Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σχολές που «παράγουν» αριστούχους: Ο χάρτης της επιτυχίας σε ΑΕΙ -ΤΕΙ


Στο κυνήγι του βαθμού και όχι μόνο του πτυχίου φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά εδώ και αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα μεταπτυχιακά θεωρούνται ακόμη απαραίτητα και σε αυτά εξέχοντα ρόλο παίζει ο βαθμός πτυχίου.

Σε σύγκριση με μια δεκαετία πριν τα πτυχία με άριστα, δηλαδή βαθμό πάνω από 8,5%, έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, παρά το γεγονός ότι οι όροι ανταγωνισμού δεν είναι πάντα οι ίδιοι για όλα τα πανεπιστήμια και τις σχολές.

Για παράδειγμα, αρκετές σχολές έμειναν φέτος έως και τρεις μήνες κλειστές με πολλούς φοιτητές να τρέχουν για να προλάβουν τις εξεταστικές.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» το ποσοστό των αριστούχων δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα και στην προσπάθεια των φοιτητών, αλλά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως το γεγονός ότι ορισμένοι καθηγητές «μοιράζουν» εύκολα υψηλούς βαθμούς, ενώ άλλοι είναι πολύ φειδωλοί στα «άριστα».

Σημαντικός παράγοντας, ωστόσο, είναι και ο βαθμός δυσκολίας του αντικειμένου της σχολής, αλλά και ο αριθμός μαθημάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το πλέον εμβληματικό ίδρυμα της χώρας, όπου σταθερά το ποσοστό των αρίστων κινείται στο 7% ετησίως.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των αρίστων πτυχιούχων στις 33 σχολές του ΕΚΠΑ αποκαλύπτουν μυστικά και παράδοξα για την αριστεία, όπως αποτυπώνεται στατιστικά στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση:

    Το νέο Τμήμα Σλαβικών Σπουδών πέτυχε το... απόλυτο με τον πρώτο του απόφοιτο το 2013! Πέρυσι από το Τμήμα αποφοίτησε ο πρώτος φοιτητής και με άριστα. Άρα, για το Τμήμα 100% των αποφοίτων του είναι άριστοι. Κατά την εφημερίδα, πρόκειται για έναν πολύ καλό φοιτητή ο οποίος έκανε τη διπλωματική του στα ρωσικά. Βέβαια, σύμφωνα με τις ίδιες πανεπιστημιακές πηγές, το 2013 υπήρχαν και άλλοι 14 φοιτητές κοντά στην αποφοίτηση, «όμως για διαφόρους λόγους δεν πήραν πτυχίο».
    Μεταξύ των 10 Τμημάτων με τα υψηλότερα ποσοστά αριστείας, ισχυρή παρουσία έχουν οι ξενόγλωσσες φιλολογίες (Ιταλικών, Ισπανικών, Γερμανικών και Τουρκικών). Αυτό αποδίδεται σε στατιστικούς λόγους βάσει του μικρού συνολικού αριθμού φοιτητών - αποφοίτων. Ενδεικτικά, στο Τμήμα Ιταλικών Σπουδών αρίστευσαν 8 επί 34 πτυχιούχων. Αντίθετα, στα πολυπληθή τμήματα μειώνονται στατιστικά οι πιθανότητες αριστείας.
    Για τον λόγο αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Ιατρική Σχολή βρίσκεται στην όγδοη θέση, με ποσοστό αρίστων 12,24%. Το 2013 αποφοίτησαν 286 φοιτητές της, εκ των οποίων οι 35 με άριστα. Πρόκειται, βέβαια, για τη σχολή στην οποία για να εισαχθείς απαιτούνται πάνω από 19.000 μονάδες και κάθε χρόνο "διεκδικεί" τον "πρώτο των πρώτων" επιτυχόντα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
    Στον αντίποδα, αρνητική εικόνα καταγράφει το Γεωλογικό Τμήμα, με κανέναν αριστούχο από τους 97 πτυχιούχους του το 2013.
    Στην πρώτη δεκάδα με τα χαμηλότερα ποσοστά αρίστων βρίσκονται, επίσης, το Μαθηματικό (1,94%) και το Χημικό (2,35%), ενώ στη "μέση" του πίνακα, αλλά κάτω του μέσου όρου, βρίσκονται το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (4,4%) και το Φυσικό (3,52%) – όλα τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Κάτι που κατατείνει στο ότι «στη σχολή οι καθηγητές είναι αυστηροί στις βαθμολογίες. Η σχολή έχει αυτήν την κουλτούρα, είναι θέμα μικροκλίματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο πρώην αντιπρύτανης και καθηγητής της σχολής κ. Θωμάς Σφηκόπουλος.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Καραμπόλα λίγο πριν την είσοδο της Θήβας

Αναγνώστης του Permissospress μας πληροφόρησε ότι πριν λίγο έγινε καραμπόλα τριών αυτοκινήτων  ένα χιλιόμετρο  πριν την είσοδο της Θήβας στην εθνική οδό Θηβών Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποτέλεσμα της καραμπόλας   ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στα οχήματα ενώ  τραυματίστηκαν δυο ελαφρά,και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Θήβας για τις πρώτες βοήθειες.Νεότερα σε λίγο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημητρόπουλου για την ακύρωση του συνδυασμού


Δημητρόπουλος:"Τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί"
Επιστολή μας εστάλει πριν λίγο απο τον Υπ.δήμαρχο Αγράφων Χρήστο Δημητρόπουλο με την οποία σχολιάζει την δικαστική απόφαση της ακύρωσης του συνδυασμού του.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής
"Με αφορμή την έκδοση της Δικαστικής Απόφασης ( Διοικητική Πράξη η οποία μπορεί να ανακληθεί ) του  Πρωτοδικείου Ευρυτανίας , χτες 3/5/2014, σύμφωνα με την οποία, επί της ουσίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στον συνδυασμό μας να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών, στον Δήμο Αγράφων, γνωστοποιώ τα παρακάτω:
Πέρα από τον οφειλόμενο Σεβασμό στις Δικαστικές αποφάσεις, ο Νομικός Πολιτισμός, παραχωρεί και επιτρέπει, στον καθένα από εμάς, το δικαίωμα του νομικού σχολιασμού και την αντιπαράθεση νομικών επιχειρημάτων που κατατείνουν στην ακύρωση κάθε Δικαστικής Απόφασης, δια των ενδίκων μέσων.
Εν πάσει περιπτώσει και δεδομένου ότι με το θέμα αυτό ασχολούνται ήδη οι δικηγόροι μας, προσωπικά νοιώθω την ανάγκη και προς ενημέρωση των δημοτών μας να τονίσω ότι:
1.- Τίποτα μέσα στα πλαίσια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ΔΕΝ μπορεί-  και δεν επιτρέπεται - να στερήσει ή να περιορίσει ή να παρεμποδίσει το Συνταγματικό Δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών όχι μόνο να εκλέγουν  τα αντιπροσωπευτικά θεσμικά όργανα αλλά και να εκλέγονται σε αυτά.

2.- Τα αρμόδια όργανα πρέπει να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και όχι να την παρεμποδίζουν στηριζόμενα ή μάλλον εκμεταλλευόμενα  απλές ατέλειες ή τυπικές παραλείψεις.
Η εμμονή σε γραφειοκρατική λαγνεία, είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη αν στοχεύει στην παρεμπόδιση (σκόπιμα ή όχι) αυτού του ΚΥΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ των πολιτών.
3.- Η επίκληση - στην δική μας περίπτωση -της εξ αμελείας απλής παράλειψης ορθής συμπλήρωσης των εκ της εκλογικής νομοθεσίας απαιτούμενων τυπικών εγγράφων για τη συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές, οδήγησε στην εξής εφιαλτική , θα ’λεγα και πρωτοφανή πραγματική κατάσταση.
Ενώ υπήρξε εκπεφρασμένη θέληση δεκάδων συμπολιτών μας για ενεργή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία,  αφ ενός μεν πρακτικά πλέον  στερούνται αυτού του Συνταγματικού Δικαιώματος  και αφ ετέρου το σύνολο των ενεργών συμπολιτών μας, στερείται της δυνατότητας επιλογής εναλλακτικού δημοτικού συνδυασμού του  και ωθούνται έτσι υποχρεωτικά να στηρίξουν τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, πράγμα που υπ αυτές τις συνθήκες είναι ανώφελο, αφού έστω και με μία μόνο ψήφο, θα αναλάβει την ηγεσία του Δήμου μας.
Αφήνω στην κρίση κάθε σκεπτόμενου μέσου πολίτη, αν αυτή η δημιουργηθείσα κατάσταση εξυπηρετεί  τα συμφέροντα τις τοπικής κοινωνίας ή αντίθετα αντιστρατεύεται τις στοιχειώδεις αρχές του Πολιτεύματός μας, αφού μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ υποψήφιο.
Μετά τα ανωτέρω θέλω να καταστήσω σαφές ότι ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», οποιαδήποτε απαγόρευση δεν θα σταθεί ικανή να με αποτρέψει από την ειλικρινή διάθεση μου να υπηρετώ τους συμπολίτες μου, να είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δυσκολία τους και ταυτόχρονα τους καλώ με τρόπο ευγενικό και ψύχραιμο να αντιμετωπίσουν την δημιουργηθείσα κατάσταση η οποία πιστεύω ότι θα ανατραπεί από τα αρμόδια δικαστήρια.
Τέλος νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το σύνολο των ανθρώπων που είναι δίπλα μου σε αυτή την δύσκολη στιγμή και να τους διαβεβαιώσω ότι ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ.   

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
                                                              ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


prasiaonline.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσάκωνας Θανάσης - Γιατί τώρα με το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ του Γιάννη Κόρδατζη;




Φίλες και  Φίλοι αγαπητοί συμπολίτες του Καλλικρατικού Δήμου Θήβας,
Μέσα από αυτές τις γραμμές θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μια ακόμα φορά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2010 εκλέγοντάς με Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας. Θεωρώ ότι στο διάστημα που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗ.ΚΕ.Θ. (2009-2010), όσο και ως σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας ( 2011-2014) λειτούργησα προτάσσοντας πάντα το κοινωνικό συμφέρον.

 Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για λόγους καθαρά προσωπικούς, δεν είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Θεωρώ, όμως, ότι έχω την  υποχρέωση ως απλός πολίτης που γεννήθηκε, ανδρώθηκε, ζει και εργάζεται σε αυτή την πόλη να εκφράσει την άποψή του.
 Όλοι μας βιώνουμε τις δυσκολίες της επιβίωσης, της αναζήτησης της εργασίας, τις περικοπές στους μισθούς, την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας και κάθε κοινωνικής παροχής απόρροια των πολιτικών που εφάρμοσαν οι υπόδουλες μνημονικές κυβερνήσεις.
Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται θανάσιμο πλήγμα με την μείωση των Κ.Α.Π. και της ΣΑΤΑ κατά 60% αδυνατώντας να εκπληρώσει τον πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό της ρόλο που δίνεται μέσα από το άρθρο 102 του Συντάγματος.  Στους δύσκολους αυτούς καιρούς η τοπική μας κοινωνία χρειάζεται μια δυναμική, κοινωνική, μαχητική, ρεαλιστική, ριζοσπαστική και κινηματική δημοτική αρχή μακριά από μικρομάγαζα και παρέες έχοντας ως προτεραιότητα και στόχο το κοινωνικό συμφέρον του τόπου και των πολιτών της.
Με το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας και επικεφαλής τον Γιάννη Κόρδατζη θα πρέπει να συγκροτήσουμε ένα πλατύ μέτωπο απέναντι στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή μας, στις πολιτικές που κατάντησαν την αυτοδιοίκηση κακό διαχειριστή της κεντρικής εξουσίας, στο νεποτισμό, την ιδιοτέλεια, την αδιαφάνεια. Να δώσουμε τη μάχη σε κάθε λογής κατεστημένο πολιτικό, εργολαβικό  που θέλει να υποθηκεύσει το μέλλον μας δίχως εμάς.
Με εκτίμηση
Τσάκωνας Θανάσης
Ανεξάρτητος Σύμβουλος
Δημοτικής Κοινότητας Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια εκλογικού Κέντρου Υποψηφίου Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου

 
Παρουσία πλήθους κόσμου και υποψηφίων συμβούλων πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 4 Μαΐου, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Νέα Ενωτική Πορεία» του Υποψηφίου Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής, υπενθυμίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του σύμβουλοι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τίμησαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι δημότες του Καλλικρατικού Δήμου και απέδειξαν στην πράξη ότι ο λόγος τους αποτελεί συμβόλαιο.

Αυτό το συμβόλαιο, ζήτησε ο κ. Νικολάου εκ νέου από τους δημότες να εγκρίνουν και να ανανεώσουν, καθώς όπως τόνισε :

 «Ο Συνδυασμός της Νέας Ενωτικής Πορείας έχει το ηθικό ανάστημα να απευθύνει αυτή την πρόσκληση με βάση τη συνέπεια που δείξαμε ως Δημοτική Αρχή».

Με το σύνθημα «Μαζί πετύχαμε πολλά, μαζί μπορούμε περισσότερα» κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νικολάου έστειλε το μήνυμα της νίκης σε όλο τον Δήμο Θηβαίων.
Γραφείο Ενημέρωσης
Νέας Ενωτικής Πορείας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις για να καλυφθούν τα ελλείμματα στα ταμεία

Σαν «ασανσέρ» αναμένεται να λειτουργούν από το καλοκαι του 2014 επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, καθώς τα ταμεία υποχρεούνται να δουλεύουν πλέον με τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Την ίδια ώρα, θολό παραμένει το τοπίο για τις κύριες συντάξεις, αφού αναμένονται αλλαγές έτσι ώστε, με χαμηλότερες συντάξεις από το 2015 και μετά, να μπορέσει να υπάρξει ισορροπία με την απώλεια πίρων 974 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, η οποία θα προέλθει από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες από την 1η Ιουλίου.

Μείωση επικουρικών για να «κλείσουν« οι τρύπες των Ταμείων

Αρχικά, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» προϋπολογίζεται ότι τα Ταμεία θα εξοικονομήσουν 464 εκατ. ευρώ από την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και άλλα 115,5 εκατ. ευρώ από τη μείωση των αποδιδόμενων πόρω στο ασφαλιστικό σύστημα.

Για την εξοικονόμηση αυτή, αναμένεται να εξασφαλιστούν 580 εκατ. Ευρώ από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, οι οποίες είναι αναπόφευκτες στα ΝΠΔΔ, ακόμη κι αν στο Μεσοπρόθεσμο προϋπολογίζεται αύξηση των μεταβιβάσεων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (από 8,90 δισ. το 2014 έως 9,32 δισ. το 2018). Η αύξηση αυτή θα κατευθυνθεί στα ταμεία κύρια σύνταξης για να κλείσει η τρύπη που δημιουργεί η μείωση των εισφορών (974 εκατ. στο τέλος της περιόδου).

Οι πρώτες περικοπές, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε επικουρικές θα γίνουν αισθητές στους ασφαλισμένους του ΕΤΕΑ το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Αυτό σημαίνει αυτόματες περικοπές όπου διαπιστωθεί έλλειμμα.

Οι προβλεπόμενες μέσες μειώσεις στις επικουρικές αναμένεται να είναι περίπου 7% έως 8%. Το ίδιο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών μερίδων, θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα επικουρικά Ταμεία μετά την 1.1.2015. Με το νέο σύστημα οι συντάξεις θα υπολογίζονται με σύστημα προκαθορισμένων εισφορών νοητής κεφαλαιοποίησης.

Αλλαγές και στις κύριες συντάξεις, αλλά σε θολό τοπίο

Από το 2015 αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στα ταμεία κύριας σύνταξης, καθώς, ήδη έχει καταστεί σαφές από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο ότι από τις αναλογιστικές μελέτες του συστήματος μέχρι το φθινόπωρο θα κριθούν οι περιμετρικές αλλαγές που θα αποφασιστούν στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.

Το γεγονός δε ότι και το Μεσοπρόθεσμο έχει κάνει αναφορά στην κατάργηση «την 1η Ιανουαρίου 2015 κοινωνικών πόρων που προβλέπονται υπέρ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, καθώς και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων» χωρίς να διευκρινίζει εάν θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα κατάργησης πόρων εντός του θέρους, δημιουργεί εύλογες απορίες για το βάθος των επερχόμενων αλλαγών στην κύρια σύνταξη.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το εάν θα υπάρξουν μειώσεις και πόσο θα είναι αυτές, καθώς, το θέμα, στην παρούσα φάση δεν «ανοίγει». Από την άλλη πλευρά, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο του ΔΝΤ έχει σαφείς αναφορές για την κατάρτιση σχεδίου ενοποιήσεων ταμείων, αλλά και για οριστικοποίηση των πόρων που θα καταργηθούν.

Επιπλέον, υπάρχει δέσμευση για νέο ασφαλιστικό νόμο μέχρι τον Νοέμβριο, νομοθέτηση και νέας μείωσης ασφαλιστικών εισφορών.

Στα σχεδιαζόμενα βήματα δεν περιλαμβάνεται, επί του παρόντος, ρύθμιση για κατάργηση της δυνατότητας εξόδου από την εργασία πριν από το 65ο έτος της ηλικίας. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές του αρμόδιου Επιτρόπου σχετικά με την κατάργηση των ηλικιακών εξαιρέσεων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπό επανεξέταση θα τεθούν και οι ισχύουσες ρυθμίσεις πρόωρης συνταξιοδότησης.

iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΙΕΣΤΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2013/14-βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες έως και χαλάζι

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χαλάζι, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με κύρια χαρακτηριστικά:

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
    Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Η ΕΜΥ προβλέπει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σβίγγος και Κατσέλης σε κοινό ψηφοδέλτιο για το Δήμο Θηβαίων


Η μεγάλη Δημοκρατική δημοτική παράταξη "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ" με επικεφαλής τον ΝΙΚΟ ΣΒΙΓΓΟ και η δημοτική παράταξη "Κίνημα Πολιτών Για Την Αναγέννηση Του Δήμου Θηβαίων" με επικεφαλής τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΕΛΗ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό ψηφοδέλτιο και με κοινό Υποψήφιο Δήμαρχο τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΕΛΗ.
Πιστεύουμε ότι με την πράξη μας αυτή ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις σας αλλά και στις ανάγκες των δύσκολων καιρών που ζούμε . ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ στις εκλογές της 18ης Μαΐου την ψήφο σας ,για να σας υπηρετήσουμε στα επόμενα και δύσκολα ετη για την αυτοδιοικηση.....

Αποδεικνύουμε με αυτό τον τρόπο ότι θέτουμε στην κρίση σας τις δυνατότητες μας , τις εμπειρίες , τις γνώσεις μας χωρίς 'ΙΔΙΟΤΈΛΕΙΑ'.αλλά και την σιγουριά για την επιτυχία.
Δεν ζητάμε καρέκλες και αξιώματα. Θέλουμε όπως στο παρελθόν 1991-1994 και 2007-2010 έτσι και τώρα να δώσουμε το παρών στις εξελίξεις αλλά και στις δύσκολες μέρες που μας έφεραν τα διάφορα μνημόνια και η αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής.
Σας θυμίζουμε πως όλα τα μεγάλα και μικρά έργα που έγιναν στην πόλη μας έγιναν επί των ημερών μας σε αγαστή συνεργασία μαζί σας.
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ :
Συνεδριακό κέντρο - Αερολέσχη - Δημοτικό Θέατρο - Βιολογικός - Δημοτικός ξενώνας - Πεζόδρομος Επαμεινώνδα - Σχολεία - ΚΗΦΗ - Αναπλάσεις Συνοικιών (δρόμοι , πεζοδρόμια , πλατείες , φωτισμός) - Καθαριότητα - Εξοπλισμός Μηχανημάτων Δήμου - Ψηφιακός Δήμος - παιδικές χαρές - γήπεδα 5χ5 -γήπεδα μπάσκετ -ΧΥΤΑ - Διυλιστήριο Νερού - 5 γήπεδα στα χωριά και στην Θήβα - Κοινωνικές Παροχές ( μείωση 50% των δημοτικών τελών ) - Δωρεάν Συγκοινωνίες Στα Χωριά Μας .... Και πολλά ακόμα.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ
Για την νέα 5ετία που θα κληθούμε να σας υπηρετήσουμε, προτείνουμε λύσεις για την τοπική ανεργία , την τοπική οικονομία , την ανάπτυξη με απορρόφηση των Ελληνικών - Ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων μα πάνω απ'όλα την αξιοποίηση της μεγάλης δημοτικής περιουσίας , αλλά και του μοναδικού φυσικού πλούτου του δήμου μας.
Εμείς καταθέτουμε προτάσεις ρεαλιστικές και εφικτές, και απο εσάς ζητάμε να μας εμπιστευθείτε και να μας στηρίξετε για μιά νέα δημιουργική θητεία.
Ας πάρουμε τις ευθύνες στα χέρια μας, μην πειραματίζομαστε άλλο. Εμπρός όλοι μαζί στον αγώνα των δημοτικών εκλογών για την ΝΙΚΗ !
Η ΝΙΚΗ θα είναι για όλους μας, για τα παιδιά μας , για το μέλλον μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήκωσε το γάντι ο Περγαντάς και απαντά στο Βενιζέλο



Τη δική σας ευθύνη μην προσπαθείτε να τη χρεώσετε σε μένα, απαντά ο Κλέαρχος Περγαντάς στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Είναι γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις κατά του Περιφερειάρχη Στερεάς, τόσο στην συνέντευξη τύπου, όσο και στη συνάντηση που είχε με τα στελέχη και του κινήματος κατά την επίσκεψή του στη Λαμία το πρωί του Σαββάτου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ τον είπε αχάριστο και ρίψασπι, επειδή έκανε πίσω την κρίσιμη στιγμή και το ΠΑΣΟΚ δεν κατέβασε υποψήφιο στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς από τη πλευρά του απαντά, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να του φορτώσει τις δικές του ευθύνες και ότι η ώρα της κρίσης από την κοινωνία πλησιάζει.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Κλέαρχου Περγαντά:

Ρ Ι Ψ Α Σ Π Ι Δ Ε Σ........
   
                Κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ

               Τον Ιανουάριο του 2014 ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, έκανα δημόσιο απολογισμό  των πεπραγμένων της θητείας  μου.
               Έναν απολογισμό δημιουργικό και παραγωγικό σε έργα και δράσεις, όπως δημοσίως ανέφερε ενώπιον του ίδιου συμβουλίου λίγες μέρες αργότερα, ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος κ. Johannes Hahn, σύμφωνα με τον οποίο η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην Στερεά Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (94.45%).
                
                 Κ. Πρόεδρε

                 Κατά την διάρκεια του απολογισμού μου, δήλωσα όπως είχα δικαίωμα και σε χρόνο έγκαιρο ότι το ταξίδι μου στην Αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε μετά από12 χρόνια δημιουργικής πορείας.

                  Κ. Πρόεδρε

                  Κατά την επίσκεψη σας στην ΛΑΜΙΑ στις 3-5-2014  με χαρακτηρίσατε με τρόπο απόλυτα προσβλητικό "Ρίψασπι" επειδή αποφάσισα όπως είχα δικαίωμα σαν ελεύθερη προσωπικότητα να μην συνεχίσω την διαδρομή μου στη Αυτοδιοίκηση, που υπηρέτησα και αγάπησα με πάθος.

                    Ταυτόχρονα επιχειρήσατε να μεταθέσετε την δική σας ευθύνη για την μη κατάρτιση ψηφοδελτίου με άλλον επικεφαλής στην Στερεά Ελλάδα στο πρόσωπο μου, γεγονός απόλυτα ανακριβές όπως οι πάντες γνωρίζουν.


                Κ. Πρόεδρε

                Επειδή οι πορείες όλων μας είναι γνωστές, είναι βέβαιο ότι η δημόσια παρουσία μας θα κριθεί από την κοινωνία με δίκαιο τρόπο.!

            
Κλέαρχος Περγαντάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 19χρονο "μπουμπούκι" στο Ύπατο Βοιωτίας-φωτο





Συνελήφθη, προχθές (02-05-2014) το απόγευμα στο Ύπατο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για

καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 19χρονο στην ανωτέρω περιοχή και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, μεικτού βάρους (75) γραμμαρίων.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα όπου διαμένει ο 19χρονος στο Ύπατο Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν:

·    Έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης, μήκους από (15) έως (30) εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε μέσα σε δύο (2) πλαστικές γλάστρες στην αυλή του καταλύματος,
·    δεκαέξι (16) σπόροι κάνναβης, εντός νάιλον συσκευασίας,
·    καλώδια αλουμινίου ηλεκτροδότησης, διαφόρων μηκών, βάρους εκατό (100) περίπου κιλών και
·    μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, μεικτού βάρους (290) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα καλώδια ηλεκτροδότησης που βρέθηκαν στο κατάλυμα του 19χρονου, τα είχε αφαιρέσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από ανενεργό υποσταθμό της Δ.Ε.Η. Θηβών στην περιοχή Υπάτου Βοιωτίας, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας τα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα και του αποδόθηκαν.

Οι δύο νάιλον συσκευασίες με τα (365) γραμμάρια καπνού που συνολικά κατασχέθηκαν και δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του 19χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παγώνουν» αλλά μόνο για ένα χρόνο οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα



Παράταση ενός χρόνου στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων του αγροτικού ρεύματος που φέρνει η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από το βήμα του συνεδρίου για την Ενέργεια, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το Ιδρυμα Friedrich Ebert ο υφυπουργός Ενέργειας, Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Για την κατηγορία των αγροτικών τιμολογίων συμφωνήθηκε η αναπροσαρμογή να ισχύσει από τον Ιούλιο 2015.Για την κατηγορία των αγροτικών τιμολογίων συμφωνήθηκε η αναπροσαρμογή να ισχύσει από τον Ιούλιο 2015.
Η κατάργηση των εν λόγω επιδοτήσεων αποτελεί μνημονιακή δέσμευση η οποία κανονικά θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιούνιο. Αφορούν, δε, συνολικά περί τα 2,5 εκατ. καταναλωτές με κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και το σύνολο των αγροτικών καταναλώσεων της χώρας, που χρεώνεται για όλο το 24ωρο με την κατά 40% χαμηλότερη τιμή του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Για την κατηγορία των αγροτικών τιμολογίων ωστόσο, όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου, συμφωνήθηκε η αναπροσαρμογή να ισχύσει από τον Ιούλιο 2015 και αφού προηγηθεί η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μετρητών στις συνδέσεις, όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

Όσον αφορά στους οικιακούς καταναλωτές, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρισμού με τις μειωμένες χρεώσεις τα νοικοκυριά με κατανάλωση ρεύματος ως 800 kwh στην κύρια κατοικία τους.

Για τις υπόλοιπες, βέβαια,  οικιακές χρεώσεις (π.χ. εξοχικές κατοικίες) θα υπάρξουν αυξήσεις οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν και το 25%.

Στις εμπορικές καταναλώσεις χαμηλής και μέσης τάσης ωστόσο, οι οποίες επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων, η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αναμένεται να φέρει μειώσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο 4% - 5%.
agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

500 προσλήψεις στην Πυροσβεστική

 Στον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2014 του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εντάσσονται οι 500 αδιόριστοι της προκήρυξης της Πυροσβεστικής ,για 725 προσλήψεις δόκιμων πυροσβεστών που η πρόσληψη τους είχε ''κολλήσει'' από το 2011 ενώ οι επιτυχόντες είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους. Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για το έτος 2013 με σχετική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκρίθηκε η κατανομή 225 δοκίμων πυροσβεστών εκ των 725 επιτυχόντων του σχετικού διαγωνισμού βάσει εγκριτικής απόφασης (ΠΥΣ) του 2011. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο υπόλοιπος αριθμός των 500 δοκίμων πυροσβεστών βάσει της ΠΥΣ 2011 εκτιμάται ότι θα προσληφθεί έως την 1/7/2014. Τα παραπάνω προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής ενώ σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι προσλήψεις θα γίνουν εφόσον αυτό προβλεφθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που είναι δεδομένο ότι θα συμβεί. Ο διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί με τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων κατάταξης των επιτυχόντων, τον 11ο του 2012

dikaiologitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο εκατ. οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ - 800.000 τα ανασφάλιστα



Ενώ μόλις δέκα από τα συνολικά 57 δημόσια ΚΤΕΟ έχουν πιστοποιηθεί και λειτουργούν εκ νέου, εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων παραμένει σταθερός στα 2 εκατ. περίπου με το Δημόσιο να χάνει έσοδα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή,  την ίδια ώρα υπολογίζεται ότι συνολικά κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους 800.000 ανασφάλιστα οχήματα, εκ των οποίων οι 250.000 είναι Ι.Χ. ενώ 300.000 είναι τα οχήματα που θεωρητικά οι ιδιοκτήτες τους θα έπρεπε να έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας που όμως δεν το έχουν κάνει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η απουσία ελέγχων είναι αυτή που δεν οδηγεί τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην κάνουν ασφάλιση και ελέγχους στα ΚΤΕΟ για τα οχήματά τους.

Χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ παραμένουν και περίπου 1 εκατ. Μοτοσικλέτες, ενώ μάστιγα που πλήττει την εν λόγω αγορά είναι τα πλαστά πιστοποιητικά ΚΤΕΟ, τα οποία είτε δίδονται έναντι χαμηλότερης τιμής είτε εκδίδονται για λογαριασμό του ιδιοκτήτη Ι.Χ. εν αγνοία του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προειδοποίηση της Αστυνομίας για νέα απάτη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Αναλυτικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τις εταιρείες - επιχειρήσεις, που έχουν έδρα την χώρα μας και δραστηριοποιούνται εμπορικά στην ημεδαπή ή/και στην αλλοδαπή, προκειμένου να εντείνουν την προσοχή τους στις διαδικασίες πληρωμών, που γίνονται μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση στις υποθέσεις απάτης, σχετικά με απατηλή δρομολόγηση πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και όχι των δικαιούχων. Πώς γίνεται η απάτη Πιο αναλυτικά, τρίτα πρόσωπα διεισδύουν (CRACKING) ηλεκτρονικά στις επικοινωνίες/αλληλογραφία (e-mail) εμπορικών εταιρειών, που έχουν στοχεύσει, με αποτέλεσμα να υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία, με σκοπό τον εντοπισμό των εμπορικών συναλλαγών. Κατόπιν, οι κακόβουλοι (CRACKERS), αφού έχουν υφαρπάξει στοιχεία εμπορικών συναλλαγών, ενημερώνουν μέσω απατηλού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) την εταιρεία, που θέλει να εμβάσει ένα οφειλόμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργαζόμενης εταιρείας, ότι θα πρέπει τα χρήματα να κατατεθούν σε διαφορετικό λογαριασμό από εκείνο που μέχρι πρότινος συναλλασσόταν. Το αποτέλεσμα είναι ότι η εταιρεία στην οποία υπάρχει η χρηματική οφειλή και για την οποία έγινε το τραπεζικό έμβασμα, ουδέποτε λαμβάνει το χρηματικό ποσό. Μέτρα ασφαλείας Οι εμπορικές εταιρείες για να μπορέσουν να διασφαλίσουν τα ψηφιακά δεδομένα τους, αλλά και να προστατεύσουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους καλούνται να τηρούν τις παρακάτω διαδικασίες: - Συνεχή επαλήθευση της ορθής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εταιρειών - επιχειρήσεων με τις οποίες πραγματοποιείται η επικοινωνία για επικείμενες συναλλαγές, - Σε περίπτωση που απαιτείται αποστολή χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να πραγματοποιείται επαλήθευση των στοιχείων αποστολής και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τηλέφωνο, διαδικτυακή συνομιλία κτλ). Συστάσεις Ειδικότερα, συστήνονται τα εξής: - Επαλήθευση των συναλλαγών απευθείας με τους τραπεζικούς οργανισμούς στους οποίους πρόκειται να γίνει η μεταφορά των χρημάτων, - Τήρηση δεύτερου ή επιπρόσθετου κωδικού ασφαλείας κατά την διαχείριση των λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, που λαμβάνουν - αποστέλλουν ευαίσθητα ή τραπεζικά δεδομένα, - Συνεχής ενημέρωση των προγραμμάτων προστασίας και ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινόμενου και παρεμβαίνει σε κάθε περίπτωση σχετικής καταγγελίας ή ενημέρωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Λουκά του Στειριώτου




Την 3η Μαΐου η Τοπική μας Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Οσίου Λουκά του Στειριώτου και τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Καθολικού της ομώνυμης Βυζαντινής Ιεράς Μονής, που έγιναν πριν από 1003 χρόνια, την 3ην Μαΐου του 1011. Το Καθολικό που αποτελεί επίτευγμα και μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής αυτών που γνώρισαν, συναναστράφηκαν, ευεργετήθηκαν, ιάθηκαν και ευλαβούνταν τον ταπεινό ασκητή του Στειρίου, φιλοξενεί αιώνες τώρα το άφθαρτο και αγιασμένο σκήνωμά Του διαλαλώντας στην Οικουμένη ότι «θαυμαστὸς ὁ Θεὸς ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ».

Τα φαγωμένα σκαλοπάτια του Καθολικού και τα μάρμαρα του δαπέδου μαρτυρούν το διάβα χιλιάδων ανθρώπων ανά τους αιώνες, που η χάρις του Οσίου οδήγησε τα βήματά τους σ’ αυτόν τον τόπο, για τον οποίο ο ίδιος ο Όσιος πριν την κοίμησή του είχε προφητεύσει: «Μέλλει τῷ Θεῶ λόγοις, οἶς Αὐτός οἶδεν ἀρρήτως, δοξᾶσαι τοῦτον τόν τόπον, πλῆθος πιστῶν ἔρχεσθαι μέχρι τέλους».

Έτσι και φέτος η χάρη Του οδήγησε τα βήματα πολλών πιστών στο μοναστήρι του για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο λείψανό του και να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου που ιδιαίτερα ευλαβούνται.

Το εσπέρας της 2ας Μαΐου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και κατόπιν έγινε η λιτάνευση του σκηνώματος του Οσίου ενώ το πρωί της 3ης Μαΐου τελέστηκε Αρχιερατική Θ.Λειτουργία. Των ιερών ακολουθιών προηξήρχε ο  Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.

Στον εσπερινό παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος δώρισε ένα αντίγραφο του Ευαγγελίου του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, το οποίο αποτελεί κειμήλιο της Μονής καθώς και μια εικόνα του Οσίου Λουκά.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Στερεά το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

www.holocaust.gr info@holocaust.gr

Αθήνα 3.5.2014

Φουντώνει το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών!

Κλιμακώνεται, μέρα με τη μέρα, σε όλη την Ελλάδα ο αγώνας διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, όπως τονίστηκε στην άκρως επιτυχημένη συνέντευξη τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 2.5.2014.

Η κα Χριστίνα Σταμούλη, νομικός και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας, που ξεκίνησε ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Διστόμου, αφορά πλέον το σύνολο των οφειλών, δηλαδή τις αποζημιώσεις των θυμάτων, τις επανορθώσεις για τις καταστροφές και την αρπαγή του πλούτου του ελληνικού λαού, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των πολιτιστικών θησαυρών. Τόνισε ότι το ζήτημα δεν απασχολεί πλέον μόνον τους ειδικούς της νομικής επιστήμης και κάποιους συγγενείς θυμάτων και επιζήσαντες, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (2012), σημειώνοντας ότι προτρέπει τα κράτη να επιλύσουν το ζήτημα με διμερείς διαπραγματεύσεις, κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη τους η Ελληνική και η Γερμανική Κυβέρνηση. Κατέληξε λέγοντας ότι «δεν εκδικούμαστε τον Γερμανικό Λαό, απλά διεκδικούμε τα δίκαιά μας».

Ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, οδοντίατρος - πολιτικός επιστήμων και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου, επισήμανε ότι ο αγώνας της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών έχει πλέον πάρει φωτιά. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «έναν αγώνα εθνικό, διεθνιστικό, οικουμενικό, που ενώνει τους Έλληνες και κερδίζει την υποστήριξη ολοένα και περισσότερων δημοκρατών και φορέων μέσα στη Γερμανία». Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους και κάλεσε σε συστράτευση όλο τον ελληνικό λαό για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας διεκδίκησης. Κάλεσε δε την Ελληνική Κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να θέσει με τον πλέον κατάλληλο διπλωματικά τρόπο, χωρίς άλλη καθυστέρηση, το συνολικό ζήτημα σε διμερές επίπεδο στη Γερμανική Κυβέρνηση και την τελευταία να δώσει συνέχεια και ουσιαστικό περιεχόμενο στην συγνώμη του Προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ, προχωρώντας στην εκπλήρωση του απαράγραπτου χρέους της προς τον Ελληνικό Λαό.

Η συντονίστρια της συνέντευξης τύπου Μαρία Λαϊνά, Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού - Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων «Οι Αινιάνες» και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στη σημασία της συνυπογραφής του κειμένου υποστήριξης του αγώνα διεκδίκησης απ’ όλους τους υποψηφίους, σημείωσε την απουσία πολιτικής βούλησης από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση του Ελληνικού Λαού.

Μίλησε επίσης ο Διστομίτης δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας, που αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό Ολοκαυτωμάτων σε όλη τη χώρα και στο αντιφασιστικό περιεχόμενο του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Στη συνέχεια (ακολουθεί) παρουσιάστηκε το κείμενο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης, το οποίο καλούνται να συνυπογράψουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, δεσμευόμενοι ότι θα στηρίξουν εμπράκτως τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών (αποζημιώσεων θυμάτων, επανορθώσεων, επιστροφής κατοχικού δανείου και κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών).

Παρόντες στη συνέντευξη, εκφράζοντας την ολόθερμη υποστήριξή τους στον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάνος Λαμίας κ. Πάνος Φώσκολος, ο εκπρόσωπος της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία και υποψ. Δημοτικός σύμβουλος κ.Παναγιώτης Ράπτης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης Β. Παπανάγνου καθώς και εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών.



ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

www.holocaust.gr info@holocaust.gr

Αθήνα, 25.4.2014

Διαμαρτυρία και έκκληση

Οι υπογράφοντες την παρούσα, πολίτες και υποψήφιοι για τις Εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, εκφράζουμε την πικρία μας για το γεγονός ότι αν και ο προσφάτως επισκεφθείς τη χώρα μας Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ αναγνώρισε τα φοβερά δεινά που υπέστη ο Ελληνικός Λαός από τη δολοφονική και καταστροφική δράση των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής και ζήτησε συγγνώμη, γεγονός αναμφίβολα θετικό και αναγκαίο, εντούτοις η Γερμανική Κυβέρνηση δεν έχει, μέχρι στιγμής, αναθεωρήσει την αδιάλλακτη στάση της, αποφεύγοντας προκλητικά να προχωρήσει στην έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας των Ελλήνων. Μιας Θυσίας, που συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό, γεγονός που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί.

Στο όνομα του Δικαίου και της Ηθικής απαιτούμε από την Ο.Δ.Γ την καταβολή των αποζημιώσεων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και των επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του Ελληνικού Λαού, καθώς και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των λεηλατηθέντων και κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών της χώρας μας.

Διακατεχόμενοι από αισθήματα φιλίας απέναντι στον Γερμανικό Λαό, διακηρύσσουμε ότι η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, έστω και ύστερα από 70 χρόνια, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τους κοινωνικούς, πνευματικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των λαών μας. Άλλωστε, η δημόσια έκφραση συγγνώμης από τον Πρόεδρο της Ο.Δ.Γ., για πρώτη φορά στην ιστορία, αποτελεί κατάκτηση του Ελληνικού και του Γερμανικού Λαού και πρέπει να συνοδευτεί από χειροπιαστές πράξεις αποζημίωσης, επανόρθωσης και αποκατάστασης για να οδηγήσει στην ουσιαστική αναγνώριση των τρομερών εγκλημάτων του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα, την έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης για την τέλεσή τους από το Γερμανικό Κράτος και τη δικαίωση της Θυσίας της Ελλάδας. Επαναλαμβάνουμε ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του Γερμανικού Λαού, με τον οποίο αισθανόμαστε αλληλέγγυοι, όπως και με κάθε Λαό, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση Δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να θέσει, χωρίς καθυστέρηση, με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το ζήτημα σε διμερές επίπεδο στη Γερμανική Κυβέρνηση. Καλούμε τη Γερμανική Κυβέρνηση να αναλογιστεί την ευθύνη της και να προχωρήσει με θάρρος, από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, στην αναζήτηση μιας δίκαιης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης, που θα απαντά στο ανεκπλήρωτο χρέος της απέναντι στην Ελλάδα και την ιστορική μνήμη. Αυτή άλλωστε είναι η προτροπή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που αναγνωρίζει ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων των θυμάτων υφίσταται και πρέπει να επιλυθεί με διακρατικές διαπραγματεύσεις.

Διαδηλώνουμε την αταλάντευτη απόφαση και βούλησή μας να μην παραιτηθούμε ποτέ από τις ιερές αυτές διεκδικήσεις των θυμάτων αδελφών μας και του Ελληνικού Λαού, που είναι καταγεγραμμένες με πύρινα γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας και όσο καθυστερεί η ικανοποίησή τους θα χαλυβδώνουν τον αγώνα μας.

Οι νεκροί ζητούν Δικαίωση! Η Ιστορία μας καλεί να σταθούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα ενώπιον των ευθυνών μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη!

www.holocaust.gr info@holocaust.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 4 Μαϊου.....
Γεγονότα
1626: Ο ολλανδός εξερευνητής Πέτερ Μίνουιτ φτάνει στη Νέα Ολλανδία, το σημερινό Μανχάταν.
1882: Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας Μεταλλουργεία Λαυρίου για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Λαυρίου με διακλάδωση προς την Κηφισιά.
1886: Οι αμερικανοί εργαζόμενοι, που διαδηλώνουν για την καθιέρωση του οκτάωρου στην Πλατεία Χεϊμάρκετ του Σικάγου, συγκρούονται με την αστυνομία. Από ρίψη χειροβομβίδας από την πλευρά των διαδηλωτών σκοτώνονται 8 αστυνομικοί και 60 τραυματίζονται. Η αστυνομία ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας ανυπολόγιστο αριθμό διαδηλωτών.
1919: Φοιτητές διαδηλώνουν στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, διαμαρτυρόμενοι για τη Συνθήκη των Βερσαλλιών που εκχωρεί κινέζικα εδάφη στην Ιαπωνία.
1955: Ο Νίκος Καζαντζάκης διώκεται για θρησκευτικούς λόγους.
1970: Η εθνοφρουρά του Οχάιο σκοτώνει τέσσερις φοιτητές και τραυματίζει 11 στο πανεπιστήμιο του Κεντ, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ. Οι C.S.N.&Y. εμπνέονται από το γεγονός και γράφουν το τραγούδι τους Ohio.

Γεννήσεις
1825: Τόμας Χάξλεϊ, αμερικανός βιολόγος, γνωστός και με το προσωνύμιο Μπουλντόγκ του Δαρβίνου, επειδή υποστήριξε με πάθος τη θεωρία περί εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου. (Θαν. 29/6/1895)
1929: Όντρεϊ Χέμπορν, βρετανοβελγίδα ηθοποιός. (Θαν. 20/1/1993)
1939: Άμος Οζ, ισραηλινός συγγραφέας.

Θάνατοι
1519: Λορέντσο ΙΙ Ντε Μέντιτσι, (Λαυρέντιος Β' των Μεδίκων), κυβερνήτης της Φλωρεντίας από το 1513 έως το 1519. Ο Νικολό Μακιαβέλι του αφιέρωσε το βιβλίο του «Ο Ηγεμών». (Γεν. 12/9/1492)
1955: Ζορζ Ενέσκου, ρουμάνος συνθέτης. (Γεν. 19/8/1881)
2006: Αλέξης Δαμιανός, σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Οι ταινίες του Μέχρι το πλοίο, Ευδοκία σηματοδότησαν την ιστορία του νέου ελληνικού κινηματογράφου. (Γεν. 1921)
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο "αποκάλυψη": Περπατάει γυμνή στον δρόμο και νομίζουν ότι φοράει τζιν


Η μακιγιέζ Marie Przybylski έκανε θαύματα.

"Καμβάς" της, ζωντανός καμβάς της μάλλον, ένα 20χρονο μοντέλο που επιλέχθηκε να περπατήσει μέρα μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της Λιλ, στη Γαλλία.

Το bodypainting κατόρθωμα της Przybylski ήταν τόσο επιτυχημένο που οι περισσότεροι περαστικοί, δύσκολα μπορούσαν να παρατηρήσουν ότι η 20χρονη ξανθιά νεαρή, δεν φορούσε παντελόνι.

Στην πραγματικότητα εκείνη ήταν σχεδόν γυμνή, μιας και φορούσε μόνο ένα διακριτικό εσώρουχο. Το μοντέλο δήλωσε: "Προσπαθούσα να κινούμαι ατάραχη για να μην τραβάω τα βλέμματα. Έκανα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μου αρέσει το bodypainting αλλά ειναι η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ένα τέτοιο πείραμα".

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή-βόμβα του Τζωρτζάτου: Ετσι δολοφονήθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν από τη 17Ν -Ο εκτελεστής ήθελε να πάει... διακοπές

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος με μια επιστολή-βόμβα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ανοίγει τον φάκελο «δολοφονία Αξαρλιάν» και αυτά που αναφέρει είναι -αν μη τι άλλο- ανατριχιαστικά για τον τρόπο που δρούσε εκείνη την περίοδο η 17Ν και οι εκτελεστές της.
Επιπλέον δεν παραλείπει να μιλήσει και για τα ενδότερα της οργάνωσης και για το πού πήγαιναν τα χρήματα από τις ληστείες.

Ολόκληρη η επιστολή:


«Η πικρή αλήθεια για:
- τον τραγικό θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν
- την εικόνα κατάντιας της 17Ν το 2002
»Η απόφαση για την ενέργεια εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών πάρθηκε μετά από πολλές συζητήσεις, γιατί γνωρίζαμε ότι είχε ρίσκα. Γι' αυτό θέσαμε δύο ρητές προϋποθέσεις: Πρώτον, ότι δεν θα υπήρχε κανείς τρίτος μέσα στο αμάξι του υπουργού και δεύτερον ότι δεν θα υπήρχαν πεζοί στα πεζοδρόμια της Νίκης προς Καραγιώργη Σερβίας. Είχαμε κάνει κάποιες παρατηρήσεις και είχαμε διαπιστώσει ότι το μεσημέρι όταν έφευγε, συχνά δεν υπήρχαν πεζοί στο πεζοδρόμιο και άρα η ενέργεια ήταν πραγματοποιήσιμη. Η εκτελεστική ομάδα είχε επιχειρήσει τουλάχιστον 5-6 φορές και την είχε ακυρώσει, ακριβώς γιατί δεν υπήρχαν οι παραπάνω προϋποθέσεις.
»Την ημέρα που έγινε η ενέργεια παραβιάστηκαν και οι δύο προϋποθέσεις. Η οργάνωση ισχυρίστηκε τότε ότι οι δύο σύντροφοι που παρατηρούσαν απ' το πατάρι της οδού Νίκης, την παρκαρισμένη Μερσεντές μπροστά στο Υπουργείο, για να ξεκινήσουν την ενέργεια, δεν είδαν τα δύο κορίτσια που μπήκαν στο Μερσεντές και νόμιζαν ότι μπήκαν στο Audi της Ασφάλειας. Αυτό όμως δεν είναι ακριβές. Οπως αποκαλύφθηκε αργότερα η δεύτερη ομάδα των τσιλιαδόρων που βρίσκονταν στο χώρο βεβαίωσε, ότι τα κορίτσια δεν μπήκαν αστραπιαία στο Μερσεντές. Εμειναν όρθια, μπροστά στην πόρτα της για αρκετό διάστημα και συζητούσαν, μέχρι να μπουν. Αρα αποκλείεται να μην τις είδαν. Οι τσιλιαδόροι ήταν τόσο σίγουροι ότι η ενέργεια θα ακυρωθεί ώστε αποχώρησαν. Δεύτερο, όταν οι σύντροφοι κατέβηκαν και βγήκαν στο πεζοδρόμιο της Νίκης απ' όπου θα πυροδοτούσαν τη ρουκέτα, υπήρχε κόσμος στο απέναντι πεζοδρόμιο, άρα έπρεπε και πάλι να ακυρωθεί. Κι όμως πάτησε το τηλεχειριστήριο. Ο τρίτος σύντροφος που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο από πριν του είπε: «"Γιατί το πάτησες αφού είχε κόσμο που είναι μέσα στα αίματα". Απάντησε: "Υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες". Τρίτο, λίγο πριν κατέβει ο τέταρτος σύντροφος απ' το πατάρι, είδε τους δύο που θα αποφασίζανε, να συνεννοούνται με τα μάτια στο στυλ: "Να το πατήσουμε σήμερα, για να τελειώνουμε". Τέταρτο, αυτός που πάτησε το τηλεχειριστήριο είπε στους υπόλοιπους ότι τον πίεζε η οικογένειά του για να φύγουν για διακοπές!
»Απ' το ίδιο βράδυ δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος της 17Ν που να μην καθύβριζε τους δύο που αποφάσισαν να πατήσουν το τηλεχειριστήριο, ενώ υπήρχαν 2 κοπέλες μέσα στο Μερσεντές και ο κόσμος στο πεζοδρόμιο.
»Η ευθύνη της 17Ν είναι δεδομένη, είναι ότι αποφάσισε να γίνει εκεί αυτή η ενέργεια. Η ευθύνη όμως για το ότι πραγματοποιήθηκε η ενέργεια είναι διαφορετική και δεν πρέπει να συγχέεται με την πρώτη. Ανήκει σ' αυτούς τους δύο που παραβίασαν και τις δύο προϋποθέσεις που είχε καθορίσει η οργάνωση, και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων για ασήμαντο λόγο κόπωσης ή διακοπών, πράξη που συνιστά ανοσιούργημα. Αν υπήρχε σοβαρή οργάνωση θα 'πρεπε απ' την επόμενη να τους τιμωρήσει, τουλάχιστον αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε δραστηριότητα τους επέτρεπε να 'χουν κάποια πρωτοβουλία. Μην ξεχνάμε ότι ο ΕΛΑΣ στον οποίο αρέσκονται να αναφέρονται ορισμένοι, περνούσε από στρατοδικείο τους παρανομούντες για πολύ ελαφρύτερα παραπτώματα.
»Κανείς μέσα στην οργάνωση δεν μπορούσε τότε να φανταστεί αυτό που συνέβαινε κι αποκαλύφθηκε μετά. Οτι είχε δημιουργηθεί φράξια από ορισμένους, που προωθούσε δικό της, ιδιοτελές μη πολιτικό σχέδιο εν αγνοία της οργάνωσης. Ανέτρεπαν ειλημμένες αποφάσεις της οργάνωσης με φτηνές δικαιολογίες και χοντρά ψέματα τα οποία όμως λόγω της συνωμοτικότητας δεν μπορείς να ελέγξεις εύκολα. Εκαναν στρατολογίες καταπατώντας τους κανόνες που είχε θεσπίσει η οργάνωση και εν αγνοία της. Παραβίαζαν τους κανόνες στεγανότητας των μελών γιατί τους βόλευε για τα ιδιοτελή σχέδιά τους εκτός οργάνωσης. Παραβίαζαν τους κανόνες στεγανότητας των σπιτιών με συνέπεια την κρίσιμη στιγμή το 2002 να μην υπάρχει ούτε ένα καθαρό, στεγανό σπίτι, ενώ παλιότερα υπήρχαν τουλάχιστον 4-5. Και το αποκορύφωμα, έφτασαν στο σημείο να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της οργάνωσης και των συντρόφων, πραγματοποιώντας εν αγνοία τους τουλάχιστον 3 ληστείες τραπεζών, για ίδιο όφελος. (Θεσσαλονίκη συν 2 άλλες που μου ομολόγησε μέσα στη φυλακή, όταν τον στρίμωξα). Οταν όμως ένα μέλος μιας επαναστατικής οργάνωσης, που δεν αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα αφού εισπράττει μηνιαίο μισθό απ' τις απαλλοτριώσεις της οργάνωσης, κάνει μια τέτοια πράξη αυτό ισοδυναμεί με προδοσία των ιδανικών και της οργάνωσης.
»Γιατί τα χρήματα της ληστείας δεν προορίζονται για την επανάσταση και την οργάνωση αλλά για την τσέπη του και τις εξω-οργανωτικές μη πολιτικές δραστηριότητές του. Αυτή η προδοσία οδηγεί στην κατάλυση της πολιτικο-ιδεολογικής συνοχής. Στην απώλεια της εμπιστοσύνης και της συντροφικότητας, στην κατάρρευση της πειθαρχίας. Ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση της οργάνωσης. Απλή πιστοποίησή της υπήρξε ο απίστευτος τραγέλαφος που αποκαλύφθηκε το 2002.
»Και το χειρότερο είναι ότι μετά τις συλλήψεις του 2002, τόσο η Αντιτρομοκρατική όσο και οι ξένες πεπειραμένες Μυστικές Υπηρεσίες αντελήφθησαν αυτήν την φραξιονιστική δραστηριότητα, κι έτσι τους είχαν στο χέρι. Τους εκβίαζαν ότι αν "δεν συμμορφώνονταν προς τις υποδείξεις" θα τους αποκάλυπταν μέσω των ΜΜΕ ότι κορόιδευαν τους συντρόφους τους με ευτελή κίνητρα και θα τους έκαναν ρόμπα. Με τι τίμημα λοιπόν έγινε η συγκάλυψη αυτής της φραξιονιστικής δραστηριότητας από τις αρχές; Αναμφίβολα μέρος των "υποδείξεων"-τιμήματος, υπήρξε η απαίτηση μη αμφισβήτησης του κατηγορητηρίου της Δίκης και της διάτρητης απόφασής της.
»Στις 4 Μαΐου του 1952 ο κομμουνιστής αγωνιστής Νίκος Πλουμπίδης, λίγο πριν οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα, έστειλε ένα γράμμα στην Ελλη Παππά. Σ' αυτό παρ' ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα της σταλινικής πρακτορολογίας, δεν δίστασε να γράψει στο σημείο 9 τα εξής: "Και μέσα στους φυλακισμένους, στους εξόριστους και στους θανατοποινίτες ακόμα υπάρχουν ΧΑΦΙΕΔΕΣ (ονόματα). Αυτοί πρόδωσαν τα πάντα, στο δικαστήριο όμως αρνήθηκαν την κατάθεσή τους και παρέστησαν τον ήρωα, για να ξεγελάσουν το κόμμα και να συνεχίσουν το χαφιέδικό τους ρόλο (υπογραμμίζω εγώ).
ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΚΑΝΕΙΣ σε κομματική δουλειά, πριν εξεταστεί λεπτομερειακά όλη του η δράση. Οι τίμιοι και οι καλοί σύντροφοι θα χαρούν απ' αυτήν την εξέταση, οι ύποπτοι θα δυσαρεστηθούν και οι χαφιέδες θα αντιδράσουν".
»Ποιος θα φανταζόνταν ότι σ' αυτές τις λίγες παλικαρίσιες αράδες θα βρισκόνταν η αλήθεια και για μια άλλη δίκη, που θα γινόνταν μισό αιώνα μετά, αυτή της 17Ν.
Απρίλης 2014
Φυλακές Κορυδαλλού
Τζωρτζάτος Βασίλης»

Διαβάστε Περισσότερα »

Άναψαν τα… αίματα στον Λεβαδειακό


Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια οι Ιωαννίδης και Κονέ στην προπόνηση του Λεβαδειακού, με τους ψυχραιμότερους να τους συγκρατούν και τον Παντελίδη να στέλνει σε απολογία τον Έλληνα άσο!


Ξέφυγαν τα πράγματα στην προπόνηση του Λεβαδειακού. Οι Ιωαννίδης και Κονέ παραλίγο να πιαστούν στα χέρια όταν ο πρώτος έκανε ένα σκληρό τάκλιν στο συμπαίκτη του κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διτέρματος.

Ο Αφρικανός άσος… τα πήρε και ζήτησε το λόγο απ’ τον Έλληνα άσο. Οι υπόλοιποι παίκτες των Βοιωτών λειτούργησαν σαν… πυροσβέστες προκειμένου να ηρεμήσουν -όπως κι έγινε- τα πνεύματα και να μην γίνει χειρότερη η κατάσταση.
sport-fm.gr
Ο Σάββας Παντελίδης επενέβη άμεσα, έδιωξε απ’ το πρόγραμμα τον Ιωαννίδη και μάλιστα τον έστειλε στη διοίκηση να απολογηθεί για το παράπτωμά του, καθώς φαίνεται πως ήταν η πρώτη φορά που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Οι Καπό και Μαχαίρας συμμετείχαν κανονικά στη σημερινή προπόνηση, με τον δεύτερο κυρίως που ήταν και ο μεγάλος άτυχος την τρέχουσας σεζόν, να ξαναβρίσκει τον εαυτό του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα

Υπό βροχή θα γίνουν οι κυριακάτικες βόλτες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να μετατραπούν σε καταιγίδες, αλλά βαθμιαία θα εκτονωθούν, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στην ανατολικά χωρά.

Στην Αττική αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες, με βαθμιαία βελτίωση. Το απόγευμα στα βόρεια τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ στα δυτικά εξασθένηση.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια καταιγίδες. Εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές, αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, νωρίς το πρωί πρόσκαιρες καταιγίδες και βελτίωση. Το απόγευμα πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Στερεάς.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μέχρι το βράδυ δυτικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ