Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ημερίδα του "Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" : Πυραμίδες... και Πυραμίδα του Αμφείου στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο «Ινδιάνος» συμπέθερος του Γιώργου Παπανδρέου

Τον συμπέθερό του, Θανάση Πατραμάνη, γνώρισε από κοντά ο Γιώργος Παπανδρέου, την παραμονή του αρραβώνα του γιου του Ανδρέα με την καλή του, Πωλίνα Πατραμάνη. Οι δύο οικογένειες συναντήθηκαν και δείπνησαν στο σπίτι της νύφης στη Χερσόνησο.
Ανθρωπος του μεροκάματου, ο Θανάσης Πατραμάνης, με το παρατσούκλι «Ινδιάνος»,  εργάζεται στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου και απ' ό,τι φαίνεται ο αρραβώνας της κόρης του με το γιο του πρώην πρωθυπουργού, του ήρθε λίγο απότομα.
Σε δηλώσεις στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, δήλωσε χαρούμενος που παντρεύεται το παίδι του, παραδέχθηκε ωστόσο ότι για τον ίδιο είναι κάτι διαφορετικό το να παντρευτεί η κόρη του τον γιο του Γιώργου Παπανδρέου.
Με παραξενεύει ... Τι να πω όμως, νιώθω αρκετά έξω από τα νερά μου διότι δεν ξέρω πως πρέπει να διαχειριστώ τέτοια ζητήματα. Εγώ βλέπεις είμαι ένας απλός άνθρωπος του μεροκάματου, δεν ξέρω από αυτά, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, ο αρραβώνας είναι υπόθεση των παιδιών και ούτε ο Παπανδρέου νομίζω έχει λόγο σ' αυτά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Αποτελέσματα β” κατηγορίας

Iσόπαλο έληξε το ντέρμπι στις Θεσπιές όπου Θεσπιακός και Απόλλωνας ήρθαν 1-1. Ο Παναλίαρτος κέρδισε στην Άσκρη και πέρασε δεύτερος πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.
Στον δεύτερο όμιλο ο Παμβαγιακός κέρδισε 4-0 τον Ελλοπιακό και ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με το Ύπατο που παίζει αύριο στα Οινόφυτα.
Αναλυτικά:
Β’ Κατηγορία
α’ όμιλος
 14η αγωνιστική
Θεσπιακός – Απόλλων  1-1
Άσκρη – Παναλίαρτος    2-4
Παύλο – Παναθηναϊκός   2-1
Πανγεωργικός – Λεοντάρι   4-0
Δαύλεια – Πήγασος  1-2
Ρεπό: Υψηλάντης
Βαθμολογία
(σε 13 αγώνες)
Απόλλων             35-6                33
Παναλίαρτος*       30-12              31
——————————————–
Θεσπιακός           35-15             30
Πανγεωργικός      26-17             22
Πήγασος               24-22            18
Άσκρη*                 31-28             17
Παναθηναϊκός      13-19             16
Δαύλεια                21-22             14
Υψηλάντης*           14-25             10
Παύλο                    14-33              9
Λεοντάρι                  9-53              0
* Έχουν κάνει το ρεπό

 β’ όμιλος
 12η αγωνιστική
Ιωνικός – Αρματηλάτης     Κυριακή
Ευαγόρας – Μαυρομμάτι    2-1
Οινόφυτα – Ύπατο    Κυριακή
Παμβαγιακός – Ελλοπιακός   4-0
Ηρακλής – Ελεώνας  Κυριακή

Βαθμολογία
(σε 12 αγώνες)
Ύπατο                    37-8       28
Παμβαγιακός          34-8       28
——————————————-
Οινόφυτα                24-16     20
Ηρακλής                 17-19     20
Αρματηλάτης         23-19      17
Ελλοπιακός           23-34      14
Ιωνικός                  17-16      13
Ευαγόρας              17-31      10
Ελεώνας               16-31         7
Μαυρομμάτι          17-39        
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε ο μικρός Αλεξ;

Νέα στοιχεία στο φως - Η μητέρα περιμένει με αγωνία να γίνει η εκταφή και εξέταση DNΑ, ώστε να διαπιστωθεί αν τα οστά ανήκουν στον Άλεξ
Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την υπόθεση του μικρού Αλεξ έρχονται στην επιφάνεια, οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία και την εξαφάνισή του, που δίνουν ελπίδες στη μητέρα του για τον εντοπισμό του σημείου που θαφτηκε το άψυχο σώμα του 11χρονου αγοριού.

Η κυρία Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε στην εκπομπή της μαρτυρία εκταφέα του χωριού Ραψομανίκη Ημαθίας που βρίσκεται κοντά στη Βέροια. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι πριν απο 4 χρόνια ανακάλυψε το σκελετό ενός νεαρού ατόμου χωρίς ρούχα και φέρετρο. Όπως είπε στην ρεπόρτερ της εκπομπής που βρέθηκε στον τόπο, ενημέρωσε τον εκκλησιαστικό επίτροπο, αλλά όχι την Αστυνομία.

Αμέσως μετά έθαψε τα οστά σε άλλο σημείο του νεκροταφείου, βάζοντας ένα σημάδι. Η ρεπόρτερ της εκπομπής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αστυνομία και ο μάρτυρας κλήθηκε για κατάθεση.

Στο σημείο βρέθηκε και η μητέρα του άτυχου παιδιού Νατέλα με το σύζυγο της. Έπειτα από μαραθώνιο επαφών με φορείς, έγινε δεκτό το αίτημα της για εκταφή και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος. Η μητέρα περιμένει με αγωνία να γίνει η εκταφή και εξέταση DNΑ, ώστε να διαπιστωθεί αν τα οστά ανήκουν στον Άλεξ.

Εκτός αυτού, στην εκπομπή της κυρίας Νικολούλη μίλησε και ένας εκ των πέντε εμπλεκομένων στην υπόθεση. Διηγήθηκε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη εκείνο το απόγευμα στις 3 Φεβρουαρίου του 2006. Μίλησε για τον τρόπο που οι πέντε κορόιδευαν, απειλούσαν και χτυπούσαν τον Άλεξ, αλλά και για την τραγική στιγμή που έχασε τη ζωή του εξ αιτίας τους. Περιέγραψε πως σκούπισαν το αίμα στα σκαλιά μετά από το χτύπημα, πως πέταξαν στα σκουπίδια τα γυαλιά του παιδιού, πως μετέφεραν το πτώμα του στο ακατοίκητο σπίτι και πως μετά το άφησαν στο ποτάμι της Μπαρμπούτας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλούταρχος:"Έφτασα ένα βήμα από τον θάνατο"...


"Ήταν σοκαριστικό,αλλά δεν με ενδιέφερε"...

Για το ατύχημα που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του,μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιάννης Πλούταρχος.

"Έπεσα...
με το αυτοκίνητο μέσα σε ένα ποτάμι όταν ήμουν δεκατριών χρονών. Ήταν ξημερώματα της Αγίας Παρασκευής. Πήγαινα τον πατέρα μου στο εργοστάσιο. Επειδή πότιζα τα χωράφια δεν είχα κοιμηθεί επί τέσσερις νύχτες. Πήγα τον πατέρα μου στο διπλανό χωριό να πάρει το λεωφορείο και ενώ γύριζα με έπιασε υπνηλία και έπεσα στο ποτάμι. Μόλις απεγκλωβίστηκα διαπίστωσα ότι είχε διαλυθεί το αυτοκίνητο. Πήγα με τα πόδια στο σπίτι μου, που βρίσκονταν δύο χιλιόμετρα μακριά. Στο δρόμο έκλαιγα και έλεγα «Θεέ μου κατέστρεψα το αυτοκίνητο. Δε θα μπορούμε να πάμε στις λαϊκές». Το αυτοκίνητο ήταν το μέσο της μόνης πηγής εισοδήματος μας. Φθάνοντας στο σπίτι φώναζα «Μάνα βγες έξω. Έπεσα με το αυτοκίνητο» Τότε μου απάντησε «Δε μ' ενδιαφέρει το αυτοκίνητο. Αρκεί ότι είσαι καλά» Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήρθε ο πατέρας μου από τη δουλειά και μου είπε «Θα βάλουμε γραμμάτια να πάρουμε άλλο». Εγώ αρνιόμουν να μπω μέσα και μου επέμενε «Όχι. Θα το οδηγήσεις εσύ», περιγράφει στο περιοδικό Eγώ και καταλήγει: «Ήταν σοκαριστικό, δεν με ενδιέφερε ότι ουσιαστικά πήγα να πεθάνω, γιατί σκεφτόμουν πώς θα πηγαίναμε τα προϊόντα στην Αθήνα για να βγάλουμε τα προς το ζην», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής...



Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Εύβοια -Κάηκε ζωντανός στο υπόγειο του κτιρίου του Ο.Τ.Ε.

Συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 10:00΄ σήμερα το πρωί - Κανείς ακόμα δεν πως βρέθηκε εκεί...

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, ηλικίας περίπου 60 ετών, σήμερα το πρωί στο κτίριο του ΟΤΕ στο κέντρο της Κύμης στην Εύβοια.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κύμης δέχθηκε τηλεφώνημα λίγο μετά τις 10:00΄ το πρωί για φωτιά στο κτίριο του ΟΤΕ. Οι πυροσβέστες όταν έτρεξαν στο σημείο είδαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το υπόγειο του κτιρίου και άρχισαν την κατάσβεση.

Όταν αυτή ολοκληρώθηκε και μπήκαν να ελέγξουν το χώρο, εντόπισαν στο υπόγειο έναν απανθρακωμένο άνδρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν πρωην υπάλληλος του τεχνικού τμήματος, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και ότι είχε πρόσβαση σε αυτό, αφού μπορεί να είχε κλειδιά από το παρελθόν.

Όμως κανείς δεν ξέρει γιατί βρέθηκε εκεί, πως εκδηλώθηκε η φωτιά και κάτω από ποιες συνθήκες ο άτυχος υπάλληλος βρήκε αυτόν τον τραγικό θάνατο.

Το ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. ερευνά την υπόθεση για να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, ενώ σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνίας από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί στο κέντρο της Ευβοϊκής κωμόπολης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΤΕ για τη πυρκαγιά
 Ανακοίνωση




Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2014

Ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου, γύρω στις 10 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Αστικό Κέντρο (ΑΚ) Κύμης Ευβοίας του ΟΤΕ, κατά πάσα πιθανότητα από εμπρησμό.
Η Πυροσβεστική κατέφθασε στο σημείο και κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας, αγνώστου ταυτότητας. 
Στο εν λόγω κτίριο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι ούτε προγραμματισμένη υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο, και η παρουσία οποιουδήποτε ατόμου στο κτίριο δεν αιτιολογείται.  
Ο OTE υποστηρίζει τις Αρχές στο έργο τους για τη διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος και αναμένει το πόρισμά τους για την ταυτότητα του θύματος.
Επί τόπου μετέβησαν αμέσως ο Διευθυντής Τεχνικής Περιφέρειας Αττικής & Εύβοιας  και άλλα στελέχη του ΟΤΕ που βοηθούν τις αρχές στο έργο τους.  Στο εν λόγω κτίριο φιλοξενείται εξοπλισμός που καλύπτει τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες σε τηλεφωνία και ευρυζωνικότητα της περιοχής  της Κύμης. Εξαιτίας της φωτιάς σημειώθηκε μικρής έκτασης βλάβη σε συνδέσεις τηλεφωνίας και ADSL που αφορούν στην πόλη της Κύμης και τη γύρω περιοχή. Οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του Κέντρου θα ξεκινήσουν μόλις επιτραπεί από την Πυροσβεστική η είσοδος στο κτίριο. 





ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΤΕ
Τηλ. 210-6117434
Fax. 210-6115825
E-mail: media-office@ote.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στην Αλβανία ο δραπέτης Ιλίρ Κούπα

Στα χέρια της αστυνομίας ο επικίνδυνος κακοποιός - Η ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε για τη σύλληψή του και αυτό που μένει είναι να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα που έχει διαπράξει
Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ίλιρ Κούπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος φυγάς έπεσε στα χέρια της Αλβανικής Αστυνομίας έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε αλβανικό χωριό όπου είχε βρει καταφύγιο. Η ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε για τη σύλληψη του επικίνδυνου δραπέτη και αυτό που μένει είναι να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα που έχει διαπράξει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κούπα είχε αποδράσει στις 22 του περασμένου Μαρτίου από τις φυλακές Τρικάλων μετά από μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση Αλβανών που γάζωσαν με καλάζνικοφ τις εξωτερικές σκοπιές των φυλακών. Απέδρασαν 11 κρατούμενοι, από τους οποίους συνελήφθησαν αμέσως οι τρεις, ενώ οι υπόλοιποι ήταν επί μήνες άφαντοι έχοντας βρει καταφύγιο στα βουνά.

Σε αυτό το ανελέητο κυνηγητό, οι δραπέτες μπήκαν σε τουλάχιστον 30 ακατοίκητα εξοχικά σπίτια διαφόρων περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, για να προμηθευτούν τρόφιμα και ρούχα. Η ομάδα του Κούπα με αρχηγό τον 35χρονο Μάριαν Κόλα ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς τον περασμένο Ιούλιο στο Σούλι, περιφέρονταν στις περιοχές της Αττικής, της Κορίνθου και σε άλλα σημεία όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικούς. Σε μια από αυτές, στις 30 Μαρτίου στα Ίσθμια βρήκε τραγικό θάνατο η 25χρονη
ξενοδοχοϋπαλλήλος Κατερίνα Ζώγαλη.

Μετά τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας, ακολούθησε συμπλοκή στο Δίστομο, όπου από τα πυρά του Κόλα σκοτώθηκε ο 38χρονος αστυνομικός.Γιώργος  Ανδριτσόπουλος.

Το κυνήγι των δραπετών συνεχίστηκε στη Ναυπακτία και στην Αιτωλοακαρνανία, με περισσότερους απο1.000 αστυνομικούς, ομάδες των ΕΚΑΜ, συνοριοφύλακες με θερμικές κάμερες, άνδρες του Λιμενικού και τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα με συστήματα εντοπισμού.

Μετά τη συμπλοκή της 21ης Ιουλίου, στο Σούλι όπου σκοτώθηκε ο Μαριάν Κόλα, οι αστυνομικοί  χτένιζαν στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου για τον εντοπισμό του υπαρχηγού της συμμορίας Ιλίρ Κούπα. Μάλιστα έκαναν λόγο για έναν επικίνδυνο κακοποιό, ο οποίος πέρα από τον βαρύ οπλισμό φέρει μαζί του και χειροβομβίδες ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών της ΕΛ.ΑΣ έλεγαν ότι, μετά τον εντοπισμό του  κρησφύγετο του Κούπα στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, είναι πολύ πιθανό, Αλβανοί  βοσκοί, να έκρυψαν το δραπέτη και να τον μετέφεραν στα ελληνοαλβανικά σύνορα για να περάσει στη χώρα του
 Κλιμάκιο αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας μεταβαίνει στα Τίρανα, όπου συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα.

Οι Έλληνες αξιωματικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αλβανικές αρχές, θα ερευνήσουν τον χώρο διαμονής τού Αλβανού δραπέτη, ενώ θα εξετάσουν και τον ίδιο με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων. Στόχος των Αρχών είναι να διευκρινιστεί ποιος τη σχεδίασε, πώς οργανώθηκε, ποιοι συμμετείχαν, και κυρίως να συλλέξουν στοιχεία για τα κυκλώματα μέσα και έξω από τις φυλακές, καθώς και για τους συνεργούς των δραπετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες ανάπλασης του πεζόδρομου της Θήβας

 Έναρξη εργασιών ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι από Δευτέρα 27 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα.

Το πρώτο στάδιο του έργου περιλαμβάνει το τμήμα από το Άγαλμα του Επαμεινώνδα (Τρίγωνο) έως την οδό Δράκου (Γενική Τράπεζα).

Ως εκ τούτου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο εν λόγω τμήμα και θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Δράκου με κατεύθυνση την οδό Κάδμου.

Ειδικά για τα μεγάλα οχήματα τροφοδοσίας η διέλευση θα είναι αδύνατη. Γι΄αυτό το λόγο καλούνται οι καταστηματάρχες και οι μεταφορείς να φροντίσουν ώστε να χρησιμοποιούν μικρά οχήματα, τα οποία θα μπορούν να διέλθουν  μέσω της οδού Δράκου.

Ζητούμε την κατανόηση όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην οδό Επαμεινώνδα καθώς και όλων των πολιτών.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Τεχνική Υπηρεσία του θα λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση των κατοίκων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε ότι η ενόχληση είναι προσωρινή, το έργο όμως μόνιμο και με πολλαπλά οφέλη, καθώς θα αναβαθμίσει την περιοχή και γενικότερα την πόλη μας.

Λίγα λόγια για το έργο : “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων”

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.900.000,00 € από τα οποία: το 1ο υποέργο με τίτλο: «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων» συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 2.681.241,12 € από τα οποία το ποσό των 2.180.000,00 € θα καλυφθεί από το ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» και το υπόλοιπο ποσό από ΣΑΤΑ, το 2ο υποέργο με τίτλο : «Μεταφορά δικτύων ΔΕΗ» συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 260.787,98 € από τα οποία το ποσό των 100.000,00 € θα καλυφθεί από το ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» και το υπόλοιπο ποσό από ΣΑΤΑ και το  3ο υποέργο με τίτλο : «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες» συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 100.000,00 € το οποίο θα καλυφθεί από το ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013».

Διαβάστε Περισσότερα »

Λίμνη Μουσών στην Άσκρη-Ενας Παράδεισος για τη Βοιωτία!!!


 Το νέο αναψυκτήριο Καφέ Σνακ Μπαρ στην Άσκρη είναι γεγονός. Ένας τεράστιος χώρος άρτια διαμορφωμένος με πολλές προοπτικές.  Ένα πραγματικό στολίδι στη Βοιωτία δημιουργήθηκε για εσάς και την οικογένειά σας που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε. Με θέα τη λίμνη μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας,το αναψυκτικό σας καθώς και τα υπέροχα γλυκά. Επίσης ποικιλίες ούζου, κρέπες κλαμπ σάντουιτσ για τους πιο...πεινασμένους.  Ένα μέρος για κάθε μέλος της οικογένειας. Μόλις μισή ώρα από τη Θήβα και τη Λιβαδειά

Μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας με το άλογο και τα παιδιά ξένοιαστα να περάσουν όμορφες ώρες. Μία απλή επίσκεψη θα σας κάνει τους πιο φανατικούς θαμώνες στη Λίμνη των Μουσών.

Επίσης υπάρχει και χώρος εκδηλώσεων ο οποίος διατίθενται για γάμους,παιδικά πάρτυ.

Λίμνη των Μουσών.... μία απέραντη έκταση για όλες τις εποχές και με πολλές εκπλήξεις.

Σας περιμένουμε!!!

Πως θα φτάσετε:

Πηγαίνοντας Αλίαρτο ακολουθούμε την ταμπέλα που πάει προς Νεοχώρι, Άσκρη. Περνώντας το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου μετά ένα χιλιόμετρο συναντάμε αυτό τον επίγειο παράδεισο.
Για πληροφορίες-παραγγελίες καλέστε μας:2262067654-210 2853477-κιν.6974113180









 
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επέστρεψε ο χειμώνας -Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Στο έλεος της κακοκαιρίας θα βρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και ισχυρούς νοτιάδες που θα φθάσουν ακόμα και τα 9 Μποφόρ.

Στην Αττική όπου ήδη από βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρή χαλαζόπτωση, αναμένονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές νωρίς το πρωί. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά το βράδυ θα ενταθούν και πάλι με ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα το πρωί πιθανόν να είναι έντονα. Χιονιά αναμένεται να πέσουν στα γύρω ορεινά κυρίως από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές . Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ και από τα βόρεια. Χιονιά θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 και το πρωί πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νοτιά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οδηγίες για την κακοκαιρία

Οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τον κίνδυνο πλημμυρών εξαιτίας των βροχών και των χιονοπτώσεων τις επόμενες ημέρες εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:

1. Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

2. Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

3. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

4. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

5. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

6. Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

7. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

8. Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Ενέργειες κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης ή της χιονοθύελλας

1. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

- Οδηγηθείτε σε ασφαλές μέρος.

- Μην εκτίθεστε στη χιονοθύελλα. Αν χρειαστεί να βρεθείτε σε εξωτερικό χώρο ντυθείτε κατάλληλα, και προτιμήστε πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα παρά ένα βαρύ ρούχο. Φροντίστε το εξωτερικό ρούχο να είναι αδιάβροχο. Φορέστε ζεστές και αδιάβροχες μπότες.

- Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις.

- Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, χρησιμοποιείστε αντιολισθητικές αλυσίδες. Ταξιδέψτε κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε τους κεντρικούς δρόμους και ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα κάνετε.

2. Εάν μετακινείστε στην πόλη χρησιμοποιείστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

3. Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:

- Αλλάξτε πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο.

- Αποφύγετε να οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.

- Διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

- Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί. Τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για να σας εντοπίσουν οι διασωστικές ομάδες. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείτε την εξάτμιση του οχήματος καθαρή από το χιόνι.

Γενικές οδηγίες

- Διατηρείστε το σπίτι σας ζεστό και παραμείνετε μέσα, όσο αυτό είναι δυνατό.

- Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω με την κακοκαιρία.

- Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

- Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (σωλήνες - υαλοπίνακα).




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ