Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πως θα μοιάζει το παιδί σας σε 20-30-40 χρόνια;



    Πρόγραμμα λογισμικού δημιουργεί μελλοντολογικά πορτρέτα ενός τρίχρονου παιδιού εώς τα ...83 του χρόνια!


 Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα διαδοχικές εικόνες από το μέλλον, προβλέποντας πώς θα... αλλάζει το πρόσωπο ενός παιδιού από δεκαετία σε δεκαετία, καθώς θα μεγαλώνει από τα τρία του χρόνια έως τα… 83.

Ενωση γιγάντων

Η σχετική έρευνα, που χρηματοδοτείται από την (πανταχού παρούσα) Google και την μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργαστών Intel, γίνεται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον καθηγητή επιστήμης των υπολογιστών Στίβεν Σάιτζ.

Το λογισμικό μπορεί να «τρέξει» σε ένα απλό υπολογιστή και χρειάζεται μόλις μισό λεπτό για να παράγει μια σειρά από διαδοχικά μελλοντολογικά πορτρέτα ενός τρίχρονου παιδιού. Οι αλγόριθμοί του βασίζονται στη συγκριτική ανάλυση χιλιάδων φωτογραφιών που δείχνουν τον ίδιο άνθρωπο σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του, καθώς γερνά, επιτρέποντας έτσι στο πρόγραμμα να κάνει προβλέψεις για το πώς μπορεί να αλλάξει ένα πρόσωπο διαχρονικά.

Οι έως τώρα δοκιμές δείχνουν ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά επιτυχημένο, παράγοντας εικόνες πειστικές σε σημείο που οι άνθρωποι δυσκολεύονται να διακρίνουν αν μια φωτογραφία ενηλίκου έχει τραβηχτεί στην πραγματικότητα ή έχει δημιουργηθεί από τον υπολογιστή με βάση μια παιδική φωτογραφία του ίδιου ανθρώπου. Το κοινό θα έχει σύντομα την ευκαιρία, σύμφωνα με τους ερευνητές, να δοκιμάσει το πρόγραμμα με τη βοήθεια μιας διαδικτυακής κάμερας.

Διαβάστε Περισσότερα »

8 προσλήψεις Υδρονομέων στο δήμο Ορχομενού




Ο Δήμος Ορχομενού, ύστερα από την αριθ. 45 /2014 απόφαση του Δημοτικού
Συμβουλίου «,Ορισμός αρδευτικής περιόδου ,καθορισμού αριθμού θέσεων,
πρόσληψης υδρονομέων, και αμοιβής αυτών στο Δήμο Ορχομενού για το 2014» και
το υπ΄αριθμ 2331/45549/19-3-2014 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει την πρόσληψη υδρονομέων κατά την
αρδευτική περίοδο 2014 ως εξής :
4 υδρονομείς – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ-KAΡΥΑΣ
2 υδρονομείς – ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2 υδρονομείς – ΑΓ .ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
Οι ενδιαφερόμενοι για να διορισθούν ως υδρονομείς ,πρέπει να έχουν την
Ελληνική Ιθαγένεια και να είναι ηλικίας από 18 έως 60 ετών .
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο
Ορχομενού (Γραφείο Προσωπικού) με τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1.Αίτηση
2.Υπεύθυνη Δήλωση ότι γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή.
3.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
4.Φωτ/φο αστυνομικής ταυτότητας.
Πιστοποιητικό Δήμου για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στα
Δημοτολόγια και Αντίγραφο ποινικού Μητρώου θα αναζητηθούν
αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας.
Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα γίνεται στο Δημοτικό
κατάστημα από 11-4-2014 μέχρι και την 22-4 -2014 κατά τις εργάσιμες
ημέρες και ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στα
γραφεία του Δήμου Ορχομενού και στο τηλέφωνο 2261351106.
Η ανακοίνωση αυτή να δημοσιευθεί στο χώρο ανακοινώσεων του
Δημαρχείου Ορχομενού και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ορχομενού.

Δείτε περισσότερα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτοί στις συνεργασίες το "ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ"

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ.Κατσέλης και το Κίνημα πολιτών για την αναγέννηση του δήμου της Θήβας είναι ανοιχτοί στις συνεργασίες που υλοποιούν τους στόχους της διακήρυξης μας ανατρέπουν όλες τις νοσηρες καταστάσεις που κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα στη τοπική αυτοδιοίκηση . Είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε καλόπιστο διάλογο αλλά οι καθυστερήσεις δεν πρέπει να υπηρετούν ηθελημένα ή αθέλητα την εκτροπή των στόχων της διακήρυξης και του προγράμματος μας . Αφού γνωρίζετε ότι η διακήρυξη θέσεων και αρχών δημοσιοποιήθηκε  τη 1η Σεπτεμβριου του 2013 , 8 Δεκεμβρίου έγινε η ανάλυση της διακήρυξης , 2 Ιανουαρίου 2014 έγινε η δημοσιοποίηση του θεωρητικού πλαισίου του προγράμματος δράσης του κινήματος .  22 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και οι κατευθύνσεις του . Συνεχίζοντας την αυτόνομη πορεία και κάθοδο μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές καλούμε  όλους αυτούς που γνώμονα έχουν το καλό της πόλης και την ανάδειξη του ιστορικού μας πλούτου να ενταχθούν στην λαϊκή πανστρατεία για τη μεγάλη νίκη ώστε ο δήμος Θηβαίων για πρώτη φορά να αποκτήσει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και να κλείσουμε άπαξ και δια παντός τη πόρτα στη πολιτική φαυλότητα που στόχο έχει τη χειραγώγηση του δήμου. Ελάτε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε την μεγάλη νίκη στις 18 Μαϊου 2014 . Δεν περισέυει κανείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tροχαίο με τρεις τραυματίες στον περιφερειακό Θήβας –Λιβαδειάς-βίντεο



Τρείς τραυματίες ήταν ο απολογισμός πλαγιομετωπικής σύγκρουσης δυο οχημάτων νωρίς το μεσημέρι στον περιφερειακό δρόμο Θήβας –Λιβαδειάς.

Το ένα από τα οχήματα κατέληξε, μετά τη σύγκρουση σε χωράφι και χρειάστηκε η συνδρομή της Π.Υ για να απεγκλωβίσει το ζευγάρι που επέβαινε σε αυτό. Την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου κατήγγειλαν για ακόμη μια φορά οι ντόπιοι.


Τρεις τραυματίες σε τροχαίο από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα (ΦΩΤΟ)




Τις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνας Θηβών επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στις Γυναικείες Φυλακές συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ ''Αποστολή'' κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε στην είσοδο των φυλακών ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο Διευθυντής κ. Μακρής.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τις μωρομάνες και τα παιδάκια που μένουν μέχρι 3 ετών στην φυλακή, όπου τα μοίρασε λαμπάδες και Πασχαλινά δώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε: ''Γνωρίζω ότι οι συνθήκες που βιώνεται εδώ μέσα δεν είναι εύκολες, αλλά όταν θα βγείτε από εδώ η ζωή σας θα είναι διαφορετική και εσείς θα αλλάξετε χαρακτήρα''.

Ο Μακαριώτατος σε άλλο σημείο ανέφερε: ''Όσες έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και δεν μπορείτε να μου το πείτε τώρα, θα σας παρακαλέσω να μου γράψετε μία επιστολή''.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου προσκύνησε.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το κέντρο απεξάρτησης εντός των φυλακών, όπου είχε συνάντηση με έγκλειστους τοξικομανείς τους οποίους νουθέτησε πατρικά. romfea.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινό BAZZAR απο τον "Δημόφιλο" Θεσπιών

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στους "μαχητές του Αιγαίου" στην Τανάγρα




Τους μαχητές του Αιγαίου, τους πιλότους και το τεχνικό προσωπικό που υποστηρίζει τις πτήσεις τους επισκέφθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.


Στην Τανάγρα ο Αρχιεπίσκοπος που έτυχε θερμής υποδοχής από τον διοικητή Ταξίαρχο κ. Θωμά Χατζηαθανασίου απευθυνόμενος στους ιπτάμενους αξιωματικούς και σμηνίτες τους χαρακτήρισε προστάτες του Αιγαίου και φύλακες αγγέλους της πατρίδας.


« Όλες αυτές τις ημέρες , είπε ο κ.Ιερώνυμος, επισκέφθηκα και συναντήθηκα με πολλές κοινωνικές ομάδες της χώρας και δεν σας κρύβω ότι κουράστηκα ψυχικά, από τις δυσκολίες και τα προβλήματα στων συνανθρώπων μας αλλά ευρισκόμενος εδώ μπροστά σας άλλαξε η διάθεση μου. Αισθάνομαι ανάταση, αισιοδοξία και ελπίδα γιατί εσείς είστε η πηγή της δυνάμεως, οι ρίζες της πατρίδας, είστε οι λεβέντες που έχουν δυνατά συναισθήματα, υγιείς προβληματισμούς και δυνατά οράματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι όλοι οι έλληνες αντλούν δύναμη από την πολεμική αεροπορία και κάλεσε τους αξιωματικούς και τους σμηνίες τώρα που πλησιάζουν οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να «γευτούν» , την εσωτερική ανάσταση, την πραγματική διάσταση της αναστάσεως όπως τη ζούμε μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. «Οι άνθρωποι, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ασχολούνται με πράγματα που φθείρονται και χάνονται, ξεχνάνε το αριστούργημα της δημιουργίας του Θεού τον άνθρωπο».

Ο Διοικητής της 114ΠΜ κ. Χατζηαθανασίου απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο υποστήριξε ότι : «Το σύνολο του προσωπικού στηρίζεται στις γνώσεις του, στις εμπειρίες του αλλά, όπως είπε, κατά την διάρκεια των πτήσεων καταλαβαίνουν το μικρό του μεγέθους για αυτό και στηρίζονται πάρα πολύ στη βοήθεια του Θεού».

Ο ταξίαρχος κ. Χατζηαθανασίου χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του ζήτησε να σκέφτεται την Πολεμική Αεροπορία και να προσεύχεται να είναι καθημερινά ασφαλείς για να μπορούν να υποστηρίζουν το έργο τους το οποίο είναι η διαφύλαξη του εδαφικού και εναέριου μέρους της πατρίδας.
Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε από ένα προσωπικό σταυρό στους ιπταμένους και τους σμηνίες και με τον Μητροπολίτη Θηβών μοίρασαν Πασχαλινά δώρα από την ΜΚΟ ''Αποστολή''.

Τέλος παρετέθη γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, παρουσία των πιλότων των πολεμικών αεροσκαφών.
onalert.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Θήβας

ΠΑΣΧΑ1
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2014

……………………………..14/4 ΜΕΓ. ΔΕΥΤΕΡΑ             8:30 – 2:00 &  5:30 – 9:00 ……………………………..15/4 ΜΕΓ. ΤΡΙΤΗ                  8:30 – 2:00 &  5:30 – 9:00 ……………………………..16/4 ΜΕΓ.ΤΕΤΑΡΤΗ              8:30 – 2:00 &  5:30 – 9:00 ……………………………..17/4 ΜΕΓ.ΠΕΜΠΤΗ               8:30 – 2:00 &  5:30 – 9:00 ……………………………..18/4 ΜΕΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                   11:00 – 8:00 ………………………….. ..19/4 ΜΕΓ.ΣΑΒΒΑΤΟ                         8:30 – 4:00 ……………………………..20/4 ΚΥΡΙΑΚΗ                             ΠΑΣΧΑ ΑΡΓΙΑ ……………………………..21/4 ΔΕΥΤΕΡΑ                                 ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29ην  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  ΚΛΕΙΣΤΑ
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΟΚΤΕΝΗ
πασχα 
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  9ην  ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΕΟΡΤΗ
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ  ΚΛΕΙΣΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα φυματίωσης



Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα φυματίωσης στην Ελλάδα.

    Ποιά συμπτώματα θα πρέπει να μας ανησυχήσουν



 Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι, ότι πριν από τρία χρόνια, στις δύο πνευμονολογικές κλινικές του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης καταγράφονταν 2-3 κρούσματα το χρόνο, ενώ πλέον εμφανίζονται 2-3 σε κάθε εφημερία(!) κι αφορούν Έλληνες... και μετανάστες.
Την ίδια στιγμή, την εμφάνισή της έχει κάνει στη χώρα μας και η ανθεκτική ή πολυανθεκτική φυματίωση, η οποία στο παρελθόν ήταν ανύπαρκτη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μορφή της φυματίωσης αγγίζει το 4% των κρουσμάτων όταν ο μέσος όρος της στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1%, ενώ ακόμη και στην εκτός της Ε.Ε. Σερβία βρίσκεται στο 1,2%.
Η αδυναμία έγκαιρης εξεύρεσης δραστικών φαρμάκων και οι δυσχέρειες αντιμετώπισης των περιστατικών ανασφάλιστων ατόμων είναι δύο από τις βασικές αιτίες που η Ελλάδα κατέχει άλλη μία “μαύρη” πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνει στη “Μ” ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος, καθηγητής Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ΑΠΘ, διευθυντής της πανεπιστημιακής πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”, Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης, με αφορμή την ημερίδα με θέμα τη φυματίωση, που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Απριλίου, στο ξενοδοχείο MET HOTEL, από τις 10.00 έως τις 14.00. Προσκεκλημένος στην ημερίδα είναι ο καθηγητής G.B. Migliori, υπεύθυνος του τμήματος Φυματίωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
“Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε την εισαγόμενη φυματίωση από οικονομικούς μετανάστες, αλλά πλέον εμφανίζεται και σε Έλληνες που είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που δεν δίνουν σημασία στα συμπτώματα που επιμένουν και δεν εξετάζονται, ενώ και οι γιατροί, που παλιότερα έκαναν υπερεκτίμηση, πλέον υποτιμούν τα συμπτώματα και δεν υποψιάζονται ότι μπορεί να είναι φυματίωση”, εξηγεί ο κ. Ζαρογουλίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2013, σε χειρουργική Κλινική του “Γ. Παπανικολάου” διαπιστώθηκε μόλυνση επτά εργαζομένων (γιατρών και νοσηλευτών) από νοσηλευόμενο ασθενή που έπασχε από ενεργό νόσο, μη διαγνωσμένη μέχρι τότε. Οι εργαζόμενοι, αν και μολύνθηκαν, δεν νόσησαν κι έλαβαν αντιφυματική αγωγή για διάστημα δύο μηνών.

Το κόστος
Το κόστος ίασης της φυματίωσης θα κόστιζε λιγότερα χρήματα στο ελληνικό κράτος, εάν αυτό προχωρούσε στην προμήθεια ειδικού μηχανήματος και στη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου χώρου νοσηλείας. Συγκεκριμένα, το κόστος ίασης για την απλή φυματίωση είναι 30 ευρώ μηνιαίως επί 6 μήνες το ελάχιστο, για την ανθεκτική φυματίωση 2.500 ευρώ μηνιαίως από ένα έως και δύο χρόνια και για την πολυανθεκτική φυματίωση 5.000 ευρώ μηνιαίως για άγνωστο χρονικό διάστημα ίασης.

Οι ελλείψεις
“Αγκάθι”, όμως, συνεχίζουν να αποτελούν και οι σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τόσο η πνευμονολογική κλινική του ΑΠΘ, όσο και η πνευμονολογική κλινική του ΕΣΥ του “Γ. Παπανικολάου”.
“Εδώ και τρεισήμισι χρόνια εκκρεμεί η προμήθεια μηχανήματος με την τεχνολογία Xpert MTB/RIF, η οποία επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη ανίχνευση του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης και της αντοχής του στη ριφαμπικίνη (κόστος περίπου 50.000 ευρώ). Συνεπώς, είμαστε αναγκασμένοι να στέλνουμε με κούριερ τα δείγματα στην Αθήνα και να περιμένουμε τα αποτελέσματα σε δύο βδομάδες, Κι όσο περιμένουμε, αναγκαζόμαστε να απομονώσουμε τον ασθενή, εκκενώνοντας έναν ολόκληρο θάλαμο νοσηλείας, αφού δεν έχουμε ειδικούς χώρους”, επισημαίνει ο κ. Ζαρογουλίδης.
Παράλληλα, τονίζει ότι, με δεδομένο πως το 2013 υπήρξε δραματική ελάττωση σε πνευμονολογικά κρεβάτια και ότι το “Γ. Παπανικολάου” αποτελεί κέντρο υποδοχής ανθεκτικών και πολυανθεκτικών μορφών φυματίωσης από όλη τη Β. Ελλάδα, πύλη εισόδου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών από χώρες με υψηλή επίπτωση των προαναφερομένων μορφών φυματίωσης, θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν χώροι απομόνωσης εξοπλισμένοι με κατάλληλη τεχνολογία εφαρμογής αρνητικής πίεσης και με ατομικό μπάνιο, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης των πολυανθεκτικών στελεχών του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης στο προσωπικό και τους άλλους ασθενείς.

Συμπτώματα: Πως εμφανίζεται η ασθένεια
Η φυματίωση είναι μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη που επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες. Μεταδίδεται με αερομεταφερόμενα σταγονίδια, όταν ένα άτομο με λοίμωξη βήχει, συνομιλεί ή φτερνίζεται. Σε γενικές γραμμές, χρειάζεται παρατεταμένη έκθεση σε μολυσμένο άτομο για να προσβληθεί κάποιος κι ακόμη και τότε, ίσως να μην εμφανιστούν συμπτώματα της νόσου.
Τα συμπτώματα της ενεργού πνευμονικής φυματίωσης περιλαμβάνουν βήχα που διαρκεί τρεις ή περισσότερες εβδομάδες με πτύελα που συνήθως περιέχουν αίμα, ακούσια απώλεια βάρους, κόπωση, πυρετό, νυχτερινές εφιδρώσεις, ρίγη, απώλεια της όρεξης και πόνο στο θώρακα με την αναπνοή ή το βήχα (πλευρίτιδα). Η φυματίωση δεν έχει απαραίτητα κλινική εικόνα, ωστόσο μοιάζει με την απλή γρίπη. Αν ο πυρετός επιμένει, έχουμε αιμόπτυση και καταβολή, πρέπει να πάμε στο γιατρό.

Ρεπορτάζ της Νικολέττας Μπούκα
Πηγή εφημερίδα "Μακεδονία"

Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες badminton που έγιναν στη Λιβαδειά


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ BADMINTON

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες  badminton που έγιναν
στην πόλη της Λιβαδειάς. Μαθητές από όλη την Ελλάδα έπαιξαν badminton
έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο. Τα μόρια που δίνουν οι τρείς πρώτες θέσεις
για την είσοδο των μαθητών - αθλητών  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Και εδώ το badminton βοήθησε έξι ( 6 ) μαθητές της Θήβας να πετύχουν νίκες
και να κατακτήσουν έτσι μόρια που προστίθενται στη συνολική τους  βαθμολογία
στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Συγκεκριμένα από το 2ο Λύκειο Θήβας οι μαθητές Γαλανόπουλος Σπύρος -
Βενιζέλος Χαράλαμπος - Ζυγούρης Ιωάννης - Χρήστου Πέτρος κατέλαβαν την
ΔΕΥΤΕΡΗ (2η ) πανελλήνια νίκη στο ομαδικό μαθητών. Παίρνουν λοιπόν 8%
επιπλέον στο σύνολο των μορίων τους.
Από το 1ο Λύκειο Θήβας οι μαθητές  Κατσαρός Ιωάννης και Σταμέλου Πολυξένη
κατέλαβαν την ΤΡΙΤΗ ( 3η ) πανελλήνια  νίκη στο διπλό μικτό παίρνοντας 7%.
Η ομάδα του ΕΠΑΛ  Θήβας από ατυχία δεν κατέκτησε την Τρίτη θέση και άρα και
τα μόρια αφού στο μικρό τελικό έχασε από το 22ο  Λύκειο Αθήνας με 3-2 games.
Eπίσης οι μαθητές Γαλανοπούλου Ευγενία και Ζυγούρης Απόστολος έπαιξαν στο
μικρό τελικό του μικτού διπλού για τα μόρια αλλά κατά τη διεξαγωγή του αγώνα
αναγκάστηκαν να δηλώσουν εγκατάλειψη λόγω τραυματισμού.

BADMINTON ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Νέες επιτυχίες για το Badminton. To Σάββατο και την Κυριακή 5 & 6 Απριλίου
έγιναν στην Πάτρα οι αγώνες για την κατηγορία U-17 (συμμετέχουν αθλητές 15
-16 ετών αλλά και αθλητές της μικρότερης κατηγορίας 13 και 14 ετών)
Από τη Θήβα και το ΦΕΟΘ συμμετείχαν οι αθλητές Γαλανόπουλος Σπύρος,  Βόγκλη
Βασιλική και οι Μπουλίος Μάριος  με την Κρουστάλη Δήμητρα αθλητές της
μικρότερης κατηγορίας U-15.
Η Κρουστάλη η Δήμητρα παίζοντας διπλό με την Μιγιόνη  Ελευθερία του συλλόγου
Φερενίκη  κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του αγωνίσματος και να
κατακτήσουν το αργυρό μετάλλιο.
Ο Μπουλίος ο Μάριος  έπαιξε στο διπλό μικτό με την αθλήτρια της Αναγέννησης
Λιβαδειάς Μπάρτζου Παντελία και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Σπύρος ο Γαλανόπουλος και η Βόγκλη η Βασιλική αν και ξεκίνησαν με νίκες
στη συνέχεια παίζοντας με ισχυρότερους αντιπάλους αποκλείστηκαν από το
ταμπλό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παναγιώταρος πουλούσε στους "Γιατρούς του Κόσμου" σαπούνια για μετανάστες



Κεγκέρογλου για Χρυσαυγίτη βουλευτή: Το πρωί επιχειρηματίας, το βράδυ ακροδεξιός! - Την Πέμπτη μέλη της ΧΑ φώναξαν συνθήματα έξω από τα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα
Ως «εγκληματική οργάνωση» που λειτουργεί παράλληλα και ως «μπίζνα» χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στην Βουλή προχωρώντας σε καταγγελία κατά του Ηλία Παναγιώταρου. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι βουλευτής της ΧΑ είναι προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου και την ίδια ώρα επιτίθεται στην μη κυβερνητική οργάνωση.  «Η επιχείρηση Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμη και αυτούς που την πιστεύουν. Την ίδια ώρα που δίνεται εντολή για επίθεση στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, Βουλευτής της Χρυσής Αυγής που είναι επιχειρηματίας είναι και προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου» ανέφερε ο υπουργός κάνοντας λόγο για υποκρισία εκ μέρους των χρυσαυγιτών.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Πέμπτη, μέλη του ναζιστικού μορφώματος επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την προσπάθεια των Γιατρών του Κόσμου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε μετανάστες, αλλά και σε έλληνες ασθενείς, στο Πέραμα.

Σύμφωνα όμως με έγγραφα που κατέθεσε ο υπουργός στην Βουλή, η εταιρία «Φάλαγγα» του κ. Παναγιώταρου αν και εμπορεύεται είδη ρουχισμού προμήθευσε τους Γιατρούς του Κόσμου με:
2.400 οδοντόβουρτσες, 3.600 οδοντόκρεμες, 2.800 σαπούνια, 3.800 μαντήλια αντισηπτικά, 1.110 σαμπουάν και 780 σαμπουάν έναντι 24.969 ευρώ!

Δηλαδή, ο βουλευτής από την μια πουλά προϊόντα στον Οργανισμό προκειμένου να τα μοιράσει σε αλλοδαπούς και από την άλλη του επιτίθεται υποστηρίζοντας  «δράσεις μόνο για έλληνες».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση βρίσκεται στο ΣΔΟΕ καθώς όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό του υπουργείου Εργασίας: «απο τον έλεγχο που διενήργησε ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών για λογαριασμό της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι τα είδη που αναφέρονται στο τιμολόγιο (σ.σ. οδοντόβουρτσες κ.α.) δεν συνάδουν με την δραστηριότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή...».protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Την παραίτηση Παπαθωμά,Βουρδάνο και Σανίδα ζήτησε ο Περγαντάς

Επειδή ο προεκλογικός αγώνας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να γίνει με δίκαιους, ισότιμους και πολιτικούς όρους, ζητώ δημοσίως από τους τρεις Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες μου, κ.κ. Σανίδα Ηλία, Βουρδάνο Δημήτρη και την κα Παπαθωμά Φανή, να παραιτηθούν από το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη. Και τούτο γιατί έχουν κάνει ήδη τις δικές τους επιλογές και συμμετέχουν στον προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιοι συγκεκριμένου συνδυασμού.




              Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                     ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωδεκάχρονοι σιαμαίοι δεν θέλουν να χωριστούν-βίντεο



Ο 12χρονος Shivanath και ο σιαμαίος δίδυμος αδελφός του Shivram Sahu προκαλούν ανησυχία και λύπη στους περισσότερους από εμάς, αλλά στο χωριό τους, στην Ινδία, λατρεύονται ως θεία ενσάρκωση.

Τα δύο παιδιά είναι ενωμένα από τη μέση και κάτω με αποτέλεσμα να μοιράζονται δύο πόδια. Παρολ’ αυτά τα παιδιά έχουν μάθει να λειτουργούν ως ένα και κινούνται με τον δικό τους τρόπο, θυμίζοντας λίγο τον τρόπο που κινούνται τα καβούρια. Μάλιστα, ετοιμάζονται μόνοι τους για το σχολείο, διαβάζουν, τρώνε, ακόμα και πλένονται χωρίς βοήθεια. Έχουν μάθει να οδηγούν ακόμα και ποδήλατο!

Αν και ειδικοί επιστήμονες στην Ινδία πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να χωριστούν και να ζήσουν ο καθένας τους μόνος μια «φυσιολογική» ζωή, ούτε τα παιδιά, ούτε οι γονείς τους σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Shivram λέει: «Δεν θέλουμε να χωριστούμε. Θα μείνουμε έτσι μέχρι να γεράσουμε. Θέλουμε να ζήσουμε όπως είμαστε».


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των συντάξεων από τον Μάιο (ΦΕΚ)



Αλλάζει και μάλιστα άμεσα, με την καταβολή των συντάξεων του μηνός Μαΐου που θα γίνει μετά τον Πάσχα, ο τρόπος καταβολής των συντάξεων.

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καθορίζεται ότι όλες οι συντάξεις, θα «περνούν» πλέον μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου και θα γίνονται οι σχετικές κρατήσεις έτσι ώστε στη συνέχεια τα ποσά να κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Η απόφαση προβλέπει –και αυτό αφορά κυρίως τους νέους συνταξιούχους- ότι η καταβολή της σύνταξης θα αναστέλλεται αν ο συνταξιούχος δεν έχει προσκομίσει αριθμό λογαριασμού προκειμένου να του καταβάλλεται η σύνταξη, ενώ θεσπίζονται και άμεσες διαδικασίες διακοπής της σύνταξης σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου. Επίσης, η απόφαση προβλέπει ότι και η έκδοση των μηνιαίων βεβαιώσεων που έπαιρναν μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι, θα γίνεται ηλεκτρονικά. Έτσι, εκτός από τις ετήσιες έντυπες βεβαιώσεις αποδοχών, καταργούνται και οι μηνιαίες.

Η συνεργασία της ΗΔΙΚΑ –Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης- με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή των συντάξεων, ξεκινάει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς επίκειται και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης φόρου στις συντάξεις. Με τον καινούργιο φορολογικό νόμο, στους συνταξιούχους θα γίνεται παρακράτηση φόρου για το άθροισμα όλων των αποδοχών τους από κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει:

     Ημερομηνία καταβολής της σύνταξης: «Οι συντάξεις κάθε μήνα θα πιστώνονται στους οικείους λογαριασμούς την προτελευταία εργάσιμη του προηγούμενου μήνα. Από την ημερομηνία αυτή οι συνταξιούχοι μπορούν να αναλαμβάνουν τη σύνταξή τους. Η ημερομηνία πίστωσης της σύνταξης στον οικείο λογαριασμό θεωρείται για το Δημόσιο και ως ημερομηνία πληρωμής αυτής, ανεξάρτητα από το χρόνο ανάληψής της εκ μέρους του δικαιούχου»

    Τραπεζικός λογαριασμός για την πληρωμή της σύνταξης: «Εφόσον ο δικαιούχος της σύνταξης δεν έχει γνωστοποιήσει λογαριασμό κατά την έναρξη συνταξιοδότησής του, σε ένα από τα ανωτέρω πιστωτικά ιδρύματα στην Αρμόδια Υπηρεσία Συντάξεων τότε αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής του, μέχρις ότου προσκομίσει φωτοαντίγραφο της σελίδας του βιβλιαρίου στην οποία θα αναγράφεται ο λογαριασμός IBAN. Σε περίπτωση κλεισίματος του λογαριασμού στον οποίο πιστώνεται η σύνταξη, η εντολή πίστωσης μετατρέπεται σε εντολή πληρωμής. Στην περίπτωση που εκδοθούν τρεις (3) διαδοχικές εντολές πληρωμής για κάποιο συνταξιούχο, η σύνταξή του αναστέλλεται μέχρι τη γνωστοποίηση νέου λογαριασμού IBAN. Η σύνταξη επανακαταβάλλεται από τότε που άρχισε η αναστολή της.

    Υπολογισμός κρατήσεων: Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) αποστέλλει στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προς επεξεργασία έως την 10η ημέρα κάθε μήνα α) κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό αρχείο συνταξιούχων (EMPS) για τον υπολογισμό των μειώσεων και β) κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό αρχείο συνταξιούχων (SYNT) που περιέχει όλες τις επιπλέον πληροφορίες που απαιτούνται για τον υπολογισμό των κρατήσεων και του τελικού πληρωτέου ποσού.

    Μηνιαία εκκαθαριστικά συντάξεων:  Οι συνταξιούχοι θα ενημερώνονται για τη μηνιαία εκκαθάριση της σύνταξης τους, καθώς και για την ετήσια βεβαίωση καταβληθεισών συντάξεων μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γ.Γ.Π.Σ.www.gsis.gr  .

 naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Kύμη: Πέθανε 18χρονη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας



Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι ενός χωριού στην περιοχή της Κύμης με την είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός 18χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με το evianews.com, η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κύμης με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας για περαιτέρω εξετάσεις.

Λίγες ώρες αργότερα διακομίστηκε στην Χαλκίδα αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή. Τα ξημερώματα οι θεράποντες ιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς τον ξαφνικό θάνατο της 18χρονης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δήμαρχο Λεβαδέων για το Πάσχα


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητές είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Δήμαρχο Θηβαίων


Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε, το πρωί της Παρασκευής, το Δημαρχείο του Δήμου Θηβαίων. Οι μαθητές του 10ου  Νηπιαγωγείου Θήβας και του παιδικού σταθμού “Τομ και Τζέρι” κρατώντας ανθοστόλιστα καλαθάκια επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχτηκε εγκάρδια τους μικρούς μας δημότες, προσφέροντας τους αναψυκτικά και γλυκίσματα και τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά με Υγεία , Καλή Πρόοδο και Τύχη στη ζωή τους» και πάντα να είναι «Ευτυχισμένα και Χαμογελαστά».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου στην Αλίαρτο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
11 Απριλίου 2014 / ώρα 7.30 μ.μ.
στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου / Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου θα μιλήσει με θέμα
«Το Αγροτικό Πρόγραμμα της Παράταξης – Ο Οργανισμός Κωπαίδας»
με την συμμετοχή των τοπικών φορέων και των αγροτών
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ - Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμία

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ, εκπρόσωπος των πολυεθνικών,

της Ε.Ε. και του Γερμανικού Ιμπεριαλισμού

Σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 επισκέπτεται τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Η επίσκεψη αυτή γίνεται με σκοπό την επιβράβευση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα της παρούσας αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια επίθεση που σηματοδοτήθηκε από τα διαδοχικά μνημόνια, την απομύζηση του λαϊκού εισοδήματος, τη διόγκωση της ανεργίας, τη διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού (υγεία, παιδεία κ.ο.κ.), τη στέρηση κάθε ονείρου από τη νεολαία, την επανεμφάνιση της μετανάστευσης, τα συνεχή αντιδημοκρατικά πραξικοπήματα εντός κι εκτός Βουλής, την στυγνή επιτροπεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσω των νέων τοποτηρητών-γκαουλάϊτερ Ράϊχενμπαχ, Φούχτελ κλπ, την  ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, το χτύπημα σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση του προηγούμενου αιώνα.

Η κυρίαρχη εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, του νέου βάρβαρου γερμανικού  οικονομικού ράιχ και του ευρωσφαγείου επιδιώκει να «νουθετήσει» τον ταλαιπωρημένο λαό. Να τον χλευάσει για τους αγώνες του ενάντια στην βαρβαρότητα που του επιβάλλεται, να υποδείξει την ακολουθούμενη πολιτική ως μόνη δυνατή επιλογή, να εξαγγείλει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής για τουλάχιστον 50 χρόνια ακόμη. Να εκβιάσει τους εργαζόμενους γι’ άλλη μια φορά με το ψευτοδίλημμα ΕΕ ή χάος, συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή καταστροφή.

Έρχεται για να παρέχει απλόχερα τη στήριξη της στους ντόπιους συνεργάτες της. Πρώτα – πρώτα στο βασικό πυλώνα προώθησης της πολιτικής της ΕΕ την μαύρη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που δοκιμάζεται από τη λαϊκή οργή. Θέλει να «χρυσώσει το χάπι» του νέου κύματος της αντεργατικής επίθεσης με το πλαστό επιχείρημα της δήθεν εξόδου από την κρίση και της εξόδου στις αγορές. Αλλά και να «σφίξει το χέρι» σε όλους όσους συμβάλλουν  στην εφαρμογή του αντεργατικού σχεδίου, όπως τα ΜΜΕ-φερέφωνα, τις εφεδρείες της αστικής πολιτικής, τους θεσμικούς εκπροσώπους της ταξικής συνεργασίας.

Η πρόκληση για το εργατικό – λαϊκό κίνημα και την αριστερά είναι τεράστια. Όλοι όσοι έχουν δοκιμαστεί και συνεχίζουν να «ματώνουν» από το εξελισσόμενο έγκλημα σε βάρος των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων οφείλουν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στην κα Μέρκελ και ότι αυτή εκπροσωπεί: Είστε εχθροί μας και γι’ αυτό ανεπιθύμητοι. Η Μέρκελ κι ότι εκφράζει πρέπει να ηττηθεί, να πάρει τους ντόπιους συνεργάτες της και να εξαφανιστούν μαζί με τα μνημόνια, την τρόϊκα και το χρέος – βραχνά για την λαϊκή πλειοψηφία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΚΟΙΝΟ ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ σήμερα Παρασκευή 11/4 και ώρα 19.30 στη Λαμία, στην Πλατεία Διάκου.



ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ – ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

http://www.antarsyafthiotidas.blogspot.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στις ουρές -Καταργούνται οι βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία

Τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων, βάζει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να καταργήσει τη διαδικασία των βεβαιώσεων για τις συντάξιμες αποδοχές από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για πρώτη φορά από εφέτος, οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, δεν θα στηθούν στις ουρές για να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξιμων αποδοχών τους από τους ασφαλιστικούς φορείς. Στο εξής, το σύνολο των αποδοχών θα συμπεριλαμβάνεται στην προσυμπληρωμένη ηλεκτρονική φορολογική δήλωση που υποβάλλεται μέσω του συστήματος Taxis.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν, επίσης, να επιβεβαιώσουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία από ηλεκτρονικές βεβαιώσεις στους δικτυακούς τόπους των ταμείων και της ΗΔΙΚΑ. (www.idika.gr).

«'Αλμα προόδου» χαρακτήρισε το νέο σύστημα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και υπογράμμισε ότι σηματοδοτεί το «πέρασμα της λειτουργίας του υπουργείου Εργασίας «σε μια άλλη εποχή».

«Για πρώτη φορά από εφέτος 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, δεν θα χρειαστεί να πάρουν βεβαιώσεις συντάξεων από τους αντίστοιχους ασφαλιστικούς τους φορείς» ανέφερε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος και αυτής της αλλαγής ας θυμηθεί τι γινόταν. Την πολύωρη ταλαιπωρία και τις ατελείωτες ουρές των συνταξιούχων, που θα αποτελούν πλέον κακή ανάμνηση όπως και τα διοικητικά κόστη και οι εστίες παραβατικότητας που κόστιζαν πολλά εκατομμύρια ευρώ στο κράτος.

Αντιμετωπίζεται φοροδιαφυγή ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω της απόκρυψης εισοδημάτων από συντάξεις και της έλλειψης διασταυρώσεων, ενώ παράλληλα, από την κατάργηση της σχετικής γραφειοκρατίας, προκύπτει εξοικονόμηση 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάστηκε βούληση, σχεδιασμός και πάνω απ' όλα η οργανωτική αναβάθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, η οποία απέδωσε καρπούς» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νέου συστήματος, έχουν ολοκληρωθεί.

Η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), έχει ήδη παραδώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) το αρχείο των συντάξιμων αποδοχών του έτους 2013 για 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους από το Δημόσιο και 69 άλλους φορείς και τομείς κοινωνικής ασφάλισης συνολικού ύψους 28,2 δισ. ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο taxisnet για το κοινωνικό μέρισμα

Την Μεγάλη Δευτέρα ή το πολύ την Μεγάλη Τρίτη θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα που θα καθορίζει αναλυτικά τα κριτήρια και ποιοι θα το πάρουν αλλά και πότε θα ξεκινήσουν ο αιτήσεις στο taxisnet.

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα αφού θα εκδοθεί την Μεγάλη Δευτέρα ή την Μεγάλη Τρίτη η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα όπως έκανε γνωστό σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας κ Κεγκέρογλου.

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουν στο taxisnet με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι για τις φορολογικές δηλώσεις. Επίσης αναμένεται μικρή διαφοροποιήση από τις αρχικές ανακοινώσεις σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας όσο αφορά τους δικαιούχους αφού όπως χαρακτηριστικά είπε θα καθοριστεί ένα ποσό που θα δοθεί το οποίο θα καλύψει κάποιες περιπτώσεις που δεν έχουν προβλεφθεί από τις αρχικές ανακοινώσεις.

Το κοινωνικό μέρισμα θα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες που πληρούν τα κριτήρια που αποφασίστηκαν. Σημαντική διαφορά στα κριτήρια από τις αρχικές ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου προκύπτουν στον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι του πραγματικού ,όπως είχαν διαβεβαιώσει κυβερνητικά στελέχη κατά διαστήματα, ανάμεσα στην αρχική ανακοίνωση και στον τελικό καθορισμό των κριτηρίων.

Δεν θα προσμετρηθούν όμως στο εισόδημα το επίδομα ανεργίας τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ. Το κοινωνικό μέρισμα καθορίζεται μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις σε 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά και θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.

Δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται ότι θα είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού. Δηλαδή, για μία τετραμελή οικογένεια, το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ. Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα).

Για να υπολογιστεί το ποσό του βοηθήματος, το οποίο ορίζεται στα 500 ευρώ, υπάρχει οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας, που κλιμακώνεται από 1 για τον πρώτο ενήλικα, 1/3 για κάθε άλλον ενήλικα και 1/6 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ηλικίας έως 24 ετών. Δηλαδή, το ποσό των 500 ευρώ για τον άγαμο προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, ώστε να ανέρχεται τελικά σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.

Εδώ θα σας δώσουμε διευκρινίσεις για το λόγω ότι δεν είναι σαφή τα όρια των εισοδημάτων από την ανακοίνωση των κριτηρίων. Ένας άγαμος όπως προαναφέραμε θα έχει εισοδηματικό όριο τα 6.000 ευρω. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προσαυξάνεται κατά 2000 ευρώ (για παράδειγμα η σύζυγος) . Έτσι για ένα ζευγάρι το όριο φτάνει τα 8.000 ευρώ. Μία οικογένεια με ένα παιδί θα έχει εισοδηματικό όριο 9.000 ευρώ ενώ με δύο παιδιά όπως προαναφέραμε 10.000 ευρώ.

Στην περίπτωση των τριτέκνων θα καθορίζεται στα 11.000 ευρώ ενώ για τους πολύτεκνους στα 12.000. Τα ποσά για το κοινωνικό μέρισμα Αγαμος : 500 ευρώ Οικογένεια χωρίς παιδί: 666,70 ευρώ Οικογένεια με 1 παιδί: 750 ευρώ Οικογένεια με 2 παιδιά: 833,30 ευρώ Οικογένεια με 3 παιδιά: 916,60 ευρώ Οικογένεια με 4 παιδιά :999,9 ευρώ Για τους μακροχρόνια άνεργους, που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, το Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει, όταν τα εισοδήματα του μακροχρόνια ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια, μηδενιστούν. Δηλαδή εαν κάποιος μετά τον Μάρτιο και μετά βρήκε εργασία θα του δοθεί το επίδομα εφόσον όμως μέχρι το Μάρτιο 2014 ήταν πάνω από ένα χρόνο συνεχόμενα εγγεγραμμένος στα Μητρώα του ΟΑΕΔ.

dikaiologitika.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ταξίαρχος ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Στέφανος Λουλακούδης


Στο βαθμό του Ταξιάρχου προήχθη  ο μέχρι τώρα αστυνομικός διευθυντής Βοιωτίας  Λουλακούδης Στέφανος. Οι κρίσεις για τους αστυνομικούς διευθυντές ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο.
Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω σαράντα πέντε (45) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων και ένας (1) Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικός:

1. ΚΩΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος
2. ΔΗΜΟΥ Δημήτριος
3. ΓΚΡΙΖΗΣ Βασίλειος
4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας
5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Πέτρος
6. ΜΑΝΩΛΑΣ Αριστοτέλης
7. ΓΚΟΔΟΣΙΔΗΣ Γεώργιος
8. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗΣ Χρήστος
9. ΛΑΓΟΣ Κωνσταντίνος
10. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Χρήστος
11. ΤΖΙΓΚΟΣ Βασίλειος
12. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ Θεόδωρος
13. ΤΣΟΛΚΑΣ Φώτιος
14. ΠΛΟΥΜΗΣ Εμμανουήλ
15. ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Αλέξανδρος
16. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Παναγιώτα
17. ΒΛΑΧΑΚΗΣ Αντώνιος
18. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Εμμανουήλ
19. ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Θεόδωρος
20. ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ Παντελής
21. ΜΑΜΟΥΤΟΣ Θωμάς
22. ΜΑΡΤΙΝΗΣ Σπυρίδων
23. ΚΟΪΝΑΚΗΣ Νικόλαος
24. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
25. ΛΟΥΛΑΚΟΥΔΗΣ Στέφανος
26. ΔΗΜΑΣ Ιωάννης
27. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας
28. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλειος
29. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ Νικόλαος
30. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Ιωάννης
31. ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ Νικόλαος
32. ΚΟΤΣΙΑΦΤΗΣ Δημήτριος
33. ΠΕΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
34. ΚΟΡΩΝΗ Κωνσταντίνα
35. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Σωτήριος
36. ΜΑΣΕΛΗ Δέσποινα
37. ΣΚΟΥΜΑΣ Κωνσταντίνος
38. ΜΗΤΣΕΑΣ Ηλίας
39. ΣΕΪΝΤΗΣ Ιωάννης
40. ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ Ανδρέας
41. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
42. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσιος
43. ΔΡΑΚΑΚΗΣ Παναγιώτης
44. ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος
45. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Φώτιος
46. ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος (Υγειονομικός)
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας

 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» που υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά (8 Απριλίου), σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση «Ένα Μουσικό Ταξίδι με τους Ρομά» που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας την Κυριακή, 13 Απριλίου 2014, ώρα 4 μ.μ.


Εκ μέρους του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Έργου
Χρήστου Παρθένη
Λέκτορα Παιδαγωγικής Ε.Κ.Π.Α.,

Σωκράτης Αβραμόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Με κόσμο ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά


Με 600 οπαδούς στο πλευρό του θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.


Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό.

Στην καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ο «δικέφαλος του Βορρά» εξασφάλισε το «ok» για 600 εισιτήρια.

Η ΠΑΕ αναμένεται να ενημερώσει άμεσα τους οπαδούς της για τον τρόπο και τις μέρες διάθεσης των εισιτηρίων για το παιχνίδι της Βοιωτίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Δημάρχου Θηβαίων για το Πάσχα


Διαβάστε Περισσότερα »

Yποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας η Μαρία Γαλανού

.
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος, τ.Υφυπουργός Υγείας, παρουσίασε σήμερα το απόγευμα στo Καρπενήσι την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κα. Μαρία Γαλανού.
Ο κ. Γιαννόπουλος αφού αναφέρθηκε ότι στο δεσμό που έχει με το Καρπενήσι διότι το νοιώθει σαν δεύτερη πατρίδα του συνέχισε τονίζοντας ότι η Ευρυτανία μπορεί και έχει πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς εξαιτίας της φυσικής της ομορφιάς. Τόνισε ότι το μέλλον της Ευρυτανίας δεν είναι άδηλο και είναι στο χέρι όλων των κατοίκων μαζί με αυτούς που αγαπούν την Ευρυτανία να το διαμορφώσουν ώστε να γίνει ευοίωνο για όλους.
Η κα. Γαλανού αφού αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει ο Νομός είπε  ότι μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλους τους τομείς, όπως προώθηση τοπικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, δημιουργία ιατρικού τουρισμού λόγω κλίματος, βγάζοντας έτσι από τη στασιμότητα και την ακινησία την Ευρυτανία.
Ευχαρίστησε το κ. Γιαννόπουλο που της δίνει την δυνατότητα να παλέψει για τα πιστεύω της και το όραμα που έχει για την Ευρυτανία, όσο κι αν συμπεριφορές και πράξεις κάποιων προσπαθούν να την αποτρέψουν από αυτό.

Η κα. Γαλανού δήλωσε : Να ενημερώσω φίλους και εχθρούς, ειδικά τους τελευταίους, ότι κατά τη τελευταία διετία εμπέδωσα καλύτερα, αν και τον ήξερα, τον κανόνα που λέει ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό. Δικαίωμα του καθενός μας είναι να ασκεί ελεύθερα το εκλέγεσθαι χωρίς να ζητά την άδεια από κανέναν. Να τους διαβεβαιώσω ότι μέχρι σήμερα έζησα τη ζωή μου χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς, το ίδιο και ακόμη περισσότερο θα πράξω υπηρετώντας το δημόσιο αξίωμα το οποίο διεκδικώ.  




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι βροχές την Παρασκευή

Καλός θα είναι σήμερα ο καιρός με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα όπου αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυορος αναμένεται να σημειώσει νέα πτώση ενώ και σήμερα θα χιονίσει στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες ηπειρώτικες κυρίως περιοχές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου. Βαθμιαία βελτίωση το βράδυ και από τα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα σποραδικών βροχών από το απόγευμα στις βόρειες Κυκλάδες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια εκ νέου θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδας. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλλονιά

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: Ανοιξιάτικα μπουρίνια -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/150708#ixzz2yYEXtRRV
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ