Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μια ανάσα απ’ την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού ο Σάββας Παντελίδης


καθώς φαίνεται πως υπάρχει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για συνεργασία.


Δεν πήρε πολύ χρόνο η εύρεση του αντικαταστάτη του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο του Λεβαδειακού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Βοιωτοί έδωσαν τα χέρια με τον Σάββα Παντελίδη προκειμένου να αναλάβει το... τιμόνι του συλλόγου και να τον οδηγήσει στην παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανάμεσα στις τρεις επιλογές που εξέταζε η διοίκηση και τελικά προτιμήθηκε σε σχέση με τους Τεννέ και Αναστόπουλο. Η συμφωνία θεωρείται δεδομένη και είναι θέμα ωρών να έρθει και η ανακοίνωση των «πράσινων» για την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Έλληνα προπονητή.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αθηναίων: Άρης (με στήριξη ΝΔ) και Νικήτας υποψήφιοι Δήμαρχοι

Λύση ανάγκης για το Μαξίμου η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου - «Ρελάνς» από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, που ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητά του με «ανεξάρτητη παράταξη»
Στη λύση ανάγκης του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο Αθηναίων κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από σειρά αρνήσεων που είχε από κορυφαία στελέχη, υπουργούς του.

Την υποψηφιότητά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναμένεται να την ανακοινώσει σήμερα. Ωστόσο, πρόβλημα είναι ότι επιμένει στη δική του υποψηφιότηα ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, παρά το ραντεβού που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την περασμένη εβδομάδα.

Την ώρα, μάλιστα, που γινόταν γνωστή η στήριξη του Μαξίμου στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωνε και επισήμως την υποψηφιότητά του.

«Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα» ανέφερε στη λιτή ανακοίνωσή του ο κ. Κακλαμάνης.

Χθες, το Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε δημοσκόπηση, η οποία μετρά τον κ. Σπηλιωτόπουλο μαζί με τους αντιπάλους του, κ.κ. Σακελλαρίδη, Κασιδιάρη και Σοφιανό. «Τα αποτελέσματα δεν είναι απαγορευτικά» λέει στέλεχος του ηγετικού επιτελείου.

Υπέρ του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι η αναγνωρισιμότητά του και η διείσδυση που έχει στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, στην περίπτωση που πάει η εκλογή σε δεύτερο γύρο. Εναντίον του είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μην τον συμπαθεί.

Οι εισηγήσεις για Αττική και Θεσσαλονίκη

Για την Περιφέρεια Αττικής, ισχυρή είναι η πιθανότητα να είναι υποψήφιος της ΝΔ ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, νυν δήμαρχος Περιστερίου. Πάντως, εάν δεχτεί, θέλει να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, χωρίς να απεμπολήσει τις αντιμνημονιακές του απόψεις και με ευχέρεια κινήσεων, προυποθέσεις που φοβίζουν το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιπλέον δέχεται τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον κ. Γιάννη Σγουρό.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι δυσκολίες στη Θεσσαλονίκη, όπου η ΝΔ είναι διχασμένη, καθώς μέχρι στιγμής παραμένει η «αντάρτικη» υποψηφιότητα του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την Κεντρική Μακεδονία -αν δεν την ανακαλέσει, θα διαγραφεί- που μειώνει τις πιθανότητες του επίσημου υποψηφίου, κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Παραμένει όμως το πρόβλημα και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου κατάλληλος υποψήφιος δεν έχει βρεθεί, ενώ διάφορα στελέχη της ΝΔ ζητούν από την ηγεσία να στηρίξει τον κ. Γιάννη Μπουτάρη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Ξηρονομαίων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

 Ο Σύλλογος Ξηρονομαίων θα πραγματοποιήσει την ετήσια κοπή της πίτας την 23/2/2014 και ημέρα Κυριακή στην ταβέρνα του Ευάγγελου Κεφαλά στην πλατεία του χωριού μας.Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 ώρα το μεσημέρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος ο Καραγεωργίου απο τον Λεβαδειακό


Στην αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Λεβαδειακός μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Νίκο Καραγεωργίου.

Τα διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα της ομάδας της Βοιωτίας, ο οποία βρίσκεται στην…



14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, είχαν φέρει σε δύσκολη θέση τον Καβαλιώτη τεχνικό, ο οποίος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λεβαδειακού:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας, κοινή συναινέσει, με τον προπονητή της ομάδος κ. Νίκο Καραγεωργίου καθώς και τον συνεργάτη του κ. Μανώλη Παπαματθαιάκη. Τους ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα συνεργασία και τους εύχεται καλή συνέχεια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Aφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς στον Ισπανικό Κιν/φο




ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας
και το Ινστιτούτο Θερβάντες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Αυτή την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 στις 9 μμ.
στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς(Δωδεκανήσου 5)
θα προβληθεί η ταινία

«Ο Νότος» του Victor Erice, 1983
Με φόντο την περίοδο μετά τον Ισπανικό εμφύλιο, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Αγουστίν και της κόρης του Εστρέγια που διανύει την περίοδο από την παιδική ηλικία στην εφηβεία αναζητώντας την ταυτότητά της μέσα από το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα της.

Βασισμένη σε ανέκδοτο – έως τότε – διήγημα της Αδελαΐδα Γκαρθία Μοράλες, Ο Νότος είναι μια αξιοσημείωτη ταινία του ισπανικού κινηματογράφου,όπως άλλωστε και οι άλλες δύο ταινίες του “Βίκτωρ Έριθε” (Το πνεύμα του μελισσιού και Ο ήλιος του κυδωνιού). Βραβευμένη ως καλύτερη ταινία στα φεστιβάλ του Σάο Πάολο, Σικάγο και Ιβηρικού Κινηματογράφου του Μπούργος (Ισπανία).


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε γιατί οι χειρουργοί φοράνε πάντα πράσινες φόρμες

Μέχρι και πριν από 80 περίπου χρόνια, οι γιατροί φορούσαν άσπρες φόρμες στα χειρουργεία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρακώνεται η ψυχολογία των ασθενών, καθώς οι λεκέδες από το αίμα φαίνονταν περισσότερο πάνω στην άσπρη επιφάνεια και φάνταζαν πιο τρομακτικοί.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν έρευνες και διαπιστώθηκε ότι το αίμα πάνω σε πράσινες μπλούζες αποκτά λιγότερο τρομακτική απόχρωση και θυμίζει περισσότερο λεκέ από καφέ ή ιδρώτα.
Έκτοτε όλοι οι χειρουργοί φοράνε πράσινες φόρμες.

astrology.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες του Λεονταρίου κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Πρόσκληση

         Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ                “Η ΕΣΤΙΑ’’ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ, ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΟΡΦΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.             

       Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ Κ. ΦΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 &    ΩΡΑ:3:00μ.μ.

       ΠΛΟΥΣΙΟ-ΕΚΛΕΚΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ, ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,  ZΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ  ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ…!!!
ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 13 ΕΥΡΩ
                        ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει από τα 1.000 στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τις αποδείξεις


Το υπουργείο Οικονομικών μετά τις εντονότατες αντιδράσεις προχωράει σε αλλαγές που αλλάζουν δραματικά την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα
- Στα κάγκελα οι έμποροι για το νέο τιμοκατάλογο φορολογικών προστίμων

Έτσι σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο μελετάται πρόταση το πρόστιμο για κάθε απόδειξη που δεν έχει κοπεί να μειωθεί στα 100 ευρώ (από 1.000 και 2.500 ευρώ που είναι σήμερα) ενώ σε περίπτωση υποτροπιασμού του παραβάτη να φθάνει τα 400 και 800 ευρώ, αλλά να θεσπιστεί και ένα χαμηλό πλαφόν.

Παράλληλα μελετάται, σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” και νέος τρόπος υπολογισμού του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, με έναν ειδικό αλγόριθμο που θα λαμβάνει υπόψη την παλαιότητα και τον πληθωρισμό.

Η εντολή που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, όσον αφορά τα πρόστιμα, είναι σαφής και ξεκάθαρη να υπάρξει σημαντική μείωση και να μην είναι εξοντωτικά, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωση αγρότη από Άρειο Πάγο για ληξιπρόθεσμα δάνεια του ‘80


Μέχρι τον Άρειο Πάγο έφθασε για να δικαιωθεί αγρότης από τη Μεσαρά Κρήτης που είχε πάρει δάνεια συνολικού ύψους 14.000 ευρώ και του ζητούσαν να πληρώσει συνολικά 89.500 ευρώ! Ο δανειολήπτης που είχε καταβάλλει ήδη 37.500 ευρώ, γλυτώνει μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου 52.000 ευρώ, ενώ η αμετάκλητη δικαστική απόφαση αναμένεται να αποτελέσει δεδικασμένο για ανάλογες υποθέσεις.
Η εν λόγω δικαστική απόφαση υπέρ του αγρότη από τη Μεσαρά αναμένεται να αποτελέσει δεδικασμένο για ανάλογες υποθέσεις.Η εν λόγω δικαστική απόφαση υπέρ του αγρότη από τη Μεσαρά αναμένεται να αποτελέσει δεδικασμένο για ανάλογες υποθέσεις.

Ο αγρότης από το χωριό Μορώνι που κάποτε διατηρούσε ένα μικρό χοιροτροφείο Μανώλης Κουτεντάκης, είχε δανειστεί από την παλιά ΑΤΕ ποσά συνολικού ύψους 14.000 ευρώ, το διάστημα πριν το 2004. Μέχρι το 2004 είχε πληρώσει 37.500 ευρώ. Τα δάνεια ήταν με εγγύηση ελληνικού δημοσίου. Έτσι, το δημόσιο εξόφλησε την τράπεζα, αλλά του παρουσιάζει ποσό σημερινού ύψους (μαζί με προσαυξήσεις) 52.000 ευρώ ως ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έχει μάλιστα προχωρήσει σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών και της ακίνητης περιουσίας του.

«Όλα αυτά τα χρόνια δεν μου έχουν αφήσει σάλιο στο στόμα…» λέει χαρακτηριστικά  ο κ. Κουτεντάκης που είναι σήμερα 80 χρονών και έχει πέντε παιδιά, δεκαπέντε εγγόνια και τρία δισέγγονα. Ο κ. Κουτεντάκης έχει περάσει ένα δικαστικό «Γολγοθά» καθώς ταλαιπωρείται τα οκτώ τελευταία χρόνια. Το Πρωτοδικείο όπως και το Εφετείο στο οποίο απευθύνθηκε στη συνέχεια, απέρριψαν τις προσφυγές του. Έτσι, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο που τον δικαίωσε!



Το ιστορικό

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο δικηγόρος του οφειλέτη Δημήτρης Φιλιππάκης λέει ότι ο Άρειος Πάγος με την αριθμό 69 του 2014 απόφαση του, δικαίωσε αγρότη που ταλαιπωρούνταν από το  2005 σε δικαστικούς αγώνες προκειμένου να δικαιωθεί. Συγκεκριμένα είχε πάρει πριν το 2004 από την ΑΤΕ δάνεια συνολικού ποσού περίπου 14.000 ευρώ και ενώ είχε καταβάλλει το ποσό των 37.500 ευρώ έχοντας πληρώσει και παραπάνω (βάσει του νόμου για τα πανωτόκια) το ποσό των περίπου 9.500 ευρώ, η τράπεζα τον χρέωσε επιπλέον με το ποσό των 31.000 ευρώ πλέον τόκων, από 28-7-2005, με τη δικαιολογία ότι δεν υπαγόταν στο νόμο για τα πανωτόκια διότι τα δάνεια του είχαν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ότι ασκούσε επιχείρηση. Σήμερα δηλαδή η Δ.Ο.Υ του ζητούσε 52.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο για τα πανωτόκια ο κ. Κουτεντάκης θα έπρεπε να είχε πληρώσει το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, δηλαδή 28.000 ευρώ.

Το ελληνικό δημόσιο αφού πλήρωσε την τράπεζα, κατέβαλλε δηλαδή πανωτόκια αλλά εκ του ασφαλούς, τα βεβαίωσε στη Δ.Ο.Υ του αγρότη, η οποία έχει αρχίσει διαδικασία αναγκαστικής εκτελέσεως σε βάρος της περιουσίας του κ Κουτεντάκη.

Επιπλέον το ελληνικό δημόσιο υπέβαλλε και μήνυση εναντίον του, για μη καταβολή χρεών. Ο αγρότης μάλιστα καταδικάστηκε σε ποινή φυλακίσεως 6 μηνών για την οποία πήρε αναστολή λόγω λευκού ποινικού μητρώου.



Και η δικαίωση

Ο Άρειος Πάγος με την παραπάνω απόφαση του δέχθηκε ότι ο αγρότης δεν είναι επιχείρηση κατά την έννοια του νόμου και ως εκ τούτου δεν εξαιρείται από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για τα πανωτόκια, ακυρώνοντας την απόφαση του Εφετείου Κρήτης που είχε κρίνει διαφορετικά.

Δικαιωμένος μετά από τόσους αγώνες νοιώθει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημήτρης Φιλιππάκης, που δηλώνει ότι θα επιδιώξει αναψηλάφηση της αποφάσεως που  καταδίκασε τον πελάτη του και θα ζητήσει από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. να σταματήσει κάθε περαιτέρω ενέργεια εναντίον του.

Όπως λέει ο κ. Κουτεναντάκης  η τράπεζα του παρακρατούσε από τους λογαριασμούς τις επιδοτήσεις του ύψους περίπου 3.500 ευρώ κάθε χρόνο. Τα δάνεια του είναι παλιά, από τη δεκαετία του ΄80, όμως με βάση το νόμο για τα πανωτόκια έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να πληρώσει 28.000 ευρώ και όχι 37.500 που έχει ήδη καταβάλλει. Νοιώθει επίσης ικανοποιημένος που δεν καλείται πια να πληρώσει επιπλέον ποσό ύψους 52.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s do it Greece”.


                          

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 ο Δήμος Θηβαίων, οι Δημοτικές και Τοπικές του Κοινότητες σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς,  διοργανώνουν εθελοντικούς καθαρισμούς, συμμετέχοντας στην καμπάνια «Let’s do it Greece».

Το «Let’s Do It» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Στις 6 Απριλίου 2014  ολόκληρη η Ελλάδα θα «φωνάξει» για τρίτη  φορά «LET’S DO IT GREECE», συνεπαίρνοντας ακόμα περισσότερους εθελοντές. Σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις θα διοργανώσουν την ίδια μέρα εθελοντικούς καθαρισμούς.


Καλούμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον και το μέλλον όλων μας να δώσετε δυναμικό παρόν στην προσπάθεια αυτή, προκειμένου να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον.

(Με νεότερο δελτίο τύπου θα ανακοινωθούν οι τόποι όπου θα πραγματοποιηθούν εθελοντικοί καθαρισμοί)
Το περιβάλλον, είναι υπόθεση όλων μας!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα σωστής οπαδικής συμπεριφοράς απο Καλλονή και Λεβαδειακό!

Μετά το ματς, οι οπαδοί των δύο ομάδων ενώθηκαν και φωτογραφήθηκαν μαζί
Το θαύμα της Καλλονής συνεχίστηκε και την περασμένη Κυριακή. Χωρίς φυσική έδρα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι "σαρδέλες" πήραν μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό με 1-0 κι έφτασαν τους 29 βαθμούς, ενώ οι Βοιωτοί έμειναν στους 24.

Καθαρά στο αγωνιστικό μέρος ένα αυτογκόλ του Μουλόπουλου στο 13ο λεπτό ήταν αρκετό για την ομάδα του Γιάννη Μάντζουράκη να πάρει το τρίποντο. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε, πίεσε, όμως οι καθαρές φάσεις ήταν ελάχιστες.

Μετά το ματς, οι οπαδοί της Καλλονής ενώθηκαν με τους φιλάθλους του Λεβαδειακού και φωτογραφήθηκαν μαζί. Φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο για τα ελληνικά γήπεδα.


Η ανακοίνωση των οπαδών:

"Μετά την λήξη του χθεσινού αγώνα (09/02/2014) Α.Ε.Λ.Κ. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ στο Ο.Α.Κ.Α. εμείς οι λίγοι αλλά πιστοί φίλοι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ κ΄ΦΙΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ κάναμε άλλο ένα "ντού" στους φίλους του Λεβαδειακού! το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Παρέα με τα παιδιά του Λεβαδειακού, μαζί με τα κασκόλ μας, δίπλα-δίπλα, δημιουργήσαμε μία ωραία στιγμή.

Απο αυτές που θέλεις να θυμάσαι και χαίρεσαι όταν παίρνεις μέρος σε αυτές. Προφανώς δεν πουλάνε αυτά τα πράγματα και γι΄αυτό και δεν δημοσιοποιούνται τέτοιες ενέργειες απο τις εφημερίδες και τις εκπομπές του μίσους. Δεν θα προβληθεί αυτή η ενέργεια και το ξέρουμε. Κάνουμε κάτι λάθος άραγε; μήπως να αρχίσουμε και εμείς να πετάμε μολότοφ; μήπως να μαχαιρώσουμε κανένα επειδή υποστηρίζει άλλη ομάδα;...

Δεν αναζητούμε εχθρούς στα άλλα σωματεία. Το είχαμε ξανακάνει με τους φίλους του ΟΦΗ, του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ (στον πρώτο γύρο)...και συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια, μεσα απο την καρδιά μας, στον Λεβαδειακό.

Αν κρίνετε ότι κάτι σημαίνει αυτό που χθες έγινε για το ρημάδι το ποδόσφαιρο μας, που τόσο πολύ έχει καταταλαιπωρηθεί.

Αν κρίνετε ότι τέτοιες εικόνες μπορεί να συμβάλουν, έστω και στο ελάχιστο, στο να δούμε λίγο διαφορετικά τον αντίπαλο ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟ φίλαθλο" αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταμάτης Χαλβατζής:Όχι άλλη ανοχή!!

ΟΧΙ  ΑΛΛΗ  Α Ν Ο Χ Η !!!

Μέσα στο 2014 θα κληθούμε να ασκήσουμε το κυρίαρχο δικαίωμα, που αφορά στην εκλογή των εκπροσώπων μας στα όργανα του Δήμου Θηβαίων. Μια εκλογή από την οποία εξαρτάται η πορεία του Δήμου μας και η ποιότητα της ζωής μας.
Η βαθιά και παρατεταμένη κρίση, που εξακολουθεί να διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό των τοπικών κοινωνιών εξαπλώνοντας την φτώχεια  και την ανεργία, οδηγεί  καθημερινά όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στην ανέχεια και την περιθωριοποίηση και έχει αλλάξει άρδην τον ρόλο και τις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης.
Με τον κρατικό μηχανισμό απόμακρο, δυσκίνητο, γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό στην αντιμετώπιση όλων των κοινωνικών θεμάτων , την ευθύνη της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης επωμίζεται ο Δήμος, αφού είναι ο μόνος θεσμός που διαθέτει τα χαρακτηριστικά της εύκολης προσβασιμότητας, της εγγύτητας, της ευελιξίας και της δυνατότητας   άμεσης  παρέμβασης.

Η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, για λειτουργικές και κοινωνικές δαπάνες, με την παράλληλη  μεταφορά επιπλέον αρμοδιοτήτων, καθιστά προβληματική την σημερινή λειτουργία και την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, οδηγώντας υποχρεωτικά σε περικοπές δαπανών, προσωπικού, υπηρεσιών και αύξηση της φορολογίας των πολιτών, εάν δεν διεκδικηθούν και δεν αναζητηθούν τρόποι αύξησης των εσόδων. Πρωταρχικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αντιδράσει συνολικά, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές του μνημονίου, που οδηγούν τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση και να διεκδικήσει τους πόρους που δικαιούται, προστατεύοντας τα συμφέροντα των δημοτών.
Βεβαίως στο Δήμο μας και ειδικότερα στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Θήβας, η κατάσταση της παρακμής και της οικονομικής «ασφυξίας» υπήρχε πολύ πριν μπούμε στο μνημόνιο. Πως αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς, βασικές ελλείψεις σε έργα υποδομής και ομαλής λειτουργίας μιας πόλης και ενός Δήμου, που μόνο σε τριτοκοσμικές συνθήκες μπορείς να συναντήσεις.
•    ‘Oλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας άλλαξαν εικόνα μέσα από τα κοινοτικά κονδύλια και τις εθνικές χρηματοδοτήσεις, κάποιοι μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για το δικό μας Δήμο.
•    Κάποιοι σήμερα μας λένε ότι η κρίση και το μνημόνιο, είναι υπεύθυνα για την υποβάθμιση και την περιθωριοποίηση του Δήμου μας και  δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την κατάσταση. Τότε γιατί άραγε να θέλουν να συνεχίσουν; Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι  η συμμετοχή στα κοινά πρέπει να είναι μια πράξη προσφοράς και όχι ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων;

Από την πλευρά μας πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι, για να επιτύχουμε την ανατροπή της φθίνουσας πορείας, που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συνέργεια, όλων όσων πραγματικά θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν  σε αυτό  και δεν ασχολούνται με τα κοινά για λόγους προσωπικής και κομματικής  σκοπιμότητας.        
               Αυτό άλλωστε υποστηρίξαμε με θάρρος και συνέπεια μέχρι σήμερα. Απογοητευμένοι από το «χτες και το σήμερα», πήραμε την απόφαση,  να μπούμε μπροστά στην προσπάθεια για την δημιουργία ενός ισχυρού ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού  κοινωνικού ρεύματος, που με γνώμονα τις αρχές της αυτοτέλειας και της διαφάνειας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, της διαβούλευσης και της προστασίας του γενικότερου συμφέροντος, θα διεκδικήσουμε την ολοκληρωτική  «ανοικοδόμηση» του Δήμου μας.
              Στόχος μας δεν είναι η καλύτερη διαχείριση της υπάρχουσας παρακμιακής κατάστασης, αλλά η ολοκληρωτική ανατροπή και το «χτίσιμο» εξ αρχής, ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Δήμου, με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει αυτό για τους πολίτες.
             Η έννοια της περιφερειακής ανάπτυξης, που εμπεριέχεται στο νόμο του Καλλικράτη, θα είναι η βάση για να απλώσουμε αυτή την προσπάθεια, σε όλες τις Δημοτικές  Ενότητες.
             Η άμεση αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας (Ιστορία, Αρχαιολογικοί χώροι, Γεωγραφική θέση, Αγροτικός και Βιομηχανικός τομέας, Υπηρεσίες Τουριστικής και Πολιτιστικής ανάπτυξης, αξιοποίηση θαλάσσιων ακτών και λιμνών) θα μας δώσει την δυνατότητα της απαιτούμενης οικονομικής αυτοτέλειας, για να σχεδιάσουμε τη ζωή μας στον Δήμο  με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.
             Η κατάθεση για δημόσια διαβούλευση ενός αναλυτικού και τεκμηριωμένου  προγράμματος με  δράσεις και  έργα, που θα δώσουν  πνοή και  όραμα για τον Δήμο μας, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο  αυτής της  ομαδικής προσπάθειας και θα κάνει κοινωνούς όλους τους πολίτες.
              Σε αυτή την προσπάθεια  σας θέλουμε όλους μαζί μας συνδιαχειριστές και ταυτόχρονα εγγυητές μιας απαρέγκλιτης πορείας,  για να αλλάξουμε τα πράγματα προς όφελος της ζωής μας, των παιδιών μας και της κοινωνίας γενικότερα.
    Ο Δήμος Θηβαίων, με αναφορά στην ιστορική του διαδρομή, δικαιούται και οφείλει να διεκδικήσει τη θέση που του ανήκει σε τοπικό, πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.
Όχι  άλλη  ανοχή!!!

    Φτάνει πια ο παραγκωνισμός και η υποτέλεια!!! 
                                      Αλλαγή πορείας Τώρα !!!
Θήβα 11/2/2014
Για την Δημοτική Παράταξη της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ
                                                                             Σταμάτης  Η.  Χαλβατζής

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστώνονται 19 εκατ. ευρώ για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σε 165.000 δικαιούχους - Δείτε την ανακοίνωση του Χάρη Θεοχάρη στο Twitter
Με ποσό που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 19 εκατ. ευρώ θα πιστωθούν την Πέμπτη 13 τρέχοντος, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των 165 χιλιάδων δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Σχετική ανάρτηση στο Twitter έκανε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έγραψε: «Διαθέσιμα 19 περίπου εκ. σε 165 χιλ δικαιούχους πετρελαίου θέρμανσης στις 13/2».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας προσέφεραν τα λαχανικά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο


Τα λαχανικά του σχολικού τους κήπου προσέφεραν μαθητές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του  4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας για την προσφορά τους στο Δημοτικό Παντοπωλείο. 

Συγκεκριμένα οι μαθητές της Ε'1 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, στο πλαίσιο του προγράμματος που πραγματοποιούν με τίτλο “Εγώ και Εσύ Μαζί”, προσέφεραν τα λαχανικά του σχολικού τους κήπου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων.

Η πρωτοβουλία τους και η κίνησή τους είναι μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης, που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και παράλληλα καλλιεργεί την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων- Ομιλία Γιώτας Πούλου Υποψήφιας Δημάρχου Δήμου Λεβαδέων

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λεβαδέων

Είμαστε σήμερα εδώ για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2010.
Να συζητήσουμε την Διακήρυξη του Συνδυασμού μας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, στις οποίες αποφασίσαμε ομόφωνα να συμμετάσχουμε. 
Αποφασίσαμε να αγωνισθούμε ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014  να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία για την ανάπτυξη του Δήμου μας ασκώντας  μία άλλη πολιτική, η οποία θα δίνει προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της πόλης και των χωριών  μας.
Για μας η ανάληψη της διοίκησης του Δήμου είναι συνέχεια του αγώνα που δίνουμε σε τοπικό επίπεδο, απέναντι στην πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και θεσμική κρίση που πλήττει όλη τη χώρα.
Μέσα σε αυτή την κρίση, η Καλλικρατική Μεταρρύθμιση, προϊόν των μνημονιακών πολιτικών, πλήττει βάναυσα την τοπική αυτοδιοίκηση, καταλύει την αυτονομία της –το αυτοδιοίκητό της- και μετατρέπει τους αιρετούς σε διαχειριστές μιας μίζερης καθημερινότητας. Αντιστρατεύεται τον δημόσιο χαρακτήρα των βασικών κοινωνικών αγαθών προς όφελος των οργανωμένων ιδιωτικών συμφερόντων. Αντιστρατεύεται την αειφόρο, αυτοτελή τοπική ανάπτυξη, εξαντλεί τους φυσικούς πόρους στο βωμό του κέρδους και δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες .
Η προσπάθεια για την ανατροπή του "Καλλικράτη" είναι συστατικό στοιχείο του αγώνα μας.

Γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο όγκο προβλημάτων και εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Έχουμε όμως την θέληση, τις ιδέες, που μας κρατούν σε εγρήγορση και τις προτάσεις να αντιμετωπίσουμε και να  κατανικήσουμε τις δυσκολίες. Το πρόγραμμά μας είναι το στοίχημά μας.
 «Βρες χρόνο για όνειρα, λέει ο ποιητής, -αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τ' αστέρια».
Ο συνδυασμός μας αγκαλιάζεται κάθε μέρα από όλο και περισσότερους πολίτες, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, κι αυτό μας δημιουργεί αυξημένη ευθύνη. Είναι πολίτες ενεργοί, με επαγγελματική καταξίωση και κοινωνική δράση που ενώνονται μαζί μας από αγάπη και διάθεση προσφοράς για την πόλη και τα χωριά του Δήμου μας.
Επίσης έρχονται κοντά μας πολλοί νέοι άνθρωποι που θέλουν να παρέμβουν και να οραματισθούν ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που τους προδιαγράφουν.  Ειδικά με τους νέους θέλουμε να ανοίξουμε ένα ουσιαστικό διάλογο ζητώντας τους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να συμμετάσχουν δυναμικά και ανατρεπτικά στον δημόσιο βίο του Δήμου.

Έχουμε δημιουργήσει ένα δυναμικό ρεύμα νίκης σ’ ολόκληρη την τοπική κοινωνία  που κατάφερε να σπάσει τις κομματικές περιχαρακώσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είμαστε πολιτικά ουδέτεροι. Το αντίθετο: προσεγγίζουμε όλες τις τοπικές υποθέσεις και τα προβλήματα με προοδευτική και οικολογική αντίληψη.                     
Την κομματικοποίηση και τη χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης αρνούμαστε.

Ο προεκλογικός μας αγώνας θα είναι λιτός και θα επιμείνουμε στον αυτοδιοικητικό μας λόγο και στην αντιπαράθεση προγραμμάτων και ιδεών.
Η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί, Δημοτική αρχή και  πολίτες, να κάνουμε ένα Δήμο-πρότυπο, ένα Δήμο που θα ξαναβρεί το νήμα με τα λαϊκά, δημοκρατικά χαρακτηριστικά  της Αυτοδιοίκησης.                                                  Ο Δήμος για μας είναι θεσμός και κίνημα μαζί. Θα είμαστε διεκδικητικοί και μαχητικοί για τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής και θα σταθούμε απέναντι σε όποιον τα αντιστρατεύεται.

Είναι πια επείγον να γίνει μια αλλαγή, μια αναγέννηση του θεσμού. Η Δημοτική Αρχή να μην βλέπει την πόλη σαν άθροισμα λειτουργιών και υπηρεσιών, αλλά να την αντιμετωπίσει σαν πλαίσιο της ζωής των ανθρώπων, των προβλημάτων τους, των παθών τους και των ελπίδων τους. Να δει την πόλη ως σύνολο, να έρθει σε ρήξη με τις αδυναμίες της και να σχεδιάσει το μέλλον της.


Η πρότασή μας για την επίτευξη αυτού του στόχου επιμερίζεται σε πέντε κατευθύνσεις, οι οποίες αποτελούν την διακήρυξή μας. Πέντε έννοιες που θέλουμε να εντυπωθούν στη σκέψη των συνδημοτών μας και να πάρουν περιεχόμενο μέσα στην κοινή δράση όλων μας.

Ι) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η αλληλεγγύη αποτελεί υποχρεωτική προτεραιότητα, λόγω των συνθηκών της κρίσης και της μεγάλης ανάγκης στην οποία βρίσκονται πολλοί συνάνθρωποί μας. Όμως η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο συγκυριακή στάση, είναι πρωταρχική κοινωνική αξία και ο Δήμος πρέπει να την προτάξει.
Δεσμευόμαστε να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο τοπικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Ο Δήμος Λεβαδέων θα εφαρμόσει συγκεκριμένο πρόγραμμα προνοιακής πολιτικής, για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα κοινωνικού διαχωρισμού και περιθωριοποίησης.
Κεντρικό στοιχείο του προγράμματος  είναι να εμπνεύσουμε στην κοινωνία τις αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς, με στόχο τη δημιουργία δικτύου εθελοντικής συμμετοχής.
ΙΙ) ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ο Δήμος αντί να τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τα προβλήματα, πρέπει να οργανώσει τις υπηρεσίες του με νέο πνεύμα, ώστε να γίνει παραγωγικός και αποτελεσματικός. Ταυτόχρονα πρέπει να αναπτύξει διαφανείς μηχανισμούς δημοκρατικού ελέγχου και τακτικού δημόσιου απολογισμού.
Στόχος μας είναι ένας Δήμος οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά ισχυρός, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Για να πετύχουμε το στόχο αυτό, θέλουμε τη συνεργασία και τη  συστράτευση των εργαζομένων στο Δήμο. Ο Δήμος διαθέτει άξια υπηρεσιακά στελέχη, με τα οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε σχέση εμπιστοσύνης. Θα είμαστε κοντά τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κι εκείνοι θα ανταποκριθούν με συνέπεια, ήθος και ευθύνη στα καθήκοντά τους, σε όφελος των πολιτών.
ΙΙΙ)  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι προϋπόθεση και θεμελιακό συστατικό της οικοδόμησης ενός νέου υγιούς μοντέλου δημοτικής διοίκησης. Απαιτείται η δημιουργία δικτύων και συμμετοχικών θεσμών και η ενθάρρυνση της συλλογικής και ατομικής πρωτοβουλίας
Η "δυναμική συνεργασία" ως Δημοτική Αρχή:
θα ενισχύσει την υπόσταση  της γειτονιάς και του χωριού, που αποτελούν τα  ζωντανά κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας.
θα αναβαθμίσει τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου και θα εκχωρήσει άμεσα αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια. 
Θα δώσει, εν τέλει, πραγματική υπόσταση στην κοινωνία των πολιτών, στην ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση των αποφάσεων, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της τεχνολογίας.
IV) ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο Δήμος μπορεί να αναδειχθεί μέσα από την ιστορία του, την πολιτιστική του ταυτότητα και την φυσική του ομορφιά. Η οικοδόμηση νέας ταυτότητας για την πόλη και την περιοχή μας  είναι διαδικασία γνώσης, διαλόγου, και ενεργοποίησης ιδεών.
Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να αναβαθμίσουμε την εικόνα της περιοχής μας στον χάρτη της ελληνικής επικράτειας. Η στρατηγική μας είναι, μέσα από την ισόρροπη κι αειφόρο ανάπτυξη κάθε περιοχής του Δήμου, να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε προστιθέμενη κοινωνική αξία, σε κοινωνικό πλούτο, σε εισοδήματα και απασχόληση, σε ποιότητα ζωής για τους πολίτες. 

V)  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο πολιτισμός είναι καθολικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, εκτός από την πολιτιστική δράση, τη σκέψη και τη συζήτηση πάνω στην κοινωνία και τη ζωή που θέλουμε. Η βιώσιμη, αισθητικά αναβαθμισμένη πόλη, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η πρόνοια, οι δημοκρατικοί θεσμοί, η υγεία, εν τέλει όλες οι εκδηλώσεις της ζωής μας είναι ο πολιτισμός που οραματιζόμαστε για τον Δήμο.

Φίλες και φίλοι,
Το πρόγραμμά μας στηρίζεται  σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, με κεντρικό στόχο να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας. Θα συμπληρωθεί με τις προτάσεις και τις ιδέες των κατοίκων του δήμου μας με δύο τρόπους. Αφ ενός διαδικτυακά μέσα από ειδικό χώρο κατάθεσης προτάσεων στην ιστοσελίδα μας και αφ ετέρου και κυρίως με τις συζητήσεις  στη διάρκεια των περιοδειών μας. Έτσι θα συνδιαμορφώσουμε ένα συνεκτικό, στρατηγικά ενοποιημένο, ιεραρχημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης της δικής μας Δημοτικής Αρχής.
Θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες το επόμενο χρονικό διάστημα να συζητήσουμε αναλυτικά για τις ανάγκες του Δήμου μας, για τους στόχους και τις προοπτικές του, για τις συγκεκριμένες λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα.
Μας γνωρίζετε, για τους αγώνες μας, για τη  συλλογικότητα με την οποία λειτουργούμε,  για το σθένος και τη μαχητικότητα, με την οποία υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του τόπου μας,  χωρίς δεσμεύσεις και δουλείες.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι αλάθητοι. Ούτε ότι ξέρουμε τα πάντα. Λέμε, όμως, ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κοινή προσπάθεια για μια νέα αρχή.
Μια νέα αρχή για ένα Δήμο κοινωνικό, καινοτομικό, οικολογικό, Δήμο του πολιτισμού και της δημιουργίας, Δήμο συμμετοχικό και θεσμικά ισχυρό.


Σας ευχαριστώ προσωπικά για την παρουσία σας και σας καλώ όλους, μαζί να αγωνιστούμε για την νίκη του συνδυασμού μας στις εκλογές του Μαΐου για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην Αυτοδιοίκηση και για την αναγέννηση του Δήμου μας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσιο γλέντι Ένωσης Μικρασιατών Θήβας



Ένα καταπληκτικό αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Τζάκι» ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
Ένα γλέντι βγαλμένο από τα παλιά με μουσικούς νέους στην ηλικία αλλά με μουσική παιδεία και σεβασμό στην παράδοση.
Και  ήταν όλοι εκεί !!!.
Η χορωδία με την Ελένη Λαζάρου που διδάσκει με μαεστρία και μας έχει ενθουσιάσει.
Το χορευτικό ενηλίκων με την Χριστίνα Στέρπη που διδάσκει σε 100 και πλέον παιδιά και που εκτός από τις υποχρεώσεις μας στην ευρύτερη περιοχή είμαστε καλεσμένοι και φιλοξενούμενοι στην Πάρο.
 Ήταν εκεί το Θεατρικό Εργαστήρι αυτή η κυψέλη πολιτισμού για την πόλη μας που με σκηνοθέτες την Ράνια Νταλαχάνη και το Βασλίλη Βαλέρη μας υπόσχονται και περιμένουμε υψηλού επιπέδου παραστάσεις.
Ήταν επίσης η παιδική χορωδία Βυζαντινής μουσικής του Βαγγέλη Τζουμενέκα αλλά και το μουσικό τμήμα και το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων που φροντίζουν για την συνέχεια της μουσικής μας παράδοσης .
 Ήταν μαζί μας το εξαίρετο τμήμα των γυναικών που φροντίζουν να γευόμαστε τόσο κάθε Σεπτέμβρη στις Βεγγέρες, όσο και σε άλλες εκδηλώσεις τα υπέροχα εδέσματα και γλυκά που μας προσφέρουν απλόχερα.
Ήταν μέλη και φίλοι που αναγνωρίζουν την αγάπη ,την διάθεση για προσφορά αλλά και την προσπάθεια που καταβάλουμε στην Ένωση για να βάλουμε ένα πολιτιστικό λιθαράκι στον τόπο που επέλεξαν να εγκατασταθούν οι δικοί μας και να γίνει γενέτειρα όλων των μετέπειτα Μικρασιατών της Θήβας .
Χωρίς καμία διάθεση απολογισμού μιας και αυτά που γίνονται από την Ένωση είναι πολλά, αλλά με δεδομένο τον μεγάλο  στόχο που είναι το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας  ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να συμβάλουν με φωτογραφίες ,αρχεία και αντικείμενα που μαζί με αυτά που ήδη διαθέτει ο σύλλογος να δημιουργηθεί κάτι πολύ καλό  .
 Η καλή συνήθεια που έχει  η Ένωση τιμώντας  στο ετήσιο γλέντι ανθρώπους που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στις δράσεις της  ( δεν υπήρχε για το 2013 κάτι άξιο αναφοράς) συνεχίστηκε με ανθρώπους που έχουν συμβάλει με το ήθος και την προσωπικότητα τους στη διάδοση του Μικρασιατικού τραγουδιού και όχι μόνο (Νίκος και Γιάσεμή Σαραγούδα ) , την έρευνα και διάδοση της λαϊκής παραδοσιακής μας μουσικής (καθηγητής μουσικολογίας ΕΚΠΑ Λάμπρος Λιάβας ) και στο κοινωνικό έργο που προσέφεραν στην πόλη μας (καθηγητής Θεολόγος Κλήμης Πυρουνάκης) . 
 
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες στο ετήσιο γλέντι μας . Μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές μας έδωσαν ο Νίκος και η Γιασεμή Σαραγούδα  με την διάθεση και την αγάπη τους να γίνουν ένα με την παρέα μας !
Ευχαριστούμε επίσης την Ελένη Λαζάρου , που ήταν η ψυχή στο γλέντι μας και με τους Ηοxlax Trio (Ορέστης Κολέτσος - Μπουζούκι- τραγούδι , Jamie Robin Smith - Βιολί , Αποστόλης Κούνης - Κιθάρα - ούτι – τραγούδι ) απογείωσαν το κέφι μαζί με το Σωτήρη Παπαναστασίου (τραγούδι), τον Αγησίλαο Πανουσάκη (κρουστά), τον Άγγελο Κυριάκο ( Λαούτο ) και τον καταπληκτικό Γιώργο Κυριάκου (κλαρίνο)
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και μας έδειξαν ότι το απόλαυσαν.

Θα ήταν παράληψη μας να μην ευχαριστήσουμε τους αδελφούς συλλόγους Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας και Σύλλογο Αλατζατιανών που ήρθαν από την Αθήνα , το σύλλογο Εύξεινος Λέσχη Θήβας «Ο Πόντος», το Α.Σ. Σαρακατσαναίων Τοξοβολίας Θήβας , το σύλλογο Τερψιχόρειο, και το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας το σύλλογο γυναικών «Διρκαίο Κύκνο», τα μέλη του «Αεικινήτου» θεάτρου Χαλκίδας που συμμετείχαν και οπωσδήποτε τα μέλη των τμημάτων του συλλόγου μας που ήρθαν ως πραγματικές ομάδες και μας έδωσαν μεγάλη χαρά
Συμμετείχαν στο γλέντι μας ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Χατζησταμάτης και Ηλίας Πέτραινας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμάτης Χαλβατζής, Αλέκος Σταικος Νίκος Στρατέλος, Ιουλία Κοντού, Χαράλαμπος Τσίτρας.

Ευχαριστούμε την ΙΝΟ και τον Βασίλη Γκέλη για το κρασί που μας προσέφεραν .


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία κλασικής κιθάρας στο Τροφώνιο Ωδείο


Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη  συναυλία των σπουδαστών του τμήματος Κλασικής Κιθάρας,
 το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ωρα 7:30 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων τουΤροφώνιου Ωδείου

Οι σπουδαστές και οι καθηγητές θα παίξουν έργα των:
G.Sanz, D. Aquado, F. Sor, M. Giuliani, f. Carulli, M. Carcassi, K.Henze, J.Sagrerras,  L. Mozzani, F. Tarrega, I. Albeniz, D. Shostakovich, N. Povani, Γ. Μαυροειδή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα ανοιχτής συνέλευσης της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Θηβαίων

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 10.30 π.μ
Για τη δημιουργία δημοτικής κίνησης και την επιλογή υποψηφίου δημάρχου
κάλεσμα
προς όλους τους πολίτες και φορείς - κινήματα - συλλογικότητες που μάχονται ενάντια στην εξαθλίω-ση και φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε μια
ουσιαστική συμμετοχή και συζήτηση,
για τη δημιουργία από τους ίδιους τους πολίτες μιας συλ-λογικότητας, ανοικτής, δημοκρατικής και ζωντα-νής, για αντίσταση και κοινωνική αλληλεγγύη, για ανατροπή της κοινωνικής καταστροφής και για τη δη-μιουργία μιας πόλης με δημοκρατία, αλληλεγγύη και πλατιά λαϊκή συμμετοχή

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ομιλία και συζήτηση στο 11ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς




Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
11ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς
και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Βοιωτίας
Οργανώνουν Ομιλία και συζήτηση με θέμα:

«ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Ομιλήτρια
Η κα Κιούση Δήμητρα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Απόφοιτος του ΑΠΘ, Οικογενειακή, Συστημική Θεραπεία
Θεραπεία Ζεύγους, Συμβουλευτική Γονέων, Συνεργάτιδα του Αιγινητείου Νοσοκομείου

την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014,ώρα: 18:00
στο 11ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να ασφαλίσετε το σπίτι σας από το σεισμό




    Τι πρέπει να γνωρίζετε προκειμένου να είστε καλυμμένος και να αποζημιωθείτε



Ιδιαίτερα δημοφιλείς έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι ασφάλειες σεισμού, καθώς μετά τα γεγονότα της Κεφαλονιάς, πολλοί είναι εκείνοι που... αναζητούν τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να εξασφαλισθούν.


Όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου, τις τελευταίες ημέρες βιώνουν κατακόρυφη αύξηση στα αιτήματα, καθώς, όπως λένε «έχουν σπάσει τα τηλέφωνα» από ενδιαφερόμενους που θέλουν να γνωρίζουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις καλύψεις που προσφέρονται.

Και προσθέτουν ότι δεδομένου ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με την μεγαλύτερη σεισμικότητα στον κόσμο (1η στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο), η ασφάλεια για σεισμό ήταν και παραμένει ένας δημοφιλής όρος στα πακέτα ασφάλισης κατοικιών.

Μάλιστα, εξηγούν πως με την ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών, η οποία επιτυγχάνεται με την καταβολή από τους ιδιοκτήτες ενός μικρού ετήσιου ασφαλίστρου (περίπου 100-150€ για ένα μέσο διαμέρισμα), οι ιδιοκτήτες είναι σαφώς διασφαλισμένοι, αφού θα αποζημιωθούν για όλο το ύψος των ζημιών που θα προκληθούν σε περίπτωση υλικών ζημιών από σεισμό.

Ως προς το κόστος ασφάλισης, αυτό εξαρτάται από πλήθος παραγόντων, όπως μέγεθος, ηλικία, όροφος, περιοχή σπιτιού. Για παράδειγμα, ένα σπίτι 100 τ.μ., αξίας 120.000 ευρώ μπορεί να ασφαλιστεί για ένα μεγάλος πλήθος καλύψεων με κόστος από 70 ευρώ μέχρι 120 ευρώ ετησίως. Ο σεισμός τιμολογείται ξεχωριστά και το μέσοασφάλιστρο είναι 1,50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ασφαλιζόμενου κεφαλαίου.

Ανάμεσα στις συμβουλές που δίνουν προς τους ενδιαφερόμενους, τονίζουν ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μη πληρωμής αποζημιώσεων, αρκεί η ασφαλιστική εταιρία που έχει επιλέξει να είναι στοιχειωδώς φερέγγυα. Γι' αυτό σκόπιμο είναι να επιλέγονται οι ασφαλιστικές εταιρίες που είναι εδραιωμένες στην αγορά, μολονότι αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει ελαφρώς υψηλότερο ασφάλιστρο για τον ασφαλισμένο.

Μάλιστα, καθώς πλέον πολλές ασφαλιστικές εισπράττουν χωρίς μεσάζοντες τα ασφάλιστρα, δεν υπάρχει ο κίνδυνος εκπρόθεσμης πληρωμής ασφαλίστρων, γεγονός που θα μπορούσε να ακυρώσει την κάλυψη.

Όπως αναφέρουν λοιπόν ασφαλιστικά στελέχη, σε περίπτωση σεισμού τα βήματα είναι συγκεκριμένα:

- Αμέσως μετά τον σεισμό, ειδοποιούμε την ασφαλιστική μας εταιρία απευθείας ή μέσω του ασφαλιστή μας.

- Περιμένουμε τον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρίας μας και δεν προβαίνουμε σε καμία ενέργεια επιδιόρθωσης των ζημιών που έχουν προκύψει.

- Από την στιγμή που έρθει ο πραγματογνώμονας και συνάψει την έκθεση του, προχωρούμε στις απαραίτητες διορθώσεις και περιμένουμε να εισπράξουμε την αποζημίωση μας από την ασφαλιστική μας εταιρία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και Aφρικανική σκόνη

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού
Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα το πρωί με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014. Τη νύχτα προς Τετάρτη τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Ευνοείται επίσης η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 στα βορεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αιθριος.λιγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη κατά τόπους η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλονιά
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές που το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ