Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Έξι στους δέκα Έλληνες είναι εθισμένοι στο διαδικτυακό σεξ..



Εθισμένοι με το ιντερνετικό σεξ είναι οι Έλληνες, όπως προκύπτει από νέα μελέτη της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, ενώ πολλοί επισκέπτονται τον κυβερνοχώρο για γνωριμίες με το άλλο φύλο και χωρίς την προοπτική μιας σοβαρής και σταθερής σχέσης.



Στην νέα έρευνα της ΕΜΑΣ συμμετείχαν 800 άντρες και 800 γυναίκες από 18 έως.. 65 ετών, και όπως προκύπτει, 8 στους 10 άντρες και 7 στις 10 γυναίκες επισκέπτονται διαδικτυακούς χώρους με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Το εντυπωσιακό 43% των συμμετεχόντων στην έρευνα, δηλώνει πως έχει κάνει σχέση μέσα από το internet.
Άξιο αναφοράς είναι επίσης το στοιχείο ότι οι παντρεμένοι, ενδεχομένως από την κούραση των ετών, καταφεύγουν πολύ συχνά στο internet για μία εφήμερη σχέση. Τ
όσο οι έγγαμοι όσο και οι άγαμοι, δηλώνουν ότι το διαδικτυακό σεξ τους βοηθά να απελευθερωθούν και να βελτιώσουν την σεξουαλική τους ζωή, παρόλο που οι παντρεμένοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θεωρούν πως πρόκειται για ταμπού και απιστία.

Ακόμη, το 48% των ερωτηθέντων έχουν δηλώσει ότι μέσα από την διαδικασία αυτή αυτοικανοποιούνται,
το 26% ότι τους έχει απελευθερώσει ενώ
μόλις το 2% ότι έχει βλάψει την σεξουαλική τους ζωή.
Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ότι ένα μεγάλο ποσοστό 43% αναζητά ιατρικές συμβουλές για προβλήματα στυτικής λειτουργίας στο διαδίκτυο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής-συντήρησης του υδατόπυργου Θεσπιών

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής-συντήρησης του υδατόπυργου Θεσπιών, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικές φθορές τόσο εξωτερικά, όσο και στην εσωτερική στεγανοποίηση με αποτέλεσμα να έχει διαρροή νερού.
Ο συγκεκριμένος υδατόπυργος χρησιμοποιείται για την ύδρευση της Τ.Κ.Θεσπιών η οποία, όσο διαρκούν οι εργασίες, εξυπηρετείται από τον αντίστοιχο υδατόπυργο της Τ.Κ. Λεονταρίου.
Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων Θεσπιών και Λεονταρίου για τυχόν  προβλήματα στην υδροδότηση, για περίπου Δέκα πέντε ημέρες που θα διαρκέσουν οι εργασίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΡΗΝΟΣ για τον 35χρονο περιπτερά στην Αρτάκη



Θρήνος στην Αρτάκη για το 35χρονο παλικάρι και πατέρα ενός 4χρονου κοριτσιού, ο οποίος έσβησε από τον ιό Η1Ν1...
Ήταν πριν λίγες ημέρες, όταν ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας σε σοβαρή κατάσταση, με υψηλό πυρετό, ζαλάδες και λοίμωξη του αναπνευστικού.
Σύμφωνα με το eviazoom, οι γιατροί που τον εξέτασαν διέγνωσαν ότι είχε προσβληθεί από την νέα γρίπη και ο 35χρονος εισήχθη εσπευσμένα στο Ναυτικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου λίγα 24ωρα μετά άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική.
Η είδηση του θανάτου του, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Αρτάκη και όλοι έτρεξαν να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.
Ο 35χρονος ήταν ιδιοκτήτης περιπτέρου στην περιοχή και ήταν πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού.
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο ιός (Η1Ν1) έχει οδηγήσει στον θάνατο 60 ανθρώπους.
Η πορεία της νόσου, τόσο σε ότι αφορά τα θανατηφόρα κρούσματα όσο και στα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα οποία ξεπέρασαν τα 183 σε διάστημα δύο μηνών, προβληματίζει τους ειδικούς.
Ο αποτελεσματικότερος και ο οικονομικότερος τρόπος να κρατήσει το κράτος υγιείς τους πολίτες και να αποφύγει θανατηφόρες ασθένειες, είναι ο εμβολιασμός.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαλλάσσονται από τα βιβλία αγρότες με τζίρο 15.000 ευρώ και επιδοτήσεις κάτω των 5.000 ευρώ

Διαβάστε τι ορίζεται στην απόφαση Θεοχάρη
Να εκπληρώνουν και τα δύο κριτήρια για τον τζίρο πωλήσεων και τις ενισχύσεις που λαμβάνουν θα πρέπει οι αγρότες που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, εκτός αν δεν εισπράττουν ενισχύσεις ή δεν πραγματοποιούν πωλήσεις προϊόντων τους. Με απόφαση Θεοχάρη ορίζεται ότι:

1. Απαλλάσσονται, από 1.1.2014, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α., οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των πέντε χιλιάδων (5.000).

2. Σε περίπτωση μη πλήρωσης ενός εκ των ανωτέρω κριτηρίων, εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ. Οι εν λόγω αγρότες εντάσσονται τότε υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ με δυνατότητα μη τήρησης απλογραφικών βιβλίων, εφόσον δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα, για την οποία υπάρχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων.

3. Όσοι αγρότες πληρούν μόνο ένα από τα κριτήρια αυτά και δεν ασκήσουν στην επόμενη διαχειριστική περίοδο την αγροτική τους εκμετάλλευση, ούτε δικαιούνται να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων.

4. Στην περίπτωση που μέχρι το τέλος της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου δεν προκύπτει το ύψος των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, λαμβάνεται υπόψη το ποσό της προπροηγούμενης διαχειριστικής περιόδου.

5. Εάν όμως μεταβιβάσουν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η υποχρέωση για τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων καταλαμβάνει τους αγρότες με εναπομείναντα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης πάνω από το προβλεπόμενο όριο (5.000 ευρώ και άνω).
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Συγκέντρωση-Συζήτηση απο τον Γιάννη Κόρδατζη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Για την ανατροπή στο Δήμο της ΘΗΒΑΣ

Με επικεφαλής 
Τον  Γιάννης  Κόρδατζης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, η συντονιστική επιτροπή της παράταξης, που εκλέχτηκε στη μεγάλη λαϊκή συνέλευση της περασμένης Κυριακής, συνεδρίασε στο εκλογικό κέντρο μας, που είναι στην οδό ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 12, και αποφάσισε:
Συγκέντρωση, πλατιά και ανοιχτή στους πολίτες του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, που αποδέχονται τους βασικούς άξονες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, την ΠΕΜΠΤΗ  27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,  στις 8 το βράδυ, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε:

1.    Το όνομα και τον λογότυπο της παράταξης.
2.    Τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της.
3.    Τη σύσταση επιτροπής προγράμματος.

Ολοι μαζί, με πείσμα, αυτοπεποίθηση και πολλή δουλειά
για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα

ΘΗΒΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Γραφείο τύπου της παράταξης
Τηλ: 6972409652
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας στέλνουν πακέτο 50.000 Σύρους πρόσφυγες

Συντονισμένες πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να αποφύγουν την είσοδό τους σεΓερμανία, Σουηδία, Αυστρία - Μέσα σε λίγους μήνες έφτασαν 13.000 πρόσφυγες, έγιναν 16.444 συλλήψεις και 1.000 έρχονται κάθε μήνα από τα ανατολικά
Τον δρόμο προς την Ελλάδα σε χιλιάδες θύματα του αιματηρού εμφυλίου της Συρίας ανοίγει η Ε.Ε., καθώς ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων για την παροχή ασύλου και φιλοξενίας προσφύγων, αγνοώντας το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας που εξελίσσεται σε κοινωνική βόμβα.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», οι Βρυξέλλες ασκούν συντονισμένες πιέσεις ώστε η Ελλάδα να υποδεχτεί 50.000 νέους Σύρους πρόσφυγες σε αρχικό στάδιο (σ.σ.: πιέσεις ασκούνται και για πολύ περισσότερους), τη στιγμή που ήδη μέσα σε ελάχιστο διάστημα μπήκαν στη χώρα μας 13.000 άτομα από τη σπαρασσόμενη περιοχή, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί εντός λίγων μηνών 16.444 συλλήψεις παράνομων μεταναστών από τη συγκεκριμένη χώρα. Δηλαδή μια ολόκληρη πόλη προσφύγων ήδη ζει και κινείται ανάμεσά μας. Τα μέλη της Ε.Ε. δείχνουν στην περίπτωση της Ελλάδας να μην αναλογίζονται το μείζον μεταναστευτικό πρόβλημα που εξελίσσεται σε κοινωνική βόμβα. Κι αυτό διότι με την τακτική αυτή επιδιώκουν να προασπίσουν τα δικά τους σύνορα, ώστε οι εξαντλημένοι από τον εμφύλιο σπαραγμό Σύροι να μην περάσουν στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη και να μείνουν σε χώρες όπως η δική μας ή η Βουλγαρία. Χαρακτηριστικό της αναλγησίας τους είναι το γεγονός πως οι Γερμανοί, οι Σουηδοί και οι Αυστριακοί με κυνισμό έχουν επιλέξει να δίνουν άσυλο μονάχα σε εύπορους και χριστιανούς Σύρους, αφήνοντας το πρόβλημα στις πλάτες της Βουλγαρίας που φιλοξενεί 10.000 Σύρους και την Ελλάδα που έχει ακόμα περισσότερους.

Ενας στους πέντε

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ήδη στην Ελλάδα ο ρυθμός εισδοχής από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα αγγίζει τα 1.000 με 1.100 άτομα μηνιαίως, με αποτέλεσμα, αν η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία συνεχιστεί και με δεδομένο τον μεγάλο πληθυσμό της χώρας (ξεπερνά τα 22 εκατομμύρια ανθρώπους), η χώρα μας να κληθεί να διαχειριστεί μια πραγματική ανθρωπιστική βόμβα. Μόνο ο συνολικός αριθμός των μη νόμιμων συλληφθέντων Σύρων υπηκόων εντός του 2013 έφτασε τους 8.517 σε εθνικό επίπεδο, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 7,44% σε σχέση με το 2012 που ήταν 7.927 oι συλλήψεις. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, συνολικά οι συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο έφτασαν το 2013 τις 43.002 - μία στις πέντε περίπου αφορά πλέον μόνο προερχόμενους από τη Συρία.
Το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι πως ενώ το 2012 οι περισσότεροι Σύροι (5.286) επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα χερσαία έναντι 1.001 που εισήλθαν θαλάσσια, το 2013 τα πράγματα αντιστράφηκαν, με τους 5.410 να έρχονται από τη θάλασσα και τους 515 χερσαία - ως αποτέλεσμα της αύξησης στη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο. Στο διάστημα 2012-13 οι συλλήψεις μεταναστών από τη Συρία για παράνομη είσοδο στη χώρα έφτασαν τις 16.444, ενώ 5.450 υπήκοοι Συρίας διαμένουν νόμιμα στη χώρα. Για το μείζον αυτό ζήτημα, βάσει των ίδιων καλά ενημερωμένων πηγών, είναι ενήμερος προσωπικά ο πρωθυπουργός, ενώ εδώ και καιρό έχει υπάρξει υψηλό alert στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα προσωπικά ο ίδιος υπουργός κ. Νίκος Δένδιας έχει δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις να υποχωρήσει στα ευρωπαϊκά αιτήματα, δίχως όμως να έχει άρει το βέτο που έθεσε, διαμηνύοντας πως «δεν πάει άλλο».

Το απόρρητο σχέδιο «Ιώνη»

Σε κάθε περίπτωση, βάσει έγκυρων πηγών, ήδη έχει εκπονηθεί απόρρητο σχέδιο αναχαίτισης και διαχείρισης του προσφυγικού κύματος προς την Ελλάδα με την κωδική ονομασία «Ιώνη». Η ονομασία αυτή έχει δοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη αρχαιοελληνική πόλη της Συρίας και αφορά στο πώς θα φιλοξενηθούν Σύροι πρόσφυγες εάν αυτό καταστεί ανθρωπιστικά απόλυτα αναγκαίο, αλλά και πώς θα υπάρξουν απωθήσεις όσων δεν πρέπει να περάσουν τα σύνορά μας, καθώς έντονη είναι η ανησυχία ενδεχόμενης εισόδου ριζοσπαστών ισλαμιστών.

Μάλιστα η κυβέρνηση της Δανίας έχει ήδη βρεθεί μπροστά σε σοκ, καθώς μουσουλμάνοι πολίτες της, με κατοχή μάλιστα διαβατηρίων, έχουν βρεθεί να πολεμούν στο πλευρό των σκληρών τζιχαντιστών αντικαθεστωτικών στον εμφύλιο πόλεμο. Εκτός των άλλων, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν δράσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθούν καταυλισμοί, πώς θα παρασχεθεί υγειονομική βοήθεια, για τον τρόπο διοχέτευσης των ευρωπαϊκών παροχών και πώς θα θωρακιστούν τα ανατολικά κυρίως θαλάσσια σύνορά μας.

Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε με δεδομένη την εκτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία και βάσει έρευνας για τη βοήθεια της Ε.Ε. στους Σύρους πρόσφυγες (EU Assistance to Syrian refugees του Jacques Lecarte, στις 3 Οκτωβρίου 2013). Η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει ότι ο αριθμός των προσφύγων θα ξεπεράσει σύντομα τα 3 εκατομμύρια από τα 2 που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Πρόκειται για ένα ψύχραιμο σχέδιο προετοιμασίας μπροστά στο ενδεχόμενο να δούμε καραβιές Σύρων στα σύνορά μας», τονίζουν αρμόδιες πηγές. Πάντως, πάγια θέση του υπουργείου προς τις πιέσεις που εξακολουθούν να ασκούνται είναι πως «η Ελλάδα δεν θα αναλάβει παραπάνω υποχρεώσεις από αυτές που της αναλογούν» και πως «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει η χώρα μας να γίνει η “αποθήκη” της Ευρώπης».

Παράλληλα, σε ανεπίσημη βάση οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει σε έντονο τόνο προς τους εταίρους μας πως «δεν είναι δυνατόν η Γερμανία να παραχωρεί άσυλο μόνο σε Σύρους χριστιανούς», ζητώντας την ίδια μεταχείριση και για τη χώρα μας. Μάλιστα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη εκφράσει τη διαμαρτυρία του προς τις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε., καθώς το συμβούλιο της Ε.Ε. παρά την ύπαρξη σαφούς πλαισίου για την «ομοιόμορφη και συντονισμένη διαχείριση των μαζικώς εκτοπισθέντων αλλοδαπών -εν προκειμένω της Συρίας- εξακολουθεί να μην έχει ενεργοποιήσει τον συγκεκριμένο μηχανισμό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο που σαρώνει: Για αυτό πρέπει να προσέχεις που... κοιμάσαι!


Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από τη Βρετανία με ένα... ηθικό δίδαγμα
Πρέπει να προσέχουμε πάντα που μας παίρνει ο ύπνος!

Ένας νεαρός αποκοιμήθηκε μέσα στο μετρό, ακουμπώντας στις πόρτες... Το αποτέλεσμα αναπόφευκτο, ωστόσο αίσθηση μας προκαλεί ότι κανείς άλλος επιβάτης δεν φρόντισε να ξυπνήσει τον άνθρωπο!

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα »

Kλειστές οι Ταμειακές Υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Ταμειακές Υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων (όλων των Δημοτικών Ενοτήτων) θα μείνουν κλειστές για την Πέμπτη 27 & την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 λόγω αναβάθμισης του συστήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπάδες στην Πάτρα μαδάνε τα στεφάνια από τις κηδείες και στέλνουν τα λουλούδια στις πίστες

Αλλα κόλπα εκτυλίσσονται συχνά πυκνά στα νεκροταφεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής τα οποία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις διακίνησης λουλουδιών που προορίζονται για τα νυχτερινά κέντρα της Αχαΐας.

Πρωταγωνιστές ιερείς και μεσάζοντες οι οποίοι – ιδιαίτερα όταν έχει κακοκαιρία οπότε η τιμή του γαρίφαλου ανεβαίνει από τα 20 λεπτά στα 50 λεπτά – φροντίζουν να προμηθεύονται γαρίφαλα από τα κοιμητήρια της περιοχής με τη μέθοδο της αποψίλωσης στεφανιών από τις κηδείες.

Οπως αναφέρει το patrastimes, για κάθε πακέτο «μεγέθους σακούλας απορριμμάτων» που παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι, καταβάλουν ποσό 10 έως 15 ευρώ. Στη συνέχεια αυτοί με τη σειρά τους προωθούν τα γαρίφαλα στα κέντρα διασκέδασης με αποτέλεσμα διακινητές, προμηθευτές και ιδιοκτήτες, να μένουν όλοι ευχαριστημένοι αφού τα ποσά που καταβάλλονται είναι μικρότερα από αυτά που θα έδιναν αν πήγαινα με νόμιμη διαδικασία.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τα ΚΕΠ πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης



Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προς τους πολίτες, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.


Με την απόφαση αυτή τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν...αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων – πιστοποιητικών.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ευχαριστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διότι μέσω των ΚΕΠ, διευκολύνεται περαιτέρω η εξυπηρέτηση των Πολιτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα εκλογικά αποτελέσματα στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Δείτε ποιοι έχουν εκλεγεί πρόεδροι - Την Δευτέρα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και  Θεσσαλονίκης
Πανελλαδικά μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στους περισσότερους από τους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας (στο Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές).

Μέχρι στιγμής, έχουν εκλεγεί πρόεδροι σε 47 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, ενώ σε οκτώ θα υπάρξει νέα εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης, την Δευτέρα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και  Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα, έχουν εκλεγεί πρόεδροι στους οι εξής 47 Δικηγορικούς Συλλόγους:
Αγρινίου: Λεωνίδας Υφαντής,
Αλεξανδρούπολης: Ιωάννης Ζαμπούκης,
Αμαλιάδας: Νικόλαος Κυπρούλης,
'Αμφισσας: Γεώργιος Δελμούζος,
Βόλου: Λάζαρος Γαιτάνης,
Γιαννιτσών: Αθανάσιος Ξυνίδης,
Γυθείου: Γεώργιος Μητσάκος,
Δράμας: Αναστάσιος Πούλιος,
Έδεσσας: Λεμονιά Γαισίδου,
Ευρυτανίας: Βασίλειος Γκαρίλας,
Ηλείας: Δημήτριος Δημητρουλόπουλος,
Ηρακλείου: 'Αρης Ροζάκης,
Θεσπρωτίας: Κωνσταντίνος Σιντόρης,
Θηβών: Κωνσταντίνος Ζέρβας,
Ιωαννίνων: Αναστασία Γιογλή,
Καβάλας: Αθανάσιος Αθανασίου,
Καλαβρύτων: Ανδρέας Οικονόμου,
Καλαμάτας: Κωνσταντίνος Μαργέλης,
Καρδίτσας: Ανδρέας Γεωργίου,
Καστοριάς: Γεώργιος Μπαλιάκας,
Κατερίνης: Χαράλαμπος Μπρουσκέλης,
Κεφαλληνίας: Παναγής Καππάτος,
Κιλκίς: Ευρώπη Αρτόγλου,
Κοζάνης: Βασίλειος Τσιώτσιας,
Κυπαρισσίας: Αιμιλιανός Σεκλός,
Κω: Παναγιώτης Αβρίθης,
Λασιθίου: Νικόλαος Παπαδάκης,
Λάρισας: Δημήτρης Κατσαρός,
Λειβαδιάς: Βασίλης Δαλαμάγκας,
Λευκάδας: Γεράσιμος Γαντζίας,
Μυτιλίνης: Δημήτριος Καλλίας,
Νάξου: Μαρία Μάρκου,
Ναυπλίου: Νικόλας Καρούζος,
Ξάνθης: Κυριακή Κιούση-Σιούτη,
Πρεβέζης: Θωμάς Γεωργίου,
Ρεθύμνης: Ευάγγελος Μουνδρανάκης,
Ροδόπης: Γεώργιος Κυμπαρίδης,
Ρόδου: Κωνσταντίνος Σαρρής,
Σάμου: Γεώργιος Κολλάρος,
Σερρών: Παναγιώτης Καρίπογλου,
Σπάρτης: Παναγιώτης Κομνηνός,
Σύρου: Νικόλας Παγίδας,
Τρικάλων: Δημήτρης Κοντογιάννης,
Τριπόλεως: Δημήτρης Κωστόγιαννης,
Φλωρίνης: Δημήτριος Στεφανίδης,
Χαλκίδας: Λάμπρος Γκάνης,
Χίου: Ανθίππη Ζαννάρα.
Παράλληλα, δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα υπάρξει στους εξής οκτώ Δικηγορικούς Συλλόγους:
Αιγίου, μεταξύ των: Γεωργίου Μπέσκου και Γεωργίου Ρούσσου,
Βέρροιας, μεταξύ των: Δημητρίου Ζυγουλιανού και Φίλιππου Γιαννούλη,
Λαμίας, μεταξύ των: Γεωργίου Δούμα και Αθανασίου Μακρυγιάννη,
Μεσολογγίου, μεταξύ των: Μάριου Παπαθεοδώρου και Σπυρίδωνα Τάμπα,
Ναυπλίου, μεταξύ των: Νικόλαου Καρούζου και Δημήτριου Ορφανού,
Πατρών, μεταξύ των: Νικόλαου Παπάκου και Κωνσταντίνου Καραγεώργου,
Πειραιά, μεταξύ των: Ιωάννη Καρδαρά και Γεωργίου Σταματογιάννη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και βοριάδες έως 7 μποφόρ

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (4 με 7 βαθμούς) προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα). Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιόνια. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, από τα δυτικά βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νοτιά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά από το μεσημέρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά στα γύρω ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Συννεφιά και βροχή στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Στους 10 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 88%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες. Ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια. Κλειστά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, αλλά και στο Λαϊλιά Σερρών.

Στους 4 βαθμούς Κελσίου, με βροχή και υγρασία στο 100%, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, στην Έδεσσα, αλλά και στα Γρεβενά. Ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν, η πρόσβαση από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά, γίνεται χωρίς αλυσίδες. Ανοιχτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα, με την πρόσβαση των οχημάτων να γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Στους 5 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και βροχή και υγρασία από 75% έως 88% είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο και στη Φλώρινα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν ηλικιωμένη στην Ερέτρια-βίντεο





Ένα τραγικό περιστατικό εκτυλίχτηκε χθες το απόγευμα στην Ερέτρια στην τοποθεσία «Μύλοι» της Ερέτριας, όπου μια 76χρονη κάτοικος βρέθηκε νεκρή σε οικόπεδο στο οποίο είχε πάει για να μαζέψει χόρτα.

Την 76χρονη αναζητούσαν συγγενείς της καθώς είχε φύγει από το σπίτι της μαζί με το καροτσάκι της απο τις 15.30, καθώς όμως γνώριζαν τα μέρη όπου συνήθιζε να πηγαίνει για χόρτα την εντόπισαν γύρω στις 20:00.

Την μακάβρια ανακάλυψη έκαναν τα ανίψια της άτυχης γυναίκας και έμειναν εμβρόντητοι αντικρίζοντας το πτώμα της, καθώς ήταν κατασπαραγμένο και διαμελισμένο απο άγρια σκυλιά, μάλιστα τα δύο από αυτά δεν δίστασαν να επιτεθούν με μανία και στους συγγενείς παρόλο που αυτοί κρατούσαν φτυάρια, τσουγκράνες και φακούς.

Αμέσως, οι συγγενείς ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο, παράλληλα ειδοποιήθηκε και η σήμανση, όμως κανείς δεν μπορούσε για πολλές ώρες να εισέλθει στον χώρο που βρισκόταν το πτώμα της άτυχης γυναίκας καθώς υπήρχε ο κίνδυνος μιας νέας επίθεσης από τα αγριεμένα ζώα που κρύβονταν στην βλάστηση του οικοπέδου και λειτουργούσαν σαν μία επικίνδυνη αγέλη.

Στην συνέχεια, κλήθηκε ο πρόεδρος της Φιλοζωικής, κος Χαράλαμπος Βιορές, ο οποίος κατάφερε να ναρκώσει το πιο μεγαλόσωμο ζώο. Αμέσως μετά, οι διασώστες και η σήμανση μπήκαν στον χώρο και μετέφεραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας για νεκροψία.

Η άτυχη 76χρονη φαίνεται πως έπασχε από χρόνια καρδιακά νοσήματα και εικάζεται ότι τα σκυλιά την κυνήγησαν και την τρόμαξαν προκαλώντας της πιθανώς ανακοπή και έπειτα της επιτέθηκαν κατασπαράζοντας την, προκαλώντας της τραύματα στο πρόσωπο και αποκολλώντας της το αριστερό χέρι. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως αναμένονται μετά το πέρας της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της Φιλοζωικής, κος Βιορές, τα συγκεκριμένα σκυλιά έδρασαν ως αγέλη η οποία προστατεύει την λεία της και για αυτό επιτέθηκαν στους συγγενείς της 76χρονης, ενώ πιθανότατα θα θανατωθούν όπως ορίζει η νομοθεσία. Στο άγριο και επικίνδυνο ημίαιμο τσοπανόσκυλο βρέθηκε περιλαίμιο χωρίς διακριτικά και χωρίς τσιπάκι, ενώ και η γενικότερη κατάσταση του σκυλιού φανερώνει οτι πιθανότατα δεν είναι αδέσποτο ή ότι έχει πρόσφατα εγκαταληφθεί.


Evia-press.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ