Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μεγάλη κομπίνα με συνεργεία αυτοκινήτων κατά ασφαλιστικών εταιρειών



Ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, η Οικονομική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τρία άτομα, ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων που εξέδιδαν εικονικά και πλαστογραφημένα τιμολόγια επισκευών, με τα οποία οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. εισέπρατταν αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες.


Συνολικά εξέδωσαν (258) εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας πάνω από...454.000 ευρώ.Παράλληλα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε βάρος άλλων έξι ιδιοκτητών επιχειρήσεων επισκευής οχημάτων για την έκδοση (19) εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας πάνω από 78.000 ευρώ

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν δύο άντρες ηλικίας 37 και 46 ετών, ως διαχειριστές - ομόρρυθμα μέλη επιχείρησης επισκευής αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο και ένας 31χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης επισκευής αυτοκινήτων στον Κορυδαλλό.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων - πώλησης ανταλλακτικών καθώς και σε οικίες σε Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Μαγούλα Αττικής και Κέρκυρα.



Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, είχαν προηγηθεί καταγγελίες ασφαλιστικής εταιρείας στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Ενδεικτικά, σε μια από τις καταγγελίες, πελάτης της ασφαλιστικής εταιρείας, προκειμένου να αποζημιωθεί για ζημίες που υπέστη το όχημά του, προσκόμισε παραστατικά για αγορά ανταλλακτικών με εικονικά και πλαστογραφημένα στοιχεία (σφραγίδες, ανύπαρκτο Α.Φ.Μ. και διεύθυνση έδρας της επιχείρησης κ.λπ), ενώ οι εργασίες φέρονταν να είχαν πραγματοποιηθεί στο συνεργείο του 37χρονου και 46χρονου στον Ασπρόπυργο.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι από το προαναφερόμενο συνεργείο, σε διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ετών, είχαν εκδοθεί 203 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 291.033,21 ευρώ, από τα οποία τα 147 αξίας 242.506,28 ευρώ, ήταν ταυτόχρονα και πλαστά. Παράλληλα διαπιστώθηκε και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα εργασία ενός ατόμου χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι από άλλο συνεργείο στο Κορυδαλλό, ιδιοκτησίας του 31χρονου, είχαν εκδοθεί σε διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων 55 εικονικά και πλαστά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 163.501,01 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν στις οικίες του 37χρονου και του 46χρονου διάφορα έγγραφα, κυρίως εταιρικά, ενώ στην οικία του 31χρονου, πιστόλι “ REPLICA ”, ζεύγος χειροπέδες, τρεις κάλυκες φυσιγγίων πυροβόλων πολεμικών όπλων, αμπούλα αέρα στρατιωτικού τύπου και αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη.

Στην περίπτωση του 31χρονου, τα κατασχεθέντα είδη και αντικείμενα ανήκαν σε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για παράβαση διατάξεων της Φορολογικής Νομοθεσίας, αναφορικά με την έκδοση φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ καθώς και για πλαστογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανός βίασε με απίστευτη αγριότητα μια 46χρονη στο Ρέθυμνο


 

Της έκλεινε τη μύτη και της χτυπούσε το κεφάλι στο έδαφος!

Σοκάρει ο απίστευτος εφιάλτης που βίωσε η 46χρονη στο Ρέθυμνο. Συνελήφθη ένας 30χρονος Πακιστανός για την υπόθεση.

Η 46χρονη επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, όταν ένας 30χρονος Πακιστανός, κάνοντας χρήση σωματικής βίας, την οδήγησε σε ερημικό, σκοτεινό σημείο και τη βίασε. Όμως, η επίθεση απίστευτης αγριότητας δεν τελείωσε εκεί!

Ο δράστης, για να κάμψει την αντίσταση του θύματος, προσπάθησε να σκοτώσει τη γυναίκα, κλείνοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της, χτυπώντας ταυτόχρονα το κεφάλι της στο έδαφος!

Η γυναίκα αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός 30χρονο Πακιστανού τον βασανιστή της.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η γυναίκα εκμεταλλευόμενη στιγμιαία απόσπαση προσοχής του δράστη, κατάφερε να ξεφύγει και ειδοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.

Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από την παθούσα.

Η γυναίκα, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο 30χρονος, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βιασμό της 46χρονης και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρδισε τις εντυπώσεις το καρναβάλι Ορχομενού-Ολόκληρη η παρέλαση (video)


Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν χθες στον Ορχομενό για να παρακολουθήσουν το πασίγνωστο καρναβάλι της πόλης.

Για μια ακόμη φορά η διοργάνωση κέρδισε τις εντυπώσεις, άλλωστε η εμπειρία όσων ασχολούνται με αυτή είναι μεγάλη.


Καρναβάλι Ορχομενός 2014 από LAMIASTARGR

Καρναβάλι Ορχομενού 2014 ολόκληρη η παρέλαση από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νεολαία Θεσπιών το "Γλέντησε" Αποκριάτικα-φωτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Βλάχικος Γάμος στην Ελλοπία-φωτορεπορτάζ


 
 









OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ
Lola Pretty

Διαβάστε Περισσότερα »

Η θεατρική ομάδα Αλιάρτου “ΣΧΗΜΑ” στις 7 του Μάρτη στο Συνεδριακό

Η θεατρική ομάδα Αλιάρτου “ΣΧΗΜΑ” στις 7 του Μαρτη ημέρα Παρασκευή μετά απο μιά επιτυχημένη πορεία 6 μηνών θα παρουσιάσει το θεατρικού έργου του Αλεχάντρο Κασόνα “Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια” που σκηνοθέτησε ο συμπατριώτης μας Θανάσης Αντωνίου. Η παράσταση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του  Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου και ώρα 19:30.
Σημειωτέον οτι θα είναι η τελευταία παράσταση για το έργο αυτό και ειναι ευκαιρία για όσους δεν το εχουν παρακολουθήσει να το απολαύσουν.


Μετα τιμής
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της
ΟΓΧΗΣΤΟΣ Μ.Κ.Ο

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 14 του χρόνια έκλεβε σπίτια στη Θήβα και στις Ερυθρές!!!

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από οικίες στη Θήβα και στις Ερυθρές Αττικής

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης για τις κλοπές αυτές, ένας ανήλικος ημεδαπός ROMA

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν τον Μάρτιο και τον Μάιο του έτους 2013, σε οικίες στη Θήβα και στις Ερυθρές Αττικής.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 14χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ο οποίος, όπως προέκυψε, είχε διαρρήξει:

    Την 04-03-2013, την οικία 67χρονης ημεδαπής στη Θήβα, όπου είχε αφαιρέσει κοσμήματα, αξίας (500) περίπου ευρώ.
    Την 16-03-2013, την οικία 45χρονου ημεδαπού στη Θηβα, όπου είχε αφαιρέσει ένα κυνηγετικό όπλο, καθώς και διάφορα κοσμήματα, αξίας (6.000) περίπου ευρώ.
    Την 11-05-2013, την οικία 26χρονης ημεδαπής στις Ερυθρές Αττικής, όπου είχε αφαιρέσει διάφορα κοσμήματα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ για τον 14χρονο ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπάχαλο με τα email από την Εφορία -Τι πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι, για να γλιτώσουν τα πρόστιμα

Το υπουργείο Οικονομικών δεν θα ζητά υποχρεωτικά δήλωση διεύθυνσης e-mail των φορολογουμένων για να τους στέλνει ηλεκτρονικά ραβασάκια, καθώς θεωρείται πλέον πως όλοι όλοι έχουν e-mail. Tο ΥΠΟΙΚ έχει δημιουργήσει το ίδιο, ήδη, ένα λογαριασμό e-mail σε κάθε φορολογούμενο όταν πήραν κλειδάριθμο, αν δεν είχαν δηλώσει προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Στη διακριτική ευχέρεια των φορολογουμένων, θα επιτρέψει το υπουργείο Οικονομικώ,ν να παραμείνει η δήλωση του προσωπικού e-mail τους στην εφορία, προκειμένου να τους ειδοποιεί για πράξεις επιβολής προστίμων, κατασχέσεων κλπ.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα θεωρεί το e-mail «κοινοποίηση» απόφασης, από την οποία θα τρέχουν οι διορίες (10ήμερο), αλλά μόνο την ανάρτησή της στο taxisnet.

Ετσι όπως αναφέρει και το protothema, θα αναρτά την απόφασή του κατευθείαν στον λογαριασμό του πολίτη στο taxisnet, τον οποίο πρέπει να επισκέπεται τακτικά για να ελέγχει αν τυχόν του έχει γίνει ηλεκτρονική κοινοποίηση.

Αν επικαλεστούν οι πολίτες, στην εφορία ή σε δικαστήριο, ότι κανείς δεν τους ειδοποίησε και δεν βρήκαν το e-mail γιατί άλλη διευθυνση ταχυδρομείου χρησιμοποιούν και άλλη είχαν δηλώσει όταν πήραν κλειδάριθμο, ο ισχυρισμός τους θα θεωρείται άκυρος ή, εφόσον επιμείνουν ότι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί σε άλλο email από αυτό που τους έδωσε το ΥΠΟΙΚ, απειλούνται και με πρόστιμο 100 ευρώ για παράλειψη διορθωτικής δήλωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα



Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι, γιατί οι Χριστιανοί "καθαρίζονταν" πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας, αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.
Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώγεται λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), ταραμάς και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού.
Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.
Από παλιά, η Καθαρά Δευτέρα πέρασε στη συνείδηση του λαού σαν μέρα καθαρμού. Οι βυζαντινοί την Καθαρά Δευτέρα την ονόμαζαν Απόθεση -Απόδοση και τελούσαν δρώμενα. Τραγουδούσαν σχετικά άσματα, από τα οποία έχουν σωθεί μικρά μέρη μέχρι στις μέρες μας. «Ίδε το έαρ το καλόν πάλιν επανατέλλει, φέρον υγείαν και χαρά και την ευημερίαν».
Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα έθιμο μεταγενέστερο. Κούλουμα ονομάζεται η καθαροδευτεριάτικη έξοδος στην εξοχή και το πέταγμα του αετού. Οι χριστιανοί, παρέες παρέες, βγαίνουν στην εξοχή, παίρνοντας μαζί τους νηστίσιμα φαγητά και το ρίχνουν στη διασκέδαση και το χορό. Τα κούλουμα από τόπο σε τόπο γιορτάζονται διαφορετικά, με διάφορες εκδηλώσεις. Παντού, όμως, επικρατεί κέφι, χορός και τραγούδι.
Για την ετυμολογία της λέξης κούλουμα υπάρχουν πολλές εκδοχές. Κατά τον Νικόλαο Πολίτη, πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, η λέξη προέρχεται από το λατινικό Cumulus (κούμουλους) που σημαίνει σωρός, αφθονία αλλά και το τέλος. Εκφράζει δηλαδή το τέλος, τον επίλογο της Απόκριας. Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, προέρχεται από μία άλλη λατινική λέξη, τη λέξη «κόλουμνα», δηλαδή «κολώνα». Κι αυτό, επειδή το πρώτο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα έγινε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Όποια, όμως, κι αν είναι η ρίζα της λέξης, απ’ όπου κι αν προέρχεται, τα κούλουμα είναι μία καλή ευκαιρία για όλους να διασκεδάσουν κοντά στη φύση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άδωνις: Εισιτήριο πέντε ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ



Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι θα πηγαίνει ως πόρος για την εξέταση των ανασφάλιστων.

«Εισιτήριο πέντε ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ»,  επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι θα πηγαίνει ως πόρος για την εξέταση των ανασφάλιστων.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης από τη στιγμή που αυτά τα πολυιατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν γιατί προστατεύει η μαύρη σοκολάτα την καρδιά


Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά διότι αποκαθιστά την ευλυγισία των αρτηρίων και εμποδίζει τα λευκά αιμοσφαίρια να «κολλήσουν» στα τοιχώματα των αγγείων, αναφέρουν Ολλανδοί επιστήμονες.

Τόσο η αρτηριακή δυσκαμψία όσο και η συγκόλληση των λευκών αιμοσφαιρίων αποτελούν παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αθηροσκλήρωσης (αρτηριοσκλήρυνσης), γράφουν στο τεύχος Μαρτίου της επιθεωρήσεως «The FASEB Journal».

«Η μελέτη μας παρέχει μία πιο πλήρη εικόνα για την επίδραση της κατανάλωσης σοκολάτας στην αγγειακή υγεία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντίντρικ Έσερ, από το Τμήμα Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο Βάγκενινγκεν.

Η μελέτη βασίσθηκε σε ειδικές εξετάσεις που έγιναν σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους σε 44 μεσήλικες, υπέρβαρους άνδρες, οι οποίοι επί τέσσερις εβδομάδες κατανάλωναν καθημερινά 70 γραμμάρια σοκολάτα.

Οι εθελοντές είτε έτρωγαν μία ειδικά παρασκευασμένη μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονόλες ή μαύρη σοκολάτα του εμπορίου. Και οι δύο σοκολάτες είχαν παρόμοια περιεκτικότητα σε κακάο.

Οι φλαβονόλες είναι ένα είδος θρεπτικών συστατικών που πιστεύεται ότι ευνοούν την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά έως τώρα παρέμενε άγνωστος ο ακριβής τρόπος δράσης τους.

Στη διάρκεια της ημερήσιας κατανάλωσης σοκολάτας, οι εθελοντές απέφευγαν ορισμένα υψηλής ενεργειακής (θερμιδικής) πυκνότητας τρόφιμα, για να μην παχύνουν.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων έδειξε ότι και οι δύο τύποι σοκολάτας ήταν εξίσου προστατευτικοί, γεγονός που υποδηλώνει ότι «δεν υπάρχει πρόσθετο όφελος από την αύξηση της φυσικής περιεκτικότητας της σοκολάτας σε φλαβονόλες», είπε ο δρ Έσερ.
ygeia.tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί πετάμε χαρταετό;



Ο χαρταετός είναι μία συνήθεια που γεννήθηκε και τελειοποιήθηκε στην Κίνα.

Υπάρχουν αναφορές ότι έφτιαχναν χαρταετούς από το 1000 π.Χ., καθώς το θεωρούσαν ως ένα μέσο επικοινωνίας με το Θεό που κατοικεί στον ουρανό. Έτσι, στόλιζαν τους χαρταετούς τους με ευχές και επιθυμίες και τους πετούσαν όσο πιο ψηλά γινόταν.

Προσάρμοζαν μάλιστα πάνω τους και μικρές φλογέρες, ώστε να σφυρίζουν στον αέρα, κάτι που θα έδιωχνε τα κακά πνεύματα μακριά. Ακόμα και σήμερα, πολλοί Κινέζοι πιστεύουν πώς όσο πιο ψηλά φτάσει ο χαρταετός τους τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχουν διωχθεί τα κακά πνεύματα.

Μπορεί πλέον τις μέρες μας ο χαρταετός να έχει συνδυαστεί με παιχνίδι και διασκέδαση, αλλά στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρων για διαφορετικούς σκοπούς:

- Στην Κίνα έφτιαχναν μεγάλους χαρταετούς, ύψωναν μαζί τους άνθρωπο, ώστε να κατασκοπεύει αντίπαλα στρατόπεδα...

- Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος (1752), χάρη στο χαρταετό του, ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό της ατμόσφαιρας, κάτι που τον οδήγησε στη δημιουργία του αλεξικέραυνου.

- Ο Αυστραλός ερευνητής Hargrave χρησιμοποιούσε τους χαρταετούς για μετεωρολογικές παρατηρήσεις.

- Υπάρχουν αναφορές για πλοία που είχαν εξοκοίλει σε ακτές και παραλίες και σώθηκαν, χάρη σε ναυαγοσωστικά καλώδια που τους είχαν ρίξει με χαρταετούς.

- Προφορικές μαρτυρίες λένε ότι η γέφυρα του Νιαγάρα ξεκίνησε να φτιάχνεται με ένα σχοινί που το πέρασαν απέναντι με την βοήθεια χαρταετού.




Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχή τα φετινά Κούλουμα

Δύσκολα θα γίνει το πέταγμα του αετού - Αναμένονται καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι σε όλη την επικράτεια - Θα χιονίσει στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας - Κακοκαιρία μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Δύσκολα θα γίνει φέτος το πέταγμα του αετού την Καθαρά Δευτέρα καθώς οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται να βοηθήσουν.

Το ευχάριστο είναι ότι τα έντονα φαινόμενα δε θα διαρκέσουν για πολλές ώρες καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να περιοριστούν από τη μεσημέρι της Δευτέρας και από τα Δυτικά αν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από τις 8 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά από 10 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοανατολικοί έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη μόνο που εκεί οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν στα περίπου 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, πάντως, αν και όχι με την ίδια ένταση την Τρίτη αν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Βροχερός θα είναι ο καιρός στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τοπικές βροχές στις ίδιες περιοχές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καρναβάλι παντός καιρού στο Καρπενήσι

Η βροχή και το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα σήμερα το πρωί δεν πτόησε τους Καρπενησιώτες αλλά και τους επισκέπτες που γλέντησαν και τήρησαν τα έθιμα της αποκριάς.



Από το πρωί υπήρξε ετοιμότητα των υπηρεσιών του δήμου Καρπενησίου και η στεγασμένη αγορά ήταν έτοιμη για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.



Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα οι Baildsa διασκέδασαν τον κόσμο στη στεγασμένη λαϊκή αγορά με την συνοδεία από ψητά λουκάνικα και ντόπιο κρασί.



Η παρέλαση των καρναβαλιστών πραγματοποιήθηκε κανονικά στην κεντρική πλατεία με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε ένα μεγάλο πάρτι με το κέφι αμείωτο δίνοντας την δική του παράσταση μέσα στη βροχή.



Ακολούθησε το καθιερωμένο κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να βάζει την «σπίθα» για επίσης ένα δυνατό πάρτι που ακολούθησε.

prasiaonline.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπερτυχερός κέρδισε 3,1 εκατ. ευρώ στο ΤΖΟΚΕΡ




Το αστρονομικό ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ κέρδισε ένας υπερτυχερός από το Ρέθυμνο στην κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ.

Σύμφωνα με το cretalive, το δελτίο κατατέθηκε στο πρακτορείο της Ευαγγελίας Ιωάννου στον Γεροπόταμο.

Οι τυχεροί αριθμοί ήταν: 1, 4, 33, 40, 45, ενώ ΤΖΟΚΕΡ κληρώθηκε ο αριθμός 15.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ