Τρίτη 20 Μαΐου 2014

2o Toυρνουά Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών ηλικιών στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Θήβας και Βαγίων



      Σας κάνουμε γνωστό ότι οι εγγραφές και επανεγγραφές των παιδιών στους Παιδικούς  Σταθμούς του Δήμου Θηβαίων  θα πραγματοποιηθούν από:
15 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2014 τις κάτωθι ημέρες και ώρες:

Για την Θήβα

     Οι  εγγραφές - επανεγγραφές θα γίνονται, από Δευτέρα έως και Παρασκευή στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, οδός Κύπρου 3 ( πάροδος) τηλ: 2262 0 23970 από ώρα: 9.00πμ μέχρι και 14.00μμ, εκτός Τετάρτης  που θα πραγματοποιούνται στον Παιδικό Σταθμό,  οδός Αμφίου 3-5 τηλ: 2262 0 28068 από ώρα:13.30 μμ έως και 15.00 μμ.


Για τα Βάγια

     Οι εγγραφές - επανεγγραφές  θα  γίνονται  στον παιδικό  σταθμό  Βαγίων Tηλ:2262 0 61544  από ώρα: 11.30 πμ μέχρι και 14.30μμ.

   Η παραλαβή - παράδοση των δικαιολογητικών θα γίνονται τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες στα ανωτέρω γραφεία.

Ο Πρόεδρος  Δ.Σ.

Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου




Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά για το εκλογικό αποτέλεσμα





Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία, που αψήφησαν τα πλαστά διλήμματα και τους εκβιασμούς της μνημονιακής συγκυβέρνησης και μας στήριξαν με τη ψήφο τους.

Με τη βοήθειά τους συγκεντρώνουμε 3,36% και 11.093 ψήφους και εκλέγουμε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας, σύντροφο Βασίλη Ζούμπο, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.
Ευχαριστούμε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές από κάθε γωνιά της Στερεάς, που δούλεψαν ανιδιοτελώς για την Αριστερή Παρέμβαση, για την αριστερά της ρήξης, του αγώνα και της ανατροπής, μέσα σε πραγματικά αντίξοες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.

Τα μεγάλα προβλήματα του λαού της Στερεάς είναι η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Εμείς, δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού για τις μεγάλες και αναγκαίες ρήξεις και ανατροπές την επομένη των εκλογών. Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή, αξιοβίωτη ζωή συνεχίζεται αμείωτος.
Δεσμευόμαστε να αποτελέσουμε τη φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς καμία αυταπάτη για τα όρια μιας τέτοιας παρέμβασης, μέσα στο θεσμικό πλαίσιο του αντιδραστικού και αντιδημοκρατικού Καλλικράτη.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε μικρό και μεγάλο κίνημα αντίστασης που θα υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού και το δημόσιο συμφέρον.
Καλούμε το λαό της Στερεάς, να στηρίξει την αντικαπιταλιστική, αντι-ΕΕ αριστερά και στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, για να χαράξουμε ένα νέο δρόμο χωρίς χρέος, χωρίς Ευρώ και Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς κηδεμονία, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Καλούμε το λαό της Στερεάς να καταδικάσει με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές τη συγκυβέρνηση και την πολιτική της, να καταδικάσει τη βάρβαρη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, να καταδικάσει το φασισμό και τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

Καλούμε το λαό της Στερεάς να αποκαλύψει την ανεπάρκεια της πολιτικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και να απορρίψει την πολιτική του κυβερνητισμού και της διαχείρισης της μνημονιακής εξαθλίωσης εντός του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

          Καλούμε το λαό της Στερεάς να απορρίψει τον αντι-δημοκρατικό και αντι-αριστερό εκβιασμό περί χαμένης ψήφου.

Τέλος, απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συντρόφους μας, που έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη τη χώρα, και συγκεκριμένα στα αδελφά περιφερειακά σχήματα:
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι σταυροί του Βαγγέλη Αποστόλου σε Βοιωτία και Στερεά

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοι οι σταυροί του Μπακογιάννη σε Βοιωτία Στερεά

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του νέο-εκλεγέντα στον Δ.Aλιάρτου Θεσπιέων Χαρίτου Πετρούλια




Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Λεονταρίττες-σσες, αλλά και όλους τους συνδημότες-σσες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους, και   μ΄ εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπήσω στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά και επιδιώκοντας την συνεργασία όλων μας, να φανώ χρήσιμος και δημιουργικός για τον τόπο μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Στον αγώνα για να κάνουμε το τόπο μας καλλίτερο κανείς δεν περισσεύει.
Σφίγγω το χέρι σε όλους σας, αλλά και στον καθένα σας ξεχωριστά!!!

Με αίσθημα ευθύνης, Χαρίτος Πετρούλιας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΕΠ: Δείτε τους οριστικούς πίνακες για τους εκπαιδευτικούς

Καταρτίστηκαν από την αρχή οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, ο πίνακας απορριπτέων και ο οριστικός πίνακας διάθεσης, καθώς και ο πίνακας των υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα
Ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικοί), το οποίο έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ότι μετά το πέρας της υποβολής των αιτήσεων θεραπείας και της εξέτασης αυτών από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας, προέβη στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταβολών και στην κατάρτιση των οριστικών πινάκων.

Συγκεκριμένα, καταρτίστηκαν από την αρχή οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, ο πίνακας απορριπτέων και ο οριστικός πίνακας διάθεσης, καθώς και ο πίνακας των υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα, διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

Οι πίνακες αναρτήθηκαν, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, ενώ ο οριστικός πίνακας διάθεσης αναρτήθηκε και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διαβιβάζεται στο υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Φανής Παπαθωμά για τις εκλογές

Δήλωση Υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
Φανής Παπαθωμά

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών σηματοδοτεί την αποδοχή του Βοιωτού πολίτη που πιστεύει στην αλλαγή, στην εργασία, στην πρόοδο της κοινωνίας μας. Στην αλλαγή της  νοοτροπίας μας!
Η νίκη ανήκει στους πολίτες της Βοιωτίας, στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, σε όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε και στηρίξατε την αυτοδιοικητική μας προσπάθεια, πέρα από κόμματα για ενωτική πορεία, με πρόγραμμα και όραμα, δίνοντας μας αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μας και μας καταστούν ικανούς να παλέψουμε για ν΄ “αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας”!!. Δίνοντας μας υψηλό  ποσοστό ευθύνης για το αύριο. Για το μέλλον αυτού του τόπου. Ώστε ν΄αναμετρηθούμε με τα πραγματικά μας προβλήματα που δεν περιμένουν, και μας χρειάζονται  όλους,  ως άξιους εργάτες της αυτοδιοίκησης.

Ευχαριστώ επίσης, από καρδιάς και εκείνους που αμφέβαλαν και τους καλώ να συστρατευτούν, να συμμαχήσουν μαζί μας, ενώ τους προτρέπω σε μία γόνιμη συμμετοχή στη νέα μας πορεία.
Σε κάθε περίπτωση  καλώ όλους και όλες, με σεβασμό στις θέσεις, στις αντιπαραθέσεις  και στις προθέσεις του καθενός,  να συμπορευτούμε στην κάλπη, δίνοντας δημιουργικό και  προοδευτικό χαρακτήρα στον τόπο μας, στη Βοιωτία, στη Στερεά Ελλάδα., στηρίζοντας τον συνδυασμό:

«αλλάζουμε
στην καρδιά της Ελλάδας» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κώστα Μπακογιάννη

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς σε όλους και όλες  και τον καθένα χωριστά!

Φανή Παπαθωμά

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του  Κινήματος  Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων
για τις Δημοτικές εκλογές της 18ης  Μαΐου  και για
 τις επαναληπτικές της 25ης Μαΐου 2014.

Το Κίνημα Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων ,ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γιώργος Κατσέλης καθώς και οι υποψήφιοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι θέλουν να ευχαριστήσουν από τα βάθη της καρδιάς τους όλους τους πολίτες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους ακόμα και αυτούς που δεν  μας εμπιστεύτηκαν.
Στις Δημοτικές εκλογές της 18ης  Μαΐου, ο λαός ως υπέρτατος κριτής Ιδεών, Αξιών, Αρχών και Θέσεων  δεν υιοθέτησε τις απόψεις και τις αρχές του Κινήματός μας, οι οποίες καταγράφονται και αναλύονται  στη Διακήρυξη της 1ης Σεπτεμβρίου 2013 και στο Πρόγραμμά μας  του Ιανουαρίου 2014, το οποίο καταθέσαμε.
Σεβόμαστε την κρίση του λαού του Διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων και την ετυμηγορία του. Δεν καταφέραμε να  πείσουμε και επιλέξατε  άλλους.
Στις επικείμενες επαναληπτικές Δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014,  ο λαός μπορεί και πρέπει να επιλέξει ελεύθερα τον καλύτερο. Δεν θα παρέμβουμε και δεν θα εμπλακούμε στην τελική επιλογή και κρίση των πολιτών.
Επειδή ζούμε στην ένταση της ταπεινότερης και τραγικότερης κρίσης σε καιρό ειρήνης από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους, θα αναδείξουμε τη Διακήρυξη και το Πρόγραμμα του Κινήματός μας και θα προσπαθήσουμε να  υιοθετηθεί  το πρόγραμμά μας από την  κοινωνία , καθόσον θεωρούμε ότι αποτελούν πρότυπα – μοντέλα παραγωγικής και διοικητικής ανασυγκρότησης για το Δήμο Θηβαίων, τη Βοιωτία και την Ελλάδα.
Το Κίνημα Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων θα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο  σε όλες τις αποφάσεις και τα δρώμενα της κοινωνίας.

Κίνημα Πολιτών για την Αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων






Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα Γεωργίου για τον β' γύρο των εκλογών στον Δ.Τανάγρας

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Μετά το αποτέλεσμα, της πρώτης Κυριακής των εκλογών θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες, που μας τιμήσατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας και μας δώσατε τη δυνατότητα για τη νίκη της ερχόμενης Κυριακής.
Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας, τόσο τις δικές μου, όσο και των υποψηφίων και φίλων του συνδυασμού μας, που με πολύ σκληρή δουλειά, πίστη στις αξίες μας και σεβασμό στους συνδημότες μας, δώσαμε έναν τίμιο και καθαρό αγώνα.
Η ευγνωμοσύνη μας σε όλους/ες σας και σε εκείνους/ες που δεν μας ψήφισαν, αποτελεί δέσμευσή μας για την επόμενη μέρα: να αγωνιστούμε με συνέπεια, ευθύνη, γνώση και αποφασιστικότητα για να γίνει ο Δήμος μας, αντάξιος για όλους τους δημότες και τα δημοτικά διαμερίσματα να γνωρίσουν το ισότιμο ενδιαφέρον για πρόοδο και ανάπτυξη.
Η επόμενη μέρα είναι η μέρα των απαιτήσεων και καλώ όλες τις δυνάμεις του τόπου μας να στηρίξουν το συνδυασμό μας και να συμπορευθούν μαζί μας για μια δημιουργική πενταετία.
Την Κυριακή 25 Μαΐου σας καλώ όλους σε μια κοινή πορεία συνεργασίας, σύνθεσης, δημιουργίας, οράματος και ελπίδας.
Ο Δήμος μας χρειάζεται όλους μαζί ενωμένους να κάνουμε μαζί ένα άλμα πάνω από τη φθορά μας. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά, που μας χωρίζουν και να αδιαφορήσουμε σε κάθε σκέψη και συμπεριφορά που τραυματίζει αυτή την προοπτική.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι και πιο δυναμικοί να συνεχίζουμε να μαχόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις αυτού του τόπου.
Στην πιο κρίσιμη περίοδο για το Δήμο μας, ζητάμε τη στήριξη όλων σας, πιο απαραίτητη από κάθε άλλη φορά, για το μέλλον των παιδιών μας να φτάσουμε όλοι μαζί στη νίκη που μας αξίζει.

Προχωράμε Όλοι Μαζί Ενωμένοι για την ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ της 25ης Μαΐου.

Όλα για τη νίκη του τόπου μας!

Με εκτίμηση και σεβασμό
Ευάγγελος Γεωργίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου πάει Βόλο


Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχαριστήριο Ντασιώτη για τις εκλογές

AΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ (Α.Κ.Π.Α-Θ)                                     
                                                                                                          
Με το πέρας των  αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014,αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Δημότες μας για την αμέριστη εμπιστοσύνη που έδειξαν στην «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών», ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους.
Το συντριπτικό ποσοστό που έλαβε η παράταξή μας, μας επιφορτίζει με πρόσθετες ευθύνες,  να συνεχίσουμε με λόγο καθαρό και μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές, όπως ακριβώς μέχρι τώρα, την διοίκηση του Δήμου.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες ,είτε εξελέγησαν είτε όχι, τονίζοντας πως οι δεσμεύσεις μας έναντι των Δημοτών, υπερβαίνουν την πρόσωπα και αφορούν στην παράταξη.
Δώσαμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα ,ο οποίος εκτιμήθηκε και επιβραβεύτηκε.
Θα συνεχίσουμε και στη νέα θητεία την προσπάθεια ,ανανεωμένοι και με την εμπειρία που ήδη διαθέτουμε, επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου μας. \
Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

                                                                 Για την Α.Κ.Π.Α-Θ
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται Φρέζα GOLDONI 719 σε καλή κατάσταση

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί εκλέγονται απο τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ
ΣΑΓΑΝΑΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ
ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ 403
ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 388
ΓΕΡΟΠΕΤΡΟΥ 301
ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 281
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ 244
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 285 ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Δείτε τι κάνει ο χιμπατζής για το φαγητό του!





Ο Kanzi ο χιμπατζής μπονόμπο ζει στην Αμερική και έχει μάθει πώς
να ...



ανάβει την φωτιά, να μαζεύει προσάναμματα και ξύλα και να χρησιμοποιεί σπίρτα για να ψήνει μανιτάρια και γενικότερα το φαγητό του!.
Δείτε το βίντεο αυτό το πραγματικά απίστευτο βίντεο :


zoomblog.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο μήνυμα Σταμάτη Χαλβατζή

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδημότες μας, που με την ψήφο τους ανέδειξαν τον συνδυασμό μας στη δεύτερη θέση, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη, την Κυριακή στις 25 Μαΐου 2014.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Θηβαίων επιβραβεύει επί της ουσίας την απραξία και την εγκατάλειψη του Δήμου, κόντρα στην αίσθηση που αποκομίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από την επαφή μας με τους Θηβαίους πολίτες.
Θεωρούμε ότι ο πολυκερματισμός των δυνάμεων, που αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της υποβάθμισης και της μιζέριας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος.
Ευθύνη δική μας είναι, μετά την ανάδειξη μας ως δεύτερη εκλογική δύναμη, να αναλάβουμε πρωτοβουλία για την συμπόρευση όλων αυτών των δυνάμεων.
Στην κατεύθυνση αυτή, απευθύναμε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας, σε πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, σε όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς, που δεν μετέχουν στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής, προκειμένου να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα της πρώτης, το οποίο θεωρούμε καταδικαστικό για το μέλλον του Δήμου μας.
Ζητούμενο είναι επίσης να απελευθερωθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις των συμπολιτών μας, που δυσανασχετούν με την σημερινή τραγική κατάσταση του Δήμου και εγκλωβίστηκαν συγκυριακά, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταυροί υποψηφίων συμβούλων της Νέας Ενωτικής Πορείας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο μήνυμα Ζιώγα για τις εκλογές

Φίλες και φίλοι.
   Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους εσάς, που μας τιμήσατε και μας  εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας στις Δημοτικές εκλογές της 18ης Μαϊου.
    Ευχαριστώ όμως και αυτούς που δεν μας ψήφισαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, γιατί αυτό απαιτεί η αρχή  της Δημοκρατίας.
    Με αίσθημα ευθύνης νιώθω την ανάγκη να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους όλων των συναδέλφων του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε  καθημερινά δίπλα σας και να εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Λιβαδειά και τα χωριά μας, με ισχυρή φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη θέση που μας ενέταξε ο λαός της Λιβαδειάς.
 
Σας Ευχαριστώ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΖΙΩΓΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνές διακοπές και σε 180.000 δικαιούχους του ΟΓΑ

Ποιες είναι οι προυποθέσεις χορήγησης των παροχών
Μετά τους εργαζόμενους και τους ανέργους , 180.000 δικαιούχοι του ΟΓΑ θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές από τον Κοινωνικό Τουρισμό του Οργανισμού για το 2014. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της «Αγροτικής Εστίας» που θα ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες ο υπουργός Εργασίας και ο διοικητής του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνης προβλέπεται επιδότηση διακοπών για 115.000 αγρότες, ιαματικός τουρισμός για 15.000 και εκδρομές για άλλους 50.000. Ακόμη το πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.

Συγκεκριμένα:

α) 115.000 άτομα θα πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).

 β) 15.000 συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.

• Στο εκδρομικό πρόγραμμα 50.000 άτομα, εκ των οποίων,5.000 άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, 7.000 άτομα θα πραγματοποιήσουν 2 ήμερες εκδρομές και 38.000 άτομα μονοήμερες εκδρομές.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, 93.000 άτομα.

 • Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, 300.000 άτομα εκ των οποίων 200.000 άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και 100.000 άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.

 • Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες 300 άτομα.

• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς 1250 άτομα.

 • Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών 10.000 άτομα.

Ποιες είναι οι προυποθέσεις χορήγησης των παροχών από την Αγροτική Εστία:

 − Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

 − Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης

 − Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2014, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι των δικαιούχων , που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζει με βροχές ο Μάιος

Ανεβαίνει πάντως λίγο η θερμοκρασία
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές  και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα παροδικής μπόρας στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το βραδύ βόρειοι 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία και πιθανούς όμβρους στα υπόλοιπα, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος με νεφώσεις τις πρωινές ώρες οπότε πιθανώς να σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 και μετά το μεσημέρι 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, στα Δωδεκάνησα πιο πυκνές οπού θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ