Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Επισκέψεις της Δυναμικής Συνεργασίας σε φορείς της Λιβαδειάς

Συνεχίζονται οι επαφές με τους φορείς του Δήμου Λεβαδέων από την υποψήφια Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού “δυναμική συνεργασία”. Την Τετάρτη 7 Μαϊου επισκέφθηκαν την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., την Δημοτική Χορωδία, τον σύλλογο Ελικωνίων και τον σύλλογο Ευρυτάνων. Συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα υποδομών και λειτουργίας των συλλόγων, ιδέες και προτάσεις για την επόμενη περίοδο καθώς και θέματα συνεργασίας με την Δημοτική αρχή. Η κ. Πούλου αναφέρθηκε στην μεγάλη, ανιδιοτελή προσφορά των συλλόγων στο κοινωνικό και πολιτιστικό “γίγνεσθαι” του Δήμου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση προς το έργο των διοικήσεων των Συλλόγων και δεσμεύτηκε ως νέα Δημοτική αρχή ότι θα είναι κοντά σε κάθε δραστηριότητα και πρωτοβουλία τους.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση απο την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Ενημέρωση του Συνδυασμού  της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για τις Δημοτικές εκλογές.
Σας ενημερώνουμε ότι ο
πλειοψηφών συνδυασμός στις κατά τόπους Κοινότητες εκλέγει και τον Τοπικό Πρόεδρο
Σειμ:Επειδή κυκλοφορούν διάφορες φήμες στον Δήμο μας ξεκαθαρίζουμε το θέμα με τις τοπικές Κοινότητες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικά στοιχεία για τα κυκλώματα εκμετάλλευσης παιδιών -Ερχονται με λεωφορεία και γίνονται «βαποράκια» και θύματα παιδεραστίας

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση στη χώρα μας, η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων από κυκλώματα τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μικρά παιδιά ακόμη και για «βαποράκια» ναρκωτικών ουσιών ή να τα σπρώξουν στην επαιτεία. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη, έρχονται καθημερινά λεωφορεία με παιδιά που δε συνοδεύονται πάντα από τους γονείς του και «ξεφορτώνονται» σε διάφορα σημεία για να προωθηθούν στην επαιτεία ή στην πορνεία.

Το γεγονός κατήγγειλε ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος στο πλαίσιο του φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Εξαφανίσεις και εμπορία παιδιών» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση παιδιά (ICMEC) και της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε για καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων με παιδιά από τη Βουλγαρία και την Αλβανία στην Ελλάδα και έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα για την ταυτότητα των παιδιών και γι΄ αυτούς που τα συνοδεύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η Ροσάνκα Βενελίνοβα (Rossanka Venellinova), πρόεδρος της ΜΚΟ «Nadja» στη Βουλγαρία, η οποία ασχολείται με θέματα εκμετάλλευσης παιδιών, σημειώνοντας ότι το 99% των παιδιών αυτών είναι Ρομά.

Κοινή πεποίθηση πάντως όσων συμμετέχουν στο φόρουμ είναι ότι οι εξαφανίσεις παιδιών, η εκμετάλλευση και ειδικότερα η εμπορία παιδιών λαμβάνουν σήμερα ανησυχητικές διαστάσεις σε όλες τις κοινωνίες. Νεότερες εκθέσεις καταδεικνύουν ότι, μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπολογίζεται ότι εξαφανίζονται 250.000 παιδιά κάθε χρόνο, το 27% των θυμάτων εμπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι παιδιά και το 30% των θυμάτων εμπορίας στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη προέρχεται από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Lover boys»: Ραγδαία αύξηση και στη παιδεραστία

«Παράλληλα, διαπιστώνουμε έκρηξη του φαινομένου της παιδοφιλίας και παιδεραστίας, με τα αποκαλούμενα "lover boys", δηλαδή εμφανίσιμα νεαρά άτομα, να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο για να προσελκύσουν με ερωτικό ενδιαφέρον ανήλικα και να εκβιάσουν στη συνέχεια» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Πολλές φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι η παιδοφιλία που δε σημαίνει απαραίτητα σεξουαλική επαφή με ανήλικους. Αρνούμαστε δε ότι συμβαίνει στον περίγυρό μας και ότι κάποιοι θα πλήρωναν για σεξ με ένα παιδί» εκτίμησε από την πλευρά της η Κάρολιν Χιούμερ (Caroline Humer), διευθύντρια προγράμματος στο Διεθνές Κέντρο για τα εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά.

Για την κ. Χιούμερ άλλωστε, οι αριθμοί θυμάτων παιδιών αυξάνονται «όχι γιατί μεγαλώνει το πρόβλημα αλλά γιατί μόλις πριν από λίγα χρόνια αρχίσαμε να το αναγνωρίζουμε».

«Στις ΗΠΑ, εξαφανίζονται κάθε μέρα 2.000 παιδιά εκ των οποίων το 94% με 96% επιστρέφει τελικά σπίτι του. Τα υπόλοιπα όμως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και ένα ποσοστό, ηλικίας 10 έως 12 χρόνων, προωθείται στην πορνεία » δήλωσε η κ. Χιούμερ επισημαίνοντας την εξαιρετική σημασία που έχει η άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας όταν διαπιστωθεί ότι ένα παιδί έχει εξαφανισθεί.

«Είναι λάθος η αντίληψη ότι πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες πριν δηλώσουμε την εξαφάνιση γιατί έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος. Προτρέπουμε τους γονείς να μην περιμένουν και να καταγγέλλουν αμέσως την εξαφάνιση του παιδιού τους» κατέληξε.

Σημαντικός πάντως για την καταπολέμηση του φαινόμενου της εμπορίας παιδιών είναι και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Γραμμής 116000 για τα εξαφανισμένα παιδιά, στην οποία όπως τονίστηκε, μπορεί να γίνει κλήση χωρίς να υπάρχουν μονάδες σε καρτοκινητό ή επαρκής μπαταρία και να υπάρχει απάντηση στη γλώσσα του καλούντος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Απάτη μέσω διαδικτύου με «παγίδα» την εύρεση εργασίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται μέσω Διαδικτύου, απατηλό – παραπλανητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με το οποίο προσφέρονται δήθεν ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας (σε διευθυντικά πόστα), ακόμη και στη χώρα μας, με υψηλές αποδοχές.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν όσους αναζητούν εργασία, να αποστείλουν:

• είτε τα προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου – Α.Φ.Μ. κ.λπ.)
• είτε προσωπικά τους οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ κ.λπ.)
• είτε να ζητηθεί να προκαταβάλουν ένα ποσό προκειμένου να καταλάβουν τη δήθεν προσφερόμενη θέση εργασίας. Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Με αφορμή τη διακίνηση του εν λόγω μηνύματος (email), παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης .

Επιπλέον, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα και να διασταυρώνουν την ύπαρξη των εταιρειών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών.

Ειδικότερα, συνίσταται:

• Να διασταυρώνετε τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου εργοδότη, επαγγελματία ή γραφείου εύρεσης εργασίας και μέσω δεύτερης πηγής ή του τηλεφωνικού καταλόγου και στη συνέχεια να απευθύνεστε στον εργοδότη απευθείας.

• Να μην εμπιστεύεστε όσους, μέσω διαδικτύου, σας ζητούν χρήματα εκ των προτέρων για να σας βρουν δουλειά ή να σας προσφέρουν μια θέση εργασίας.

• Ποτέ να μην δεχθείτε να πληρώσετε για «αποκλειστικές» πληροφορίες για θέσεις εργασίας ή για να πάρετε κάποια συγκεκριμένη θέση.

• Να αξιολογούνται προσεκτικά τα στοιχεία επαφής, που δίνονται σε αγγελίες εργασίας μέσω διαδικτύου ή σε σχετικά e-mail και να προσέχετε εάν υπάρχουν ανορθογραφίες ή κάποια διεύθυνση e-mail που δεν αναφέρει το όνομα της εταιρείας. Επίσης να δίνεται προσοχή στη σύνταξη του κειμένου, όπου εάν υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και άλλες ανακρίβειες, αυτό αποτελεί συνηθισμένη ένδειξη που παραπέμπει σε ψεύτικη αγγελία εργασίας.

• Να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser) αντί να χρησιμοποιείτε υπερσυνδέσμους (links) όταν ελέγχετε τις πηγές των θέσεων εργασίας.

• Να δημιουργήσετε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν λογαριασμό για όλες τις μη προσωπικές επικοινωνίες σας.

• Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν απευθύνεστε σε εταιρείες που βρίσκονται έξω από τη Χώρα μας ή γίνεστε αποδέκτης μηνυμάτων από φερόμενες εταιρείες του εξωτερικού.

• Εάν κάποια «ευκαιρία» ή θέση εργασίας υπόσχεται υπερβολικά υψηλές αποδοχές, οι οποίες μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διπλασιαστούν, μάλλον πρόκειται για παραπλανητικό – απατηλό μήνυμα. το οποίο πρέπει να ελεγχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
e-dimosio.gr
• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
• Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αδοξο «Finish» για το Ράλι Ακρόπολις ...για 170.000 ευρώ




Σβήνει από τον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού το φημισμένο Ράλι Ακρόπολις. Αιτία, όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές η μη καταβολή ενός παράβολου ύψους 170.000 ευρώ στην Eurosport Events.


Η διοργανώτρια αρχή του Ράλι Ακρόπολις, η... «Celeritas» (είναι η εταιρία στην οποία έχει αναθέσει η ΕΛΠΑ την διοργάνωση τα τελευταία χρόνια) πληροφορείται στις 23/8/13 ότι το «ράλι των Θεών», ένας από τους παλιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου στο κόσμο τίθεται εκτός προγράμματος του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι λόγοι, καθαρά οικονομικοί. Η Πολωνία και η Λιθουανία με ένα μεγάλο προϋπολογισμό και χοντρά διαφημιστικά πακέτα είναι οι δυο χώρες που αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν το ελληνικό ράλι συνδιοργανώνοντας έναν αγώνα ιστορικής σημασίας, μιας και για πρώτη φορά στην ιστορία του WRC τα αυτοκίνητα θα πατούσαν λιθουανικό έδαφος. Μόνο το παράβολο που κατέβαλαν ήταν ύψους 450.000 ευρώ!

Οι άνθρωποι της Celeritas βλέποντας ότι λόγω και της οικονομικής κρίσης θα ήταν πολύ δύσκολα να μπουν στο παιχνίδι του ανταγωνισμού ζήτησαν την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου. «Σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Μαξίμου ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να προστεθεί το Ακρόπολις στο ημερολόγιο» λέει στο protothema.gr ο ιδρυτής της Celeritas κ. Παύλος Αθανασούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μέχρι και προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να μίλησε με τον πρόεδρο της FIA κ. Ζαν Τοντ, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να υπάρξει άμεση επικοινωνία της θυγατρικής της Red Bull, της Red Bull Media House που έχει αναλάβει την διοργάνωση του WRC με την αντίστοιχη ελληνική εταιρία. Όπως και έγινε με τους δυο διοργανωτές να αναζητούν μια εφικτή λύση. Ωστόσο η πρόταση της Celeritas να προστεθεί το ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι των αγώνων και από 13 να γίνουν 14 μέσα στη χρονιά βρήκε αντίθετους τους κατασκευαστές.

Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται νέα συνάντηση στο Μαξίμου, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Κώστα Μπούρα. «Σε αυτή τη συνάντηση» αναφέρει ο κ. Αθανασούλας, «εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να ενεργήσουμε». Και προσθέτει: «Έχοντας την διαβεβαίωση του κ. Τοντ πως αν καταφέρουμε να διοργανώσουμε ένα ευρωπαϊκό Ακρόπολις, τότε το 2015 θα επιστρέφαμε στο παγκόσμιο, είπαμε να το επιχειρήσουμε. Μας ρώτησαν λοιπόν τι θέλουμε και εμείς τους εξηγήσαμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα είναι η πληρωμή του παράβολου ύψους 170.000 ευρώ και την μεσολάβηση τους για κάποιες ιδιωτικές χορηγίες». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κύπρος πληρώνει στην “ Eurosport Events” που αναλαμβάνει την τηλεοπτική και διαφημιστική κάλυψη του ράλι παράβολο ύψους 450.000 ευρώ.

«Υπογράψαμε λοιπόν και εμείς συμβόλαιο με την Eurosport Events» συνεχίζει ο κ. Αθανασούλας «και έτσι αποκτήσαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε τον αγώνα στα τέλη του Μάρτη και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Να αναφέρω επίσης ότι σύμφωνα με μελέτη φοιτητή του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ τα οφέλη από την διοργάνωση του ράλι Ακρόπολις στην ευρύτερη περιοχή όπου διοργανώνεται είναι εντυπωσιακά. Η εισροή συναλλάγματος υπολογίζεται περίπου στα 8.000.000 ευρώ ενώ βάσει επίσημων στοιχείων 10.000.000 θεατές βλέπουν τον αγώνα μέσω του Eurosport».

Μερικούς μήνες πριν τον αγώνα, πιο συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σύσκεψη των συναρμοδίων, όπου ανελήφθη η δέσμευση ότι το τσουχτερό παράβολο θα καλυφθεί. «Η Περιφέρεια Αττικής μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν από 100.000 ευρώ εκάστη. Όμως η Περιφέρεια Αττικής εκ των υστέρων δηλώνει κώλυμα και έτσι χάνουμε κι αυτό το έσοδο».

Μέσα σε αυτούς που… ξεχνούν να πληρώσουν είναι και ο Δήμος Λουτρακίου, εκεί όπου έχει οριστεί η αφετηρία και ο τερματισμός του Ράλι Ακρόπολις. Ο Δήμος Λουτρακίου φέρεται να χρωστάει στην διοργανώτρια εταιρία 30.000 ευρώ από τον αγώνα του 2012, 20.000 ευρώ από το 2013 και άλλα 20.000 ευρώ για την φετινή διοργάνωση.

Ένα μήνα πριν τον αγώνα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Celeritas, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά για την πληρωμή του παράβολου. Η Eurosport Events απειλεί με ακύρωση του Ράλι Ακρόπολις και γι’ αυτό το λόγο ακολουθούν απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου.

«Διαπιστώσαμε ότι πραγματικά υπήρχε θέληση για να λυθεί το θέμα της καταβολής των χρημάτων» λέει ο κ. Αθανασούλας. «Μάλιστα πραγματοποιήθηκε απευθείας επικοινωνία του υπουργείου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurosport Events, o οποίος με email που μας είχε στείλει απειλούσε ότι αν δεν πληρώσουμε ο αγώνας θα ακυρωθεί».
Τότε οι άνθρωποι της Celeritas, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, αναγκάστηκαν να προβούν σε δραστικές κινήσεις προκειμένου να αποφευχθεί στο παρά πέντε ο «διασυρμός» της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Μην έχοντας άλλη λύση και επειδή βλέπαμε ότι το υπουργείο δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις του στείλαμε επιταγή της εταιρίας στο ύψος του παράβολου παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε λόγω των υπερβολικών εξόδων να την καλύψουμε».

Την επόμενη βδομάδα ακολουθεί και νέα συνάντηση και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών εμφανίστηκαν για ακόμα μια φορά καθησυχαστικοί ότι τα χρήματα θα αποσταλούν και το ζήτημα θα λήξει εντός των προσεχών ημερών.

«Ο αγώνας έγινε στο τέλος του Μάρτη και σήμερα βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και τα χρήματα δεν έχουν σταλεί. Πριν μια βδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurosport Events κ. Φρανσουά Ριμπέιρο σε νέα επικοινωνία μας είπε ότι αν το θέμα δεν λυθεί η Ελλάδα σβήνει από τον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το Eurosport θα δημοσιοποιήσει το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα ξεκινήσει και εναντίον μας τις νομικές διαδικασίες».


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα πάρουν άδεια οι δημόσιοι υπάλληλοι για τις εκλογές



Οδηγίες για τη χορήγηση αδειών στους δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι οι απαγορεύσεις προσλήψεων την προεκλογική περίοδο αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση και όχι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.



Ειδικότερα, για τη μετάβαση των υπαλλήλων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος χορηγούνται οι άδειες ως εξής:
1. Για υπαλλήλους στους οποίους δεν...
εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.

γ. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

2. Για υπαλλήλους στους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.

γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο ή άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Σημειώνεται ότι στις υπηρεσίες στις οποίες, λόγω της αποστολής και λειτουργίας τους, δύνανται να υπάρξουν ιδιαίτερες δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών του κοινωνικού συνόλου (πχ νοσηλευτικά ιδρύματα, λιμένες κλπ) η χρήση της παρεχόμενης ως άνω άδειας θα πρέπει να γίνει με απόλυτη φειδώ όσον αφορά τον αριθμό των ημερών αδείας.

3. Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις είναι δυνατό να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα.

Υπηρεσιακές Μεταβολές
Σε, ότι αφορά την απαγόρευση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών για το χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των φορέων που εποπτεύονται από αυτούς. Ως εκ τούτου, οι απαγορεύσεις δεν ισχύουν για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το χειρότερο της Ευρώπης είναι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα...

«Πάτωσε» η ελληνική εκπαίδευση - Τελευταία απ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κατατάσσεται μαζί με χώρες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία
H χώρα μας «πάτωσε» στην κυριολεξία  σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στον εκπαιδευτικό τομέα και «φιγουράρει» στην τελευταία θέση ανάμεσα σε χώρες του υπόλοιπου κόσμου που χαρακτηρίζονται ως «αναδυόμενες» οικονομίες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία!

Συγκεκριμένα, ο Βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson ανέθεσε στο περιοδικό Economist να εκπονήσει για λογαριασμό του μελέτη για τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο η οποία βασίστηκε στις επιδόσεις των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,σε δύο Αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες καθώς και στα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που προκύπτουν από τα pisa tests (τεστ συνήθως σε μαθηματικά προβλήματα ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών χωρών).

Το δυσάρεστο για την Ελλάδα είναι ότι ανάμεσα στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ήρθε τελευταία στην Ευρώπη, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται δίπλα σε χώρες αναπτυσσόμενες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Pearsdon, John Fallon, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα  στην οικονομική κατάσταση μιας χώρας και στο εκπαιδευτικό της σύστημα.

Πρώτη στον κατάλογο των χωρών με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο έρχεται η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με την έκθεση η μεγάλη άνοδος των Ασιατικών χωρών στον εκπαιδευτικό τομέα οφείλεται στην στενή συνεργασία οικογένειας, μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και στον σεβασμό που τρέφουν σε αυτές τις χώρες για τους εκπαιδευτικούς.

Η Βρετανία καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η Φινλανδία, που επί χρόνια είχε την πρωτιά, έχει εκτοπιστεί στην πέμπτη θέση διεθνώς.

Έκπληξη αποτελεί η άνοδος της Πολωνίας που όπως δείχνει η κατάταξή της στην δέκατη θέση παγκοσμίως έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο στο εκπαιδευτικό της σύστημα μετά το τέλος του κομμουνισμού στη χώρα!
Δείτε την κατάταξη των  20 πρώτων χωρών  με βάση το εκπαιδευτικό τους σύστημα:


1. Νότια Κορέα

2.Ιαπωνία

3. Σιγκαπούρη

4. Χονγκ Κονγκ

5. Φινλανδία

6. Βρετανία

7. Καναδάς

8. Ολλανδία

9. Ιρλανδία

10. Πολωνία

11. Δανία

12. Γερμανία

13. Ρωσία

14. ΗΠΑ

15. Αυστραλία

16. Νέα Ζηλανδία

17. Ισραήλ

18. Βέλγιο

19.  Δημοκρατία της Τσεχίας

20. Ελβετία


Διαβάστε Περισσότερα »

Διεύθυνση εκλογικού κέντρου Νέας Ενωτικής Πορείας


Επαμεινώνδα 93
τ.κ. 32200
ΘΗΒΑ
Τηλέφωνα:
698 053 9638
698 054 3046
e-mail: neaenotikiporia@gmail.com

website: www.neaenotikiporia.gr
social media: fb_ Σπύρος Νικολάου  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ-ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου»

          

Τι εικόνες έχουμε όταν ακούμε μουσική, τι αισθανόμαστε και πώς θέλουμε να εκφραστούμε; Πώς σχεδιάζεται ένα music studio; Ποιες είναι οι βασικές αρχές κατά τον σχεδιασμό της ακουστικής μελέτης ενός δωματίου;




Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί έναν χώρο που θα υποδεχθεί μουσική υπό τον ήχο γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών από την βάση δεδομένων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη".
Σε ποιους απευθύνεται: Σε εφήβους (12-18 ετών)
Πού: Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
Πότε: Σάββατο 17 και 24 Μαΐου 2014, 10-12 το μεσημέρι
Με την αρχιτέκτονα Μάρω Ρόδη.

Πληροφορίες - Δήλωση Συμμετοχής:

    στο τηλ. 2261089970 (ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης) ή
    με email στο liblivadia@gmail.com (απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και email) ή
   
  • συμπληρώνοντας τη φόρμα Online

Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Στάση του Τρόμου" στη Θήβα-Φωνή βοώντος εν τη ερήμω..

Καλές οι θεωρίες και τα οράματα των υποψηφίων Δημάρχων,Περιφερειαρχών, αλλά καιρός είναι…να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.Δυο μήνες μετά τη δημοσιοποίηση του σημαντικού προβλήματος απο το Permissospress,και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση,δεν ίδρωσε κανενός το αυτί....Κύριοι πριν λίγες μέρες είχαμε και άλλο επεισόδιο στη συγκεκριμένη στάση,τι περιμένετε...να θρηνήσουμε θύματα.


Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Η  "Στάση με τις Λεύκες" Η στάση των λεωφορείων των ΚΤΕΛ  στον περιφερειακό δρόμο Θηβών  Λιβαδειάς στην έξοδο της Θήβας, τα βράδια νομίζεις πως βρίσκεσαι  στον…  δρόμο με τις λεύκες. Τόσο θρίλερ η υπόθεση…  Μετά απο καταγγελία αναγνωστών στο Permisospress  για τη συγκεκριμένη στάση,κάναμε το δικό μας ρεπορτάζ και σας το μεταφέρουμε.Οπως χαρακτηριστικά μας δήλωσαν επιβάτες κυρίως γυναίκες και παιδιά  που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ  το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ επικίνδυνο όταν πέφτει το φως της ημέρας,δεν υπάρχει φωτισμός,αν κλείσει και το συνεργείο που είναι δίπλα "μας πιάνει ένας τρόμος και φόβος" .Συγκεκριμένα όπως μας καταγγέλουν οι επιβάτες την προηγούμενη εβδομάδα δυο γυναίκες η μια έγκυος,περίμεναν το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς για να πάνε Αλίαρτο τους επιτέθηκαν απο τον καταυλισμό που είναι πολύ κοντά στο σημείο προφανώς για να τις ληστέψουν και έτρεχαν για να σωθούν,ευτυχώς σταμάτησαν διερχόμενα αυτοκίνητα και βοήθησαν τις ανυπεράσπιστες γυναίκες. Πρέπει να γίνει το κακό για να σκεφτούν οι υπεύθυνοι να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα.Αυτό που ζητούσαν  επίμονα απο εμάς είναι να δημοσιοποιήσουμε το θέμα και να βρεθούν άμεσα λύσεις.Eμείς αναρωτιόμαστε οι αρμόδιοι φορείς(Δήμος-ΚΤΕΛ-Αστυνομία-Περιφέρεια) δεν μπορούν να δώσουν μια άμεση λύση στη ΣΤΑΣΗ ΕΝΕΔΡΑ πριν συμβεί κάτι χειρότερο.Για παράδειγμα μια προσωρινή μετακίνηση της στάσης στη κατοικημένη περιοχή του Πυρίου και να γίνεται εκεί η αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών.Σε κάθε περίπτωση το θέμα πρεπει να αντιμετωπιστεί άμεσα πριν δούμε εκ των υστέρων τους "υπεύθυνους" να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία του Μητροπολιτικού Ωδείου


Διαβάστε Περισσότερα »

«Αόρατα» καταδιωκτικά F-35 αγοράζει η Τουρκία-Αλλάζει η ισορροπία στο Αιγαίο





   


Η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρώτη παραγγελία προς την αμερικανική αεροπορική βιομηχανία Lockheed Martin για δύο μαχητικά αεροπλάνα F-35 όπως έγινε..γνωστό από επίσημη τουρκική πηγή.

Η πηγή αυτή, η οποία γνωρίζει το θέμα και ζήτησε να μην κατονομασθεί, διευκρίνισε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως «θα γίνουν δύο παραγγελίες για ισάριθμα» αεροπλάνα F-35, από τα οποία η Τουρκία έχει προγραμματίσει να αγοράσει 100, έναντι 16 δισκ. δολαρίων.

Τα F-35, τα οποία έχουν δυνατότητες να γίνονται «αόρατα» από τα ραντάρ, πρόκειται να αποτελέσουν το βασικό όπλο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, διευκρινίσθηκε.

Τα δύο πρώτα αεροπλάνα θα παραδοθούν στην Τουρκία εντός του 2015 και μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια η χώρα θα αγοράσει συνολικά από τις ΗΠΑ 100 καταδιωκτικά αεροπλάνα.

Η Τουρκία ενδιαφέρθηκε εξαρχής για το πρόγραμμα του αεροπλάνου F-35 και συμμετείχε σ' αυτό μαζί με άλλες οκτώ χώρες, εκτός από τις ΗΠΑ. Το εν λόγω πρόγραμμα συσσώρευσε καθυστερήσεις και επιπλέον κόστη, όμως το Πεντάγωνο δεν το εγκατέλειψε.

Ο στόλος της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας διαθέτει αυτή τη στιγμή παλιά καταδιωκτικά F-16...
  greece-salonika



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεπουλούν όσο όσο τα ακίνητα -Οι ιδιοκτήτες τα δίνουν ακόμα και για 100 ευρώ το τετραγωνικό

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά ακινήτων αφού όπως υποστηρίζουν ειδικοί της αγοράς οι τιμές έχουν φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις αυτές της δεκαετίας του '80 με ακίνητα να πωλούνται ακόμη και προς 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ στα νεόδμητα τα παζάρια που μπορούν να γίνουν είναι μεγάλα.

Οι φόροι και οι επιβαρύνσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι πλέον να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες που δηλώνουν αδυναμία να συντηρήσουν τα σπίτια τους και τα βγάζουν στο σφυρί όσο όσο. Μάλιστα όσο περισσότερο μένει απούλητο ένα σπίτι τόσο πέφτει η τιμή του.

Μάλιστα ενδεικτικό είναι και το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ που αναφέρει πως σε πολλές περιοχές τις χώρας οι τιμές κινούνται από 10% ως και 30% κάτω από την αντικειμενική,ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που το ποσοστσό αγγίζει και το 70%. Φυσικά με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες ειδικά σε παλαιά ακίνητα τα οποία κινούνται ακόμη και στο 30% της αντικειμενικής τους αξίας με τιμές πώλησης ακόμη και τα 10% το τετραγωνικό.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Υπάρχουν σπίτια όπως γκαρσονιέρα 25 τμ στο Παγκράτι που πωλείται προς 5.500 ευρώ η αντίστοιχο διαμέρισμα στην Πλατεία Αμερικής με τιμή 5.000 ευρώ.

Στον Νέο κόσμο στην Αθήνα ημιυπόγεια γκαρσονιέρα πωλείται προς 6.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχο σπίτι ανακαινισμένο το 2008 πωλείται στην Κυψέλη προς 4.800.

Περιοχή     Κατώτερη    Ανώτερη

Πάτρα                400         800

Καλαμάτα          250         550

Καρδίτσα           300         600

Ερμούπολη        400         650

Λαμία                400         600

Λάρισα             450          800

Κέρκυρα           600       1.100

Καβάλα            500          700


Οι τιμές στην Αττική

Περιοχή     Κατώτερη    Ανώτερη

Παγκράτι          400        700

Νέος Κόσμος    500        900

Πειραιάς           400        800

Βοτανικός        300         500

Γουδή              500         700

Εξάρχεια         200         600

Σεπόλια          250          500

Νέα Ιονία        250         600

Ίλιο                200         400


Στη Θεσσαλονίκη

Περιοχή     Κατώτερη    Ανώτερη

Αμπελόκηποι   400          600

Εύοσμος          400          700

Σταυρούπολη   350          600

Πολίχνη           300          600

Συκιές             200          350

Νεάπολη         200          300


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 8 Μα'ι'ου....
1821: Η Μάχη της Γραβιάς. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος νικά τις τουρκικές δυνάμεις υπό τον Ομέρ Βρυώνη. Επαναστατικές κινήσεις γίνονται και στην Εύβοια.

1831: Καταστέλλεται το στρατιωτικό κίνημα υπό τον ταγματάρχη Δημήτριο Τσάμη Καρατάσο κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

1886: Το φαρμακείο Τζέικομπς στην Ατλάντα της Τζόρτζια πουλάει το πρώτο μπουκάλι Coca Cola ως σιρόπι για φαρμακευτικούς λόγους. Στην πρώτη του αυτή εμφάνιση, το μετέπειτα διάσημο αναψυκτικό περιέχει και ποσότητα κοκαΐνης.

1936: Ο Μάης του '36 στη Θεσσαλονίκη. Σε διαδήλωση καπνεργατών σκοτώνονται 12 και τραυματίζονται 282 διαδηλωτές εργάτες.

1980: O Γεώργιος Ράλλης εκλέγεται νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με 88 ψήφους, έναντι 84 του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο κερκυραίος πολιτικός θα διαδεχτεί στην πρωθυπουργία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Γεννήσεις:

1828 - Ερρίκος Ντινάν, ελβετός επιχειρηματίας και ανθρωπιστής, ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1901.

1906 - Ρομπέρτο Ροσελίνι, ιταλός σκηνοθέτης.

1937 - Τόμας Πίντσον, αμερικανός συγγραφέας.

Θάνατοι:

1880 - Γκιστάβ Φλομπέρ, γάλλος συγγραφέας, ο ανανεωτής του μυθιστορήματος.

1891 - Έλενα Μπλαβάτσκι, ρωσίδα συγγραφέας, ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας, ενός θρησκευτικού κινήματος που χρησιμοποιεί τις διδαχές και τεχνικές του Ινδουϊσμού και του Βουδισμού για τη γνώση του Θεού.

1904 - Έντουαρντ Μάιμπριτζ, άγγλος φωτογράφος με πρωτοποριακό έργο. Δύο σημαντικές στιγμές της ζωής του απαθανάτισε ο Φίλιπ Γκλας στην όπερα δωματίου The Photographer, που συνέθεσε το 1982.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτιά για τη Μαυρομματαία Νίκη Ξυδώνα


Μεγάλη επιτυχία για την αθλήτρια της ΑΓΕΒ Νίκη Ξυδώνα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο έπταθλο στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας, Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Μετά από κοπιαστική προσπάθεια δύο ημερών η 16χρονη αθλήτρια του Θοδωρή Ξυδώνα κατέκτησε  την 1η Θέση του αγωνίσματος αφού μέχρι και το 7ο αγώνισμα  (100μ.εμπ.-Υψος-Σφαίρα-200μ.-Μήκος-Ακόντιο-800μ.) ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος.

Έτσι στην συνολική βαθμολογία ή Νίκη Ξυδώνα (φώτο πάνω πρώτη στο βάθρο) ήρθε πρώτη και συγκέντρωσε 4.554 βαθμούς, με δεύτερη την Καστρινού Μελίνα Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης (4.512 βαθμούς) και Τρίτη την Τσεκρέζη  Αντζελα Λύκειο Κοζάνης με 4.144 βαθμούς.

Να θυμίσουμε ότι η Νίκη είναι μαθήτρια της Α’Λυκείου και αγωνίστηκε  με μαθήτριες Β΄και Γ’ Λυκείου από την Ελλάδα και την Κύπρο. Συγχαρητήρια!!
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα βόρεια ορεινά όπου το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες. Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία οπού θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Αρχικά γενικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα λάβουν μέρισμα οι νέοι δικαιούχοι



Σε αναμονή της κοινής υπουργικής απόφασης που θα προσδιορίζει τις ακριβείς προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των κριτηρίων διανομής του κοινωνικού μερίσματος βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι.

Με δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου διαβεβαίωσε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 500 ευρώ με στόχο την αύξηση του αριθμού όσων δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα.

Συγκεκριμένα, το εισοδηματικό πλαφόν αυξάνεται:

-στις 6.500 ευρώ για τον άγαμο

-στις 8.667 ευρώ για τον έγγαμο

-στις 9.750 ευρώ για τον έγγαμο με ένα παιδί και

-στις 10.833 ευρώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά κτλ

Βέβαια, η διεύρυνση των κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος θα εξαρτηθεί από το εάν θα περισσέψουν από το ποσό ύψους 450 εκατ. ευρώ χρήματα, κάτι που είναι ιδιαίτερα πιθανό να συμβεί, σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών. Και αυτό επειδή, βάσει του αριθμού των αιτήσεων που έχουν, μέχρι στιγμής, εγκριθεί θα καταβληθεί μέρισμα της τάξης των 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Χωρίς δήλωση

Επίσης, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου, οι νέοι δικαιούχοι του μερίσματος δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση μέσω taxisnet. Δεδομένου, δηλαδή, ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι-είτε πληρούν τα κριτήρια είτε όχι- έχουν υποβάλει αίτηση, αυτή θα επανεξετάζεται βάσει των διευρυμένων κριτηρίων. Εάν πληρούν τις προϋποθέσουν θα εισπράττουν το κοινωνικό μέρισμα, χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν νέα αίτηση.

Όσον αφορά το ελάχιστο ποσό που θα καταβάλεται, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 50 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου.

Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές

Την ίδια στιγμή, την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές του κοινωνικού μερίσματος δικαιούχων όμως, που υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου. Για αιτήσεις που ξεκίνησαν να υποβάλλονται από 1/5/2014 έως και θα κατατεθούν έως τις 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/6/2014 έως και 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/7/2014.

Ουσιαστικά, οι δικαιούχοι θα δουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αυξάνονται από 500 ευρώ και περισσότερο –βάσει της οικογενειακής κατάστασης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά έχουν υποβληθεί 830.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος, αλλά από αυτές έχει εγκριθεί μόλις το 33%, ήτοι 270.000 περίπου.
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα περιοδειών - ομιλιών Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων Φίλλιπας Σαγάνας και ο Συνδυασμός της  Λαϊκής Συσπείρωσης ανακοινώνουν  το πρόγραμμα περιοδειών και ομιλιών.
Τετάρτη 7-5-2014 Νεοχώρι-Άσκρη 20:00
Πέμπτη  8.5. Σωληνάρι  20:00
Παρασκευή 9.5. Πέτρα-Λόφη  20:00
Σάββατο 10.5. Ευαγγελίστρια-Μάζι 20:00
Κυριακή 11.5.2014 Πρωί περιοδεία  στην Αλίαρτο-Βράδυ περιοδεία στο Μούλκι-Συνοικισμός Ευρυτάνων
Δευτέρα 12.5 Υψηλάντης 20:00
Τρίτη 13.5  Μαυρομμάτι- Λεοντάρι 20:00
Πέμπτη 15.5 Αλίαρτος Κεντρική ομιλία
Παρασκευή 16.5 Θεσπιές Κεντρική ομιλία

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ