Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Θεατρική Ομάδα"Σχήμα" σας προσκαλεί στη κοπή της πίτας στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες φωτογραφίες: Ελιωσαν οι πάγοι στις Αλπεις αποκαλύπτοντας μούμιες στρατιωτών από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο



Ενα εκπληκτικό πλην όμως μακάβριο θέαμα αποκάλυψε το λιώσιμο των πάγων στις Ιταλικές Αλπεις, καθώς κάτω από τον πάγο βρέθηκαν διατηρημένες μούμιες από σορούς στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τις φωτογραφίες έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό Time το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά «Τον Μάιο του 1915, η Ιταλία αποφάσισε να μπει στον πόλεμο, στο πλευρό των Συμμάχων, ανοίγοντας μέτωπο στα βόρεια σύνορα της χώρας με το αυστριακό τάγμα των Kaiserschützen, που ανήκε στις Κεντρικές Δυνάμεις. Εκεί στις ιταλικές Άλπεις, σε ύψος 6.500 ποδιών, τα ιταλικά στρατεύματα πολέμησαν τους αντιπάλους τους, που υπερτερούσαν σε όπλα και υποδομές».

Τουλάχιστον οι στρατιώτες αυτοί βρήκαν ανάπαυση έστω και μετά από έναν αιώνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο οι συλληφθέντες για την απαγωγή του Μ. Καραμολέγκου



Ένας ακόμα από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, συνελήφθη νωρίτερα στο Μαρκόπουλο ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου, που κατάφερε να διαφύγει.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμολέγκος παρουσιάστηκε στις...4.30 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας, μαζί με τον έναν από τους απαγωγείς, τον οποίο έπεισε να παραδοθεί, με το αιτιολογικό ότι η Αστυνομία ήταν βέβαιο ότι τους είχε εντοπίσει μέσω του κινητού τηλεφώνου και η σύλληψή τους ήταν θέμα χρόνου.

Ο δράστης που παραδόθηκε μαζί με τον επιχειρηματία, είναι Μολδαβός, 37 ετών, κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας και παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου, που είχε στην κατοχή του, καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας απήχθη χτες το βράδυ, γύρω στις 23.00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Πεντέλη, από το εργοστάσιο.
Ο κ. Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει φεύγοντας από το εργοστάσιο στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Στην περιοχή του Γέρακα προσέγγισαν το αυτοκίνητο του δύο δίκυκλα, στα οποία πιθανότατα επέβαιναν τρία άτομα (σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα) και οι δράστες τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν.

Ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντιστάθηκε, γιατί αργότερα βρέθηκαν στο σημείο σπασμένα τα γυαλιά του.

Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας στο σημείο, ένα από τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν.
Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την σκηνή της απαγωγής, ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή άρχισαν αναζητήσεις, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος είχε βγει να ψάξει τον πατέρα του, στην διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι τους στην Πεντέλη, επειδή είχε αργήσει πολύ και ανησύχησαν.

Έτσι διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο πράγματι για απαγωγή και ενημερώθηκε η Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και είχε συνεχώς επαφή με την οικογένεια.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.

Συγκεκριμένα, από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα προς την πλευρά του Κουβαρά.

Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα και αποκλείστηκαν, με ισχυρές δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Το πρωί, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό (δύο εκατομμύρια ευρώ αναφέρουν οι πληροφορίες) και θα τον ενημέρωνε τι θα το έκαναν.

Το απόγευμα όμως, ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον Μολδαβό που τον φρουρούσε ότι δεν θα γλύτωνε την σύλληψη και αυτός, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

Ο 37χρονος Μολδαβός και ο επιχειρηματίας αυτή την ώρα βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής, όπου δίνουν κατάθεση, ενώ εκεί οδηγήθηκε και ο δεύτερος δράστης, που συνελήφθη λίγη ώρα πριν.

Ο συλληφθείς επέβαινε σε ταξί που δεν ήταν μισθωμένο, μαζί με τον τρίτο που αναζητείται.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν πληροφορία ότι οι απαγωγείς κινούνταν με ταξί και μάλιστα είχαν και τον αριθμό κυκλοφορίας, γι' αυτό έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο όχημα, όπου συνέλαβαν τον έναν από τους επιβάτες, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει μέσα στα χωράφια.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες από την Ασφάλεια, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαφνικός θάνατος στο Δημόσιο-Λουκέτο στον Οργανισμό Κωπαίδας

Την κατάργηση 21 φορέων του Δημοσίου, που δεν κρίνονται απαραίτητοι, προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η κατάργηση των φορέων επηρεάζει περίπου 250 υπαλλήλους, απ' τους οποίους κάποιοι απολύονται, κάποιοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και κάποιοι μετακινούνται σε άλλη θέση.

Σημειώνεται ότι οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατάργηση δώδεκα φορέων των οποίων η αποστολή και ο ρόλος μπορεί πλέον να ασκηθεί από κάποια υφιστάμενη δομή, τεσσάρων νομικών προσώπων, χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων τους, καθότι πρόκειται για φορείς που ενώ προβλέφθηκε νομοθετικά η σύστασή τους, εντούτοις ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν επιχειρησιακά, και τριών κλαδικών ερευνητικών κέντρων που λειτουργούν ως δημόσιες υπηρεσίες, συγχωνευόμενων σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο. Τέλος, δύο νομικά πρόσωπα και μία αυτοτελής δημόσια υπηρεσία καταργούνται και συγχωνεύονται σε ένα νέο νομικό πρόσωπο.

Ειδικότερα, καταργούνται ως αυτοτελή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου:

Η «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.)», ενώ προσδιορίζονται ρητώς και οι υπηρεσίες/φορείς που αναλαμβάνουν πλέον την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη μέριμνα για τη μεταβίβαση σε συναφείς υπηρεσίες/φορείς, πέραν της αρμοδιότητας είσπραξης των διοδίων τελών στους σταθμούς των Μαλγάρων και του Ακτίου και του συνόλου των λοιπών αρμοδιοτήτων και εξουσιών που κατά διαστήματα εκχωρήθηκαν στην ΤΕΟ Α.Ε. Μέρος των παραπάνω αρμοδιοτήτων μεταβιβάζονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, μαζί με την αποκλειστική χρήση και διαχείριση κάθε στοιχείου της κινητής περιουσίας της εταιρίας.

Η «Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)» και ορίζεται ότι οι αρμοδιότητές της θα ασκούνται εφεξής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και ειδικότερα από Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών. Το αντικείμενο της παραπάνω οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, όπως αυτό καταγράφηκε κατά την αξιολόγηση των δομών του ΥΠΕΚΑ, παρουσιάζει συνάφεια, επικαλύψεις και ευκαιρίες για συνέργειες με το αντικείμενο και τις δράσεις της ΕΑΧΑ ΑΕ. Τα έργα και οι δράσεις της εταιρίας θα ενταχθούν στον συνολικό στρατηγικό και επιτελικό σχεδιασμό του Υπουργείου με άμεσα οφέλη και συνέργειες.

Το «Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)» και ορίζεται ότι οι αρμοδιότητες του θα ασκούνται εφεξής κάποιες από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και οι λοιπές από τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), καθώς τόσο το ΥΕΚΑΠ όσο και ο ΟΑΕΔ διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τα απαιτούμενα θεσμικά εργαλεία.

Το «Εθνικό Κέντρο Βιβλίου» (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και ορίζεται ότι οι αρμοδιότητες του θα ασκούνται εφεξής από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το οποίο κρίθηκε, λόγω συνάφειας αντικειμένου, ως ο πλέον αρμόδιος φορέας για τη συνέχιση άσκησης των αρμοδιοτήτων του καταργούμενου νομικού προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτει και σημαντική δημοσιονομική εξοικονόμηση και αποφεύγεται η διασπορά διαθέσιμων δυνάμεων και ο κατακερματισμός ομοειδών αρμοδιοτήτων προαγωγής του πολιτισμού σε πλείονες φορείς.

Δύο Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τα οποία εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και το Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών. Τα δύο Ινστιτούτα από καιρού στερούνται παντελώς οικονομικών πόρων - δεν λαμβάνουν καμίας μορφής επιχορήγηση ούτε έχουν ίδια έσοδα - και προσωπικού, βαρύνονται δε με υψηλό ετήσιο κόστος λειτουργίας και ως αποτελούντα φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Προκειμένου να μη μείνουν αναξιοποίητοι η βιβλιοθήκη τους και ο εξοπλισμός τους και να μπορέσουν, υπό άλλη νομική μορφή, τα δύο προς κατάργηση Ινστιτούτα να έχουν ερευνητική επιστημονική δραστηριότητα, προβλέπεται η μετατροπή τους σε Εργαστήρια εντεταγμένα στο νομικό πρόσωπο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δεν θα βαρύνονται παρά με ελάχιστες με δαπάνες λειτουργίας και δεν θα διαθέτουν ίδιο προϋπολογισμό.

Οι Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (ΟΡΣΑ και ΟΡΘΕ) και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων (ΟΡΣΙ), με παράλληλη πρόβλεψη ότι οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε αντιστοίχως συνιστώμενα Τμήματα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Επίσης, καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου:

Ο «Οργανισμός Κωπαΐδας» και μεταφέρονται οι αρμοδιότητές του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την οποία και εποπτευόταν μέχρι σήμερα.

Η «Κεντρική Αγορά Πατρών» και μεταφέρονται οι αρμοδιότητές της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου από την οποία και εποπτευόταν μέχρι σήμερα. Η ενέργεια αυτή παρέχει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη δυνατότητα, ασκώντας απευθείας τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες, να διασφαλίζει καλύτερο συντονισμό και έλεγχο επί των σχετικών λειτουργιών όπως π.χ. στη διακίνηση των προϊόντων χονδρικού εμπορίου.

Επίσης, καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: α. «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά», β. «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας» και γ. «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας» καθώς και η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογία Α.Ε.», χωρίς πρόβλεψη περί μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους, καθότι πρόκειται για φορείς που ενώ προβλέφθηκε νομοθετικά η σύστασή τους, εντούτοις ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν επιχειρησιακά.

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας παύουν να λειτουργούν ως αυτοτελή ερευνητικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων συγχωνευόμενα σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΦΑΕΤ), ο οποίος αποτελεί Υπηρεσία του Υπουργείου. Η εν λόγω ενέργεια κρίθηκε αναγκαία και σκόπιμη προς χάριν αφενός της εξοικονόμησης κονδυλίων και αφετέρου της ανάγκης εξορθολογισμού της οργάνωσης και της λειτουργίας των καταργούμενων υπηρεσιών με στόχο την μέγιστη ανάπτυξη και την αποδοτικότερη αξιοποίηση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας για την ενίσχυση της Εθνικής 'Αμυνας.

Τέλος το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), η αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.) και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Ταμείο Αεροπορικής 'Αμυνας (Τ.Α.Α.) καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και αυτοτελής δημόσια υπηρεσία αντίστοιχα, συγχωνευόμενα σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το οποίο συνιστάται με τον παρόντα νόμο, με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Ε.Τ.Ε.Α.), κατάργηση η οποία ειδικότερα συντελείται από τη θέση σε ισχύ του Κανονισμού Λειτουργίας του νέου Φορέα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Καραμολέγκος -Συνελήφθη ένας από τους δράστες

Αισιο τέλος είχε η υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνελήφθη ένας από τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο επιχειρηματίας και ο ένας δράστης εντοπίστηκαν με της βοήθεια της ΕΥΠ και των ΕΚΑΜ. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των συνεργών του απαγωγέα που είναι ακόμη δύο ή τρεις.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του βρίσκται στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας και θα δώσει κατάθεση τα επόμενα λεπτά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι απαγωγείς ζήτησαν ως λύτρα από την οικογένεια του επιχειρηματία το υπέρογκο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Πώς έγινε η απαγωγή

Σύμφωνα με πληροφορίες η απαγωγή του αρτοβιομήχανου έγινε το βράδυ της Τρίτης στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Οσας στο Κορωπί, μεταξύ 22.55 και 23.05, την ώρα που ο επιχειρηματίας επέστρεφε σπίτι του που βρίσκεται στην περιοχή της Πεντέλης.

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ήταν τέσσερις και κινήθηκαν ως εξής: Πλεύρισαν με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το ακινητοποίησαν και δύο από αυτούς μπήκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου αιφνιδιάζοντας τον επιχειρηματία.

Στην συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Καραμολέγκος

Λίγο πριν γίνει γνωστό ότι η απαγωγή έληξε και ότι ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε η εταιρεία Καραμολέγκος ΑΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα».

Λίγο πριν τις 17:00 ο ένοπλος απαγωγέας του επιχειρηματία Εμμανουήλ Καραμολέγκου παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας της Κερατέας. Πρόκειται για τον Ρουσλάν Τσιρχελάν Μολδαβό υπήκοο, 37 ετών.

Σύμφωνα με το vimaonline.gr ο 37χρονος Μολδαβός είχε και άλλους δύο συνεργούς. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας η Αστυνομία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον απαγωγέα, ο οποίος προφανώς φθάνοντας σε αδιέξοδο, προτίμησε να παραδοθεί μαζί με τον απαχθέντα επιχειρηματία στο τοπικό τμήμα της Ασφαλείας της Κερατέας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κλοιό εγκληματικότητας η Θήβα!



Τρέχει και δεν φτάνει η ΕΛ.ΑΣ…

Επιδρομή ΡΟΜΑ στην γέφυρα, στα σπίτια, στους δρόμους, στα χωριά…

Επιθέσεις ακόμα και στο κέντρο της πόλης…

Κωφεύει η πολιτεία, αδιαφορούν οι βουλευτές, υποφέρουν οι πολίτες, με μοναδική «προστασία» την ΕΛ.ΑΣ,   η οποία από την μια εξαρθρώνει τις σπείρες που δρούν στην γέφυρα και συλλαμβάνει τους άλλους που εφορμούν στις άλλες περιοχές και από την άλλη οι νόμοι του Ελληνικού κράτους, δίνουν  «άφεση» στους δράστες να βγαίνουν με άδεις και να χτυπούν ανελέητα …

Τα περιστατικά είναι ανησυχητικά, γιατί δεν έχουν να κάνουν με απλές κλοπές ή παρενοχλήσεις, αλλά με ξυλοδαρμούς  και φθορές περιουσιών…

Το 98 % των Αστυνομικών  ειδήσεων έχουν να κάνουν με την δράση ΡΟΜΑ στην περιοχή, με ειδική αναφορά, στις πολλαπλές συλλήψεις για τις ίδιες αιτίες ατόμων , ενώ οι πολίτες προσανατολίζονται σε νέες μεθόδους αντιμετώπισης των επιθέσεων…

Τα περιστατικά στην γέφυρα ξεκινούν από τις 5.30 το πρωϊ, όταν οι πολίτες οδεύουν για την δουλειά τους και δεν σταματούν παρά μόνο όταν η λεία είναι ικανοποιητική…

Η μέθοδος δράσης παραμένει η ίδια, με την τοποθέτηση μεγάλων ξύλων, που φέρουν καρφιά στην μέση του οδοστρώματος, προκειμένου τα οχήματα να σταματούν και να αρχίσει η έφοδος 10 και πλέον ατόμων, οι οποίοι με ξύλα που επίσης φέρουν καρφιά, επιτίθενται στους διερχομένους,  προκαλώντας ζημιές και αν οι οδηγοί αντιδράσουν, τότε εισπράττουν άγριους ξυλοδαρμούς ….

Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί τόσο στην ΕΛ.ΑΣ όσο και στην Δημοτική Αρχή, που παρά τις επανειλημμένες ενέργειες και οχλήσεις προς στα αρμόδια υπουργεία,  συνεχίζει να παρακολουθεί άπραγη τις εξελίξεις!viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήστεψε τράπεζα με πατερίτσα - καραμπίνα


Ένας 56χρονος μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Θεσσαλονίκη με κοντόκανη καραμπίνα προσαρμοσμένη σε... πατερίτσα.

Ο επίδοξος ληστής συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς κατηγορείται από την Αστυνομία για ένοπλη ληστεία και για απόπειρα ληστείας, σε αντίστοιχα υποκαταστήματα τραπεζών, της Alpha Bank και της Attica Bank, στα Διαβατά και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, παριστάνοντας τον ανάπηρο και με την απειλή καραμπίνας που είχε δέσει πάνω στην πατερίτσα, φέρεται ότι απέσπασε από το τραπεζικό υποκατάστημα των Διαβατών το ποσό των 12.600 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση αποχώρησε άπρακτος, καθώς το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος λειτουργούσε με χρονοκαθυστέρηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, αλλά και στο χώρο εργασίας του, μετά την ταυτοποίηση της ληστείας, βρέθηκε η πατερίτσα με την καραμπίνα και ένα ακόμα όπλο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "Σύλλογος Γυναικών Βαγίων 1982" κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΓΙΩΝ 1982" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 16.00 ΣΤΟ CAFE QUEEN, ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε βόλτες με κλεμμένο μηχανάκι στη Λιβαδειά

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Λιβαδειάς, για κλοπή δίκυκλου μοτοποδήλατου

Συνελήφθη, χθες (14-01-2014) το μεσημέρι επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θηβών – Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο τροχονομικών αστυνομικών ελέγχων, ο 27χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι στερούταν της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης .

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε αφαιρέσει το ανωτέρω μοτοποδήλατο, πρωινές ώρες της 30-12-2013, από περιοχή της Λιβαδειάς και ανήκει σε 28χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή του στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας .

Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απήχθη γνωστός επιχειρηματίας έξω από το σπίτι του στον Γέρακα Αττικής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία στην περιοχή του Γέρακα. Οι πληροφορίες μέχρι και αυτή την ώρα είναι συγκεχυμένες και κάνουν λόγο για απαγωγή. Το περιστατικό φέρεται να έγινε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Γέρακα κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες.

Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. εμφανίζονται πολύ διστακτικοί και τηρούν «σιγή ιχθύος», καθώς αφενός οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμα στην αρχή τους και αφετέρου γιατί εκφράζονται φόβοι ακόμα και για τη ζωή του επιχειρηματία.

Καλά ενημερωμένες πηγές,  ανέφεραν ότι οι απαγωγείς προσέγγισαν τον επιχειρηματία την ώρα που γυρνούσε σπίτι του.

«Ο απαχθείς μάλλον αντιστάθηκε διότι βρέθηκαν πεσμένα τα γυαλιά του και κηλίδες αίματος» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο απαχθείς είναι πιθανόν να βρέθηκε στο στόχαστρο των δραστών λόγω ενός ομολογιακού δανείου που φέρεται να είχε πάρει τις προηγούμενες ημέρες. Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμό, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΟΜΠΙΤ: Η ΕΡΗΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ



Από Πέμπτη 16 Ιανουαρίου  έως Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ώρα έναρξης προβολής: 21:15

Εκτός Δευτέρας και Τρίτης


ΧΟΜΠΙΤ: Η ΕΡΗΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΙΣΤΗ



Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία:    ΠΙΤΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ
Σενάριο:    ΦΡΑΝ ΓΟΥΟΛΣ, ΦΙΛΙΠΠΑ ΜΠΟΓΙΕΝΣ
Ηθοποιοί:    ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ ,ΕΛΑΙΤΖΑ ΓΟΥΝΤ , ΙΑΝ ΜΑΚ ΚΕΛΕΝ ,  ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΙ, ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΠΛΟΥΜ,   ΧΙΟΥΓΚΟ ΓΟΥΙΒΙΝΓΚ , ΜΑΡΤΙΝ ΦΡΙΜΑΝ , ΑΝΤΙ ΣΕΡΚΙΣ , ΕΒΑΝΤΖΕΛΙΝ ΛΙΛΙ , ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΚΑΜΠΕΡΜΠΑΤΣ , ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΑΡΜΙΤΑΖ , ΕΙΝΤΑΝ ΤΕΡΝΕΡ
Διάρκεια:    161 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής:    2013
Είδος ταινίας:    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής:    ΗΠΑ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας:    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12

Περίληψη
Στην ταινία «Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή», ξαναβρίσκουμε τον Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν) ο οποίος μαζί με τον Γκάνταλφ (Ίαν ΜακΚέλεν) και δεκατρείς νάνους, με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπι (Ρίτσαρντ Άρμιταζ), συνεχίζουν το ταξίδι τους για να ανακτήσουν το χαμένο βασίλειο του Έρεμπορ. Έχοντας καταφέρει να επιβιώσουν από το ξεκίνημα κιόλας του αναπάντεχου ταξιδιού τους, οι ήρωες κινούνται Ανατολικά έχοντας να αντιμετωπίσουν στην πορεία τους τον Μπέορν (Beorn), με την τρομακτική ικανότητα να αλλάζει δέρμα, αλλά και γιγαντιαίες θανατηφόρες αράχνες. Όταν θα φτάσουν τελικά στο Μοναχικό Βουνό (Lonely Mountain) θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη…








Διαβάστε Περισσότερα »

Πλαστές πινακίδες "αλά Λιάπη" από διευθυντή σχολείου στη Βοιωτία.




Να λοιπόν που ο Μιχάλης Λιάπης δεν ήταν ο μόνος που κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες.
Είχε βρει μιμητές και μάλιστα από τα τέλη του 2012, στο Νομό Βοιωτίας.


Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μία παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας για παράνομη στάθμευση, έφερε στη Βοιωτία μία ακόμη αντίστοιχη περίπτωση παρανομίας.
Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, διευθυντής σχολείου (βεβαίως, βεβαίως) στο νομό, είχε παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του πολυτελούς τετρακίνητου που διέθετε, από τις 28 Δεκεμβρίου του 2012 αλλά συνέχιζε να κυκλοφορεί ανενόχλητος με πλαστές πινακίδες.
Όπως όλα δείχνουν οι αποκαλύψεις γύρω από το όνομα του Μιχάλη Λιάπη, δεν πτόησαν τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος συνέχιζε να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους νόμους, τις αρχές και τους Έλληνες νομοταγείς πολίτες, και κυκλοφορούσε χωρίς φόβο στην πόλη που εργαζόταν και διέμενε.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η «κουτοπονηριά» του σταμάτησε όταν αστυνομικοί βεβαίωσαν παράνομη στάθμευση στο όχημα με τις πλαστές πινακίδες όπου και τελικά τις αφαίρεσαν.
Από τις έρευνες ωστόσο προέκυψε ότι οι τοποθετημένες πινακίδες ήταν πλαστές καθώς ο ιδιοκτήτης του εν λόγω οχήματος είχε αποσύρει τις πραγματικές ένα χρόνο πριν.
Ο διευθυντής συνελήφθη και αντιμετωπίζει την κατηγορία της πλαστογραφίας, της ψευδούς δήλωσης και της σωρείας τροχονομικών παραβάσεων.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άσθμα και εγκυμοσύνη

Δεβενέ Σωτηρία-Πνευμονολόγος
Το άσθμα είναι μια συνήθης κατάσταση που συνοδεύει την εγκυμοσύνη.Όπως το
άσθμα μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη, έτσι και η εγκυμοσύνη μπορεί να
επηρεάσει το άσθμα. Στη διάρκεια της κύησης, το 1/3 των γυναικών θα επιδεινώσουν
το άσθμα τους, το 1/3 θα παραμείνει σταθερό και το υπόλοιπο 1/3 θα παρουσιάσει
μικρή βελτίωση.
Η έγκυος γυναίκα πρέπει να καταλάβει ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να συνεχίσει
να λαμβάνει τη φαρμακευτική της αγωγή. Ο κίνδυνος επιπλοκών για την έγκυο και
το έμβρυο είναι πολύ μικρός, αν το άσθμα είναι καλώς ελεγχόμενο. Έρευνες έχουν
δείξει ότι όταν το άσθμα δεν ελέγχεται, μπορεί να εμφανιστούν δυσάρεστα συμβάντα
στην κύηση όπως πρόωρη διακοπή της κύησης, θάνατος εμβρύου, υπερτασικές
διαταραχές, διαβήτης κύησης.
Η θεραπεία δεν διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνη εκτός εγκυμοσύνης.Τα περισσότερα
φάρμακα, κυρίως τα εισπνεόμενα, είναι ασφαλή για την εγκυμοσύνη και δεν θα
πρέπει να διακόπτονται, διότι με τον έλεγχο του άσθματος, διασφαλίζεται η υγεία
του εμβρύου και της εγκύου.Επίσης είναι πολύ σημαντικό η έγκυος να παραμένει
ήρεμη κατά τη διάρκεια της κύησης, διότι το άγχος και το στρες μπορούν να
επηρεάσουν τη συμπτωματολογία του άσθματος.
Οι γενικές γραμμές αντιμετώπισης του άσθματος στην εγκυμοσύνη έχουν στόχους
τον έλεγχο της συμπτωματολογίας και νυχτερινών εκδηλώσεων, τη διατήρηση της
αναπνευστικής λειτουργίας όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσιολογικό, την πρόληψη
ασθματικών κρίσεων, την αποφυγή πιθανών παρενεργειών από τα φάρμακα αλλά και
παραγόντων που προκαλούν έξαρση του άσθματος και τέλος τη σωστή χρήση των
φαρμάκων.
Νεογνά γυναικών με ελεγχόμενο άσθμα,γεννήθηκαν το ίδιο υγιή με τα παιδιά
γυναικών χωρίς άσθμα.
Ο θηλασμός είναι ασφαλής και μάλιστα μέσω αυτού οι γυναίκες μπορούν να
εμποδίσουν σε καποιο βαθμό την ανάπτυξη άσθματος και αλλεργιών στο παιδί.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν γενικά το άσθμα αλλά και το άσθμα
στην εγκυμοσύνη,μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.myastma.gr.

Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος  Γιωργαντά 25-2ος όροφος Λιβαδειά.Τηλ.6947321102-2261301142
Διαβάστε Περισσότερα »

Όπλα, ναρκωτικά και κλεμμένα οχήματα σε καταυλισμούς ROMA στη Στερεά-φωτο

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σε περιοχές με καταυλισμούς ROMA και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ελέγχθηκαν πάνω από(1.000) άτομα, προσήχθησαν (130) άτομα και συνελήφθησαν (26) άτομα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (639) οχήματα και βεβαιώθηκαν (274) παραβάσεις

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν στον καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών, δύο ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, κυνηγετικό όπλο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, λαθραία πακέτα τσιγάρων, αδασμολόγητος καπνός, δύο κλεμμένα οχήματα κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (15-01-2014), από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, σε περιοχές με καταυλισμούς ROMA και σε άλλες περιοχές, σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (1.120) άτομα, εκ των οποίων (951) ημεδαποί και (169) αλλοδαποί, καθώς και (639) οχήματα.

Προσήχθησαν : (130) άτομα, εκ των οποίων (96) ημεδαποί και (34) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (26) άτομα εκ των οποίων (18) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    Δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί ROMA , για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβίαση περιοριστικών όρων. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάστηκαν συνολικά (6) περιπτώσεις κλοπών (εκ των οποίων τρεις κλοπές τσαντών από αυτοκίνητα, δύο κλοπές τσαντών από διερχόμενους πολίτες και μία κλοπή κοσμήματος).
    Ένας (1) ημεδαπός ROMA , για αρπαγή ανηλίκου, παράβαση του νόμου για τα όπλα, απειλή, εξύβριση και απλή σωματική βλάβη.
    Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.
    Ένας (1) ημεδαπός , για παράβαση του νόμου για τα όπλα.
    Μία (1) ημεδαπή ROMA , σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
    Έξι (6) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους.
    Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) ημεδαπός ROMA , για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
    Τρεις (3) ημεδαποί ROMA , για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Δύο (2) αλλοδαποί, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση υγειονομικής διάταξης.
    Ένας (1) ημεδαπός ROMA , για λιποταξία.
    Ένας (1) ημεδαπός , για παράνομη κατοχή πομποδέκτη.

Κατασχέθηκαν :

    Ένα πιστόλι διαμετρήματος 6,35 cal , με τη γεμιστήρα του και ένα φυσίγγιο.

    Δύο πιστόλια ( replica ) με τις γεμιστήρες τους.
    Ένα κυνηγετικό όπλο
    Ένα όπλο φλόμπερ.
    Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (79) γραμμαρίων και (5) ναρκωτικά δισκία.
    (220) λαθραία πακέτα τσιγάρων.
    Αδασμολόγητος καπνός, βάρους (250) γραμμαρίων.
    Το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

    Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί τον περασμένο Αύγουστο από την Λαμία και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούλιο από περιοχή της Καλλιθέας Αττικής. Για την δεύτερη περίπτωση σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ημεδαπού από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πραγματοποιήθηκαν: είκοσι επτά (27) έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (274) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    Διακόσιες πενήντα τρεις (253) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    Τρεις (3) παραβάσεις τον νόμου περί όπλων.
    Έξι (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    Δύο (2) παραβάσεις για παρεμπόριο.
    Μία (1) παράβαση περί Υγειονομικού Κανονισμού.
    Επτά (7) λοιπές παραβάσεις

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια ουσιαστικών - συστηματικών ελέγχων και ερευνών, με σκοπό την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
 




Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν τα δεδομένα στις συναλλαγές πολιτών - εφορίας


Ταυτόχρονα με την οριστικοποίηση υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης, το ποσό φόρου που θα προκύπτει θα βεβαιώνεται άμεσα στον φορολογούμενο - Με «ταυτότητα οφειλής» θα μπορεί άμεσα να πληρώνει το ποσό είτε με δόσεις, είτε ολικά
Να…ξεχάσουν όσα ήξεραν για τον τρόπο εκκαθάρισης και πληρωμής των φόρων και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ζητά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών από τους πολίτες. Προς αποφυγή λαθών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Αγαπητέ Φορολογούμενε,
Από την 01/01/2014 και εφεξής, έχουν τεθεί σε ισχύ οι διατάξεις του Ν.4174/2013 (ΦΕΚ 170Α'/26-07-2013). Η πιο σημαντική αλλαγή που επιφέρει ο Νόμος και επηρεάζει άμεσα τη συναλλαγή του πολίτη με τη Φορολογική Διοίκηση είναι το γεγονός ότι από 01/01/2014 αποσυνδέεται η υποβολή της δήλωσης από την καταβολή του φόρου (ολικά ή σε δόσεις όπου προβλέπεται), δεδομένου της παρ. 1 του άρθρου 31 που αναφέρει, ότι: «άμεσος προσδιορισμός φόρου είναι ο προσδιορισμός φόρου που προκύπτει χωρίς περαιτέρω ενέργεια ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την οριστικοποίηση υποβολής οποιασδήποτε δήλωσης (εκτελεστός τίτλος), το ποσό φόρου που προκύπτει βεβαιώνεται άμεσα στον φορολογούμενο.

Με την οριστικοποίηση της υποβολής της δήλωσης εκδίδεται το σημείωμα για την πληρωμή του φόρου στο οποίο περιέχεται ο αριθμός της «Ταυτότητας Οφειλής (Τ.Ο.)», στοιχείο απαραίτητο για να δοθεί η εντολή πληρωμής στην τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ. μέσω ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ.

Από τα παραπάνω πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με την υποβολή - οριστικοποίηση της δήλωσης - εφόσον είναι χρεωστική - βεβαιώνεται ο φόρος που προκύπτει από αυτή, χωρίς να προαπαιτείται η καταβολή του.



Επομένως, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εκ των υστέρων - μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης, ότι αυτή είναι λανθασμένη, δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσής της με την μη καταβολή του φόρου, αλλά ο φορολογούμενος οφείλει να προβεί εκ νέου σε υποβολή δήλωσης.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις υποβολής δηλώσεων για τις οποίες δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής και η πληρωμή τους γίνεται με την υποβολή. Η ταυτότητα οφειλής εκδίδεται με ημερομηνία λήξης της δόσης την τρέχουσα ημερομηνία. Στις περιπτώσεις αυτές, παρόλο που η υποβολή είναι εμπρόθεσμη, αν η καταβολή δε γίνει μέσα στα χρονικά πλαίσια λειτουργίας των εναλλακτικών δικτύων (όπως web-bαnking) τότε θεωρείται πως έχει καταβληθεί την επόμενη ημέρα και συντρέχει περίπτωση τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Προσοχή! Για δηλώσεις Φ.Π.Α., Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Παρακρατούμενων Φόρων, Ειδικών Φόρων και Τελών, που υποβάλλονται από 1.1.2014, η πληρωμή γίνεται μέσω Τ.Ο. (Βεβαιωμένες Οφειλές)».
Διαβάστε Περισσότερα »

O Γιάννης Ζουγανέλης έδιωξε τον Βαρβιτσιώτη και τον Ψαριανό από το μαγαζί που εμφανίζεται

Στην «Ακτή Πειραιώς», όπου εμφανίζεται ο Γιάννης και η Ελεονώρα Ζουγανέλη βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γρηγόρης Ψαριανός και ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Οι δύο πολιτικοί κάθισαν με τις παρέες τους σε διαφορετικά τραπέζια έτσι ώστε να απολαύσουν το πρόγραμμα.

Όταν ανέβηκε ο Γιάννης Ζουγανέλης στην πίστα, αντελήφθη την παρουσία του Γρηγόρη Ψαριανού είπε χαμογελώντας: «Αν υπάρχουν πολιτικοί, να αποχωρήσουν».

Το κοινό όπως ήταν αναμενόμενο ξέσπασε στα γέλια και ο Γιάννης Ζουγανέλης συμπλήρωσε: «Άντε, Γρηγόρη, φύγε να πας στον φίλο σου τον Κουβέλη».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, που κατάλαβε το χιούμορ του ηθοποιού παρέμεινε στο μαγαζί, σε αντίθεση με τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη ο οποίος μάλλον ενοχλήθηκε από τα παραπάνω σχόλια και αποχώρησε, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 50.000 προσλήψεις το 2014


Στην ανάσχεση της ανεργίας που εκτοξεύτηκε στο 27,8%, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων θα επικεντρωθεί η κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ανακοινώσουν από κοινού τις κύριες δράσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή με στόχο τον περιορισμό της.

Όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στo Real.gr, αναμένεται η επέκταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για άλλους 50.000 ανέργους, ενώ θα επιδιώξει την εξασφάλιση κοινοτικών πόρων άνω των 2,4 δισ. ευρώ για την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ) για την περίοδο 2014-2020.
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας εξασφάλισε 340 εκατ. ευρώ για την έναρξη του εργασιακού τους βίου σε νέους μέχρι 24 ετών μέσω του προγράμματος, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee).

Ο ανεξέλεγκτος αριθμός των ανέργων λειτουργεί ως βραδυφλεγής «βόμβα» στα θεμέλια του κράτους, απειλώντας να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό του, αφού δεν υπάρχουν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία για να καταβληθούν τα απαιτούμενα ποσά των συντάξεων.

Την ίδια στιγμή, η τρόικα επιμένει στην περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, που οδηγήσει σε επιπλέον υστέρηση εσόδων περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Ενεργά Προγράμματα

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων υπό την κα Άννα Δαλλαπόρτα, υλοποιεί δράσεις μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ) για την περίοδο 2007-2013, συνολικού προϋπολογισμού 3.371.529.321 ευρώ και με συνολικό αριθμό ωφελούμενων 783.853 άτομα.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν ενεργές 16 δράσεις για 217.458 ωφελούμενους:

1. Τοπικά Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) για τη δημιουργία 22.000 θέσεων με την κινητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών φορέων του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

2. Υποστήριξη των επιχειρήσεων για την απασχόληση προσωπικού υψηλής επιστημονικής κατάρτισης για 311 ανέργους.

3. Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για 35.000 άνεργους νέους έως 29 ετών.

4. Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για 1.000 άνεργους νέους έως 29 ετών στον τομέα της Ναυτιλίας.

5. Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για 10.000 άνεργους νέους έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού.

6. Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του πολιτισμού για 1.600 νέους.

7. Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας 2.000 νέων μέχρι 35 ετών και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών με οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ.

8. Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τη δημιουργία 10.000 θέσεων απασχόλησης 5μηνης διάρκειας σε τοπικό επίπεδο, σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα.

9. Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης 1.500 ανέργων δημοσιογράφων. Επαγγελματική κατάρτιση 4.900 ανέργων στα ορυχεία – λατομεία. Επαγγελματική κατάρτιση 36.000 ανέργων σε χρήση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.

10. Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠ/ΕΚΟ) για 12.000 άνεργους ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

11. «Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» με τη δημιουργία 264 κοινωνικών δομών σε όλη τη χώρα, σε δήμους άνω των 60.000 κατοίκων.

12. Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ) μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για 7.713 άτομα.

13. Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων για 1.476 άτομα.

14. Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και
Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες για 3.151 άτομα.

15. Υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της Κοινωνικής οικονομίας ως εργαλεία αναχαίτισης της ανεργίας.

Μέσω του ΟΑΕΔ υλοποιείται το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης και η επιδότηση διάρκεια επιδότησης φτάνει τους 6 μήνες. Μέχρι αυτή τη στιγμή, στο πρόγραμμα έχουν υποβληθεί περίπου 400 αιτήσεις.

Επίσης, υλοποιείται το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην καινοτομία 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες και το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία καθορίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή, στο πρόγραμμα έχουν υποβληθεί περίπου 600 αιτήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

Με νομοθετική ρύθμιση καθιερώνονται η μηνιαία καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αντί για κάθε δίμηνο που ισχύει σήμερα, και η υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό για παράλληλη μισθωτή απασχόληση υπολειπόμενη των 25 ημερών ασφάλισης μηνιαίως.

Στο νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μεταφέρθηκαν οφειλές περίπου 270.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, προωθώντας και νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου (ή ΦΠΑ) με τις βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, δόθηκε παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015 στη διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους.
Επίσης, π​αρατείνεται από την 1η Μαρτίου 2014 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στα μέλη των οικογενειών τους να λαμβάνουν παροχές ασθένειας σε είδος. Προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης.

Όσον αφορά στους γιατρούς των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, θα υπάγονται πλέον σε ειδικό σώμα και όχι στον ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη για Χαραλάμπους στη Λιβαδειά


Την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του Λεβαδειακού πραγματοποίησε την Τρίτη ο Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα από τον σύλλογο της Λιβαδειάς.


Την πρώτη του γνωριμία είχε σήμερα με τους ανθρώπους του Λεβαδειακού ο Ηλίας Χαραλάμπους, καθώς πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Ο Κύπριος αμυντικός έχει αγωνιστεί και παλαιότερα στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έχει παίξει και στο εξωτερικό σε Καρσλούη και Βασλούι, ενώ τελευταία αγωνιζόταν στη Δόξα Κατωκοπιάς στην Κύπρο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

"Στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε σήμερα ο ποδοσφαιριστής Ηλίας Χαραλάμπους και έπειτα από συνάντηση που είχε με τον μεγαλομέτοχο κ. Ιωάννη Κομπότη υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ.

Ο Κύπριος αμυντικός έχει αγωνιστεί στην Ομόνοια Λευκωσίας, στον ΠΑΟΚ, στην Αλκή Λάρνακας, στην Καρλσρούη, στη Βασλούι, ενώ το προηγούμενο εξάμηνο έπαιξε στη Δόξα Κατωκοπιάς".

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Νίκος Καραγεργίου πραγματοποίησε δύο προπονήσεις. Στην πρωινή οι παίκτες έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ το απόγευμα το «βάρος» έπεεσε στην τακτική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριεύει ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο προβλέπονται για σήμερα.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πιθανόν ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά

τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιά που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες από το μεσημέρι ισχυρές στην Πελοπόννησο και από το απόγευμα πιθανώς στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι όποτε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ