Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σε ποιους υπαλλήλους αυξάνεται ο μισθός



Αύξηση στις αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων από 9 μέχρι και 97 ευρώ το μήνα «προκαλεί» από αυτόν το μήνα η εξίσωση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης στο 3% για όλα τα Ταμεία και ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για παλαιούς (μέχρι 1992) ή νέους (μετά το 1993) ασφαλισμένους.



Κερδισμένοι είναι κυρίως οι... παλαιοί ασφαλισμένοι επειδή μέχρι τώρα είχαν διαφορετικές εισφορές και πλήρωναν ανάλογα με το Ταμείο και τον κλάδο τους εισφορά 4% έως 6%, ενώ οι νέοι μετά το 1993 ασφαλισμένοι έχουν ίδιες εισφορές επικουρικής ασφάλισης που είναι στο 3% ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Με τον νόμο 4225/14, όμως, προβλέφθηκε ότι οι εισφορές για όλα τα επικουρικά ταμεία που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ θα είναι 3%, τόσο για τους παλαιούς όσο και για τους νέους ασφαλισμένους, που σημαίνει ότι όσοι πλήρωναν μεγαλύτερα ποσοστά θα έχουν μείωση εισφορών στο 3% με λιγότερες μηνιαίες κρατήσεις και αναπόφευκτα με «αύξηση» των μηνιαίων αποδοχών τους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδίωξη και συλλήψεις για ναρκωτικά στην Εύβοια


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για ναρκωτικά στην Ιστιαία Ευβοίας

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε μετά από καταδίωξη αστυνομικών της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε.

Κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου κ.α.

Συνελήφθησαν, χθες (28-01-2014) το βράδυ στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο 36χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για προμήθεια και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου για τα όπλα και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς να κινούνται με δίκυκλη μοτοσικλέτα στην ανωτέρω περιοχή. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας η μοτοσικλέτα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας απέρριψε εκτός του οδοστρώματος, δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (49,10) γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν, όπως επίσης και δύο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία Δικαστικής Λειτουργού, στην οικία του ενός από τους δράστες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

    Ένα κυνηγετικό όπλο, με κομμένη την κάνη του, το οποίο κατείχε παράνομα,
    τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
    ένα μεταλλικό κυτίο, το οποίο περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (3,06) γραμμαρίων,
    μία πλαστική πλάκα με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας και
    δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

   


Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ-Επιχείρηση ύμνος της τουρκικής αστυνομίας



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με άνδρες της αντίστοιχης ΕΚΑΜ της τουρκικής αστυνομίας, που προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα μιας οικίας για να εισέλθουν μέσα. Την χτυπάνε πολλές φορές με τα όπλα τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή καλούν τον ιδιοκτήτη να τους ανοίξει, κάτι που κάνει. Τώρα αν αυτό θα έπρεπε να το έχουν σκεφθεί από την πρώτη στιγμή είναι άλλη υπόθεση.hellas-now.com
Δειτε το βιντεο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στα παράβολα-Μόνο ηλεκτρονικά η αγορά τους!





Με  ταχείς ρυθμούς καταργείται η χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία προμήθειας των παραβόλων από τους φορολογούμενους.




Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έθεσε σε λειτουργία την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την... προμήθεια παραβόλων από τους πολίτες και πλέον η προμήθειά τους γίνεται πολύ εύκολα.

Πιο συγκεκριμένα, χθες εντάχθηκαν στην εφαρμογή «e-Παράβολο» οι εξής φορείς:

1. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
2. Υπουργείο Τουρισμού
3. Υπουργείο Εξωτερικών
4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
5. Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού - Ε.Ο.Τ.
6. Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού - Α.Σ.Ε.Π.
7. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας
8. Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενταχθούν στην εφαρμογή παράβολα και άλλοι φορείς του Δημοσίου, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία (π.χ. για έκδοση διαβατηρίου, αστυνομικής ταυτότητας) και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η προμήθεια των παραβόλων από τη νέα εφαρμογή είναι πολύ εύκολη. Οι φορολογούμενοι, χωρίς απαραίτητα να είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet, μπορούν να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή και να επιλέξουν το φορέα στον οποίο θα καταθέσουν το παράβολο. Επιλέγουν και το παράβολο και το εκτυπώνουν. Στο παράβολο αναγράφεται και ένας μοναδικός αριθμός. Στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει την αξία του παραβόλου με τη χρήση του μοναδικού αριθμού σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και μέσω των εναλλακτικών τραπεζικών δικτύων, όπως τα ΑΤΜ και το web banking. Με την εξόφληση ο φορέας ενημερώνεται μέσω ειδικής εφαρμογής για τη επικύρωση του παραβόλου.

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα είναι εφικτή και η πληρωμή της αξίας του παραβόλου με πιστωτική κάρτα μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε σε πολιτική λειτουργία η εφαρμογή για τη χορήγηση παραβόλων του υπουργείου Μεταφορών. Κατά την διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας εκδόθηκαν περίπου 100.000 ηλεκτρονικά παράβολα και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη 52.000 παράβολα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στη Λιβαδειά


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)


ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της ταινίας μικρού μήκους εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Φέτος – για 2η χρονιά - εντάχθηκε και η Λιβαδειά στον κατάλογο των πόλεων.Έτσι στις 31 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου 2014 θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του 36ου Φεστιβάλ Δράμας.
Για την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 το πρόγραμμα έχει ως εξής:
DEAD END                              ΤΩΝΙΑ ΜΙΣΙΑΛΗ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ                              ΣΟΝΙΑ ΛΙΖΑ ΚΕΝΤΕΡΜΑΝ
PIETA                                       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ
ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ                           ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΛΕΟΥΣΗ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ                          ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΡΝΑΣ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ        ΙΩΝ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
ΣΚΙΑΜΑΧΙΑ                            ΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
TRAVEL EXPRESS                 ΝΑΤΑΣΑ ΞΥΔΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση-σοκ για τα «κόκκινα δάνεια»: Τετραμελής οικογένεια θα «ζει» με 1000 ευρώ το μήνα

Τη σύσταση κυβερνητικού συμβουλίου που θα είναι επιφορτισμένο να «τρέξει» τη ρύθμιση για την εξόφληση όλων των «κόκκινων» δανείων προωθεί η κυβέρνηση και σύντομα αναμένεται να συσταθεί με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου. Η ρύθμιση των δανείων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται με μπούσουλα τη λίστα αναγκαίων εξόδων διαβίωσης μιας οικογένειας με το μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια να υπολογίζεται στα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» το «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους» θα αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εργασίας και θα λειτουργεί όπως μια ανεξάρτητη αρχή.

Οι πρώτες αποφάσεις αναμένεται να είναι για την καθιέρωση των «ελάχιστων δαπανών διαβίωσης» και του ορισμού των «συνεργάσιμων δανειοληπτών».

Οι «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης» θα αποτελούν το «μπούσουλας» για τη ρύθμιση των δανείων. Η λίστα των ελαχίστων δαπανών διαβίωσης δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα αναγκαία έξοδα που πρέπει να κάνει μια οικογένεια για να ζήσει και σε αυτή θα περιλαμβάνονται έξοδα για τη διατροφή της οικογένειας, την ένδυση, τη στέγαση, τη μόρφωση των παιδιών, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, το μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια είναι στην περιοχή των 1.000 ευρώ.

Κατ'αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες και έχοντας στη διάθεσή τους τους και άλλα στοιχεία όπως το αν μια οικογένεια είναι μονομελής, αν πρόκειται για ζευγάρι, τριμελής, τετραμελής κ.ο.κ. οικογένεια, θα εξετάζει το κάθε αίτημα ξεχωριστά και θα αφαιρεί από το εισόδημα τις δαπάνες. Το ποσό που θα μένει θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των δόσεων.

Οι δόσεις θα είναι μικρότερες και η διάρκεια αποπληρωμής θα επιμηκύνεται. Έτσι το δάνειο θα κρατιέται ζωντανά και δεν θα σκάει.

Με τη λίστα των αναγκαίων δαπανών διαβίωσης δένει και η απόφαση για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες. Είναι αυτοί που δεν κρύβουν στοιχεία από τις τράπεζες (π.χ. έσοδα, περιουσιακά στοιχεία) και που θα πληρώσουν με συνέπεια τις νέες τους δόσεις και αν αλλάξουν τα οικονομικά τους δεδομένα θα ενημερώσουν τις τράπεζες.

Με τον ορισμό αυτό η κάθε τράπεζα δεν μπορεί να χαρακτηρίζει με αδιαφανή κριτήρια κάποιον δανειολήπτη ως μη συνεργάσιμο και να απορρίπτει a priori σχέδια αναδιάρθρωσης χρεών.

Επιπλέον, το Κυβερνητικό Συμβούλιο θα εξετάσει και των προώθηση πρωτοβουλιών προκειμένου να απεμπλακούν περιπτώσεις επιχειρήσεων οι οποίες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Party της Β΄ Λυκείου Θεσπιών το Σάββατο στο Alibi Club

Party B" Lykeioy

Alibi Club  στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2

// Dj: Vasilis Giotis

ΕΙΣΟΔΟΣ 2e
Διαβάστε Περισσότερα »

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας για τη ζωοοκλοπή στα Βάγια


Από το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων Βοιωτίας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ζωοκλοπής, η οποία διαπράχθηκε από ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (28-01-2014) το μεσημέρι ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ζωοκλοπή.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο 47χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων και κατήγγειλε ότι το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 26-01-2014 έως πρωινές ώρες της 27-01-2014, άγνωστος/οι δράστης/ες, αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του, εννέα αμνοερίφια και ένα βοοειδές, συνολικής χρηματικής αξίας (1.500) ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, το ανωτέρω βοοειδές εντοπίστηκε σε περιβάλλοντα περιφραγμένο χώρο ποιμνιοστασίου, ιδιοκτησίας του 31χρονου και αποδόθηκε στον 47χρονο ιδιοκτήτη του.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων, ενώ ο 31χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς: ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές



Ο Κλέαρχος Περγαντάς αποφάσισε να βάλει τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν και πάλι υποψήφιο στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στην κλειστή συνάντηση που είχε με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της ομάδας του, αποφάσισε να μην είναι και πάλι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

Την ίδια ανακοίνωση αναμένεται να κάνει και στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη...
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

"Τι να κάνετε σε περίπτωση ισχυρού σεισμού"





    Με αφορμή το μεγάλο σεισμό που έπληξε χθες την Κεφαλονιά η Πυροσβεστική υπενθυμίζει παρακάτω τις πιο σημαντικές οδηγίες που θα φανούν χρήσιμα εργαλεία σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.




Πρώτες ενέργειες
-Όταν αισθανθείτε μια... σεισμική δόνηση, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν. Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις). Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση. Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους.

-Εάν βρίσκεστε σε ψηλό κτήριο και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια. Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός τεθεί σε λειτουργία.

-Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτήρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.

-Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτήρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά και σοβάδες.

-Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου. Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου. Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.

-Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους. Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.

-Εάν βρίσκεστε σε αναπηρική καρέκλα, μην προσπαθήσετε να σηκωθείτε. Μετακινηθείτε σε σημείο που μπορείτε να προφυλαχθείτε εφόσον αυτό είναι δυνατό, ασφαλίστε τους τροχούς και προστατέψετε το κεφάλι με τα χέρια σας.

-Εάν βρίσκεστε στην κουζίνα, φύγετε μακριά από το ψυγείο, το φούρνο και τα ντουλάπια που βρίσκονται ψηλά.

-Εάν είσαστε μέσα σε στάδιο ή θέατρο, παραμείνετε στο κάθισμά σας και προστατέψτε το κεφάλι με τα χέρια σας. Μην προσπαθήσετε να διαφύγετε προτού σταματήσει η δόνηση. Αποφύγετε να τρέξετε προς τις εξόδους


Μετά τον σεισμό

-Να είστε προετοιμασμένοι για μετασεισμούς και σχεδιάστε πού θα προστατευθείτε όταν αυτοί συμβούν.

-Ελέγξτε για τραυματίες. Δώστε τις πρώτες βοήθειες, εάν αυτό είναι αναγκαίο.

-Παραμείνετε ήρεμοι και καθησυχάστε τους άλλους.

-Αποφύγετε τα σπασμένα γυαλιά.

-Ελέγξτε για πυρκαγιά. Πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

-Ελέγξτε τις παροχές φυσικού αερίου, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν υπάρχει ζημιά σε κάποια από αυτές, θέστε την εκτός λειτουργίας. Εάν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου, μη χρησιμοποιήσετε σπίρτα, φανό, συσκευές ή ηλεκτρικούς διακόπτες. Ανοίξτε τα παράθυρα, εγκαταλείψτε το κτήριο και ειδοποιήστε σχετικά την εταιρία φυσικού αερίου.

-Εάν εξαιτίας της δόνησης το ακουστικό του τηλεφώνου έχει φύγει από τη θέση του, επανατοποθετείστε το και χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

-Συντονιστείτε με τον σταθμό εκπομπής εκτάκτων αναγκών στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Ακούστε τα ενημερωτικά δελτία.

-Παραμείνετε έξω από το κατεστραμμένο κτήριο.


Οικογενειακός Σχεδιασμός - Ατομική & Οικογενειακή ετοιμότητα

-Δημιουργήστε ένα οικογενειακό αντισεισμικό σχέδιο.

-Να γνωρίζετε τα ασφαλή σημεία σε κάθε δωμάτιο (κάτω από τραπέζια, γραφεία ή τους εσωτερικούς τοίχους).

-Να γνωρίζετε τα επικίνδυνα σημεία (παράθυρα, καθρέπτες, κρεμάμενα αντικείμενα, τζάκια και ψηλά έπιπλα).

-Κάνετε πρακτικές ασκήσεις. Φυσικά, ερευνείστε ποιοι είναι οι ασφαλείς χώροι για τον εαυτό σας και τα παιδιά σας.

-Μάθετε να προσφέρετε πρώτες βοήθειες και τεχνικές ανάνηψης.

-Αποφασίστε σε ποιο σημείο θα συναντηθεί η οικογένειά σας, σε περίπτωση που χαθείτε.

-Να έχετε έναν κατάλογο με αριθμούς τηλεφώνων εκτάκτου ανάγκης.

-Επιλέξτε έναν φίλο εκτός περιοχής ή συγγενή, που τα μέλη της οικογένειάς του μπορούν να τηλεφωνήσουν μετά τον σεισμό και να ειδοποιήσουν για την κατάστασή σας.

-Ετοιμάστε έναν φορητό σάκο επιβίωσης για τη δουλειά και το ταξίδι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι το κοινό κρυολόγημα

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ
Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος
Το κοινό κρυολόγημα είναι μια μετοδοτική νόσος του ανωτέρου
αναπνευστικού και μια από τις πρώτες αιτίες απουσίας από το σχολείο και
τη δουλεία. Η μέση συχνότητα εμφάνισης του είναι 2-4 φορές το χρόνο
για τους ενήλικες,ενώ για τα παιδιά περίπου 6 φορές ίσως και
περισσότερο.
Η αιτιολογία του πειλαμβάνει ιούς όπως ο ρινοιός, ο κορονοιός, ο
αδενοιός, ο ιός της γρίπης, ο μεταπνευμονοιός, ο αναπνευστικός
συγκυτιακός ιός, κ.λ.π. Συχνά η λοίμωξη προκαλείται από τη συνύπαρξη
περισσοτέρων από έναν ιούς. Έχουν απομονωθεί πάνω από 100
διαφορετικοί ιοί που σχετίζονται με τα κρυολογήματα.
Η μετάδοση των ιών μπορεί να γίνει μέσω σταγονιδίων στον αέρα, τα
οποία μπορεί να εισπνεύσουμε ή να καταπιούμε (αν κάποιος φτερνιστεί
στο πρόσωπο μας) ή μέσω επαφής με μολυσμένα αντικείμενα όταν μετά
την επαφή τα χέρια ακουμπάνε το στόμα,τα μάτια,τη μύτη.
Η έναρξη των συμπτωμάτων ξεκινά μετά 1-3 μέρες από την έκθεση του
ατόμου στον ιό.Η συμπτωματολογία διαρκεί 7-10 μέρες και περιλαμβάνει
πονόλαιμο,βήχα,ρινική καταρροή,πυρετό.Υπάρχει όμως και η πιθανότητα
μια ίωση να οδηγήσει σε μέση ωτίτιδα, βρογχίτιδα, βρογχιολίτιδα,
πνευμονία, μηνιγγίτιδα,κ.λ.π.
Η μετάδοση των ιών είναι συνηθέστερη σε παιδικούς σταθμούς,
σχολεία,καφενεία, λεωφορεία,γενικά όπου υπάρχει συγχρωτισμός
ανθρώπων.
Η πρωταρχική μέθοδος πρόληψης ενάντια στη λοίμωξη έιναι το πλύσιμο
των χεριών, ο καλός αερισμός των σπιτιών,η χρήση μάσκας,και ο
αντιγριπικός εμβολιασμός ( ο οποίος προσφέρει προστασία μόνο για τα
στελέχη που περιέχει).
Η θέραπεία περιλαμβάνει ανακουφιστική συμπτωματική αγωγή.
.Ανάπαυση, λήψη υγρών,αντιπυρετικά. Η λήψη βιταμίνης C μπορεί να
μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος.Τα αντιβηχικά φάρμακα δεν
συστήνονται.
Όσον αφορά τις εναλλακτικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται για το
κοινό κρυολόγημα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις
Ωστόσο “αντιγριπικά” βότανα που μπορούν να απαλύνουν τη
συμπτωματολογία χωρίς όμως να υποκαθιστούν τυχόν φαρμακευτική
αγωγή θεωρούνται: Το χαμομήλι, το τσάι του βουνού, ο ευκάλυπτος σε
εισπνοές, η μέντα, το φασκόμηλο, το ρακόμελο (προσοχή μεθάει) και το
σκόρδο.Όπως και να προτιμάτε το αφεψημα σας πάντα να το πίνετε σε
θερμοκρασία δωματίου,ποτέ καυτό.
Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος  Γιωργαντά 25-2ος όροφος Λιβαδειά.Τηλ.6947321102-2261301142
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Αφιερωμένη στους Τρείς Ιεράρχες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών

 Εκδήλωση Αφιερωμένη στους Τρείς Ιεράρχες & στους Εκπαιδευτικούς μας


ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣΠροσκεκλημένοι είναι όλοι οι Εκπαιδευτικοί της Μητρόπολής μας

στις Καθιερωμένες Εκδηλώσεις

προς τιμή των Τριών Ιεραρχών

& των Εκπαιδευτικών της Μητρόπολής μας,

Οι Εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα

για την Επαρχία Θηβών & Αυλίδος την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, προσκεκλημένος ο Δρ. κ. Δημήτριος Μητάκος ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Τρείς Ιεράρχες: Οι Προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων”

και για την Επαρχία Λιβαδειάς την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λιβαδειάς, προσκεκλημένος ο Δρ. κ. Ιωάννης Τσόγκας ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Οι Τρείς Ιεράρχες ως διδάσκαλοι και παιδαγωγοί”

πριν τις ομιλίες θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Συνεχίζονται τα κλαδέματα δένδρων και η διανομή δωρεάν ξυλείας

Ανακοίνωση αντιδημάρχου καθαριότητας


Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Λεβαδέων, προχώρησε σε εργασίες εκρίζωσης μιας λεύκας από το διάζωμα της Δημ. Παπασπύρου (Αθηνών) επειδή είχαν προκληθεί σοβαρές ζημίες στο οδόστρωμα και στον αποχετευτικό αγωγό από το ριζικό σύστημα.
Τόσο η ξυλεία που προέκυψε από το συγκεκριμένο δέντρο, όσο και η ξυλεία που προκύπτει από τα κλαδέματα που κάνουμε φέτος σε δέντρα -κυρίως λεύκες- που εγκυμονούν κινδύνους (όπως στην παιδική χαρά της Αγ. Παρασκευής, στο Νεκροταφείο, σε σχολεία κατόπιν αιτημάτων των διευθυντών, στους μύλους Παπαϊωάννου), διανέμονται σε άπορους και φτωχούς συμπολίτες, μέσω κατάστασης που συντάσσεται κατόπιν αιτήσεων που υποβάλλονται στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λιβαδειάς. Μέχρι σήμερα πάνω από 70 οικογένειες έχουν παραλάβει δωρεάν ξυλεία από τον Δήμο.
Επειδή συνεχίζεται το κλάδεμα δέντρων όπου είναι αναγκαίο για την δημόσια προστασία και ασφάλεια, κατόπιν και αιτημάτων πολιτών, μπορείτε να  επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 22613 50809 για αιτήματα κλαδεμάτων και στο 22613 50841 για παροχή δωρεάν ξυλείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερός Ναός “Υπαπαντής του Κυρίου” – Παραλία Αλυκής




Την Δεσποτική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου

πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Παραλίας Αλυκής.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε τις ακολουθίες

σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

6:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,

χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας

κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

7:00 μ.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Μετάς τιμής

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουνάμι φόρων μέχρι την Παρασκευή

Έκτακτο δελτίο «φόρων» θα πλήξει τους φορολογουμένους μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, αφού αρκετοί θα αναγκαστούν να εξοφλήσουν μέχρι και πέντε εκκαθαριστικά. Συγκεκριμένα, με βάση το «πρόγραμμα» πληρωμών, που έχει καταρτίσει το υπουργείου Οικονομικών, την προσεχή Παρασκευή 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρωθούν:

ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, για όσους έχουν Ι.Χ. άνω των 1.929 κ.ε.

η έκτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012, ενώ η έβδομη θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου

η τέταρτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2013, ενώ η πέμπτη θα πρέπει να καταβληθεί τέλος Φεβρουαρίου

το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος 2013 για όσους το παρέλαβαν το Νοέμβριο, οπότε τέλος του μήνα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ ο φόρος με έκπτωση 1,5%

το «χαράτσι» της ΔΕΗ ΔΕΗ-5,05% του 2012, το οποίο πρέπει να πληρωθεί από όσους πιάστηκαν στα «δίχτυα» των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Οσοι το «ξεχάσουν» και πάλι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα, αλλά και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση των ανωτέρω φόρων γίνεται μόνο στις τράπεζες με την «Ταυτότητα Οφειλής», η οποία εκδίδεται από το Taxis, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις με πιστωτικές κάρτες είτε με υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση καταβολής οφειλών μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η ταυτόχρονη επιβολή του αναθεωρημένου ΕΕΤΗΔΕ καθώς και των ΦΑΠ του 2011 και 2012 ενδέχεται να οδηγήσει σε υπερβολική φορολόγηση της περιουσίας των πολιτών και αυτό με τη σειρά του να αυξήσει το κίνητρο της φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει πολλούς φορολογουμένους σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις απέναντι στο Δημόσιο λόγω αδυναμίας πληρωμής.

Σύμφωνα με την ακαδημαϊκή και εμπειρική έρευνα, η περαιτέρω άσκηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη βαριά φορολογουμένων δεν συνεπάγεται περισσότερα φορολογικά έσοδα, λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας και ενίσχυσης της φοροδιαφυγής.

Σχολάζουσες κληρονομιές

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου πρέπει να δηλωθούν στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών οι σχολάζουζες κληρονομιές, από τους διαχειριστές τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι διοικητές και διαχειριστές (εκκαθαριστές, εκτελεστές, Ιεροί Ναοί, σύλλογοι, σωματεία, ΟΤΑ κ.λπ.) κοινωφελών περιουσιών και οι κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών υποχρεούνται να αναγγείλουν την ύπαρξη των ανωτέρω περιουσιών στην αρμόδια αρχή έως τις 10/02/2014.

Η αναγγελία θα γίνει με τη συμπλήρωση του αντίστοιχου κατά περίπτωση ηλεκτρονικού αρχείου από τα πέντε που είναι στη διάθεσή τους, το οποίο κάθε υπόχρεος πρέπει να αποστείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της αρμόδιας αρχής: Υπουργείο Οικονομικών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Αποκεντρ. Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας,  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης,  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης,  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Τμήμα Βορ. Αιγαίου), Αποκεντρ. Διοίκηση Αιγαίου (Τμήμα Νοτ. Αιγαίου).

Οι δηλώσεις

Οι υπόχρεοι φορείς υποχρεούνται να δηλώσουν, ανάλογα με την περίπτωση, τις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Κληρονομιές, κληροδοσίες και δωρεές υπέρ του ιδρύματος χωρίς ειδικό σκοπό, ειδικά για δωρεές αναγγέλλονται αυτές που αφορούν ακίνητα ή κινητά που δωρίζονται εγγράφως.

2. Κληρονομιές, κληροδοσίες ή δωρεές χωρίς ειδικό σκοπό υπέρ ιερών ναών, ΟΤΑ, λοιπών ΝΠΔΔ, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών σωματείων.

3. Διαχειριστές κεφαλαίων αυτοτελούς διαχείρισης.

4. Εκτελεστές διαθηκών, εκκαθαριστές κληρονομιών & κληροδοσιών & δωρητές περιουσιών υπέρ κοινωφελών σκοπών.

5. Κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών

Τα πρώτα 17,6 εκατ.

Στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας διατίθενται τα πρώτα 17,6 εκατ. ευρώ που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του ελληνικού Δημοσίου και έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην ΤτΕ.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και Υγείας Α. Γεωργιάδη, αποφασίστηκε περίπου 13 εκατ. να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών.

Τα υπόλοιπα περίπου 4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Παιδεία για την κάλυψη δαπανών στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τυφλούς μαθητές. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από εδώ και πέρα θα επιστρέφονται στους πολίτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυστηροποιούνται τα κριτήρια για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Έπρεπε να καταρρεύσει η Ιρλανδία από το κραχ της αγοράς ακινήτων, να φτάσει στο χείλος του γκρεμού η Ισπανία και να «βουλιάξουν» οι ελληνικές τράπεζες από το βάρος των «κόκκινων» δανείων, για να «ξυπνήσουν» οι Ευρωπαίοι και να θεσμοθετήσουν κάποια κριτήρια στη χορήγηση στεγαστικών δανείων, που ούτως ή άλλως οι τράπεζες υποχρεούνται να υιοθετούν υπό το φόβο της «μαύρης» λίστας των stress tests.

Με βάση την Οδηγία, που υποτίθεται ότι θα βάλει... τάξη στο πλαίσιο και με φόντο τις εκτιμήσεις για περαιτέρω αύξηση των «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα στο 40% του συνόλου των δανείων, δηλαδή στα περίπου 90 δισ ευρώ, οι τράπεζες θα πρέπει:

-Να παρέχουν γενικές πληροφορίες διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή σχετικά με το εύρος των πιστωτικών προϊόντων που προσφέρουν.

-Να παρέχουν εξατομικευμένες πληροφορίες στον καταναλωτή μέσω ενός Τυποποιημένου Ευρωπαϊκού Δελτίο Πληροφοριών. Αυτό θα επιτρέψει στους καταναλωτές να συγκρίνουν τους όρους ενυπόθηκων δανείων από διαφορετικούς παρόχους.

-Να παρέχουν επαρκείς εξηγήσεις στον καταναλωτή σχετικά με τις προτεινόμενες συμβάσεις πίστωσης και να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές για τον τρόπο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. (θα πάψουν άραγε τα "ψιλά" γράμματα;)

-Να αξιολογήσουν τη δυνατότητα εξόφλησης του δανείου από τον καταναλωτή.

Από τη πλευρά τους οι δανειολήπτες θα επωφελούνται από τις επιπλέον πληροφορίες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας που θα τους επιτρέπει να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις, όπως επίσης από έναν εναρμονισμένο τρόπο υπολογισμού συνολικού ετήσιου πραγματικού επιτοκίου (ΣΕΠΕ), το οποίο θα διευκολύνει τη συγκρισιμότητα των στοιχείων της διαφήμισης και της προσυμβατικής ενημέρωσης. Θα έχουν επίσης την υποχρέωση να παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να καταστεί δυνατή η εκτίμηση της ικανότητας εξόφλησης του δανείου, αλλά και το δικαίωμα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να αποπληρώσουν το δάνειο τους, πριν από τη λήξη της σύμβασης πίστωσης.

Όπως επισημαίνουν πικρόχολα παράγοντες της αγοράς, η ετεροχρονισμένη και άτολμη αντίδραση των Ευρωπαίων για τα στεγαστικά δάνεια είναι ανάλογη με αυτή για την "τακτοποίηση" της αγοράς χρηματοπιστωτικών προϊόντων, όπου αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης λόγω των δομημένων τραπεζικών προϊόντων και της ασυδοσίας τραπεζών και funds, ακόμα δεν έχουν τεθεί κανόνες στο "παιχνίδι" των διεθνών αγορών




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ