Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Pitbull Security- Εγγυημένη Ασφάλεια 24 Ώρες το 24ωρο


Η Pit Bull Security ξεκινώντας το 1992 με την ίδρυση και λειτουργία της Ιδιωτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας, δημιούργησε ένα σύμβολο ποιότητας και αξιοπιστίας ασύγκριτης υπεροχής.
Στο διάστημα αυτό, στηριζόμενη στις εμπειρίες της αλλά και στην εμπιστοσύνη του κόσμου, κατάφερε να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες των πελατών της, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις Πρόληψης.Φιλοσοφία της Pit Bull Security ήταν και είναι να προσφέρει την κάλυψη της βασικής ανάγκης που όλοι έχουμε για Ασφάλεια και Προστασία.

Σε έναν κόσμο διαρκώς εξελισσόμενο, σε μια αγορά όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται καθημερινά, οφείλουμε να βελτιώνουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας, ώστε να έχουμε τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό και για να διατηρήσουμε αυτή την δέσμευσή μας, στην Pit Bull Security υιοθετούμε   συνεχώς   νέες σειρές καινοτόμων υπηρεσιών. Επιπλέον, έχοντας μεγάλη πείρα σε αυτόν τον χώρο, έχουμε καταφέρει να προσαρμόζουμε τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες σύμφωνα με την εκάστοτε περίσταση.

Εμπιστευτείτε μας και θα βρείτε σίγουρα αυτό που αγγίζει τα δικά σας “θέλω”  και τον δικό σας προϋπολογισμό, γιατί η Pit Bull Security στοχεύει σε μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους συνδρομητές της.

Η Pit Bull Security δικαιώνει την επιλογή σας!Η Pit Bull Security είναι  μέλος  του International Institute of Security (IISec) και του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας (SSEA).

Επίσης κατέχει Πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008









Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας

 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» που υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά (8 Απριλίου), σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση «Ένα Μουσικό Ταξίδι με τους Ρομά» που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας την Κυριακή, 13 Απριλίου 2014, ώρα 4 μ.μ.


Εκ μέρους του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Έργου
Χρήστου Παρθένη
Λέκτορα Παιδαγωγικής Ε.Κ.Π.Α.,

Σωκράτης Αβραμόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛΑΣ -Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας


.Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, με το ΚΥΣΕΑ να συνεδριάζει από το βράδυ της Τετάρτης ώστε να αποφασίσει τις νέες τοποθετήσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του αρχηγού Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος αποχώρησε αυτοβούλως, καταλαμβάνει ο μέχρις πρότινος γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης. Με προϋπηρεσία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Δημήτρης Τσακνάκης υπηρέτησε μεταξύ άλλων και ως γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται -εκτός απροόπτου- να γίνουν μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Όπως αναφέρουν πηγές μέσα από την ΕΛ.ΑΣ., οι κρίσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει από τον Οκτώβριο του 2013, ωστόσο καθυστέρησαν προκαλώντας τη δυσφορία ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του στις 17 Οκτωβρίου του 2011. Υπηρέτησε ως αξιωματικός στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής και στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας διετέλεσε διευθυντής από το 2006 έως το 2009 με τον βαθμό του ταξίαρχου και υποστράτηγου. Τον Μάρτιο του 2009 ως υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης & Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στις 5 Νοεμβρίου του 2009 προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αντικατάστασή του έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Ποιος είναι ο Δημήτριος Τσακνάκης


Γεννήθηκε στο χωριό Τρίκωμο Γρεβενών το έτος 1957. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1976 και αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών το έτος 1985.

Με το βαθμό του Υπαστυνόμου και του Αστυνόμου Β' υπηρέτησε στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και από τον Ιανουάριο του 1987 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, μέχρι και τον Μάρτιο του 1994.

Στη συνέχεια μέχρι και το Μάρτιο του 2000, με τον βαθμό του αστυνόμου Α', υπηρέτησε ως Διοικητής σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Επιλέχθηκε για τη στελέχωση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στην οποία υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Δίωξης, μέχρι τον Νοέμβριο του 2004 και στην συνέχεια ως Διευθυντής αυτής, μέχρι τον Ιούνιο του 2006, με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Αστυνομικού Διευθυντή, αντίστοιχα.

Με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή υπηρέτησε επίσης ως Προϊστάμενος των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών και Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέχρι τον Ιούνιο 2007.

Στην συνέχεια επιλέχθηκε για την στελέχωση της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, στην οποία διετέλεσε Διευθυντής από την έναρξη λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2007, μέχρι τον Μάρτιο του 2009, οπότε προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου.

Με την προαγωγή του τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην οποία υπηρέτησε αρχικά ως Υποδιευθυντής και στη συνέχεια ως Διευθυντής της, μέχρι το 2010.

Τον Μάρτιο του 2010 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ τον Μάρτιο του 2011 τοποθετήθηκε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου.
Την 16/7/2012 προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Την 01/03/2013 τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών και γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.

Παρακολούθησε διεθνή σεμινάρια σε θέματα καταπολέμησης ναρκωτικών και κοινωνικής επανένταξης εξαρτημένων από ουσίες ατόμων. Επίσης, εκπαιδεύτηκε σε θέματα αντιτρομοκρατίας, διερεύνησης της σκηνής του εγκλήματος και διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών. Συμμετείχε σε διεθνείς συναντήσεις για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Για την υπηρεσιακή του απόδοση του απονεμήθηκαν πολλές ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας.

Είναι έγγαμος και έχει ένα γιο και δύο κόρες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Παπαγιαννόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στις 17 Οκτωβρίου του 2011. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής και στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας διατέλεσε Διευθυντής από το 2006 έως το 2009 με το βαθμό του Ταξιάρχου και Υποστρατήγου. Τον Μάρτιο του 2009 ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης & Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας



Διαβάστε Περισσότερα »

Κομμένη η Ελλάδα στα δυο-Φωτιά σε νταλίκα στην αερογέφυρα Αταλάντης

Κομμένη η Ελλάδα στα δυο - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Π.Υ. και της ΕΛ.ΑΣ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 20:50 σε νταλίκα που κινούταν προς Αθήνα, στο 139χλμ, λίγο μετά την αερογέφυρα της Αταλάντης.

Ο Πολωνός οδηγός μόλις είδε τους πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος της νταλίκας σταμάτησε και κατάφερε να αποσπάσει τον τράκτορα.

Δεν πρόλαβε όμως να κάνει κάτι για να σώσει και την καρότσα με το φορτίο, που πολύ γρήγορα λαμπάδιασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρει κονσερβοποιημένα προϊόντα. Ωστόσο αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της Π.Υ και της τροχαίας, είναι η πληροφορία ότι μεταφέρει και κάποια ποσότητα πετρελαίου.

Ο πυκνός μαύρος καπνός που έβγαινε από τη φλεγόμενη καρότσα τους ανάγκασε να διακόψουν την κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού, η οποία παραμένει κλειστή μέχρι και αυτήν την ώρα. lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ. Θήβας. Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο (video)



Επιτυχής και ενδεικτική για την ετοιμότητα της Π.Υ Θήβας, ήταν η άσκηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί και περιελάμβανε σύμφωνα με το σενάριο, πυρκαγιά σε βιομηχανία της περιοχής και διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου.

Σύμφωνα με το διοικητή της Στερεάς, Νίκο Ντίτσα, η πυροσβεστική βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, αφού την 1Η Μαΐου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.

Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ Θήβας από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου στην Αλίαρτο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
11 Απριλίου 2014 / ώρα 7.30 μ.μ.
στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου / Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου θα μιλήσει με θέμα
«Το Αγροτικό Πρόγραμμα της Παράταξης – Ο Οργανισμός Κωπαίδας»
με την συμμετοχή των τοπικών φορέων και των αγροτών

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι ένστολοι δικαιούνται το επίδομα των 500 ευρώ



Την χορήγηση εφάπαξ αφορολόγητης χρηματικής ενίσχυσης 500 ευρώ ανά άτομα σε ένστολους με μισθό έως 1.500 ευρώ προβλέπει η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Το επίδομα θα πάρουν οι ένστολοι, οι οποίοι ήταν εν ενεργεία κατά την 31η Ιανουαρίου εφέτος και θα ληφθούν υπόψη οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές του Ιανουαρίου εφέτος.  Η ενίσχυση θα καταβληθεί ολόκληρη (500 ευρώ), έως τα 1.500 ευρώ. Για τις αποδοχές πάνω από τα 1.500 ευρώ και έως τα 1.541 ευρώ, θα μειώνεται κατά 12 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον ευρώ αποδοχών. Δηλαδή, ένστολος με αποδοχές 1.501 ευρώ, θα πάρει ενίσχυση 488 ευρώ, ενώ για αποδοχές 1.540 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 20 ευρώ και για αποδοχές 1.542 ευρώ δεν θα δοθεί ενίσχυση.

Στις μηνιαίες αποδοχές δεν συνυπολογίζονται τα κοινωνικά επιδόματα. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Στους δικαιούχους δεν συμπεριλαμβάνονται:

οι μαθητές (που προέρχονται από ιδιώτες) των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

    όσοι εκπληρώνουν υποχρέωση στρατιωτικής θητείας (π.χ. δόκιμοι και έφεδροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων).

    όσοι έχουν αφυπηρετήσει για οποιοδήποτε λόγο μέχρι και την 31-1-2014.

    όσοι ευρίσκονταν, την 31-1-2014, σε άδεια άνευ αποδοχών.

    όσοι δεν δικαιούνταν, την 31-1-2014, αποδοχές λόγω υπαγωγής τους σε καθεστώς λιποταξίας, άγνοιας, παράνομης απουσίας κ.λ.π.

Η καταβολή της εν λόγω χρηματικής ενίσχυσης θα γίνει πριν τα μέσα Μαΐου.
Διαβάστε εδώ την απόφαση
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσω διαδικτύου οι βεβαιώσεις συντάξεων του ΟΓΑ



Μέσω διαδικτύου θα εκδίδονται οι βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, για τους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα, η έκδοση των βεβαιώσεων πραγματοποιείται μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του οργανισμού (www.oga.gr), όπου υπάρχει η ένδειξη «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση».

Ο συνταξιούχος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου (ΑΜΣ), που αποτελείται από 10 αριθμούς, καθώς και τον ΑΦΜ. Στη συνέχεια εκτυπώνει τη βεβαίωσή του.

Από φέτος, την ίδια διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης ακολουθούν και οι δικαιούχοι «συντάξεων επιζώντων» (χηρείας - ορφανικές).

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή που ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο ανταποκριτή του οργανισμού για την έκδοση της βεβαίωσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού



Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια από το βράδυ
Eπιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τη νύχτα της Τετάρτης στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και την Θράκη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και τις καταιγίδες, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Τα φαινόμενα αυτά που θα είναι κατά τόπους ισχυρά κατά την διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, και την Πέμπτη στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δενδροφύτευση στο Νεοχωράκι


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Ανέστης για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά



«Σώθηκε κυριολεκτικά η παρτίδα για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά μέσω του πρόσφατα ψηφισμένου πολυνομοσχεδίου» σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Γιώργο Ανέστη, με το κούρεμα 12% σε όλες τις τιμές και την κατάργηση του τέλους του 30%.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Γιώργο Ανέστη δόθηκε και νέα παράταση μέσα από το πολυνομοσχέδιο για την ένταξη των αγροτών στο νέο καθεστώς.



Θυμίζουμε ότι και στη Βοιωτία αρκετοί ήταν οι αγρότες που επένδυσαν σε φ/β.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στην Κύπρο επικίνδυνος κακοποιός με εγκληματική δράση στην Eλλάδα

Ποιος ήταν ο αδίστακτος ληστής με τα καλάσνικοφ που συνέλαβαν οι Κύπριοι κομάντος
Τον Ιούνιο του 2012 ο Αλβανός και οι συνεργοί του είχαν σκοτώσει εν ψυχρώ ένα 30χρονο στην Καισαριανή - Θεωρείται αρχηγός μιας από τις σπείρες των ληστών με τα καλάσνικοφ που εισέβαλαν σε σπίτια, λήστευαν και βασάνιζαν τα θύματά τους
Ένας από τους πιο σκληρούς ληστές που εισέβαλε σε σπίτια, βασάνιζε και σε μια περίπτωση σκότωσε το θύμα του, συνελήφθη στην Κύπρο όπου είχε βρει καταφύγιο τον τελευταίο καιρό.

Έπειτα από συνεργασία της ελληνικής με την κυπριακή αστυνομία και ύστερα από πληροφορίες που παρείχε η ΕΛΑΣ συνελήφθη χθες το πρωί, στην Αμμόχωστο, ο ιδιαίτερα επικίνδυνος 27χρονος Αλβανός κακοποιός με πολλαπλή εγκληματική δράση στη χώρα μας. Ο συλληφθείς θεωρείται ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο τα τελευταία χρόνια κυρίως σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών. Τα μέλη της ομάδας ήταν άκρως επικίνδυνα, ενεργούσαν και μεταχειρίζονταν τους παθόντες με ιδιαίτερη βιαιότητα και σκληρότητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα για εκφοβισμό ή με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Τους γάζωσαν από τα δέκα μέτρα

Ενδεικτικό της ιδιαίτερης επικινδυνότητας τους είναι ότι, τα ξημερώματα της 02.06.2012, όταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έγιναν αντιληπτά στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 30χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος και τραυμάτισαν σοβαρά τον αδελφό του. Το μοιραίο βράδυ, το θύμα γύρισε από το κατάστημα που δούλευε ως σεφ, πάρκαρε το αυτοκίνητο στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ανέβηκε στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Μέχρι τότε όλα πήγαιναν καλά για την οικογένεια. Τα δύο αδέρφια δούλευαν, έβγαζαν καλά χρήματα και είχαν καταφέρει να ξεχρεώσουν το σπίτι που είχαν πάρει με δάνειο και το αυτοκίνητο. Αφού πάτησε το συναγερμό του αυτοκινήτου, άνοιξε τον υπολογιστή του να διαβάσει κάποια e-mails όταν από την μπαλκονόπορτα άκουσε φασαρία και τη σειρήνα της BMW να ηχεί. Το μυαλό του θόλωσε και έκανε κάτι που στην εποχή που ζούμε, ισοδυναμεί για τους αστυνομικούς, με αυτοκτονία.

Πήγε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι και κατέβηκε στην πυλωτή να δει τι συμβαίνει. Εκεί ήρθε τετ-α-τετ με τους δύο Αλβανούς κουκουλοφόρους που είχαν ανοίξει το αυτοκίνητο και προσπαθούσαν να το πάρουν και να φύγουν. Ο 30χρονος Νίκος ζήτησε βοήθεια από τον αδερφό του Μανώλη και προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές. Όμως ο αγώνας ήταν άνισος… Τη στιγμή που έφθασε στο ισόγειο ο 32χρονος Μάνος ένας τρίτος κουκουλοφόρος που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, πετάχτηκε από το σκοτάδι, σήκωσε το καλάζνικοφ, σημάδεψε τα παιδιά και πίεσε τη σκανδάλη.

Οι σφαίρες καρφώθηκαν στην αριστερή κλείδα και στη συνέχεια ο δολοφόνος τον πλησίασε όπως είχε πέσει αιμόφυρτος και από απόσταση ενός μέτρου τον πυροβολεί στην καρδιά δίνοντας τη χαριστική βολή. Ο αδερφός του στάθηκε πιο τυχερός καθώς οι σφαίρες τον βρήκαν στην κοιλιά και σοβαρά τραυματισμένος παλεύει να κρατηθεί στη ζωή…. Τα δύο παιδιά, βρήκε αιμόφυρτα η μητέρα τους Ελένη που άκουσε τους πυροβολισμούς και έντρομη κατέβηκε στο ισόγειο για να δει τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισε, της έσκισε την καρδιά….


Η υπόλοιπη δράση των Αλβανών κακοποιών

Στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται:

• δεκαεπτά ένοπλες ληστείες σε οικίες

• δεκαοχτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματα

• μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.

• τρεις ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες

• έξι διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και

• δεκαεπτά κλοπές αυτοκινήτων.


Σε έξι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους και να εμπλακούν σε ένοπλες συμπλοκές, προκειμένου να διαφύγουν. Μάλιστα για την εγκληματική τους δράση είχαν προμηθευτεί πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, ανακριτικών Αρχών, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών, σε Αττική και Εύβοια, ενώ είχε εμπλακεί και σε υπόθεση απάτης. Σε έρευνα που έγινε στην οικία όπου διέμενε στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο και φυτά κάνναβης.

Στο παρελθόν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, κατά τις οποίες είχε συλληφθεί στη χώρα μας για τα παραπάνω αδικήματα, είχε δηλώσει στις αστυνομικές Αρχές διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και χρονολογίες γεννήσεως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοδεία Καρκάνα στα χωριά του Δήμου Λεβαδέων


Οι υποψήφιοι της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Λιβαδειάς ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Καρκάνας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη έως Κυριακή (10 έως 13 Απριλίου) τον πρώτο κύκλο επισκέψεων στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου Λεβαδέων, εκτός πόλεως Λιβαδειάς.
Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι η ελεύθερη συζήτηση με τους συνδημότες,  ώστε να καταδειχτούν τα προβλήματα της περιφέρειας του δήμου μας, να ιεραρχηθούν  και να ακουστούν οι προτεινόμενες λύσεις, πριν την κατάθεση του προγράμματος της Κίνησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στη Φωκίδα

Ανοιχτή συζήτηση του Κώστα Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Φωκίδας

Όλα τα θέματα που απασχολούν τον παραγωγικό ιστό της Φωκίδας τέθηκαν επί τάπητος στην ανοιχτή συζήτηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φωκίδας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρίσσου, του Συλλόγου Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και του Συλλόγου Αρισταίος.

Ο αποκλεισμός της Στερεάς από τα προγράμματα απασχόλησης (Στόχος 2) ήταν ο κυρίαρχος προβληματισμός που διατυπώθηκε ενώ, επίσης, αναφέρθηκαν η ανάγκη χωροθέτησης του ΒΙΟΠΑ, η δημιουργία κόμβου φυσικού αέριου, η τουριστική ανάπτυξη, η ανάγκη αξιοποίησης της Λίμνης του Μόρνου, η αποκατάσταση του κομμένου ελαιώνα και οι αποζημιώσεις, η ένταξη του Ελαιώνα σε καθεστώς επιδοτούμενης καλλιέργειας, η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού για την υποδοχή και επεξεργασία των αποβλήτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία εργοστασίου τυποποίησης των προϊόντων ελιάς, τα οποία χρειάζονται την υποστήριξη της Περιφέρειας για το άνοιγμα στις ξένες αγορές.

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επόμενη  πενταετία, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Στερεάς από τη χρηματοδότηση προγραμμάτων απασχόλησης και εξήγησε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίσκεψής του στον αρμόδιο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η πρωτογενής παραγωγή και ειδικά ο αγροτικός τομέας επιβάλλεται να αποτελέσει και για την Στερεά Ελλάδα μοχλό εξόδου από την κρίση και το κλειδί για την ανάπτυξη. Ζήτησε, μάλιστα, τη συνδρομή όλων των παραγωγικών φορέων, ώστε να δημιουργηθούν στο επίπεδο της Περιφέρειας δομές που θα υποστηρίζουν πρακτικά τους νέους αγρότες.



Τις ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και σημαντικών κοινωνικών δομών συνέχισε την Τρίτη και στη Φωκίδα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Εξαιρετικά χρήσιμες ήταν οι συναντήσεις που είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» στην αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας και στην έδρα της Πυροσβεστικής. Ο επιτελάρχης της αστυνομικής διεύθυνσης Φωκίδας κ. Παναγιώτης Σταματέλος ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη για τα τοπικά ζητήματα αστυνόμευσης και κυρίως για τη λειτουργία των φυλακών της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου, που με τόσο τραγικό τρόπο ήρθε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Κοινή ήταν η αγωνία για την αντιπυρική περίοδο, υπό το πρίσμα της έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, στη συνάντηση με το Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κεφαλά Δημήτρη, όπου ετέθη η ανάγκη για στενή συνεργασία προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά οι δασικές περιοχές, οι ελαιώνες αλλά και το δελφικό τοπίο κατά τη θερινή περίοδο.

Εξίσου χρήσιμη ήταν η επίσκεψη και στο νοσοκομείο της πόλης, που αντιμετωπίζει τα συνήθη προβλήματα των περιφερειακών νοσοκομείων, όπως εξήγησαν στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ο Διοικητής κ. Σταμάτης Δάρρας αλλά και οι εργαζόμενοι. Ενώ και στο ΙΚΑ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συζήτησε με τους εργαζόμενους τις δυσχέρειες, που προκαλούν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και ασθενών η έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής.

Στο Ειδικό δημοτικό σχολείο Άμφισσας, όπου γίνεται σπουδαία δουλειά από τη Διευθύντρια κα Αμαλία Παπαϊωάννου και όλους τους δασκάλους και εργαζόμενους, όπως παρατήρησε ο κ. Μπακογιάννης, θέμα προς αντιμετώπιση ήταν το κτιριακό. Παρά το γεγονός ότι το σχολείο είναι πλήρως εξοπλισμένο, ο χώρος είναι περιορισμένος και οι όποιες προσπάθειας για την ανέγερση νέου κτιρίου δεν απέδωσαν καρπούς. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε το θέμα να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα με την επικαιροποίηση της υπάρχουσας κτιριακής μελέτης και τη διεκδίκηση χρηματοδότησης.
Το εξίσου σημαντικό κοινωνικό έργο, που επιτελεί η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Υγείας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά ο κ. Μπακογιάννης, που ενημερώθηκε διεξοδικά από τις υπεύθυνες της Εταιρείας κυρίες Ελισάβετ Κοτσάνου και Αγγελική Καράμπελα. Η παροχή πολλαπλών υπηρεσιών αλλά και δημιουργικών διεξόδων και μάλιστα δωρεάν σε παιδιά, εφήβους και ενήλικους με ευαίσθητο ψυχισμό, προκάλεσε το θαυμασμό του κ. Μπακογιάννη.

Εξήρε τη δράση της Εταιρείας, της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο καθηγητής ψυχιατρικής-παιδοψυχιατρικης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Όπως είπε, θα πρέπει να δημιουργηθούν σε περιφερειακό επίπεδο αντίστοιχες δομές που παρέχουν τόσο στα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες όσο και στις οικογένειες τους, τεράστια πρακτική αλλά και ηθική βοήθεια.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» είχε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης συνεργασία στην αντιπεριφέρειας της Φωκίδας με την αντιπεριφερειάρχη κα Γιώτα Γαζή και τους υπαλλήλους όλων των διευθύνσεων της αντιπεριφέρειας.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιελάμβανε και επίσκεψη στη διεύθυνση Συγκοινωνιών στο ΚΤΕΟ Φωκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Σύμφωνα με τη WSJ και το Bloomberg η Ελλάδα είναι έτοιμη σήμερα να βγει στις αγορές. Το υποτιθέμενο μυστικό πρόγραμμα εξόδου περιλαμβάνει την έκδοση τριετών ή πενταετών ομολόγων για 2 δις ευρώ, ενώ η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να δεχτεί μεγαλύτερο ποσό αν οι όροι είναι ευνοϊκοί.
Παρόλο που το ποσό είναι πολύ μικρό και στην πραγματικότητα δεν διαφέρει πολύ από τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό στον οποίο επιδίδεται η χώρα τα τελευταία χρόνια δανειζόμενη πολλά περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση επιθυμεί να παρουσιάσει το αυριανό ομόλογο ως πανηγυρική έξοδο στις αγορές.

Φυσικά μια έξοδος με ένα επιτόκιο κάτω του 4,5% και μια υπερκάλυψη της τάξης του 100% θα θεωρηθεί επιτυχία, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι επισημαίνουν ότι το ποσό είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορεί να καλυφθεί ακόμα και από τις ίδιες τις ελληνικές τράπεζες δημιουργώντας έτσι κλίμα σχεδόν ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Η επιλογή του χρόνου δεν είναι καθόλου τυχαία. Η Ελλάδα επιχειρεί την έξοδο στις αγορές μία μόλις ημέρα πριν πατήσει το πόδι της στη χώρα η Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία θα έχει έτσι την ευκαιρία να κηρύξει την «λήξη της κρίσης» με τον ίδιο τρόπο που ο Τζόρτζ Μπούς Τζούνιορ σε μια βιαστηκή επισκεψη του σε αεροπλανοφόρο ανακοίνωσε την λήξη του πολέμου στο Ιράκ λίγες ημέρες μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς και λίγα χρόνια πριν στην πραγματικότητα οι Η.Π.Α. αποσυρθούν από την περιοχή.

Οι πληροφορίες για την σημερινή έξοδο στις αγορές ήρθαν από διαρροές Ελλήνων αξιωματούχων στα μεγάλα παγκόσμιας εμβέλειας οικονομικά ΜΜΕ μία ημέρα αφού ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε δηλώσει ότι η χώρα μας δεν ήταν έτοιμη ακόμη για να κάνει το βήμα της εξόδου, ότι δεν θα έπρεπε να γίνει τίποτα βιαστικά και ότι δεν υπολόγιζε ότι θα είμαστε έτοιμοι πριν το Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις όποιες επιφυλάξεις μια επιτυχημένη έξοδος σήμερα θα είχε την σημασία της. θα ήταν πολύ πιο όμορφα όμως αν αυτή δεν την είχαν πληρώσει οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι με τόσο μεγάλο κόστος.
 thepressproject.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα - Επιδείνωση από το βράδυ

Επιδεινώνεται ο καιρός από τη νύχτα της Τετάρτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-21 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες προβλέπονται βαθμιαία να πυκνώσουν στα ηπειρωτικά, ενώ τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Τη νύχτα στη Θεσσαλία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ασθενείς και από το μεσημέρι βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ, ενώ στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν
μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση απο τον Γιάννη Κόρδατζη για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Οιδίποδος 12, Θήβα
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η Παράταξη του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος οργανώνει εκδήλωση για να παρουσιάσει τις θέσεις της σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό την Παρασκευή 11/4/14 ώρα 7μ.μ.
Ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί βασικό κομμάτι της προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, γύρω από το δίκτυο διαχείρισης των απορριμμάτων κινούνται διάφορα οικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα, που επιδιώκουν να επωφεληθούν σε βάρος της κοινωνίας για να εξασφαλίσουν μεγάλα κέρδη, επιβαρύνοντας τις τοπικές κοινωνίες με λύσεις ανορθολογικού χαρακτήρα, αντιπεριβαλλοντικές κλπ . Η διαχείριση του θέματος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί καλή πληροφόρηση για όλους τους πολίτες αλλά και για τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση. Ο συνδυασμός μας, με σκοπό να παρουσιάσει την εναλλακτική του πρόταση, αλλά και προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων, παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει την εκδήλωση, με βασική αντίληψη ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι θέμα των ειδικών.
Την πρόταση θα παρουσιάσουν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας Γιάννης Κόρδατζης, ο Τάσος Κεφαλάς, στέλεχος της «Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων» και ο Θωμάς Μπιζάς, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες του Δήμου Θηβαίων, εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες, επαγγελματίες, εμπόρους κλπ, σωματεία εργαζομένων και φορείς, κινήσεις και συλλογικότητες του Δήμου Θηβαίων, καθώς και όσους εμπλέκονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εργαζόμενους στους Δήμους και στις επιχειρήσεις τους και στη διαδημοτική επιχείρηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας
Κόρδατζης Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απεργιακό κλοιό για 24 ώρες η χώρα

Μετ' εμποδίων μετακινήσεις και συναλλαγές - Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια - Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης γιατροί, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στους Δήμους, δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ . Προβλήματα θα αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό ενώ μετ’ εμποδίων γίνονται και οι συναλλαγές στις δημόσιες υπηρεσίες.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν 9 πμ έως 9μμ ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο. Ωστόσο κλειστοί αναμένεται να είναι, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, λόγω υλλαλητηρίων. Ακινητοποιημένα  για 24 ώρες θα παραμείνουν προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ. Η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.

Όσον αφορά τα αεροδρόμια, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μην πάρουν μέρος στην απεργία.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης γιατροί, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στους Δήμους, δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.α.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, λόγω συμμετοχής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στην απεργία (οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα).

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και υπηρεσίες Πρόνοιας, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Με προβλήματα θα διεξάγονται οι δίκες λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται στις φυλακές επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων όπως και μεταγωγές λόγω απεργίας των σωφρονιστικών.

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα: «Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική καταστροφή, απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, λέμε όχι στη λιτότητα, την ανεργία, τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα». Μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει τις δικές του δυνάμεις στην πλατεία Ομονοίας.

«Η κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

«Η κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους κι ετοιμάζει μέσω της αξιολόγησης μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Το νέο πακέτο είναι μέρος της συμφωνίας που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και θα βάλει οριστική ταφόπλακα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.» τονίζει και η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της Χθες στο πλαίσιο της απεργίας που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ κατά των μνημονίων και υπέρ της αληθινής ενημέρωσης και της αξιοπρέπειας για τους δημοσιογράφους, οι απεργοί που συγκεντρώθηκαν έξω από την ΕΣΗΕΑ κατευθύνθηκαν με πορεία στην Βουλή όπου επέδωσαν ψήφισμα στον Πρόεδρο και στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Εκπρόσωποι των τεχνικών των ΜΜΕ επέδωσαν ψήφισμα στο Υπουργείο Πολιτισμού διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τεστ DNA «ανιχνεύει γρήγορα και αποτελεσματικά τον καρκίνο»

Μία απλή εξέταση αίματος θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιείται για την διάγνωση του καρκίνου ή την παρακολούθηση της εξέλιξής του και την ανταπόκρισή του στα φάρμακα.

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ επινόησαν μία νέα τεχνική που επιτρέπει την γρήγορη και αποτελεσματική ανίχνευση του γενετικού «αποτυπώματος» που αφήνουν στο αίμα οι συμπαγείς καρκίνοι, όπως αυτοί του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και των άλλων οργάνων.

Αν και η όλη έρευνα βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια, οι ερευνητές λένε ότι το τεστ έχει μεγάλη ευαισθησία και εκτιμούν ότι μπορεί να δείξει πόσο μεγάλος είναι ένας όγκος, πως ανταποκρίνεται στις θεραπείες και πως εξελίσσεται.

Επιπλέον, πιστεύουν ότι στο μέλλον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύει ενδείξεις καρκίνου σε υγιή ή σε υψηλού κινδύνου άτομα.

Η εξέταση βασίζεται στην ανίχνευση του γενετικού υλικού (DNA) των καρκινικών κυττάρων που κυκλοφορεί στο αίμα.

Καθώς τα καρκινικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται και πεθαίνουν, απελευθερώνουν DNA στο αίμα το οποίο θεωρητικά μπορεί να ανιχνευθεί με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις.

Εντούτοις, κάθε ασθενής, ακόμα κι αν πάσχει από προχωρημένο καρκίνο, έχει πολύ χαμηλά επίπεδα καρκινικού DNAστο αίμα του, και έτσι η δημιουργία ενός τεστ που θα τα ανιχνεύει δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

«Τα κύρια εμπόδια στην επινόηση ενός αξιόπιστου τεστ ήταν δύο», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαξιμίλιαν Ντιν, επίκουρος καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Στάνφορντ.

«Πρώτον, η τεχνική έπρεπε να έχει μεγάλη ευαισθησία, ώστε να ανιχνεύει ακόμα και τις μικρότερες ποσότητες καρκινικού DNA. Και δεύτερον, έπρεπε να είναι αποτελεσματική στην συντριπτική πλειονότητα των πασχόντων από έναν δεδομένο καρκίνο, ειδάλλως δεν θα είχε ποτέ κλινική εφαρμογή».

Η τεχνική

Τα προβλήματα αυτά, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Nature Medicine», φαίνεται ότι επιλύει η τεχνική που επινόησαν και την οποία ονόμασαν CAPP-Seq (Cancer Personalized Profiling by deep Sequencing).

Η τεχνική αυτή μπορεί να ανιχνεύσει μόλις ένα μόριο καρκινικού DNA ανάμεσα σε 10.000 μόρια υγιούς DNA στο αίμα.

Οι ερευνητές δοκίμασαν την τεχνική σε ομάδα πασχόντων από μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα του πνεύμονα.

Το μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα του πνεύμονα, που είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου του πνεύμονα καθώς αντιπροσωπεύει το περίπου 80% των κρουσμάτων του, έχει διάφορες υποκατηγορίες.

Οι κυριότερες είναι το αδενοκαρκίνωμα (αντιπροσωπεύει το σχεδόν το 40% των κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα), το καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων (περίπου 30% των κρουσμάτων) και το καρκίνωμα των μεγαλοκυττάρων (περίπου 9% των κρουσμάτων).

Τα ευρήματα

Το νέο τεστ ανίχνευσε σωστά το 50% των πασχόντων από αρχικού σταδίου (στάδιο Ι) μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, και όλους τους πάσχοντες από πιο προχωρημένες μορφές της νόσου (από το στάδιο ΙΙ έως και το στάδιο ΙV).

Επιπλέον, τα επίπεδα του καρκινικού DNAπου ανίχνευε συσχετίζονταν ισχυρά με το μέγεθος των όγκων που είχαν οι ασθενείς, ενώ παρείχαν ενδείξεις και για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Σε έναν ασθενή, λ.χ., που οι γιατροί πίστευαν ότι είχε θεραπευτεί, το τεστ εντόπισε πολύ χαμηλά επίπεδα καρκινικού DNA. Ο ασθενής αυτός υποτροπίασε και τελικά έχασε τη ζωή του.

Αντίστοιχα, σε έναν άλλο ασθενή που οι απεικονιστικές εξετάσεις (αξονική τομογραφία και ΡΕΤ) έδειχναν πως είχε υπολειμματική νόσο μετά τη θεραπεία, το τεστ δεν εντόπισε καρκινικό DNA - και μέχρι να ολοκληρωθεί η παρούσα μελέτη, ο ασθενής παρέμενε ελεύθερος καρκίνου.

Επιπλέον, το τεστ εντόπισε σε έναν άλλο ασθενή μικρό αριθμό μεταλλαγμένου καρκινικού DNA, η ύπαρξη του οποίου υποδηλώνει ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν αντοχή στις αντικαρκινικές θεραπείες.

Όλ’ αυτά τα ευρήματα σε συνδυασμό μεταξύ τους εγείρουν ελπίδες ότι σε λίγα χρόνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το τεστ για να παρακολουθείται και η ανταπόκριση του καρκίνου στη θεραπεία και η πρόγνωσή του.

Αν και οι ερευνητές εστίασαν την δοκιμή τους σε πάσχοντες από μη μικροκυτταρικά καρκινώματα του πνεύμονα, εκτιμούν ότι μπορεί να ανιχνεύσει πολλά άλλα είδη καρκίνου.

Ήδη σχεδιάζουν μεγάλες κλινικές μελέτες για να εξακριβώσουν εάν η μέθοδός του μπορεί να βελτιώσει την έκβαση των ασθενών και το κόστος της αντικαρκινικής θεραπείας.


Πηγή : Web Only


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ