Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Καρναβαλίζουμε και το γλεντάμε την Κυριακή στο "TRIK Live" στα Βάγια Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για το τριήμερο


Σύμφωνα με Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Ανατολικές Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Μακεδονία.

2. Την Καθαρά Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εφορία: Τι; Δεν έχετε e-mail; Αν δεν αποκτήσετε μέσα σε δύο μήνες, απειλήστε με πρόστιμο 100 ευρώ και άνω

Αντιμέτωποι με νέο πονοκέφαλο οι φορολογούμενοι. Πρέπει υποχρεωτικά να αποκτήσουν όλοι e-mail. Πρόβλημα για ηλικιωμένους και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Πρόστιμα και κατασχέσεις

Με πρόστιμο από την εφορία κινδυνεύουν όσοι δεν έχουν e-mail.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το αργότερο μέχρι τον επόμενο Μάιο το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία το σύστημα που εφαρμόζουν από το 2000 ήδη η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες, με το οποίο η επίδοση όλων των πράξεων της διοίκησης στους πολίτες γίνεται ηλεκτρονικά μέσω e-mail.

Έτσι, μέσα σε δυο μήνες, κάθε φορολογούμενος υποχρεούται από την Εφορία να έχει αποκτήσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρά στην ηλεκτρονική κοινοποίηση επιβολής προστίμων, πρόσθετων φόρων, και εισφορών, όπως επίσης και ατομικών ειδοποιήσεων για οφειλές που αν δεν εξοφληθούν εντός 40 ημερών η Εφορία θα μπορεί να προχωρά σε λήψεις μέτρων και κατασχέσεις.

Η υποχρέωση δήλωσης e-mail θα είναι υποχρεωτική ακόμη και αν δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή δικό τους e-mail. Όσοι δεν σπεύσουν μέσα σε 60 ημέρες να μπουν με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να δηλώσουν μία διεύθυνση e-mail, θα αντιμετωπίσουν τα νέα πρόστιμα που ισχύουν από το 2014 και ξεκινούν από 100 ευρώ  κατ'ελάχιστον.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν διαθέτουν ακόμα θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή είχαν δηλώσει κάποια στο Taxisnet και άλλαξαν, έστω και αν είναι υπέργηροι σε απομακρυσμένα χωριά ή ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, θα πρέπει να αποκτήσουν και να δηλώσουν e-mail και μάλιστα άμεσα, μέσα σε 60 μέρες το αργότερο από την ημερομηνία της δημοσίευσης της απόφασης που βρίσκεται στα σκαριά.

Ο νόμος πάντως δεν καθορίζει ότι πρέπει ο λογαριασμός αυτός να είναι προσωπικά του υπόχρεου και άρα θα μπορούσε θεωρητικά να δηλώσει κάποιος το ίδιο e-mail με άλλον που γνωρίζει τη χρήση του διαδικτύου για να μπορεί να ελέγχει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με την εφορία.

Το εν λόγω μέτρο αποσκοπεί κυρίως στο να μην μπορεί ο φορολογούμενος να επικαλεστεί στα δικαστήρια ότι δεν ειδοποιήθηκε από την εφορία, και, άρα, δεν πρέπει να προχωρήσουν τα εις βάρος του μέτρα είσπραξης, επειδή πχ η επιστολή χάθηκε στο ταχυδρομείο.

Η διαδικασία

Όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς εισόδου στο Taxisnet, θα πρέπει να μπουν στο λογαριασμό τους και να δηλώσουν τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Το επίμαχο e-mail θα γράφει ότι ο φορολογούμενος πρέπει να μπει με τους κωδικούς του στο Taxisnet για να βρει και να διαβάσει την ειδοποίηση που τον αφορά. Εκτός από τα πλήρη στοιχεία του θα αναγράφεται και η ημερομηνία έκδοσης της ατομικής ειδοποίησης που έχει αναρτηθεί στο λογαριασμό στο Taxisnet, καθώς και ο όρος ότι εφόσον ο φορολογούμενος δεν προβεί σε εξόφληση εντός 30 ημερών από την επίδοση της ατομικής ειδοποίησης η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να προβεί σε διαδικασία  αναγκαστικής είσπραξης των ποσών που αναφέρονται σε αυτή.

Κατασχέσεις εξπρές μέσα σε δέκα μέρες

Με τη εφαρμογή του μέτρου δεν καταργούνται οι άλλες μορφές ειδοποίησης από την εφορία αλλά πλέον τα μέτρα είσπραξης θα μπορούν να εκτελεστούν εντός δεκαημέρου μετά την αποστολή του  e-mail, ώστε να μπορούν να κατάσχονται από την εφορία. Η αποστολή των e-mail θα γίνεται αυτομάτως την ίδια στιγμή που η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα "ανεβάζει" στον λογαριασμό του φορολογουμένου στο Taxisnet την ατομική ειδοποίησης. Η πράξη θα θεωρείται νομίμως κοινοποιηθείσα μετά την παρέλευση 10 ημερών από την ανάρτησή της στο Taxisnet και το e-mail 10 ημέρες μετά την αποστολή του.

Τι θα μπορεί να κατάσχει η εφορία:

-Το 25% των μισθών ή συντάξεων που εισπράττει κάθε μήνα ο οφειλέτης.

-Το 50% των εφάπαξ που τυχόν δικαιούται ο οφειλέτης από το ασφαλιστικό του ταμείο.

-Άλλα εισοδήματα, όπως ενοίκια, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις.

-Χρηματικά υπόλοιπα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Θήβα για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για εξύβριση

Συνελήφθη, χθες (28-02-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 22-09-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σκιάθου.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 33χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για εξύβριση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση υγειονομικών διατάξεων

Συνελήφθη, χθες (28-02-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 03-02-2009 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 33χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δέκα (10) ημερών, καθώς και σε χρηματική ποινή (90) ευρώ, για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Είχε κάνει τη καφετέρια οπλοστάσιο 35χρονος στη Θήβα-φωτογραφίες

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή όπλων και κροτίδων, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας

Κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού ελέγχου σε κατάστημα – καφετέρια ιδιοκτησίας του, κατασχέθηκαν δύο (2) αυτόματα πιστόλια, ένα (1) περίστροφο, ένα πιστόλι κρότου, ένα αεροβόλο πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων κ.α.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (193) κροτίδες, διαφόρων τύπων και μεγεθών, τα οποία ο 35χρονος διέθετε προς πώληση

Συνελήφθη, χθες (28-02-2014) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Επιπλέον, κατηγορείται για παράνομη κατοχή και διάθεση κροτίδων.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα – καφετέρια ιδιοκτησίας του 35χρονου, όπου σε βοηθητικό χώρο της κουζίνας, εντός των ντουλαπιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Δύο (2) αυτόματα πιστόλια
    Ένα περίστροφο.
    Ένα πιστόλι κρότου.
    Ένα αεροβόλο πιστόλι.
    Τέσσερις (4) γεμιστήρες πιστολιών.
    Εκατόν ογδόντα οκτώ (188) φυσίγγια πιστολιών – περιστρόφων, διαφόρων διαμετρημάτων.
    Πενήντα εννέα (59) φυσίγγια κρότου, διαφόρων διαμετρημάτων.
    Οκτώ (8) καψύλλια κρότου.
    Εκατόν ενενήντα τρεις (193) κροτίδες, διαφόρων τύπων και μεγεθών, τις οποίες ο 35χρονος διέθετε προς πώληση, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Άρωμα Ανατολής στη Λίμνη Μουσών

Party oriental στη Λίμνη Μουσών
Το Σάββατο το βράδυ η Λίμνη αποκτά άρωμα Ανατολής. Οι απόκριες έφτασαν και εμείς ετοιμαζόμαστε για Party oriental με χορεύτριες, φοράμε τις πιο τρελές στολές, βαφόμαστε, εξοπλιζόμαστε με σερπαντίνες, κέφι και όρεξη για πολύ χορό και ξεφαντώνουμε μέχρι το πρωί
το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 23.00

 Για πληροφορίες:2262067654-210 2853477-κιν.6974113180
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Καρναβάλι της Άσκρης δυναμώνει με πολλές εκπλήξεις!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλαξε ώρα το Πλατανιάς-Λεβαδειακός


Διαφορετική ώρα από ό,τι αρχικά είχε οριστεί θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της 31ης αγωνιστικής μεταξύ Πλατανιά και Λεβαδειακού.


Σε αλλαγή ώρας του αγώνα Πλατανιάς-Λεβαδειακός στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής προχώρησε η Σούπερ Λίγκα.
Η ημέρα παραμένει η ίδια (Κυριακή, 26/3), όμως αντί για τις 17.15, το ματς θα ξεκινήσει στις 15.00.

Η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της 31ης Αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26/03/2014 στις 15:00 (αντί για τις 17:15)».
Διαβάστε Περισσότερα »

3 θέσεις στο Αρχαίο θέατρο Καβιρείου Βοιωτίας





Προκήρυξη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού ​ικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την εκτέλεση αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο πραγματοποίησης του έργου «ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠ0ΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑ​ΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΒΙΡΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ »

1 ΠΕ Αρχαιολόγων
2 ​Ε Εργατοτεχνιτών

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα
συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: Θ΄ΕΠΚΑ, Θρεψιάδου 1, Θήβα ΤΚ 32200, υπ’όψιν Γραμματείας (τηλ. επικοινωνίας 2262023559), εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών, (από 26-2-2014 έως 5-3-2014)
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρναβάλι με βροχές και καταιγίδες, Κούλουμα με κρύο σε όλη τη χώρα

Οι βροχοπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα - Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη  - Μποφόρ και την Καθαρά Δευτέρα
Ο Μάρτης μπορεί να είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, αλλά δεν μας υποδέχεται με θερμό καλωσόρισμα. Βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χιόνια στα ορεινά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ όπως φαίνεται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα Κούλουμα σε όλη τη χώρα θα διεξαχθούν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τα φαινόμενα σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, όπου ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές αναμένονται το ίδιο βράδυ, ενώ στα βόρεια είναι πιθανό να χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς.

Την Κυριακή οι καταιγίδες θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα έχουν ιδιαίτερη ένταση το απόγευμα και το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Επίσης αναμένονται χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, εντάσεως έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Δύσκολα θα πετάξει ο χαρταετός...
Την Καθαρά Δευτέρα οι ισχυροί άνεμοι δεν θα κοπάσουν, αλλά θα στραφούν από νότιοι σε βόρειους, ρίχνοντας παράλληλα και τη θερμοκρασία. Εκτός από το κρύο, όσοι θελήσουν να βγουν στην εξοχή για να πετάξουν παραδοσιακά το χαρταετό θα συναντήσουν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το απόγευμα και μετά μάλιστα, ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν ολόκληρη τη χώρα, ενώ και πάλι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Τρίτη και Τετάρτη αναμένονται να φανούν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, αν και οι σποραδικές βροχές θα συνεχιστούν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση.


Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Σάββατο 1 Μαρτίου:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.

Αθήνα
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας τη νύχτα. Άνεμοι 3-5 μποφόρ, θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη το πρωί. άνεμοι 3-5 μποφόρ, θερμοκρασία 7-15°C

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός αρκετά νεφελώδης, τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Θερμοκρασία 6°C έως 14°C, 4-5 βαθμούς χαμηλότερη στη Δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι ασθενείς νότιοι και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοανατολικοί (3 μποφόρ).

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, σποραδικές καταιγίες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
6°C έως 12°C.
Άνεμοι ασθενείς ανατολικοί και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοανατολικοί  (3 μποφόρ).

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός νεφοσκεπής με ελαφρά βροχόπτωση και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. 7°C έως 12°C.
Άνεμοι ασθενείς βορειοδυτικοί και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοανατολικοί (2 μποφόρ).

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. 12°C έως 15°C.
Άνεμοι νότιοι 4-6 μποφόρ.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βορχές και σποραδικές καταιγίδες. 15°C έως 16°C.
Άνεμοι νοτιοανατολικοί έως, κατά τόπους, 7 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΑΣ μόνο για όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας

Με την υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου από τον Γιάννη Βρούτση, ενεργοποιήθηκε η διάταξη που προβλέπει ότι η καταβολή του ΕΚΑΣ από τη 1η Ιανουαρίου θα αφορά μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Ωστόσο, με διάταξη που πέρασε στο... και 5΄, μετά από έντονες αντιδράσεις, από την ηλικιακή αυτή προϋπόθεση εξαιρούνται τα παιδιά, που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του ασφαλισμένου ή συνταξιούχου γονέα, καθώς και οι ανάπηροι συνταξιούχοι, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%.

Ειδικά ως προς την κατηγορία των συνταξιούχων αναπήρων, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, διευκρινίζεται ότι από την ηλικιακή προϋπόθεση της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας εξαιρούνται όλες οι κατηγορίες συνταξιούχων, δηλαδή συνταξιούχοι γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, που πιστοποιούνται με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

Πέρα από την αλλαγή που αφορά στο ηλικιακό κριτήριο, τα εισοδηματικά όρια και βέβαια το ύψος του επιδόματος, παραμένουν αμετάβλητα. Έτσι και για το 2014 ισχύουν τα εξής:
α) για συνολικό ποσό εισοδήματος μέχρι 7.715,65 ευρώ καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα 230 ευρώ
β) για συνολικό ποσό εισοδήματος από 7.715,66 ευρώ μέχρι 8.472,09 ευρώ καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ως εξής:

Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ: 172,50 ευρώ
Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ: 115,00 ευρώ
Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ: 57,50 ευρώ

Τα παραπάνω ποσά χορηγούνται σε όσους συνταξιούχους γήρατος και αναπηρίας λαμβάνουν πλήρη σύνταξη. Στις περιπτώσεις που καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος μόνο λόγω ορίου ηλικίας η μειωμένη σύνταξη λόγω αναπηρίας, το Ε.Κ.Α.Σ. καταβάλλεται μειωμένο κατά το 1/3 του πλήρους ποσού που χορηγείται σε κάθε κλίμακα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ