Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τραγωδία στο Ελληνικό-Σκοτώθηκε νεαρός στους αγώνες Drag Day

Πρώτο το Permisospress μετέδωσε την είδηση  Πανελλαδικά ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Σκηνές που προκαλούν πραγματικά σοκ εξελίχτηκαν σήμερα το μεσημέρι στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αγώνα Dragster.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που ήταν να φιλοξενήσει αθλητές αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας έμελλε να στιγματιστεί από τον θάνατο του 19χρονου Νίκου Μπερδέ από τη Βάρδα Πύργου και τον βαρύτατο τραυματισμό (οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως είναι κλινικά νεκρός) του 21χρονου Μανώλη από την Σαντορίνη. Ο τελευταίος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο «Ασκληπιείο Βούλας».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο συγκεκριμένος αγώνας που θεωρείται... προπόνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. Οι συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 250 άρχισαν να καλύπτουν το λεγόμενο 400αρι και να «γράφουν» τους χρόνους τους.

Όλα όμως άλλαξαν γύρω στις 13.15 το μεσημέρι, όταν μπροστά σε 1.000 περίπου θεατές και τη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν τα δύο παλικάρια. Ο πρώτος μ' ένα ειδικά διαμορφωμένο «παπάκι» και ο δεύτερος με μία «Suzuki Hayabusa» 1.300 κ.εκ. εξελιγμένη για αγώνες Dragster.

Ο αναβάτης της μικρής μοτοσυκλέτας ξεκίνησε την προσπάθειά του και ολοκλήρωσε μετά από λίγο, οπότε και άρχισε να κατευθύνεται προς το σημείο (γύρω στα 500 μέτρα μετά τον τερματισμό), όπου οι οδηγοί κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στο τραγικό συμβάν, ο αναβάτης της «Hayabusa» στην κυριολεξία εμβόλισε τον συναθλητή του, καθώς εκείνη την ώρα η ταχύτητα με την οποία έπεσε πάνω του ήταν κοντά στα 200 χλμ./ώρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ακαριαία ο νεαρός αναβάτης....

«Τον έσυρε για σχεδόν 50 μέτρα»
Χαρακτηριστική της κατάστασης που διαμορφώθηκε, αποτελεί η μαρτυρία θεατή στο zougla.gr, ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως το δεύτερο ασθενοφόρο άργησε να φθάσει στον τόπο της τραγωδίας.


«Ο οδηγός της "Hayabusa" έπεσε με πάρα πολλά χιλιόμετρα πάνω στον οδηγό με τη μικρή μοτοσυκλέτα. Τον έσυρε για σχεδόν 50 μέτρα. Παντού υπήρχαν συντρίμμια. Επικράτησε πανικός. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αλλά και να καταλάβει τι είχε συμβεί. Το ασθενοφόρο που υπήρχε, πήρε τον έναν αναβάτη αλλά το δεύτερο ασθενοφόρο άργησε να έρθει σχεδόν 45 λεπτά».

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αυτοκινήτου, Μανώλη Χαλιβελάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο αγώνας (όσον αφορά στα αυτοκίνητα) ήταν αναγνωρισμένος. Παράλληλα, το zougla.gr επιχείρησε να μιλήσει και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας, Στέλιο Καρορέλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς το κινητό ήταν απενεργοποιημένο.zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Σκοτώθηκε νεαρός στους αγώνες Drag Day στο αεροδρόμιο του Ελληνικού

Σκοτώθηκε πριν λίγο στους αγώνες Drag Day στο Ελληνικό νεαρός 20 ετών με παπάκι,αποκλειστικές μας πληροφορίες λένε οτι νεαρός δεν κατάγεται απο Βοιωτία και ότι οι αγώνες αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.Νεότερες πληροφορίες απο την σύγκρουση των μηχανών και τις μεταφέρουμε με επιφύλαξη υπάρχει και δεύτερο παλληκάρι  και είναι κλινικά νεκρό
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται προσλήψεις εφοριακών –Δείτε ποιοι και πότε

Συναντήθηκε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις εφορίες με τον γενικό γραμματέα εσόδων και στη συνάντηση αυτή ειπώθηκε ότι το 2014 θα γίνουν προσλήψεις εφοριακών. Τι προβλέπει ο σχεδιασμός;



Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν από το προεδρείο των εφοριακών, ο αριθμός των εφοριακών θα αυξηθεί:

·         Κατά 150 άτομα που θα έρθουν από τη δημοτική αστυνομία κατόπιν αξιολόγησης από επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί. Δηλαδή, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα πάνε στις εφορίες. Αυτό αποτελεί μετάταξη και όχι νέα πρόσληψη

·         300 από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1Κ /2013 που έχει ήδη ολοκληρωθεί 

·         700 με νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ σε όλη την Ελλάδα με δυνατότητα συμπληρωματικά να προσληφθούν άλλοι 500 μέχρι το τέλος του 2014. Αυτή η τελευταία κατηγορία κρύβει το μεγάλο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά αναμένεται νέα προκήρυξη για 700 εφοριακούς οι οποίοι μπορεί να γίνουν 1200 μέχρι το τέλος του 2014.  fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το “τελευταίο αντίο” στον 26χρονο αστυνομικό που έδωσε τέλος στη ζωή του στη Θήβα

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου κηδεύεται από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου,Αγίας Μονής Τρικάλων, ο Άλκης Καραμίχος, ο 26χρονος Τρικαλινός αστυνομικός που βρέθηκε νεκρός το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του στη Θήβα, όπου και υπηρετούσε.  Σύμφωνα με το trikalavoice.gr απαρηγόρητοι μένουν οι γονείς του, Χρήστος και Χρυσούλα, καθώς και ο αδελφός του Αχιλλέας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος το εκλέγειν και εκλέγεσθαι για αλλοδαπούς στις δημοτικές εκλογές

Δεν έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαποί τρίτων χωρών.

Με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης καταργούνται οι διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» που αφορούν τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών, περιλαμβανομένων πολιτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου διαμονής, στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών, η κατάργηση των διατάξεων των άρθρων 14-21 του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) επέρχεται προς συμμόρφωση σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που τις έκρινε αντισυνταγματικές.

Σύμφωνα με την απόφαση 460/2013 του ΣτΕ, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι συνδέεται μόνο με τους έλληνες πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, και επομένως δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, παρά εφόσον υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση της απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Συμβουλίου (Φεβρουάριος 2013), βουλευτές της ΝΔ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να γίνουν απαραίτητες ενέργειες, ακόμα και επανάληψη εκλογικής διαδικασίας, σε όσους δήμους διαπιστωθεί ότι κρίθηκε το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή εκλογέων τρίτων χωρών κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Σε εκείνη την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έθετε ζήτημα αντισυνταγματικότητας διατάξεων του λεγόμενου «νόμου Ραγκούση», περιλαμβανόταν και η αρνητική κρίση σχετικά με ρυθμίσεις για την απονομή ιθαγένειας σε τέκνα νομίμως διαμενόντων αλλοδαπών λόγω της γέννησής τους ή της φοίτησής τους επί εξαετίας σε σχολείο στην Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική συνάντηση για το έργο της ανάπλασης της οδού Επαμεινώνδα στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων και η Τεχνική Υπηρεσία ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 14:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ. Μπέλλου 1) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με θέμα το έργο : «Ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα». Στη συνάντηση θα παραστεί και ο μελετητής του έργου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιόλουστο το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και νέα άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπει για το Σαββατοκύριακο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το απόγευμα του Σαββάτου στα δυτικά ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, αναμένονται την Κυριακή.

Στην Αττική ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές το βράδυ. Οι νοτιάδες θα φέρουν νέα άνοδο της θερμοκρασίας που θα φθάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιος περίπου καιρός και στη Θεσσαλονίκη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα. στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές με βελτίωση τη νύχτα. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά-παράκτια τμήματα. Εξασθένηση το βράδυ. τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων παροδικών βροχών κυρίως στην Κρήτη.

άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ αργότερα στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κεφαλονιά

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο έξυπνο κοράκι του κόσμου λύνει παζλ σε λίγα δευτερόλεπτα! -βίντεο

Φαινομενικά είναι ένα συνηθισμένο κοράκι που ζει υπό καθεστώς αιχμαλωσίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Πρόκειται για ένα κοράκι που φέρει το ψευδώνυμο «007» λόγω των απίστευτων ικανοτήτων του.

Σε ντοκιμαντέρ του BBC ο Δρ Alex Taylor προκαλεί το κοράκι να λύσει μία σπαζοκεφαλιά. Δημιουργεί οχτώ βήματα-παζλ, μία διαδικασία όπου κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα περνούσε με επιτυχία το πουλί.

Και όμως... όχι απλά τα κατάφερε αλλά το έλυσε μέσα σε λίγα λεπτά. Η επιβράβευση; Λίγο φαγητό...



Διαβάστε Περισσότερα »

40 εκατ. για μισθούς στη Βουλή...


    Δεκάδες εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία αξιολόγησης εξακολουθεί να απασχολεί η Βουλή.


Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το Κοινοβούλιο, οι...
μετακλητοί υπάλληλοι εμφανίζουν μια μικρή αύξηση σε σχέση με το 2013.

Αριθμούν συγκεκριμένα συνολικά 125 άτομα έναντι 119 την περασμένη χρονιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ρητή δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού για μείωση κατά 20% των μετακλητών υπαλλήλων έχει μείνει στα χαρτιά.

Μια μικρή-ελάχιστη μείωση παρουσιάζουν, αντίθετα, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού. Το 2013 έφταναν τα 1.393 άτομα, ενώ το 2014 τα 1.387.

Αναλυτικότερα, οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι 591 έναντι 593 το 2013 και οι ιδιωτικού δικαίου 605 έναντι 609. Σταθερός είναι ο αριθμός των αστυνομικών που φρουρούν το Κοινοβούλιο και φτάνει τους 72 ενστόλους και άντρες της ασφάλειας.

Στις προαναφερόμενες κατηγορίες προσωπικού πρέπει να προστεθούν και άλλοι 590 υπάλληλοι, που πληρώνονται όπως και οι υπόλοιποι από τη Βουλή και απασχολούνται στα γραφεία των βουλευτών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όπως και οι μετακλητοί έτσι και οι συνεργάτες των βουλευτών δεν περνούν από οποιαδήποτε έλεγχο και αξιολόγηση. Επιλέγονται από τα κόμματα, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και τους αντιπροέδρους με βάση, τις περισσότερες φορές, άλλου είδους προσόντα (συγγενικές και φιλικές σχέσεις, πολιτικές συγγένειες).

Οι αμοιβές των 1.387 αλλά και των 590 συνεργατών των βουλευτών ξεπερνούν ετησίως τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Οι μισθοί τους καταβάλλονται από το Κοινοβούλιο.

Παρήγορο είναι πάντως το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με τα όσα προβλέπει το οργανόγραμμα του Κοινοβουλίου. Βάσει αυτού, έπρεπε να απασχολούνται 1.846 υπάλληλοι όλων των κατηγοριών. Αναλυτικότερα 718 μόνιμοι, 853 ιδιωτικού δικαίου, 75 αστυνομικοί και 200 μετακλητοί υπάλληλοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ