Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Θρίαμβος της Peugeot στο Ράλι Ακρόπολις

Ο Craig Breen με το Peugeot 208 T16, που στην Ελλάδα έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, κατάφερε να γράψει το όνομά του στη λίστα των νικητών του Ράλι Ακρόπολις!
Ντεμπούτο με νίκη για το «208» προδιαγραφών R5, την ώρα που ο Ιρλανδός οδηγός ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ERC, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, γενικότερα.

Και μάλιστα χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, αφού ολοκλήρωσε επικεφαλής της Γενικής κατάταξης και τις δύο ημέρες του αγώνα. Σήμερα ο ίδιος κινήθηκε απροβλημάτιστα στις χωμάτινες ειδικές, και μάλιστα ούτε η αντεπίθεση που του εξαπέλυσε ο Bryan Bouffier με το Citroen DS3 RRC κατάφερε να τον κάνει να αισθανθεί πως απειλείται. Αντιθέτως, όποτε χρειάστηκε απάντησε με τους χρόνους του στις ειδικές διαδρομές, καταφέρνοντας στο τέλος να πανηγυρίσει μια σπουδαία επικράτηση, και επιπλέον να τιμηθεί με το βραβείο «Colin McRae Trophy», το οποίο κερδίζει σε κάθε γύρο του ERC ο άνθρωπος του αγώνα.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε τελικά ο Γάλλος Bryan Bouffier, πρώην επίσημος δοκιμαστής της Hyundai, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι φημίζεται κυρίως για τις επιδόσεις του στην άσφαλτο, σήμερα εμφανίστηκε αποφασισμένος να πιέσει και στο χώμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει το απόλυτο.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα «δικά μας» παιδιά και τα «παιδιά των άλλων»



Λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012, οι μνημονιακές δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποίησαν, προκειμένου να φοβίσουν τους Έλληνες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους για άλλη μια φορά, το σλόγκαν: «Γιατί με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε!»
Οποιαδήποτε αντίσταση στις εντολές των δανειστών, οποιαδήποτε ψήφος κατά συνείδηση, διαφορετική από τις προσταγές της κας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε, θα έβγαζε τη χώρα εκτός ευρώ και θα έβαζε το μέλλον των παιδιών μας σε κίνδυνο. Και ποιος γονέας που φοβάται για το παιδί του, στο άκουσμα ενός τέτοιου κινδύνου,  δε θα έκανε την καρδιά του πέτρα, και με βαριά καρδιά θα χάριζε ξανά την ψήφο του στους ίδιους πολιτικάντηδες που επί 35 χρόνια, στις πλάτες ημών και των παιδιών μας, πλούτiσαν, όχι μόνο αυτοί και τα παιδιά τους,  τα «δικά τους» παιδιά…, αλλά ακόμα και τα δισέγγονά τους!
Όπως βέβαια αποδείχτηκε, τα αναγκαία μέτρα και οι θυσίες που αυτοί αποφάσιζαν, ήταν για τα παιδιά των «άλλων» … Όχι για τα «δικά τους» παιδιά! Οι «διαρθρωτικές αλλαγές» που τόσο πολύ είχε ανάγκη η χώρα για να πάει μπροστά, ναι, αυτές που επέβαλαν περικοπές στην υγεία και στην παιδεία, είναι για τα «παιδιά των άλλων» όχι για τα «δικά μας παιδιά….».  Τα made in Bangladesh.. γεννόσημα φάρμακα,  τα οποία ο λαλίστατος τελάλης…εεε υπουργός υγείας, διαφήμιζε τσυριδο-φωνάζοντας, πόσο κακομαθημένοι είμαστε εμείς οι Έλληνες που ζητούσαμε να παίρνουμε ελληνικής ή ευρωπαικής προέλευσης φάρμακα, όταν ρωτήθηκε, αν θα έδινε τα γεννόσημα φάρμακα στα παιδιά του, απέφυγε να απαντήσει.. «Είσαι κουμουνιστής εσύ που μου κάνεις αυτή την ερώτηση…» Προφανώς και δε θα τα έδινε στα παιδιά του. Τα τόσο αποτελεσματικά γεννόσημα φάρμακα είναι για τα «παιδιά των άλλων». Στα «δικά μας» παιδιά δίνουμε μόνο φάρμμακα της Bayern και των κορυφαίων Ελβετικών και Αμερικανικών φαρμακευτικών.  Πάντα με τα χρήματα των άλλων, των φορολογουμένων και των μισθωτών…  Αντίστοιχα, αυτοί, για να σωθεί η χώρα,  αφού τη χρεωκόπησε ο κακός και κλέφτης ελληνικός λαός, που επί 35 χρόνια δεν άφηνε του πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να την πάνε μπροστά, υπέγραφαν μέτρα, που άφηναν παιδιά σε σχολεία χωρίς θέρμανση, προφανώς ήταν γιατί ήταν τα «παιδιά των άλλων». Τα «δικά μας παιδιά» πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και μετά σε κολλέγια του εξωτερικού, κάνουν μάθημα σε αίθουσες  με επιδαπέδια θέρμανση και κλιματισμό με φίλτρο μικροσωματιδίων το καλοκαίρι. Άσε που, προφανώς, τα «δικά μας» παιδιά είναι και πιο μελετηρά, ξέρουν τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα, και δεν κινδυνεύουν να πάθουν ασφυξία από κανένα μαγκάλι, όπως τα «παιδιά των άλλων», οι κοπανατζήδες φοιτητές που αντί να είναι στη σχολή τους, στήνουν barbeque  … Και τι μελόδραμα έχει πέσει από  μερικούς ΜαρθαΒούρτσηδες της συγκυβέρνησης, που κλαίγαν και οδύρονταν για την ανεργία, τον ο υποσιτισμό και τα άλλα δεινά του λαού, που είναι κατά τη γνώμη τους  αναγκαίο κακό… Πάντα για τα παιδιά των άλλων, όχι για τα δικά μας!  Η δε «σοβαρότητα» και το «αίσθημα ευθύνης» των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συνιστούν να ψηφίζονται όλες οι εντολές της τρόικα και των δανειστών είναι για τα «παιδιά των άλλων», όχι για τα «δικά τους παιδιά».… Σωστά; Ή μήπως στην πραγματικότητα συμβαίνει το ΑΚΡΙΒΩΣ  ΑΝΤΙΘΕΤΟ…; 
Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας προαγωγής από δήμαρχο Καρπενησίου σε Περιφερειάρχη Στερεάς Ελάδας (για την ώρα…) του Κώστα Μπακογιάννη, γυρνάω πάλι πίσω, πριν τις κάλπες του Ιούνη του ’12. Θυμάμαι που άκουγα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο μετά την (με βαριά καρδιά..) συμφιλίωσή της με τον Αντώνη Σαμαρά, και την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, (για το «καλό» της χώρας πάντα…), να βγαίνει στα τηλεπαράθυρα και να δηλώνει, ότι πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας, μια Ελλάδα σύγχρονη,  και Ευρωπαική. Γι’αυτό και επιβάλλονται οι «διαρθρωτικές αλλάγές». Άραγε σε ποια παιδιά αναφερόταν η κα Μπακογιάννη, στα «παιδιά των άλλων», που πρέπει να μαζεύουν πτυχία,  ξένες γλώσσες, για να δουλεύουν, στην καλύτερη, σε 6μηνα voucher με 470 μεικτά, ή σε πολυκαταστήματα σε συνθήκες ανασφάλιστης εργασίας, για 12ωρα με 586 μεικτά ή στα «δικά της» παιδιά, τα οποία είναι γεννημένοι  για δήμαρχοι, μετά περιφερειάρχες, μετά βουλευτές, μετά υπουργοί,  και μελλοντικά που ξέρεις, πάντα υπάρχει ένα μονοπάτι για το Μέγαρο Μαξίμου, αν στις φλέβες σου κυλάει αίμα Παπανδρεικό, Καραμανλικό, ή Μητσοτακέικο…  Γιατί αν είναι να πληρώνουν τη νύφη τα παιδιά των «άλλων» και όχι τα «δικά μας», εύκολα παίρνουμε όλοι το νεοφιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό στυλ, και το πουλάμε ως «αίσθημα ευθύνης» στην κοινωνία.  Και αποφασίζουμε , «για τα παιδιά των άλλων», μισθούς Βουλγαρίας. Τα «δικά μας» έχουν εξασφαλισμένες σπουδές στο Harvard και μισθούς Ελβετίας εφ’όρου ζωής!
Μα, και ο «νέας γενιάς πολιτικός…» Κυριάκος, που για να δικαιολογήσει τις απολύσεις-διαθεσιμότητες, «ξαφνικά ανακάλυψε» ότι το ελληνικό δημόσιο, πάσχει από αντιπαραγωγικότητα, διαφθορά και αναξιοκρατία, παραλίγο να του ξεφύγει, ότι και η ελληνική δημόσια ζωή πάσχει από οικογενειοκρατία.
Εξάλλου, το να έχει ο Στερεοελλαδίτης τοπικό άρχοντα απόγονο Μητσοτάκη, Παπανδρέου, ή Καραμανλή στην περιοχή του, είναι μια αίγλη, πώς να το κάνουμε; Σα  να έχει στο κελάρι του  κρασί  Cabernet 20ετίας, ή ένα παλτό Burberry και ένα δαχτυλίδι Dolce Cabana η σύζυγος! Είπαμε, τα «παιδιά» αυτών των οικογενειών είναι γεννημένοι μόνο για μεγάλα αξιώματα, και οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί»  απλά για να υποκλίνονται στη νοητική, γονιδιακή και ηγετική ανωτερότητα των «παιδιών» αυτών των δυναστειών! 
   Μόνο που τώρα, επέτρεψε μου , ήρθε και μένα η σειρά μου να σου μιλήσω για το μέλλον των δικών μας παιδιών, των χιλιάδων παιδιών και όχι των λίγων και εκλεκτών.  πριν  στην κάλπη του Μαίου.  Πιστεύεις ότι  οι γόνοι των «μεγάλων πολιτικών τζακιών» Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη είναι γεννημένοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί, ενώ τα ΔΙΚΑ σου παιδιά είναι άξιοι μόνο για σερβιτόροι με μισθούς πείνας ή μετανάστες σε  Αυστραλία, Καναδά, Ντουμπάι; Αν ναι, τότε  καλή ψήφο… Αλλά μετά μην παραπονιέσαι ούτε για το πετρέλαιο που ακριβαίνει ούτε για το μισθό που δε φτάνει για να βγει ο μήνας, γιατί μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Υ.Γ. Το ανωτέρω κείμενο, που εκφράζει τα αισθήματα και τις αγωνίες του συνόλου σχεδόν των αγοριών και των κοριτσιών της χώρας μας, μου το έστειλε και το δημοσιεύω με την έγκρισή του, ένα νέο παιδί, «δικό μου» παιδί….
Διαβάστε Περισσότερα »

Πορεία στον Ολμειό ποταμό απο τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Άσκρης

Ολμειός -2014

Η καθιερωμένη πορεία στο υπέροχο ποτάμι της Άσκρης,τον θεικό Ολμειό του Ησιόδου θα γίνει την
                                                      Κυριακή 6 Απριλίου

Θα ξεκινήσουμε απο το εξωκκλήσι του Χριστού την 09:00 ώρα.Επιστροφή απο την Σκάλα όταν φθάσει και ο τελευταίος.Η κίνηση θα γίνει με ανεξάρτητες ομάδες τον 10 περίπου ατόμων.
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Αθλητικά υποδήματα,μπουφάν ,νερό,φρούτα,ραβδί για την υποβοήθηση της βάδισης καπέλο και(μαγιό- πετσέτα για τους τολμηρούς(ες) που επιθυμούν να κολυμπήσουν.
Καλή φυσική κατάσταση.Η πορεία είναι δύσκολη.
Συμμετοχή κίνηση με ευθύνη σας.
Παιδιά κάτω των 15 μόνο με συνοδούς.

Ελάτε με παιδιά και φίλους για να γνωρίσετε το φυσικό κάλος της Άσκρης.
Ελάτε σε ένα τόσο παρθένο τοπίο μακριά απο οπιαδήποτε παρέμβαση.

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΑΣΚΡΗΣ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζουμε Αυτόνομα Αταλάντευτα και Ακηδεμόνευτα την διεκδίκηση του Δήμου Θηβαίων

Το κίνημα πολιτών για την αναγένηση του δήμου Θηβαίων και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κατσέλης, δεν διαπραγματεύεται, δεν συναλλάσσεται με κανέναν υποψήφιο συνδιασμό. Συνεχίζοντας αταλάντευτα την πορεία για την διεκδίκηση του Καλικρατικού Δήμου Θηβαίων με  την διακύρηξη αρχών και το πρόγραμμα μας το οποίο και έχουμε καταθέσει στον λαό ως συμβόλαιο και μοναδικό κριτή. Αφήνουμε όλους τους άλλους που φέρονται και άγονται, ψαρεύοντας σε θολά νερά με μοναδικό στόχο μήπως και εξοικονομήσουν κανέναν υποψήφιο σύμβουλο για να καταρτήσουν το ψηφοδέλτιο τους. Τους αφήνουμε στην μοναξιά τους και στον μοναχικό δρόμο που έχουνε διαλέξει. Καλούμε όλους τους πολίτες και συμβούλους που έχουν όρεξη για δουλειά, με θέσεις και αρχές να ενταχθούν στο Κίνημα Πολιτών και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Κυρίαρχος κριτής είναι και θα είναι ο Λαός. Όλοι μαζί για την αναγέννηση του δήμου Θήβαίων, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος την πραγματική ιστορική αξία που του αξίζει. Καλούμε τους πρώην βουλευτές, και τους φορείς να στηρίξουν το Κίνημα Πολιτών για την αναγέννηση του δήμου Θήβαίων, και αν δεν έχουν το σθένος να το πράξουν τότε να απομακρυνθούν απο το παρασκήνιο που μοναδικό στόχο, έχει την τροχοπέδη και την απαξίωση του καλικρατικού δήμου μας. Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών συνεχίζουμε την αυτόνομη κάθοδο μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, σας καλούμε όλους να στείλουμε το μήνυμα της νίκης και με την ψήφο σας να τους βάλετε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ήθελε, το πήρε o Λεβαδειακός!!!


Άγχος μηδέν για τον Λεβαδειακό στις τελευταίες δύο αγωνιστικές! Η ομάδα του Παντελίδη εκμεταλλεύτηκε... για 12η φορά την έδρα της και με το 2-1 κόντρα στον (κακό) ΟΦΗ, εξασφάλισε την παραμονή τους.



Η ομάδα του Παντελίδη, που πέτυχε τη 12η φετινή εντός έδρας νίκη της, σκόραρε δις με τον Κονέ (8’) και τον Μάντζιο (32’), την ώρα που οι (αδιάφοροι βαθμολογικά) Κρητικοί –που έχουν το μυαλό τους στο Κύπελλο- είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μακρή (30’).

Το ματς:

Σχεδόν… απ’ τα αποδυτήρια είχαμε γκολ στον αγώνα! Οι παίκτες του Λεβαδειακού συνεργάστηκαν πολύ ωραία στο 8’ με τον Κονέ να γίνεται τελικός αποδέκτης και με κοντινή –όμορφη- κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Αγριμάκη για το προβάδισμα των γηπεδούχων. Ο ΟΦΗ έδειχνε και δεν ήταν σε καλό βράδυ. Τα λεπτά περνούσαν, οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί και δεδομένα ο Σα Πίντο προβληματιζόταν απ’ την εικόνα της ομάδας του. Ακόμα κι έτσι, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να ξαναμπούν στο κόλπο του θετικού αποτέλεσματος!

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και ουσιαστικά στην πρώτη φάση του στην αναμέτρηση, ο ΟΦΗ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και να δείξει πως δεν θα πέσει αμαχητί! Ο Παπάζογλου έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η άμυνα των Βοιωτών… κοιμήθηκε και σε δεύτερο χρόνο ο Μάκρης από κοντά και με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο… πλεκτό του Στρατηλάτη. Οι Κρητικοί δεν το χάρηκαν καθόλου αυτό το γκολ. Η απ’ την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Παντελίδη δεν πτοήθηκαν στιγμή. Κι αυτό γιατί ελάχιστες στιγμές αργότερα, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να «κοιμηθούν» στην άμυνα και ο Μάντζιος δεν συγχώρησε από κοντά για το νέο προβάδισμα των «πράσινων».

Κι εκεί που θα περιμέναμε κάποια αντίδραση από τον ΟΦΗ, εκεί που πιθανώς να περιμέναμε κάποια αντεπίθεση απ’ τους γηπεδούχους για να γίνουν φάσεις και πιθανά γκολ, μας πήρε… ο ύπνος στο δεύτερο μέρος. Δεν γινόταν απολύτως τίποτα. Μα τίποτα όμως. Είναι χαρακτηριστικό πως το μόνο σημαντικό ήταν… η αποβολή του Σα Πίντο στο 63’, που διαμαρτυρήθηκε έντονα και είδε το υπόλοιπο του ματς απ’ τα αποδυτήρια. Ο χρόνος κυλούσε μαρτυρικά για τους θεατές που περίμεναν πώς και πώς να ολοκληρωθεί το ματς και να… ξεχαστεί το τραγικό θέαμα που προσέφερε. Ενδεικτικό της κατάστασης, πως η μοναδική φάση στην επανάληψη έγινε στο 74’, με τον Αγριμάκη να διώχνει εντυπωσιακά το φάουλ του Κονέ και ουσιαστικά να μην αλλάζει το 2-1 υπέρ του Λεβαδειακού.
 sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο οι Bοιωτοί αγρότες πάνε ταμείο..



Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 942.647 ευρώ σε 1.235 παραγωγούς θα καταβληθούν αύριο Δευτέρα από τον ΕΛΓΑ.

Οι ενισχύσεις αφορούν παραγωγούς των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, 'Αρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Ρεθύμνου, Χίου και Πρέβεζας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η πρόσληψη 300 εφοριακών..





    Εγκρίθηκε η πλήρωση 300 θέσεων τακτικού προσωπικού, κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.




Όπως αναφέρει η Αρχή, το υπουργείο Οικονομικών με...
σχετικά έγγραφα που απέστειλε προς το ΑΣΕΠ ζήτησε την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών από τον πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 1Κ/2013, χωρίς νέα προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254 Α').

Κατόπιν αυτών, το ΑΣΕΠ, μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, προέβη στην κατάρτιση νέων προσωρινών πινάκων απορριπτέων, κατάταξης και διοριστέων υποψηφίων για την πλήρωση 90 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Νομικής και 189 θέσεων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Οικονομικών, από τον πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 1Κ/2013, με τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονταν στην ανωτέρω προκήρυξη.

Οι υπόλοιπες 21 θέσεις (ήτοι 7% του συνολικού αριθμού των θέσεων) θα καλυφθούν από τα προστατευόμενα, βάσει των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 2643/1998 (ΦΕΚ 220 Α΄), άτομα. Για την προκήρυξη των θέσεων αυτών, αρμόδιος φορέας είναι ο ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στον Πίνακα Απορριπτέων παρατίθεται μόνο ο αριθμός μητρώου του υποψηφίου, καθώς και ο δωδεκαψήφιος γραμμωτός κώδικας οπτικής αναγνώρισης (barcode), σε συνδυασμό με τον αριθμό δελτίου ταυτότητας.

Η επιλογή των διοριστέων στις νέες θέσεις πραγματοποιήθηκε ύστερα από τον έλεγχο των προσόντων, κριτηρίων και ιδιοτήτων των επιλαχόντων της Προκήρυξης 1Κ/2013, με βάση τη σειρά την οποία είχαν στους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων κλάδων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο σχετικός έλεγχος διενεργήθηκε αποκλειστικά βάσει των δικαιολογητικών που είχαν συνυποβληθεί με την αίτηση συμμετοχής των υποψηφίων στο πλαίσιο της ως άνω προκήρυξης.

Κατά των νέων προσωρινών πινάκων κατάταξης και διοριστέων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων ενώπιον του ΑΣΕΠ, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από 28 Μαρτίου 2014 έως και την πάροδο της 7ης Απριλίου 2014, ημέρας Δευτέρας.

Η άσκηση της ένστασης γίνεται με κατάθεσή της ή με αποστολή συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ.

Επίσης, σημειώνεται από την Αρχή ότι στην ένσταση επισυνάπτεται και παράβολο 50 ευρώ που εκδίδεται από Δημόσιο Ταμείο, άλλως η ένσταση δεν λαμβάνεται υπόψη. Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο.

Τυπικά ή/και πρόσθετα προσόντα που αποκτήθηκαν μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην προκήρυξη 1Κ/2013 δεν θα αξιολογηθούν. Συνεπώς, δικαιολογητικά τα οποία έχουν αποσταλεί μετά την υποβολή αυτή δεν λαμβάνονται υπόψη.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων το ΑΣΕΠ θα προβεί στην κατάρτιση των οριστικών πινάκων απορριπτέων, κατάταξης και διοριστέων, οι οποίοι θα αναρτηθούν στον δικτυακό του τόπο (www.asep.gr).

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα κληθούν να δηλώσουν με γραπτή δήλωσή τους προς το ΑΣΕΠ, εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την ημέρα παραλαβής σχετικής έγγραφης ειδοποίησης, αν αποδέχονται τη νέα θέση. Σε περίπτωση μη υποβολής της ως άνω γραπτής δήλωσης, τεκμαίρεται η μη αποδοχή της προτεινόμενης νέας θέσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα Ελλάδα...



Η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο χρήστης @FotiosDaglis δείχνει την Ελλάδα μετά το...

ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής.
Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στις παγίδες της εφορίας



«Παγίδες» έξτρα φόρων για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ποσών για τα παιδιά, η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, η διατήρηση των «τσουχτερών» τεκμηρίων διαβίωσης, η αυστηριοποίηση του μέτρου των αποδείξεων, αναμένεται να «φουσκώσουν» σημαντικά το φορολογικό λογαριασμό, που θα κληθούν να εξοφλήσουν οι φορολογούμενοι, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Τις φορολογικές ανατροπές, που προβλέπονται με το νόμο 4110/2013, οι οποίες ενεργοποιούνται με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους επιτηδευματίες και τους φορολογουμένους, που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα αποσαφηνίζει απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

1. Με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων φορολογούνται τα εξής εισοδήματα:

Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης (Πίνακας 4Α και από πίνακα Ζ κωδικοί 389-390, 391-392).

Οι φορολογούμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» και συμπληρώνουν τους κωδικούς 307-308 του εντύπου Ε1. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, για να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών, θα πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις, χωρίς να τίθεται θέμα επιλογής από το φορολογούμενο:

α) Έχουν έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά ή και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους.

β) Τα φυσικά ή και νομικά πρόσωπα, τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες, δεν υπερβαίνουν τα τρία ή εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό, ποσοστό 75% των ακαθαρίστων εσόδων να προέρχεται από ένα από τα πρόσωπα που λαμβάνουν τις υπηρεσίες.

Η προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών (τεκμήρια), όταν δεν δηλώνεται εισόδημα από καμία κατηγορία.

Ειδικά, για τη χρήση 2013 (οικονομικό έτος 2014), το καθαρό εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις. Τα δηλωθέντα εισοδήματα από ατομική γεωργική επιχείρηση φορολογούνται με την κλίμακα μισθωτών-συνταξιούχων, αλλά αυτοτελώς, δηλαδή το εισόδημα αυτό δεν συναθροίζεται, με το τυχόν εισόδημα από μισθούς και συντάξεις, για να υπολογισθεί ο συνολικός φόρος. Για το εισόδημα, όμως, αυτό υπάρχει υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων, προκειμένου να τύχουν της προβλεπόμενης μείωσης του φόρου. Επίσης, στην περίπτωση που φορολογούμενος έχει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και από γεωργικές επιχειρήσεις, θα υπολογίζεται ο συνολικός φόρος που προκύπτει από το άθροισμα των φόρων των δύο επιμέρους εισοδημάτων (μισθωτές και γεωργικά), και μετά θα εφαρμόζεται η προβλεπόμενη μείωση του φόρου με την προσκόμιση αποδείξεων. Διευκρινίζεται ότι το γεωργικό εισόδημα ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης (πίνακας 4Β και από πίνακα Ζ κωδ. 463-464) φορολογείται αυτοτελώς, με την κλίμακα των μισθωτών. Η διαμόρφωση του καθαρού γεωργικού εισοδήματος γίνεται με βάση το αντικειμενικό σύστημα το οποίο καταργείται για εισοδήματα που αποκτώνται από 1ης Ιανουαρίου 2014 και μετά.

2. Ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώνεται κατά 2.100 ευρώ για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ και εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ τότε το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου. Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης (2.100), περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι για εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 21.000 και μέχρι τις 41.000 ευρώ που μηδενίζει η έκπτωση φόρου ο περιορισμός της μείωσης του φόρου εφαρμόζεται αναλογικά, σύμφωνα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος. Έτσι, για δηλωθέν εισόδημα 25.000 ευρώ αντιστοιχεί μείωση 1.700 ευρώ και ο τελικός φόρος που προκύπτει είναι 3.800 ευρώ (5.500 - 1.700). Για δηλωθέν εισόδημα 26.000 ευρώ ο τελικός φόρος είναι 4.220 ευρώ (5.820 - 1.600). Για δηλωθέν εισόδημα 25.300 ευρώ ο τελικός φόρος είναι 3.926 ευρώ (5.596 - 1.670). Η μείωση των 1.670 ευρώ προκύπτει, αν αφαιρέσουμε από το ποσό των 1.700 ευρώ που αντιστοιχεί σε εισόδημα 25.000 ευρώ, το ποσό των 30 ευρώ που αντιστοιχεί σε εισόδημα 300 ευρώ.

3. Τα εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων και από κινητές αξίες δεν φορολογούνται αυτοτελώς με την κλίμακα που προβλέπεται για εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες, αλλά αθροίζονται, για να υπολογισθεί ο συνολικός φόρος. Δεν φορολογείται το απαλλασσόμενο εισόδημα από ιδιοκατοίκηση, το τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση μίας κύριας κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. από τους γονείς προς τα τέκνα τους και αντίστροφα και το τεκμαρτό εισόδημα χρήσης ακινήτου προς το ελληνικό δημόσιο ή ΝΠΔΔ.

Το ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητα υποβάλλεται και σε συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή 1,5%. Ειδικά, αν το ακαθάριστο εισόδημα του ακινήτου προέρχεται από κατοικία με επιφάνεια πάνω από 300 τ.μ. ή από επαγγελματική μίσθωση ανεξαρτήτως επιφάνειας, υποβάλλεται σε συμπληρωματικό φόρο 3%.

Νέες φορολογικές ρυθμίσεις που «φουσκώνουν» τις επιβαρύνσεις για μεγάλο αριθμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενεργοποιούνται κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Πρόκειται για ρυθμίσεις ενός νόμου που ψηφίστηκε στις αρχές του 2013, αλλά οι επιπτώσεις του στη ζωή των φορολογουμένων θα γίνουν αντιληπτές τώρα με την υποβολή και την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2014.

4. Οι αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα εμπορικού ναυτικού από την παροχή υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία, φορολογούνται με αναλογικούς συντελεστές 15% και 10% αντίστοιχα. Ο τρόπος αυτός φορολόγησης ισχύει αποκλειστικά για τα πρόσωπα αυτά και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.

5. Από το συνολικό ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση τις κλίμακες, εκπίπτει ο φόρος που αποδεδειγμένα καταβλήθηκε σε κράτος με το οποίο η Ελλάδα έχει θέσει σε ισχύ Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας του Εισοδήματος και του Κεφαλαίου (ΣΑΔΦ) για το εισόδημα που προέκυψε σε αυτό και μέχρι του ποσού του φόρου που αναλογεί για το εισόδημα αυτό στην Ελλάδα, εφόσον ο φόρος που καταβλήθηκε στο άλλο κράτος ορίζεται στις διατάξεις της ΣΑΔΦ.

Περαιτέρω, από το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013), ο φόρος εκπίπτει και, όταν δεν έχει τεθεί σε ισχύ ΣΑΔΦ, με την εξαίρεση των κρατών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μη συνεργάσιμων κρατών, καθώς και των κρατών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

6. Καταργείται η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη (3.000 ευρώ για άγαμους και 5.000 ευρώ για έγγαμους) για τους φορολογουμένους που δεν έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, ενώ παραμένει για όσους δηλώνουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

7. Η διαφορά του εισοδήματος που δηλώθηκε από το φορολογούμενο, τη σύζυγο του, τα πρόσωπα που τους βαρύνουν ή προσδιορίστηκε από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ και της συνολικής ετήσιας δαπάνης τους, προσαυξάνει τα εισοδήματα της πηγής από την οποία δηλώνονται τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

 Ημερησία


Διαβάστε Περισσότερα »

Ράλι Ακρόπολις: Τι συνέβη την 1η μέρα

Δράση, εναλλαγές στην κορυφή και έντονος συναγωνισμός ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την πρώτη ημέρα του Ράλι Ακρόπολις 2014.
Μπορεί με το ξεκίνημά του ο εθνικός μας αγώνας να ξένισε, αφού οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αγωνίστηκαν σε ασφάλτινες επιφάνειες, ωστόσο το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία του δεν επηρεάστηκαν. Η ελληνική άσφαλτος αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική, αφού οι γλιστερές επιφάνειες και οι υψηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες των ειδικών διαδρομών δεν επέτρεπαν σε κανέναν να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του ή να εφησυχάσει.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του ασφάλτινου σκέλους αποδείχθηκαν η Peugeot και οι νεαροί οδηγοί της. Αμφότεροι ξεχώρισαν από την αρχή του αγώνα, κάνοντας επίδειξη ισχύος για λογαριασμό του ολοκαίνουργιου Peugeot 208 T16 R5. Το νέο αγωνιστικό όπλο της γαλλικής εταιρείας κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε διεθνή αγώνα στη χώρα μας και δείχνει ανταγωνιστικό από τα πρώτα του αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Αρχικά, την 1η θέση κατέλαβε ο νεαρός Ολλανδός Kevin Abbring, ο οποίος και διακρίνεται για την ταχύτητά του στην άσφαλτο. Όμως, μία διαρροή νερού στο «208» είχε ως αποτέλεσμα ο Ολλανδός να εγκαταλείψει μετά την 5η ε.δ. από υπερθέρμανση στον κινητήρα. Σε εκείνο το σημείο, τη σκυτάλη πήρε ο Craig Breen, ο οποίος ακολουθούσε μία ανάσα πίσω του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και, πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο και στην τελευταία ε.δ. της ημέρας, ολοκλήρωσε το ασφάλτινο σκέλος επικεφαλής του αγώνα.

Στη 2η θέση της Γενικής κατάφερε να σκαρφαλώσει μόλις στην τελευταία ε.δ. ο Γάλλος Bryan Bouffier με το Citroen DS3 RRC. Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Hyundai, ο οποίος κατέκτησε φέτος τη 2η θέση στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, έκανε δύο λάθη στις δύο πρώτες ε.δ., που του κόστισαν πολύτιμο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να ανακάμψει και τελικά να σκαρφαλώσει στη 2η θέση, μπροστά από τον Kajetan Kajetanowicz με το Ford Fiesta R5. Ο Πρωταθλητής Πολωνίας είχε σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, και το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 0,3 δλ. πίσω από τον Bouffier αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ τους για το αυριανό χωμάτινο σκέλος.
Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένη... Κυριακή: Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στο νότιο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στο νότιο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις, στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο ιόνιο 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές μέχρι το μεσημέρι
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνονται οι καρδιακές προσβολές μετά το πέρασμα στη θερινή ώρα!

Ανεξήγητο το φαινόμενο από τους επιστήμονες - ερευνητές  - Σύμφωνα με τη μελέτη τα πρόσωπα που είναι ήδη ευάλωτα σε καρδιακές νόσους έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έπειτα από μια ξαφνική αλλαγή της ώρας
Ο αριθμός των καρδιακών προσβολών κάνει ένα άλμα κατά 25% στις ΗΠΑ τη Δευτέρα μετά το πέρασμα στη θερινή ώρα, σε σύγκριση με τις άλλες Δευτέρες της χρονιάς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το φαινόμενο αυτό επιμένει ακόμη κι αφού ληφθούν υπόψη οι εποχικοί παράγοντες, διευκρινίζουν οι ερευνητές, οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες τους, που δημοσιεύονται ηλεκτρονικά από την επιθεώρηση Open Heart, στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσινγκτον.

Αντιθέτως την Τρίτη που ακολουθεί το πέρασμα στη χειμερινή ώρα, αφού έχουμε κερδίσει μια ώρα ύπνου τη νύκτα του προηγούμενου Σαββάτου προς την Κυριακή, ο αριθμός των καρδιακών προσβολών πέφτει κατά 21%, επισημαίνεται επίσης στη μελέτη.

"Το ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι ο συνολικός αριθμός των καρδιακών προσβολών δεν αλλάζει την εβδομάδα μετά το πέρασμα στη θερινή ώρα", υπογραμμίζει ο δρ. Αμνίτ Σαντού, ένας καρδιολόγος του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ, ο οποίος είναι ο βασικός συντάκτης της μελέτης. "Όμως αυτά τα επεισόδια είναι πολύ πιο συχνά τη Δευτέρα μετά το σαββατοκύριακο της αλλαγής της ώρας και μειώνονται στη διάρκεια των επομένων ημερών", προσθέτει.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως τα πρόσωπα που είναι ήδη ευάλωτα σε καρδιακές νόσους έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έπειτα από μια ξαφνική αλλαγή της ώρας, υποθέτει αυτός ο καρδιολόγος, ο οποίος υπογραμμίζει πως ιστορικά οι καρδιακές προσβολές σημειώνονται το πρωί της Δευτέρας.

Ο ερευνητής αυτός διευκρινίζει πως ήλεγξε τα στοιχεία για τις άλλες Δευτέρες για να διαπιστώσει αν την εν λόγω Δευτέρα μετά την αλλαγή της ώρας την άνοιξη υπάρχουν άλλοι παράγοντες ή αξιοσημείωτα γεγονότα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο.

Η ανάλυση των δεδομένων εισαγωγής ασθενών στα επείγοντα περιστατικά των μη ομοσπονδιακών νοσοκομείων του Μίσιγκαν (βόρειες ΗΠΑ) τη συγκεκριμένη Δευτέρα δείχνει μια αύξηση κατά 34% των καρδιακών προσβολών στη διάρκεια τεσσάρων διαδοχικών ετών από την εβδομάδα πριν από το πέρασμα στη θερινή ώρα μέχρι την επόμενη Δευτέρα (93 καρδιακές προσβολές έναντι 125).

Οι ερευνητές αυτοί δεν μπορούν να εξηγήσουν την αύξηση αυτή, αλλά προτείνουν μια υπόθεση: "Πρόκειται ίσως για ένα συνδυασμό παραγόντων, μεταξύ των οποίων το στρες που προκαλείται από το γεγονός ότι αρχίζει μια καινούρια εβδομάδα εργασίας σε συνδυασμό με αλλαγές στον κύκλο του ύπνου", λέει ο δρ. Σαντού.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ