Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αρτοζαχαροπλαστική "ψωμί και μέλι" στις Θεσπιές-Τούρτες Γάμου, Γενεθλίων,γλυκά.

Στο Αρτοζαχαροπλαστείο μας θα βρείτε προϊόντα υψηλής ποιότητας, με αγνά υλικά, προσφέροντας απολαυστικές εμπειρίες στους πελάτες μας!!! Αναλαμβάνουμε :  ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ,ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ....Αν είστε λάτρεις των γλυκών γεύσεων, μια επίσκεψη στο Αρτοζαχαροπλαστείο μας στις Θεσπιές θα σας πείσει για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, αφού τα γλυκά μας μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Τηλ.για παραγγελίες 2262065211



Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμοθάνατος πατέρας, συνόδεψε συμβολικά την 11χρονη κόρη του στην εκκλησία

Συγκινητικό: Ο ετοιμοθάνατος πατέρας συνόδευσε την 11χρονη κόρη του στον ψεύτικο γάμο της [Photos - Video]

Ο 62χρονος Jim Zetz από την Καλιφόρνια, κράτησε το χέρι της 11χρονης κόρης του και τη συνόδεψε στην εκκλησία. Φυσικά δεν υπήρχε γαμπρός, ούτε η 11χρονη παντρευόταν… Η συμβολική τελετή….

έγινε προκειμένου οι δυο τους να ζήσουν και να μοιραστούν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, την οποία δυστυχώς δεν θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν στο μέλλον.

Και αυτό γιατί  ο 62χρονος πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο και γνωρίζουν πως οι μέρες του στη ζωή δεν είναι πολλές.

Μπορεί οι προβλέψεις των γιατρών να έχουν διαψευστεί ως τώρα, ωστόσο ο Jim γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχουν πιθανότητες να συνοδεύσει την κόρη του στην εκκλησία στον κανονικό γάμο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στις 14 Μαρτίου, ανήμερα των 11ων γενεθλίων της Josie, με πρωτοβουλία της φωτογράφου Lindsey Villatoro.

«Ο μπαμπάς σου μπορεί να μη σε δει να παντρεύεσαι αλλά είναι εδώ σήμερα για να σε συνοδεύσει στην εκκλησία», είπε σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πάστορας Gary Galbraith.

«Ξέρω πως όλα αυτά θα σημαίνουν και αργότερα πολλά για την κόρη μου, θα τα θυμάται πάντα», τόνισε ο Jim.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο
Συγκινητικό: Ο ετοιμοθάνατος πατέρας συνόδευσε την 11χρονη κόρη του στον ψεύτικο γάμο της [Photos - Video]

Συγκινητικό: Ο ετοιμοθάνατος πατέρας συνόδευσε την 11χρονη κόρη του στον ψεύτικο γάμο της [Photos - Video]

Συγκινητικό: Ο ετοιμοθάνατος πατέρας συνόδευσε την 11χρονη κόρη του στον ψεύτικο γάμο της [Photos - Video]

Συγκινητικό: Ο ετοιμοθάνατος πατέρας συνόδευσε την 11χρονη κόρη του στον ψεύτικο γάμο της [Photos - Video]

Συγκινητικό: Ο ετοιμοθάνατος πατέρας συνόδευσε την 11χρονη κόρη του στον ψεύτικο γάμο της [Photos - Video]

Συγκινητικό: Ο ετοιμοθάνατος πατέρας συνόδευσε την 11χρονη κόρη του στον ψεύτικο γάμο της [Photos - Video]


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 46χρονος στη Λιβαδειά για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός από την Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Λιβαδειά

Κατασχέθηκαν -110- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης

Συνελήφθη, χθες (02-04-2014) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 46χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (110) γραμμαρίων και
    μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, μεικτού βάρους (0,8) του γραμμαρίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκα στους δρόμους για τα ανασφάλιστα ΙΧ



    Δραστικά μέτρα για το κυνήγι των ανασφάλιστων οχημάτων θα θέσει σε εφαρμογή ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Στόχος, να εντοπιστούν και να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο όσοι οδηγοί κυκλοφορούν με..
ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι της Τροχαίας στους δρόμους, καθώς και επιστολές σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων εμφανίζονται να τα έχουν ανασφάλιστα.

Ήδη, το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της ταυτοποίησης των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα και το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τροχαία, έχει ξεκινήσει απανωτούς ελέγχους για τον εντοπισμό των περίπου 830.000 ιδιοκτητών ανασφάλιστων ΙΧ. Τα πρώτα ειδοποιητήρια υπολογίζεται ότι θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες από τον Μάιο.

Το πρόστιμο θα διαμορφώνεται στα 500 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 250 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες, με τους ιδιοκτήτες να έχουν περιθώριο 30 ημερών για την εξόφληση των προστίμων από τη στιγμή που θα παραλάβουν την ειδοποίηση. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει κάποιος το πρόστιμο είναι να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και να θέσει σε ακινησία το αυτοκίνητο. Σε διαφορετική περίπτωση, ένα ανασφάλιστο όχημα, ακόμη και εάν βρίσκεται μόνιμα παρκαρισμένο, υπόκειται στην επιβολή προστίμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο μοναδικές παραστάσεις απο το Μουσείο Σχολικής Ζωής Θίσβης

Θεατρικά Δρώμενα αφιερωμένα στις Παγκόσμιες Ημέρες Ποίησης, Θεάτρου και Παιδικού Βιβλίου από την Θεατρική Ομάδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής Θίσβης, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρα 18.30 στο μουσείο!! Σας περιμένουμε όλους!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος αριθμός κλήσης για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο



Νέος τηλεφωνικός αριθμός για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (KOT) της ΔΕΗ θα ισχύει από τη Δευτέρα 7 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας στον αριθμό 11770 (επιλογή 4) με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα, καθώς θα πάψει να ισχύει ο αριθμός 210 9298000.

Το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών 11770 λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07.00 μέχρι τις 19.00.

Ωστόσο, πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, τους δικαιούχους και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται και στο www.dei.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή Παπαγγελή προς τον Διευθυντή Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Διευθυντή Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γεώργιο Γκάρτζιο με κοινοποίηση σε όλους τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας, συγχαίροντας τους για την εξαιρετική επετειακή εορτή που διοργάνωσαν για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό την περασμένη Τρίτη στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.
Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:
«Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την πολύτιμη συνδρομή σας στην επιτυχή διοργάνωση του επετειακού εορτασμού για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.
Η καθολική συμμετοχή των σχολείων της πόλης μας, στην χθεσινή επέτειο, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική καθώς οι μαθητές με την παρουσία τους, την απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών δημιούργησαν την δέουσα ατμόσφαιρα που ταιριάζει στον εορτασμό των εθνικών μας επετείων.
Σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά και σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε την παρούσα επιστολή στους Διευθυντές των σχολείων και να διαβιβάσετε τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους τους εκπαιδευτικούς, που παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν να προσφέρουν σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο και να μεταλαμπαδεύουν τα ιδεώδη του έθνους μας στη νέα γενιά. 
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους μαθητές των σχολείων που διοργάνωσαν μια ξεχωριστή επετειακή εορτή για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς.»   



Διαβάστε Περισσότερα »

Aποκλεισμός της Περιφέρειας Στερεάς από πόρους και πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Εσωτερικών
-Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από πόρους και πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ανακοινώθηκε πρόσφατα ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, με την επωνυμία «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που επιχειρεί –σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι αρμόδιοι- να δώσει ώθηση στην απασχόληση, παρεμβαίνοντας στην ελληνική κοινωνία, που μαστίζεται από την ανεργία και την πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.
Για πολλοστή όμως φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνεται στο προαναφερθέν πρόγραμμα, την στιγμή μάλιστα ο ίδιος αποκλεισμός ισχύει και από τα προγράμματα απασχόλησης  ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις δράσεις «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ», στις οποίες η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα έχει μόνο επιδότηση της κατάρτισης και όχι την ουσιαστική επιδότηση απασχόλησης για την δημιουργία μόνιμων νέων θέσεων εργασίας.
Επισημαίνεται ακόμη, ότι η ανακοινωθείσα, από την περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας, τροποποίηση για την δράση, με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», ώστε η επιδοτούμενη απασχόληση να περιλαμβάνει και τους άνεργους της Στερεάς Ελλάδας, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, παρά το γεγονός, ότι μόλις την 11/3/2014 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 617 άλλη τροποποίηση για το ίδιο πρόγραμμα. Η χρονική αυτή απομάκρυνση της απασχόλησης από την κατάρτιση, αν τελικά συμπεριληφθεί και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μόνο ωφέλιμη δεν θα είναι για την επιτυχία του προγράμματος.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβουν προκειμένου να τερματιστεί ο αποκλεισμός της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από πόρους και πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας, εκκινώντας από τα προαναφερθέντα προγράμματα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Αποστόλου Ευάγγελος
Κυριακάκης Βασίλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε το αγροτικό και το σκαπτικό και τον έπιασαν στα Σκούρτα Βοιωτίας

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός Roma , μετά από κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, το οποίο ήταν έμφορτο με μία σκαπτική μηχανή (200) περίπου κιλών, από περιοχή της Χαλκίδας

Ο εντοπισμός του ανωτέρω κλεμμένου οχήματος και η σύλληψή του 35χρονου πραγματοποιήθηκαν στα Σκούρτα Βοιωτίας και είναι αποτέλεσμα άμεσων και εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών

Συνελήφθη, σήμερα (03-04-2014) πρώτες πρωινές ώρες στα Σκούρτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 35χρονος ημεδαπός Roma , κατηγορούμενος για κλοπή και κλοπή τροχοφόρου.

Ειδικότερα χθες αργά το βράδυ, ο 35χρονος αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, από περιοχή της Χαλκίδας, στην καρότσα του οποίου ήταν φορτωμένη μία μεγάλη σιδερένια σκαπτική μηχανή, βάρους (200) περίπου κιλών και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και άμεσα διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις, σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις όμορων Νομών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του κλεμμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. στα Σκούρτα Βοιωτίας και την σύλληψη του 35χρονου δράστη.

Το ανωτέρω όχημα και η σκαπτική μηχανή κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 59χρονη στη Θήβα με 3.500 κροτίδες και βεγγαλικά!!!

Συνελήφθη 59χρονη ημεδαπή στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για παράνομη κατοχή και πώληση κροτίδων και βεγγαλικών

Κατά την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα - παντοπωλείο ιδιοκτησίας της, κατασχέθηκαν συνολικά -3.456- κροτίδες και βεγγαλικά

Οι έλεγχοι εν όψει των εορτών του Πάσχα θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον

Συνελήφθη, χθες (02-04-2014) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μία 59χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για παράνομη κατοχή και πώληση κροτίδων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, κατά την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα – παντοπωλείο, ιδιοκτησίας της 59χρονης, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε παρακείμενη αποθήκη και κατασχέθηκαν:

    Τρεις χιλιάδες (3.000) κροτίδες και
    τετρακόσια πενήντα έξι (456) βεγγαλικά,

διαφόρων τύπων, τα οποία η 59χρονη κατείχε προς πώληση, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, για την αποτροπή της παράνομης εμπορίας και διάθεσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

   


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Βοιωτία για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα σε περιοχές της Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, χθες (02-04-2014) πρωινές και απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα, μία 57χρονη και ένας 45χρονος, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το πρωί στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας η 57χρονη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε η από 11-10-2010 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας ο 45χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν οι από 06-12-2012 και 06-06-2013 αποφάσεις του Πταισματοδικείου Θηβών, με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κράτησης δέκα (10) ημερών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο (200) ευρώ, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 37χρονος για ναρκωτικά στη Θήβα


Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και βουπρενορφίνης

Συνελήφθη, χθες (02-04-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 37χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    τέσσερις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (1) γραμμαρίου,
    μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,8) γραμμαρίων και
    μία (1) χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα βουπρενορφίνης, μεικτού βάρους (0,3) του γραμμαρίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελάτε να διασκεδάσουμε Ελληνικά στη Λίμνη Μουσών

Ελάτε να διασκεδάσουμε με Ελληνικά Λαικά, Ρεμπέτικα τραγούδια μαζί με τον μοναδικό Dj SAM για μια αξέχαστη και μοναδική βραδιά 24:00μμ Είσοδος ελεύθερη.
Σας περιμένουμε !
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Θηβαίων απο τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Χαλβατζή




Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων με φυσικά πρόσωπα, Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , καλούμε όλους τους αθλητικούς συλλόγους την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις 7 το απόγευμα  στο Πελοπίδας club του Θαν. Χατζηχρονόγλου στο 4ο χιλ. Θηβών-Λειβαδιάς.
Θεωρούμε ότι μέσα από την αγάπη σας για  τον αθλητισμό και την  εθελοντική σας ενασχόληση για την ευτυχία του δύσκολου έργου σας,- σε περίοδο κρίσης,- έχετε αποκομίσει εμπειρίες και γνώση χρήσιμη για την συγκρότηση μιας κοινής προσπάθειας για συνολική αναβάθμιση του μαζικού αθλητισμού και δράσεων που θα δώσουν διεξόδους στους νέους του Δήμου μας.
Ευελπιστούμε τόσο για την συμμετοχή σας , όσο και για την συνεισφορά σας , έτσι ώστε να κάνουμε το Δήμο μας πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή  αναδεικνύοντας τόσο το ανθρώπινο δυναμικό με το πλούσιο ταλέντο όσο και την συλλογική προσπάθεια των αθλητικών μας σωματείων. 



                                                           Για τη  Δημοτική Παράταξη
                                                         Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης   
                                                                 
                                                             Σταμάτης Η. Χαλβατζής
                                                               Υποψήφιος Δήμαρχος
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Θησαυρός αρχαίων νομισμάτων και χρυσών λιρών ανακαλύφθηκε στο σπίτι διαρρήκτη -φωτο

Ο κλέφτης είχε στο σπίτι του αρχαία νομίσματα ανυπολόγιστης αξίας και δεν το γνώριζε!   
Έναν πραγματικό θησαυρό βρήκαν στο σπίτι του  29χρονου διαρρήκτη οι αστυνομικοί...
Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στη Θήβα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, κατασχέθηκαν (4) αρχαία νομίσματα (ένα χρυσό και τρία ασημένια), τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν χρονολογικά στην Ελληνιστική Περίοδο και είναι ανυπολόγιστης αξίας

Επιπλέον κατασχέθηκαν (127) χρυσές λίρες, μεγάλης χρηματικής αξίας, (9) χρυσά νομίσματα διαφόρων κρατών, το χρηματικό ποσό των (12.000) ευρώ και πλήθος τιμαλφών

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, χθες (02-04-2014) το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 29χρονου στη Θήβα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    Τέσσερα (4) αρχαία νομίσματα, εκ των οποίων ένα χρυσό και τρία ασημένια,
    Εκατόν είκοσι επτά (127) χρυσές λίρες, παλαιάς και νέας κοπής, μεγάλης χρηματικής αξίας,
    το χρηματικό ποσό των (12.000) ευρώ,
    εννέα (9) χρυσά νομίσματα διαφόρων κρατών,
    οκτώ (8) ρολόγια χειρός,
    τρία (3) ρολόγια τσέπης,
    δύο (2) χρυσά δαχτυλίδια,
    δύο (2) χρυσές πλακέτες και
    ένα (1) δαχτυλίδι φο μπιζού

Στο πλαίσιο της μεθοδικής – συστηματικής αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο 29χρονος, είχε διαπράξει το χρονικό διάστημα από 06-01-2013 έως και 17-03-2014, τουλάχιστον έξι (6) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από τις οποίες αφαίρεσε πλήθος κοσμημάτων και χρυσών λιρών.

Σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο της Θ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θηβών, τα προαναφερόμενα αρχαία νομίσματα είναι ανυπολόγιστης αξίας, ανήκουν χρονολογικά στην Ελληνιστική Περίοδο και αποδόθηκαν στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Τα υπόλοιπα κατασχεθέντα φυλάσσονται και διερευνάται η προέλευση και η νόμιμη κατοχή τους, προκειμένου και να αποδοθούν στους δικαιούχους τους.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής του 29χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Λιγότερος ύπνος-Περισσότερα προβλήματα στα παιδιά


Γράφει η Δεβενέ Σωτηρία-Πνευμονολόγος
Γεωργαντά 25-Λιβαδειά. Τηλ: 2261301142 – 6947321102

Τα παιδιά που έχουν σχετικά μικρότερης διάρκειας νυχτερινό ύπνο,
βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για να εμφανίσουν διαταραχές στη
συμπεριφορά.
Μελέτη που συμπεριέλαβε 9000 παιδιά προσχολικής ηλικίας,έδειξε ότι
εκείνα που είχαν κατά μέσο όρο λιγότερες από 9 ώρες ύπνου κάθε νύχτα,
ήταν σημαντικά πιο πιθανό να παρουσιάσουν παρορμητικότητα,θυμό,
υπεραντιδραστηριότητα και να έχουν ξεσπάσματα προς τους συνομήλικους
τους.Τα παιδιά με λιγότερο ύπνο είχαν επίσης 80% περισσότερες πιθανότητες
να δείξουν επιθετικότητα.
Η Dr.Ruth Stein καθηγήτρια της Παιδιατρικής στο Albert Einstein College
of Medicine της Νέας Υόρκης,αναφέρει ότι αν και τα αποτελέσματα της
έρευνας δεν ήταν έκπληξη, δεν υπήρχε καμία βεβαιότητα ότι θα έβρισκαν το
είδος της σχέσης ανάμεσα στη συμπεριφορά και την ποσότητα του ύπνου των
παιδιών.Και η σχέση που βρήκαν ήταν ισχυρότερη από ότι θα αναμένοταν.
Αν και η μελέτη δεν μπόρεσε να αποδείξει την αιτιότητα,οι ερευνητές
επισημαίνουν ότι τα ευρήματα υποδεικνυόυν ότι η διάρκεια του ύπνου είναι
σημαντική για την υγεία ενός νεαρού ατόμου.
Μειωμένος ή διαταραγμένος ύπνος, αν αυτός συμβαίνει σε πολύ σημαντικές
στιγμές στην ανάπτυξη,θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην
υγεία σε όλη τη ζωή,γράφουν οι συγγραφείς.
Στη συγκεκριμένη μελέτη με τα 9000 παιδιά προσχολικής ηλικίας, η διάρκεια
του ύπνου των παιδιών εκτιμήθηκε με βάση τις εκθέσεις των γονέων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά με μέσο όρο νυχτερινού ύπνου
λιγότερο από 9 ώρες (11% των συμμετοχόντων), είχαν μεγαλύτερες
πιθανότητες να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς όπως επιθετικότητα,θυμό,
παρορμητισμό,νεύρα, ενοχλητική συμπεριφορά, υπεραντιδραστηριότητα,
σε σχέση με τα παιδιά που είχαν περισσότερες ώρες ύπνου.
Είναι εντυπωσιακό πόσο δυνατή σχέση υπάρχει ανάμεσα στη συμπεριφορά
του παιδιού και τη διάρκεια του ύπνου.Γιαυτό και οι γονείς πρέπει να
ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται πώς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να
κοιμούνται σωστά και επαρκώς.
Προσπαθήστε όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου το παιδί να περνάει σε πιο
ήρεμα παιχνίδια και να αφήνει στην άκρη ποδηλατάκια,μπάλες,πατίνια,
το τρέξιμο,την τηλεόραση,τα βιντεοπαιχνίδια.
Ξεκινήστε από νωρίς τη “γνωστή” διαδικασία του ύπνου προειδοποιώντας
και προετοιμάζοντας ότι “σε 10 λεπτά θα κάνουμε μπάνιο και θα πάμε στα
κρεβατάκια μας”.Βοηθείστε το να αντιληφθεί τη διαδικασία του ύπνου ως κάτι
ευχάριστο και αφήστε του κάποια αντικείμενα που μπορεί να έχει μαζί του
κάθε βράδυ,π.χ ένα αρκουδάκι.Αφού μπει στο κρεβατάκι του μείνετε μαζί του
και με χαμηλωμένα φώτα διαβάστε του ένα παραμύθι-χωρίς όμως λύκους και
τέρατα.
Όταν ετοιμάζουμε τα παιδιά για ύπνο,πρέπει να ηρεμεί και το σπίτι και να
μπαίνει και αυτό σε διαδικασία ύπνου.Δεν βάζουμε σκούπα,τον απορροφητήρα
να δουλεύει,δεν έχουμε δυνατά μουσική.
Κάντε το να αισθάνεται ασφαλής και στον ύπνο του,λέγοντας του ότι αν
θέλει κάτι μπορεί να σας φωνάξει χαμηλόφωνα και εσείς αμέσως θα είστε
δίπλα του,διότι η μαμά όλα τα ακούει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Λαμία με ομιλητή τον Γιώργο Δελαστίκ





Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 2 Απριλίου στη Λαμία, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης με ομιλητή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Δελαστίκ και θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Βαστίλλη των λαών».

Τον κεντρικό ομιλητή προλόγισαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Χρόνης Βάρσος, οι οποίοι τόνισαν πως δεν υπάρχει πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου που να μην έχει ρημάξει από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και πως γιΆ αυτό το λόγο η Αριστερή Παρέμβαση θεωρεί πως η μάχη των επερχόμενων εκλογών είναι μια κεντρική πολιτική μάχη ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την πολιτική τους.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην καταστροφική σχέση υποτέλειας και εκμετάλλευσης της χώρας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του «Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης» ή «ΣΕΣ», όπως θα  λέγεται το πρόγραμμα το οποίο θα διαδεχτεί το ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020,  το οποίο μπορεί να φτάσει (υπό πολλές προϋποθέσεις) σε ένα ποσό της τάξης των 14 δις ¤ για αυτή την επταετία, δηλαδή μπορεί να φτάσει τα 2 δις ¤ τον χρόνο, την ίδια στιγμή που στα επόμενα 7 χρόνια (2014-2020) μέσω των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων θα πληρώσουμε σε εκείνους που μας «δίνουν» τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ, για  τόκους και χρεολύσια τοκογλυφικών δανείων συνολικά 120,1 δις, που σημαίνει 17,1 δις ¤ τον χρόνο.

Επισημάνθηκε πως η τρόικα αποτελείται από τρία μέρη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή τα 2/3 της τρόικα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, και πως όποιος διατείνεται πως θέλει να ακυρώσει τα μνημόνια, λέγοντας πως δεν χρειάζεται να συγκρουστούμε μετωπικά με τα 2/3 της τρόικας, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή είναι πολιτικά αφελής ή ψεύδεται συνειδητά.

Ο Γιώργος Δελαστίκ υπογράμμισε πως η επιβολή των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα, έχει μεγαλώσει αντί να μειώσει το δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς, ενώ έχει γιγαντώσει και το ποσοστό του δημοσίου χρέους επί του ΑΕΠ. Η μνημονιακή πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ελληνικής ολιγαρχίας είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφική συρρίκνωση της οικονομίας κατά 21% μέσα σε 4 χρόνια, που είναι η μεγαλύτερη συρρίκνωση οικονομίας που έχει συμβεί παγκοσμίας εν καιρώ ειρήνης. Υποστήριξε πως την ακύρωση των μνημονίων και την χάραξη μιας διαφορετικής πορείας μπορεί να την επιβάλλει μόνο ένα μαζικό και μαχητικό εργατικο-λαϊκό κίνημα με μπροστάρη την ανατρεπτική, αντισυστημική, αντικαπιταλιστική αριστερά.



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Σχήμα

Blog: http://www.aristeriparemvasistereas.wordpress.com

E-mail: aristeriparemvasistereas@gmail.com

Facebook: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση- "Καραϊσκάκεια 2014" στη Λαμία



Διαβάστε Περισσότερα »

"Μην πυροβολείτε την ΕΑΒ έχει δυναμική" - Τι υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ΕΑΒ



Η ΕΑΒ απαντά στο δημοσίευμα του Onalert επισημαίνοντας ότι “ο χρόνος θα δείξει και θα αποδείξει την δυναμική της εταιρείας”.

Στην απάντησή της η ΕΑΒ επισημαίνει ότι

- Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ δεν έχει καμία σχέση με την ΕΑΒ. Η ΕΑΒ είναι αμυντική βιομηχανία και επιτελεί εθνικό έργο εγγυώμενη την αξιοπιστία των πτητικών μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε απόπειρα παραλληλισμού των περιπτώσεων των δύο εταιρειών είναι εξ αρχής ατυχής.

- Η εταιρεία κάνει μία εντατική και μεθοδική προσπάθεια στην κατεύθυνση της πλήρους οικονομικής της εξυγίανσης προχωρώντας, ανάμεσα σε άλλα, σε εξορθολογισμό – περιορισμό των δαπανών της σε όλα τα επίπεδα. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ορατά καθώς κατά το τελευταίο έτος η εταιρεία:

Εξυπηρετεί τις οικονομικές της υποχρεώσεις και σε καμία περίπτωση δεν εξαρτά τη λειτουργία της από ‘παράνομες’ ή ‘αθέμιτες’ επιδοτήσεις.

Δεν έχει προχωρήσει σε δανεισμό με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σε κάθε περίπτωση, από 01.01.2012 δεν το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο.

Προγραμματίζει την επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο 2015, σύμφωνα με το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα έτη 2014–2017.

Η παράθεση εντυπωσιακών αριθμών και αυθαίρετων αιτιάσεων σχετικά με τη γνώμη των ειδικών για την οικονομική κατάσταση της ΕΑΒ υποδηλώνει άγνοια και προφανώς είναι ηθελημένη από κύκλους που επιθυμούν να αναδείξουν τακτικές και δεδομένα του παρελθόντος για την προώθηση των δικών τους σχεδίων.

- Η νέα Διοίκηση, από την ανάληψη των καθηκόντων πριν από 7 μήνες μέχρι και σήμερα, ενημερώνει αναλυτικά και λεπτομερώς τον Μέτοχο της εταιρείας για την ακριβή κατάσταση της ΕΑΒ, τόσο για τις επιχειρησιακές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει όσο και για τη δυναμική και την ανάπτυξη που προβλέπει στο σχεδιασμό της.

- Η λειτουργία της ΕΑΒ και οι αποφάσεις του Μετόχου σχετικά με αυτή δε δημιουργούν κανένα εκνευρισμό στην Τρόικα. Ενδεχομένως να δημιουργούν εκνευρισμό στις φιλόδοξες αλλά απελπισμένες -εκ του αποτελέσματος- προσπάθειες όσων επιθυμούν να απαξιώσουν την εταιρεία για να προωθήσουν ίδια σχέδια και συμφέροντα.

- Η ΕΑΒ δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να κρατικοποιήσει ιδιωτική θυγατρική εταιρεία της. Σε κάθε περίπτωση –όπως ήδη αναφέρθηκε- τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας είναι πλήρως ενήμερα για τις ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας.

- Η ΕΑΒ διατηρώντας τον χαρακτήρα της είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με φορείς/εταιρείες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Το ποτήρι που ξεχείλισε ίσως είναι εκείνων που, ενώ είναι ενήμεροι για τις αποφάσεις του Μετόχου σχετικά με την ΕΑΒ, επιμένουν να προσπαθούν να προωθήσουν τα δικά τους σχέδια.

- Οι πελάτες της ΕΑΒ –ατυχώς για κάποιους- αυξάνονται, με την υπογραφή νέων συμβάσεων. Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες αναγνωρίζουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ανανεώνοντας τη συνεργασία τους με την ΕΑΒ. Οποιαδήποτε αιτίαση περί ‘ξαφνικού θανάτου’ αγγίζει τα όρια του φανταστικού.

- Οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική προσπάθεια θα γίνει διά του Βασικού Μετόχου και όχι με δημοσιεύματα, δηλώσεις, ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχων και lobbying σε διάφορα επίπεδα.

- Η Πολεμική Αεροπορία γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το στόλο της -αυτό αποδεικνύεται μέσα από την πολύχρονη συνεργασία της με την ΕΑΒ. Σε πλήρη συντονισμό με την ΕΑΒ, δίνει τις προτεραιότητές της και η εταιρεία ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα. Η συνεργασία βελτιώνεται συνεχώς, προς όφελος και των δύο πλευρών. Επιπρόσθετα, η ΕΑΒ κάνει καταγραφή των αναγκών της Πολεμικής Αεροπορία και αναπτύσσει σταδιακά τις υποδομές αλλά και την τεχνογνωσία της ώστε να μπορεί κάθε ανάγκη να καλύπτεται εντός της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Super Puma.

- Αναφορικά με την ποιότητα των υπηρεσιών της ΕΑΒ, αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη με δεδομένο ότι η εταιρεία χαίρει της εμπιστοσύνης εταιρειών όπως η Lockheed Martin για τα προγράμματα συμπαραγωγής των C130 και F16 για τα οποία η ΕΑΒ είναι αποκλειστικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά.

- Η ΕΑΒ με το έργο της όχι απλά διασφαλίζει όλες τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας αλλά με βάση το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό της σχέδιο 2014–2017 προβλέπει και την αύξηση αυτών για την κάλυψη των επιχειρησιακών της αναγκών.

Τέλος, ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει -και θα αποδείξει- τη δυναμική της ΕΑΒ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ροζ βίντεο κλονίζει την κυβέρνηση...





Σαν να μην έφτανε ο σάλος που έχει προκληθεί από το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη –και τα όσα ακούγονται από τον Μπαλτάκο για την παρέμβαση Σαμαρά στην Δικαιοσύνη και την παρακρατική δράση της κυβέρνησης-, ένα νέο βίντεο έρχεται...
να κλονίσει συθέμελα την κυβέρνηση Σαμαρά.

Στο νέο βίντεο εμφανίζονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις στη σουίτα μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας.

Τα σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνίδια ανάμεσα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής προκαλούν σοκ, αφού ξεπερνούν και την πιο άγρια φαντασία.

Στο βίντεο εμφανίζονται γυμνοί πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας να πίνουν σαμπάνια από την αρβύλα γνωστού χρυσαυγίτη που τους μαστιγώνει, ενώ, στη συνέχεια, φωνάζουν όλοι μαζί «Χάιλ Χίτλερ» και τραγουδούν αγκαλιά το «It’s Raining Men» .

Στο ερωτικό όργιο –εκτός από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής- συμμετέχουν δυο εφοπλιστές, πέντε μεγαλοδημοσιογράφοι, τρεις καναλάρχες, έξι δικαστές, μια θεούσα εισαγγελέας και ένας νάνος...

pitsirikos.net

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέες επιβαρύνσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ



Δημοσιεύτηκε ήδη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και ισχύει αναδρομικά από την 1η Απριλίου 2014, η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία καθορίζει το νέο ύψος του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στα 19,73 ευρώ ανά MWh.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΤΜΕΑΡ το πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ ΔΕΗ+0,08% –επιχειρήσεις και νοικοκυριά- και κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Η αύξηση, κάτι που είχε προαναγγελθεί και από την εισηγητική έκθεση του πολυνόμου, φτάνει περίπου στα πέντε ευρώ, καθώς η σημερινή τιμή του ΕΤΜΕΑΡ είναι 14,96 ευρώ.

Ανάλογα με την κατηγορία της κατανάλωσης, οι νέες τιμές διαμορφώνονται, ως εξής:

Υψηλής Τάσης (ΥΤ): 2,23 ευρώ

ΜΤ με κατανάλωση > 13 GWh: 2,31 ευρώ

Αγροτικής χρήσης MT: 10,83 ευρώ

MT με κατανάλωση <13GWh: 12,77 ευρώ

Αγροτικής χρήσης ΧΤ: 11,39 ευρώ

Οικιακής χρήσης: 26,3 ευρώ

Λοιπές χρήσεις ΧΤ: 30,89 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη τιμή του ΕΤΜΕΑΡ για τα νοικοκυριά ήταν 20,8 ευρώ και τώρα η τιμή αναπροσαρμόζεται στα 26,3 ευρώ. Η επιβάρυνση για ένα μέσο νοικοκυριό, που καταναλώνει περίπου 1000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, ανέρχεται περίπου στα 20 ευρώ το χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλη μία ηλιόλουστη ημέρα: Καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 9 έως 18 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα σποραδικών βροχών η μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά, βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 3 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στα νότιο ιόνιο δυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, από το απόγευμα θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών η μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά, βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: γενικά αίθριος. από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 15 ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση.



Τις 15 ελληνικές εταιρείες μεγάλου μεγέθους που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά την περίοδο 2009-2012 παρουσιάζει σε μελέτη της η Infobank Hellastat ΑΕ.


-Δείτε παρακάτω τον κατάλογο-


Από τη διεξαγωγή της μελέτης, διαπιστώνεται ότι... το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας των 15 εταιρειών βασίστηκε σε:
α) ανάπτυξη εξαγωγικής (ή/και παραγωγικής) δραστηριότητας στο εξωτερικό,
β) διαρκή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων για τις παραγωγικές επιχειρήσεις και
γ) διαρκείς επενδύσεις σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εταιρείες (αναφέρονται αλφαβητικά):
-FLEXOPACK ΑΕΒΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ,
-INTERCOMM FOODS ΑΕ,
-PHARMATHEN ΑΒΕΕ,
-RAYCAP AE,
-ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΕΒΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,
-ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ ΑΕ,
-ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ,
-ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ AE,
-ΚΑΛΛΑΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΕ,
-ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ,
-ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,
-ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΕ,
-ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΒΕΕ,
-ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ και
-ΣΥΜΕΤΑΛ ΑΕ.

Παρατηρείται ότι από τις 15 αυτές εταιρείες, οι επτά δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων- ποτών- εμφιαλωμένων νερών, γεγονός που δεικνύει την ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου τομέα στις συνθήκες ύφεσης της οικονομίας. Επίσης, περιλαμβάνονται δύο επιχειρήσεις παραγωγής πλαστικών προϊόντων και από μια εταιρεία από τους κλάδους των ηλεκτρονικών/ ηλεκτρολογικών συστημάτων, μεταλλοβιομηχανιών, φαρμακοβιομηχανιών, παραγωγής τσιγάρων, χαρτοβιομηχανιών και χημικών πρώτων υλών.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία, σύμφωνα με τον Χρυσόστομο Κάτση, διευθύνοντα σύμβουλο της Infobank Hellastat, «φέρει μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς δείχνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και κερδοφορίας μέσα στην κρίση και υπογραμμίζει την ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων για αξιοποίηση της εγχώριας παραγωγής και την έντονη εξαγωγική τους δραστηριότητα. Από την παρουσίαση των 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων, διαπιστώνεται ότι το μοντέλο της επιτυχημένης λειτουργίας τους βασίστηκε σε ένα πλέγμα παραγόντων που τους επέτρεψε να εμφανίζουν αναπτυξιακή πορεία, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες από την ύφεση που διέπει την ελληνική οικονομία. Συνοπτικά, αυτοί οι πυλώνες δράσης μπορούν να συνοψιστούν στα σημεία Εξωστρέφεια, Έρευνα & Ανάπτυξη και Επενδύσεις».

Προκειμένου να εντοπίσει τις εν λόγω εταιρείες, η Infobank Hellastat έλαβε υπόψη επιχειρήσεις που το 2012 εμφάνισαν κύκλο εργασιών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ. Από αυτές, επιλέχτηκαν εταιρείες που κατά την τετραετία 2009-2012 εμφάνισαν θετικά προ φόρων αποτελέσματα, ενώ εξαιρέθηκαν όσες είχαν εμφανίζει ζημιές σε μια ή περισσότερες χρήσεις της εν λόγω περιόδου.

Στη συνέχεια, προκειμένου να επιλεχθούν και καταταχθούν οι εταιρείες, ακολουθήθηκαν τα εξής βήματα: α) Αρχική κατάταξη βάσει του μέσου ετήσιου ρυθμού μεταβολής (ΜΕΡΜ) πωλήσεων κατά το χρονικό διάστημα 2009-2012, β) Δεύτερη κατάταξη βάσει του ΜΕΡΜ των ΚΠΦ για το ίδιο χρονικό διάστημα, γ) Συνδυασμός των δύο αυτών κατατάξεων, ώστε να προκύψουν οι 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι αποκλείστηκαν εταιρείες με αρνητικούς ΜΕΡΜ Πωλήσεων και ΚΠΦ, καθώς και όσες εμφάνισαν υποχώρηση Πωλήσεων ή/και ΚΠΦ κατά την τελευταία οικονομική χρήση 2012. Επίσης, δεν λήφθηκαν υπόψη θυγατρικές επιχειρήσεις ή μέλη πολυεθνικών ομίλων, καθώς στόχο της μελέτης αποτελεί η προβολή της αμιγώς ελληνικής επιχειρηματικής προσπάθειας, καθώς και εταιρείες παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών (πχ ασφαλιστικές).


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποζημιώσεις 9,3 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ

Αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια
Αποζημιώσεις ύψους 9,3 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει ο ΕΛΓΑ σε 4.336 παραγωγούς μεθαύριο Παρασκευή.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ