Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το εκλογικό κέντρο του Υποψήφιου Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου

Έναρξη λειτουργίας εκλογικού κέντρου συνδυασμού Νέα Ενωτική Πορεία
 και στοιχεία επικοινωνίας



Ξεκίνησε τη λειτουργία του το εκλογικό κέντρο του Υποψήφιου Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου,  επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Ενωτική Πορεία.

Βρίσκεται στην οδό Επαμεινώνδα αρ. 93, στο κέντρο της Θήβας και λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 23:00.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το συνδυασμό :

    Στους αριθμούς : 6980539638 & 6980543046
    Να στέλνετε ηλεκτρονικά μηνύματα στο  neaenotikiporia@gmail.com  
    Να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας μέσω της ιστοσελίδας του συνδυασμού http://www.neaenotikiporia.gr .


Από το Γραφείο Επικοινωνίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου εορτάζει την μνήμη της Παναγίας μας,σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.
Πέμπτη 24 Απριλίου  6:30 μ.μ.Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος

Παρασκευή 25 Απριλίου  7:00 π.μ.
Πανηγυρικός Όρθρος,Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος
Παρασκευή 25 Απριλίου 6:30 μ.μ.
Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά παρακλήσεως της Παναγίας μας
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 500 σχολεία στα οποία ξεκινούν μαθήματα από αύριο, Τετάρτη

Νωρίτερα από ότι τα υπόλοιπα θα ανοίξουν φέτος τις πύλες τους 500 σχολεία σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα,  μαθητές και καθηγητές των 500 αυτών σχολείων θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από αύριο Τετάρτη (ορισμένα θα ανοίξουν αύριο, άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΟΛΜΕ η οποία έχει προαναγγείλει κινητοποιήσεις.

Γιατί ανοίγουν νωρίτερα 500 σχολεία της χώρας

Η απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών σε 500 σχολεία της χώρας ελήφθη από το υπουργείο Παιδείας με σκοπό να αναπληρωθούν κατ αυτόν τον τρόπο οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων. Πρόκειται, επομένως για σχολεία, οι μαθητές των οποίων τα κράτησαν για κάποιες ημέρες κλειστά κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους.

Η ΟΛΜΕ εξήγγειλε κινητοποιήσεις

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να απαντήσει στην απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας με κινητοποιήσεις μέσα στις ημέρες που γίνονται για την αναπλήρωση των μαθημάτων. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να προχωρήσει σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:000), την Τετάρτη, την Πέμπτη και την  Παρασκευή.

Με πειθαρχικό απειλεί τους καθηγητές που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση

Η εξαγγελία της ΟΛΜΕ αποτέλεσε αφορμή για την έναρξη νέου «πολέμου» με την κυβέρνηση η οποία, μέσω του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου απειλεί να περάσει από πειθαρχικό έλεγχο όσους καθηγητές δεν παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία που θα ανοίξουν για να γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

Ο κ.Κεδίκογλου μιλώντας στο Star είπε ότι υπάρχει από το Νοέμβριο Προεδρικό Διάταγμα, που λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση» είπε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη με αφορμή τις τρίωρες στάσεις εργασίας. «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ποια είναι τα 500 σχολεία που θα ανοίξουν νωρίτερα φέτος

Από τα σχολεία που ανοίγουν νωρίτερα, τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε ένα θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων. Αναλυτικά, σε ποια σχολεία θα γίνουν μαθήματα από αύριο:


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γ.Κόρδατζης στην αγορά της Θήβας

Ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με επκεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Θήβας Γιάννη Κόρδατζη περιόδευσε στην πλειοψηφία των καταστημάτων της οδού Πινδάρου και της Δημοτικής αγοράς.
   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, συνομίλησαν με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα της τοπικής αγοράς, με κυρίαρχο την πτώση του τζίρου και τη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η αναδουλειά και η υπερφορολόγηση έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο πολλούς εμπόρους οι οποίοι παλεύουν για τη διατήρηση των καταστημάτων τους.
     Από την πλευρά του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ζητήθηκε η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου με σκοπό την ανατροπή των πολιτικών που οδήγησαν όλες τις κοινωνικές τάξεις σε μαρασμό. "Οι αυξήσεις των μισθών και η μείωση φόρων και χαρατσιών θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόρδατζης και παρότρυνε τους λίγους, είναι αλήθεια, πελάτες να προτιμούν τα ψωνίζουν από τα τοπικά καταστήματα.
   Κάποιοι καταστηματάρχες της δημοτικής αγοράς ζήτησαν απελπισμένοι τη μείωση των ενοικίων των δημοτικών καταστημάτων και πρότειναν παρεμβάσεις αναβάθμισής της.
   Το πρόγραμμα επισκέψεων για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει περιοδεία στα καταστήματα της Επαμεινώνδου (Τετάρτη 11-2 μ.μ.) και επίσκεψη στη λαϊκη αγορά των Βαγίων (9-10) και στο ΚΑΠΗ Βαγίων (10-12) την Πέμπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπισκέψεις Κώστα Μπακογιάννη στη Βοιωτία-Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στη Λιβαδειά

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, στη Βοιωτία. Συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά θα επισκεφθεί στις 10:00 τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας, όπου μαζί με τις κρατούμενες θα παρακολουθήσει την εορταστική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των φυλακών, και στις 11:00 τον τομέα Απεξάρτησης των Φυλακών Ελαιώνα της Θήβας. Στις 11:45 θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΑΒ, ενώ στη 13:00 μμ θα βρεθεί στο Δημαρχείο Σχηματαρίου όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο αλλά και με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Στις 15:00 θα επισκεφθεί το Ναυτικό Όμιλο στο Δήλεσι και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Εύβοια όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στη Χαλκίδα.   

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας, θα βρεθεί στο Δημαρχείο Διστόμου, όπου μαζί με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά, θα συναντήσει το Δήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Στις 11:30 θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο Διστόμου, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου της Αλουμίνας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λιβαδειά όπου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογικός οδηγός για τις αυτοδιοικητικές κάλπες -Ολες οι αλλαγές

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών ο εκλογικός οδηγός για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του. Στις εγκυκλίους αναφέρονται μεταξύ άλλων η επιμήκυνση κατά ένα έτος της θητείας των δημοτικών - περιφερειακών αρχών, η διενέργεια των τοπικών εκλογών ταυτόχρονα με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πως θα κατανεμηθούν οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου

Οπως γράφει το BHMA η εγκατάσταση των δημάρχων, περιφερειαρχών και άλλων αιρετών που θα προκύψουν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Αυγούστου 2019.

Η επιμήκυνση κατά ένα έτος της θητείας των δημοτικών - περιφερειακών αρχών και η διενέργεια των τοπικών εκλογών ταυτόχρονα με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι οι μόνες διαφορές που προκύπτουν σε σχέση με τους όρους που διεξήχθησαν οι τοπικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Συγκεκριμένα στις εγκυκλίους δίνονται αναλυτικές πληροφορίες αλλά και διευκρινίσεις για:

    τα κωλύματα εκλογιμότητας και τα ασυμβίβαστα, τις υποψηφιότητες, τους συνδυασμούς και τα ψηφοδέλτια
    το εκλογικό σύστημα και την κατανομή των εδρών
    την έννομη προστασία και την υποβολή ενστάσεων.

Υποψήφιοι και σταυρός προτίμησης

Η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 γίνεται από το Πρωτοδικείο, στο οποίο υποβλήθηκαν οι δηλώσεις των συνδυασμών, τη δεκάτη πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή μέχρι την 12η ώρα βραδινή της 3ης Μαΐου 2014.

Ο εκλογέας εκφράζεται υπέρ των υποψηφίων με σταυρό προτίμησης, ο οποίος σημειώνεται παραπλεύρως του ονόματος του υποψηφίου. Ο σταυρός σημειώνεται με στυλό μαύρης ή μπλε απόχρωσης δίπλα στο ονοματεπώνυμο του κάθε υποψηφίου είτε δεξιά είτε αριστερά.

Σταυρός προτίμησης που σημειώνεται με διαφορετικό τρόπο θεωρείται ότι δεν είναι εγγεγραμμένος και η εγκυρότητα του ψηφοδελτίου ελέγχεται.

Στον υποψήφιο δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης· εάν όμως τεθεί, το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για τον λόγο αυτό.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, αφού αυτή διεξάγεται ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η ύπαρξη όμως σταυρού προτίμησης σε ψηφοδέλτιο δεν συνεπάγεται την ακυρότητα αυτού.

Στους δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του σε έναν ή δύο ή τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή μπορεί να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης.

Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι από τους προβλεπόμενους σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται όμως υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Στους δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να θέσει έναν ή περισσότερους σταυρούς προτίμησης, ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής του περιφέρειας, σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής περιφέρειας, και έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών.

Επίσης, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του σε έναν ή δύο υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και σε έναν υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.

Πως θα κατανεμηθούν οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου

Οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου κατανέμονται στον επιτυχόντα συνδυασμό, σε αυτόν δηλαδή που έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων του δήμου, και στους επιλαχόντες συνδυασμούς. Σε αυτή την περίπτωση, ο επιτυχών συνδυασμός λαμβάνει τα 3/5 του συνολικού αριθμού των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, αν το ποσοστό του είναι μέχρι 60%, ενώ τα υπόλοιπα 2/5 των εδρών κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών. Σε περίπτωση που ο επιτυχών συνδυασμός λάβει ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 60% των εγκύρων ψηφοδελτίων, οι έδρες κατανέμονται αναλογικά μεταξύ όλων των συνδυασμών, μη κωλυομένου του επιτυχόντος να λάβει έδρες περισσότερες από τα 3/5 του συνολικού αριθμού των εδρών.

Αν κανένας συνδυασμός δεν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, η εκλογή επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Σε αυτή την περίπτωση, οι μισές έδρες κατανέμονται αναλογικά μεταξύ όλων των συνδυασμών βάσει του αποτελέσματος της πρώτης εκλογής, ενώ οι υπόλοιπες έδρες κατανέμονται μεταξύ των δύο μετεχόντων στην επαναληπτική εκλογή συνδυασμών, έτσι ώστε ο επιτυχών συνδυασμός να λάβει οπωσδήποτε τα 3/5 του συνολικού αριθμού των εδρών του δημοτικού συμβουλίου.

Επισημαίνεται ότι έδρα λαμβάνει και ο συνδυασμός με τα μεγαλύτερα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα ψήφων και όχι μόνο αυτός που έχει λάβει αριθμό ψήφων ίσο με το εκλογικό μέτρο.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται:

    Οι κάτοικοι του εξωτερικού
    Όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους
    Όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν.

Στις περιφερειακές εκλογές οι ετεροδημότες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στον δήμο στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, και όχι στον τόπο διαμονής τους.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι στις περιφερειακές εκλογές δεν συντάσσονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για τους κρατούμενους και τους ναυτικούς.

Η υποβολή υποψηφιότητας για τα αξιώματα του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη και του περιφερειακού συμβούλου γίνεται κατά συνδυασμούς. Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμού αποκλείονται.

Η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων για τις περιφερειακές εκλογές γίνεται από το δικαστήριο στο οποίο υποβλήθηκαν οι δηλώσεις των συνδυασμών, τη δεκάτη πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία. Δηλαδή, όπως και για τις δημοτικές εκλογές, μέχρι την 12η ώρα βραδινή της 3ης Μαΐου 2014.

Η σταυροδοσία για τους περιφερειακούς συμβούλους

    έναν σταυρό στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται 1-3 περιφερειακοί σύμβουλοι,
    έως δύο σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται 4-7 περιφερειακοί σύμβουλοι,
    έως τρεις σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται 8-12 περιφερειακοί σύμβουλοι και
    έως τέσσερις σταυρούς στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.
Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο για τις δημοτικές εκλογές
Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο για τις περιφερειακές εκλογές

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση του Δήμου Λεβαδέων στον Λεβαδειακό

«ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»

   Κύριε Πρόεδρε,

   Παρά τις μέχρι σήμερα αλλεπάλληλες προφορικές οχλήσεις, 30 περίπου γραπτές, 5 εξώδικα, για την κατάθεση των φύλλων εκκαθάρισης των αγώνων, προς  την ΠΑΕ, την Super league, την ΕΠΟ και την Γ.Γ.Α., εσείς και οι ανωτέρω φορείς μας απαξιώσατε ως νομικό πρόσωπο του Δήμου Λεβαδέων καταπατώντας κάθε έννοια των σχετικών διατάξεων του νόμου, θεωρώντας ότι θα συνεχίσετε, με την ανοχή μας να κάνετε αδαπάνως χρήση του Δημοτικού Σταδίου, από το 2001 μέχρι σήμερα.
   Ήδη από την τελευταία μας συνάντηση μεταξύ του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. και εκπροσώπων της ΠΑΕ, ενώ συμφωνήσατε για το δικαίωμα των ποσοστών υπέρ του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ., εκφράσατε τις απαιτήσεις σας ως προς τις οφειλές του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. για έργα που εσείς θεωρείτε ότι έγιναν από εσάς, προς όφελος του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.
   Και ενώ μας καταθέσατε μέρος των αποδείξεων από τα έργα, μέσα σε 5’ λεπτά ζητήσατε την επιστροφή τους.
   Με αυτόν τον τρόπο δηλώνετε, ότι δεν έχετε καμία διάθεση συνεργασίας, για να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις που απορρέουν εκ της νομοθεσίας.
   Επειδή όμως η ανοχή μας εξαντλήθηκε και δεν μπορούμε να αναμείνουμε άλλο να ανταποκριθείτε στις εκ του Νόμου υποχρεώσεις σας, με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την αδιαφορία σας και λαμβάνοντας υπόψη τα αισθήματα του φίλαθλου κοινού του Λεβαδειακού, τα οποία εσείς αμφισβητείτε σε εμάς, σας ενημερώνουμε ότι μετά τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ,    
δεν σας επιτρέπουμε να κάνετε πλέον χρήση του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς και θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο, τις απαιτήσεις μας, για όλα τα χρόνια χρήσης του σταδίου εκ μέρους σας, ενώ, θα στραφούμε με αγωγές κατά των ανωτέρω φορέων, που αρνούνται να καταθέσουν τα στοιχεία που ζητήσαμε.  
  

Για τον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό
Δήμου Λεβαδέων
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο στη Θήβα η παρουσίαση του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ»

Αύριο Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, θα γίνει η παρουσίαση του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» για την Περιφερειακή Ενότητα του Νομού Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκινεί ο σύζυγος της Αμερικανίδας που τραυματίστηκε στη Σαντορίνη-«Προσευχηθείτε για τη γυναίκα μου»

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της Αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Ανάστασης, στην Οία της Σαντορίνης, από αυτοσχέδιο βαρελότο.

Η άτυχη γυναίκα, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βενιζέλειου Νοσοκομείου» στο Ηράκλειο, έπαθε ρήξη εντέρου από την έκρηξη που σημειώθηκε ακριβώς μπροστά της και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. «Απανωτά χτυπήματα. Η μια μετά την άλλη η εκρήξη. Μας τίναξε πίσω η έκρηξη. Ειδα τη γυναίκα μου να αιμορραγεί. Πολύς κόσμος. Όλα έγιναν ξαφνικά».

Ο ίδιος μιλώντας στο τοπικό πόρταλ candianews.gr, για την περίθαλψη του ίδιου αλλά και της συζύγου του, λέει χαρακτηριστικά: «Οι γιατροί μας έχουν φροντίσει και μας φέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Προσευχηθείτε για τη γυναίκα μου.»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς αντιλαμβανόμενο την αυξανόμενη ανάγκη για βοήθεια πολλών συνανθρώπων και συμπολιτών μας μπόρεσε και διένειμε την Μεγάλη Τετάρτη στις 16-4-2-2014 τρόφιμα, ήδη ένδυσης, υπόδησης και παιχνίδια σε 35 άπορες οικογένειες της περιοχής μας.
Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας, όσο οι εταιρείες Barilla ΕΛΛΑΣ, Κωπαϊς Δ. Νομικός οι νηπιαγωγοί, γονείς και μαθητές του 2ου, 5ου,  6ου, 8ου, 9ου, 12ου και 13ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς, και οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.
Στους μικρούς μας φίλους προσέφερε πασχαλινές λαμπάδες το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
Ευχαριστούμε όλους θερμά που χάρη στην ευαισθησία τους μπορέσαμε να απαλύνουμε για λίγο τον πόνο κάποιων συνανθρώπων μας.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                           ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Τρακτέρ καταπλάκωσε 30χρονο αγρότη



Ένα απίστευτο τροχαίο έγινε στη δυτική Φθιώτιδα στην περιοχή Τσούκα.

Ένας 30χρονος αγρότης είχε πάει με το τρακτέρ σε αγροτική περιοχή. Αφού είχε κατέβει από το τρακτέρ ξαφνικά διαπίστωσε ότι αυτό άρχισε να κινείται.

Ο 30χρονος έτρεξε να ανέβει επάνω στο όχημα για να το σταματήσει. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και τον τραυμάτισε καταπλακώνοντάς του το πόδι.

Ευτυχώς μπόρεσε και κάλεσε σε βοήθεια και στο σημείο έσπευσε η Π.Υ. Μακρακώμης και τον απεγκλώβισε. Ο 30χρονος διακομίσθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Μακρακώμης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας.

 lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

«Βροχή» οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα -Πάνω από 140.000 έχουν ήδη κατατεθεί

Καταιγισμό αιτήσεων για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος έχει δεχθεί η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Μέχρι τη Δευτέρα είχαν γίνει περισσότερες από 140.000.

Από αυτές, ήδη 40.000 έχουν απορριφθεί, καθώς υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους, ενώ 22.000 έγιναν από νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδομα, όπως προκύπτει από την πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αναφέρει το «Βήμα».

Τα νοικοκυριά που θα λάβουν τελικά το επίδομα θα εισπράξουν από 500 ευρώ, με το ποσό να ανεβαίνει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των αιτούντων, ενώ όσοι κάνουν αίτηση έως τις 30 Απριλίου θα βρουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ως τις 10 Μαΐου.

Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/5/2014 έως και 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/6/2014 έως και 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/7/2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Εκπτώσεις» στα Τέλη Κυκλοφορίας και στο Φόρο Πολυτελείας των Ι.Χ. -Ολες οι αλλαγές

Τα... αυτιά τους τρίβουν οι ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων Ι.Χ., καθώς μετά από ένα ορυμαγδό δυσάρεστων ανακοινώσεων και επώδυνων φορολογικών μέτρων, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να καταστήσει λίγο πιο «ελαφρύ» το βάρος της χρήσης των αυτοκινήτων. Κατ' αρχήν, με βάση τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου, τουλάχιστον 32.000 οχήματα από το σύνολο των 135.000, που έχουν τεθεί σε ακινησία από τον περασμένο Νοέμβριο, θα ξαναπάρουν πινακίδες, μετά από τη δυνατότητα που δόθηκε στους ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν Τέλη Κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Ετσι για Ι.Χ. 1400 κυβικών εκαστοστών, αντί Τελών Κυκλοφορίας 240 ευρώ, θα πληρωθούν 160 ευρώ εάν αρθεί η ακινησία τον Μάιο ή 120 ευρώ εάν αρθεί τον Ιούλιο. Για 1.800 κυβικά, αντί 300 ευρώ, θα πληρωθούν 200 ευρώ ή 150 ευρώ εάν η ακινησία αρθεί τον Μάιο ή τον Ιούλιο αντιστοίχως. Για 2.000 κυβικά, αντί 660 ευρώ, θα πληρωθούν 440 ευρώ εάν ο ιδιοκτήτης πάρει τις πινακίδες τον Μάιο ή 330 ευρώ εάν τις πάρει τον Ιούλιο. Για 2.500 κυβικά, αντί 880 ευρώ, θα πληρωθούν 584 ευρώ εάν αρθεί η ακινησία τον Μάιο ή 438 ευρώ εάν αρθεί τον Ιούλιο.

Αν και θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως αυτονόητο,  το υπουργείο Οικονομικών προώθησε, επίσης, διάταξη που ορίζει ότι ως έτος πρώτης κυκλοφορίας των οχημάτων, που έρχονται από το εξωτερικό ως μεταχειρισμένα, δεν θεωρείται, πλέον το έτος κυκλοφορίας στην Ελλάδα αλλά το έτος όπου κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Με την αλλαγή αυτή, τα τεκμήρια γίνονται πιο «ελαφριά» και μάλιστα από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Για παράδειγμα, μεταχειρισμένο Ι.Χ. 1.400 κυβικών εκατοστών με πρώτη κυκλοφορία στην Ελλάδα το 2009 επιβαρυνόταν έως τώρα με τεκμήριο 5.200 ευρώ, ενώ εάν το πραγματικό πρώτο έτος κυκλοφορίας είναι το 2007, το τεκμήριο «προσγειώνεται» στις 3.640 ευρώ.

Ως αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών στα τεκμήρια των εισαγόμενων μεταχειρισμένων, βαθιές ανάσες θα πάρουν και όσοι έχουν τέτοιο όχημα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, που ως γνωστόν επιβαρύνεται και με Φόρο Πολυτελείας, που υπολογίζεται επί των τεκμηρίων.

Αυτοκίνητο 2.000 κυβικών εκατοστών, που επιβαρύνθηκε πέρσι με 440 ευρώ, επειδή θεωρήθηκε ότι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012, όταν δηλαδή έγινε η εισαγωγή του στην Ελλάδα, φέτος θα επιβαρυνθεί με 308 ευρώ εάν το πραγματικό έτος κυκλοφορίας του είναι το 2007, ενώ εάν είναι το 2003, έχει συμπληρώσει 10ετία απαλλάσσεται από τον Φόρο Πολυτελείας!

Αντιστοίχως, αυτοκίνητο 2.700 κυβικών εκατοστών μεταχειρισμένο εισαγωγής, με πρώτο έτος κυκλοφορίας στην Ελλάδα το 2011, που επιβαρύνθηκε πέρσι με 1.510 ευρώ, φέτος θα επιβαρυνθεί με 1.057 ευρώ εάν το πραγματικό έτος κυκλοφορίας του είναι το 2006, ενώ εάν είναι το 2003 θα απαλλαγεί πλήρως!





Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος μετέφερε το Άγιο Φως στη Βοιωτία



Μεγάλη ευλογία αποτελεί για τη Βοιωτία το γεγονός ότι το Άγιο Φως μετέφερε στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα ένας δικός μας άνθρωπος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Γεώργιος, ο οποίος μετέβη στα Ιεροσόλυμα ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο των Σπάτων ο Σεβασμιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι: «Με ιερή συγκίνηση και με ενισχυμένη την πίστη ζήσαμε το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός, τα συναισθήματα μας είναι έντονα και τα βιώματά μας ιερά, το θαύμα του Αγίου Φωτός είναι απόδειξη ότι η χάρις του Θεού δεν μας αφήνει, ότι μας στέλνει αυτή την ευλογία για ενδυνάμωση ιδιαίτερα τώρα που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη» και ευχήθηκε σε όλους δύναμη και υγεία.

Κατόπιν μετέφερε το Άγιο Φως στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια, όπου ιδίαις χερσί έδωσε το Φως σε ιερείς και πιστούς στο Σχηματάρι, στη Θήβα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, κατόπιν στην Αλίαρτο και εν συνεχεία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας όπου υπομονετικά περίμεναν οι ιερείς και οι πιστοί για να πάρουν το Άγιο Φως ώστε να το μεταφέρουν και στα υπόλοιπα χωριά της Μητροπόλεώς μας.

Σεβασμιώτατε, ευχόμεθα να είσασθε πάντα καλά και να αξιωθείτε να μεταφέρετε από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα πολλές φορές ακόμη το Άγιο Φως.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!






Διαβάστε Περισσότερα »

«Η Αράχωβα στον εθνογραφικό φακό 1986-1992»


«Η Αράχωβα στον εθνογραφικό φακό, 1986-1992» Έναρξη Έκθεσης: Δευτέρα 21 Απριλίου 2014



Φωτογραφική καταγραφή με τη ματιά ενός ανθρωπολόγου

Η έκθεση βασίζεται σε εθνογραφικού περιεχομένου φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε ο ερευνητής κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνάς του στην Αράχωβα κατά τα έτη 1986-1992. Η ίδια έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τον τίτλο “Ethnography through Photography in Central Greece”στο Phoebe Apperson Hearst Museum of Anthropology, στο Berkeleyτων ΗΠΑ, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο 1993.

Έναρξη Έκθεσης: Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

 Εγκαίνια-Διάλεξη

«Παραδοσιακές ασχολίες Αραχωβιτών στον περασμένο αιώνα»

Σάββατο 26 Απριλίου 2014, 7:30 μ.μ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Καρκάνα για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Σήμερα, 47 χρόνια μετά από την κατάλυση της δημοκρατίας από τους στυγερούς δικτάτορες, θυμόμαστε με απέχθεια τόσο την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου, όσο και τον επί επταετία άθλιο και φασιστικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας μας, που οδήγησε στην οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και κατέληξε στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης, δεν τιμήσαμε όσο θα ήταν πρέπον τη δημοκρατία, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα στο χείλος, αν όχι μέσα στο γκρεμό. Ο λαός μας ξεγελάστηκε πολλές φορές από ανθρώπους, που μόνο το σαρκίο τους λογάριασαν και οδήγησαν αβασάνιστα τη χώρα σε χρεοκοπία . Κακοδιαχείριση, ρουσφετολογία, οικογενειοκρατία, λαμογιά και πολιτική αλητεία κατάντησαν την Ελλάδα τριτοκοσμική και τους Έλληνες επαίτες, να ψάχνουν τη χαμένη τους αξιοπρέπεια.

Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ τιμά τους αγωνιστές της αντίστασης κατά της ξενόφερτης και ξενόδουλης χούντας.

Καλεί τους δημότες της Λιβαδειάς να καταδικάσουν με την ψήφο τους οποιονδήποτε πολιτικό απόγονο ή νοσταλγό της χούντας εμφανιστεί τυχόν σε οποιοδήποτε από τα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου.

Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη, απαιτεί ενασχόληση με τα κοινά και στηλίτευση κάθε στραβοτιμονιάς.

Η έκφραση «κάτω ο φασισμός» ας είναι σύνθημα, που προηγείται και δεν έπεται δηλητηριωδών για τη δημοκρατία καταστάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πανηγυράκι του Άη Γιώργη στην Αράχωβα-Πρόγραμμα εκδηλώσεων


22/4 – ΠΑΡΑΜΟΝΗ
18.00 Έναρξη του Πανηγυριού, Κανονιοβολισμοί, Κωδωνοκρουσίες
18.45 Χορός γερόντων στο προαύλιο του Ιστορικού Ναού
19.00 Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου
20.15 Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, συνοδευόμενη από Αραχωβίτες και Αραχωβίτισσες με τοπικές ενδυμασίες
22.15 Χοροί στην πλατεία Παπαϊωάννου

23/4 – ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
07.00 Εωθινό, Κανονιοβολισμοί, Κωδωνοκρουσίες.
07.05 Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
11.00 Αγωνιστικά έθιμα: Aνηφορικός δρόμος νέων, ανδρών και γερόντων με τοπική ενδυμασία στο πεδίο της μάχης του Καραϊσκάκη.
11.30 Το δρώμενο στη βρύση του Αγίου Γεωργίου.
11.45 Τοπικοί χοροί στο προαύλιο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου με Αραχωβίτικες ενδυμασίες.
19.30 Τερματισμός δρόμου 5000μ. στο Λαογραφικό Μουσείο. Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Αράχωβας.

24/4 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
07.30 Εωθινό, Κανονιοβολισμοί, Κωδωνοκρουσίες.
07.35 Όρθρος. Θεία Λειτουργία.
11.00 Αγωνιστικά έθιμα: Άλμα απλούν χωρίς φόρα, άλμα απλούν, τριπλούν, σήκωμα πέτρας με τοπική ενδυμασία, άλμα εις ύψος (στο προαύλιο του Ι. Ναού)
18.00 Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Γεώργιο.
18.00 Παραδοσιακή ορχήστρα δημοτικής μουσικής (πλατεία Παπαϊωάννου).http://www.panigiraki.gr/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

25/4 – ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
07.00 Εωθινό, Κανονιοβολισμοί, Κωδωνοκρουσίες.
07.05 Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
10.30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη.
10.45 Αγωνιστικά έθιμα: σφαιροβολία, λιθοβολία με τοπική ενδυμασία, πάλη, διελκυστίνδα, (στο προαύλιο του Ι. Ναού).
15.00 “Χάλασμα του Πανηγυριού”. Κοινό τραπέζι – Αραχωβίτικο γλέντι στο προαύλιο του Ιερού Ναού με τοπικές ενδυμασίες. Μετέχουν Αραχωβίτες και επισκέπτες.
17.30 Τέλος γλεντιού. Εθνικοί χοροί στο προαύλιο του Ιερού Ναού και στην κεντρική πλατεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τις καταιγίδες, έρχεται η σκόνη

Συννεφιά, μπόρες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια αλλά και σκόνη από την Αφρική αλλά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά που θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη του Πάσχα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει στην Κέρκυρα και την Ηπειρο τοπικα περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου

    Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Κεφαλλονιά

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλαλούμ με τα σχολεία -Κόβονται αργίες και σχολικές εκδρομές

Σε θέση μάχης βρίσκονται υπουργείο Παιδείας και καθηγητές με αφορμή την απόφαση να κοπούν σχολικές εκδρομές και αργίες, ώστε να βγαίνει σωστά η διδακτική ύλη. Παράλληλα ο πόλεμος συνεχίζεται με την απόφαση του υπουργείου να ανοίξουν από την Τετάρτη του Πάσχα τα σχολεία που είχαν καταλήψεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της απαντάει με κινητοποιήσεις.

Τι αλλάζει με αργίες και σχολικές εκδρομές – Ποιες «κόβονται»

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, από τις πέντε σχολικές εκδρομές που υπάρχουν τον χρόνο, αυτές θα περιοριστούν σε τρεις. Μάλιστα η πενθήμερη της Γ Λυκείου αναμένεται να γίνει τριήμερη.

Σε ό,τι αφορά τις αργίες εξετάζεται είναι να γίνουν αρκετές περικοπές, όπως να κοπεί η αργία του Αϊ-Γιαννιού στις 7 Ιανουαρίου αλλά και η εορτή των Τριών Ιεραρχών 30 Ιανουαρίου, για την οποία υπάρχουν σκέψεις, ο εορτασμός να γίνεται στο σχολείο.

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, φέρεται να είπε: «αντί να τους αφήνουμε τους μαθητές έξω εκείνη την ημέρα και να πηγαίνουν στα μπιλιάρδα, θα τους ζητούμε να έρχονται στο σχολείο και να τους διδάσκουμε πνευματικά θέματα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ματωμένο και αυτό το Πάσχα από μπαλωθιές-κροτίδες: Ενας νεκρός, μια σοβαρά τραυματισμένη και πέντε ακόμη στο νοσοκομείο

Αιματοβαμμένο ήταν και το φετινό Πάσχα, καθώς ήδη από τα βεγγαλικά, τις κροτίδες και τις μπαλωθιές η Ελλάδα μετρά φέτος ήδη ένα νεκρό, έναν 25χρονο που τραυματίστηκε θανάσιμα στην Κρήτη από τις μπαλωθιές, ενώ την ίδια ώρα στην εντατική χαροπαλεύει μια Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από ρίψη βεγγαλικών στη Σαντορίνη. Παράλληλα, τραυματισμένοι νοσηλεύονται άλλοι δύο Αμερικανοί τουρίστες και ένας Ελληνας, θύματα και αυτοί των πασχαλινών αυτών... εθίμων.
Ανείπωτη τραγωδία στην Κρήτη
Στο πένθος βυθίστηκε ο οικισμός Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου και τα γύρω χωριά την Κυριακή του Πάσχα, όταν κατά τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού το μεσημέρι, σε μια παρέα συγγενών και φίλων που διασκέδαζε ένας 40χρονος έβγαλε το όπλο του και άρχισε να ρίχνει μπαλωθιές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 25χρονος Γιώργος Γυπαράκης.

Το όπλο, όπως αναφέρουν πληροφορίες έπαθε εμπλοκή, και ενώ ο 40χρονος προσπαθούσε να το επιδιορθώσει, εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον 25χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Γιώργο Γυπαράκη και έναν 23χρονο στο πρόσωπο, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο ΠΑΓΝΗ. Αφού σταθεροποιηθεί η κατάστασή του θα εξετασθεί από νευρολόγο και οφθαλμίατρο.
Ο 40χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες ενώπιον του εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που συνέβη το τραγικό περιστατικό βρισκόταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ.
Εντωμεταξύ, η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε νωρίτερα σήμερα, καθώς ολόκληρο το χωριό Ασή Γωνιά συνόδευσε τον άτυχο 25χρονο στην τελευταία του κατοικία.

Χαροπαλεύει η Αμερικανίδα
Την ίδια ώρα, μάχη για τη ζωή της δίνει μια Αμερικανίδα τουρίστρια η οποία βρέθηκε για τις ημέρες του Πάσχα στη Σαντορίνη και τραυματίστηκε σοβαρά από βαρελότο το βράδυ της Ανάστασης σε εκκλησία της Οίας.
Η Αμερικανίδα υπέστη ρήξη στο παχύ έντερο, έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, καθώς εκτός από τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα φέρει και εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της.
Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας, που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου. Κρισιμότερη είναι η κατάσταση του 50χρονου, καθώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Επίσης, πιο ελαφρά τραυματίστηκαν ένας 23χρονος Ελληνας και δύο Κύπριοι, ηλικίας 24 και 27 ετών.
Δύο συλλήψεις για το τραγικό περιστατικό
Για τον τραυματισμούς στη Σαντορίνη συνελήφθησαν χθες δύο άτομα ηλικίας 34 και 23 ετών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.
Σοβαρός τραυματισμός 25χρονου στο Αγρίνιο
Απρόοπτο τέλος είχε το πασχαλινό γλέντι οικογένειας στο Αγγελόκαστρο, όταν μία αυτοσχέδια κροτίδα εξερράγη στο χέρι ενός 25χρονου.
Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ από την έκρηξη που έγινε το μεσημέρι στην αυλή του σπιτιού τους τραυματίστηκε ελαφρά ο 12χρονος αδελφός του. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο ΚΑΤ, προκειμένου να υπάρξει εξειδικευμένη αντιμετώπιση, όπως αναφέρει το thebest.gr. Το αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ