Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Πυρπόλησαν κουβούκλιο διοδίων στη Μαλακάσα-βίντεο

Εξαγριωμένοι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τις αυξήσεις στις τιμές διέλευσης - Άνοιξαν τις μπάρες και στα διόδια Αφιδνών - Κανονικά διεξάγεται τώρα η κυκλοφορία στην Εθνική οδό
Ένταση δημιουργήθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ στα νέα διόδια στον κόμβο Μαλακάσας, ενώ, εδώ και λίγη ώρα διαδηλωτές κρατούν ανοιχτά τα διόδια Αφιδνών, όπου τα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα, χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 500 άτομα, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μαλακάσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στο τέλος των διοδίων, αλλά για τη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες έβαλαν φωτιά σε ένα λάστιχο αυτοκινήτου σε παράπλευρο δρόμο, ενώ προξένησαν φθορές σε ένα κουβούκλιο των διοδίων.

Οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν συμβολικά για 10 λεπτά τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα διόδια Αφιδνών, όπου έχουν σηκώσει τις μπάρες επιτρέποντας έτσι στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες όμως δεν έχουν επέμβει μέχρι στιγμής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Λιβαδειά-βίντεο-φωτο

Ξεκίνησαν το Σάββατο στην κεντρική πλατεία  Λιβαδειάς οι αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Γαϊτανάκι». Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς οι Σύλλογοι  Γυναικών Τιθορέας,  Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου,  Αθλητικός Πολιτιστικός  Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς, Σύλλογος  Κρητών Βοιωτίας,  ο  Χορευτικός  Όμιλος ΕΛ-ΠΑ-ΧΟ, το Σύλλογο Ποντίων «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», ο  Μορφωτικός Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός  Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς  και  ο Αθλητικός  Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς. Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2014» με στόχο τη διάσωση των εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας και τη δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος στην πόλη για να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2014»:     Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς οι μαθήτριες και οι μαθητές των σχολείων Α’βαθμιας εκπαίδευσης της πόλης θα πλέξουν το γαϊτανάκι.
     Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα ακολουθήσει πάρτι και παιχνίδια από τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς και προσωποζωγραφιές από  το Εικαστικό Εργαστήρι της κας Μαρίας Ανδριτσοπούλου.

    Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε γύρω από τις φωτιές που θα ανάψουν:
•    την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς στη συνοικία Ζαγαρά Λιβαδειάς.
•    την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, ο Σύλλογος Μικρασιατών Βοιωτίας στην πλατεία Συνοικισμού Λιβαδειάς.

    Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00, αποκριάτικη εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Ζαγαρά στο κτήριο του συλλόγου.

    Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, στο εξοχικό κέντρο «ΓΙΟΥΛΑΣ» θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός ΜΑΣΚΕ και μη του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι», ώρα προσέλευσης 20:00

    Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, πραγματοποίηση παρέλασης αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, στους κεντρικούς δρόμους της Λιβαδειάς, ώρα έναρξης 16:00




 





ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ από permissos










ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: «Έσβησε» 25χρονη σε επέμβαση ρουτίνας!



Τραγικές ώρες βιώνει μια πολύτεκνη οικογένεια στη Χαλκίδα, μετά τον αναπάντεχο χαμό μιας 25χρονης, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης για να κάνει επέμβαση χολής.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου παρουσίασε επιπλοκές. Οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, καθώς η άτυχη κοπέλα υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της.

Η νεκροψία θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου της 25χρονης.

eviazoom.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα η κοπή πίτας της εφ."ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ" Λεονταρίου

Στην πλημμυρισμένη από κόσμο, αίθουσα του ΚΑΦΕ-ΜΟΡΦΕΣ, στο Λεοντάρι, και με την καθολική παρουσία όλων των παιδιών του Λεονταρίου, έγινε η κοπή της Αγιοβασιλιάτικης Πίτας της τοπικής Εφ. «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ». Αρχικά την πίτα ευλόγησε ο ιερέας του Λεονταρίου πατήρ-Κωνσταντίνος Τόλης, που ευχήθηκε πολλά και καλά φύλλα στην εφημερίδα, με καλές ειδήσεις. Έπειτα ο εκδότης της εφημερίδας, κ. Νικόλαος Δημητρίου πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε όλους μαζί αλλά και τον καθένα προσωπικά, που παρίσταντο στην κοπή.   Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων  κ. Γεώργος Ντασιώτης , ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μαλέση και τους Δημοτικούς Συμβούλους, κ. Ραχούτη και κ. Ιωάννου και Πρόεδρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, να πει πάρει το κομμάτι του Δήμου. Ο δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ιδίως τον φίλο και συμφοιτητή του κ. Δημητρίου, και ευχήθηκε πολλά και καλά φύλλα της εφημερίδας. Επίσης να πούμε ότι παρίστατο και η κ. Ψαρρα Πρόεδρος της Δ.Κ. Αλιάρτου και ψυχή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και, η Πρόεδρος του «ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ» κ. Χρύσα Κούνου, ο κ. Οδυσσέας Καρβούνης από το ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ, ο κ. Δημοσθένης Πελώνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου, ο Δρ. Νικόλαος Κόλλιας, Ιδρυτής της Βιβλιοθήκης Λεονταρίου, η κ. Αναστασία Τοπάλογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λεονταρίου, ο κ. Κωνσταντίνος Χαροκόπος μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λεονταρίου. Να προσθέσουμε ότι οι πίτες που κόπηκαν ήταν δυο, τα δώρα ήταν βιβλία,  η μια ήταν για τους μικρούς φίλους της εφημερίδας, την νεολαία του Λεονταρίου. Τέλος να πούμε όταν το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Λεονταρίου κ. Κυριάκος Λιάκος, αφού αναφέρθηκε στο συμπόσιο, λέγοντας, «…συν+πίνειν λέξη που σημαίνει «συνάθροιση ανθρώπων που πίνουν», αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης των Ελλήνων,  έτσι είναι εδώ σήμερα μαζί μας και οι νέοι από το χορευτικό του Γνωμαγόρα, Πολιτιστικού Συλλόγου της ΝΙΣΥΡΟΥ, μας τιμούν με την παρουσία τους, τους ευχαριστούμε που είναι μαζί μας, μεγαλώνουν την συνάθροισή μας, μεγαλώνουν την χαρά μας…». Η δασκάλα του χορευτικού κ. Βλέσσα Θεοδώρα, πρόσφερε στην εφημερίδα ένα καλάθι με το τοπικό παραδοσιακό  προϊόν της Νισύρου, το φημισμένο «ποτό Κανέλλας», την ακολουθία και την ιστορία της Παναγίας της Σπηλιανής και ένα Ημερολόγιο από το Λύκειο Νισύρου, και η εφημερίδα ανταπέδωσε με ένα μπουκάλι κρασί, το Ημερολόγιο του 2014 και την Ιστορία του Λεονταρίου και της ομάδας του Α.Σ.Λεονταρίου. Ευχόμαστε στην τοπική εφημερίδα του Λεονταρίου, «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ», πολλά και καλά φύλλα.


 



 



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με σταυρό θα εκλεγούν οι ευρωβουλευτές -Καταργείται η λίστα

Σε μία σημαντική αλλαγή, που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των Ευρωεκλογών συμφώνησαν ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Συγκεκριμένα, ελήφθη η απόφαση να αναδεικνύονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέληξαν στη διεύρυνση του αριθμού προσώπων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο, από 21 σε 42, που αποτελεί και το ανώτατο προβλεπόμενο όριο από την κοινοτική νομοθεσία.

Κάθε χώρα ορίζει το δικό της τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών. Στην Ελλάδα, από το 1981 έως και το 2009 εκλέγονταν από λίστα που διαμόρφωνε το κάθε κόμμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα σε ανοικτή λαϊκή συνέλευση για την έλλειψη Αστυνόμευσης στην Αλίαρτο

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τετάρτη  12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση


ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Παραβατικότητα - έλλειψη αστυνόμευσης στην Αλίαρτο».


Καλούνται οι Δημότες να συμμετάσχουν
                                                     

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο σκοτάδι οι έρευνες για το θάνατο του Αστυνομικού στη Θήβα

Στο σκοτάδι βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά το θάνατο ενός νεαρού υπαστυνόμου στη Θήβα. Ο 26χρονος βρέθηκε στο σπίτι του νεκρός, με μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα.

Οπως διαπιστώθηκε, ο μοιραίος πυροβολισμός προήλθε από το υπηρεσιακό του πιστόλι, το οποίο βρέθηκε δίπλα του, όπως και ένας κάλυκας. Αν και όπως αναφέρει η αστυνομία οι ενδείξεις οδηγούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας, δεν έχει βρεθεί σημείωμα, ούτε κάποιο σοβαρό κίνητρο που θα όπλιζε το χέρι του.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η έκθεση του ιατροδικαστή και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ο 26χρονος έμενε μόνος του και τον εντόπισαν συνάδελφοί του οι οποίοι τον αναζήτησαν έπειτα από την ξαφνική απουσία του από τα σεμινάρια ΠΣΕΑ που παρακολουθούσε στην Αθήνα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eφάπαξ: Γλιτώνουν τις μειώσεις όσοι κατέθεσαν αίτηση μέχρι 31 Αυγούστου 2013



Με τη χρήση ενός νέου μαθηματικού τύπου θα υπολογίζεται στο εξής το εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας. Οι αλλαγές που προκύπτουν από το διαφορετικό τρόπο υπολογισμού αγγίζουν κατά κύριο λόγου τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ με αυτόν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ταμείων και η απρόσκοπτη καταβολή του βοηθήματος για το μέλλον.

Από τις αλλαγές που προκύπτουν εξαιρούνται, όπως αναφέρει το «Εθνος», όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους έως τις 31 Αυγούστου 2013. Σε αυτές τις περιπτώσεις το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το παλιό σύστημα, χωρίς νέα μείωση.

Ο νέος μαθηματικός τύπος προβλέπει τη δημιουργία «ατομικών μερίδων» για όλους τους ασφαλισμένους, ενώ για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού θα λαμβάνονται υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου. Παράλληλα, προκειμένου να μην προκύψουν δραματικές ανατροπές στο εφάπαξ, όπου καταγράφονται ληξιπρόθεσμες οφειλές, αυτές θα «μοιραστούν» σε βάθος 15ετιας.

Στους φορείς πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ενώ στο Δημόσιο εκτιμάται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 12% έως 14%. Αν δεν προέκυπτε η αλλαγή, το εφάπαξ στο Δημόσιο θα έπρεπε να πέσει στις 4.000 με 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με το «Εθνος», με τη λύση που θα δοθεί το βοήθημα θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο φέτος στα 25.000 ευρώ στο δημόσιο τομέα, από 29.000 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Αναλυτικά στην απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προβλέπονται τα εξής:

1. Δημιουργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2014 «ατομικές μερίδες» στις οποίες τηρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο στους φορείς – τομείς πρόνοιας.

Τα ταμεία πρόνοιας λειτουργούν πλέον με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (άρθρο 1).

2. Καθιερώνεται νέος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του βοηθήματος.

Για χρόνο ασφάλισης από την 1η Ιανουαρίου 2014 και εφεξής το ποσό του εφάπαξ ισούται με τη συσσωρευμένη αξία των εισφορών κατά την ημερομηνία αποχώρησης.

Για τη συσσώρευση των εισφορών γίνεται χρήση πλασματικού ποσοστού επιστροφής, το οποίο ορίζεται ως η ετήσια μεταβολή της βάσης υπολογισμού των εισφορών για το σύνολο των ασφαλισμένων.

Συγκεκριμένα, λαμβάνονται υπόψη οι συνολικές ετήσιες εισφορές, τα έτη συσσώρευσης εισφορών, η ετήσια μεταβολή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, το έτος έκδοσης της συνταξιοδοτικής πράξης του κύριου φορέα αλλά και ο συντελεστής βιωσιμότητας του ταμείου.

Για τον συντελεστή βιωσιμότητας λαμβάνονται υπόψη:

- Οι συνολικές εισφορές εργαζομένων ή/ και εργοδότη.

- Η ειδική τακτική εισφορά όπου υπάρχει.

- Τα διοικητικά έξοδα (τα οποία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 2,5% των ασφαλιστικών εισφορών του έτους).

- Η περιουσία, η οποία έχει διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου πριν από την καταβολή των συνολικών παροχών (χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνολικές εισφορές εργαζομένων ή και εργοδότη, η ειδική τακτική εισφορά και τα διοικητικά έξοδα).

- Οι συνολικές παροχές χωρίς την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας.

- Η παρούσα αξία των συνολικών υποχρεώσεων με βάση τα δεδουλευμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων (με τους κανόνες του νέου συστήματος καθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση).

- Το οικονομικό έτος για το οποίο υπολογίζεται ο συντελεστής βιωσιμότητας.

3. Η απόσβεση ληξιπρόθεσμων οφειλών θα γίνει με ορίζοντα 15ετίας (άρθρο 3).

Με τον τρόπο αυτόν αποφεύγονται δραματικές μειώσεις στο καταβαλλόμενο βοήθημα στο ταμείο πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων, όπου εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές 759 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα ταμειακά διαθέσιμα στο ταμείο πρόνοιας είναι κοντά στα 350 εκατ. ευρώ.

Επομένως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μένει ένα οικονομικό κενό περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα καταμεριστεί τα επόμενα 15 έτη.

Στην απόφαση συγκεκριμένα προβλέπεται πως «από την 1η Ιανουαρίου 2014 το ετήσιο ποσό απόσβεσης των οφειλομένων υποχρεώσεων επιβαρύνει το ετήσιο συντελεστή βιωσιμότητας.

Σε περίπτωση κατά την οποία φορέας – τομέας πρόνοιας, προκειμένου να καταβάλει εφάπαξ, έχει συνάψει δάνειο και δεν το έχει εξοφλήσει έως 31 Δεκεμβρίου 2013, το ετήσιο ποσό που καταβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 για την εξυπηρέτηση του δανείου επιβαρύνει τον ετήσιο συντελεστή βιωσιμότητας».

Σημειώνεται πως με τα τακτικά έσοδα κάθε έτους εξοφλούνται πρώτα οι υφιστάμενες οφειλόμενες υποχρεώσεις του προηγούμενου έτους.

Οποιοδήποτε έκτακτο ή άλλο έσοδο κάθε τρέχοντος έτους χρησιμοποιείται για να μειώνει απευθείας τις οφειλόμενες υποχρεώσεις που υφίστανται στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Εφόσον σε τομέα πρόνοιας υφίσταται διαθέσιμη ρευστότητα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013, η οποία δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των οφειλόμενων υποχρεώσεων, αυτή μειώνει απευθείας τις προαναφερθείσες οφειλόμενες υποχρεώσεις και χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση αυτών.

4. Σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται επιστροφή εισφορών τα ποσά καταβάλλονται στον δικαιούχο κατά την έκδοση της πράξης συνταξιοδότησης του φορέα κύριας ασφάλισης.

Για επιστροφή εισφορών χρόνου ασφάλισης έως 31 Δεκεμβρίου 2013 η παροχή προκύπτει σύμφωνα με τις διατάξεις των οικείων καταστατικών και τη γενικότερη νομοθεσία που ισχύουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Για επιστροφή εισφορών χρονικών διαστημάτων από 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά το ύψος του ποσού της παροχής προκύπτει από τη συσσωρευμένη αξία των εισφορών στην ατομική μερίδα (άρθρο 4).


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Αποτελέσματα 20ης Αγωνιστικής


 Ένωση με γκολ του Γιάννη Καραμπέτσου πήρε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής κερδίζοντας 1-0 τον Παρνασσό και τον… «επιασε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δίνοντας πλέον ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Ο Κιθαιρώνας κέρδισε μέσα στον Ορχομενό 2-1 «βυθίζοντας» σε σκέψεις την ΑΕΟ ενώ η Θήβα παραχώρησε 1-1 στη Δάφνη. Μεγάλες νίκες πέτυχαν η Νίκη (2-1 τον Αμβρυσσέα) και ο Επαμεινώνδας (2-0 την Αναγέννηση) ενώ οι Πλαταιές στάθηκαν όρθιες στο Κόκκινο (2-2). Τέλος το Δήλεσι πέτυχε νίκη παραμονής 1-0 τη Δόξα.

Στην β” κατηγορία ήττα σοκ για τον Παμβαγιακό εντός έδρας (0-1 από Ολυμπιάδα) ενώ ο Απόλλων «κόλλησε» στο 0-0 με Παναθηναϊκό στο Κυριάκι.

Αναλυτικά:

Α’ Κατηγορία



20η αγωνιστική

Κόκκινο – Πλαταιές   2-2

Νίκη – Αμβρυσσέας    2-1

Επαμεινώνδας – Αναγέννηση  2-0    

Θήβα – Δάφνη Ερ.   1-1

Ένωση – Παρνασσός   1-0

Δήλεσι – Δόξα/Πελοπίδας  1-0

Ορχομενός – Κιθαιρώνας  1-2

ΠΑΟ Κυριακίου – Κάστρο   3-0 α.α.



Βαθμολογία

(σε 20 αγώνες)



Παρνασσός             54-16         50

————————————————

Ένωση                    52-20         50

Κιθαιρώνας             38-25         40

Θήβα                       44-17         37

ΠΑΟ Κυριακίου       34-17         35

Δάφνη Ερ.              24-15         32

Αμβρυσσέας           26-27        30

Δήλεσι                    30-30         28

Κόκκινο                   32-25        26

Αναγέννηση           25-29         26

Ορχομενός              26-35        21

Επαμεινώνδας        22-35        21

————————————————-

Νίκη                        23-36        20

Πλαταιές                22-29         18       

Δόξα/Πελοπίδας     20-49          9

Κάστρο                    7-76           4



21η αγωνιστική

Πλαταιές – Αμβρυσσέας 

Αναγέννηση – Κόκκινο  

Δάφνη Ερ. – Νίκη

Παρνασσός – Επαμεινώνδας    

Δόξα/Πελοπίδας – Θήβα  

Κιθαιρώνας – Ένωση   

ΠΑΟ Κυριακίου – Δήλεσι 

Κάστρο – Ορχομενός   

Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος

16η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Απόλλων  0-0

Παναλίαρτος – Υψηλάντης    3-1

Θεσπιακός – Λεοντάρι   7-0

Άσκρη – Πήγασος  2-1

Παύλο – Δαύλεια   3-0

Ρεπό: Πανγεωργικός



Βαθμολογία

(σε 15 αγώνες)

Απόλλων              36-6                37

Θεσπιακός           45-16              36

——————————————–

Παναλίαρτος*       33-14              34

Πανγεωργικός*    31-18              25

Άσκρη*                 35-30             23

Πήγασος*             25-24             18

Παναθηναϊκός      14-22             17

Δαύλεια                22-30             14

Παύλο                  18-35            12

Υψηλάντης*          16-30            10

Λεοντάρι               11-61              3

* Έχουν κάνει το ρεπό



17η αγωνιστική

Απόλλων – Υψηλάντης

Λεοντάρι – Παναθηναϊκός 

Πήγασος – Παναλίαρτος

Δαύλεια – Θεσπιακός

Πανγεωργικός – Άσκρη 

Ρεπό: Παύλο



 β’ όμιλος

 14η αγωνιστική

Ύπατο – Αρματηλάτης   5-5

Παμβαγιακός – Οινόφυτα   0-1

Μαυρομμάτι – Ελλοπιακός

Ιωνικός – Ελεώνας

Ευαγόρας – Ηρακλής



Βαθμολογία

(σε 14 αγώνες)

Ύπατο                    47-13      35

Παμβαγιακός          36-12      28

——————————————-

Ηρακλής                 24-23     26

Οινόφυτα                26-18     26

Αρματηλάτης         34-25      22

Ελλοπιακός           29-35      17

Ιωνικός                  18-20      14

Ευαγόρας              18-37      10

Ελεώνας               18-36         7

Μαυρομμάτι          17-44         7



15η αγωνιστική

Οινόφυτα – Ευαγόρας

Παμβαγιακός – Ιωνικός 

Ηρακλής – Μαυρομμάτι

Ελεώνας – Ύπατο 

Αρματηλάτης – Ελλοπιακός  

StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύννεφα και τοπικές βροχές

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές το πρωί στη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Hπειρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη με σταδιακή όμως βελτίωση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στη Βόρεια Κρήτη να φτάνει τους 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι στον Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ