Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ιός MERS: Ο ταξιτζής και άλλοι 25 παρακολουθούνται για τυχόν συμπτώματα

Ο 69χρονος που έφτασε τη Μεγάλη Πέμπτη από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» - Εντοπίστηκε και υποβλήθηκε σε εξετάσεις ο οδηγός ταξί που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη του Πειραιά
Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού MERS σε 69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, που έφτασε στην Αθήνα τη Μεγάλη Πέμπτη, με πτήση από την Τζέντα.

Ο 69χρονος ασθενής νοσηλεύεται πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας της Α' Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς.

Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο οδηγός ταξί, που μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου τον 69χρονο ασθενή.

Ο οδηγός ταξί υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τον οδηγό ταξί, ο οποίος, κατά πληροφορίες, βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλειστό το κινητό του, παρακολουθούνται και άλλοι 25 άνθρωποι, οι οποίοι συνταξίδεψαν με τον 69χρονο φορέα του ιού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τους έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα εκδήλωσης του ιού (όπως π.χ. ο υψηλός πυρετός ή η διάρροια), να σπεύσουν αμέσως σε κάποιο νοσοκομείο ή γιατρό.

Τα πρώτα συμπτώματα, συνήθως, κάνουν έξι μέρες έως ότου εκδηλωθούν και να υπάρξει μια πρώτη κλινική εικόνα. Με δεδομένο ότι ο 69χρονος έφτασε στην Ελλάδα τη Μεγάλη Πέμπτη, το χρονικό διάστημα των έξι ημερών εκπνέει, ωστόσο, για να πει κανείς μετά βεβαιότητος ότι δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα του ιού, χρειάζεται να περάσουν άλλες δύο εβδομάδες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος για τον 25χρονο αθλητή που σκοτώθηκε από μπαλωθιές



Η αναστάσιμη χαρά μετετράπη σε ανείπωτο θρήνο στα Μυριοκέφαλα του Ρεθύμνου, όταν ένα γλέντι βάφτηκε στο αίμα από τις μπαλωθιές.

Ο απολογισμός τραγικός. Ένας νέος άνθρωπος μόλις 25 χρονών νεκρός, ένας 23χρονος τραυματίας και ένας 41χρονος στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν στην διάρκεια πασχαλιάτικου γλεντιού με συγγενείς και φίλους, ο 41χρονος έβγαλε πιστόλι και άρχισε να ρίχνει μπαλωθιές.

Κάποια στιγμή το όπλο έπαθε εμπλοκή και στην προσπάθεια επιδιόρθωσης, εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να χτυπηθεί θανάσιμα ο 25χρονος Γιώργος Γυπαράκης, ενώ ένας ακόμη 23χρονος τραυματίστηκε στο πρόσωπο .

Τα γέλια και η χαρά έσβησαν και οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο μέχρι τη διασταύρωση της Επισκοπής και από εκεί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όμως για τον 25χρονο ήταν ήδη αργά, ενώ ο 23χρονος αν και τραυματίστηκε σοβαρά, δεν κινδυνεύει.

Λίγες ώρες μετά συνελήφθη ο 41χρονος που έριχνε τις μπαλωθιές και θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Όμως τα Μυριοκέφαλα βυθίστηκαν στο πένθος, ενώ πενθεί και η Ασή Γωνιά,αλλά και το Κρητικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Γιώργος Γυπαράκης, ήταν ποδοσφαιριστής της τοπικής ομάδας και αγαπημένος όλων.

O Σύλλογος του άτυχου αθλητή σε ένδειξη πένθους ακύρωσε προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ενώ αποχαιρέτησε τον αδικοχαμένο νέο με μία μαντινάδα...


flashnews.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ