Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ..." ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» διοργάνωσε το 2013 για 5η συνεχή χρονιά τον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι…», με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 φωτογράφων από 61 χώρες, ενώ το σύνολο των φωτογραφιών που κατατέθηκαν ξεπέρασε τις 800. Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού δέχθηκε περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες. Οι 74 φωτογραφίες που διακρίθηκαν, αποτελούν την ομώνυμη έκθεση που τελεί ήδη υπό τις αιγίδες του ΥΠΠΟΑ, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, της FIAP και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Από αυτές, οι 18 προέρχονται από μαθητές μέχρι 16 ετών από 8 χώρες (2 Έλληνες).

Στα πλαίσια του « Mήνα Φωτογραφίας», η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς θα φιλοξενήσει την έκθεση  «Ειρήνη είναι…τα δικαιώματα των παιδιών» στο ισόγειο του Νερόμυλου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ττο Σάββατο 24/5/2014 και ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 23-28 Μαίου 2014

Είσοδος ελεύθερη. Ώρες επισκέψεως εκθέσεων:  6:30μ.μ.  – 9.30μ.μ.

Χορηγός επικοινωνίας: http://www.fmag.gr

Νίκος Στεργίου

Υπεύθυνος διοργάνωσης δράσης «Ειρήνη Είναι»

Μέλος Δ.Σ.

ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Ελλάδα

Τ: 6949401458 – Ε: nikos@kosmosxorispolemous.gr

* Ο διεθνής Οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπό τη μορφή Σωματείου (2001, Ελλάδα) και όλα τα μέλη του συμμετέχουν σε εθελοντική βάση. Μέσα στα πλαίσια της προώθησης των αξιών της Ειρήνης και της Μη Βίας, πραγματοποιεί πολιτιστικές δράσεις από το 2003 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, και για αυτό το λόγο, εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ το 2009. Επίσης από το 2012, αποτελεί μέλος των ΜΚΟ με συμβουλευτικό χαρακτήρα στο ECOSOC του ΟΗΕ καθώς και στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, που δημιούργησε το Ελληνικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ         Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ


Ιωάννης Λεμονής            Μαρία Μίχου


Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχαριστήριο απο τον υποψήφιο περ.σύμβουλο Ιωάννη Ταγκαλέγκα

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
Σε ένα κομβικό σημείο για το μέλλον της περιφέρειας μας και γενικότερα της χώρα μας αποφασίσατε ότι ναι, θέλετε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας. Η εμπιστοσύνη, η οποία επιδείξατε στο συνδυασμό μας και σ’εμένα προσωπικά, προσδίδει μεγάλη τιμή και συνάμα δημιουργεί υποχρέωση για ηθική, έντιμη και ανθρώπινη στάση στη μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
 Ευχαριστώ τον Κώστα Μπακογιάννη και όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του συνδυασμού για την όμορφη διαδρομή μας.    
 Ευχαριστώ κι όλους αυτούς που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και εμπιστεύθηκαν άλλους συνδυασμούς διότι απεδείχθησαν γνήσια τέκνα της χώρας που γέννησε την Δημοκρατία.
Φίλοι και φίλες
Λίγες μέρες έμειναν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου αιρετού περιφερειακού συμβουλίου. Σας καλώ όλους την Κυριακή 25 Μαΐου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                

 Ιωάννης Δ.Ταγκαλέγκας
       Ιατρός  

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΩΝ

 
Μετά το αριθμ. πρωτ. Υ1/Γ.Π./οικ41657/13-5-2014 έγγραφο του, το Υπουργείο Υγείας  γνωρίζει σε όσους  επιθυμούν να φοιτήσουν στην σχολή απολυμαντών  ότι,  θα πρέπει να υποβάλλουν ή να στείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) τα παρακάτω δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών/ Δ/νση Δημόσιας Υγείας – Λ. Αλεξάνδρας 196 , Αθήνα – Τηλ:21321600367, από τις 26/5/2014 έως τις 22/6/2014 .
Α.  Αίτηση συμμετοχής με τη σχετική έγκριση της υπηρεσίας τους, στην περίπτωση που υπηρετούν σε Δημόσιο Φορέα
Β.  Απολυτήριο Γυμνασίου ή ενδεικτικό Γ΄ τάξης Γυμνασίου παλαιού τύπου ή άλλης ισότιμης σχολής.
Γ.  Πιστοποιητικό Υγείας από Κεντρικό Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό , στο οποίο να βεβαιώνεται, ότι δεν πάσχει ο ενδιαφερόμενος από νόσημα που παρακωλύει την εργασία του ως απολυμαντή
Δ.  Αποδεικτικό ηλικίας (δεκτοί από 18-50 ετών)
Η φοίτηση  είναι εξάμηνη κατόπιν επιλογής  ( χωρίς εξετάσεις)  από Επιτροπή που ορίζεται από το Υπ . Υγείας.
Ο αριθμός  των σπουδαστών ορίζεται σε (25) είκοσι πέντε άτομα, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις αυξάνει ο αριθμός σε (30) τριάντα με έγκριση του Υπουργείου Υγείας & Κ.Α.
Μετά τη φοίτηση και την επιτυχή εξέταση από την Επιτροπή του Υπουργείου, χορηγείται  πιστοποιητικό  απολυμαντή.
5.  Αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από τα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στην παράγραφο 1, δεν γίνονται δεκτές ή θεωρούνται ως μη υποβληθείσες.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Ο ΘΗΒΑ






Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπάκας, το Δ.Σ., οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του ΑΟ ΘΗΒΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Σοφού  για τον θάνατο του. Ο Γιώργος Σοφός αν και από την Εύβοια παρακολουθούσε στενά τον ΑΟ ΘΗΒΑ και δεν φοβόταν να εκφράσει την γνώμη του καλοπροαίρετα πάντα και με γνώμονα το καλό της ομάδας. Ενώ πολλές φόρες κάλυψε τηλεοπτικά παιχνίδια του ΑΟ ΘΗΒΑ μέσα από το διαδικτυακό κανάλι που είχε. Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο!
 Α.Ο ΘΗΒΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο «Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου»




Οι αιτήσεις εγγραφής των νηπίων στο «Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου» υποβάλλονται από
 20 Μαΐου 2014 μέχρι 15 Ιουνίου 2014
(Αρ. Απ. 16065, παρ. 5,ΦΕΚ 497/2002)


Απαραίτητες προϋποθέσεις επιλογής:

•    Να είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς.
•    Να είναι κάτοικοι του Δήμου Αλιάρτου ή να εργάζονται σε αυτόν.
•    Τα παιδιά να είναι 2,5 ετών και πάνω.
•    Να έχουν αποκτήσει έλεγχο των σφιγκτήρων και να μην φορούν πάνες.

Αιτήσεις  και δικαιολογητικά εγγραφής μπορείτε να προμηθευθείτε από το«Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου».πληρ.22680-22430

    Όσες αιτήσεις δεν συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα απορρίπτονται αυτοδικαίως



Αλίαρτος 17/5/2014
Η υπεύθυνη του Σταθμού


ΘΕΟΠΕΜΤΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 21 Ιουνίου οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία




    Στις 13 Ιουνίου πρόκειται να τελειώσουν τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας μέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια.

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του κάνει γνωστό ότι...  οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 1-21 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης καταργούνται όλα τα πιστοποιητικά υγείας ως δικαιολογητικά εγγραφής για το Νηπιαγωγείο (πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης) και την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου(πιστοποιητικά οδοντολογικής, καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης).

Το Α.Δ.Υ.Μ. αποτελεί ένα ενιαίο έντυπο που συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο ιατρό, συνοδεύει δε τον μαθητή/τρια καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής του στις εκάστοτε σχολικές μονάδες που φοιτά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Θανάσης Γιαννόπουλος




Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους από τον έντυπο τύπο, από τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ήταν μαζί μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όπως ανέφερα στη δήλωσή μου αργά το βράδυ στις 18 Μαΐου σας καλώ σήμερα για να σας εκθέσω τις θέσεις και την εμπειρία μας από αυτές τις εκλογές. Και να ευχαριστήσω παράλληλα όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν και εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ».
Θέλω να επισημάνω τέσσερα πράγματα
Πρώτον να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ψηφοφόρους μας σε όλη τη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας που με τη ψήφο τους έδειξαν πως μας εμπιστεύονται και εμπιστεύονται το λόγο μας και το πρόγραμμά μας. Για κάποιους από αυτούς η ανοικτή υποστήριξη στο συνδυασμό μας ίσως να ήταν και δοκιμασία. Θέλω επίσης με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσους εξέφρασαν τη επιθυμία και το πραγματοποίησαν να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό μας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, τους συνεργάτες μου στο γραφείο και τις οικογένειες μας.                        Το δεύτερο που έχω να επισημάνω είναι πως ο συνδυασμός μας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες συγκροτήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι είχαν εμπειρία, γνώση και είχαν δοκιμαστεί στη ζωή τους μέχρι σήμερα. Ήταν αυτοί που μπορούσαν με τη συνδρομή τους να με βοηθήσουν να χαράξουμε νέα πορεία στη Στερεά Ελλάδα. Με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ανά περιφερειακή ενότητα θέλαμε να δώσουμε στους συμπολίτες μας εκλογείς τη δυνατότητα να διαμορφώσουνε περιφερειακή συνείδηση. Η περιφέρεια έχει ανάγκη από συγκρότηση, ενίσχυση και αντίληψη πως όλοι μαζί εμείς μπορούμε να δώσουμε σε αυτόν τον τόπο τη δύναμη που απαιτείται για να βελτιωθούν όλα και να γίνουμε πρωτοπόροι όπως μπορούμε και το αξίζουμε.   
Η τρίτη επισήμανση που έχω να κάνω σχετίζεται με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτό το μήνυμα. Το μήνυμα να προωθήσουμε και να πακτώσουμε την έννοια της περιφέρειας και της αυτοδιαχείρισης έξω και πέρα από κομματικές καλύψεις και καπέλα. Δεν σας κρύβω και δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω πως συναντήσαμε τρομερές δυσκολίες. Οι δυσκολίες αυτές ήταν σε πολλά επίπεδα. Επειδή στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ μίζερος και γκρινιάρης θα αναφέρω μόνο τρία επίπεδα. Πρώτων τα Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας δεν δέχτηκαν να μας προβάλουν παρά μόνο ένας και μόνο τηλεοπτικός σταθμός το έκανε. Αυτό δείχνει πως υπήρχε μια μεροληψία όχι σε βάρος μας αλλά υπέρ μίας και μόνον υποψηφιότητας.
Το δεύτερο στοιχείο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι συνάντησαν δυσκολίες στο να προβληθούν από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Αυτό δεν είναι μιζέρια, είναι ενημέρωση των ψηφοφόρων για να γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμμετείχαμε σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα.
Και το τρίτο σχετίζεται με τις απειλές τις οποίες δέχτηκαν αρκετοί από τους υποψηφίους για να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια μας ανά περιφερειακή ενότητα. Άνθρωποι οι οποίοι στον τόπο τους ήταν καταξιωμένοι και θέλησαν να συστρατευθούν μαζί μας για να προβάλλουμε και να αναδείξουμε την αξία της περιφέρειάς και τις δυνατότητες που έχει να γίνει μια ουσιαστική δύναμη ανάπτυξης και προόδου, εμποδίστηκαν, απειλήθηκαν και αναγκάστηκαν να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους για να συστρατευθούν μαζί μας.    
Και η τέταρτη επισήμανση που θέλω να κάνω. Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» δεν είναι δημιούργημα της στιγμής ούτε πρέπει να εκλιφθεί ως ένας διάττων αστέρας ο οποίος πέρασε, έλαμψε, χάθηκε, έφυγε.
Τα στελέχη της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» που θα συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο, θα συμμετέχουν πιστά στις αρχές και αξίες που πιστεύουμε.
Είμαι όμως υποχρεωμένος εγώ προσωπικά με ειλικρίνεια όπως καθ’ όλη την πολιτική μου πορεία το έχω πράξει να τοποθετηθώ για το 2ο γύρο των εκλογών και ευρωεκλογών.
Δεν σκοπεύω να αγιοποιηθώ πολιτικά και έτσι με ευθύτητα είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι δεν μπορώ να ΣΤΗΡΙΞΩ, να ταυτιστώ με την επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά για την υποψηφιότητα του Κ.Μπακογιάννη ούτε να πάρω πίσω τα λόγια μου κατά την προεκλογική περίοδο για τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Παλιότερα ο σημερινός Πρωθυπουργός μίλαγε για αξίες και άξιους, σήμερα όλα αυτά ξεχάστηκαν γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν σκοπιμότητες και τακτικισμοί.
    Ως ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ απευθύνθηκα σε ελεύθερους δημοκράτες πολίτες, απευθύνθηκα στην κοινωνία των ελευθέρων πολιτών και θα ήταν ατυχές να υποδείξω και να χειραγωγήσω την ελεύθερη βούληση έκφρασης ψήφου των ψηφοφόρων που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Εμείς δεν καθοδηγούμε και δεν ποδηγετούμε θέλουμε οι συμπολίτες μας να είναι πολίτες και όχι υπήκοοι.
Για τις ευρωεκλογές αρνούμεθα να δώσουμε λευκή επιταγή σε υποψηφίους που θα εκφράσουν την ίδια Μερκελική πολιτική, την πολιτική τραπεζών, τραπεζιτών και προτεσταντών, δηλαδή των χριστιανοδημοκρατών που  χάλκευσαν τα δεσμά της Πατρίδος μας. Έχουμε υποψηφίους μέσα από την μεγάλη δεξαμενή της κεντροδεξιάς παράταξης με ξεκάθαρες ιδέες για μια Ευρώπη των πολιτών και λαών και όχι των τοκογλύφων και τραπεζιτών.
Έχουμε υποψηφίους πολιτικά και ευρωπαϊκά καταξιωμένους που θα ενώσουν τις φωνές τους για μια άλλη Ευρώπη, για την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες SHUMAN DE GAULLE ANTENAOUER, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, όχι για μια Ευρώπη ραμμένη και κομμένη στα μέτρα της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
Οι πολιτικές εξελίξεις και όλες αυτές οι σταλινικού τύπου συμπεριφορές στο πρόσωπό μου και σε άτομα του συνδυασμού μας με προβλημάτισαν ιδιαίτερα τη στάση που πρέπει να κρατήσω και με νηφαλιότητα αλλά θα έλεγα και λύπη να δηλώσω ότι για μένα οι πολιτικοί δείκτες του ρολογιού μου σταμάτησαν στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ.
Από τα σημεία τα κοστολογημένα και τις εξαγγελίες για ΑΟΖ και εξεταστικές επιτροπές και τόσα άλλα δεν μπορώ όπως και άλλα στελέχη της παράταξης να παραμένουμε απλοί και άβουλοι θεατές αυτών των εξελίξεων. Όλοι μας έχοντας ο καθένας μας μια μικρή ιστορία στην παράταξη αυτή ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε.
Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κ.Καραμανλή στις αρχές και θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Δεν μπορώ όμως να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του.

Ευχαριστώ θερμά
Διαβάστε Περισσότερα »

Φανή Παπαθωμά-Έπεσαν οι μάσκες...

Δήλωση Υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
Φανής Παπαθωμά

Οι μάσκες πέφτουν ώρα με την ώρα. Ένα πραγματικά αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο και όχι ένας πολιορκητικός κριός κατάληψης της κεντρικής εξουσίας, κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών την προηγούμενη Κυριακή. Με αυτή τη λογική, της αυτοδιοίκησης, πορευθήκαμε μαζί, άνθρωποι που ιδεολογικά μπορεί να έχουμε άλλες επιλογές μας ενώνει όμως η αγωνία για την πρόοδο του τόπου μας και η διάθεση για σκληρή δουλειά.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειας, αρνούμαστε να γίνουμε συμμέτοχοι στον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται από τα πραγματικά προβλήματα της Στερεάς Ελλάδας. Καλούμε όλους τους Στερεοελλαδίτες και όλες τις Στερεοελλαδίτισες, και την ερχόμενη Κυριακή να στηρίξουν τον κοινό αγώνα για μια περιφέρεια διεκδικητική, σύγχρονη, φιλική στην επιχειρηματικότητα, για μια Στερεά που θα βγει πρώτη από την κρίση.

Στις 25 Μαΐου, ψηφίζουμε, αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Μπακογιάννη.


Φανή Παπαθωμά

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα-Μια Ανοιξιάτικη Μαγεία με το φακό του Permissospress

Την Αράχωβα είναι πολύ εύκολο να τη λατρέψεις. Δεν θα την κατηγορήσεις ποτέ ότι σε απογοήτευσε,την άνοιξη είναι εξίσου μαγευτική σαν μια ωραία γυναίκα που προσπαθεί να σε ξελογιάσει.  Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, η Αράχωβα είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του απλού, παραδοσιακού οικισμού που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος το χειμώνα, αλλά και όλο το χρόνο, καθώς αποτελεί τον κλασικό προορισμό για τους λάτρεις του σκι  ή για όσους θέλουν να κάνουν μια σύντομη απόδραση από την πόλη.Στον κεντρικό δρόμο του χωριού, τα μαγαζιά πωλούν τοπικά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, τραχανά και φορμαέλα που οι τουρίστες αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες. Η φορμαέλα, διάσημο τυρί της περιοχής, φτιάχνεται από πρόβειο γάλα. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, η ποιότητά της εξαρτάται από το γάλα που πρέπει να είναι κατευθείαν από το μαστάρι της προβατίνας. Άλλα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην Αράχωβα και δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε είναι το τσίπουρο, η φέτα, το γιαούρτι, το οψιμοτύρι, ο χαλβάς, τα κουκοτάκια και οι τηγανήτες. Επίσης, παράγονται νόστιμες μαρμελάδες, μέλι που φτιάχνεται από τα αγριολούλουδα του Παρνασσού αλλά και ελιές και λάδι από τους ορεινούς ελαιώνες της περιοχής.
 Θα δείτε

• Την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Δύο κανόνια από το ’40 και η προτομή του Καραϊσκάκη κοσμούν το προαύλιο με την εξαιρετική θέα στο χωριό και στον κόλπο της Ιτέας.
• Την οδό Πανουργιά που ήταν η παλιά Αγορά έως το τέλος της δεκαετίας του ’30.
• Το Βράχο της Ώρας με το ρολόι που οι ντόπιοι αποκαλούν καμπαναριό.
• Την πετρόχτιστη εκκλησία του Ευαγγελισμού και την παλιά εκκλησία του Αϊ - Γιάννη με μικρή βρύση και πλατάνι στην είσοδό της.
• Το Κωρύκειον ’ντρο, μόλις 10 χλμ. από την Αράχωβα, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στην αρχαιότητα, ήταν αφιερωμένο στις Κωρύκειες Νύμφες.








Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης και Αποστόλου στο debate του STAR-βίντεο

 . Δείτε την εκπομπή



Κώστας Μπακογιάννης και Βαγγέλης Αποστόλου απάντησαν στις ερωτήσεις του Γιώργου Σιμόπουλου, του Θανάση Μερτζάνη, της Μαρίας Τσατζαλή και της Ιωάννας Μουτσανά με ένταση αλλά και χιούμορ.



Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

Debate Μπακογιάννης Αποστόλου από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

IKA-Και οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αποκλειστικά μέσω internet


 Αποκλειστικά μέσω internet θα υποβάλλονται από την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις συνταξιοδότησης είτε πρόκειται για συντάξης γήρατος είτε για συντάξεις αναπηρίας.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης και γενικά να αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που παρέχει το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη συνταξιοδότησή τους. «Με τις δυνατότητες αυτές περιορίζεται δραστικά η προσέλευση στα Υποκαταστήματα και βελτιώνεται η παραγωγικότητα των υπαλλήλων, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής σύνταξης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από 1 Ιουνίου 2014 οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας ή να αποκτήσουν πρόσβασηστις πληροφορίες που αφορούν την αίτηση συνταξιοδότησής τους, πρέπει απλώς να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr) καινα εισαγάγουν τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία για την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα υποστηρίζει τους ασφαλισμένους με οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, εξακολουθεί να λειτουργεί η ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης των ασφαλισμένων με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για όσους επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που προτίθενται να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1 Ιουλίου και μετά θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να εξοικειωθούν με τη νέα διαδικασία, δεδομένου ότι η προαιρετική δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης στα Υποκαταστήματα διατηρείται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014.

Στην περίπτωση αδυναμίας πιστοποίησης, οι ασφαλισμένοι ή νομίμως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Μητρώου οποιουδήποτε Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τα στοιχεία ταυτοποίησης των ασφαλισμένων (Δελτίο ταυτότητας/διαβατήριο, Α.Μ.Κ.Α., ΑΦΜ, Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).naftemporiki.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Καμηλοπαρδαλίδες για πρώτη φορά στη Γη




Έχουν το μάλλον αστείο όνομα Καμηλοπαρδαλίδες, επειδή θα φαίνονται να προέρχονται από τον αχνό αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης, και για πρώτη φορά αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους -και μάλιστα άκρως θεαματική- στους ουρανούς της Γης το βράδυ της Παρασκευής προς τα χαράματα του Σαββάτου.

Πρόκειται για μια νέα μεγάλη βροχή διαττόντων, που πιθανότατα- αλλά όχι σίγουρα (καθώς η «πρεμιέρα» μπορεί να αναβληθεί!) - θα συμβεί, όταν ο πλανήτης μας θα διασταυρωθεί με τα απομεινάρια σκόνης που εκτιμάται ότι άφησε πίσω του ο κομήτης 209P/LINEAR πριν από πολύ καιρό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Μαΐου, θα είναι η πρώτη φορά που η τροχιά της Γης και η «ουρά» του κομήτη θα συναντηθούν. Σύμφωνα με τη NASA, σε πιο ευνοϊκή θέση για νυκτερινή παρατήρηση θα βρεθούν οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής, που μπορεί να δουν από 100 έως 1.000 «πεφταστέρια» την ώρα, έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό.

Εκτιμάται ότι τα σωματίδια σκόνης θα είναι μεγάλα, οπότε θα είναι και εξίσου φωτεινά, καθώς θα καίγονται κατά τη διείσδυσή τους στη γήινη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, τα «πεφταστέρια» αναμένεται να κινούνται αργά, πράγμα που θα αυξήσει τη θεαματικότητά τους. Επίσης, το γεγονός ότι η Σελήνη δεν είναι «γεμάτη», θα βοηθήσει στις παρατηρήσεις, εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.

Προς το παρόν, οι αστρονόμοι δεν είναι βέβαιοι πότε θα συμβεί η επόμενη διασταύρωση των τροχιών, ώστε οι Καμηλοπαρδαλίδες να ξαναεμφανιστούν. Δεν αποκλείεται πάντως αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ, οπότε την «πρεμιέρα» δεν θα ακολουθήσει άλλη «παράσταση».

Ο περιοδικός κομήτης 209P/LINEAR, διαμέτρου 600 μέτρων, ανήκει στην οικογένεια των περίπου 400 παγωμένων κομητών του Δία και ολοκληρώνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε πέντε χρόνια. Ανακαλύφτηκε το 2004 και στις 29 Μαΐου θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη, σε απόσταση περίπου 8 εκατ. χιλιομέτρων. Όμως λίγες μέρες πριν, αύριο το βράδυ, ο πλανήτης μας θα διασταυρωθεί με τα παλαιότερα απομεινάρια του κομήτη.

Κάθε φορά που ο εν λόγω παγωμένος κομήτης πλησιάζει τον Ήλιο, καθώς θερμαίνεται, απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες αερίων και σκόνης. Φέτος η Γη θα διασταυρωθεί με απομεινάρια από πολύ παλαιότερες προσεγγίσεις του κομήτη στον Ήλιο. Ο 209P/LINEAR δεν είχε γίνει ορατός κατά τον 18ο, 19ο και 20ό αιώνα, όταν κατά διαστήματα περνούσε κοντά από τον Ήλιο και «έσπερνε» στο διάστημα σκόνη και αέρια, που τώρα αναμένεται να συναντήσει για πρώτη φορά ο πλανήτης μας.

Ο αστερισμός της Καμηλοπάρδαλης βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Πολικό Αστέρα (ή «αστέρι του Βορρά»).

 ΑΠΕ/ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 23 Μαΐου 1900 αρχίζει τη λειτουργία του στη Νέα Υόρκη το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

844 - Μάχη του Κλαβίχο: λέγεται ότι ο Απόστολος Ιάκωβος εμφανίζεται ως εκ θαύματος σε μία δύναμη Ισπανών επαναστατών και τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του εμίρη της Κόρδοβα.

1430 - Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ' Αρκ.

1498 - Ο Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα εκτελείται στην πυρά στη Φλωρεντία της Ιταλίας, κατόπιν εντολής του Πάπα Αλέξανδρου ΣΤ'.

1533 - Ο γάμος του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και της Αικατερίνης της Αραγωνίας κηρύσσεται άκυρος.

1618 - Η Εκπαραθύρωση της Πράγας: οι Προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, γεγονός που προκαλεί τον Τριακονταετή Πόλεμο.

1788 - Η Νότια Καρολίνα είναι η 8η Πολιτεία, που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

1863 - Ίδρυση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας

1873 - Η πρώτη καρτ-ποστάλ αποστέλλεται από το Σαν Φρανσίσκο.

1878 - Η Κύπρος προσαρτάται στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

1893 - Ιδρύεται ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, το δεύτερο σημαντικότερο αθηναϊκό αθλητικό σωματείο, από 12 μέλη του Πανελληνίου ΓΣ που διαφωνούν με την πολιτική του προέδρου Ιωάννη Φωκιανού. Ήδη από τον Φεβρουάριο του ιδίου έτους έχει διαγραφεί ο Ν.Α. Κοτσελόπουλος, ενώ η διάσταση των απόψεων έχει αιτία το γεγονός ότι ο σύλλογος διοργανώνει αγώνες δαπανηρούς για λίγους εκλεκτούς θεατές, ενώ θα έπρεπε να απευθύνεται στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

1900 - Αρχίζει τη λειτουργία του στη Νέα Υόρκη το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

1909 - Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό μένει άφωνο όταν η αστυνομία παρεμβαίνει και διακόπτει διάλεξη της Έμμα Γκόλντμαν, που δηλώνει αναρχική.

1910 - Χαλάζι μεγέθους καρυδιού πέφτει στο Δομοκό, καταστρέφει τις στέγες σπιτιών, σκοτώνει πολλά ζώα και προξενεί ζημιές, που υπολογίζονται σε ένα εκατομμύριο δραχμές.

1911 - Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας.

1912 - Η Γερμανία ναυπηγεί το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, το Ιμπερατόρ, 50.000 τόνων, που δρομολογήθηκε στη γραμμή Αμβούργο-Αμερική.

1915 - Η Ιταλία συντάσσεται με τη Αντάντ κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά την κήρυξη του πολέμου κατά της Αυστροουγγαρίας. Την ίδια μέρα στο Δυτικό Μέτωπο η 2η Βρετανική Στρατιά ανακόπτει τη γερμανική προέλαση στην Υπρ. Μέσα σε ένα μήνα, οι Γερμανοί έχουν χάσει 35.000 άνδρες, οι Βρετανοί 60.000 και οι Γάλλοι 10.000.

1922 - Ο Τζιν Τάνεϊ χάνει μετά από 15 γύρους από τον Χαρι Γκρεμπ στην μοναδική ήττα στην καριέρα του για την κατηγορία ελαφρών βαρών.

1923 - Στο Βέλγιο ιδρύεται ο εθνικός αερομεταφορέας Sabena.

1929 - Εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς η λέπρα στην Αθήνα.

1931 - Υπογράφεται νέα ελληνογαλλική εμπορική συμφωνία και ρυθμίζεται το θέμα εισαγωγής ελληνικών κρασιών στη Γαλλία.

1940 - Ο Φρανκ Σινάτρα ηχογραφεί με την Ορχήστρα Τόμι Ντόρσι το "I'll Never Smile Again", το πρώτο από μια σειρά Νο 1 τραγούδια, που θα επιτύχει με αυτή την ορχήστρα.

1944 - Βρετανικά και αμερικανικά στρατεύματα ξεκινούν μεγάλη επίθεση από το Άντζιο της Ιταλίας.

1949 - Οι Αμερικανοί αποφασίζουν τη συνέχιση της αποστολής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και μετά το 1952, οπότε έληγε η προθεσμία.

1949 - Ιδρύεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στις τρεις ζώνες κατοχής των δυτικών δυνάμεων (αμερικανική, βρετανική και γαλλική).

1952 - Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν δίνει διαταγή για την επιστροφή των σιδηροδρομικών γραμμών στους ιδιοκτήτες τους, μετά από την 21μηνη κατοχή του στρατού.

1954 - Η Ουγγαρία συντρίβει την Αγγλία στο Νεπ Στάντιον της Βουδαπέστης με 7-1 σε έναν αγώνα που η Αγγλία θέλει να πάρει την άτυπη ρεβάνς του 3-6 της 25/11/53 στο Γουέμπλεϊ.

1958 - Ο Μάο τσε Τουνγκ ανακοινώνει ότι, η Κίνα αφήνει πίσω της την αγροτική οικονομία για να βαδίσει προς την εκβιομηχάνιση.

1960 - Ισραηλινοί απαγάγουν από την Αργεντινή και οδηγούν στο Ισραήλ τον ανώτατο αξιωματούχο των SS, Άντολφ Άιχμαν, υπεύθυνο για τη λεγόμενη «τελική Λύση» του εβραϊκού ζητήματος και την εκδίωξη των Εβραίων, που ζούσαν σε εδάφη γερμανικής κατοχής.

1961 - Αρχίζει στη Θεσσαλονίκη η δίκη 10 ατόμων, που κατηγορούνται για κατασκοπία υπέρ της Βουλγαρίας.

1962 - Ξεκινάει η κατασκευή του υπόγειου σιδηρόδρομου στο Κεμπέκ του Καναδά.

1968 - Ορισμένες εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν χωρίς λογοκρισία.

1973 - Αθήνα - Δικτατορία: Εκδηλώνεται το κίνημα του Ναυτικού (1973).

1976 - Ο ΠΑΟΚ κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο νικώντας στην τελευταία αγωνιστική τον Εθνικό εκτός έδρας με 0-4.

1979 - Στη Βόννη, ο πρώην ναζιστής Καρλ Κάρστενς εκλέγεται Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

1982 - Ο Κόλιν Γουίλσον διανύει 294 μίλια με ιστιοσανίδα.

1983 - Η πολεμική αεροπορία της Νότιας Αφρικής βομβαρδίζει την πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης Μαπούτο, μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Πρετόρια.

1984 - Ο Μάρκος Βαφειάδης και ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος, δύο μεγάλοι αντίπαλοι του Εμφυλίου, δίνουν τα χέρια και συμφιλιώνονται.

1986 - Η Κ.Υ.Π. μετονομάζεται σε Ε.Υ.Π. και μετεξελίσσεται σε πολιτική οργάνωση.

1988 - Ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός Αντέννα ξεκινάει τις εκπομπές του.

1993 - Στην Αθήνα φτάνει ο Πρόεδρος της Τσεχίας Βάσλαβ Χάβελ για να παραβρεθεί στην τελετή απονομής των Βραβείων Ωνάση, όπου τιμάται με το ειδικό βραβείο για την προστασία την ανθρωπότητας.

1993 - Στην Καμπότζη, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αγνοούν τις απειλές των Ερυθρών Χμερ και ψηφίζουν στις πρώτες ελεύθερες εκλογές, που είχαν να διεξαχθούν στη χώρα περισσότερο από δυο δεκαετίες.

1994 - Η Coca Cola εισβάλλει και στην Αλβανία, μέσω του ιταλικού επιχειρηματικού ομίλου Φερούτσι, εγκαινιάζοντας το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της.

1994 - Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο Χρυσός Φοίνικας απονέμεται στην ταινία Pulp Fiction, του Κουέντιν Ταραντίνο.

1995 - Ανακοινώνεται επίσημα η κυκλοφορία της γλώσσας προγραμματισμού Java.

1995 - Στην Τουρκία, ένοπλοι δολοφονούν τον εκδότη της εφημερίδας «Γενί Γκιουναϊντίν», Μπεκίρ Κουτμανγκίλ.

1996 - Υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή της λεωφόρου Σταυρού-Ελευσίνας, για τη σύνδεση των δύο εθνικών οδών με το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων.

1997 - Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα των απόψεων του Γιώργου Παπανδρέου για το διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών.

1998 - Ο Ολυμπιακός κατατάσσεται δεύτερος πίσω από την Φερεντσβάρος στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο πόλο μετά από διπλό αγώνα (7/6 & 5/8).

2003 - Ο 25χρονος Νεπαλέζος Πέμπα Ντόρζι Σέρπα ανεβαίνει σε χρόνο ρεκόρ στην κορυφή του Έβερεστ, σε 12 ώρες και 45 λεπτά.

2004 - Μεγάλος νικητής του 57ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών αναδεικνύεται το πολιτικό ντοκιμαντέρ «Φαρενάιτ 9/11» του Αμερικανού σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ. Η αναγγελία της απονομής γίνεται δεκτή μέσω καταιγιστικών χειροκροτημάτων, ενώ ο σκηνοθέτης αφιερώνει την ταινία «στα παιδιά του Ιράκ και της Αμερικής» και «σε όλους όσοι υποφέρουν εξαιτίας μας». Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής αποσπά το "Old Boy" του Παρκ Τσαν -γουκ (Νότια Κορέα).

2005 - Οι Coldplay κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο, με τίτλο X&Y.

2007 - Διεξάγεται στην Αθήνα ο 16ος τελικός του Champion's League μεταξύ Μίλαν και Λίβερπουλ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μασάζ για τολμηρούς -Τέσσερις πύθωνες σκαρφαλώνουν στο σώμα του πελάτη για να τον... χαλαρώσουν -βίντεο

Τέσσερις τεράστιοι πύθωνες που φιλοξενούνται σε πάρκο στις Φιλιππίνες βγαίνουν από τα κλουβιά τους για έναν σκοπό: Για να αναρριχηθούν στο σώμα ενός τολμηρού επισκέπτη και να του προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, κάνοντάς του μασάζ. Και όμως η είδηση είναι άκρως αληθινή.

Οι πύθωνες φέρουν το όνομα Michelle, Walter, EJ και Daniel. Πρόκειται για τεράστια φίδια με μήκος περίπου πέντε μέτρων και βάρος 250 κιλά, το καθένα. Οι υπεύθυνοι του πάρκου προσφέρουν αυτή την υπηρεσία δωρεάν. Τοποθετούν τους πύθωνες πάνω στην πλάτη του πελάτη, ο οποίος έχει ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι από μπαμπού και ξεκινούν τις... μαλάξεις.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό πριν επιλέξει κάποιος τολμηρός να προχωρήσει σε αυτή την εναλλακτική μέθοδο μασάζ καλείται να ακολουθήσει συγκεκριμένες οδηγίες, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα φίδια να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο. Και αν οι πελάτες κατά τη διάρκεια του μασάζ τρομάξουν από την απίστευτη αυτή εμπειρία δεν έχουν το δικαίωμα να φωνάξουν. Οι φωνές μπορεί να επηρεάσουν τις κινήσεις του πύθωνα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη αλλά και βροχές μετά το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα

Στους 29 βαθμούς ο υδράργυρος
Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα στα βόρεια. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις αρχικά στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ