Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινούν μαθήματα τα σχολεία

Καταργούνται σχολικές αργίες, όπως του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) - Τετάρτη του Πάσχα αντί για Δευτέρα του Θωμά η επιστροφή των μαθητών - Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προωθεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Στην επιμήκυνση του σχολικού έτους προχωρά ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ παράλληλα μειώνεται η σχολική ύλη και αλλάζει ο τρόπος διδασκαλίας, προκειμένου να βελτιωθούν όχι μόνο οι γνώσεις, αλλά και οι δεξιότητες και οι ικανότητες των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιμήκυνση του σχολικού έτους ενδέχεται να ισχύσει και από εφέτος για τους καθηγητές, προκειμένου μέχρι τα μέσα Ιουλίου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, που συνήθως γίνονται στο «παρά πέντε», πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων.

«Η νέα χρονιά πρέπει να βρει το σχολείο καθόλα έτοιμο να ξεκινήσει και να μην γίνεται αγώνας δρόμου στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι προετοιμασίες» επισημαίνει στέλεχος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μαθήματα την ερχόμενη χρονιά μελετάται να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, αντί στις 11 που είναι καθιερωμένο, ενώ η λήξη του σχολικού έτους να γίνεται λίγες ημέρες μετά.

Μελετάται επίσης η κατάργηση σχολικών αργιών, όπως της 7ης Ιανουαρίου του Αγίου Ιωάννη, η οποία καθιερώθηκε ως αργία ύστερα από φορά που «έπεσε» Παρασκευή και δόθηκε ως αργία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μελετάται η επιστροφή στο σχολείο την Τετάρτη, μετά τον εορτασμό του Πάσχα, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε: "Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι' αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο".

Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει, λέγοντας: «Θεσμοθετήσαμε μετά από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Όχι  μόνον θα προχωρήσει, αλλά και θα επιταχυνθεί. Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μιας συντεχνίας, και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν».

Σε ό,τι αφορά στις νέες παιδαγωγικές μεθόδους, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να μειώσει τη σχολική ύλη και να εφαρμόσει νέα παιδαγωγική μέθοδο, προκειμένου οι μαθητές να κατανοούν αυτά που διδάσκονται από τα βιβλία τους και να αποκτούν τις αντίστοιχες ικανότητες.
Διαβάστε Περισσότερα »

10 λεπτά η αύξηση στα τσιγάρα

 
10 λεπτά ανά πακέτο είναι τελικά η αύξηση στα τσιγάρα παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης οδηγούσε σε επιβάρυνση 5 λεπτών ανά πακέτο. Η επιπλέον αύξηση στην τιμή των τσιγάρων σε σχέση με αυτή του φόρου, εξηγείται από παράγοντες της εγχώριας καπνοβιομηχανίας με βάση τον ΦΠΑ αλλά και τον μαθηματικό τύπο που εφαρμόζεται για την τιμολόγηση των καπνικών προϊόντων, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω στην περίπτωση όπου προκύπτουν δεκαδικά ψηφία πέραν του ενός. Στην αύξηση του ΕΦΚ κατά 5 λεπτά έρχεται να προστεθεί ο ΦΠΑ και ο αναλογικός φόρος με αποτέλεσμα η επιβάρυνση να διαμορφώνεται τελικά στα 8,5 λεπτά. Επειδή, όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές «δεν μπορούν να πωλούνται τα τσιγάρα στα 3,85 λεπτά, έγινε στρογγυλοποίηση στα 3,90, για τα πακέτα που κόστιζαν μέχρι πρότινος 3,80 ευρώ». Το Δημόσιο πάντως θα αυξήσει τα έσοδά του κατά 8,5 λεπτά ανά πακέτο και τα υπόλοιπα θα αποτελέσουν πρόσθετο κέρδος για τις καπνοβιομηχανίες.




Διαβάστε Περισσότερα »

Η διαφήμιση ταβέρνας στο Ξυλόκαστρο που έγινε το απόλυτο viral στο ελληνικό διαδίκτυο [βίντεο]


«Εχουμε». Με αυτό το ρήμα και στη συνέχεια την παράθεση δεκάδων εδεσμάτων ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Ξυλόκαστρο
διαλαλεί στο διαδίκτυο τι προσφέρει η ταβέρνα του, με τη βοήθεια υποβολέα μάλιστα.

Η ταβέρνα βρίσκεται στις Βρυσούλες Ξυλοκάστρου και προσφέρει μεταξύ άλλων «αρνί σούφλας, γουρουνόπλο σούφλας, αρνί γιούλμπασι, γίδα νερόβραστη με αλατοπίπερο, κουνέλι στιφάδο, κόκκορα με τουτουμάκια, κόκκορα κρασάτο, κόκορα σούπα, προβατίνα παϊδάκια, ζιγούρι ψητό στη σχάρα, μουσχαράκι κοκκινιστό, γίδα γιούλμπασι, πάστες φτιαχτικές», όπως λέει ο ίδιος.

Προσφέρει και γαϊδούρια για να κάνει ο κόσμος βόλτα μετά το φαγητό.
Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανία: Δύο τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο της γραμμής Αθήνα-Τίρανα.



    Ένα 19χρονο αγόρι κι ένα 23χρονο κορίτσι οι τραυματίες
    Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών



Άγνωστοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον λεωφορείου της γραμμής «Αθήνα - Τίρανα», τα... ξημερώματα της Δευτέρα, στο Τεπελένι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, ένα 19χρονο αγόρι κι ένα 23χρονο κορίτσι.

Ένας εκ των τραυματιών, σύμφωνα με τους γιατρούς, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Οι επιβάτες (συνολικά 20 άτομα) δήλωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση από περισσότερους από δύο κουκουλοφορους, που πυροβόλησαν στο μπροστινό και το πλαϊνό μέρος του λεωφορείου. Ο οδηγός, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να ξεφύγει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 12 μετάλλια ξεκίνησε το 2014 για τους αθλητές του Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τμήμα ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (BADMINTON)
του Φίλαθλου Επιμορφωτικού Ομίλου Θήβας (Φ.Ε.Ο.Θ.)
σας  προσκαλεί
στην γιορτή του , που διοργανώνει
την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014
 και ώρα 9.30 μ.μ.
στο κέντρο «μελωδείον»   
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΡΟΥΛΑ ΓΚΙΖΙΛΗ                     ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

          Φ.Ε.Ο.Θ.
(ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
             ΟΜΙΛΟΣ ΘΗΒΑΣ)
                       
Με 12 μετάλλια ξεκίνησε το 2014 για τους αθλητές και τις αθλήτριες του Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ του τμήματος Badminton
Πρωταγωνιστές οι αθλητές του Φ.Ε.Ο.Θ. στα περιφερειακά προκριματικά Πανελληνίων αγώνων πρωταθλήματα στις κατηγορίες U-15 καιU-19(κάτω των 15 ετών και κάτω των 19ετων ) που έγιναν την Κυριακή 19-1-2014 στα γλυκά νερά της Αττικής .
12 μετάλλια πήραν οι αθλητές και αθλήτριες του Φ.Ε.Ο.Θ. στις συγκεκριμένες κατηγορίες  από τα οποία 4 χρυσά 2 αργυρά και 6 χάλκιναπαίρνοντας και τις προκρίσεις για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα στην κατηγορία U-15 συμμετείχαν οι εξής  αθλητές και αθλήτριες :
ΜΠΟΥΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ –ΜΑΡΙΟΣ  2 χρυσά (στο απλό παίδων και στο διπλό μεικτό με συμπαίκτριαα την ΜΠΑΡΤΖΟΥ ΕΛΙΝΑ αθλήτρια της Αναγέννησης Λιβαδειάς )
ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ  1 αργυρόκαι1 χρυσό (στο απλό κορασίδων και στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την ΜιγιώνηΕλευθερία αθλήτρια του συλλόγου Φερενίκηςαντιστοιχα)
ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ αθλητής μικρότερης κατηγορίας  U- 13 που συμμετείχε στην μεγαλύτερη κατηγορία 1 αργυρό και 1 χαλκινο (στο διπλό παίδων με συμπαικτη τον Καλαιτζόγλου Νικόλαο του Α.Σ. Δούκας και στο απλό παιδων  αντίστοιχα)
ΤΣΙΩΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  2 χάλκινα (στο απλό κορασίδων και στο διπλό κορασίδων με συμπαικτρια την ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΤΟΥ ΦΕΟΘ.)
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ 1 χάλκινο  (στο διπλό κορασίδων με συμπαίκτρια την ΤΣΙΩΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΦΕΟΘ.)
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ( συμμετείχε στο απλό και στο μικτό με συμπαίκτρια την αδελφή του Στέλλα και αν και στα πρώτα περιφερειακά του Νοεμβρίου πήραν την 2η θέση τώρα δεν τα κατάφεραν αν κι ο Παναγιώτης είναι μικρότερος αθλητής στην κατηγορία και πολλά υποσχόμενος  )
Στην κατηγορία U-19 συμμετείχαν 4 αθλητές μας από την μικρότερη κατηγορία U-17και συγκεκριμένα:
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 1 χρυσό και 1 χάλκινο (στο διπλό νέων ανδρών με συμπαίκτη τον Παλαμίδα Χρήστο της Αναγέννησης Λιβαδειάς και στο απλό νέων ανδρών αντίστοιχα )
ΒΟΓΚΛΗ ΒΑΣΩ 1 χάλκινο (στο απλό νέων γυναικών )
ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣπολύ καλή εμφάνιση στο απλό νέων ανδρών αν και απείχε από τις προπονήσεις λόγω τραυματισμού για μεγάλο χρονικό  διάστημα
ΠΑΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ πολύ καλή εμφάνιση  στο απλόνέων ανδρών
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του Φ.Ε.Ο.Θήβαςκαι στους  προπονητές τουςκοΖαχόπουλο Μπάμπη και Μπουλίο Άρη και καλή δύναμη για την πορεία τους προς τα Πανελλήνια πρωταθλήματα .
Οι επόμενοι αγώνες θα γίνουν στις 2 Φεβρουαρίου 2014 για τις κατηγορίες U-17 και U-11 και τους διεκδικεί ο σύλλογός μας να γίνουν στη πόλη της Θήβας σε συνδιοργάνωση με τον Δ.Ο.Θ
Το Δ.Σ. του ΦΕΟΘ
    
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ΚΑΠΗ της Θήβας έκοψαν τη πίτα τους

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους για το 2014 έκοψαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου σε κοσμικό κέντρο της πόλης.

Την πίτα, που ευλόγησε ο πατέρας Νικόδημος, έκοψε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου ευχόμενος στα μέλη να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά, με χαμόγελα και αισιοδοξία σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύει η χώρα. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο σημαντικό τους ρόλο, καθώς αποτελούν το στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων, θέση που έχουν κερδίσει με την εμπειρία της ζωής τους.

Μετά την κοπή της πίτας η χορωδία του ΚΑΠΗ παρουσίασε τραγούδια αγαπημένα με τη συνοδεία του μαέστρου της κ. Κώστα Δέδε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΔΟΘ κ. Ι. Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ΚΑΠΗ Θήβας-Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Στρατέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Ψυχογιός, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Στ. Χαλβατζής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ι. Κοντού και κ.κ. Κ. Βενιζέλος και Π. Βενιζέλος. 



Στην σελίδα του ΔΟΘ http://dothivas.blogspot.gr/ θα βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.



Διαβάστε Περισσότερα »

«ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Η Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO»



Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 μμ, η αρχιτέκτονας Μάρω Ρόδη, με αφορμή τη σημαντική θρησκευτική εορτή για το βοιωτικό κόσμο, του Οσίου Λουκά του Στειριώτη στις 7 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσει και θα μας μιλήσει για την Μονή Οσίου Λουκά και τη Βυζαντινή Τέχνη τον 11ο αιώνα.
Στο Χώρο διαδραστικής Συνεργασίας (Co-working Lounge) του Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
 
Η ΟΥΝΕΣΚΟ / UNESCO είναι ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).
Με τον όρο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO νοείται μία διακριτή θέση ή τόπος (όπως δάσος, όρος, λίμνη, έρημος, μνημείο, κτήριο, σύμπλεγμα ή πόλη), που προτάθηκε και έγινε αποδεκτό στον κατάλογο των μνημείων που διαχειρίζεται το διεθνές Πρόγραμμα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Το 1990, η Μονή του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας, η Μονή Δαφνίου και η Νέα Μονή Χίου προστέθηκαν στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO με βάση τα παρακάτω κριτήρια:
·  «να αποτελεί αριστούργημα της ανθρώπινης δημιουργικής διάνοιας».
· «να αποτελεί σημαντικό παράδειγμα τύπου κτηρίου, αρχιτεκτονικού ή τεχνολογικού συνόλου ή τοπίου που απεικονίζει σημαντική ή σημαντικές φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας».
·  Παρά τη γεωγραφική τους απόσταση (το πρώτο στην Βοιωτία, το δεύτερο στην Αττική και το τρίτο στο Αιγαίο) αυτά τα τρία μοναστήρια ανήκουν στην ίδια τυπολογική σειρά.
Και οι τρείς (3) εκκλησίες τους έχουν κτισθεί με μεγάλο θόλο ο οποίος στηρίζεται με μικρές αψίδες δημιουργώντας έναν οκταγωνικό χώρο, έχουν ποικίλο διάκοσμο, πολύχρωμες ορθομαρμαρώσεις, ψηφιδωτά σε χρυσό φόντο, όλα χαρακτηριστικά της περιόδου 961 – 1204 Μ.Χ επί Δυναστείας των Μακεδόνων και Κομνηνών Αυτοκρατόρων – Δεύτερη Περίοδος Ακμής της Βυζαντινής Τέχνης.


---
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 και Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970 | FAX 22610.81028
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός για να βγουν οι επαγγελματίες από τη μαύρη λίστα του «Τειρεσία» |

Είναι εφικτό να καταφέρουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες να διαγραφούν από τα δυσμενή αρχεία του «Τειρεσία», ακόμα κι αν έχουν «σκάσει» επιταγές ή συναλλαγματικές τους. Βασική προϋπόθεση είναι να έχει πληρωθεί η επιταγή, ακόμα κι αν έχουν «σκάσει» επιταγές ή συναλλαγματικές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», θα πρέπει να πληρωθεί η επιταγή ακόμα και εκ των υστέρων, αρκεί να καταθέσει αίτηση απευθείας στην Τειρεσίας ΑΕ, συνοδευόμενη είτε από το σώμα της επιταγής και φωτοτυπία των δύο όψεων αυτού, είτε από δικαστική απόφαση από την οποία θα προκύπτει σαφώς η εξόφληση της επιταγής.

Επίσης η διαγραφή είναι δυνατή:

    αν η επιταγή σφραγίστηκε και αναγγέλθηκε από λάθος της τράπεζας παρότι υπήρχαν τα χρήματα στον τηρούμενο σχετικό λογαριασμό
    αν η επιταγή είναι ατάκτου εκδόσεως
    αν έχει εκδοθεί ποινική απόφαση ή τελεσίδικη δικαστική απόφαση πολιτικού δικαστηρίου ή βούλευμα που αθωώνει τον εκδότη για λόγους που ανάγονται στην εγκυρότητα του τίτλου και όχι λόγω εξοφλήσεώς της.
    αν έχει εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση κήρυξης της επιταγής ανίσχυρης ή ακύρωσης της εξ αυτής υποχρέωσης του εκδότη.

Τα ίδια ισχύουν και για τις συναλλαγματικές.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ



Στην καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν. 4093/2013) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν. 4141/2013) για το έτος 2013 προχωρά την Τρίτη ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 14.147.724,75 ευρώ. Στους 21.522 δικαιούχους περιλαμβάνονται:

     όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους - οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματός τους

    όσοι υπέβαλαν τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και οι τροποποιητικές ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης ενημερώνει ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και ο έλεγχος των υπόλοιπων τροποποιητικών που έχουν κατατεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής αρχικών αιτήσεων Α21, έως τις 31/01/2014, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αιτούντες υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμήκυνση του σχολικού έτους;




Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο απ'το υπουργείο Παιδείας..


Την επιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δηλώσεις του Κ. Αρβανιτόπουλου σε...
κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος«Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Εξάλου, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζει ότι «όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και επιταχυνθεί». «Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου.Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μίας συντεχνίας και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν» επισημαίνει.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις ο κ. Αρβανιτόπουλος επαναλαμβάνει ότι «οι αλλαγές συνολικά εφαρμόζονται από τη φετινή Α' Λυκείου», ενώ για τα σχολικά εγχειρίδια και τις πιθανές αλλαγές δηλώνει: «η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας»

Διαβάστε Περισσότερα »

Με κομπιουτεράκι θα γίνονται οι δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ



Ηλεκτρονικά και ενώπιον του παραγωγού θα αποστέλλεται η δήλωση ζηµιάς από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Σύµφωνα µε τις αποφάσεις της διοίκησης του Οργανισµού, προκειµένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωµής των αποζηµιώσεων και να µην γίνονται λάθη στις καταχωρήσεις των στοιχείων των παραγωγών, το αµέσως επόµενο διάστηµα θα αλλάξει το σύστηµα καταγραφής, µε βασικό κορµό την ηλεκτρονική βάση δεδοµένων που έχει ήδη δηµιουργηθεί µε τη βοήθεια του ΟΠΕΚΕΠΕ και περιέχει τις δηλώσεις καλλιέργειας/εκτροφής όλων των παραγωγών.
Γρήγορα πορίσματα και άμεση καταβολή αποζημιώσεων θα φέρει ηonline καταχώρηση των δηλώσεων ζημιάς στον ΕΛΓΑ.Γρήγορα πορίσματα και άμεση καταβολή αποζημιώσεων θα φέρει ηonline καταχώρηση των δηλώσεων ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι έχει ήδη γίνει επαφή µε τους δήµους και έχει υποβληθεί το σχέδιο του Οργανισµού για µείωση των ανταποκριτών στον ελάχιστο αριθµό των τριών ανά καλλικρατικό δήµο.

Επίσης, ο ΕΛΓΑ έχει ζητήσει να επανδρωθούν τα συγκεκριµένα τµήµατα µόνο µε γεωτεχνικούς, που θα έχουν και γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε να µπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις ζηµιάς και όχι χειρόγραφες, όπως γίνεται σήµερα.

Βέβαια, η όλη προσπάθεια έχει «κολλήσει» στην προεκλογική περίοδο, αφού θα είναι δύσκολο οι δήµαρχοι να µειώσουν τους 2.000 ανταποκριτές σε 900.

Από τη µία πλευρά, η online καταχώρηση των δηλώσεων ζηµιάς βοηθά τον ΕΛΓΑ να διασταυρώνει αµέσως εάν ο εν λόγω παραγωγός έχει πληρώσει την εισφορά, αλλά από την άλλη καθιστά και γρηγορότερη τη διαδικασία εξαγωγής του πορίσµατος για κάθε συµβάν και περιοχή.

Το πρόβληµα των καθυστερήσεων στην έκδοση πορισµάτων εντοπίστηκε από πολλούς παραγωγούς, που έχουν διαµαρτυρηθεί τόσο στη διοίκηση του ΕΛΓΑ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπήρχαν περιπτώσεις, που σε κάποιους νοµούς και δήµους δεν είχαν βγει τα πορίσµατα των εκτιµητών του ΕΛΓΑ για πάνω από έξι µήνες, ενώ ο ΕΛΓΑ υπόσχεται πληρωµή αποζηµίωσης σε διάστηµα τριών µηνών.

Αφορµή για να επανέλθει στο προσκήνιο το θέµα των πορισµάτων ήταν η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των αγροτών του νοµού Ηλείας µε τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αργύρη Μποτό, µετά από πρωτοβουλία της βουλευτή, ∆ιονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.



Νέος ασφαλιστικός  κανονισµός  για ακαρπία

Σε ό,τι αφορά την ακαρπία που προέκυψε στις ελαιοκαλλιέργειες κατά την περσινή χρονιά, ήδη προωθείται νοµοθετική ρύθµιση για την ένταξη του αιτίου ως ασφαλίσιµου κινδύνου στον κανονισµό του ΕΛΓΑ.

Αµέσως µετά θα ακολουθήσει αλλαγή του κανονισµού, µε αναδροµική ισχύ και για το 2013, ώστε να καλυφθούν µε αποζηµιώσεις όσες δενδρώδεις καλλιέργειες υπέστησαν απώλειες παραγωγής, εξαιτίας του µίνι καύσωνα κατά την περυσινή άνοιξη. Όλα τα παραπάνω χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, σύµφωνα µε τον κ. Μποτό, ώστε να µην κινδυνεύσει η χώρα µας µε ποινές από την Ε.Ε. για παράτυπες κρατικές ενισχύσεις.                                                                                                                                                                                     
Διαβάστε Περισσότερα »

Γλέντι με τους Μικρασιάτες Θήβας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 13:30 στo κέντρο  «Τζάκι » σε ένα  μεσημεριανό γλέντι για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε μια ζεστή συνάντηση με πλούσιο φαγητό, & άφθονο κρασί. (20 ευρώ σύνολο)
Θα διασκεδάσουμε με μικρασιάτικα και ρεμπέτικα τραγούδια με λαϊκά και   κλαρίνα από μουσικούς που αγαπούν και τιμούν την μουσική μας παράδοση. 

       Συμμετέχουν οι μουσικοί :
    Ελένη Λαζάρου  (Τραγούδι- μπαγλαμά )
    Σωτήρης Παπαναστασίου ( Τραγούδι )
    Γιώργος Κυριάκου ( Κλαρίνο )
    Ορέστης Κολέτσος  ( Μπουζούκι- τραγούδι ) ,
    Jamie Robin Smith   ( Βιολί )
    Αποστόλης Κούνης   (  Κιθάρα - ούτι – τραγούδι )

Το γλέντι μας θα τιμήσουν οι :
Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα σύμβολα στο Μικρασιατικό τραγούδι και την παραδοσιακή μας μουσική .
Λάμπρος Λιάβας  Καθηγητής  Μουσικολογίας και ερευνητής της μουσικής μας παράδοσης.
Κλήμης Πυρουνάκης  Καθηγητής  με κοινωνικό έργο στην πόλη μας.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στα μέλη του Δ.Σ.                                                                              


                                                                                         Με τιμή
                                                                        Το Διοικητικό Συμβούλιο    

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται και τα "χρυσά σουβλάκια" - Στη Θήβα το πείραμα "ιδιωτικών" στρατοπέδων συνεχίζεται


'Παιγνίδια''  και  ''μαγειρέματα''   με τα σουβλάκια στα ιδιωτικά κυλικεία του στρατοπέδου της Θήβας φαίνεται ότι στήνονται σε βάρος των στρατευμένων αλλά και των μονίμων που κάνουν υπηρεσία, πέραν των τιμών Κολωνακίου που υπάρχουν για πολλά από τα άλλα πωλούμενα είδη- βασικά και μη! Με δυό λόγια στα πωλούμενα είδη ετοιμάζονται να μπούν και ...σουβλάκια, παρόλο που ούτε το προβλέπει η σύμβαση ούτε και είναι σωστό για στρατόπεδο!

Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι, που, έστω ''για τα μάτια του κόσμου'', παρουσιάζουν τις προμήθειες στην Βουλή,  δεν δημοσιοποιούν ούτε δίνουν σε κανέναν όλα στοιχεία για τους όρος της σύμβασης του Κυλικείου Θήβας ή άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, παρόλο που αθροιζόμενος ο ετήσιος τζίρος τους, είναι ίσως μεγαλύτερος από κάποιες αγορές όπλων!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Το 2012 η διοίκηση του στρατοπέδου Θήβας,που λειτουργεί ως Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων με 2.000 εκπαιδευόμενους στρατιώτες, έκανε μελέτη σε δυο συνεχόμενες σειρές και βρήκε- με απολύτως αξιόπιστα στοιχεία - ότι η μέση ημερήσια  δαπάνη  ανά νεοσύλλεκτο στο (τότε) στρατιωτικό ΚΨΜ ήταν 8 ευρώ! Δηλαδή κάθε  νεοσύλλεκτος αγόραζε κάθε ημέρα από το ΚΨΜ είδη αξίας 8 ευρώ!

Αυτό το στοιχείο φαίνεται ήταν και η βάση πάνω στην οποία ''πάτησε'' η ''ιδέα'' να μπουν ιδιώτες στα στρατόπεδα για να απαλλαχτούν οι 3-4 φαντάροι και ένας -δυο εποπτεύοντες από την διαχείριση των ''περιττών''  ΚΨΜ, λες και η διαχείριση τέτοιας μορφής δεν είναι καθήκον που πρέπει να ξέρουν σε μια κρίσιμη στιγμή οι στρατιώτες! Έτσι έγινε ο διαγωνισμός  για πιλοτική εφαρμογή ενός έτους ( κανείς δεν λέει πότε,με ποια δημοσιότητα, ποιους όρους,τι μηχανισμό ελέγχου κλπ) , ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία και άρχισε η ..είσπραξη! Αμέσως ξεκίνησαν και οι διαμαρτυρίες για τιμές που ήταν ακόμα και διπλάσιες από πριν, ενώ εγινε  και τοποθέτηση νέων προϊόντων σε διάφορες συσκευασίες ώστε να είναι δύσκολή η σύγκριση, καθιερώθηκε  ''μικρό'' και ''μεγάλο'' φραπέ για ...μπέρδεμα του φαντάρου- καταναλωτή στην σύγκριση κλπ κλπ.

Από τις αντιδράσεις - δημοσιεύματα, ανακοινώσεις του Δικτύου Φαντάρων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων , επιστολές γονέων κλπ, έγινε μια πολύ μικρή μείωση σε πολύ μικρό αριθμό προσφερομένων ειδών - τα άλλα έμειναν ως είχαν. ''Θα γράψουν και μετά θα ξεχαστεί'', φαίνεται ότι ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας.Υπήρχε όμως και η σύμβαση ως ...οχυρό που απαγόρευε την παρέμβαση στις τιμές- έτσι τουλάχιστον μας είπαν! Χώρια που όλα τα είδη είναι ενός μόνο εργοστασίου, ωστε να μην υπάρχει έλεγχος/συγκριση ή ανταγωνισμός.
Εδώ μπαίνει η υπόθεση ...σουβλάκι και ...πίτα σουβλάκι και το τι , σχετικά, ...μαγειρεύεται!

Προσέξτε τα στοιχεία:

ΠΡΩΤΟΝ: Υψηλόβαθμος αξιωματικός,που εκ της θέσεως του γνωρίζει τα πράγματα,  έλεγε τις προάλλες ότι ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται το κυλικείο της Θήβας, όταν του ζητήθηκε να μειώσει  τιμές '''για να πάψουν οι διαμαρτυρίες'', φέρεται να είπε ότι θα το κάνει για 3-4 είδη,παρόλο που κατ αυτόν  η σύμβαση καλύπτει τις τιμές που είχε. Πρόσθεσε όμως έναν όρο: Να του επιτρέψουν να βάλει ...ψησταριές για ...σουβλάκια και ...πίτες!

Ποια ταν η απάντηση και τι συμφωνήθηκε δεν το μάθαμε, ωστόσο μας μεταφέρθηκε ότι το διαμορφούμενο κλίμα ήταν ότι το αίτημα ήταν ...λογικό. ''Αλλωστε οι φαντάροι αγοράζουν σουβλάκια απ έξω'' είναι μια  εύκολη απάντηση... Παρόλο που δεν έχει αρχίσει το ...ψήσιμο, άρχισε το ...''μαγείρεμα'': Κόπηκε κατά πολύ η δυνατότητα των στρατιωτών να παίρνουν σουβλάκια απ΄έξω...


ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η - συνήθως καλά ενημερωμένη - Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο ''Σπάρτακος'' ανακοίνωσε/επιβεβαίωσε  ότι σχεδιάζεται η υποδομή για ...ψήσιμο ...σουβλακίων και πιτών:

"Σχεδιάζει,γράφει για το Υπουργείο, την συγκεντροποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και των κερδών, παρέχοντας τους φαντάρους ως θύματα της αισχροκέρδειας των ιδιωτών Καψιμιτζήδων. Πως θα γίνει αυτό; Στο ΚΕΝ Θήβας - συνεχίζει - που άρχισε η πιλοτική εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ, ο ιδιώτης τα μετατρέπει και σε ψησταριές, προσφέροντας προς πώληση και σουβλάκια! Ο στόχος του είναι να μπορέσει να επεκτείνει το κέρδος του από κάθε φαντάρο από τα 5 στα 10 τουλάχιστον ευρώ (πανάκριβοι καφέδες και νερό, μικρογεύματα, χαρτί, αλλά και καμιά πίτα το βράδυ με μια μπίρα)".

Και σε άλλο σημείο:"Στη Θήβα, με την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ βρήκαν την ευκαιρία να απογειώσουν τα κέρδη του ιδιώτη. Μάλιστα, η διοίκηση της μονάδας, εντείνοντας την καταστολή και κατάσχοντας πίτσες-σουβλάκια κλπ. που φέρνουν πίσω στη μονάδα οι εξοδούχοι, αποκαλύπτει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το Μονοπώλιο της κερδοφορίας (σ.σ. αναφέρει τον επιχειρηματία). Αντί λοιπόν ο Ταξίαρχος (σ.σ. αναφέρει όνομα)  να βγαίνει στην Αναφορά και να λέει στους φαντάρους «να σταματήσουν να ψωνίζουν από έξω γιατί το ΚΨΜ έχει τα πάντα», καλό θα ήταν να προσπαθούσε να βελτιώσει την ποιότητα και τη ποσότητα των προσφερόμενων γευμάτων".

ΤΡΙΤΟΝ: Ενώ λοιπόν κάποιοι λένε ότι μπήκε ήδη θέμα επέκτασης των πωλήσεων του κυλικείου και στα σουβλάκια και η Επιτροπή καταγγέλλει ότι ο ιδιώτης ''τα μετατρέπει και σε ψησταριές'' , ρωτήσαμε το ΓΕΣ αν 1ον, έχει αρχίσει η πώληση σουβλακίων κλπ και 2ον αν αυτό εγκρίθηκε ως αντιστάθμισμα της μείωσης των τιμών σε 4-5 είδη που ζήτησε το Υπουργείο, μετά τον θόρυβο στον τύπο. Η απάντηση ήταν σαφής και απόλυτη: Οτι ο  ιδιώτης έχει κάνει πράγματι προετοιμασίες με ψησταριές κλπ και ότι έχει θέσει το αίτημα για να ψήνει σουβλάκια, ως δικαίωμά του. Επίσης, πρόσθεσε το ΓΕΣ,  ότι  η σύμβαση που έχει κάνει η ΑΣΔΥΣ  με τον ιδιώτη ΔΕΝ προβλέπει να πωλείται φαγητό και σουβλάκια! onalert.gr

Τα συμπεράσματα βγάζετε εσείς ; Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον. Ότι κάτι ...ψήνεται -  ή ...μαγειρεύεται -  είναι σίγουρο...
Εκτός αν οι καταγγελίες ...κάψουν τα σχέδια....

ΥΓ. Τι κρίμα , απαλλάχτηκε και ο Σκαρμούτσος που μπορούσε να βάλει στο στρατιωτικό μενού  καμιά ...''γκουρμεδιά'',κανένα ...ψαγμένο μεζεκλίκι,για τις σειρές του !

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Το φίλμ της 18ης αγωνιστικής

Εικοσιένα γκολ σημειώθηκαν την 18η αγωνιστική με μοιρασιά για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους. Από τρεις νίκες λοιπόν και με μια ισοπαλία. Δόθηκαν πέντε κόκκινες κάρτες και τρια πέναλτι τα οποία ήταν και εύστοχα.
Αναλυτικά:
Το φιλμ της 18ης αγωνιστικής

Επαμεινώνδας – Πλαταιές   1-2
Σκόρερς: 55* Στάθης – 70* (πεν.) Ραχούτης Π., 80* Γκίκας
Κόκκινη: 54* Ηλίας
Διαιτητής: Φλώτσιος Θ.
Βοηθοί: Φλώτσιος Ι. – Τέντζος

Επαμεινώνδας: Βασιλείου Α., Ρόκας Ε. (Μπαμπούλας), Τσακανίκας (Κόντος), Πελώνης, Διαμαντής, Χονδρόπουλος, Καναρής, Νικολάου, Λάμπρου, Παπαναστασίου, Στάθης.
Πλαταιές: Μπονιόζος, Κουτσοδήμος Δ. (90* Παπαχριστοδούλου), Κώνστας, Μπάρκογλου (57* Γκίκας), Ραχούτης Π., Σβέτκοφ (82* Ακριβός), Ραχούτης Σ., Σοφός Χ., Ηλίας, Κεφαλάς, Ντεμίρι.

Θήβα – Νίκη  5-0
Σκόρερς: 16*, 43*, 75* (πεν.) Τσοπανέλης, 22*, 89* Βυλλιώτης
Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Καμαριώτης – Τσιακμακούδης

Θήβα: Κουτρούμπας, Ρουπάκας, Γιουβανάκης, Τσατσαρώνης Η. (88* Βαρθαλάμης), Καραμπετιάν, Λάμπρου, Τσοπανέλης (85* Πήλιουρης), Παναούλης, Βυλλιώτης, Ανυφαντής (75* Αγοραστός),, Κουτσοδήμος,
Νίκη:  Καρανάσος, Σπάρος, Τόλιας, Μπαρλάς (46* Παυλιώτης), Μπάρλος, Δημητρέλος, Μαντουλίδης, Αργυρίου (65* Μουστής), Ευσταθίου, Γκουλής, Κιούσης (46* Λούλος)

Ένωση – Κόκκινο   2-0
Σκόρερς: 31*, 83* Πλακίδας Μ.
Διαιτητής: Θεοχάρης
 Βοηθοί: Κακοσαίου – Τσώνης

Ένωση: Δημητράς Χ., Κόλλιας, Κάκκος, Καραμπέτσος Ι., Καραμπέτσος Δ., Παπαλίτσας (75* Νικολάου), Καλύβας, Ιωάννου Γ., Γιαχρίτσης Λ. (75* Αποστολάτος), Ιωάννου Δ. (87* Κάντο), Πλακίδας Μ.
Κόκκινο: Ντελής Δ., Χατζηδιάκος (68* Κωνσταντίνου), Σταμέλος, Ντελής Α., Γεωργίου, Κοτσύφης, Κατσογιάννης, Μανιφάβας (80* Γκάτσος), Γκίτσι (85*  Ποταμιάς), Βασιλάκης, Σύρμος.

Δήλεσι – Αμβρυσσέας  3-1
Σκόρερς: 7*, 58* Κώνστας, 64* Σωτηρόπουλος – 35* Πλακίδας Χ.
Διαιτητής: Μπατσιάκος Σ.
Βοηθοί: Πούλος – Σέμος Δ.

Δήλεσι: Φαλαγγίτης, Μπούτουζα (88* Ρεσβάνης), Πένεφ, Δημητρίου, Κωφός, Σωτηρόπουλος, Χρήστου, Παπαχρήστος (46* Μυλωνάς), Μπασούκος, Κώνστας, Ζαφειρόπουλος
Αμβρυσσέας: Χότζα, Σαββίδης, Μπαλντάς (70* Μακριδόγλου), Μπούρας Α., Καστρίτης Π., Νικολάου, Κουσκούκης, Σφουντούρης Γ., Σφουντούρης Λ.(86*Κουτριάρης), Φιλίππου, Πλακίδας Χ.

Ορχομενός – Αναγέννηση   1-3
Σκόρερς: 55* Γκικόπουλος – 43*, 77* Μπινιάκος, 85* Θεοδωρακάκος
Κόκκινες: 13* Στεργίου – 75* Ιωάννου
Διαιτητής: Βασιληάς
Βοηθοί: Παπαγεωργίου – Μπατσιάκος Λ.

Ορχομενός: Γαρδικιώτης, Κατσαρός, Γκικόπουλος, Στεφάνου, Πούσιας, Στεργίου, Σκαγιάκος (80* Τσιοπάνι), Σένκα, Γκαραβέλης (25* Ψαλλίδας), Παπαχαραλάμπους.
Αναγέννηση: Κατσιμήτρος, Μπεχάρι , Δημητρίου, Εβής,Τζιοβάρας, Ιωάννου, Κόκκαλης, Μίρτσος, Μπινιάκος, Μάνης (60* Ξανθόπουλος), Καραλής (60* Θεοδωρακάκος).

ΠΑΟ Κυριακίου – Παρνασσός   0-1
Σκόρερς: 66* Καρακατσάνης
Διαιτητής: Χρήστου
Βοηθοί: Λιανός – Μυλωνάκης

ΠΑΟΚ: Γκώνιας, Καράντζαλης, Λαζάρου Κ., Λαζάρου Δ., Σάχο Φ., Κώτσου, Λιάκος Σ., Μπότσης (80* Γάτσος Δ.), Τσούρας Α., Βιέννας (80* Γάτσος Α.), Μουχαρέμι.
Παρνασσός: Δημητράς, Καράϊ, Γκαλαμέλος Λ., Τσώνης, Κουρελής, Διβόλης,  Καρακατσάνης, Γκαλαμέλος Κ., Καλλέργης (74* Τζίκας), Μαρτιναίος, Λύτρας.

Δόξα/Πελοπίδας – Κιθαιρώνας  1-1
Σκόρερς: 80* (πεν.) Αλεξάκης – 60* Καραλίου
Κόκκινες: 85* Ευσταθίου – 85* Φίλης
Διαιτητής: Καρβούνης
Βοηθοί: Χατζής – Παπαγεωργίου Κ.

Δόξα: Αναστασίου, Φαφούλας, Σεχάϊ Μ., Τσιάμης, Ευσταθίου, Διαμάντης (80* Μπαμπούλας), Αινείας (55* Κουτσοβασίλης), Μακρής, Μπουτσίνης (87* Χατζηδούρος), Βόλης, Αλεξάκης.
Κιθαιρώνας: Γερογιάννης Χ., Καραλίου, Ζόγκας (46* Σκουρτανιώτης), Ζερικιώτης, Παπασταμάτης Β., Κουτσοδήμος Κ.,Καλατζής Κ, Φίλης Δ., Κουκούλας, Δούρος (46* Λαζάρου), Πλάκου.
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρύο, καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει σήμερα Δευτέρα τη χώρα με καταιγίδες να πλήττουν τα ανατολικά και τα νότια και χιονοπτώσεις να αναμένονται σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση ενώ βόρειοι άνεμοι εντάσεων μέχρι 6 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, αναμένεται να εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον ένα (-1) έως 3 βαθμούς κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από μείον δύο (-2) έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη οπού τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αρχικά στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία και στις υπόλοιπες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη οπού τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, μέχρι το πρωί κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Άνεμοι: στα νοτιά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη στροφή σε βορειοδυτικούς. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κούπα εκλιπαρεί: Μη με εκδώσετε στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ



Ο διαβόητος κακοποιός Ιλίρ Κούπα που συνελήφθη στην Αλβανία εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να μην εκδοθεί στην Ελλάδα. Ομολόγησε πως μεταμφιεσμένος σε Άη Βασίλης λήστεψε κοσμηματοπωλείο στα Τίρανα.

Ο διαβόητος κακοποιός και δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, που συνελήφθη το Σάββατο στην Αλβανία, οδηγήθηκε από αστυνομικούς στα κρατητήρια των Τιράνων. Την ώρα που του περνούν τις χειροπέδες, ο Κούπα εκλιπαρεί να μην εκδοθεί στην Ελλάδα. "Σας παρακαλώ, κάντε ό,τι θέλετε μαζί μου, μόνο μη με στείλετε στην Ελλάδα".

Σύμφωνα με πληροροφίες, δεν αποκλείεται ο Κούπα και οι συνεργοί του να έκαναν και άλλες ληστείες στην Ελλάδα μεταμφιεσμένοι ως γιατροί. Επίσης όπως ο ίδιος ομολόγησε, μεταμφιεσμένοι σε Άη Βασίληδες και με καλάσνικοφ στα χέρια λήστεψαν κεντρικό κοσμηματοπωλείο στα Τίρανα.

Οργισμένοι συγγενείς της 25χρονης ξενοδοχουπαλλήλου Κατερίνας Ζώγαλη, η οποία έπεσε νεκροί από τις σφαίρες των κακοποιών, ζητούν να οδηγηθεί ο Κούπα στην ελληνική δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος βαρυποινίτης κατηγορείται και για τη δολοφονία του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας.

Δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ