Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Βράβευσε τους φοιτητές του ο Δήμος Αλιάρτου

 Με το αίσθημα της ικανοποίησης διάχυτο από  όλες τις μεριές για τον στόχο που εκπληρώθηκε αλλά και με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο,συνεχίστηκε  για 3η συνεχόμενη Χρονιά η βράβευση των πρωτοετών φοιτητών του Δήμου Αλιάρτου.Η εκδήλωση αυτή καθιερώθηκε από την Νέα Δημοτική Αρχή το 2011 και αποσκοπεί στην επιβράβευση της μακροχρόνιας προσπάθειας που καταλήγει σε θετικό αποτέλεσμα
 Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Αλιάρτου έγινε, To   Σάββατο  28-12-2013, η ετήσια βράβευση των μαθητών που αποφοίτησαν από τα Σχολεία του Δήμου και εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το σχολικό έτος 2012-13.
Επίσης έγινε  και η ετήσια τιμητική βράβευση εκπαιδευτικών που αποχώρησαν από την υπηρεσία ή συμβάλλουν με την δράση τους στην πρόοδο του Τόπου.
Τιμώμενοι εκπαιδευτικοί στην φετινή εκδήλωση ήταν οι:
1.    Dr Νικόλαος Κόλλιας. Πρόεδρος της εταιρείας Βοιωτικών μελετών, Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής UNESKO, ιδρυτής της Βιβλιοθήκης Λεονταρίου του Δήμου μας, Συνιδρυτής του «Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου.
2.    Παπαδημητρίου Σπυρίδων. Μαθηματικός στο Λύκειο Αλιάρτου
3.    Μαντζιούρας Ηλίας.  τ. Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλίαρτου
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αλιάρτου κος Ντασιώτης Γεώργιος ,αναφέρθηκε στον δύσκολο κοινό αγώνα όλων, μαθητών ,γονέων και εκπαιδευτικών καθώς και στον κοινωνικό ρόλο του σχολείου.
Οι επιτυχόντες παρέλαβαν τιμητικό έπαινο, ενώ οι τιμηθέντες εκπαιδευτικοί τιμητική πλακέτα.



 











OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Τον σκότωσε κυνηγός ενώ περπατούσε στο βουνό. Ακόμη τον αναζητούν...




Το τραγικό δυστύχημα νωρίς το απόγευμα στην περιοχή της Υπάτης.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε από το όπλο κυνηγού και η σωρός του έπεσε σε χαράδρα 150 περίπου μέτρων.

Οι νεώτερες πληροφορίες του startv.gr αναφέρουν πως ο άτυχος νεαρής ηλικίας άνδρας, είχε ανέβει στο βουνό για να περπατήσει, βρέθηκε όμως απέναντι από τον κυνηγό που τον πέρασε για θήραμα και τον πυροβόλησε.

Ο άνθρωπος που πυροβόλησε και κατάγεται από τις Κομποτάδες βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ίδιος συντετριμμένος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.


Αυτή την ώρα πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ μαζί με ντόπιους που γνωρίζουν τα κατατόπια κατεβαίνουν τον γκρεμό για να φτάσουν στην σωρό του άνδρα.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θοδωρής Πρεβεζάνος: O αστυνομικός που αυτοκτόνησε όταν παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα

Φανατικός δύτης, αψεγάδιαστος αστυνομικός, ένας άνθρωπος «της παρέας», που έφυγε άδικα. Συνάδελφοι και φίλοι του 28χρονου Ειδικού φρουρού και εκπαιδευτή δύτη Θοδωρή Πρεβεζάνου αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την απώλειά του. Το κακό παραμόνευε την περασμένη Κυριακή στο Χαλάνδρι.

Ο Θοδωρής παρέσυρε με τη μηχανή του μια ηλικιωμένη γυναίκα σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση. Μόλις αντίκρισε το άψυχο κορμί της, αποτραβήχτηκε, έβγαλε το περίστροφό του και έδωσε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας πίσω του δεκάδες αναπάντητα «γιατί».

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Θοδωρής έφυγε με τόσο τραγικό τρόπο», λέει στο Εθνος της Κυριακής ένας από τους πιο στενούς φίλους του, ο εκπαιδευτής δύτης Βασίλης Τράκος. «Ο Θοδωρής είχε πάθος με την κατάδυση. Σε βάθος αρκετών μέτρων έβρισκε γαλήνη και γινόταν παιδί. Του άρεσε να παίζει με τα μεγάλα ψάρια», θυμάται ο φίλος του. Οπως αναφέρει, ο Θοδωρής ήταν γενικός «έξω καρδιά. Παθιασμένος με τη θάλασσα, όπως και με τη μηχανή του, γυμναζόταν συστηματικά. Στον στρατό ήταν αλεξιπτωτιστής. Σκληραγωγημένος και πειθαρχημένος. Το ίδιο και στις καταδύσεις, ήταν πολύ προσεκτικός και σχολαστικός. Ο Θοδωρής ήταν φτιαγμένος για να σώζει ζωές και δεν άντεξε, βλέποντας έντρομος, πως άθελά του στέρησε μια ζωή. Κανένας δε συμφωνεί με το τέλος που έδωσε. Ηταν μέγα λάθος», λέει ο Βασίλης Τράκος.

Τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφό τους έχουν να πουν και οι αστυνομικοί που πρόλαβαν να τον γνωρίσουν, είτε στην ομάδα ΔΙΑΣ που υπηρέτησε για μεγάλο διάστημα είτε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου ως ειδικός φρουρός υπηρετούσε πρόσφατα. Το γεγονός ότι ο αδελφός του υπηρετεί ως υψηλόβαθμος αξιωματικός σε Α.Τ. Της βόρειας Αττικής, έκανε τους επικεφαλής του Σώματος να χειριστούν την υπόθεση με μεγάλη προσοχή και λεπτότητα. Μάλιστα σύμφωνα πληροφορίες του Εθνους αναφέρουν ότι η «ανάμειξη» της αστυνομίας ήταν απαραίτητη προκειμένου να ταφεί με θρησκευτική τελετή ο άτυχος 28χρονος

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόδειξη και... χιλιάρικο!

Έρχονται πρόστιμα-φωτιά για την μη έκδοση φορολογικών στοιχείων – Διαβάστε αναλυτικά τις χρηματικές ποινές για κάθε “λάθος” ή παράλειψη στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Με έναν πρωτοχρονιάτικο “μποναμά” 1.000 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν θα εκδίδουν καταστηματάρχες και επαγγελματίες καλωσορίζει το νέο έτος η Εφορία.

Η οποία δρομολογεί πρόστιμα - φωτιά από το νέο έτος με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Παράλληλα προβλέπονται ανάλογα πρόστιμα και για μια σειρά άλλων παραβάσεων, όπως η υποβολή ανακριβούς φορολογικής δήλωσης, μη έγκαιρης υποβολής δήλωσης και έκδοσης εικονικών αποδείξεων και στοιχείων.

Αναλυτικότερα, τα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεκινούν από 10% και φθάνουν έως και το 30%, για μη έκδοση αποδείξεων το πρόστιμο ξεκινά από τα 1.000 ευρώ, ενώ όσοι δεν αποδίδουν εμπρόθεσμα παρακρατούμενους φόρους θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο ίσο με το ποσό του φόρου που δεν αποδόθηκε.

Για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, μετά τις τελευταίες αλλαγές, η φορολογική νομοθεσία ορίζει ότι αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός έξι μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, θα υπολογίζεται επ' αυτού πρόστιμο ίσο με ποσοστό 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε 20% του φόρου. Μετά την πάροδο δύο ετών ανέρχεται στο 30% του φόρου. Τα πρόστιμα αυτά μάλιστα θα επιβάλλονται και στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης!

Πρόστιμα-φωτιά προβλέπονται και για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης και πιο συγκεκριμένα το πρόστιμο θα φτάνει στο 10% του φόρου που θα αναλογούσε στην περίπτωση αληθούς δήλωσης, ενώ ειδικά για την περίπτωση που τα ανακριβή στοιχεία αποσκοπούν στην απόκρυψη διπλάσιων εσόδων από τα τελικώς δηλωθέντα, το πρόστιμο θα φτάνει στο 100% του ποσού της διαφοράς!

Στις περιπτώσεις μη υποβολής δήλωσης το πρόστιμο θα είναι ίσο με το ποσό του φόρου που αναλογεί στη μη υποβληθείσα δήλωση.

Για τις περιπτώσεις έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 500 ευρώ ανά στοιχείο (απόδειξη ή τιμολόγιο) με ανώτατο ύψος τα 50.000 ευρώ ανά φορολογικό έτος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τραγωδία που κρύβεται πίσω από αυτή τη selfie



Οι τέσσερις φίλοι ποζάρουν χαμογελαστοί για μία selfie φωτογραφία!
Δε γνωρίζουν πως πίσω τους είναι ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά με στόχο τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Λιβάνου...


Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 16χρονο Μοχάμεντ Σάαρ ο οποίος τράβηξε αυτή τη selfie φωτογραφία.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το πρωί της Παρασκευής δευτερόλεπτα πριν εκραγεί η βόμβα που είχε στόχο τον πρωην υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Οι τέσσερις νεαροί, ανάμεσά τους και ο 16χρονος Μοχάμεντ Σάαρ, χωρίς να το γνωρίζουν βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα φαίνεται και στη φωτογραφία που τράβηξαν.


Τελικά όπως διαπιστώθηκε ο 16χρονος τραυματίστηκε βαριά κι έχασε τη ζωή του...



Μάλιστα απαθανατίστηκε από φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη την ώρα που οι διασώστες τον τοποθετούσαν σε φορείο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Βοιωτίας


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2014-15
Πρόεδρος
Πάγκαλος Ιωάννης
Αντιπρόεδρος
Δαμιανίδης Χρήστος
Γραμματέας
Χρήστου Χρήστος
Ταμίας
Κυπραίου Σταυρούλα
Οργαν. Γραμμ.
Χρυσαφόπουλος Κων/νος
Μέλος
Αλεξίου Χρήστος
Μέλος
Θειακούλης Παναγιώτης
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος
Καμπούρης Παναγιώτης
Γραμματέας
Παπακώστας Γεώργιος
Μέλος
Γκάτσος Αθανάσιος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε επιφυλακή για το κύμα της εποχικής γρίπης

Τι συστήνουν οι ειδικοί - Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου η περίοδος έξαρσης της γρίπης
Προ των πυλών βρίσκεται η εποχική γρίπη. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς αναμένεται το (σύνηθες) επιδημικό κύμα της εποχικής γρίπης από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου, οι επισκέψεις σε γιατρούς για γριπώδη συνδρομή είναι αυξημένες, ωστόσο η γενική εικόνα για τη δραστηριότητα της γρίπης είναι ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009,  έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, γεγονός που τους επιτρέπει να κάνουν μια πρώτη χαρτογράφηση της νόσου.

Γνωρίζουν, για παράδειγμα, ότι το επιδημικό κύμα συμβαίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου και ότι η δραστηριότητα της γρίπης κορυφώνεται μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Κοκτέιλ ιών και σταθερή κυκλοφορία της γρίπης

Οι ειδικοί γνωρίζουν επίσης πλέον ότι κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα  στελέχη γρίπης, δηλαδή  Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β, τα οποία εμπεριέχονται και στα διαθέσιμα αντιγριπικά εμβόλια.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξέρουν ότι οφείλονται κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1).

Ωστόσο, είναι επιφυλακτικοί στις εκτιμήσεις και τις προγνώσεις τους για την εφετινή περίοδο της γρίπης, «δεδομένου ότι κατά την περσινή περίοδο 2012-2013, δεν καταγράφηκε το σύνηθες επιδημικό κύμα, αλλά μία σταθερή μέτρια δραστηριότητα καθόλη τη διάρκεια της επιδημικής περιόδου».

Εκτιμάται πάντως ότι ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης με ανάγκη νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όπου είχαν καταγραφεί 113 σοβαρά περιστατικά, εκ των οποίων τα 49 θανατηφόρα.

Εμβολιασμός και αντιικά φάρμακα

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι οι ευπαθείς ομάδες, όπως χρόνιοι ασθενείς, ανοσοκατεσταλμένοι, ηλικιωμένοι κα πρέπει να υποβληθούν στον εμβολιασμό με το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο.

Επιπλέον, συστήνει στους ειδικούς κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης να χορηγούν εγκαίρως αντιικα φάρμακα σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός την τελευταία Κυριακή του χρόνου

Αρκετά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την τελευταία Κυριακή του χρόνου, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τις βροχές να υποχωρούν.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στην Ήπειρο.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στις βορειότερες περιοχές λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νοτιά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα ασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ