηχανές χρηματικό ποσό, το οποίο δεν έχει μέχρι στιγμής καταμετρηθεί.

Επιπλέον οι δράστες αφαίρεσαν και τις τσάντες των δύο υπαλλήλων, οι οποίες περιείχαν προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα και στη συνέχεια εξήλθαν από το κατάστημα και διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στo Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων βραβεύει τους πρωτοετείς φοιτητές




Ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημοτική Ενότητα Χαιρώνειας, η Πλουτάρχειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λεβαδέων, σας προσκαλούν το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Χαιρώνειας για την τελετή βράβευσης των μαθητών που εισήχθησαν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος

Αγαπητοί συμπολίτες,
εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας καλές γιορτές και ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, χαρά και κάθε επιτυχία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.
Εύχομαι η αλληλεγγύη, η ενότητα, η φιλαλληλία και η ευαισθησία προς τους αδύναμους συμπολίτες μας, που είναι έκδηλες κατά τη διάρκεια των εορτών, να συνεχίσουν να καθοδηγούν τη σκέψη και τις πράξεις μας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντισταθούμε δημιουργικά απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που δυστυχώς μας έχουν επιβάλλει να ζούμε.
Ο Δήμος Λεβαδέων με κάθε μέσο που διαθέτει προσπαθεί και βρίσκεται πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη μέσω των δράσεων κοινωνικής πολιτικής που αναπτύσσει όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, τη διανομή καυσοξύλων, τη συμμετοχή σε προγράμματα ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής, τη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, κ.α.
Ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια σε τοπικό ή και εθνικό επίπεδο για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών στήριξης και κοινωνικής προστασίας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος.
                                       Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται χριστουγεννιάτικες καταιγίδες

Χριστούγεννα με έντονη κακοκαιρία προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε. Συγκεκριμένα, από το βράδυ της παραμονής και μέχρι και ανήμερα τα Χριστούγεννα προβλέπονται ισχυροί άνεμοι και πρόσκαιρες καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά:
Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου
προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στην Ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, τη Δυτική Κρήτη και πιθανά την ανατολική και νότια Αττική.

Αύριο Τετάρτη ανήμερα τα Χριστούγεννα, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και σταδιακά από τις απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν τις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου
Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα αλλά από τις βραδινές ώρες νέα σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα βορειοδυτικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι «βόμβες» χοληστερίνης των εορτών - Εξι μυστικά για να τις αποφύγετε

Ολοι λίγο πολύ στις γιορτές «ξεφεύγουν». Τρώνε παραπάνω και υποκύπτουν σε απαγορευμένες λιχουδιές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα εδέσματα που σερβίρονται στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια είναι πιο... πλούσια, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε... βόμβες κακών κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης.

Εξι συμβουλές, σύμφωνα με τα neadiatrofis.gr, που μπορούν να «ελαφρύνουν» λίγο τα γεύματα και να προστατέψουν από επικίνδυνες παρενέργειες είναι οι εξής:

    Προτιμείστε γαλοπούλα ή κοτόπουλο αντί για χοιρινό

    Μαγειρέψτε με ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη* αντί για βούτυρο

    Προτιμείστε λευκά αντί για κίτρινα τυριά

    Προτιμείστε μελομακάρονα αντί για κουραμπιέδες και γλυκά με κρέμες ή σοκολάτα

    Εχετε πάντα αρκετή σαλάτα στο πιάτο σας

    Μην βάζετε πρόσθετο αλάτι στο πιάτο σας


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο με τα πιο απίστευτα λάθη εν ώρα εργασίας που καταγράφηκαν το 2013







Δείτε το!
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητές είπαν τα κάλαντα στον Ιερώνυμο σε στυλ... ραπ-βίντεο

Τα κάλαντα με έναν εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν να πουν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων. Αλλαξαν τους στίχους, αλλά και τη μουσική κι εκείνος τους άκουσε με ευχαρίστηση.

Συγκεκριμένα τα παιδιά, σύμφωνα με το Dogma.gr, του είπαν τα δικά τους κάλαντα που είχαν στίχους που αναφέρονταν στο σήμερα, ενώ η μουσική υπόκρουση ήταν ντυμένη με το κλασικό τέμπο της ραπ.

Ο Αρχιεπιίσκοπος Ιερώνυμος άκουσε τα τρία παιδιά του... συγκροτήματος να του λένε τραγουδιστά: Οι λέξεις μου ελάχιστες και κρύες σαν την πάχνη, ο λόγος σου θερμότητα στην κρύα ανθρωπότητα" και "όσο και να χτυπούν την Εκκλησία μας δεν πέφτει, πάντα θα υπάρχει ένας Ιούδας με μορφή υπηρέτη".

Οπως ήταν αναμενόμενο όχι μόνο δεν τα αποπήρε, αλλά αντιθέτως τα ευχαρίστησε για την έκπληξη που του έκαναν, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και τους έδωσε από έναν σταυρό.

Δείτε το βιντεο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το Καβείριο!




«Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική - αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου»

Σπ. Νικολάου: «Αποκτήσαμε φτερά  για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες…»

Αν. Φρούσιος: «Όταν οι πολίτες ενεργοποιούνται τα αδύνατα γίνονται δυνατά»

Υπεγράφη στις 13 Δεκεμβρίου 2013 η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο «Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική - αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στο Καβίρειο της Θήβας»!

«Όταν οι πολίτες ενεργοποιούνται τα αδύνατα γίνονται δυνατά» δηλώνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «ΛΑΪΟΣ» Αν. Φρούσιος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του,  που μετά την κινητοποίηση των πολιτών και την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων Υπουργείο Πολιτισμού-Περιφέρεια Στερεάς με την ενεργό συμμετοχή του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, της Θ ΕΠΚΑ και του Δήμου Θηβαίων ένα σημαντικό μνημείο της πόλης μας βρίσκει τους πόρους για την συντήρηση και ανάδειξή του…

Ικανοποιημένος δηλώνει και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, που είδε τις κοινές προσπάθειες Δήμου, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Διαζώματος και ΛΑΪΟΥ να αποδίδουν καρπούς..

«Αποκτήσαμε φτερά  για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες, για να καταφέρουμε το Αρχαίο Θέατρο του Καβειρίου, να γίνει αντάξιο της ιστορίας του και της Θήβας» υπογραμμίζει, , συγκρατημένος ωστόσο,  στο θέμα του κουμπαρά, του Διαζώματος, ο οποίος δύσκολα γεμίζει λόγω της οικονομικής κρίσης…

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2011, ο Πρόεδρος του ΛΑΪΟΥ μετά την διαπίστωση για την φθορά και καταστροφή του ΚΑΒΕΙΡΙΟΥ, και θεωρώντας ότι το γεγονός μας εκθέτει διεθνώς, επικοινώνησε με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ το οποίο έχει ως στόχο την συντήρηση και προβολή των Αρχαίων Θεάτρων της χώρας μας, απ΄όπου πληροφορήθηκε ότι το Θέατρο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των άλλων για τα οποία το ΔΙΑΖΩΜΑ διαθέτει σχετική μελέτη συντήρησης και προβολής και ο Πρόεδρος του Διαζώματος Στ. Μπένος είχε υποσχεθεί ότι «με χαρά θα παρέμβουν, αν αυτό ζητηθεί από τους τοπικούς φορείς».. φορείς…

Μάλιστα τότε είχε προταθεί συνάντηση για κοινό συντονισμό ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να διαμορφώσουν  σχέδιο καθαρισμού και ανάδειξής του Αρχαιολογικού χώρου…

Ακολούθησαν καθαρισμοί του Καβειρίου από τον Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Θηβών και ακολούθησε η έκδοση του πρώτου Ημερολογίου με τους Αρχαιολογικούς θησαυρούς της Θήβας, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στις 12-12-2012, κατά την διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε και η είδηση  για την τύχη του Καβειρίου, ότι ετοιμάστηκε δηλαδή, η προγραμματική σύμβαση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γίνει ερευνητική δουλειά , αλλά και οι μελέτες του μνημείου,  για το επόμενο ΕΣΠΑ, με τον Αντπεριφερειάρχη Γ. Μουλκιώτη να ενημερώνει ότι «Το Περιφερειακό συμβούλιο  αποφάσισε και ενέταξε στο πρόγραμμα δημοσίων  επενδύσεων 2012  μελέτη προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, προγραμματική σύμβαση  για το θέατρο Καβίρειο» και τον Δήμαρχο Θηβαίων Σπ. Νικολάου, ο οποίος επίσης δήλωσε στο πλευρό όλων των φορέων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας!

Λίγο αργότερα άνοιξε και ο κουμπαράς του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για το Καβίρειο, που μπορεί να μη  γέμισε, ωστόσο απέδωσε καρπούς αρκετούς για να γίνει η αρχή, όπως κι έγινε!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

140 εκατ. ευρώ γιο την εγκατάσταση νέων αγροτών στην ελληνική γη


Στην ύπαιθρο είναι το μέλλον



Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης θα διατεθούν συνολικά 140.000.000 ευρώ σε νέους αγρότες. Στόχος είναι η παροχή κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική εγκατάσταση νέων γεωργών στην ελληνική ύπαιθρο.


Όπως προβλέπεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 3255) η προκήρυξη για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, τα περισσότερα χρήματα θα διατεθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (32.400.000 ευρώ), στην Κρήτη (22.800.000 ευρώ), στη Δυτική Ελλάδα (15.500.000 ευρώ), στην Πελοπόννησο (14.700.000 ευρώ) και στη Θεσσαλία (13.600.000).

Οπως γράφει το ΒΗΜΑ στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί σε μία Περιφέρεια, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψηφίων νέων γεωργών κατά το συγκεκριμένο έτος της κατανομής, θα είναι δυνατή η μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού σε άλλες Περιφέρειες, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης και φακέλους υποψηφιότητας από τις 18 Μαρτίου 2014 έως τις 16 Μαΐου 2014.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), οι οποίοι εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης.

Θα πρέπει παράλληλα ο δικαιούχος, να είναι 18 έως 40 ετών, να είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής ορεινής ή μειονεκτικής Δημοτικής ή τοπικής Κοινότητας και Οικισμού, ή άλλης Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

Επίσης, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να υποβάλλει Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών, με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων



Όσον αφορά το ζωικό και μελισσοκομικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσης πρέπει να είναι ιδιόκτητο και καταγεγραμμένο στα μητρώα και βιβλιάρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αντίθετα οι εκτάσεις μπορεί να είναι και νοικιασμένες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας


Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2008

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά πληρωμής των δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2008.
Συνολικά καταβάλλονται 3.647.705,23 εκ.  € σε 1.977 δικαιούχους των οποίων η κατανομή φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.
 
Τα εν λόγω ποσά αφορούν σε εκκρεμότητες διορθωτικών ενεργειών και ενστάσεων. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τα ποσά πληρωμής που τους καταβλήθηκαν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (http://www.opekepe.gr/sdip.asp ).
 
Νομός
Πλήθος
Ποσό
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
98
219.384,30
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
19
26.135,19
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
29
34.008,11
ΑΡΤΑΣ
22
31.990,30
ΑΤΤΙΚΗΣ
10
10.513,52
ΑΧΑΪΑΣ
107
205.344,46
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
33
30.853,10
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
16
30.660,95
ΔΡΑΜΑΣ
35
61.128,70
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
44
68.925,54
ΕΒΡΟΥ
15
29.285,12
ΕΥΒΟΙΑΣ
81
142.902,68
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
29
74.445,26
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
10
16.366,04
ΗΛΕΙΑΣ
25
24.417,25
ΗΜΑΘΙΑΣ
4
1.003,40
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
18
34.045,85
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
23
57.258,78
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
63
128.693,08
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
28
69.493,00
ΚΑΒΑΛΑΣ
58
154.052,67
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
14
19.757,50
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
17
19.217,00
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2
4.524,50
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
57
77.892,43
ΚΙΛΚΙΣ
32
70.737,80
ΚΟΖΑΝΗΣ
21
42.414,90
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
34
52.608,50
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
51
101.960,07
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
20
15.311,61
ΛΑΡΙΣΗΣ
52
148.780,55
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
11
21.421,30
ΛΕΣΒΟΥ
140
110.977,80
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
4
2.100,80
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
24
49.353,15
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
25
27.897,80
ΞΑΝΘΗΣ
15
31.732,36
ΠΕΛΛΗΣ
68
96.888,96
ΠΙΕΡΙΑΣ
19
38.032,85
ΠΡΕΒΕΖΗΣ
22
68.784,94
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
246
578.489,15
ΡΟΔΟΠΗΣ
25
68.857,78
ΣΑΜΟΥ
24
31.287,81
ΣΕΡΡΩΝ
79
136.157,78
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
18
43.031,65
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
58
87.208,10
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
23
50.959,10
ΦΩΚΙΔΑΣ
40
76.585,15
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
18
41.726,95
ΧΑΝΙΩΝ
38
65.025,34
ΧΙΟΥ
13
17.074,30
Γενικό άθροισμα
1977
3.647.705,23
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Καραμπόλα οχημάτων έστειλε ένα άτομο στο νοσοκομείο!




Το περιστατικό έγινε στην παλαιά εθνική Αθήνα-Λιβαδειά.

Ένα όχημα που οδηγούσε ένας 60χρονος και είχε κατεύθυνση προς Λιβαδειά, κάτω από άγνωστες συνθήκες τράκαρε με όχημα στο αντίθετο ρεύμα που οδηγούσε ένας 45χρονος. Η τρελή πορεία του οχήματος συνεχίστηκε μιας και έπεσε και σε τρίτο ιχ!

Η κίνηση στο σημείο διακόπηκε για λίγο, ενώ τραυματίστηκε ο 45χρονος άντρας. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του και σύντομα θα πάρει εξιτήριο.
viotianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον Ερυθρό Σταυρό Λιβαδειάς


Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς σας εύχεται ολόχυψα Καλές Γιορτές και το νέο έτος να είναι γεμάτο με υγεία, χαρά, ευτυχία και αισιοδοξία.

Για το Δ.Σ




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

                                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ            ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων

Δεν θα γίνονται κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ - Προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα - Έγιναν 44 έλεγχοι ως τώρα στη λίστα Λαγκάρντ
Άμεσα αποτελέσματα από τη διερεύνηση κάθε είδους λίστας με φοροφυγάδες, όπως για τη λίστα Λαγκάρντ, Λουξεμβρούργου κλπ, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο πρωθυπουργός.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κύριος Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή για άμεση επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011 με σκοπό, όπως ανέφεραν αρμόδιοι παράγοντες,  να κάνει «σημαία» της η κυβέρνηση την μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι μέσα σε περίπου 1 μήνα αυξήθηκαν τα πρόσωπα της Λίστας Λαγκάρντ στα οποί ασκήθηκε προληπτικός έλεγχος, από μόλις 2 σε 44. Αν και δεν έχουν προκύψει άμεσα αποτελέσματα, φαίνεται έτσι πλέον ότι ο μηχανισμός που στήθηκε για το σκοπό αυτό λειτουργεί, αλλά αναμένεται να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι έλεγχοι τις επόμενες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2014.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν, ακόμη, τα εξής:

-Αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ

-Προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα από τη στιγμή που θα εκδοθεί η εντολή. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα μπαίνει ο μισθός στον λογαριασμό, καμία κατάσχεση δεν θα γίνεται αν δεν περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, ακόμα και αν το τρέχον υπόλοιπο ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

-Με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.  Η ρύθμιση αφορά και μη μισθωτούς, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες κλπ.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας εν όψει έλευσης της Τρόικας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες τα κάλαντα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων, καθώς από το μεσημέρι και μετά η ΕΜΥ προβλέπει βροχές, αρχικά στα νοτιοδυτικά και εν συνεχεία ανατολικότερα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους και κατιγίδες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοι 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφορ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα νότια, οι όποιες βαθμιαια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά το βράδυ.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα νότια θα σημειωθούν βροχές, οι όποιες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Ανεμοι: μεταβλητοι 3 με 4 και στα ανατολικά και νοτια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαια και στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες στα δυτικά οι όποιες το βράδυ πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαια θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφορ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νοτια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοι ασθενείς.

Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ