Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δεν ισχύουν πλέον οι πινακίδες "ΔΟΚ"





Σοκ για τους εμπόρους αυτοκινήτων!


 Αλλάζει ριζικά ο τρόπος χρησιμοποίησης των πινακίδων «ΔΟΚ» από τις εμπορίες αυτοκινήτων καθώς το υπουργείο Οικονομικών παραπέμποντας σε ένα νόμο του 1953 που... υπογράφει ο Βασιλεύς Παύλος ξεκαθαρίζει πως οι συγκεκριμένες πινακίδες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία!

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι έμποροι αυτοκινήτων να μπορούν μόνο με πινακίδες «Μ» που εκδίδουν οι κατά τόπους εφορίες να κινούν τα χιλιάδες οχήματα που έχουν στις εκθέσεις τους με το ανάλογο τίμημα βέβαια που ορίζεται σε 4 ευρώ ημερησίως με ανώτατο όριο χρήσης 2 ημέρες κάθε μήνα συν το κόστος του ασφαλιστήριου συμβολαίου που κυμαίνεται σε περίπου 30 ευρώ.

Ειδικότερα το θέμα προέκυψε μετά από ερώτηση του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) προς το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη χρήση των πινακίδων «ΔΟΚ» που έχουν όλες οι εμπορίες αυτοκινήτων και τις χρησιμοποιούσαν στα αυτοκίνητα που είχαν στις εκθέσεις τους.

Ωστόσο η απάντηση του υπουργείου ανατρέπει όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα καθώς ξεκάθαρα τους ενημερώνει πως απαγορεύεται η χρήση πινακίδων «ΔΟΚ» σε ενάριθμα αυτοκίνητα (που έχουν πινακίδες κυκλοφορίας) αλλά έχουν κατατεθεί με την αιτιολογία της «Προσωρινής Ακινησίας».

Μάλιστα στην έγγραφη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών αναγράφεται χαρακτηριστικά πως: «Η χορήγηση της δοκιμαστικής άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων στις εν γένει επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων οχημάτων αφορά μεν στη δοκιμή αυτοκινήτων με σκοπό την πώληση αυτών, όχι όμως εναρίθμων, ευρισκομένων σε κατάσταση «φορολογικής ακινησίας», για τη δοκιμή των οποίων προβλέπεται ρητά η χορήγηση από τον προϊστάμενο της κατά περίπτωση αρμόδιας Δ.Ο.Υ., της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας «Μ» ισχύος μέχρι δύο συνεχόμενων ημερολογιακών ημερών το μήνα».

Μάλιστα στο έγγραφο απάντηση του υπουργείου Οικονομικών προς το ΣΕΕΑΕ μνομονεύεται και η διάταξη νόμου του 1953 που υπογράφει ο Βασιλεύς Παύλος (διάταξη 23 του νόμου 2367/1953) βάσει της οποίας οι κατασκευαστές, έμποροι και οι εν γένει αντιπρόσωποι πώλησης αυτοκινήτων οχημάτων δικαιούνται να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά για δοκιμή τα προς πώληση αυτοκίνητα αφού καταβάλλουν τα νόμιμα Ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας.

Περαιτέρω με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 22 του νόμου 2367/1953 περί ακινησίας, όπως ισχύουν, επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας με προσωρινή άδεια και μέχρι 2 ημέρες το μήνα. Οι περιπτώσεις αυτές είναι για τα ενάριθμα (με πινακίδες) αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία σύμφωνα και με την εγκύκλιο 1109354/1188/Τ.&Ε.Φ./ΠΟΛ1132/3-12-2003, η δοκιμή, η επισκευή ή η πώληση αυτών καθώς επίσης σύμφωνα με την ΠΟΛ 1050/15-3-2001 κεφάλαιο 4ο, η παράδοση του οχήματος στις εγκαταστάσεις της ΕΔΟΕ. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. Αφού καταβληθούν τα ανάλογα Τέλη Κυκλοφορίας, τα οποία σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 4 ευρώ ανά ημέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας. (άρθρο 35 ν.3986, ΦΕΚ 152Α')

Επίσης στην παράγραφο 3 περίπτωση δ, της εγκυκλίου ΠΟΛ 1132/3-12-2003 αναφέρεται ότι: «με την επιφύλαξη τυχόν άλλων διατάξεων αρμοδιότητας υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών η οδήγηση οχήματος, για το οποίο χορηγήθηκε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, επειδή από το νόμο (παρ. 7 άρθρο 22 του ν. 2367/1953) δε

ν γίνεται διάκριση, είναι δυνατή όχι μόνο από τον κύριο του οχήματος αλλά και από τρίτο πρόσωπο, με την προϋπόθεση βέβαια, ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί αποκλειστικά για τους λόγους τους οποίους εκδόθηκε η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας».

Χάος στις εμπορίες ΙΧ

Η «ακύρωση» των πινακίδων «ΔΟΚ» έχει αναστατώσει όλες τις εισαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε αυτές για την επίδειξη χιλιάδων ακινητοποιημένων οχημάτων που βρίσκονται στις εκθέσεις ενώ παράλληλα δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβίβαση σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σε προσωρινή ακινησία αν δεν προσκομιστεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και βέβαια καταβληθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος μιλώντας στην «Η» σχετικά με το θέμα των πινακίδων «ΔΟΚ» ανέφεραν μεταξύ άλλων πως: «Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2014 στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να εμφανίζουν νόμο του 1953 τον οποίο έχει υπογράψει ο Βασιλεύς Παύλος βάσει του οποίου απαγορεύεται η χρήση πινακίδων ΔΟΚ σε οχήματα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία. Το 1953 στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν κάρα και ποδήλατα με πινακίδες κυκλοφορίας και βέβαια από τότε έχουν περάσει πάνω από 60 χρόνια και δεν είναι δυνατό να ισχύουν ακόμη οι νόμοι για τα κάρα, τα άλογα και τα ποδήλατα! Πρέπει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα βρίσκονται ακινητοποιημένα στις εκθέσεις αυτοκινήτων για επίδειξη και πώληση. Πρέπει το υπουργείο Οικονομικών επιτέλους να αντιληφθεί πως ο κλάδος εμπορίας αυτοκινήτων έχει υποστεί μεγαλύτερο πλήγμα από άλλους κλάδους και όλες αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις τους θα οδηγήσουν σε λουκέτο και άλλες επιχειρήσεις. Παράλληλα δεν είναι δυνατόν να ζητούν από τις εμπορίες αυτοκινήτων να καταβάλουν 4 ευρώ την ημέρα για την προμήθεια των πινακίδων Μ με όριο τις 2 ημέρες ανά μήνα καθώς από τη μία μεριά το κόστος είναι υπερβολικό αν συνυπολογίσει κανείς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των 2 ημερών ενώ από την άλλη μεριά αν σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε έκθεση υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και το συγκεκριμένο όχημα έχει κινηθεί για 2 ημέρες τότε δεν μπορεί να κινηθεί και πάλι εντός του μήνα.».

Παράλληλα ο κ. Κυράτσος επισημαίνει με έμφαση πως όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να παραξενεύουν κανέναν καθώς από τη στιγμή που οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν επιστρέψει στα επίπεδα της δεκαετίας του '50 θα πρέπει αντίστοιχα να ισχύουν και οι τότε νόμοι...


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ηθοποιός Ελένη Θεοφίλου ξεχασμένη σε Ίδρυμα με αλτσχάϊμερ-φωτο

 Την γνωρίσαμε μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο και υπήρξε καλή ηθοποιός. Σήμερα, βρίσκεται σε ίδρυμα στα Μελίσσια και παλεύει με το Αλτσχάιμερ.

Μπορεί στα νιάτα της να είχε πολλούς φίλους και θαυμαστές, αλλά τώρα το μοναδικό της στήριγμα είναι ο αδελφός της.
Ο λόγος για την Ελένη Θεοφίλου, η οποία έπαιζε στο πλευρό της Νόρας Βαλσάμη στην ταινία «Οι Βάσεις και η Βασούλα», αλλά και στην κωμωδία «Γκαρσονιέρα για 10» με τον Χρόνη Εξαρχάκο. Τους τελευταίους δυο μήνες βρίσκεται στο «Παλάντιον Ίδρυμα» και μέρα με την μέρα απομονώνεται στον δικό της κόσμο. «Η Ελένη δυστυχώς δεν θυμάται τίποτα πια», δήλωσε στο ciaoο αδελφός της Τάσος Θεοφιλόπουλος και συνέχισε:
«Η Ελένη όπως και οι περισσότεροι ηθοποιοί της γενιάς της, είχε κάνει ένα λάθος στη ζωή της, κάτι που την οδήγησε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ζούσαν την ψευδαίσθηση πως η ομορφιά και η αναγνωρισιμότητα του κόσμου θα κρατήσουν για πάντα και δεν έκαναν καμία κίνηση να οργανώσουν τη ζωή τους και να προετοιμάσουν το μέλλον τους. Έτσι και η Ελένη έμεινε ξεκρέμαστη, χωρίς να έχει κάνει κάποια κίνηση για να είναι οικονομικά αυτόνομη στα γεράματά της».
Το μοναδικό έσοδο της Ελένης Θεοφίλου είναι η σύνταξη που παίρνει από τα δέκα χρόνια που δούλεψε στην ΕΡΤ. «Η Ελένη νοσηλεύεται στο Παλάντιον Ίδρυμα τους τελευταίους δυο μήνες με την κατάστασή της σταδιακά να επιδεινώνεται. Δυστυχώς μέρα με τη μέρα απομακρύνεται από την καθημερινότητα και μένει στον δικό της κόσμο», κατέληξε ο αδελφός της και αποκάλυψε ότι πριν λίγες μέρες την είχε επισκεφθεί η Άννα Φόνσου, η οποία ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της.gossiptv.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονική απογραφή για τους στρατεύσιμους



Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 2 Ιανουαρίου η διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης δελτίου απογραφής στρατευσίμων κλάσης 2017 (γεννηθέντες το έτος 1996).


Η διαδικασία θα ...ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου.

Οι γεννηθέντες το 1996 υποχρεούνται να προσέλθουν, εντός της προθεσμίας, σε οποιαδήποτε στρατολογική υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για την συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Απογραφής.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.stratologia.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου


Συζητήθηκε σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2014, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, με θέμα «Μη ασφαλείς και επικίνδυνες οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου λόγω έλλειψης δεύτερου γιατρού».
Το  Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου καλύπτει τον Δήμο Τανάγρας που έχει πάνω από 30.000 κατοίκους, την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, αυτή των  Οινοφύτων -Σχηματαρίου, στην οποία συμβαίνουν πολλά εργατικά ατυχήματα. Επίσης, το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου καλύπτει την κοινότητα Δηλεσίου με τους χιλιάδες παραθεριστές.
Με βάση τα παραπάνω, κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη δύο ιατρών στην εφημερία, διότι ένας μόνο εφημερεύων γιατρός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε βαριά περιστατικά. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ίδιων των εφημερευόντων ιατρών λόγω της υπερεργασίας όταν δεν υπάρχει και δεύτερος γιατρός. Για τους λόγους αυτούς είναι επιτακτική η ανάγκη  ύπαρξης δύο εφημερευόντων ιατρών και όχι ενός.
 Η απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας στον κ. Σταθά για τα ανωτέρω ήταν η εξής «Έχει δοθεί εντολή από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών να επανέλθει η εφημερία στο καθεστώς που υπήρχε πριν από τον Οκτώβριο, δηλαδή να υπάρξει εφημερία δύο ιατρών στο Κέντρο Υγείας  Σχηματαρίου σε συστηματική βάση».
Επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι «Η υλοποίηση της εντολής  θα επιτευχθεί μέσα από έναν εξορθολογισμό του συνόλου των εφημεριών όλων των ειδικοτήτων μέχρις ότου επιτευχθεί αυτή η δυνατότητα. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιες ειδικότητες, όπως είναι ο οδοντίατρος, οι οποίες δεν είναι αιχμής, να μην παίρνουν τις εφημερίες τις οποίες παίρνουν αυτήν τη στιγμή -να παίρνουν βέβαια τις ελάχιστες τις οποίες προβλέπει ο νόμος- και να εξοικονομηθεί ποσό από εκεί προκειμένου να υπάρξει εφημερία δύο ιατρών στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.»
Αναμένουμε να υλοποιηθούν άμεσα οι παραπάνω δεσμεύσεις για να μη θρηνήσουμε θύματα, όπως έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τόσο ο Δήμος Τανάγρας, αλλά και κινήματα πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόβαση της Airberlin στα ελληνικά νησιά με 172 πτήσεις την εβδομάδα

Μετά την ανακοίνωση της Ryanair πως ετοιμάζει βάση στην Ελλάδα και ξεκινάει δρομολόγια χαμηλού κόστους, ήρθε ακόμα μία ευχάριστη είδηση αυτή τη φορά από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από την αεροπορική εταιρεία Αirberlin.

Σύμφωνα με το FortuneGreece.com η εταιρεία ανακοινώνοντας το προγράμματα της για την καλοκαιρινή περίοδο όχι μόνο έχει τη χώρα μας στον προγραμματισμό της, αλλά έχει βάλει απευθείας πτήσεις σε περισσότερους προορισμούς και πιο συχνά δρομολόγια.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική της Γερμανίας, η οποία ανακοίνωσε ότι για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο αυξάνει κατά 11% την συχνότητα των δρομολογίων της προς ελληνικούς προορισμούς.

Ποια θα είναι τα δρομολόγια της Airberlin στην Αθήνα

Στην Κω η Airberlin θα πετάει 21 φορές την εβδομάδα. Αντίστοιχη αύξηση θα έχει και το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όπου η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα βρίσκεται 7 φορές την εβδομάδα.

Καθημερινή σύνδεση πλέον αποκτά και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ από μία επιπλέον πτήση την εβδομάδα συνδέονται τα αεροδρόμια Χανίων, Καλαμάτας, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου και Ζακύνθου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φάκελοι με σφαίρες στον Προβόπουλο και τον Πρετεντέρη



Σφαίρες περιείχε ο φάκελος που έφτασε το πρωί στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία. Ανάλογο φάκελο έλαβε και ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός.



Δεν έφτασε στο γραφείο του Προβόπουλου ο φάκελος με τις σφαίρες

Ο Γιώργος Προβόπουλος δεν παρέλαβε τον φάκελο με τις δυο σφαίρες καθώς η ασφάλεια του κτιρίου εμπόδισε την διακίνηση του από την είσοδο προς το γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο φάκελος είχε σταλεί μαζί με την τακτική , καθημερινή αλληλογραφία, ενώ ο κ. Προβόπουλος δεν είδε τον φάκελο που περιείχε τις δύο σφαίρες. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Λιβαδειά για καταδικαστικές αποφάσεις

 Συνελήφθησαν, χθες (16-01-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 34χρονος ημεδαπός και ένας 62χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
Ειδικότερα:Σε βάρος του 34χρονου, εκκρεμούσε η από 14-07-2008 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για κλοπή.

Σε βάρος του 62χρονου, εκκρεμούσε η από 06-11-2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και είκοσι (20) ημερών, για παραβάσεις στην εκτέλεση των ποινών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεπέρασαν τις 200 οι κατασχέσεις καταθέσεων



Περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.


Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά σε 4 Δ.Ο.Υ της χώρας με προοπτική να...επεκταθεί σε όλες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μόνο 10.000 πολίτες προσήλθαν φέτος στις εφορίες για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων τους συγκριτικά με 230.000 πέρυσι. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν το στοιχείο, τονίζοντας τη μεγάλη βελτίωση που έχει επέλθει στις συναλλαγές με τις Δ.Ο.Υ μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών. Σημειώνεται ότι ήδη το 97% των φορολογικών δηλώσεων υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα ΚΑΠΗ Θήβας κόβουν τη πρωτοχρονιάτικη πίτα


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΠΗ Θήβας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στο κοσμικό κέντρο “ΤΖΑΚΙ”.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΘ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ                                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΠΗ



Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη σύσκεψη για την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαίδας

Σε έκτακτη σύσκεψη εργασίας, καλεί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης την Δευτέρα  20-1-2014 ώρα 18:00 στο γραφείο του, τους Βουλευτές της Βοιωτίας, τους Δημάρχους, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και υπηρεσιακούς παράγοντες,  για να συζητήσουν την πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την κατάργηση του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΪΔΟΣ» και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας.

                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 1000 ευρώ για μη δήλωση ΦΠΑ



Πρεμιέρα κάνουν τον Φεβρουάριο τα νέα πρόστιμα-φωτιά που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, την ώρα που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί από τις αρχές του έτους βαριές ποινές για όσους καθυστερούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε φόρους.

Πρόκειται για επιβαρύνσεις που αρχίζουν από 10% για δύο μήνες καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλής και φθάνουν το 30% για ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο ετών, ενώ σε αυτήν θα πρέπει να υπολογιστεί για πρώτη φορά και ο τόκος 0,7% τον μήνα.

Με τα μέτρα αυτά το υπουργείο Οικονομικών σκληραίνει την στάση του απέναντι σε όσους «ξεχνούν» να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ καθώς και στους ασυνεπείς οφειλέτες του Δημοσίου, επιδιώκοντας να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Περιφέρειας Στερεάς στη Λιβαδειά για την ΚΑΠ


Ημερίδα συνδιοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις 23 Ιανουαρίου 2014, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στη Λιβαδειά, με θέμα «Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».

Η Ημερίδα αυτή διεξάγεται στα πλαίσια του Προγράμματος «Προωθώντας Στόχους της Αγροτικής Κοινωνίας» που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «Στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) - Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης», στο πλαίσιο  της ενημέρωσης των κρατών-μελών της ΕΕ σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.



Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει αναλάβει την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση σε σχέση με τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της πολιτικής αυτής στη χώρα μας και η Ημερίδα που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά θα αποτελέσει σημαντική συνεισφορά στις  δράσεις του προγράμματος αυτού.

Σημειώνεται ότι στην Ημερίδα αυτή εισήγηση θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Γιάννης Κολυβάς, Προϊστάμενος του Γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τάκης Πεβερέτος, Μέλος Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος του ΣΕΚ και Μιχάλης Σμύρης Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, για να αναλύσουν τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ΚΑΠ της νέας Προγραμματικής Περιόδου.


Στην εκδήλωση αυτή αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι  αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και φορέων του αγροτικού χώρου ευρύτερα, Βουλευτές, μέλη Επιμελητηρίων, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημίων, Δημοσιογράφοι κ.α.

“Η παρουσία σας στην Ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς και σας παρακαλούμε, για την καλύτερη διοργάνωση της ημερίδας αυτής, να μας επιβεβαιώσετε για την συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατόν”, αναφέρεται σε πρόσκληση που υπογράφει ο κ. Ιωάννης Τσιφόρος, γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ.
 Αναλυτικά το πρόγραμμα Ημερίδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη 200 θέσεων εργασίας στο Μετρό


Τι ειδικότητες ζητούν

Την ταχύτατη προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης 200 ατόμων στο ΜΕΤΡΟ ζητά με έγγραφό του ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος από το ΑΣΕΠ. Το νέο προσωπικό θα καλύψει τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει το άνοιγμα των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ αλλά και η επιδοση 17 νεών συρμών το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το Εuro2day.gr το προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων, αλλά και τεχνικό προσωπικό, ενώ δεν θα γίνουν προσλήψεις και σε θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Πάντως, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, προτεραιότητα στις προσλήψεις αυτές θα έχουν οι συμβασιούχοι οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι σωρεία προσλήψεων, που έγινε κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οδήγησε την εταιρεία ΑΜΕΛ σε λειτουργικές ζημιές, για πρώτη φορά από την λειτουργία της.

Εν τω μεταξύ στις ράγες του μετρό θα μπουν σύντομα και οι 17 νέοι συρμοί τρίτης γενιάς, οι οποίοι κόστισαν 155 εκατ. ευρώ λαο κατασκευάστηκαν στην Κορέα. Οι συρμοί έχουν ήδη παραληφθεί, ωστόσο δεν έχουν μπει ακόμη σε κίνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχολή Γονέων Ι. Προσκ. Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά τήν ἐπιτυχημένη πορεία τῶν διαλέξεων,στά πλαίσια τῆς Σχολῆς Γονέων τοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, συνεχίζουμε μέ πολλή  χαρά γιά δεύτερη χρονιά διοργανώνοντας σειρά ἐκδηλώσεων-ὁμιλιῶν μέ διακεκριμένους ἐπιστήμονες κυρίως ἀπό τήν πόλη καί ἐπαρχία μας. Ἔτσι, ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε  στήν  δεύτερη  ἐκδήλωση-ὁμιλία, ἡ ὁποῖα θά πραγματοποιηθεῖ τήν Δευτέρα 20 Ἰανουαρίου 2014, ὥρα 7.00 μ.μ., στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ναοῦ μας, ἀπό τήν Κοινωνική Λειτουργό καί εἰδική σέ θέματα πρόληψης   κ. Γιούλη Λιανοῦ, μέ θέμα ׃ «Πώς μπορῶ νά βοηθήσω τό παιδί μου νά στηρίζεται στά πόδια του : Αἴτια τῆς χρήσης οὐσιῶν – ὁ ρόλος τῶν γονέων στήν πρόληψη». Στήν συνέχεια θά ἀκολουθήσει  διάλογος- ἐπικοινωνία.

Μέ εὐχές καί ἀγάπη Χριστοῦ

Γιά τήν Δ.Ε τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

Ἀρχιμ. Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές για να αποτρέψουμε τα παιδιά απο το κάπνισμα



Σταθερά αυξανόμενο είναι, σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό των παιδιών που ξεκινούν το κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι στους ενήλικες τα ποσοστά καπνιστών έχουν….



μειωθεί. Ωστόσο, ήδη από την ηλικία των 15 ετών, περισσότερο τα αγόρια και λιγότερο τα κορίτσια, όχι μόνο αγοράζουν το πρώτο τους πακέτο αλλά και εθίζονται στο τσιγάρο. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να αποτρέψουμε το παιδί μας από το κάπνισμα; Ο καθηγητής στο Y. M. C. A, Adi Jaffe, μας λέει πώς να το κάνουμε σωστά και αποτελεσματικά.

1. Δώστε το καλό παράδειγμα
Όπως στα περισσότερα πράγματα, έτσι και στο κάπνισμα, το παράδειγμα το δικό μας αλλά και η γενικότερη στάση μας απέναντι σε αυτό έχει πολλά να προσφέρει στην αντίληψη του παιδιού, του αυριανού εφήβου και μελλοντικού ενήλικα- σχετικά με το τσιγάρο. Όταν κάποιος γονέας καπνίζει φαντάζει δυσκολότερο να «πείσει» το παιδί του για τις αρνητικές συνέπειες του τσιγάρου. Ωστόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δική του εμπειρία ως αρνητική υπερτονίζοντας το κόστος αυτής της συνήθειας.

2. Μη διστάσετε να του δείξετε εικόνες από το τι μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα
Είναι μια μέθοδος πολύ διαδεδομένη στον εξωτερικό κυρίως. Όσο τρομακτικό κι αν τους φανεί το θέαμα μιας ακτινογραφίας με μαύρους πνεύμονες, τόσο θετικά θα λειτουργήσει. Γι΄αυτό μη διστάσετε να τους δείξετε φυλλάδια ενημερωτικά σχετικά με τις καρδιοπάθειες, ή μη θεωρήσετε ταμπού να του δείξετε ρεαλιστικές εικόνες από ανθρώπους που πάσχουν από κάποιο καρκίνο του πνεύμονα.

3. Μιλήστε του και για τα άμεσα αποτελέσματα του καπνίσματος
Τα παιδιά σπάνια ανησυχούν για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες, μια που όπως είναι φυσιολογικό πιστεύουν ότι έχουν απεριόριστο χρόνο για τα πάντα. Για να τα αφυπνήσουμε μπορούμε να ρίξουμε το «βάρος» στα πιο άμεσα αποτελέσματα του καπνίσματος όπως: δύσοσμη αναπνοή, κίτρινα δόντια, μυρωδιά τσιγάρου στα μαλλιά και τα ρούχα, εύκολη κόπωση και βήχας.

4. Μυήστε το στον αθλητισμό
Άλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγουν τα παιδιά το κάπνισμα είναι με το να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, αθλητικές ή άλλες, καθώς έτσι θα έχουν λιγότερο χρόνο για να καπνίσουν. Επιπλέον, οι περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες προωθούν ή συμβαδίζουν με έναν αντικαπνιστικό τρόπο ζωής.

5. Μην παρουσιάζετε έμμεσα το κάπνισμα ως φυσιολογική ρουτίνα
Μην αφήνετε λερωμένα τασάκια σε όλο το σπίτι και μη στέλνετε το παιδί να φέρει τα τσιγάρα σας ή να πιάνει τασάκια, αναπτήρες και γενικά να εξοικειώνεται με τα σύνεργα του καπνίσματος σαν να είναι κάτι εξίσου αποδεκτό με το σαπούνι ή το μαχαιροπίρουνο. Τα παιδιά που ζουν με καπνιστές έχουν δυο ως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν όταν γίνουν έφηβοι.

6. Μιλήστε του με ειλικρίνεια
Μιλήστε του για την εμπειρία σας με το τσιγάρο, περιλαμβανομένων και των λαθών σας. Αυτό θα το ενθαρρύνει να είναι πιο ανοικτό και ειλικρινές. Αν είστε καπνιστές δεν πρέπει να λειτουργείτε ενοχικά επειδή κάποια στιγμή παγιδευτήκατε στο κάπνισμα οι ίδιοι. Κανένας δεν άναψε το πρώτο του τσιγάρο ξέροντας ότι θα ακολουθήσουν άλλα 200.000 τα επόμενα 30 χρόνια.

7. Αποφύγετε την τιμωρία και την σκληρή κριτική
Το ζήτημα του καπνίσματος έχει πολλές παραμέτρους που δε μπορούμε πάντα να ελέγξουμε, μια που τα παιδιά και οι έφηβοι συχνά επηρεάζονται από κοντινούς φίλους, αγνοώντας τους κινδύνους και δίνοντας έμφαση στην εικόνα που θα σχηματίσουν οι άλλοι. Σε περίπτωση λοιπόν που πιάσετε «στα πράσα» το παιδί να καπνίζει αποφύγετε τις ακραίες συμπεριφορές. Ο πανικός, η κατακραυγή, η ένταση, οι φωνές και οι ατελείωτοι καβγάδες όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά αποτρέπουν το παιδί να μπει σε ανοιχτή συνδιαλλαγή με τους γονείς του.Έτσι εύκολα καταφεύγει στις συμβουλές συνομήλικων και φίλων, οι οποίοι φαίνεται να τους καταλαβαίνουν καλύτερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στο οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ


Θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών


Tέλος στο οικογενειακό επίδομα που εισπράττουν σήμερα από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι πιθανό να βάλει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών , που σχεδιαζει η κυβέρνηση.

Οπως αποκαλύπτουν  "ΤΑ ΝΕΑ" πρόκειται για επίδομα που αντιστοιχεί  σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους εχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρω για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά , 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Το επίδομα αυτό δίνεται  σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση , είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προβλέπεται από το μνημόνιο και μάλιστα η κυβέρνηση εχει καθυστερήσει να την εφαρμόσει. Υστερα από επίμονη πίεση, ιδίως του ΔΝΤ, είναι αποφασισμενη τώρα να προχωρήσει. Θέλοντας  να αποφύγει, ωστόσο, τη μείωση των εισφορών που προορίζονται για τις συντάξεις, σχεδιαζει να μειώσει τις εισφορές για οικογενειακά επιδόματα), στράτευση και ΛΑΕΔ - κατάρτιση. Ετσι, αποφεύγεται ο κινδυνος για μαχαίρι στις συντάξεις, αλλά προκύπτει νέος κινδυνος για μαχαίρι στα οικογενειακά επιδόματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Α.Κ.Ο.Λ κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός-Στους 18 ο υδράργυρος

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα σημειωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες τοπικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ