Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΟΑΕΔ: Κατάργηση οικογενειακών και συμπληρωματικών επιδομάτων από το 2015

Από 1η Ιουλίου το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων - Δείτε πώς θα διαμορφωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από τον Ιούλιο του 2014 - Μικρή αύξηση μισθών για τους εργαζομένους
Καταργούνται από το 2015 τα οικογενειακά επιδόματα, τα συμπληρωματικά επιδόματα και οι άλλες παροχές που χορηγούσε ο ΟΑΕΔ, ως απόρροια της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.

Για το 2014, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την καταβολή, κατά το ήμισυ, του προβλεπόμενου ποσού οικογενειακών επιδομάτων.

Με τη μείωση που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο, οι εισφορές διαμορφώνονται από ποσοστό 0,81%, σε ποσοστό 0,46%, ως εξής:

α. Εργοδοτική εισφορά 0,24% υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Π.Ε.K.Ε.),

β. Εργοδοτική εισφορά 0,12% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.A.)

γ. Εισφορά εργαζομένου 0,10% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.A.)

δ. Εισφορά εργοδότη υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας σε χρήμα καθορίζεται σε ποσοστό 0,25%.

Η μείωση 2,9% για τους εργοδότες (1% στράτευση, 1%  ΔΛΟΕΜ, 0,20% ΛΑΕΚ και 0,25% ΕΛΠΕΚΕ) και 1% (ΔΛΟΕΜ) για τους εργαζόμενους θα επιφέρει μια σημαντική ελάφρυνση για τους εργοδότες και μια μικρή αύξηση των μισθών για τους εργαζόμενους -π.χ. για μεικτές αποδοχές 1.000 ευρώ το μήνα, το όφελος είναι 11 ευρώ για τον εργαζόμενο και 28 ευρώ περίπου για τον εργοδότη. Για 1.500 ευρώ μηνιαίες μεικτές αποδοχές, οι εργαζόμενοι κερδίζουν 17 ευρώ και οι εργοδότες 42 ευρώ.

Ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις

Aνατροπές προβλέπονται στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου, ενώ ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως oι μειώσεις θα είναι 25% την επόμενη πενταετία. Ουσιαστικά θα υπάρξει ενιαίο μοντέλο εισφορών και παροχών για πάνω από δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους (Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).

Ειδικά για το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης μισθωτών (ΕΤΕΑ) επισπεύδονται οι αλλαγές και το νέο σύστημα υπολογισμού και αναπροσαρμογής των συντάξεων, θα αρχίσει να εφαρμόζεται νωρίτερα από την 1/7/2014.

«Κλειδί» για το χορηγούμενο ποσό είναι το αν ο ασφαλισμένος θα βγει στη σύνταξη μέσα στη φετινή χρονιά ή από το 2015 και μετά, καθώς εφαρμόζεται ένας «μεικτός» τρόπος υπολογισμού

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο:

Για τους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.2013, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά την 1.7.2014, το ποσό της σύνταξης αποτελείται από το άθροισμα δύο τμημάτων:

α) το τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισής τους έως 30.6.2014 και υπολογίζεται σύμφωνα με τις οικείες καταστατικές διατάξεις και τη γενικότερη νομοθεσία, όπως ισχύουν,
β) το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισής τους από 1.7.2014 και εφεξής και υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου αυτού».

Από 1.1.2015 οι φορείς, τομείς και κλάδοι Επικουρικής ασφάλισης  θα λειτουργούν με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση και οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο τηρούνται σε ατομικές μερίδες.

Αυτό σημαίνει ότι  θα λαμβάνονται υπόψη  τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου για τον προσδιορισμό του τελικού ποσού της σύνταξης


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στη Βοιωτία



Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και η δεύτερη μέρα περιοδείας του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στην Βοιωτία. 
Οι αναπτυξιακές προοπτικές του νομού και ευρύτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κυριάρχησαν στις συναντήσεις με τους παραγωγικούς και τους άλλους φορείς της Βοιωτίας. Ο Κώστας Μπακογιάννης  επανέλαβε, ότι η κύρια στόχευση του ιδίου αλλά του συνδυασμού « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» είναι η Στερεά Ελλάδα να είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, που θα αφήσει πίσω της την κρίση. Γνωστοποίησε επίσης, ότι το επόμενο δεκαήμερο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Johannes Hahn. 
Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων αναλυτικά
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» επισκέφτηκε αρχικά την  Αστυνομική Διεύθυνση στη Λιβαδειά, όπου συναντήθηκε με τον αστυνομικό Διευθυντή κ. Στέφανο Λουλακούδη, ο οποίος και τον ενημέρωσε για το έργο της αστυνομίας σε μια δύσκολη περιοχή με πολλά και ετερόκλητα προβλήματα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε για την ανάγκη καλής συνεργασίας όλων των αρχών. «Τιμάμε και σεβόμαστε το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Πιστεύουμε στην καλή συνεργασία για το καλό του τόπου μας. Οι υπηρεσίες μας οφείλουν να λειτουργούν συμπληρωματικά, στοχεύοντας σε τοπικές κοινωνίες ασφαλείς και ανοιχτές στους πολίτες». 
Ακολούθησε συνάντηση με την πρόεδρο κα. Στέλλα Ταπανλή του παραρτήματος Λιβαδειάς της Αντικαρκινικής Εταιρείας στο νέο κτίριο, που προετοιμάζεται με πολύ κόπο και προσπάθεια προκειμένου να στεγαστεί το κέντρο πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Το επόμενο ραντεβού ήταν με την πρόεδρο κα. Αγγελική Φραγκούλη και μέλη του ΔΣ του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς. Οι  τρόποι «επιβίωσης» του ΚΤΕΛ και ειδικότερα οι οφειλές από τα   μαθητικά δρομολόγια ήταν τα θέματα, που έθεσε η  διοίκηση του ΚΤΕΛ.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο κ. Κώστα Παπασπύρου και τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου της Λειβαδιάς, όπου συζητήθηκαν οι δύσκολες συνθήκες και το αρνητικό κλίμα, που βιώνει η εμπορική δραστηριότητα, και κυρίως οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που υπόκεινται  περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. Παρά ταύτα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας επισημαίνοντας, ότι πάντα μέσα σε περιόδους κρίσης βρίσκουμε τις λύσεις.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα δημιουργίας γραμμής προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα ενώνει την περιοχή με το νομό Αττική, αλλά και την κατασκευή αυτοκινητόδρομου Ελευσίνας - Θήβας - Κάστρου, που θα εξασφαλίσουν εύκολη πρόσβαση για μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων και θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη. Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε τη στήριξη και συνδρομή τους, κυρίως την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον αυτός εκλεγεί, μιας και ως άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο τις ανάγκες τους και μπορούν με τις προτάσεις τους να κάνουν το έργο της Περιφέρειας καλύτερο.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Λειβαδιάς, αξιολόγησε δε ως «πολύ σωστή  την  επιλογή των συνεργατών του συνδυασμού  στη Βοιωτία»
Τέλος σε ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων από τη Θήβα ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε για το έργο τους, αλλά και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν στην πραγματοποίηση των δράσεων τους. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναγνώρισε το σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, που επιτελείται εθελοντικά από τα μέλη των συλλόγων αυτών και δεσμεύτηκε η αυριανή διοίκηση της Περιφέρειας να στηρίζει δράσεις, που συμβάλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προάγουν τον πολιτισμό και στηρίζουν τον συνάνθρωπο. Παράλληλα είχε τη δυνατότητα να ακούσει τους εκπροσώπους των συλλόγων να εκθέτουν τα προβλήματα αλλά και να διατυπώνουν τις προτάσεις τους για το αύριο του τόπου τους.
Συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά και πολλούς υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης. Εκεί ανέφερε για ακόμη μια φορά τα τρία κυρίαρχα χαρακτηριστικά του Συνδυασμού του «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»
1. Υπερκομματική προσπάθεια, μιας και το μεγαλείο της τοπικής αυτοδιοίκησης ανοίγει το δρόμο για συνεργασία και συνεννόηση απέναντι στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.
2. Κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, που δε θα περιγράφει μονό το τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά και πως θα το κάνουμε.
3. Ομάδα εργασίας έτοιμη να δουλέψει σκληρά.
Και ο βασικός στόχος, να είναι η Στερεά Ελλάδα η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση.
Στη συνάντηση βρέθηκαν εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Ραδιοταξί, εκπρόσωποι των έμπορο- επαγγελματιών και βιοτεχνιών κα.
Το κυρίαρχο ζήτημα που ετέθη σ αυτή την συνεργασία, ήταν  η υπαγωγή της Στερεάς Ελλάδας στο στόχο 2, γεγονός που αποκλείει την Περιφέρεια από πολλές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.
Ο κ Μπακογιάννης αναγνωρίζοντας το λάθος αυτής της προσέγγισης, που μπορεί να αποδειχθεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας, τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης μπορεί και πρέπει να μιλάει απευθείας με τις Βρυξέλλες, γι’ αυτό σε περίπου δέκα μέρες θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Johannes Hahn.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο " Τα παιδιά του “Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ”



.

.

.

.

.

Σας περιμένουμε!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρώμιο όλο το χρόνο στον Ασωπό



Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου μέσα στον Ασωπό ποταμό διαπιστώνεται σε έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο αποχετευτικός αγωγός που εκβάλλει στον Ασωπό, παροχετεύει νερό με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου (CrVI), που φτάνουν τα 3500 μικρογραμμάρια ανα
λίτρο νερού.

Η συγκέντρωση αυτή φαίνεται ότι διατηρείται σε σχετικά σταθερά επίπεδα καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το υπόγειο νερό στην περιοχή των Οινοφύτων παρουσιάζει ανομοιογενείς συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου που διαφέρουν μεταξύ τους εως και 20 φορές, ακόμα κι όταν οι γεωτρήσεις απέχουν μεταξύ τους μερικές εκατοντάδες μέτρα.
skai.gr
Πιθανές πηγές ανθρωπογενούς ρύπανσης που προκαλούν αυτή την υποβάθμιση της
ποιότητας του υπόγειου νερού είναι, είτε θαμμένα στερεά απόβλητα με υψηλή
περιεκτικότητα σε εξασθενές χρώμιο ή και υγρές διαρροές που, ακολουθώντας
υπόγειες ροές, φτάνουν στο υπόγειο νερό

Διαβάστε Περισσότερα »

16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από την Kινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

BREF : Της Χριστίνας Πιτούλη, 30’

Μέσα από συζητήσεις με μετανάστες από την Αφρική
που ζουν στην Ισπανία, το ντοκιμαντέρ προσεγγίζει το
θέμα της κλειτοριδεκτομής.
Οι αντικρουόμενες απόψεις και εμπειρίες τους αποκαλύπτουν την πολυπλοκότητα αυτού του αμφιλεγόμενου ζητήματος, στον πυρήνα του οποίου τα όρια της πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συναντιούνται.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ : Της Νοθέμ Κογιάδο, 65’

Σε πολλά μέρη του πλανήτη, είναι ευθύνη των γυναικών να μαζεύουν νερό, κι έτσι, αφότου εγκαταλείψουν το σχολείο σε πολύ νεαρή ηλικία, η υγεία της οικογένειάς τους  εξαρτάται απ’ αυτές. Επίσης, είναι οι πρώτες που υποφέρουν σε περιόδους ανομβρίας.
Παραλληλίζοντας τον κύκλο της ζωής με τον κύκλο του νερού, το ντοκιμαντέρ αναλύει  τη σχέση των γυναικών με το νερό και εγείρει ένα από τα ζητήματα που θα μας απασχολεί όλο και πιο συχνά στο μέλλον: ποιος έχει δικαίωμα στο νερό όταν αυτό σπανίζει;


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή




    Η θερινή ώρα αναμένεται να ισχύσει από τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου με τα ρολόγια να «προχωρούν» μία ώρα μπροστά.



Συνεπώς, οι... δείκτες του ρολογιού αντί για 03.00 θα δείξουν 04.00. Η θερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Βαριά καμπάνα Κομισιόν στη ΛΑΡΚΟ: Ζητά να επιστρέψει κρατικές ενισχύσεις 136 εκατ. ευρώ

Διότι αυτές προσέδωσαν στην επιχείρηση αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Με σημερινή της απόφαση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα στήριξης του Ελληνικού Δημοσίου προς τη Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Εταιρεία ΛΑΡΚΟ (ΑΕ) προσέδωσαν στην επιχείρηση αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ, για τις κρατικές ενισχύσεις.

Οι αυξήσεις κεφαλαίου και οι εγγυήσεις του Δημοσίου ανέρχονταν συνολικά σε 136 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση, η ΛΑΡΚΟ πρέπει τώρα να επιστρέψει το ποσό εντόκως, ώστε να αμβλυνθούν οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που προκλήθηκαν από την ασύμβατη ενίσχυση.

Ορισμένα στοιχεία ενεργητικού της ΛΑΡΚΟ, που είναι κρατική επιχείρηση, βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση, σημειώνει η Επιτροπή, η οποία αποφάνθηκε ακόμη ότι η υποχρέωση επιστροφής της ασύμβατης ενίσχυσης δεν θα μεταβιβαστεί στους αγοραστές αυτών των στοιχείων.

Τον Μάρτιο του 2013, η Επιτροπή κίνησε σε βάθος έρευνα για ορισμένα μέτρα στήριξης της ΛΑΡΚΟ από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως αύξηση κεφαλαίου ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ το 2009 και μια σειρά κρατικών εγγυήσεων την περίοδο 2008-2010. Τα μέτρα αυτά δεν κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή για προηγούμενη έγκριση, όπως απαιτούσαν οι κανόνες της ΕΕ. Από την έρευνα προέκυψε ότι κανένας ιδιωτικός φορέας δεν θα είχε δεχθεί να επενδύσει στη ΛΑΡΚΟ υπό τέτοιους όρους και ότι, επομένως, τα εν λόγω μέτρα συνιστούσαν κρατική ενίσχυση κατά την έννοια των κανόνων της ΕΕ.

Η ΛΑΡΚΟ αντιμετώπιζε οικονομικές δυσχέρειες τουλάχιστον από το 2008. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, μια τέτοια επιχείρηση μπορεί να λάβει κρατική ενίσχυση στο πλαίσιο είτε σχεδίου αναδιάρθρωσης για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς της, είτε σχεδίου εξυγίανσης για την εύρυθμη εκκαθάρισή της. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι το δημόσιο χρήμα δαπανάται στο ελάχιστο και δεν σπαταλάται σε προβληματικές επιχειρήσεις που διατηρούνται τεχνητά στην αγορά. Ωστόσο, όπως αναφέρει σήμερα η Κομισιόν, η Ελλάδα δεν υπέβαλε ποτέ σχέδιο αναδιάρθρωσης ή εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ. Συνεπώς, τα μέτρα ενίσχυσης δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των κανόνων της ΕΕ.

Τον Δεκέμβριο του 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η Ελλάδα γνωστοποίησε στην Επιτροπή την πρόθεσή της να πωλήσει, μέσω ανοικτών διαγωνισμών, ορισμένα στοιχεία ενεργητικού τα οποία είτε διαχειριζόταν η ΛΑΡΚΟ είτε ανήκαν σε αυτήν: το μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα, μέρος των μεταλλείων Αγίου Ιωάννη, μέρος των μεταλλείων Ευβοίας και τα μεταλλεία Καστοριάς. Η Επιτροπή εξέτασε, σε χωριστή έρευνα, κατά πόσον η πώληση θα είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίσει η επιχείρηση τη δραστηριότητά της με νέα επωνυμία. Ωστόσο, καθώς η πώληση διεξάγεται μέσω ανοικτών διαγωνισμών και αφορά μόνο μέρος των δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται οικονομική συνέχεια και ότι η πώληση δεν πραγματοποιείται για να αποφευχθεί η επιστροφή της ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης. Συνεπώς, η υποχρέωση επιστροφής της ασύμβατης ενίσχυσης δεν θα μεταβιβαστεί στους αγοραστές των εν λόγω στοιχείων ενεργητικού, αλλά θα εξακολουθήσει να βαρύνει τη ΛΑΡΚΟ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανά υποψήφιος ο νυν Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Την κάθοδο της παράταξης στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της και Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γ. κατά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου την Τετάρτη 26-3-2014.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης που υπογράφτηκε τον Νοέμβριο του 2010 και επισήμανε πως τηρήθηκαν κατά γράμμα οι αρχές της.
Στη συνέχεια ζήτησε από το σώμα την επιβεβαίωση  της εμπιστοσύνης στη θέση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών και υποψηφίου Δημάρχου, η οποία δόθηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δημάρχου ήταν τα εξής:
•     Ενώσαμε και ανασυγκροτήσαμε το Δήμο
•    Εργαστήκαμε νυχθημερόν για να υλοποιήσουμε αυτά που δημόσια συμφωνήσαμε
•    Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ως δημοτική ομάδα να κάνουμε πράξη το όραμα της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών, της παράταξης που όλοι μαζί δημιουργήσαμε
•    Εμπνεύσαμε και επιβάλλαμε στους Δημότες το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ισονομίας
•    Προωθήσαμε σπουδαία πράγματα –όνειρα-για τον Δήμο μας (αποχέτευση)
•    Είμαστε προσιτοί και κοντά στον Δημότη (κυρίως στον αδύναμο),αλλά και σκληροί-δίκαιοι- εκεί που χρειάζεται.
•    Δώσαμε εξωστρεφές και αναγνωρίσιμο πρόσωπο στο Δήμο μας
•    Σεβαστήκαμε το δημόσιο αίσθημα και κυρίως το λιγοστό δημόσιο χρήμα.
•    Λάθη κάναμε πολλά, όπως και παραλείψεις. Ποτέ όμως δεν λειτουργήσαμε με σκοπιμότητα και αντίθετα σε αυτά που δημόσια έχουμε συμφωνήσει.
•    Η κίνησή μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ήδη αρκετές κινήσεις ανά την Ελλάδα έρχονται σε επαφή μαζί μου για να πάρουν πληροφορίες (φαινόμενο της Αλιάρτου)
Μετά την εκ νέου ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και βάζοντας το πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα που ξεκινάει ανέφερε τα παρακάτω:
•    Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, με τιμά.
•    ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ 26-ΜΑΡΤΙΟΥ-2014 ΟΤΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ στις  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ,ΔΙΕΚΔΙΚΏΝΤΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ
•    Συνεχίζουμε με γνώμονα την διακήρυξη μας.
•    Ζητάμε με ήθος και ευγένεια από τους δημότες την στήριξή τους.
•    Η μόνη μας αντιπαράθεση είναι με τα προβλήματα του δήμου και όχι με τους Δημότες
•    Αναζητούμε συμμαχίες και επιδιώκουμε τον διάλογο με όποιον πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλλει στην επίλυσή τους
•    Ανανεώνουμε τις δυνάμεις μας και τολμούμε να ισχυριστούμε-το αποδείξαμε εξάλλου-πως είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόταση και σχέδιο για τον τόπο μας. Δε φοβόμαστε την αλήθεια, δε χαδεύουμε αυτιά και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δε μας το επιτρέπει η πραγματικότητα, αλλά κυρίως η συνείδησή μας να λειτουργήσουμε διαφορετικά.
•    Συνεχίζουμε γιατί ακόμη έχουμε πολλά να κάνουμε.
ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ στα Οινόφυτα και Παραλία Διστόμου θα συνεχίσουν να λειτουργούν



Συζητήθηκε σήμερα, 27 Μαρτίου 2014, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, με θέμα «Μη βιώσιμη η επαναλειτουργία των μονάδων ‘ειδικού σκοπού’ του ΕΟΠΥΥ στα Οινόφυτα και την Παραλία Διστόμου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ».
Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, δεσμεύτηκε στην απάντηση που έδωσε στον κ. Σταθά ότι τόσο η μονάδα υγείας των Οινοφύτων, όσο και η μονάδα υγείας της Παραλίας Διστόμου θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
Ο Υφυπουργός Υγείας  επεσήμανε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Υπουργείου Οικονομικών για την προκήρυξη συγκεκριμένων θέσεων, σε συγκεκριμένες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων Οινοφύτων και Παραλίας Διστόμου, επικουρικών ιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες για την κάλυψη των κενών μέσα στο  επόμενο χρονικό διάστημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

39χρονος είχε ρημάξει αποθήκη βιοτεχνίας στο Σχηματάρι


Εξιχνιάσθηκε κλοπή από αποθήκη βιοτεχνίας στο Σχηματάρι Βοιωτίας
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
Από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, εξιχνιάσθηκε η κλοπή που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2013, από αποθήκη βιοτεχνίας ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 39χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 10-07-2013 ο 39χρονος εισήλθε, παραβιάζοντας παράθυρο, στην αποθήκη του 30χρονου και αφαίρεσε έξι χιλιάδες πεντακόσιες (6.500) πετσέτες και οκτακόσιες (800) βερμούδες – μαγιό, συνολικής αξίας (24.000) περίπου ευρώ, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Σχηματάρι για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για έκδοση ακάλυπτης επιταγής
Συνελήφθη, χθες (26-03-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 19-10-2010 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 53χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και χρηματική ποινή (1.000) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (26-03-2014) το βράδυ στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 25-05-2012 συγχωνευτική απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 55χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών και σε χρηματικό πρόστιμο (500) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

53χρονη έκλεβε σε super market της Θήβας

Συνελήφθη, χθες (26-03-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 53χρονη υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, η 53χρονη εισήλθε σε κατάστημα super market στην περιοχή της Θήβας και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα, μικρής χρηματικής αξίας, πλην όμως έγινε αντιληπτή από την υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβησαν άμεσα στο κατάστημα και συνέλαβαν την 53χρονη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 38χρονος στον Ορχομενό για τρεις καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (26-03-2014) το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:

    Η από 09-09-2008 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών, για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
    Η από 04-12-2012 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
    Η από 17-07-2013 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών, για κλοπή από κοινού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβανάτες:Φρικιαστικό ατύχημα με φρέζα. Νεκρός ηλικιωμένος αγρότης


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 82χρονος αγρότης στις Λιβανάτες.

Ο 82χρονος βρισκόταν σε ελαιοπερίβολο σε αγροτική τοποθεσία των Λιβανατών και εκτελούσε εργασίες.

Περίπου στις 14:30 και ενώ είχε τελειώσει με τις δουλειές του, προσπάθησε να καθαρίσει την φρέζα που βρισκόταν σηκωμένη ψηλά και σε λειτουργία.
Την κλώτσησε με το αριστερό του πόδι για να φύγουν τα χώματα, το μηχάνημα όμως εγκλώβισε το πόδι, τραυματίζοντας τον άτυχο άνδρα πολύ σοβαρά.

Ο 82χρονος, βρήκε τη δύναμη να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον γιο του, από τον οποίο ζήτησε βοήθεια.

Οι δικοί του άνθρωποι πήγαν αμέσως στο χωράφι, τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Αταλάντης.
Στο δρόμο όμως ο ηλικιωμένος δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Απελευθέρωση της γιορτάζει η Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τα Σχολεία της πόλης μας και το Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς,  σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 1η Απριλίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Λεβαδέων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δασκάλα του 7ου Δημοτικού Σχολείου κα Ελπινίκη Κόφφα.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών (σημαίες) των σχολείων της πόλης.  Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων : 3ο, 4ο, 7ο, 9ο και 10ο θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα τραγουδήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματα.
Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καράμπελας, οι ηθοποιοί και οι... ποδοσφαιριστές...



Μεγαλώνει ο αριθμός των "ανταρτων" για το γάλα...
«Διαφωνώ με τη ρύθμιση για το γάλα», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Καράμπελας (ΝΔ).

Και χαρακτήρισε «ηθοποιούς» τους ...γενικούς γραμματείς των υπουργείων και δηλωσε ότι: «Θα πρέπει να εξετάσουμε το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος του πολιτικού. Επιτέλους, έλεος».
Αναφέρθηκε όμως και στους συναδέλφους του, οι οποίοι, όπως είπε, «αλλάζουν παρατάξεις πιο συχνά κι από τους ποδοσφαιριστές».

Ξεκαθάρισε βέβαια ότι μέχρι σήμερα δεν τους έχει γίνει καμία ενημέρωση για το γάλα. «Να έρθουν να ακούσουν τα επιχειρήματα του υπουργού. Εγώ είμαι ένα λεπτό από τη Βουλή αν με καλέσει θα πάω. Ο υφυπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο κ. Βλάχος δεν είναι τρελοί», είπε. Και συμπλήρωσε: «Σώσαμε την Ελλάδα, έχουμε φτάσει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα»...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Από σήμερα η παροχή ειδικών επιδομάτων

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί αγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ - Διαβάστε τι θα ισχύσει
Από σήμερα ξεκίνησαν να καταβάλλονται σε 22.835 δικαιούχους το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί αγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ. Βάσει της ανακοίνωσης στους δικαιούχους των επιδομάτων περιλαμβάνονται:

- Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους. Οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματός τους.

- Όσοι υπέβαλαν τις απαραίτητες τροποποιητικές διορθώσεις ηλεκτρονικά και ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος καταβολής του επιδόματος τέκνου και του πολυτεκνικού επιδόματος. Αλλάζει, ενώ με τον νέο τρόπο θα αποφεύγονται στο εξής οι καθυστερήσεις που υπήρχαν στη χορήγηση των επιδομάτων.

Έως τώρα το επίδομα τέκνων από τον ΟΓΑ, το οποίο κυμαίνεται από 13,33 ευρώ έως και 80 ευρώ το μήνα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα των δικαιούχων, καταβάλλονταν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της φορολογικής δήλωσης και του εντύπου Α21, δηλαδή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος που υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «taxisnet», μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Στο εξής, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός 20 ημερολογιακών ημερών. Αντίστοιχα, η επεξεργασία και εκκαθάριση των αιτήσεων Α21 με βάση τις συμπληρωματικές − τροποποιητικές Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, θα πραγματοποιείται μέχρι τη λήξη του πρώτου διμήνου του επόμενου έτους.

Ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αίτησης Α21 κάθε έτους ορίζεται η 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους ή τυχόν νέα οριζόμενη με απόφαση του υπουργού Εργασίας. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 εντός της προθεσμίας, ο υπόχρεος καθίσταται μη δικαιούχος για το έτος αυτό. Τα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη είναι αυτά που έχουν δηλωθεί στις εκκαθαρισμένες αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Ε1.

Στους δικαιούχους που ήδη λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, δύναται να χορηγείται προκαταβολή, του πρώτου τριμήνου εκάστου έτους, ακόμη και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21.

Το ποσό της προκαταβολής θα είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάση την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε για το προηγούμενο έτος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται.

Ακόμη, η καταβολή του πρώτου τριμήνου θεωρείται ως προκαταβολή και θα συμψηφίζεται με το ποσό που θα προκύπτει μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 τρέχοντος έτους και την αίτηση Α21 από το την αίτηση-δήλωση. Σε περίπτωση κατά την οποία η αίτηση Α21 δεν έχει υποβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία, τα ποσά που προκαταβλήθηκαν αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, εκτός αν ο υπόχρεος, εν τω μεταξύ, τα επιστρέψει οικειοθελώς στον ΟΓΑ, με βάση την προβλεπόμενη από τον φορέα διαδικασία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν κατασκήνωση για 35.000 παιδιά ανέργων-χαμηλόμισθων – Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Τη δυνατότητα να κάνουν δεκαπενθήμερες διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις, θα έχουν το ερχόμενο καλοκαίρι 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, που ο ασφαλιστικός τους φορέας δεν τους καλύπτει αυτό το έξοδο.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η επιταγή διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις θα καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του δικαιούχου για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση. Οι αιτήσεις θα γίνουν στον ΟΑΕΔ, ενώ η σχετική προκήρυξη για τις αιτήσεις αναμένεται μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Δικαιούχοι

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2014:

α) ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

β) άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι μήνες.

Και για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που γεννήθηκαν από 01.01.1999 έως 14.06.2008, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε από αυτεπάγγελτη αναζήτηση.

Πώς θα γίνει η μοριοδότηση

Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια, τα οποία είναι:

α. το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή του προηγούμενου της αίτησης οικονομικού έτους, για όλους τους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

β. ο αριθμός των ανήλικων τέκνων (τέκνων ηλικίας έως 18 ετών) για όλους τους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με τα ανήλικα τέκνα δύναται να αναζητηθούν από Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή αυτεπαγγέλτως, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.

γ. ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με μέγιστο όριο τους 36 μήνες, για τους δικαιούχους της περίπτωσης β” της παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με το χρόνο της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας αναζητούνται από το Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού.

Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:

Για το α” κριτήριο:
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους έως 7.000,00€ : 60 μόρια,
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 7.001,00 έως 10.000,00 €: 50 μόρια,
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 10.001,00 έως 12.000,00 €: 40 μόρια,
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 12.001,00 έως 14.000,00€: 30 μόρια,
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 14.001,00 έως 16.000,00€: 20 μόρια.

Για το β” κριτήριο:
Από 15 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.
Για το γ” κριτήριο:
• Από 1 μόριο για κάθε μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τα 36 μόρια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποια τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα μειωθούν οι θέσεις και σε ποια θα αυξηθούν

Eντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, ο οποίος κατά πληροφορίες θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, δηλαδή στις 70.000. Ωστόσο, οι θέσεις θα «αναδιανεμηθούν» με σκοπό να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. Ετσι, αναμένεται να είναι λιγότερες αυτές σε σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο  ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το «Εθνος», ευνοημένοι θα είναι όσοι στοχεύουν σε μια θέση στο 2ο, 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο, όπου οι θέσεις θα είναι περισσότερες. Συγκεκριμένα, περισσότερες θέσεις αναμένεται να έχουν οι εξής σχολές:

    Πολυτεχνικές σχολές
    Τμήματα Φυσικής
    Τμήματα Χημείας
    Τμήματα Μαθηματικών
    Τμήματα Γεωγραφίας
    Τμήματα Οικονομικά

Αντίθετα, δυσκολότερα θα είναι τα πράγματα, αφού θα μειωθούν οι θέσεις και θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, για όσους επιθυμούν μια θέση σε σχολές που οδηγούν  σε επαγγέλματα με υψηλά ποσοστά ανεργίας ή με σοβαρές δυσκολίες απασχόλησης. Πρόκειται για σχολές όπως:

    Νομικές
    Φιλολογίες
    Παιδαγωγικά
    Ξενόγλωσσα τμήματα
    Τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων με πολύ χαμηλή ζήτηση.
    Καθηγητικές σχολές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γονείς – τέρατα έριχναν καυτό νερό στο 2χρονο παιδί τους μέχρι που πέθανε!


Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα βασανιστήρια που ζούσε στα χέρια της μητέρας του και του φίλου το μόλις 2,5 χρόνων αγοράκι που σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε νεκρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών έρχονται στο φως όσο περνάει η ώρα.

Τόσο η μητέρα όσο και ο φίλος της που κρατούνται και ανακρίνονται αλλάζουν κάθε στιγμή αυτά που λένε και «θολώνουν» με αυτόν τον τρόπο τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο το άτυχο αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα παραδέχεται ότι έριχνε καυτό νερό στην πλάτη του παιδιού τουλάχιστον τις τελευταίες οκτώ μέρες με τη δικαιολογία ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να το βοηθήσει να ενεργηθεί. Όταν στην πλάτη του παιδιού προκλήθηκαν σοβαρά εγκαύματα η ίδια δεν το πήγε στον γιατρό αλλά, όπως είπε, του έβαζε αλοιφές στην πλάτη για να επουλωθούν τα τραύματα.

Ο φίλος από την πλευρά του λέει μεταξύ άλλων για έναν κουβά νερό, στον οποίο όπως υποστηρίζει σκόνταψε το παιδί κι έτσι κάηκε χωρίς μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί να μπορούν να βγάλουν σαφές συμπέρασμα για όσα συνέβησαν. Το σίγουρο είναι ότι το παιδί υπέκυψε εξαιτίας των αυτοσχέδιων ιατρικών μεθόδων που ισχυρίζονταν ότι χρησιμοποιούσαν και που σε κάθε περίπτωση συνιστούσαν βασανιστήρια για το άτυχο αγοράκι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται για 3η ημέρα οι έρευνες για τον 17χρονο που χάθηκε στη Παραλίμνη Μουρικίου



Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα ίχνος μέχρι τώρα...

Οι δύτες της ΕΜΑΚ θα βουτήξουν σήμερα για 3η ημέρα στα νερά της παραλίμνης του Μουρικίου, για τον εντοπισμό του άτυχου 17χρονου από το Μενίδι, που χάθηκε όταν η βάρκα αναποδογύρισε και βρέθηκε μέσα στη λίμνη μαζί με τον 30χρονο φίλο του.

Δυστυχώς χθες μέχρι που έπεσε η νύχτα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον άτυχο νεαρό και οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

Ωστόσο το έργο των δυτών είναι δύσκολο, αφού όπως λένε ο βυθός είναι πολύ θολός.

Πως έγινε το κακό
Το τραγικό συμβάν έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στην παραλίμνη Μουρικίου Βοιωτίας, κοντά στην Υλίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος ήταν μέλος μιας παρέας τεσσάρων ατόμων από το Μενίδι Αττικής, που το απόγευμα της Δευτέρας πήγαν και έριξαν τα δίχτυα στην παραλίμνη.

Το πρωί της Τρίτης επέστρεψαν για να σηκώσουν τα δίχτυα. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο 17χρονος μαζί με έναν 30χρονο μπήκαν στη λίμνη με μια μικρή βάρκα.

Δυστυχώς η βάρκα αναποδογύρισε και βρέθηκαν και οι δυο στο νερό. Οι φίλοι τους μαζί με κάποιους άλλους ψαράδες που ήταν κοντά έτρεξαν για βοήθεια.

Κατάφεραν και έβγαλαν αμέσως τον 30χρονο, όχι όμως και τον άτυχο 17χρονο. << Τον βλέπαμε στα 5 μέτρα, αλλά μετά ξαφνικά χάθηκε. Υπάρχουν και ρεύματα στο σημείο...>>, φέρεται να είπε ένας από τους ψαράδες στους διασώστες που έφτασαν στο σημείο.
 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ