Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δείτε τη φωτογραφία της κρίσης που κέρδισε τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό!


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας και νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Χριστοφάκης.

Όπως διαβάζουμε στη lifo, η φωτογραφία του ξεπέρασε τα 3000 likes και τις 400 κοινοποιήσεις αφήνοντας αρκετά πίσω τις υπόλοιπες εξίσου δυνατές φωτογραφικά συμμετοχές.

Ο Νίκος Χριστοφάκης γεννήθηκε το 1979. Με τη μηχανή του αποτυπώνει την ιδιαιτερότητα κάθε στιγμής.

Οι φωτογραφίες που πήραν μέρος στο διαγωνισμών ήταν αυτές από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ταϊλάνδη.

“Για εμενα η φωτογραφια δρομου μου είναι η στιγμή που προστάζει πάντα. Κάνω αυτό που αισθάνομαι. Ποτέ δεν κάνω υπολογισμούς ή θεωρήσεις• βλέπω μια κατάσταση και ξέρω ότι είναι η σωστή. Κάθε τι είναι ένα θέμα. Κάθε θέμα έχει ένα ρυθμό. Το να αισθάνεσαι είναι ο λόγος για να υπάρχεις. Η φωτογραφία είναι μια αμετάβλητη στιγμή ενός τέτοιου λόγου ύπαρξης, που συνεχίζει να ζει εντός της. Η κάμερα είναι το εργαλείο μου. Μέσω αυτού προσδίδω μια αιτία σε κάθε τι που με περιβάλλει”, είχε δηλώσει στην εφημερίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογική «ανάσα» για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και επιχειρήσεις

Μία φορολογική «ανάσα» θα πάρουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και οι επιχειρήσεις με δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτά προβλέπεται μείωση των τεκμηρίων των ΙΧ, αλλά και ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, σύμφωνα με το «Εθνος», θα προβλέπεται ο συμψηφισμός του ΦΠΑ που χρωστούν οι επιχειρήσεις με τον ΦΠΑ που οφείλουν οι φορείς της γενικής κυβέρνησης στις επιχειρήσεις. Εως τώρα αυτό γινόταν μόνο για οφειλές ΦΠΑ ιδιωτών με απαιτήσεις ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα. Πλέον όμως, θα είναι δυνατόν να γίνει συμψηφισμός και με τα ποσά ΦΠΑ που χρωστούν στις επιχειρήσεις οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, για όσα ΙΧ έχει γίνει άρση ακινησίας και οι κάτοχοί τους επιθυμούν οποιαδήποτε στιγμή εντός του έτους να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αλλά μόνο τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στους υπολειπόμενους μήνες του έτους. Δηλαδή για το διάστημα που το Ι.Χ. θα τεθεί ξανά σε κυκλοφορία.

Θα ακολουθήσει δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί το καλοκαίρι στη Βουλή, και θα θεσπίζει φορολογικές ελαφρύνσεις για τα αυτοκίνητα και τις μικρές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, με βάση τις ρυθμίσεις θα μειώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης των αυτοκινήτων τουλάχιστον κατά 30%, κάτι που θα «συμπαρασύρει» και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης για Ι.Χ. από 1.929 κ.ε. και άνω.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπει και απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων με τζίρο χαμηλότερο των 20.000 ή 25.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μια εβδομάδα νωρίτερα το πρώτο κουδούνι της επόμενης σχολικής χρονιάς

Θα χτυπήσει στις 5 Σεπτεμβρίου αντί για τις 11 ή 12 του μήνα - Οι μαθητές θα «κερδίσουν» μια εβδομάδα διακοπές το χειμώνα
Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας της απόφασης για έναρξη μια εβδομάδα νωρίτερα της επόμενης σχολικής χρονιάς, στις 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, αντί του συνηθισμένου 11 ή 12 του μήνα.

Αντίστοιχα η λήξη του σχολικού έτους προγραμματίζεται για τις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τους μαθητές της τη Γ' λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή σχολική χρονιά σε γυμνάσια και λύκεια έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου.

Όπως σημειώνει το ΒΗΜΑ η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές, κάτι που θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και αντίστοιχη μείωση των απλών περιπάτων των σχολείων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Λιβαδειά και Θήβα

Συνελήφθησαν, χθες (04-04-2014) μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Θήβας και της Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 42, 31  και 32 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στη Θήβα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 42χρονο, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, έξι (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου και σκόνης, συνολικού μεικτού βάρους (0,8) του γραμμαρίου, καθώς και συνολικά πενήντα ένα (51) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 31χρονο και στον 32χρονο, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, βρέθηκε να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκε, μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (0,7) του γραμμαρίου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργούσαν τα μαγαζιά τους με κλεμμένο ρεύμα στη Θήβα!!!

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας
Αναζητείται για να συλληφθεί η 33χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία είχε παραβιάσει τη σφραγίδα ρολογιού του καταστήματος του και είχε επέμβει στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή των πραγματικών καταναλωθέντων κιλοβατώρων
Συνελήφθη, χθες (04-04-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 40χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ( mini market ), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος .
Από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί και η 33χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ανωτέρω κατάστημα, μαζί με κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ , όπου διαπιστώθηκε παραβίαση σφραγίδας ρολογιού και επέμβαση στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος , με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή πραγματικών καταναλωθέντων κιλοβατώρων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ Θηβών, η απώλεια σε κιλοβατώρες ανέρχεται στις (89.629) και η συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (14.630,37) περίπου ευρώ.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας
Ο 36χρονος είχε παραβιάσει τη σφραγίδα ρολογιού του καταστήματος του και είχε επέμβει στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή των πραγματικών καταναλωθέντων κιλοβατώρων
Συνελήφθη, χθες (04-04-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος .
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ανωτέρω κατάστημα, μαζί με κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ , όπου διαπιστώθηκε παραβίαση σφραγίδας ρολογιού και επέμβαση στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος , με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή πραγματικών καταναλωθέντων κιλοβατώρων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ Θηβών, η απώλεια σε κιλοβατώρες ανέρχεται στις (59.140) και η συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (9.802,55) περίπου ευρώ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 

 Συνελήφθη, χθες (04-04-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 27χρονη υπήκοος Ρουμανίας, ως προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί και η 44χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ανωτέρω κατάστημα, μαζί με κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, όπου διαπιστώθηκε παραβίαση σφραγίδας ρολογιού και επέμβαση στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή πραγματικών καταναλωθέντων κιλοβατώρων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ Θηβών, η απώλεια σε κιλοβατώρες ανέρχεται στις (67.602) και η συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (10.937,29) περίπου ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα σας περιμένουμε στα εγκαίνια του "moments art" στα Βάγια

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Θηβαίων απο τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Χαλβατζή




Στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων με φυσικά πρόσωπα, Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας , καλούμε όλους τους αθλητικούς συλλόγους την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις 7 το απόγευμα  στο Πελοπίδας club του Θαν. Χατζηχρονόγλου στο 4ο χιλ. Θηβών-Λειβαδιάς.
Θεωρούμε ότι μέσα από την αγάπη σας για  τον αθλητισμό και την  εθελοντική σας ενασχόληση για την ευτυχία του δύσκολου έργου σας,- σε περίοδο κρίσης,- έχετε αποκομίσει εμπειρίες και γνώση χρήσιμη για την συγκρότηση μιας κοινής προσπάθειας για συνολική αναβάθμιση του μαζικού αθλητισμού και δράσεων που θα δώσουν διεξόδους στους νέους του Δήμου μας.
Ευελπιστούμε τόσο για την συμμετοχή σας , όσο και για την συνεισφορά σας , έτσι ώστε να κάνουμε το Δήμο μας πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή  αναδεικνύοντας τόσο το ανθρώπινο δυναμικό με το πλούσιο ταλέντο όσο και την συλλογική προσπάθεια των αθλητικών μας σωματείων. 



                                                           Για τη  Δημοτική Παράταξη
                                                         Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης   
                                                                 
                                                             Σταμάτης Η. Χαλβατζής
                                                               Υποψήφιος Δήμαρχος
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δυο Ελληνίδες που είναι πρώτες σε όλο το κόσμο!Δείτε σε τι πέτυχαν…

Η ιστορία της πολυβραβευμένης ελληνικής εταιρείας Fereikos Helix, της Μαρίας και της Πέννυς Βλάχου, είναι ένα κλασικό παράδειγμα για το πώς μπορείς να πετύχεις από τη μία μέρα στην άλλη αν προσέξεις τις κινήσεις σου, οργανωθείς καλά και εργαστείς σκληρά.

Οι δύο αδερφές δεν είχαν καμία σχέση με τα σαλιγκάρια και την εκτροφή τους.

Οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών αποφάσισαν να ασχοληθούν με κάτι τελείως διαφορετικό, που δεν είχε τάξη, μαθητές και γραπτά.

«Αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να ασχοληθούμε με κάτι τελείως διαφορετικό. Το έναυσμα δόθηκε ένα βράδυ ξαφνικά σε ένα εστιατόριο στην Ελβετία, όπου το μενού περιλάμβανε σαλιγκάρια. Κι έτσι ύστερα από έρευνα αγοράς και πολλά ταξίδια ιδρύσαμε το 2007 την εταιρία FEREIKOS-HELIX. Βασικό για εμάς ήταν να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, κάτι καινοτόμο και να επενδύσουμε στην ποιότητα, στην ανταγωνιστικότητα και στην εξωστρέφεια των υπηρεσιών και των προϊόντων μας», είπαν στο περιοδικό Publishit. «Επιτυχημένος άνθρωπος και επιχειρηματίας είναι όποιος κάνει κάτι που αγαπά. Όταν αγαπάς κάτι και το πιστεύεις, θα το κάνεις καλά. Από εκεί και πέρα έρχεται η έρευνα αγοράς, το business plan, το marketing, η σκληρή δουλειά».

Ήταν το 2007 όταν η Μαρία Βλάχου παρήγγειλε σαλιγκάρια σε εστιατόριο της Ζυρίχης. Το πιάτο κόστιζε 37 ευρώ! Η Μαρία σκέφτηκε πως τα σαλιγκάρια στην Ελλάδα μπορείς να τα βρεις πολύ ευκολα.

Έτσι μίλησε με την αδερφή της και μεταξύ σοβαρού και αστείου είπαν πως δεν θα ήταν άσχημα να πουλούσαν κι εκείνες σαλιγκάρια, καθώς ο κήπος του σπιτιού τους στην Κόρινθο ήταν γεμάτος από αυτά.

Η εταιρεία τους Fereikos-Helix ήταν γεγονός και μέσα σε ενάμιση χρόνο η πρώτη παραγωγή σαλιγκαριών ήταν έτοιμη να διατεθεί στην αγορά.

H εταιρεία πήρε πιστοποίηση από το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας υπογράφοντας συμβόλαιο αποκλειστικής αντιπροσωπείας και το 2009 βραβεύτηκε με το Χρυσό Σαλιγκάρι, ως το καλύτερο εκτροφείο σαλιγκαριών στον κόσμο. Το 2010 η Πέννυ Βλάχου ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και πέρυσι οι αδελφές Βλάχου τιμήθηκαν με το βραβείο επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο συνοδευόταν από το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ!

Η καλύτερη συμβουλή που έχουν ακούσει μέχρι σήμερα είναι η εξής: «Είτε είσαι μέρος του προβλήματος, είτε είσαι μέρος της λύσης. Κι εμείς θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης»

to-mati.net
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Cinque στη Λαμία υποδέχεται τα "παιδιά" της A.F.S.!!!

Στο Cinque έχουμε την πεποίθηση πως πρέπει με τις εκδηλώσεις μας κάθε φορά να επιβεβαιώνουμε το ρόλο μας ως Academia di vino!Έτσι για την εβδομάδα 7-12 Απριλίου υποδεχόμαστε οινοπαραγωγούς που την αγάπη και τις γνώσεις τους για το κρασί ,τις θεμελίωσαν με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την φοίτησή τους την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.Φιλοξενούμε λοιπόν κρασιά που παράγονται και οινοποιούνται στο χώρο της Σχολής από τον πρότυπο αμπελώνα που έχει φυτευθεί στη μνήμη του Στέλιου Μπουτάρη,κρασιά της οικογένειας του Κωστή Δαλαμάρα ,της Θηβαικής Γης,του οινοποιείου του Παναγιώτη Κατρισιώση,αλλά και και του Χρήστου Ζαφειράκη από τον Τύρναβο!Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στο Aperitivo di vino του Σαββάτου,όπου θα γευτείτε και άλλα προιόντα του μοναδικού αυτού εκπαιδευτικού ιδρύματος,όπως γάλα,αυγά χυλοπίτες,λαχανικά,αλλά και προιόντα οικογενειών που τα παιδιά τους έχουν φοιτήσει στο σχολείο και τυποποιούν είτε γλυκά είτε βουβαλίσια προιόντα!!Θα έχουμε επίσης την τιμή να είναι μαζί μας και οινοπαραγωγοί απόφοιτοι της Σχολής.Ανυπομονούμε γιαυτήν την μοναδική συνάντηση με ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το κρασί,τη φύση και τα προιόντα της αλλά και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή που από το 1904 στέκεται δίπλα σε όσους αγαπούν την ελληνική γη και την "φροντίζουν" ώστε αυτή να μας προσφέρει τους ....μοναδικούς στο κόσμο

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορεύονται οι κάμερες στους χώρους εργασίας

Εξαίρεση αποτελούν ειδικές περιπτώσεις, αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ’ αριθμ. 13/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Η Αρχή, με την απόφασή της, καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.

Η Αρχή αναφέρει ότι απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών με σκοπό την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας.

Αντίθετα, υπογραμμίζει η Αρχή, μπορεί να υπάρχουν κάμερες, σε χώρους που βρίσκονται τα ταμεία επιχειρήσεων ή υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται και όχι στους χώρους των εργαζομένων.

Εξάλλου, η Αρχή αναφέρει ότι τα βίντεο από τις κάμερες πρέπει να καταστρέφονται μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες, ενώ έμπροσθεν του χώρου όπου υπάρχουν οι κάμερες, πρέπει να έχουν αναρτηθεί πινακίδες οι οποίες να αναγράφουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται.

Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω απόφαση της Αρχής, η χρήση εικονοληπτικών μηχανών που έχουν τη δυνατότητα να εστιάζουν και να στρίβουν, επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο επιχειρηματίας, καταστηματάρχης, κλπ παρακολουθεί κινήσεις φυσικών προσώπων προκειμένου να επέμβει άμεσα προς αποτροπή κάποιου κινδύνου ή συμβάντος, όπως είναι σε εργοστάσια, αποθήκες, κλπ.

Εξάλλου, η Αρχή με την ίδια απόφαση διέταξε την «αποκαθήλωση» εν λόγω μηχανών που υπήρχαν σε κατάστημα πιτσαρίας και επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της- και παράλληλα τον υποχρέωσε να καταστρέψει τις βιντεοκασέτες με προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων που διατηρούσε.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας είχε εγκαταστήσει τρεις κάμερες στον χώρο παρασκευής και μία στον διάδρομο και όλες οι κάμερες είχαν τη δυνατότητα λήψης ήχου, εστίασης και στρέψης, ενώ υπήρχε και χειριστήριό τους. Στο κατάστημα δεν υπήρχαν ενημερωτικές πινακίδες για την λειτουργία των μηχανών και δεν είχε πάρει την απαιτούμενη άδεια από την Αρχή.

Η Αρχή αναφέρει ότι οι κάμερες στην πιτσαρία ήταν μεν σε χώρο εργασίας χωρίς όμως να δικαιολογούνται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα κάνεις τη φορολογική σου δήλωση



Το κλασικό «βιβλιαράκι» για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων το οποίο κάποτε ερχόταν με το ταχυδρομείο στο σπίτι των φορολογουμένων σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αναρτήθηκε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Ούτως ή άλλως φέτος, όλοι οι φορολογούμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, τα εκκαθαριστικά εκδίδονται αυτόματα με την υποβολή της δήλωσης και μπορούν να τυπωθούν από το φορολογούμενο, οι δόσεις πληρωμής του φόρου είναι προκαθορισμένες (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου) για όσους έχουν χρεωστικό αποτέλεσμα και γενικότερα οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να περιμένουν κανένα ...γράμμα από την εφορία με την κλασσική κάποτε οδό του ταχυδρομείου.

Αν έχουν δώσει email στη ΓΓΠΣ, θα ενημερώνονται με το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, αν όχι τα μηνύματα εμφανίζονται μόνο στην προσωπική σελίδα του κάθε φορολογουμένου στο taxisnet.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2014 λήγει στις 30 Ιουνίου και έως σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβληθεί περίπου 20.000 φορολογικές δηλώσεις.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του φυλλαδίου οδηγιών της ΓΓΠΣ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σημειώνει πως έχει καταβληθεί προσπάθεια ώστε το βασικό έντυπο αυτής της δήλωσης (έντυπο Ε1) να διατηρήσει τον ίδιο τύπο και περιεχόμενο με εκείνο του προηγούμενου έτους.

«Έγιναν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα δυσκολευτείτε στη συμπλήρωση του. Η ίδια προσπάθεια καταβλήθηκε και για τα άλλα έντυπα που συνυποβάλλονται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος».

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι:

• Όλοι ηλεκτρονικά. Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος καθώς και για τους κατοίκους εξωτερικού. Η μοναδική εξαίρεση είναι οι δηλώσεις που υποβάλλονται από τους κληρονόμους για λογαριασμό αποβιωσάντων.

• Προκαθορισμένες ημερομηνίες. Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, οι ημερομηνίες υποβολής θα τηρηθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος με ημερομηνία έναρξης στις 20 Μαρτίου και λήξης στις 30 Ιουνίου 2014.

• Προσυμπληρωμένες δηλώσεις. Για πρώτη φορά εισάγεται η καινοτομία της προ-συμπλήρωσης, αφού όλοι όσοι δίνουν βεβαιώσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και για εμπορικές συναλλαγές, υποχρεώθηκαν σε αποστολή στοιχείων που θα συμπληρώσουν τα εισοδήματα της κάθε δήλωσης.

• Βεβαιώσεις αποδοχών. Σε περίπτωση ασυμφωνίας των στοιχείων είναι προτιμότερο να απευθύνεστε για διορθώσεις στους φορείς που σας χορήγησαν την βεβαίωση. Με αυτόν τον τρόπο η συμφωνία είναι πλήρης και δεν υπάρχει κίνδυνος ελέγχου. Πέρσι, για πρώτη φορά, οδηγήθηκαν δηλώσεις προς έλεγχο από την Δ.Ο.Υ., με ειδική ειδοποίηση κατά την διάρκεια της υποβολής. Φέτος, προχωρώντας με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλάξαμε στις περισσότερες περιπτώσεις την διαδικασία, ώστε ο έλεγχος να γίνεται κεντρικά χωρίς ταλαιπωρία του πολίτη. Σε περίπτωση που η δήλωσή σας επιλεχθεί για έλεγχο εφαρμογή θα σας ενημερώνει κατά πόσον θα πρέπει να στείλετε ταχυδρομικά τα παραστατικά ή αν θα πρέπει να επισκεφθείτε την Δ.Ο.Υ. για να προχωρήσει η διαδικασία προσδιορισμού του φόρου σας.

• Εκκαθαριστικό. Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2014, εφόσον δεν οδηγεί σε έλεγχο, προσδιορίζει άμεσα το καταβλητέο ποσό του φόρου και σας ενημερώνει για τις δόσεις και την ταυτότητα οφειλής με την οποία μπορείτε να τον καταβάλλετε στις τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ. Η πράξη προσδιορισμού του φόρου, δεν θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά, αλλά έχετε την δυνατότητα να την εκτυπώσετε επί τόπου.

• Μην καθυστερείτε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης στην υποβολή της δήλωσης γιατί ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής, η καταβολή του φόρου σε τρείς δόσεις γίνεται στους ίδιους μήνες (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο), αντίθετα πιθανή καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε εκπρόθεσμες υποβολές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Κλίμακες. Φορολογικά, καθιερώνονται τρεις κλίμακες φόρου εισοδήματος: α) κλίμακα για μισθωτούς συνταξιούχους, β) κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και εμπορικές επιχειρήσεις και γ) κλίμακα για εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες.

• Τέλος το αφορολόγητο. Καταργήθηκε το αφορολόγητο ποσό και προβλέπεται πλέον μείωση φόρου μέχρι 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσό των 21.000 ευρώ.

• Φοροαπαλλαγές. Στις ιατρικές δαπάνες περιλαμβάνεται και η δαπάνη για αγορά φαρμάκων.

• Μισθωτοί με ανείσπρακτες αποδοχές. Ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2013 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.

• Αποδείξεις. Οι αποδείξεις δαπανών δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται από εσάς, ώστε να είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις οδηγίες


euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τελικοί δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος – ποιοι θα πάρουν πόσα τον Μάιο



Τέσσερις είναι οι βασικές κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα, που οριστικοποιήθηκαν με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ θα κατανεμηφθεί σε πολίτες και οικογένειες με χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση ειδικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το ακριβές ποσό του διανεμόμενου κοινωνικού μερίσματος ανά δικαιούχο, οι κατηγορίες των δικαιούχων, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, ο φορέας, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο χρόνος και τρόπος ελέγχου των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησή του ανά κατηγορία δικαιούχων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Το ποσό ανά δικαιούχο καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το κοινωνικό μέρισμα από μία και μόνο πηγή.

- «Κοινωνικές επιταγές» 20 εκατ. ευρώ για δράσεις στέγασης- σίτισης- κοινωνικής φροντίδας για τους αστέγους.

Η «κοινωνική επιταγή» θα ενσωματώνει την αξία συγκεκριμένης κοινωνικής παροχής, η οποία θα είναι ατομική και θα παρέχεται στον δικαιούχο του προγράμματος που θα την ενεργοποιεί αποκλειστικά για την απολαβή συγκεκριμένων αγαθών ή/και υπηρεσιών.

Φορείς υλοποίησης δράσεων αυτών θα είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα εκκλησιαστικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, οι φορείς της Εκκλησίας και τα πιστοποιημένα από το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με το Ν.2646/1998 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που αποδεδειγμένα δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών στην ομάδα στόχου των αστέγων.

- Παροχές ασθένειας σε είδος έως την 28η Φεβρουαρίου 2015.

Το πρόγραμμα αφορά σε:

• Ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα. Την παροχή δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

• Ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα. Την παροχή δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος τού συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

• Υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ (και τα προστατευόμενα μέλη τους), των οποίων το ασφαλιστικό δικαίωμα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης.


- Χορήγηση εφάπαξ αφορολόγητης χρηματικής ενίσχυσης, 500 ευρώ ανά άτομο, σε ένστολους με εισόδημα έως 1.500 ευρώ. Το συνολικό κονδύλι θα είναι 37 εκατ. ευρώ και θα αφορά σε περίπου 75.000 ένστολους.

Οι ένστολοι πρέπει να ήταν εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου εφέτος και θα ληφθούν υπόψη οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές του Ιανουαρίου εφέτος. Η ενίσχυση θα καταβληθεί ολόκληρη (500 ευρώ), έως τα 1.500 ευρώ. Για τις αποδοχές πάνω από τα 1.500 ευρώ και έως τα 1.542 ευρώ, θα μειώνεται κατά 12 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον ευρώ αποδοχών. Δηλαδή, ένστολος με αποδοχές 1.501 ευρώ, θα πάρει ενίσχυση 488 ευρώ, ενώ για αποδοχές 1.540 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 20 ευρώ και για αποδοχές 1.542 ευρώ δεν θα δοθεί ενίσχυση.

Στις μηνιαίες αποδοχές δεν συνυπολογίζονται τα κοινωνικά επιδόματα, η ειδική αποζημίωση και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Σημειώνεται, ότι για τους δικαιούχους της πρώτης κατηγορίας, δηλαδή του «μερίσματος των 450 εκατ. ευρώ», η ειδική επιτροπή (από στελέχη του οικονομικού επιτελείου και του ΠΑΣΟΚ) επεξεργάζεται ήδη ένα βασικό σενάριο, βάσει του οποίου το πραγματικό ετήσιο εισόδημα για τους δικαιούχους θα είναι οι 6.000 ευρώ ανά άτομο.

Το συγκεκριμένο ύψος του εισοδήματος θα κλιμακώνεται (κατά το πρότυπο των οικογενειακών επιδομάτων) με συντελεστή 1 για τον άγαμο, με συντελεστή 1/3 για τη σύζυγο και με συντελεστή 1/6 για κάθε παιδί. Δηλαδή, για οικογένεια με δύο παιδιά θα ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Το ύψος του επιδόματος πιθανόν να κυμαίνεται από τα 500 ευρώ έως τα 1.000 ευρώ. Το ανώτατο ύψος των 1.000 ευρώ αναμένεται να αφορά σε πολύτεκνους (τέσσερα και περισσότερα παιδιά), ή σε οικογένεια με τρία παιδιά και άνεργη μητέρα. Για μια τετραμελή οικογένεια, υπολογίζεται ότι το επίδομα θα είναι περίπου 800 ευρώ.

Για τα περιουσιακά κριτήρια, το υπό συζήτηση βασικό σενάριο αφορά σε συνολική ακίνητη περιουσία 50.000 ευρώ (50.000 ευρώ για άγαμο και 100.000 ευρώ για έγγαμο) έως 250.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομική εξόρμηση σε όλη τη Στερεά για παράνομα βεγγαλικά

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την παράνομη κατοχή και εμπορία πυροτεχνικών ειδών, εν όψει των εορτών του Πάσχα

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα – αποθήκη εταιρείας εμπορίας τυποποιημένων ειδών παντοπωλείου στη Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από -178.000- πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, διαφόρων τύπων και μεγεθών

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας

Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν κατασχεθεί πάνω από -212.000- τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθη, χθες (04-04-2014) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 35χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος – αποθήκης εταιρείας εμπορίας τυποποιημένων ειδών παντοπωλείου, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και πώληση πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο ανωτέρω κατάστημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (178.072) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, διαφόρων τύπων και μεγεθών, τα οποία διατίθεντο προς πώληση άνευ σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί ο 43χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν συλληφθεί δεκατέσσερα (14) άτομα, μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχουν κατασχεθεί συνολικά (212.379) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

    Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
    Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
    Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
    Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
    Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
    Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός σήμερα -Σε ποιες περιοχές θα είναι απαραίτητη η ομπρέλα

Οι ομπρέλες θα βγουν ξανά στους δρόμους σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο, αφού ο καιρός θα είναι άστατος με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών παροδικών βροχών θα έχει η Αττική. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, θα έχει η Θεσσαλονίκη, ενώ πιθανές είναι οι σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς.

Θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη θα είναι 24 βαθμοί Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ