Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ηλεκτροσόκ -ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ

Αντιμέτωποι με νέα οικονομική επιβάρυνση θα βρεθούν από 1η Ιουνίου οι καταναλωτές, καθώς η ΔΕΗ προχωρεί σε αυξήσεις στις χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος για χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στα οικιακά τιμολόγια προκύπτουν μειώσεις 5-11% στις πάγιες χρεώσεις και αυξήσεις έως 5,4% στις χρεώσεις ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αρχής η συνολική αύξηση για τους οικιακούς πελάτες (αθροιστικά για τις χρεώσεις χρήσης Συστήματος και Δικτύου) στον λογαριασμό ενός τυπικού νοικοκυριού είναι μεταξύ 0,5% και 0,8%.

Οι αλλαγές επηρεάζουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, το οποίο συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά οι χρεώσεις

Για τους πελάτες που συνδέονται στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες), οι μοναδιαίες χρεώσεις χρήσης Συστήματος μειώνονται κατά 4,9% σε σχέση με τις τρέχουσες χρεώσεις.

Για τους πελάτες που συνδέονται στη μέση τάση (βιομηχανίες μεσαίου μεγέθους, μεγάλες και μεσαίες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις), οι χρεώσεις για το δίκτυο μεταφοράς μειώνονται κατά περίπου 29%, ενώ οι χρεώσεις για το δίκτυο διανομής μειώνονται κατά 1,8% ως προς το σκέλος ενέργειας και αυξάνονται κατά 3,4% ως προς το σκέλος ισχύος.

Όσον αφορά στους οικιακούς πελάτες η νέα εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

Δίκτυο διανομής: χρέωση ισχύος 0,56 ευρώ ανά κιλοβολταμπέρ ανά έτος (από 0,63), μείωση 11,11%. Χρέωση ενέργειας: 0,0214 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 0,0203 (αύξηση 5,4%).

Δίκτυο μεταφοράς: χρέωση ισχύος 0,16 ευρώ ανά κιλοβολταμπέρ ανά έτος (από 0,17), μείωση 5,8%. Χρέωση ενέργειας: 0,00563 ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 0,00541), αύξηση 4%.

Για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων η χρέωση ισχύος τόσο για το δίκτυο μεταφοράς όσο και για το δίκτυο διανομής παραμένει μηδενική, ενώ η χρέωση ενέργειας αυξάνεται κατά 4% (μεταφορά) έως 4,9% (διανομή). Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις αυτές είναι ενιαίες για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή ισχύουν τόσο για τους πελάτες της ΔΕΗ όσο και για εκείνους που έχουν επιλέξει εναλλακτικούς προμηθευτές.

Η ΡΑΕ αναφέρει ακόμη ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας ανάθεσης μελέτης σε εξειδικευμένο σύμβουλο, ο οποίος θα αξιολογήσει τις υφιστάμενες χρεώσεις δικτύων (Συστήματος Μεταφοράς και Δικτύου), συγκριτικά με τις αντίστοιχες χρεώσεις που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε τρίτες χώρες, τόσο ως προς το επίπεδο όσο και ως προς τη δομή τους. Με βάση τη μελέτη αυτή, η ΡΑΕ θα προχωρήσει, μέσα στο 2014, σε αναθεώρηση της μεθοδολογίας καθορισμού των χρεώσεων χρήσης δικτύων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Επείγουσα ανακοίνωση για Θηβαίο αθλητή που χρειάζεται άμεσα αιμοπετάλια

EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, απευθύνουν έκκληση για παροχή βοήθειας και συνδρομής.
Ο αθλητής του Συλλόγου Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ της Θήβας Στέργιος Παπαδόπουλος, νοσηλεύεται στο Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και χρειάζεται άμεσα αιμοπετάλια.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αιμοπετάλια, παρακαλούνται να απευθύνονται είτε στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, τηλ. Επικοινωνίας 22610 84114, είτε απευθείας στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, τηλ. Επικοινωνίας 2107780300.
Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα.

«ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977823867»


                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαύρο φίδι σε κατάσταση κρίσης. (BINTEO)


Μαύρο φίδι σε κατάσταση κρίσης. (BINTEO)...
.
Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση κατά δύο χρόνια στα όρια συνταξιοδότησης-Για πάντα στη δουλειά


Σχέδιο Β για σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, το οποίο περιλαμβάνει και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια για όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εξόδου με χαμηλό όριο ηλικίας (πριν από το 62ο έτος) επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Το σχέδιο αυτό είχε προταθεί από την Αναλογιστική Αρχή και την τρόικα ως το δεύτερο και πιο αυστηρό σενάριο για τις αλλαγές στα όρια ηλικίας που ψηφίστηκαν με νόμο 4093/12. Το σενάριο Α΄όμως δεν απέδωσε το αποτέλεσμα που ζητούσαν οι δανειστές, που ήταν ο περιορισμός των συνταξιοδοτήσεων και για το λόγο αυτό η τρόικα επανέφερε στην ατζέντα της ως προαπαιτούμενο μάλιστα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων την ανάγκη νέων αλλαγών στο ασφαλιστικό.
Το σενάριο Β’ προβλέπει αύξηση στα χαμηλά-ενδιάμεσα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη για όλες τις κατηγορίες και κυρίως για τις πρόωρες των γυναικών.
Για παράδειγμα, στις μητέρες ανηλίκων επελέγη και ισχύει με τον νόμο 4093/12, το σενάριο Α΄που προβλέπει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να διαμορφώνονται στα 55, 57 και 60 για πλήρη σύνταξη τα έτη 2010,2011 και 2012 και στα 50,52 και 55 αντίστοιχα για μειωμένη με τη δυνατότητα κατοχύρωσης  του συνταξιοδοτικού δικαιώματος από μέρους της ασφαλισμένης, εφόσον στα έτη αυτά είχε συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης και το παιδί της ήταν ανήλικο.
Στο σενάριο Β’ όμως, θα βγει από το συρτάρι προς επεξεργασία, εν όψει του νέου ασφαλιστικού , η πρόταση να αυξηθούν τα όρια ηλικίας κατά δύο έτη για όσες κατοχύρωναν δικαίωμα το 2011 και το 2012. Με την εφαρμογή του σχεδίου Β΄τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παρέμεναν αμετάβλητα ως το 2010.
 Δείτε τον σχετικό πίνακα:


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Δημόσιο ανοίγει τις πόρτες του σε 65.728 δημοσίους

Την ίδια ώρα μικραίνει ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ως το 2018
Σε 65.728 νέες προσλήψεις προβλέπεται να προχωρήσει το Δημόσιο από φέτος εώς και το 2018, ενώ την ίδια περίοδο θα αποχωρήσουν συνολικά 94.363 δημόσιοι υπάλληλοι, όπως αναφέρει η «Ημερησία».

Φέτος εκτιμάται ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 14.000 περίπου προσλήψεις, εκ των οποίων 2.400 αφορούν υπόλοιπο προσλήψεων του έτους 2013 και 8.000 θα προέλθουν από την εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση.

Αντίστοιχα, για το έτος 2015, από το σύνολο των 11.000 προσλήψεων, οι 7.000 θα αναπληρώσουν τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις. Για τα έτη 2017-2018, οι εκτιμώμενες προσλήψεις για όλη τη Γενική Κυβέρνηση υπολογίστηκαν βάσει του κανόνα 1:1.

Συγκεκριμένα:

• Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το έτος 2013 υπήρξε μείωση των προσλήψεων στις παραγωγικές σχολές κατά 30% σε σχέση με το 2012 (δηλ. 819 άτομα) και ο ίδιος αριθμός προσλήψεων έχει ενσωματωθεί σταθερά στις προβλέψεις για καθένα από τα έτη της περιόδου 2014-2018.

• Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το 2013 έχει δοθεί απόφαση κατανομής από το ΥΔΙΜΗΔ για 43 άτομα με βάση ειδικές διατάξεις (δικαστικές αποφάσεις, πλάνη, τέκνα αποβιωσάντων εν ώρα υπηρεσίας κ. λπ. ), ενώ το 2014 δεν έχουν γίνει προσλήψεις διοικητικού προσωπικού έως σήμερα. Όσον αφορά στο διδακτικό προσωπικό, για το 2014 εφαρμόζεται ο κανόνας 1:10 βάσει του εγκεκριμένου προγραμματισμού προσλήψεων με προτεραιότητα στην απορρόφηση υπαρχόντων εκκρεμοτήτων. Παράλληλα, προωθείται αίτημα του φορέα προς το ΥΔΙΜΗΔ για την πρόσληψη επιπλέον διδακτικού/εκπαιδευτικού προσωπικού το 2014, στο πλαίσιο του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση του φορέα.

• Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για το έτος 2013 με σχετική απόφαση του ΥΔΙΜΗΔ εγκρίθηκε η κατανομή 225 δοκίμων πυροσβεστών εκ των 725 επιτυχόντων του σχετικού διαγωνισμού βάσει εγκριτικής απόφασης (ΠΥΣ) του 2011. Ο υπόλοιπος αριθμός των 500 δοκίμων πυροσβεστών βάσει της ΠΥΣ 2011 εκτιμάται ότι θα προσληφθεί έως την 1/7/2014, εφόσον αυτό προβλεφθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Πέραν των ανωτέρω, κατά το 2013 και 2014 δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις ένστολου προσωπικού στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Για τα έτη 2015 έως και 2018, ο αριθμός προσλήψεων θα ανέλθει στα επίπεδα του 2012 (580 κατ' έτος).

• Στο Υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η πρόσληψη 2.000 τακτικών υπαλλήλων εντός του 2014, με στόχο τη στελέχωσή του με εξειδικευμένο προσωπικό.

• Στο πλαίσιο ενίσχυσης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, αλλά και της στελέχωσης των ασφαλιστικών ταμείων με προσωπικό για την επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών έχει προγραμματιστεί εντός του τρέχοντος έτους η πρόσληψη 1.500 περίπου υπαλλήλων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και στα εποπτευόμενα από αυτό Νομικά Πρόσωπα.

• Ως προτεραιότητα για το έτος 2014 έχει τεθεί και η πρόσληψη περίπου 2.000 ατόμων στον τομέα της Υγείας, που αφορούν, κυρίως, γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, το οποίο θα αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

• Ο εκτιμώμενος αριθμός προσλήψεων για τους ΟΤΑ α' βαθμού (πλην των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων) για τα έτη 2014-2015 βασίστηκε στον κανόνα 1:10 καθότι θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις τακτικού προσωπικού μόνο Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής (ΤΕ) Εκπαίδευσης.

• Για το 2014, έχουν προβλεφθεί 619 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα 9ήμερο εκπτώσεων - Ανοιχτά καταστήματα και την Κυριακή

Έως και το Σάββατο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων - 24ωρη απεργία για την Κυριακή κήρυξαν οι εμποροϋπάλληλοι
Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένει η αγορά τη σημερινή έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου η οποία θα διαρκέσει από σήμερα 2 Μαΐου έως και το Σάββατο 10 του μήνα. Πρόκειται για την έναρξη ενός νέου μέτρου που επιτρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις τέσσερις κι όχι δύο φορές το χρόνο, μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, οι τακτικές εκπτώσεις θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι αφορούν στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι 9 ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο, 10 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης ώστε να διευκολυνθούν οι καταναλωτές.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εαρινής εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2014.  Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 4 Μαΐου, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00.

Την ίδια ώρα, η ΕΣΕΕ που είχε αντιδράσει στο μέτρο όμως τώρα ο πρόεδρος της κ. Βασίλης Κορκίδης συμπράττει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ θα πραγματοποιήσει μετρήσεις για την αποδοχή της νέας αυτής περιόδου καθώς και για την εκ νέου κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς.

Και τσουχτερά πρόστιμα

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθανάσιος Σκορδάς, δήλωσε βέβαιος ότι και αυτή η Κυριακή θα είναι εμπορικά επιτυχής. Όπως ανέφερε: «Η επιτυχημένη εφαρμογή της κυ­ριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθεί και την προσεχή Κυριακή. Πιστεύω ότι και σε αυτή την περίπτωση, οι καταστηματάρχες θα δουν την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου ως ευκαιρία, προκειμένου να ενδυναμώσουν τις σχέσεις με τους πελάτες τους, μέσα από την προσφορά ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές. Ο εμπορικός κόσμος, με την αντοχή που επέδειξε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, επιβεβαιώνει το ρόλο του ως σημαντικού συντελεστή ανάπτυξης και προόδου της ελληνικής οικονομίας. Η Κυριακή 4 Μαΐου θα είναι μια ακόμα απόδειξη γι’ αυτό».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ανοίγει» ο καιρός -Περιορίζονται οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Kαλύτερος σε σχέση με χθες, Πρωτομαγιά, θα είναι σήμερα ο καιρός, καθώς οι βροχές θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και μόνο τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις ανατολικές περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια το μεσημέρι - απόγευμα. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της κεντρικής στερεάς και της Θεσσαλίας. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: παροδικές νεφώσεις, κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Αττική


Καιρός: λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη


Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι - απόγευμα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Κεφαλονιά


Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα του Υποψηφίου Δημάρχου Λεβαδέων Γεωργίου Ζιώγα για την Εργατική Πρωτομαγιά



Εργαζόμενες – εργαζόμενοι
    Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της.
   Λάθη απερίσκεπτα οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Δυστυχώς όμως οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες πληρώνουν πολύ ακριβά το τίμημα των λαθών του πρόσφατου παρελθόντος.
   Η ανεργία θεριεύει, η μερική απασχόληση, η ανασφάλιστη εργασία είναι σχεδόν καθεστώς, οι απολύσεις είναι πια σε ημερήσια βάση. Τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι μικρές επιχειρήσεις εξαφανίζονται.
   Την κρίση όμως δεν θα πληρώσουμε εμείς αλλά αυτοί που την δημιούργησαν οι τραπεζίτες, οι «τζογαδόροι» των οικονομιών, οι έχοντες, οι κατέχοντες και οι ένοχοι που και σήμερα κερδίζουν ξανά απ' αυτή.
   Είναι ώρα όλοι μαζί να δώσουμε μία νέα μορφή αγώνα για να αντιμετωπίσουμε  σήμερα τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, ανεργία, ασφάλιση, υγεία, πρόνοια, κοινωνική προστασία, περιβάλλον.
    Εμπρός για μία ανθρώπινη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
                       


Διαβάστε Περισσότερα »

Ταυτότητες με διαδικασία… fast track



Με στόχο να περιοριστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, καταργείται σε πρώτη φάση η χρήση πιστοποιητικών στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης, με απόφαση του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η νέα πρωτοβουλία αφορά στην ηλεκτρονική επικοινωνία του πληροφοριακού συστήματος «Police Online» της ΕΛ.ΑΣ. με το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοτολογίου» του υπ. Εσωτερικών.

Με τις σημερινές συνθήκες, απαιτούνται 3-5 ημέρες μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έκδοση ταυτότητας.

Η διαδικασία κρίνεται χρονοβόρα και οφείλεται στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση από τις αστυνομικές αρχές των στοιχείων που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος.

Από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο πολίτης θα μεταβαίνει στο αστυνομικό τμήμα και θα λέει προφορικά τα στοιχεία του. Τα στοιχεία θα καταχωρούνται σε πρότυπο αίτησης στη σχετική εφαρμογή και μετά την άντληση των απαραίτητων πληροφοριών από το Δημοτολόγιο.

Η αίτηση που θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης θα τυπώνεται και στη συνέχεια ο πολίτης θα την υπογράφει.

Εν συνεχεία μέσω του πληροφοριακού συστήματος θα εκτυπώνεται η ταυτότητα και ο πολίτης θα την παραλαμβάνει με ασφάλεια.

Για την όλη διαδικασία προβλέπεται ακόμη έλεγχος ταυτοπροσωπίας μέσω της εξέτασης του ενδιαφερομένου σε τρεις τυχαίες ερωτήσεις με δημοτολογικά στοιχεία όπως για παράδειγμα αριθμό τέκνων ή όνομα αδελφού κλπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ