Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα Α' Κατηγορίας Βοιωτίας

Τα πάνω κάτω στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η Ένωση «πέταξε» βαθμούς στην έδρα της μένοντας στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚυριακίου και ο Παρνασσός που πέρασε άνετα από τη Νίκη την «έπιασε» στην κορυφή δίνοντας ένα διαφορετικό φινάλε μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Τώρα ή θα πάμε σε μπαράζ ή ο Ορχομενός και το Δίστομο θα κρίνουν στο τέλος τον πρωταθλητή σε ένα καταπληκτικό φινάλε που ίσως δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Στην ουρά οι Πλαταιές έμειναν ζωντανές με τη νίκη επί του Ορχομενού.

Αναλυτικά:

 Α’ Κατηγορία



29η αγωνιστική

Πλαταιές – Ορχομενός  2-1

Δήλεσι – Κάστρο   3-0 α.α.

Ένωση – ΠΑΟ Κυριακίου   3-3

Θήβα – Κιθαιρώνας    3-1

Επαμεινώνδας – Δόξα/Πελοπίδας   3-0

Νίκη – Παρνασσός   0-5

Κόκκινο – Δάφνη Ερ. 3-1

Αμβρυσσέας – Αναγέννηση  0-2



Βαθμολογία

(σε 29 αγώνες)



Ένωση                    71-27         73

————————————————

Παρνασσός             77-19         73

Θήβα                       62-30         54

ΠΑΟ Κυριακίου       51-30         49

Κιθαιρώνας             46-37         49

Κόκκινο                   49-33        45

Αμβρυσσέας           37-41         45

Αναγέννηση           41-39         40

Δάφνη Ερ.              37-35         39

Δήλεσι                    39-37         39

Επαμεινώνδας        40-48        37

Ορχομενός              42-47        35

————————————————-

Πλαταιές                36-39          34       

Νίκη                        34-57         28

Δόξα/Πελοπίδας     26-72          9

Κάστρο                    7-103           4

30η αγωνιστική

Δήλεσι – Πλαταιές    

Ορχομενός – Ένωση  

Κάστρο – Θήβα 

ΠΑΟ Κυριακίου – Επαμεινώνδας     

Κιθαιρώνας – Νίκη

Δόξα/Πελοπίδας – Κόκκινο    

Παρνασσός – Αμβρυσσέας

Δάφνη Ερ. – Αναγέννηση  

/stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δίδυμα που δεν ξέρουν ακόμα πως γεννήθηκαν-βίντεο



Δύο νεογέννητα δίδυμα αδέλφια δεν γνωρίζουν ακόμα πως έχουν γεννηθεί, γιατί μετά την έξοδό τους από τη μήτρα, βρέθηκαν και τα δυο αμέσως σε μια λεκάνη με νερό, καθώς αυτό αποτελεί μια νέα μέθοδο για τα νεογνά, που γίνεται στην Clinique de la Muette στο Παρίσι.

Η μέθοδος περιλαμβάνει χάδια και μασάζ στα νεογέννητα, σε ένα λουτρό χωρίς σαπούνι βεβαίως, που διαρκεί από 10 έως 15 λεπτά.



Τα δυο μωρά λοιπόν, που θεωρούν ότι βρίσκονται ακόμα στη μήτρα της μητέρας τους, συμπεριφέρονται φυσιολογικά όπως έκαναν τόσο καιρό μέσα σε αυτή, δηλαδή με απέραντη συντροφικότητα, χάδια, αγκαλιές και αγάπη μεταξύ τους!

Μια απίστευτα τρυφερή και συγκινητική στιγμή...




Υγ.

Αν και η μέθοδος είναι μια χαλαρωτική εμπειρία για τα νεογνά, η κλινική προειδοποιεί ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να το κάνουν μόνοι τους, σε περίπτωση τοκετού στο σπίτι.



Η αγάπη των διδύμων είναι γνωστή.

Σε αυτή τη φωτό βλέπετε δυο άλλα δίδυμα που γεννήθηκαν στην Ισπανία με την ίδια μέθοδο και συνέχισαν να κρατιούνται για ώρα από το χέρι.
 eyedoll.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στη Λιβαδειά-Πρόγραμμα εκδηλώσεων



Διαβάστε Περισσότερα »

Τσακώθηκαν για την προτεραιότητα, τον χαστούκισε και πέθανε...

Συνελήφθη τελικά ο 33χρονος που το μεσημέρι της Παρασκευής στην Καλαμάτα χαστούκισε 73χρονο, μετά από καυγά για την προτεραιότητα, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να υποστή καρδιακή προσβολή και να χάσει τη ζωή του.


Ένας δικυκλιστής 73 ετών πέθανε μετά από διαπληκτισμό του με 33χρονο οδηγό αυτοκινήτου, σχετικά με το ποιός είχε προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, χθες λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ο 73χρονος που επέβαινε σε δίκυκλο, διαπληκτίστηκε με τον 33χρονο οδηγό αυτοκινήτου, για την προτεραιότητα στον κυκλικό κόμβο επί της Λυκούργου και Ψαρών στην Καλαμάτα.

Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο και οι δύο οδηγοί ήρθαν στα χέρια με τον 33χρονο να δίνει δύο χαστούκια στον ηλικιωμένο, ο οποίος ένιωσε άσχημα και κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγο αργότερα η καρδιά του δεν άντεξε και κατέληξε.

Το απόγευμα χθες η αστυνομία εντόπισε τον 33χρονο οδηγό, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη και θανατηφόρα σωματική βλάβη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στην καταβολή συντάξεων του δημοσίου τομέα

Από τον επόμενο μήνα αλλάζει η καταβολή των συντάξεων του δημοσίου τομέα, καθώς η πληωμή θα γίνεται από το υπουργείο Εργασίας από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο εξής η πληρωμή των συντάξεων και βοηθημάτων του ∆ηµοσίου θα γίνεται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.∆Ι.ΚΑ. Α.Ε.), µέσω των πιστωτικών ιδρυµάτων ιδρυμάτων όπως γίνονται και οι πληρωμές των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα.

Επειτα από αυτή τη μετάβαση- καθώς μέχρι τώρα η καταβολή των συντάξεων του δημοσίου γινόταν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- το υπουργείο Εργασίας καθίσταται ο κεντρικός φορέας ηλεκτρονικής διασταύρωσης και ελέγχου και διαχείρισης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, αφού η Η.ΔΙ.ΚΑ είχε αναλάβει την πληρωμή των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, από την 1η Ιουλίου του 2013.

Μέσω της υπηρεσίας γίνεται το «φιλτράρισμα», και οι κρατήσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ πραγματοποιούνται κάθε μήνα διασταυρώσεις των στοιχείων των συνταξιούχων, ώστε να εντοπίζεται η παραβατικότητα.

Στην Η.∆Ι.ΚΑ., διαβιβάζονται επίσης, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φορολογικής δήλωσης των συνταξιούχων φορολογουμένων και το σύνολο των αποδοχών των συνταξιούχων εμφανίζεται στις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Βρούτση, η διαχείριση των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα από την Η.∆Ι.ΚΑ., είχε σαν αποτέλεσμα, την εξοικονόμηση 80 εκατ. ευρώ ετησίως από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, και τη δαπάνη της αποστολής εκατομμυρίων εκκαθαριστικών ενώ έθεσε τέρμα στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων καταργώντας την πολύωρη αναμονή στα ασφαλιστικά Ταμεία για την παραλαβή των εκκαθαριστικών.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η ανάθεση στην ΗΔΙΚΑ της πληρωμής των συντάξεων και των επιδομάτων των συνταξιούχων του Δημοσίου, αφορά μόνο τη διαδικασία και δεν υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο καταβολής ή στα ποσά που καταβάλλονται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελάτε για μια γευστική βραδιά στο "Μεζεδοτεχνείον" το νέο στέκι στο Λεοντάρι Βοιωτίας



Το "Μεζεδοτεχνείον" είναι ένας καλαίσθητος χώρος στην πλατεία Λεονταρίου.  Ο ιδιοκτήτης  και το προσωπικό με ιδιαίτερο μεράκι και προσπάθεια μας υποδέχονται πάντα με το χαμόγελο τους και την ζεστή τους διάθεση,είναι πάντα φιλόξενοι και πρόθυμοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών και να φροντίσουν για την απόλαυση και συνολική διασκέδασή τους.Το περιβάλλον τους μας εμπνέει για όμορφες παρέες και ανοιξιάτικα κρασάκια!

Το νέο μας menu φτιαγμένο απο τον Σεφ του Μεζεδοτεχνείου Λεωνίδα Βρακά, κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα,με ροκφόρ,χοιρινό με πορτοκάλι και πετιμέζι,χειροποίητα μπιφτέκια,μπουγιουρντί,μπακαλιάρος σκορδαλιά,γαρίδες τηγανιτές,ποικιλία απο σαλάτες,ψητά της ώρας,πίτα σουβλάκια,θα συνοδεύονται απο καλό ντόπιο κρασί!!
 Αν ψάχνετε μια πραγματική απόδραση σε χωριό, αν αναζητάτε καλό φαγητό,  χωριάτικες, αληθινές γεύσεις, αν σας αρέσει, να βρεθείτε σε Πραγματικό Ελληνικό Μεζεδοπωλείο, αν έχει σημασία για σας ο Χώρος και το Περιβάλλον, μόλις Ανακαλύψατε το Σωστό Σημείο Προορισμού.Ελάτε για μία γευστική βραδιά  στο «Μεζεδοτεχνείον

» στο Λεοντάρι του Δήμου Αλιάρτου.Και όλα αυτά σε εξαιρετικές, πραγματικά, τιμές!!!Το μεζεδοπωλείο είναι ανοικτό απο Τρίτη εως Κυριακή.
Για όλες τις μέρες του Πάσχα φρέσκιες γαρίδες, μικρά καλαμαράκια, χταπόδι στη σχάρα, χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα,χταποδάκια κοκκινιστά και πολλοι άλλοι νηστησημοι μεζέδες.
Τηλέφωνο κρατήσεων και delivery: 2262065172









Eπισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ανάσταση του Λαζάρου: Η «πρόγευση» της Λαμπρής

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θεωρείται η «πρώτη γεύση» της Μεγάλης Εβδομάδας. Μέρα νίκης της ζωής επί του θανάτου. Μέρα χαράς που προοικονομεί τη χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης που ακολουθεί.

Η ανάσταση του Λαζάρου είναι μια γιορτή ιδιαίτερα προσφιλής στον ελληνικό λαό. Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη πολλά έθιμα τιμούσαν την λαμπρή αυτή μέρα.

Ωστόσο με τα χρόνια οι εκδηλώσεις λησμονήθηκαν, με πολύ λίγες περιοχές της χώρας να της διατηρούν ακόμη ζωντανές. Πιο διαδεδομένο έθιμο για το Σάββατο του Λαζάρου είναι τα «κάλαντα του Λαζάρου». Τα κάλαντα ήταν αποκλειστικά σχεδόν γυναικεία υπόθεση με τις μικρές «Λαζαρίνες» να τραγουδούν και να αναγέλλουν τη χαρμόσυνη εορτή.

Την παραμονή της γιορτής, οι Λαζαρίνες ξεχύνονταν στα χωράφια και μάζευαν λουλούδια με τα οποία στόλιζαν μικρά καλαθάκια. Φορώντας ειδικές στολές, γύριζαν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας το Λάζαρο και εισέπρατταν μικρό φιλοδώρημα, χρήματα, αυγά, φρούτα ή άλλα φαγώσιμα.

Τα έθιμα του Λαζάρου ιδίως κατά την Τουρκοκρατία είχαν κοινωνική σκοπιμότητα αφού έτσι οι κοπέλες μπορούσαν να βρεθούν εκτός σπιτιού και να γνωρίσουν αγόρια προκειμένου να ακολουθήσουν αρραβωνιάσματα και γάμοι.

Έθιμα της Ελλάδας

Η ανάσταση του Λαζάρου θεωρείται η «πρώτη Λαμπρή» αφού η εκ νεκρών έγερση του αγαπημένου φίλου του Χριστού θεωρείται προικονομία της δικής του Ανάστασης.

Ωστόσο η γιορτή έχει και την ψυχολογική της ερμηνεία, αφού ο λαός δεν θα μπορούσε να αφήσει στο περιθώριο την περιέργεια για το τι είδε ο Λάζαρος κατά την τριήμερή του ταφή, κάτι που αποτυπώνεται πλήρως στα κάλαντα.

«Πες μας Λάζαρε τι είδες
εις τον Άδη που επήγες.
Είδα φόβους, είδα τρόμους,
είδα βάσανα και πόνους,
δώστε μου λίγο νεράκι
να ξεπλύνω το φαρμάκι,
της καρδούλας μου το λέω
και μοιρολογώ και κλαίω.
Του χρόνου πάλι να 'ρθουμε,
με υγεία να σας βρούμε,
και ο νοικοκύρης του σπιτιού
χρόνια πολλά να ζήσει,
να ζήσει χρόνια εκατό
και να τα ξεπεράσει.»

Λάζαρος, ο «αγέλαστος»

Άλλωστε η ελληνική Παράδοση θέλει τον φίλο του Χριστού να είναι σοκαρισμένος από αυτά που αντίκρυσε στον Άδη με αποτέλεσμα να γελάσει μόνο μια φορά μετά την ανάστασή του.

Κάποτε λέγεται πως ο «αγέλαστος» Λάζαρος είδε κάποιον χωρικό στο παζάρι να κλέβει μια στάμνα και να φεύγει. Τότε χαμογέλασε λέγοντας «Βρε τον ταλαίπωρο. Για ιδές τον πώς φεύγει με το κλεμμένο σταμνί. Ξεχνάει ότι κι αυτός είναι ένα κομμάτι χώμα, όπως και το σταμνί. Το 'να χώμα κλέβει τ' άλλο. Μα δεν είναι να γελούν οι πικραμένοι;»

Ομοιώματα και κουλούρια

Μάλιστα σε πολλά μέρη της Ελλάδας τα παιδιά κατασκεύαζαν ομοιώματα του Λαζάρου, τα οποία περιέφεραν στα χωριά.

Ενδιαφέρουσες παραλλαγές του εθίμου απαντώνται στη Σκύρο όπου οι γυναίκες έπαιρναν την τρυπητή κουτάλα, και τοποθετούσαν σε κάθε τρύπα από μια άσπρη μαργαρίτα. Στη συνέχεια έβαζαν ένα κόκκινο γαρύφαλλο για στόμα ώστε να σχηματιστεί το πρόσωπο του Λαζάρου. Κατόπιν τον έντυναν με ένα σεντόνι και γύριζαν από σπίτι σε σπίτι όπου οι νοικοκυραίοι έδιναν στα κορίτσια αυγά, χρήματα ή κέρασμα.

Στα Τρίκαλα τα αυγά που συγκέντρωναν οι Λαζαρίνες, βάφονταν κόκκινα τη Μεγάλη Πέμπτη και προσφέρονταν στους επισκέπτες του σπιτιού.

Στην Κρήτη έκαναν έναν ξύλινο σταυρό και τον στόλιζαν με ορμαθούς από λεμονανθούς και αγριόχορτα με κόκκινα λουλούδια, τις μαχαιρίτσες.

Στην Κύπρο αλλά και στην Κω συναντάμε το έθιμο της αναπαράστασης στην αρχαιότερη μορφή του. Ο θεός πεθαίνει στην ακμή της νιότης του και αμέσως ανασταίνεται, ακολουθώντας το αρχέτυπο του Άδωνι. Ένα παιδί ντύνονταν με κίτρινα λουλούδια, έτσι που να καλύπτουν ακόμη και το πρόσωπο. Σε κάθε σπίτι που πήγαιναν, όταν άρχιζαν τα άλλα παιδιά να τραγουδούν, ξάπλωνε και υποκρινόταν το νεκρό, όταν όμως έλεγαν το «Λάζαρε δεύρο έξω» σηκωνόταν.

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους «λαζάρηδες», τα «λαζαρούδια» ή και «λαζαράκια» λέγοντας «Λάζαρο δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» αφού σύμφωνα με τις δοξασίες ο Λάζαρος είχε παραγγείλει πως «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει...» Στα «λαζαράκια» έδιναν το σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις εικόνες. Όσα παιδιά είχε η οικογένεια τόσους «λαζάρηδες» έπλαθαν και στη θέση των ματιών έβαζαν δυο γαρίφαλα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας και πιθανώς της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.



Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 που γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, που το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ